Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: akiu spalva
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Liucyjka
bigsmile.gif noreciau pasidometi kaip del akiu spalvos bigsmile.gif
kada jau atsiranda ta tikra akiu spalva kokia bus jau visam gyvenimui??? g.gif mano akys yra rudos spalvos o vyro melynos,tai dabar nezinom kokios gi bus, musu suneliui 2 menesiai dabar

user posted image

a.aurute
nezinau kada atsiranda ta tikroji spalvyte, bet sunaus akutes - rudos - jau nesikeicia nuo 3 menesiuko...nors pradzioj buvo tokios juodos bigsmile.gif
gugutele
ulos nuo gimimo buvo zydros kaip dangus ir dabar tokios pacios. thumbup.gif
simbail
mano sūneliui jau 3 mėnesiukai. tai irgi labai laukiu kokia gi ta spalva bus. Skaičiau, kad suėjus 3 mėnesiam jau akių spalva susitvarko galutinai (skaičiau lankstinuke, kurį davė poliklinikoje su espumisano reklama). Mano vyro akys rudos, o mano žalsvos. O sūniuko kolkas iš mėlynų darėsi rudos, bet dabar ta ruduma dingo blink.gif ir tapo pilkos. Na labai įdomus tai procesas g.gif . Stebėsim mirksiukas.gif
Migdole
O musu irgi melynos kol kas nors yra galimybe, kad gali keistis arba i zalias arba ir liks melynos. Dar laukiam smile.gif
Ewe
mano dukrytės akys liko tokios pat kaip ir gimė. mums dabar 8,5mėn. vyro mėlynos,mano žalios.
Miegaliuke S
zydros,zydros mano dukrytes akys wub.gif
Liucyjka
girdejau kad pagal biologinius tyrimus,jeigu kas nors is tevu turi rudas akis tai vaikas gims tikrai su rudom... 4u.gif ar kaip jus manot???tiesa???

Karinga
QUOTE(Liucyjka @ 2008 01 23, 23:35)
girdejau kad pagal biologinius tyrimus,jeigu kas nors is tevu turi rudas akis tai vaikas gims tikrai su rudom... 4u.gif  ar kaip jus manot???tiesa???
*

visiska netiesa schmoll.gif
mano akys rudos, vyro- melynos. Pirma dukra su melynom akim, antra dukra- rudom g.gif
Dar reikia atsizvelgti i savo ir vyro tevu akis blush2.gif
Louxor
O kaip vertintumet musu atveji: tetis rudaakis, as irgi, leliui biskis virs metuku, o akytes melynos.... Tai jau ka, VISKAS, NESIKEIS????? verysad.gif
Drasita
Skaiciau kad trecio men pabaigoje vaikuciu akys igauna ta spalva kuri bus visa gyvenima...
Manoji tai melynu akyciu bet aplink ta juoduliuka ruda.Tokios margos akytes
medison
Abiejų vaikučių ką tik gimusių akytės buvo mėlynos mėlynos,net baltymai žydri atrodė....Ir dabar mėlynos,tik nebe tokios ryškios. blush2.gif
-Tynka-
Apie akių ir kt. organizmo bruožų paveldimumą moko dar 9toj klasėj..
http://atvirai.mmm.lt/svietimas/zmogausbio.../index.php?id=9
eladzius
QUOTE(tYnkaMP @ 2008 01 24, 07:32)
Apie akių ir kt. organizmo bruožų paveldimumą moko dar 9toj klasėj..
http://atvirai.mmm.lt/svietimas/zmogausbio.../index.php?id=9
*

turbut pabegus buvau is tos pamokos,o tu ir po 10 metu prisimintum,ihm? g.gif
Danciux
QUOTE(Liucyjka @ 2008 01 23, 23:35)
girdejau kad pagal biologinius tyrimus,jeigu kas nors is tevu turi rudas akis tai vaikas gims tikrai su rudom... 4u.gif  ar kaip jus manot???tiesa???
*

Kiek pamenu iš biologijos pamokų, tai tikrai nėra garantijos, kad bus rudaakis.Man rodos, tokiu atveju 3 iš 4 vaikų gimsta rudaakiai g.gif

