Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pietų servizas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2
little bear
sveikos
man labai svarbu iš kokių lėkščių valgau, tada ir maistas skanesnis būna biggrin.gif
naudojam Luminarc indus, standartinius baltus doh.gif norėtųsi ko nors gražesnio...
kokius naudojat jūs? ar svajojat? 4u.gif
Smaragdas
Laba smile.gif Aš porcelianą pradejau kolekcionuoti maždaug prieš 3 metus, tai per tą laiką apsiskaiciau nemažai ax.gif Kasdienai yra įvairiausių pasirinkimų, tačiau aš už tikrą porcelianą, o ne pvz. už luminarc'o stikla ar dirbtinį porcelianą. Iš tokių vidutinių kainų ir geros kokybės pararčiau pirkti Čekiškus (geriausia firma Moritz Zdekauer arba Jan Cidrych), tačiau čia daugiausia klasikinio stiliaus. Iš modernesnių tai net Maximoj galima rast gražių, nes tikrai prabangūs rinkiniai brangūs. Pvz. gero porceliano arbatos servizas su Extra piešiniais šešiems kainuoja nuo 1000 iki dešimčių, jeigu tai pasaulinio lygio kompanija, kaip Meissen, Royal Compenhagen. Mano megstamiausia firma Royal Doulton ir Jan Cidrych, nors tik pastarųjų yra pirkt Lietuvoj, kitus daiktus perku oro uostuose. Taigi, jei nereikia prestižo ar ypatingos kokybės, rankų darbo, tai rekomenduoju po maximas pasidairyt. Šiaip porcelianas skirstomas į dvi grupes: kaulinį (bone china) ir paprastąjį. Kasdienai rekomenduoju paprastą, nes bone china labai plonas ir lengvas, o ne paslaptis, kad buityje ne kartą nukrenta tokie daiktai, o šis tipas tokio smūgio neatlaikytų schmoll.gif Taigi, čia priklauso viskas nuo finansų smile.gif
kristina-buziene
QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 04, 19:21)
  Mano megstamiausia firma Royal Doulton ir Jan Cidrych, nors tik pastarųjų yra pirkt Lietuvoj, kitus daiktus perku oro uostuose. 
*

Mes ir turim nusipirke Royal Doultono arbatos rinkinį bigsmile.gif Pasakiškai gražu wub.gif Puodeliai lengvučiai ,nedideli ,gražaus senovinio dizaino thumbup.gif

Smaragdas
Dar iš tokių modernesnių tai Villeroy & Bosh turi, Vilniuj centre parduotuvė viena yra jų, bet, kiek pamenu, tai nedidelis pasirinkimas. Dar centre irgi yra parduotuvė Femina Mira, jie prekiauja Versace, Rosenthal ir pan. firmų indais ir šiaip visokiais niekučiais beprotiškom kainom (Versace lėkštė apie 700 Lt, nekalbu apie kažkokias salotines ir t.t. doh.gif ). O iš Čekiškų dar Karlovarsky Porcelan, gaminamas Karlovy Vary mieste. Kokybe tikrai labai gera, galima ieškot Bohemijos parduotuvėse. Šitą firmą tikrai rekomenduoju, nes labai geras kainos ir kokybės sąntykis thumbup.gif . Iš kasdieninių galima ieškot Vilniuj CUP Centrinėj Universalinėj Parduotuvėj, ten pirmame aukšte yra tokia Žana. Kainos salyginai nedidelės, pasirinkimas platus, vienu žodžiu išsirinkti galima, tik reikia laiko apkeliauti viską mirksiukas.gif Jeigu Lietuvoje nieko nerandat, tai galima ir internetu pirkti, bet iš savo pusės nepatariu, nes būna ir taip, kad atveža suskilusius ar dar kokius nors gaminius, o įrodyt labai sunku, kad ne pats sudaužei, nors ir pinigus reikia mokėt tik atsiimant, ir jeigu pradedi ginčytis, tai dar paskui krūvą laiškų gauni su grasinimais, kad pasidaro iš tiesų lengviau sumokėt... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(kristina-buziene @ 2008 06 04, 21:57)
Mes ir turim nusipirke Royal Doultono arbatos rinkinį  bigsmile.gif  Pasakiškai gražu  wub.gif  Puodeliai lengvučiai ,nedideli ,gražaus senovinio dizaino  thumbup.gif
*

