Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaimo turizmas.
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2
babble
Ruošiamas projektas apie specializuotą kaimo turizmo sodybą, kuri būtų pritaikyta šeimų su kūdikiais ir mažamečiais vaikais poreikiams. Norėtumėme sužinoti Jūsų nuomonę kai kuriais su specializuotos sodybos kūrimo klausimais.

Būtų labai malonu, kad atsakytumėte į šios anketos klausimus:
ANKETA

Be to, man svarbi kiekvienos jūsų nuomonė šiuo klausimu friends.gif
Čili
tai kursi kaimo sodyba?pas mus zinok gera terpe tam biggrin.gif biggrin.gif atvaryk
Jester
Atsakiau thumbup.gif , bet buvo keleta klausimu kur man norejosi daugiau atsakyt o ten vienas atsakymas.
babble
Jei kokių pasvarstymų turit, tai rašykit cia mirksiukas.gif
Būtų įdomu šiaip nuomonę sužinot rolleyes.gif
ana
Manau kai kam uz gerus darbelius bus atlyginta su kaupu... mirksiukas.gif
alina
Paspaužiau NE, kadangi patys turim dvi sodybas doh.gif Bet kai paskaičiau likusius klausimus suimąsčiau, kad būtų visai faina pailsėti kur daug vaikų, kažkas tau ruošia valgyt, vyksta bendra veikla a la varžybos su 2.gif arba su drinks_cheers.gif (kas daugiau pakels tongue.gif ). Ir dar labai mėgstu jodinėti ax.gif

Tačiau norėčiau šiek tiek pridurti savo nuomonės apie naudą šeimininkams blush2.gif manau šioj sferoj viskas labai priklauso nuo oro, be abejo galima organizuoti ir vasaros ir žiemos pramogas, bet pavasaris ir ruduo manau, tikrai jokio pelno neneštų. Taipogi sodyba orientuota į šeimas su mažamečiais vaikais, todėl manau kainos irgi turėtų būti "prieinamos", kiekviena iš mūsų žinom kokią pinigų sumą galim paskirti savaitgaliui ar savaitės poilsiui mirksiukas.gif o tie, kurie neskaičiuoja, ko gero renkasi užsienio kurortus g.gif Mes irgi svarstėm su vyru tokią idėją, tik mes orientavomės į užsienio turistus, na tai pasiskaičiavę nusprendėm dar palaukti ax.gif Sorry, kad peršu savo nuomonę, jei kas ne taip nepyk blush2.gif
babble
Alina, o ko čia už nuomonę pykti ax.gif mirksiukas.gif

Pati į kaimo turizmo sodybas važiuoju būtent rudenį ir žiemą, nes laisvą turi tik savaitgalį, 2-3 atliekamus šimtus kišenėj (o ne - tūkstančius)..norisi kažkur pabėgti nuo namų, nuo miesto, nuo kasdienybės..atvarai į kaimą, įlendi į pirtelę, vakare kokio krupnikėlio įkali ir thumbup.gif ..grįžti į miestą kaip agurkėlis mirksiukas.gif
alina
QUOTE(babble @ 2005 03 23, 09:49)
Alina, o ko čia už nuomonę pykti ax.gif  mirksiukas.gif

Pati į kaimo turizmo sodybas važiuoju būtent rudenį ir žiemą, nes laisvą turi tik savaitgalį, 2-3 atliekamus šimtus kišenėj (o ne - tūkstančius)..norisi kažkur pabėgti nuo namų, nuo miesto, nuo kasdienybės..atvarai į kaimą, įlendi į pirtelę, vakare kokio krupnikėlio įkali ir  thumbup.gif ..grįžti į miestą kaip agurkėlis mirksiukas.gif
*

atvaryk į svečius tongue.gif bus tau ir kaimas, ir pirtelė, ir šašlas su drinks_cheers.gif mirksiukas.gif

čia truputi nukrypau nuo temos blush2.gif

Aš UŽ kaimo turizmą 4u.gif
Martini
QUOTE(alina @ 2005 03 23, 09:58)
atvaryk į svečius tongue.gif  bus tau ir kaimas, ir pirtelė, ir šašlas su drinks_cheers.gif  mirksiukas.gif
čia truputi nukrypau nuo temos blush2.gif

Aš UŽ kaimo turizmą 4u.gif
*

PRISIŠNEKĖSI drinks_cheers.gif biggrin.gif
Dzordza
11 ir 12 klausimus galima atsakyti daugiau nei vienu variantu, nors neduoda sad.gif pasirinkau bile ką, nors realiai tai pasirinkčiau visus, nes skirtingu metu skirtingi dalykai domintų, o ir vaikus būtų galima palavinti kiekvieną karta skirtingų sričių žiniomis.