Mūsiškė kątik gimus buvo juodom kaip angliukai akim, baisiai gražios buvo rolleyes.gif Bet vėliau (nepamenu, kada) pamėlynavo, mes abu irgi mėlynakiai ax.gif
Karinga
QUOTE(Fishbone @ 2008 01 24, 00:31)
O kaip vertintumet musu atveji: tetis rudaakis, as irgi, leliui biskis virs metuku, o akytes melynos.... Tai jau ka, VISKAS, NESIKEIS????? verysad.gif
*

deje, bet tikrai nesikeis schmoll.gif o jusu abieju tevu kokios akys?
TJolke
Reiks dar kazkur pasidometi. Espumizano reklamineje knyguteje raso, nuo 3 men, kazkur kitur skaiciau, kad galutinai - nuo puses metuku ( 6 men). Mano melynake... as melynom, vyras - zaliom.
eladzius
nu gerai ,o mano ryskiai zalios ,vyro tamsiai rudos,vaiko akys pilkos?Ka tu i tai???
Kleckutė
Na mano akys rudos, vyro irgi, dukros irgi rudos, o va turim sūnelį 4 mėnesių ir jo akytės mėlynos mėlynos. Tai norit pasakyti, kad jau ir liks tokios? g.gif Kažkaip keista. Senialiai ir rudaakiai.
ericaa
Mano ir vyro akys žalios, o vat dukrytė 10 mėn, bet dar kol kas ryškiai mėlynomis akytėmis biggrin.gif Nors aš savo mamos klausiau, tai ji sakė, kad ir mano ilgai buvo mėlynos akys ir net neatsimena kada pasikeitė į žalias. Tikiuosi, kad dukrytės ir liks tokios mėlynos, kaip dabar yra ax.gif
Gabred
Tai kad ir aš skaičiau jog trečio mėn pabaigoje akytės pasidaro tokios kokios bus visą gyvenimą smile.gif
sayonara2
QUOTE(Gabred @ 2008 01 26, 18:04)
Tai kad ir aš skaičiau jog trečio mėn pabaigoje akytės pasidaro tokios kokios bus visą gyvenimą smile.gif
*

drinks_cheers.gif daugelio literaturoje taip raso,kad nuo 3men kokios bus tokios jau ir liks ax.gif
-edita-
mano dukrytes tamsiai melynos akys, jai 2 men., bet po truputi eina sviesyn... manau, kad melynos ir pasiliks ...
erikiuxxx
as gimiau juodai -rudom akimis,po metu jie pasvesejo mirksiukas.gif dabar alaus spalva,vyro dangiskos-zydros,vaikas gime melinom,paskui buvo zydros,o nuo 3-ju men,pradejo aplink lig rudoti,dabar mums 1,1 metu, o akys kaip zalios,ar jie parudos idomu g.gif
pauucionak
smile.gif ,Mano akys zalios,vyro sviesiai zydros spalvos ,o musu vaiko kai gime buvo tamsiai melynos ax.gif ,pasviesejo greit,dabar jam 9men,akys melynos,melynos wub.gif ,bet dar netokios kaip pas teti biggrin.gif
deluxe
O as skaiciau,kad visiska spalva akiu susiformuoja iki 1 metuku ir nuo tada islieka pastovi. Nu nezinau,kaip is tikruju, nes mano zuikiui dar tik beveik 8 men. akytes zydros, kai gime buvo melynos melynos. Nei vyro nei mano akys ne zydros,bet senelis turi zydras akis. Noreciau,kad tokios ir liktu,nes jis sviesutis ir dar zydraakis....
Liucyjka
mano suneliui jau 2 menesiai ir jo akys zydros spalvos,pats yra labai tamsus,as tai irgi noreciau kad zydros ir liktu nes labai grazios darosi thumbup.gif
Klepesova
QUOTE(Gabred @ 2008 01 26, 20:04)
*

Ne tai yra netiesa. Gal tik 60 procentų vaikų taip būna...
QUOTE(deluxe @ 2008 01 30, 16:10)
O as skaiciau,kad visiska spalva akiu susiformuoja iki 1 metuku ir nuo tada islieka pastovi. Nu nezinau,kaip is tikruju, nes mano zuikiui dar tik beveik 8 men. akytes zydros, kai gime buvo melynos melynos. Nei vyro nei mano akys ne zydros,bet senelis turi zydras akis. Noreciau,kad tokios ir liktu,nes jis sviesutis ir dar zydraakis....
*

Čia jau arčiau tiesos nors būna irgi išimčių: mano vyro dėdė; iki 2 metukų akys buvo žydros- o po to senelė sakė net nepastebėjo, kaip pasikeitė į rudas- sako vieną kartą gyrėsi: kad ji rudaakė, bet visų vaikų akys į tėva- mėlynos- o kaimynka sako: ką tu čia kalbi- jaunėlio akys kaip pas tave- rudos- tik tada ir įsižiūrėjo į savo vaiką... lotuliukas.gif