Jums Airijoj papraščiau, kai parduotuvėse pilna grožybių bigsmile.gif , o pas mus tai deficitas dar, nepriėjom dar iki tos stadijos ax.gif Pas mane namuose tai 5-tos valandos arbatos įprotis jau atsirado, kažkaip visada prijaučiau Britų kultūrai, tai net savaime taip išėjo, nuo tada ir užsikrėčiau viskuo šituo 4u.gif
ire
O man gražiausias mano babytėsporcelianas. Tiesa, nepilno jau komplekto...
kristina-buziene
QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 04, 22:42)
Jums Airijoj papraščiau, kai parduotuvėse pilna grožybių  bigsmile.gif , o pas mus tai deficitas dar, nepriėjom dar iki tos stadijos 
*

Sakyčiau nemažai kainuoja tas grožis biggrin.gif Airijos parduotuvėlėse kainos iš vis kosminės doh.gif

Mes pirkom per ebay . Sumokėjom nemažai ,bet pigiau,nei iš parduotuvės :4u

Siuntė paštu bigsmile.gif ,gavom visus sveikus thumbup.gif ,nei viens niekur neįskiles schmoll.gif Jie buvo visi atskirai suvynioti į tą burbulinį salafaną ar kaip ten jis vadinasi ? g.gif hihihi.gif
Smaragdas
Kainuoja tai aišku, kad nemažai, bet čia ne privalomi daiktai, be jų apsieit irgi galima, užtat čia jau pasirinkimo teisė mirksiukas.gif . O gal nuotrauka galėtumėt įdėt, nors ir iš interneto, įdomu būtų pažiūrėt ax.gif
kristina-buziene
QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 05, 16:13)
  O gal nuotrauka galėtumėt įdėt, nors ir iš interneto, įdomu būtų pažiūrėt  ax.gif
*

Į a.ž atsiūsiu nuorodą 4u.gif
Smaragdas
QUOTE(kristina-buziene @ 2008 06 05, 19:34)
Į a.ž atsiūsiu nuorodą  4u.gif
*

Dėkui bigsmile.gif
jblmami
Idek nuotrauka i Foruma 4u.gif Ir as noriu paziureti ka jus perkat. Nugi labai smalsu blush2.gif
Smaragdas
QUOTE(jblmami @ 2008 06 05, 21:09)
Idek nuotrauka i Foruma 4u.gif  Ir as noriu paziureti ka jus perkat. Nugi labai smalsu blush2.gif
*

Aš tai negaliu, 50 žinučių dar neturiu doh.gif Gal tu tada galėtum įdėt? Nuoroda (Tikiuosi kristina-buziene nesupyks) 4u.gif http://www.royaldoulton.com/product/browse...B&PAGE_ID=1
Nors šiaip ir taip gerai, gal nebūtina dėt mirksiukas.gif
O čia mano, tas apatinis
http://www.porcelan-glass.cz/nove_foto/ofe...OF-856-A-85.jpg
kristina-buziene
Jau dar smaragdai gausim kritikos biggrin.gif hihihi.gif
Smaragdas
QUOTE(kristina-buziene @ 2008 06 06, 17:31)
Jau dar smaragdai gausim kritikos  biggrin.gif hihihi.gif
*

Tai ryškiai bigsmile.gif 4u.gif Gal atlaikysim kaip nors victory.gif
Iriska
QUOTE(kristina-buziene @ 2008 06 05, 16:17)
Sakyčiau nemažai kainuoja tas grožis  biggrin.gif Airijos parduotuvėlėse kainos iš vis kosminės  doh.gif

Mes pirkom per ebay . Sumokėjom  nemažai ,bet pigiau,nei iš parduotuvės  :4u 

Siuntė paštu  bigsmile.gif  ,gavom visus sveikus  thumbup.gif  ,nei viens niekur neįskiles  schmoll.gif  Jie buvo visi atskirai suvynioti į tą burbulinį salafaną ar kaip ten jis vadinasi ?  g.gif  hihihi.gif
*

wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif O jau grozis!!!!!!!!!!!!!!!!!
kristina-buziene
QUOTE(Iriska @ 2008 06 06, 18:27)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  O jau grozis!!!!!!!!!!!!!!!!!
*