Šiaip tai šauni ideja. Tikrai į tokią sodybą norėčiau atvažiuot pailsėt thumbup.gif
happy
labai faina butu i tokia sodyba su mamu ir vaiku grupele nuvaryti,
nes tie diedai tai pastoviai dirba ar laiko neturi doh.gif
Rigedora
vat atsiverčiau anketą, pamaniau užpildysiu, tačiau pradėjusi mečiau, nes tiesiog atsakymai arba tinka visi arba kažko trūksta ir pan. tiesiog pabandysiu čia parašyti kai kuriuos pasvarstymus... ko norėtųsi man, vaiuojant ilsėtis su savo ir tarkim dar draugų šeima su vaikais??? pirmiausia šiokio tokio atsiskyrimo nuo kitų gyventojų-daugiabutyje atsigyvenu ištisus metus. Jei tai vasaros laikas-pilnai tenkina atskiri namukai-kitu metų laiku juose problemiška su šiluma. Jei jau orientuojama į šeimą su vaikais-bet kokiu sezonu pasiteisintų manau, žaidimų kambarys, kai kad būna kavinėse. Dėl maitinimo-geriau kai yra galimybė kažką gamintis pačiam-nes ne visų skoniai, o ir galimybės sutampa. Galbūt galėtų būti kažkoks atskirai išsiperkamas pvz švediškas stalas pusryčiams ar panašiai. Vėl gi tai priklauso nuo sodybos apimties, joje esančių poilsiautojų. galimybė nusipirkti ekologiškų produktų pas šeimininkus-šaunu, ypač gauti naminės duonos, kokio pyrago, varškės ar naminio pieno wink.gif lašinukų ar panašių kaimiškų gėrybių, taip pat ir daržovių... o jei dar tėveliai ir kokios naminukės ar alaus naminio gautų thumbup.gif thumbup.gif na čia juokai tik. wink.gif kas liečia sanitarines sąlygas-tai jei jau taikoma vaikams-tai ir tualetas galėtų stovėti vaikiškas, taip pat norėtųsi, kad nebūtų tik dušo kabina, kurioje dar ir dušas nenusikabina doh.gif
lauko žaidimų aikštelės... jos galėtų būti irgi kažkiek susikirstytos pagal amžių ir atskirtos-tarkim pačių mažiausių aikštelė turėtų būti šek tiek atokiau nuo didesniems skirtų supynių, smėlio dėžių. Nes kai viskas kartu-kyla pavojus sveikatai-esu patyrusi pati šoką, kai mano vaikas išlipęs iš smėlio dėžės gavo su supynėm į galvą doh.gif nuo čia pat besisupančio didesnio vaiko doh.gif dėkui dievui atsipirko tik guzu, o galėjo baigtis liūdnai. tai vat tiek kol kas pamąstymų-baigiu, nebėr laiko dabar daugiau wink.gif gal kas bus naudinga wink.gif iš dalies net pavydžiu baltu pavydu imantis tokio verslo smile.gif
gutė*
Labai smagi anketėlė good.gif kai pildžiau taip ir įsivaizdavau visokias grožybes 4u.gif vasarines. Linkiu sėkmės kuriant tokią spec-sodybą wub.gif . Dvyliktas klausimas- toks kankinantis- norisi VISKO!!!! dirol.gif
Iš vis geras dalykas anketos- tik jaučiu, reikia kad labai daug kas užpildytų norint sužinoti prioritetus. swoon.gif
Tik tak
Aha, dėl paskutinio klausimo - tai tikrai norisi daugiau,nei vieno... O iš tiesų labiausiai patiktų nuošalumas (nes irgi daugiabutyje gyvenam ax.gif ), galimybė rasti nukabinamą dušą ir maistą pasigaminti patiems. Svarbiausia - padaryti taip,kad kainos nesikandžiotų tongue.gif
Rožytė
Idėja-super mirksiukas.gif
Linkiu kuo dideliausios sėkmės 4u.gif
Zvirbliuke
Na va, mano idėją pagrobei mirksiukas.gif Mintis tikrai labai gera, nes poreikis yra, o pasiūlos - ne smile.gif