Na dėl akių spalvos: mano- žydros (nors kai apsirengiu pilkus rūbus patampa pilkos, kai vuioletinius ar mėlynus- skaisčiai švariai žydros- o kai fotografuojuosi be akinių tai man nuo to žydrumo net bloga) Vyro ten tai sunku apibūdinti: jos žydros su žaliais brūkšneliais ir dar negana to rudais taškeliais- tokiais riebiais rudais taškeliais- ir tokios didelės- ydomesnių akių niekada nemačiau- jose galima paskęsti... O mažylės. Na iki 3 mėnesiuko jos buvo sodrių žibuoklių spalvos (vis nesuprasdavau- kokia tai spalva- "sodri žibuoklių" visur rašo: naujagimiai gimsta sodrios žibuoklių spalvos akimis, bet kai fėja gimė... jos buvo juodos- ir po kelių dienų pasikeitė į sodrią mėlyną (ne žydrą- o mėlyną, o akių baltymai tiesiog žydri )spalvą. Po 3 mėnesiuko akys pradėjo kisti... na ir iki kalėdų jos žydrėjo... vienu tarpu spalva buvo kaip mano- vaikystėje- tiesiog vampyriškai žydra (tikmažosios be mėlyno apvadėlio) bet prieš mėnesiuką ir vėl pradėjo keistis- dabar akys įgavo tuos žalius brūkšnelius kuriuos turi tėtė. ir jau fotografuojant akys pasidaro žalsvos- ir nors ką berenktum- akių spalvą tikriausiai paveldėjo iš tėtės- taigis laukiam rudų taškelių. Mažylei dabar 10 mėnesiukų ir 26 dienelės. biggrin.gif Bet ir tai ne riba- gali jos būti ir rudos: mat mano giminėje senelio seserų visų rudos akys, senelės mano iš tėvo pusės irgi rudos, o pas MB senelės iš mamos pusės rudos akys. Ai kaip bus taip bus gražu. wub.gif
Ausre_
Mano akys zydros, o vyro - rudos, tai mazius gavos..."murzinos" smile.gif dabar vaikis visos gimines stebejimo objektas biggrin.gif net totalizatoriu galima skelbt KOKIOS BUS AKYS? biggrin.gif Jei, kaip sakot nuo 3 men. jau susiformuoja tai ka...taip ir liks? Juokingiausia, kai zmones pamato ir sako "oi koks rudaakis", o sutinki kita tapacia diena sako "oi koks melynakis" Mirk is juoko biggrin.gif
rence25
QUOTE(Ausre_ @ 2008 02 01, 14:23)
Mano akys zydros, o vyro - rudos, tai mazius gavos..."murzinos"  smile.gif dabar vaikis visos gimines stebejimo objektas  biggrin.gif net totalizatoriu galima skelbt KOKIOS BUS AKYS?  biggrin.gif Jei, kaip sakot nuo 3 men. jau susiformuoja tai ka...taip ir liks? Juokingiausia, kai zmones pamato ir sako "oi koks rudaakis", o sutinki kita tapacia diena sako "oi koks melynakis" Mirk is juoko  biggrin.gif
*

Idomiai cia, nors pas mane ir panasiai: siaip atrodo akys melsvos- zalsvos ( pvz vakarop jau labiau zalios, kita kart beveik zydros). O sunelis blondinas zydrom akim wub.gif
unique
MB akys zydrai pilkos o mano rainos (zaliai, rudai, melsvai ir pilkai) sunus gime tamsiomis akimis, kurios po truputi vietomis svieseja.. tai ir neaisku ar rainos ar kaip tecio bus g.gif
Mano seimoje visi rainaakiai, tik visu skirtingu spalvu lotuliukas.gif
July
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 01, 09:20)
Ne tai yra netiesa. Gal tik 60 procentų vaikų taip būna...