Malonu ,kad patiko blush-anim-cl.gif

Realiai dar gražesni . Tokie mažučiai,lengvučiai wub.gif ... Šie puodeliai turės sau atitinkamą lentyną bigsmile.gif ,kurioje dailiai stovės ir puoš mūsų virtuvę .Dar nežinau kokia bus jų naudojimo paskirtis biggrin.gif cool.gif Bet,kai pamačiau ,tai tiesiog įsimylėjau heart.gif ... Old Country Roses platus pasirinkimas , bet mes pirkom tik puodelius bigsmile.gif Valgyti iš tokių lėkščių nenorėčiau schmoll.gif , reik kažko paprasčiau smile.gif
pienių jūra
Šitas visai nieko. Nors man arčiau dūšios kiek modernesni. Jei negerčiau arbatos kibirais biggrin.gif ir p[asitenkinčiau dailiais mažučiais puodeliais, tai visai šitoks patiktų (čia šviesi versija, bet man juodas gražiau).
westa
esu nusipirkus iš antikvariato visą kompletą angliško porceliano servizą.. puikiai išsilaikęs, daug lėkščių, sriubinių keletas indų, padažinė, didelė lėkštė užkandžiam.. dar vyras bumbėjo, kai pirkom, bet sumokėjau juokingai mažai, palyginus , kiek dabar kainuoja parduotuvėse servizai.. įdėsiu foto, kai būsiu namie rolleyes.gif

jblmami
QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 06, 12:53)
Aš tai negaliu, 50 žinučių dar neturiu  doh.gif  Gal tu tada galėtum įdėt? Nuoroda (Tikiuosi kristina-buziene nesupyks)  4u.gif http://www.royaldoulton.com/product/browse...B&PAGE_ID=1
Nors šiaip ir taip gerai, gal nebūtina dėt  mirksiukas.gif
O čia mano, tas apatinis
http://www.porcelan-glass.cz/nove_foto/ofe...OF-856-A-85.jpg
*

Tikrai labai grazu wub.gif
Bet MB nepripazista jokiu dekoraciju ir gelyciu verysad.gif , tai priejom toki kompromisa:
mano lekstes ir puodeliai

O Vokietijoj man patinka, kai nueinu pas vyresnius vokiecius , tai gauni kavai ar arbatai kiekviena persona vis kitaip dekoruota leksciu ir puodelio rinkini(zinai kur tavo lekste ar puodelis lotuliukas.gif ). Nu prisiziuriu ir antikvariniu grozybiu wub.gif
Smaragdas
Čia ne prie indų, bet vis tiek, mano pasididžiavimas, miegamajam stovi, gal kam įdomu ax.gif
http://www.lladro.com/figurines/01005898-SPRING_SPLENDOR/
mamaSandra
http://www.villeroy-boch.com/en/ua/home/pr...4392&page=3

cia maniskis ax.gif

visa pirkau internetu, jokiu nusiskundimu neturiu, nei viena lekste neatejo suskilusi.
Klaipedos villeroy-boch parduotuve man paskaiciavo kaina arbatos ir pietu servizo 12-ai asmenu ~13.000Lt, siunciantis internetu viskas gavosi perpus pigiau thumbup.gif
giedre.v
QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 29, 15:37)
http://www.villeroy-boch.com/en/ua/home/pr...4392&page=3

cia maniskis  ax.gif

visa pirkau internetu, jokiu nusiskundimu neturiu, nei viena lekste neatejo suskilusi.
Klaipedos villeroy-boch parduotuve man paskaiciavo kaina arbatos ir pietu servizo 12-ai asmenu ~13.000Lt, siunciantis internetu viskas gavosi perpus pigiau  thumbup.gif
*

wub.gif svajone
westa
įdedu ir aš savo servizą.. bandžiau talpint , nelabai visas tilpo į foto smile.gif .. Grindley firmos, visi indai sužymėti žymomis.. bet esmė ne tame, esmė, kad jis man labai mielas wub.gif

user posted image

user posted image
mamaSandra
QUOTE(westa @ 2008 06 29, 19:29)
įdedu ir aš savo servizą.. bandžiau talpint , nelabai visas tilpo į foto  smile.gif .. Grindley firmos,   visi indai sužymėti žymomis.. bet esmė ne tame, esmė, kad jis man labai mielas  wub.gif

user posted image

user posted image
*

vau wub.gif
atrodo labai siltas ir jaukus, ramiems seimos pasisedejimams thumbup.gif
Tiesa, kur tokiu Lietuvoj yra? kokios kainos?
westa
QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 29, 19:41)
vau  wub.gif
atrodo labai siltas ir jaukus, ramiems seimos pasisedejimams  thumbup.gif
Tiesa, kur tokiu Lietuvoj yra? kokios kainos?
*

tiesą sakant savąjį netyčia užtikau Palangoj, Basanavičiaus gatvėj antikvariate .. kaip tik su vyru kovo 8-osios proga ten pietavom ir va užėjom šiaip, pasižvalgyt.. buvo du sevizai - šitas ir Villeroy& boch.. šis man buvo mielesnis.. po derybų suderėjom už 700 lt .. išties nedaug už tokį nemažą ir mielą servizą.. beje ne vieną servizą esu mačius Rietavo turguj, sendaikčiuose.. bet, kad būtų visas pilnas, būna labai nedažnai
mamaSandra
QUOTE(westa @ 2008 06 29, 19:50)
tiesą sakant savąjį netyčia užtikau Palangoj, Basanavičiaus gatvėj antikvariate .. kaip tik su vyru kovo 8-osios proga ten pietavom ir va užėjom šiaip, pasižvalgyt.. buvo du sevizai - šitas ir Villeroy& boch.. šis man buvo mielesnis.. po derybų suderėjom už 700 lt .. išties nedaug už tokį nemažą ir mielą servizą.. beje ne vieną servizą esu mačius Rietavo turguj, sendaikčiuose.. bet, kad būtų visas pilnas, būna labai nedažnai
*

tikrai, skelbiu.lt skelbimuose maciau tuo metu, kad siulo villeroy serviza, bet sito nemaciau...

dziaugiuosi uz tave, kad pasiseke 4u.gif
O del Rietavo turgaus....niekad nesu ten buvus... g.gif
gal reiktu pabandyt nuvaziuot pasizvalgyt g.gif o koku tu ten esi macius? ar buvo kokiu rimtesniu, vertu demesio?
westa
QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 29, 20:08)
tikrai, skelbiu.lt skelbimuose maciau tuo metu, kad siulo villeroy serviza, bet sito nemaciau...

dziaugiuosi uz tave, kad pasiseke  4u.gif
O del Rietavo turgaus....niekad nesu ten buvus... g.gif
gal reiktu pabandyt nuvaziuot pasizvalgyt  g.gif  o koku tu ten esi macius? ar buvo kokiu rimtesniu, vertu demesio?
*

tiesą sakant mačiau vieną kartą.. bet ir važiavau ten ne daugiau smile.gif .. beje internete būtent villeroy ir buvau užmačius, todėl ir užsukom iš smalsumo.. o va šalia buvo dar vienas , matyt manes laukė.. smile.gif ..
susiradau inetrnete, kad pagal antspaudą servizas mano 1936-1954 metų... kažkada iš jo gal kokia graži šeima pietaudavo wub.gif
mamaSandra
QUOTE(westa @ 2008 06 29, 20:15)
tiesą sakant mačiau vieną kartą.. bet ir važiavau ten ne daugiau  smile.gif .. beje internete būtent villeroy ir buvau užmačius, todėl ir užsukom iš smalsumo.. o va šalia buvo dar vienas , matyt manes laukė..  smile.gif ..
susiradau inetrnete, kad pagal antspaudą servizas mano 1936-1954 metų... kažkada iš jo gal kokia graži šeima pietaudavo  wub.gif
*

turetu but grazi seima, o ir pasiturinti - porcelianas visais laikais brangus buvo mirksiukas.gif
westa
va sendaikčiai turi vieną servizą.. atrodo visai neblogas, tik daug info nerašo.. ČIA

ir dar ČIA

ČIA
mamaSandra
QUOTE(westa @ 2008 06 29, 22:24)
va sendaikčiai turi vieną servizą.. atrodo visai neblogas, tik daug info nerašo.. ČIA

ir dar ČIA

ČIA
*

kad nea.... jie visi su auksiukais, o as jau ne vienus indus sugadinau, vis indaplovej plaudavau...nesinori gi po sociu pietu skaniai privalgius dar indus mazgot blush2.gif tai ir dejau i indaplove, o ten visi auksiukai nusokinejo...
Taigi ir nauja pirkdama is villeroy, ziurejau kad butu be auksiuku, nors patys graziausi man to gamintojo tai serija IVOIRE ir GOLDEN GARDEN.
Tiesa, Golden Garden kavos serviza uzsakiau vyro seseriai dovanu, tai ziuresiu kaip naudosis blush2.gif
Visos pardavejos villeroy salonuose kaip susitarusios gieda, gad sitie indai padengti auksiuku pagal naujausia technologija, kad tikrai nenusokines indaplovej (jei plausi iki 50C temp.), bet as vis vien labai skeptiskai ziuriu...
Kad jau i mikrobangine negalima tai jau tikrai - nusprogineja...
Taigi pirkau praktiska, be auksiuku, ziurejau kad tik porcelianas butu plonas (bona china).