Čia jau arčiau tiesos nors būna irgi išimčių: mano vyro dėdė; iki 2 metukų akys buvo žydros- o po to senelė sakė net nepastebėjo, kaip pasikeitė į rudas- sako vieną kartą gyrėsi: kad ji rudaakė, bet visų vaikų akys į tėva- mėlynos- o kaimynka sako: ką tu čia kalbi- jaunėlio akys kaip pas tave- rudos- tik tada ir įsižiūrėjo į savo vaiką... lotuliukas.gif
Na dėl akių spalvos: mano- žydros (nors kai apsirengiu pilkus rūbus patampa pilkos, kai vuioletinius ar mėlynus- skaisčiai švariai žydros- o kai fotografuojuosi be akinių tai man nuo to žydrumo net bloga) Vyro ten tai sunku apibūdinti: jos žydros su žaliais brūkšneliais ir dar negana to rudais taškeliais- tokiais riebiais rudais taškeliais- ir tokios didelės- ydomesnių akių niekada nemačiau- jose galima paskęsti... O mažylės. Na iki 3 mėnesiuko jos buvo sodrių žibuoklių spalvos (vis nesuprasdavau- kokia tai spalva- "sodri žibuoklių" visur rašo: naujagimiai gimsta sodrios žibuoklių spalvos akimis, bet kai fėja gimė... jos buvo juodos- ir po kelių dienų pasikeitė į sodrią mėlyną (ne žydrą- o mėlyną, o akių baltymai tiesiog žydri )spalvą. Po 3 mėnesiuko akys pradėjo kisti... na ir iki kalėdų jos žydrėjo... vienu tarpu spalva buvo kaip mano- vaikystėje- tiesiog vampyriškai žydra (tikmažosios  be mėlyno apvadėlio) bet prieš mėnesiuką ir vėl pradėjo keistis- dabar akys įgavo tuos žalius brūkšnelius kuriuos turi tėtė. ir jau fotografuojant akys pasidaro žalsvos- ir nors ką berenktum- akių spalvą tikriausiai paveldėjo iš tėtės- taigis laukiam rudų taškelių. Mažylei dabar 10 mėnesiukų ir 26 dienelės. biggrin.gif Bet ir tai ne riba- gali jos būti ir rudos: mat mano giminėje senelio seserų visų rudos akys, senelės mano iš tėvo pusės irgi rudos, o pas MB senelės iš mamos pusės rudos akys. Ai kaip bus taip bus gražu. wub.gif
*

Klepesova, kaip idomiai aprasei visus akiu atspalvius biggrin.gif thumbup.gif
O mano vyro rudos, o mano skaisciai zydros, dukrytes irgi zydros, nors gime juodomis akimis.Spalva pasikeite apie antra menesi. Dabar jai sesi menesiai, tikiuosi spalva nebesikeis, nes labai grazi wub.gif
laurusska
Mums jau trys menesiukai, o akytes kaip buvo zydros, taip ir liko..Nors mano akys vos ne juodos ( beveik visa mano gimine juodaplaukiai juodaakiai), taciau vyro akys melynos..Tai dukriukas tikra tecio kopija gavosi. Se tau ir stiprus rudieji genai g.gif
vilmanta
mano dykrytes akytes visiskai nesikeite,kai gime zydrom tai ir liko tokios.Mano rudos,o vyro melynos,vyras dziaugias kad mergyte melynaake kaip ir jis biggrin.gif
*ssuzzi*
4u.gif abu mano vaikai melynakiai biggrin.gif abu i teti,mano akys zalios bigsmile.gif
Ramuniokas
Na iki 8 mėnesių spalva nepasikeitė - tikiuos ir nepasikeis - mėlynos akytės mažutės wub.gif
aniz
Mano akys rudos, vyro žalios, o mažės ruduoja. Kai gimė buvo mėlynos.
malolo
O musu mazyles viena akyte melyna, kita ruda - matyt nezinojo kuria spalva rinktis tai pasieme viena tecio, kita mamos thumbup.gif Idomu ar taip ir liks ar pasikeis g.gif
skotija
Mano zuikucio akytes rudos, o mazutes rudai zalios wub.gif
ingakric
Gime tamsiai pilkom akim,o dabar jos jau svieseja ir atsiranda rudu demeliu.Tetukai esam zaliaakiai ax.gif Tad jos dar keisis
XXXXXX
melynos.Visu musu biggrin.gif
Nevesta
musu taip pat visu melynos.. mirksiukas.gif
volia*
as gimau melynom akim, kai buvau paaugle jos man pazaliavo, o dabar yra pilkos. vyro akys rudos. dukrytei 7 men, kolkas spalvyte melyna. ziuresim kaip bus toliau g.gif
kice
QUOTE(Fishbone @ 2008 01 23, 23:31)
*

aga, as auginu melynaki sunu, kai tevai rudakiai smile.gif Siaip pagal genus - melyna spalva nesantis dazniausiai buna dominuojantis, o ruda - recesyvinis..
-Sandrita-
kai gimem buvo melynos, ir dabar melynos tik sviesesnes thumbup.gif wub.gif
simbail
sūnelio akys vis dar mėlynai rudos. Laukiam kokia gi ta galutinė spalvelė liks ax.gif
Sunderu
Sakoma,kad jau nuo metuku akyciu spalva nesikeicia.Mano mergyte gime su zaliom akytem,po truputi rudavo ir 9 men.pasidare visai rudos,kaip tevelio. smile.gif
Kolibri
Gimem su melynom akytem,dabar pasidare sviesesnes,daugiau pilkos biggrin.gif
laimav
mes tai melynakiai
deividaite
o mes su vyru abu melynakiai, tai kazkaip kitos spalvos net neisivaizduociau savo vaiku akiu, bet aisku, kad tokia galimybe galejo buti, bet dziaugiames visi keturi melynomis akimis lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.