Na o tavo, Westa serviziukas tikrai grazuolis, paseksiu tai gal ir man per koki ebay pavyks kokia miela seniena nusipirkt ax.gif
Cobre
QUOTE(westa @ 2008 06 29, 20:50)
*

Kaip gerai, kad pabuvau bjauri ir priprašiau, kad įkeltum savo grožį biggrin.gif Pasaka:wub:
emrata
QUOTE(westa @ 2008 06 29, 17:29)
įdedu ir aš savo servizą.. bandžiau talpint , nelabai visas tilpo į foto  smile.gif .. Grindley firmos,  visi indai sužymėti žymomis.. bet esmė ne tame, esmė, kad jis man labai mielas  wub.gif

*

nors nesu porceliano gerbeja, bet sitas serviziukas tikrai vertas demesio. pastebejau, kad stalas jusu siek tiek panasus i musiski, tai pagalvojau, kad irgi graziai deretu 4u.gif
mamaSandra
Gal galetu Smaragdas pakomentuot del porceliano kokybes kuo ji skiriasi ir pan., i ka reiktu atkreipt demesi?
pati rinkausi serviza paziurejus kaip atrodo: ar lengvas, plonas ir pan.
Ka dar reiktu zinot?
pati radau tokias rusis:

Bona china (kaip suprantu - kaulo porcelianas, 1-a rusis)
Fine china
Vitreuous china

kuo jos skiriasi?

tiesa, dar turiu is senesniu laiku cekisko porceliano serviza (firma Thun, kalovarsky porcelan),
http://www.thun.cz/cz/katalog/uzitkovy-porcelan/loos?i=308
apacioje zymos II, taigi suprantu kad jis kaip ir prastenes kokybes? tiesa sakant porcelianas nera visiskai baltas, kiek nesa i pilkuma... zodziu schmoll.gif
Smaragdas
QUOTE(mamaSandra @ 2008 06 30, 15:03)
Gal galetu Smaragdas pakomentuot del porceliano kokybes kuo ji skiriasi ir pan., i ka reiktu atkreipt demesi?
pati rinkausi serviza paziurejus kaip atrodo: ar lengvas, plonas ir pan.
Ka dar reiktu zinot?
pati radau tokias rusis:

Bona china (kaip suprantu - kaulo porcelianas, 1-a rusis)
Fine china
Vitreuous china

kuo jos skiriasi?

tiesa, dar turiu is senesniu laiku cekisko porceliano serviza (firma Thun, kalovarsky porcelan),
http://www.thun.cz/cz/katalog/uzitkovy-porcelan/loos?i=308
apacioje zymos II, taigi suprantu kad jis kaip ir prastenes kokybes? tiesa sakant porcelianas nera visiskai baltas, kiek nesa i pilkuma... zodziu  schmoll.gif
*

Bone China- geriausias, ploniausias, brangiausias ir graziausias, bet kasdienai nepatartina, nes greit duzta. Jeigu numestum ant grindu, dazniausiai smugio neatlaikytu.
Fine China- tiesiog auksciausios kokybes porcelianas, jam gali buti priskiriami ir bone china, ir paprastas tas porcelianas.
Vitreous China- keramika, is kurios gamina kriaukles, unitazus ir pan. rolleyes.gif lekstem nelabai tinkama, nes labai sunkiir stora.
Tie skaiciukai apacioje nieko nereiskia kalbant apie kokybe, ten serijos numeriai. O pilkumas.. tai net nezinau, paprastai glazuruotas porcelianas nekeicia spalvos, gal ten taip buvo nuo pat pradziu, gal tokia mintis ar panasiai. Dar yra fajansas. Tai yra dirbtinis porcelianas, is jo daug ka gamina, jis daug pigesnis, panasus i bone china (lengvas, plonas, pries saule prasisviecia), bet vertingu dirbiniu is jo nedaro, jis dar lengviau duzta. Del pirkimo, tai paprasciausiai reikia ziuret i kokybe (piesiniai, ar tekstura lygi, be issiokimu ir burbuliuku), o visa kita priklauso nuo skonio ir pinigu. sendaikciai.lt kazkada buvo antikvarinis servizas, vokiskas, pagamintas apie 1937 metus, 90 daliu, bet kaina vis tiek paskaiciavus nereali nors ir antikvariniui, bet gerai panaudotam.. ( beveik 30000 lotuliukas.gif ). Aisku, gal zmogelis norejo greit ir be vargo praturtet ax.gif , taip, kad atsargiai su tais turgais, neprisipirkit nesamoniu, geriau maziau, bet geresniu. Gal dar palikimas liks vaikam, anukam mirksiukas.gif Ten ka visi pardavejai sneka tai net nekreipkit demesio, ypac apie indaploves, nes nors ir tie paauksavimai naujos kartos (deda labai plona aukso plevele ir ja prilydo), taciau ji tokia plona, kad ilgalaikio plovimo indaplovej tikrai neatlaiko, jau patikrinau su viena lekste.. schmoll.gif Gali uzeit i Femina Mira parduotuve Vilniuj, jeigu kada busi Vilniuj, ten yra Versace, Rosenthal indu ir siaip aksesuaru visokiu. Rosenthal'io graziu galima rast, o kaina panasiai kaip ir Villeroy & Boch, priklauso kokia serija.Sekmes pirkimuose! drinks_cheers.gif 4u.gif
mamaSandra
[quote=Smaragdas,2008 07 02, 21:27]
Vitreous China- keramika, is kurios gamina kriaukles, unitazus ir pan. rolleyes.gif lekstem nelabai tinkama, nes labai sunkiir stora.

http://www.villeroy-boch.com/en/ua/home/pr...2281&page=2

pasirodo - gamina...o kainas uzlenkia kaip uz labai gera lotuliukas.gif

Tie skaiciukai apacioje nieko nereiskia kalbant apie kokybe, ten serijos numeriai. O pilkumas.. tai net nezinau, paprastai glazuruotas porcelianas nekeicia spalvos, gal ten taip buvo nuo pat pradziu, gal tokia mintis ar panasiai.

Jis jau nuo pat pirkimo nebuvo idealiai baltas...ta prasme nebuvo toks lengvas, persvieciamas ir svariai baltas, bet gal cia tiesiog nuoporceliano priklauso...

Gali uzeit i Femina Mira parduotuve Vilniuj, jeigu kada busi Vilniuj, ten yra Versace, Rosenthal indu ir siaip aksesuaru visokiu. Rosenthal'io graziu galima rast, o kaina panasiai kaip ir Villeroy & Boch, priklauso kokia serija.

reiks uzsukt kai busiu tuose krastuose mirksiukas.gif
Nors jei kainos ten toookios kaip anksciau minejo - gal geriau internetu apsipirkinet?
Vis puse kainos sutaupai...
Smaragdas
Bent paziuret kaip jie tikrovej atrodo tai manau verta pries pirkima, tai galima ten issirinkt ir internete nusipirkt. O su Vitreous China, tai net nezinau.. firminej parduotuvej tai tokio dalyko jie neturi (ta prasme indu), nes siaip visa santechnika taip vadinama, butent ta kermika, as net parduotuvej klausiau jau anksciau kazkada ax.gif Bet velnias zino, gal ir pardavineja kazkur ir jie lotuliukas.gif

mamaSandra
QUOTE(Smaragdas @ 2008 07 03, 22:55)
Bent paziuret kaip jie tikrovej atrodo tai manau verta pries pirkima, tai galima ten issirinkt ir internete nusipirkt. O su Vitreous China, tai net nezinau.. firminej parduotuvej  tai tokio dalyko jie neturi (ta prasme indu), nes siaip visa santechnika taip vadinama, butent ta kermika, as net parduotuvej klausiau jau anksciau kazkada  ax.gif Bet velnias zino, gal ir pardavineja kazkur ir jie  lotuliukas.gif
*

Kad pardavineja tai tikrai - pas mus Klaipedoj sita kolekcija ale ju pasididziavimas doh.gif ir kaina tokia pat kaip pvz. bona china indu...
Kazkodel manyciau tokie pigesni turetu but, bet kur tau...
O gal pas mus tik taip - parduotuves uzsideda beprotiskus antkainius doh.gif
Smaragdas
QUOTE(mamaSandra @ 2008 07 04, 18:05)
Kad pardavineja tai tikrai -  pas mus Klaipedoj sita kolekcija ale ju pasididziavimas  doh.gif  ir kaina tokia pat kaip pvz. bona china indu...
Kazkodel manyciau tokie pigesni turetu but, bet kur tau...
O gal pas mus tik taip - parduotuves uzsideda beprotiskus antkainius  doh.gif
*

Antkainiai tai cia kas be ko doh.gif uztat reikia uzsienyje pirkt thumbup.gif
mamaSandra
QUOTE(Smaragdas @ 2008 07 07, 11:41)
Antkainiai tai cia kas be ko  doh.gif uztat reikia uzsienyje pirkt  thumbup.gif
*

Praejusiais metais su seima atostogaut keliavom i bavarija, ten gi labai daug imoniu, gaminanciu is porceliano, tai galiu pasakyt, kad kainos nei kiek ne mazesnes nei LT, griztant ikalbejau seimyna uzsukt i Liuksemburga, juk ten isikurusi V&B gamykla, tai galvojau va cia tai jau tikrai nusipirksiu serviza pigiau ax.gif
Ir nieko panasaus, firmineje V&B parduotuveje kainos viens prie vieno kaip pas mumi Klaipedos V&B parduotuveje, skirtumas tik tas, kad jau buvo ekspozicijoj keletas nauju gaminiu, ko Klaipedoj dar neturejo....
Taigi del to pirkimo uzsienyje tikriausiai irgi reikia zinoti kur pirkti...
Smaragdas
As daugiausia randu pirkt Amsterdamo oro uoste, ten galima labai ekskliuziviniu gaminiu rast, kaip ir papuosalu is naturaliu akmenu(ne sau aisku lotuliukas.gif ) rolleyes.gif , geriausios parduotuves apskritai, kiek as jau apvaziavau. Nors sako, kad oro uostai uzsideda antkainius dar didesnius, taciau drisciau papriestaraut, nes taip nera. Tuo labiau, kad, tarkim, galima nusipirkt ir tokiu firmu daiktu, kuriu nera Lietuvoj ir ko gero nebus as taip speju dar kuri laika, rinka per maza. Jeigu busit kur nors uzsieny, pasidairykit "Berlin Manufacturer", "Meissen" ir "Royal Copenhagen", siaip daiktai gerokai brangesni dar uz V&B, bet nors viena lekste ar dar ka nors nusipirkt galima, ten ne siaip, bet tiesiog meno kuriniai, yra serijos, kurios rankom ispiestos ir visos skirtingos, tai tokie daiktai vertes nepraras, arba net vadinamosios muziejines ekspozicijos, ten yra i ka paziuret ax.gif
mamaSandra
QUOTE(Smaragdas @ 2008 07 08, 10:52)
As daugiausia randu pirkt Amsterdamo oro uoste, ten galima labai ekskliuziviniu gaminiu rast, kaip ir papuosalu is naturaliu akmenu(ne sau aisku  lotuliukas.gif ) rolleyes.gif , geriausios parduotuves apskritai, kiek as jau apvaziavau. Nors sako, kad oro uostai uzsideda antkainius dar didesnius, taciau drisciau papriestaraut, nes taip nera. Tuo labiau, kad, tarkim, galima nusipirkt ir tokiu firmu daiktu, kuriu nera Lietuvoj ir ko gero nebus as taip speju dar kuri laika, rinka per maza. Jeigu busit kur nors uzsieny, pasidairykit "Berlin  Manufacturer", "Meissen" ir "Royal Copenhagen", siaip daiktai gerokai brangesni dar uz V&B, bet nors viena lekste ar dar ka nors nusipirkt galima, ten ne siaip, bet tiesiog meno kuriniai, yra serijos, kurios rankom ispiestos ir visos skirtingos, tai tokie daiktai vertes nepraras, arba net vadinamosios muziejines ekspozicijos, ten yra i ka paziuret  ax.gif
*

o ten ir pietu servizu yra?
nes kaip supratau, tai pati labiau domies porcelianinemis figurelemis?

Papildyta:
QUOTE(Smaragdas @ 2008 06 09, 19:21)
Čia ne prie indų, bet vis tiek, mano pasididžiavimas, miegamajam stovi, gal kam įdomu  ax.gif
http://www.lladro.com/figurines/01005898-SPRING_SPLENDOR/
*

grazu, bet cia tiems, kas supranta...man gaila butu moket ~1000 eur uz statulele, kad ir kokia grazi ji butu blush2.gif

Indai dar kazkaip kitaip, juos naudoji, is ju valgai, o kai valgai is geru indu tai ir maistas regis skanesnis ax.gif kazkaip ir pinigeliu negaila... o statuleles...grazios, bet jau baisiai brangios (pvz. meissen).

elitarai
kaip gerai ,kad cia uzklydau 4u.gif .jei ne smaragdo ydeta nuotraukyte,net nezinociau koks vertingas tas komplektelis su rozytemis.mat vis uztinku turguose sendaikciu Airijos ir nusideriu>reikes atidziau zvalgytis g.gif .O seip tai ir servizeliu daug pigiau galima rasti,airiai l.pigiai atiduoda,matyt nevertina ar nesupranta doh.gif .palyginus lietuvos antikvariatu kainas ir sendaikciu airijoje bigsmile.gif .rekia parvezus perpardavineti blush2.gif
Smaragdas
QUOTE(elitarai @ 2008 07 09, 02:29)
kaip gerai ,kad cia uzklydau 4u.gif .jei ne smaragdo ydeta nuotraukyte,net nezinociau koks vertingas tas komplektelis su rozytemis.mat vis uztinku turguose sendaikciu Airijos ir nusideriu>reikes atidziau zvalgytis g.gif .O seip tai ir servizeliu daug pigiau galima rasti,airiai l.pigiai atiduoda,matyt nevertina ar nesupranta doh.gif .palyginus lietuvos antikvariatu kainas ir sendaikciu airijoje bigsmile.gif .rekia parvezus perpardavineti blush2.gif
*

Gera ideja mirksiukas.gif
Smaragdas
Tuo paciu galim aptarti ir stalo irankius, kokius naudojat, kokiu noretumet? blush2.gif
mamaSandra
pati turiu tokius:
http://www.zepter-homeart.com/index.php?m=126
modelis CAPRICE

bet dabar jau tokiu nebepirkciau tikriausiai...
Dabar noreciau WMF firmos sidabriniu irankiu ax.gif
kaip sako - apetitas kyla bevalgant lotuliukas.gif
Papildyta:
va dar prie viso gerio dar truksta geros zvakides...

galvoju gal kokia antikvarine - sidabrine pabandyt nugriebt?
ka manot?
bet jei irankiai ne sidabriniai gal nederes?
Smaragdas
Jeigu irankiai panasus i sidabrinius bent, tai tiks tada. Zvakide zvakidei nelygu schmoll.gif As tai turiu vienus nerudijancio plieno 12-kai asmenu, o kitus melcheorinius dengtus sidabru 6-iems. Bet nezinau, ar verta uz sidabrinius desimtis tukstanciu moket, kazkaip dar nepribrendau ax.gif
Smaragdas
As asmeniskai tai turiu dvi zvakides pasidabruotas, bet pilnai uztenka, o atrodo tikrai kaip sidabras, jeigu kokybiskas sidabravimas. Pirkau gal pries kokius 2 ar 3 metus Amerikoj, Minneapolio oro uoste, tai tada kainavo po 250$
mamaSandra
del zvakidziu tai vis dar dvejoju...
turiu nerudijancio plieno, tamsaus metalo, klasikinio stiliaus, tai kazko norejosi gazesnio, labiau senovinio stiliaus...
Ziuriu visai neblogu yra ir is porceliano, pvz. kokia Meissen firmos senovine kur gauti g.gif
Cia reik paprasyt merginos, kuri Airijoj porceliana pirko ir zadejo bizniuka Lietuvol pradet, busiu pirma kliente mirksiukas.gif
Smaragdas
Tai kad galima ir pas mus po sendaikciu turgus ir antikvariatus pasivaiksciot, galima rast vis tiek kazka rolleyes.gif
http://www.eurozona-antiques.com/
Cia specialiai Jums, antikvariatas Klaipedoj mirksiukas.gif Galima pasizvalgyt
http://www.antiques.lt/
O cia Vilniaus Antikvaro Centras, yra labai daug graziu daiktu, bet kainos nelabai realios schmoll.gif
mamaSandra
[O cia Vilniaus Antikvaro Centras, yra labai daug graziu daiktu, bet kainos nelabai realios schmoll.gif
*

[/quote]
doh.gif
nu jau ir kainos....
elitarai
oi , kaip gaila,kad nemoku su tom foto , ykelciau pirkiniu ydomiu porceliano.paerzinciau kazka tongue.gif .nusipirkau 3 figureles porceliano.o yspudinga vaza dovanu gavau.ir zvakide sendaikciuose.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.