Mano labiausiai trūktų - didelės, gerai aptvertos vaikų žaidimo aikštelės, oi, buvau tiek prigalvojusi, kas ten turėtų būti, kokie "įrengimai" ir "atrakcionai" cool.gif
Dar - kad būtų nustatytas tylos laikas, t.y. pvz. nuo 22 val negalima garsiai leisti muzikos, triukšmauti - nes įprastose poilsio vietose paprastai laukia bemiegė naktis vaikui doh.gif
Dar galėtų būti kaip kurortiniuose viešbučiuose vaiių "mini klubas", kur, kad ir už atskrą mokestį, su jais būtų užsiimama, žaidžiama, o tėveliai to tarpu galėtų ramiai pažaisti tenisą ar paplaukioti valtele...

Dviračių nuomos man nereikėtų, nes patys turime dviračius, va o jei būtų kur su tais dviračiais nulėkti (aplankyti kokį įdomų objektą ar šiaip miško keliukais) - puiku thumbup.gif

Sėkmės smile.gif
Pieva1
Sveikos. Zadu atidaryti kaimo turizmo sodyba. Kadangi viskas dar procese, kai ka dar galiu koreaguot. Siaip musu sodyba labiau orentuota i ~20 zmoniu kompanijas, kurios galetu svesti sventes, aktyviai ir idomiai praleisti laisvalaiki. Bus pirtis, yra 5 didoki prudai, bus galimybe zvejoti, zaidimu aikstele vaikams, krepsinio aikstele. Sodyba - beveik vienkiemis rolleyes.gif
Labai noreciau suzinoti kokie Jusu kaip vartotoju poreikiai? Kas jusu manymu privalo buti sodyboje, kas paliktu malonu ispudi ir noretusi grizti.
Kas jusu manymu yra aktyvus poilsis? Klausiu, nes kai kuriems aktyviai praleisti laika, tai aktyviai kilnoti stikliuka prie stalo (nesakau, kad tai blogai tongue.gif ), bet noretusi siulyti platesniam ratui paklausias pramogas.
Taip pat noriu paklausti, kam atiduodat prioriteta - patogiam, erdviam kambariui ar patogiom laisvalaikio praleidimo patalpom.
Dar klausimukas - kaip noretumet kad butu isprestas klausimas su maistu? Ruosiu abi alternatyvas t.y. galimybe patiems daryti ir galimybe uzsisakyti maista, bet kuri varianta rinktumetes labiau?
Zinau rinkos kainas ir zinau, kad visi mes suinteresuoti moketi maziau, bet visgi kokia jusu manymu yra protinga kaina?
Va kiek daug klausimu blush2.gif Tiesiog labai noriu, kad zmones is manes isvaziuotu patenkiti thumbup.gif
safarikids
Gal cia ir ne i tema, bet man visada, bunant gamtoje, labai norisi vazinetis dviraciais. O kai vazinejuosi, jauciuosi kaip vaikysteje, paskui islieka labai gerai praleisto laiko jausmas 4u.gif
vira
Labas,

dar nepamaisytu stalo tenisas,tinklinis. Jei sodyba orientuota į baliukus,tai kambarius nebūtina daryti erdvius,mano nuomone.Juk tada jie reikalingi tik permiegojimui.O dėl maisto...Tu jau ir pati atsakei : kad būtų galimybė ir užsisakyti,ir pasigaminti patiems.Su skirtingom kompanijom darom skirtingai :su viena viską daromės patys,su kita užsakom penktadienio vakarui maistą ir pusryčius šeštadieniui ir sekmadieniui.O kas mane patraukia,kai aš ieškau sodybos baliukui? g.gif Gal vis dėlto pirmoj vietoj vieta :kad nebūtų plynas laukas,kad būtų gražu, po to skoningai įrengta sodyba su tvarkingai san.mazgais. ir trečioj vietoj galimos pramogos.Kaina g.gif Man 30 Lt žmogui lyg ir normalu.(Parai)
Dar būna šaunu,kai įrengta jauki vieta pasėdėti lauke - ar pavėsinė,pvz.tokia(ten paspaudinėk ant tų užrašų iš kairės smile.gif )ar šiaip stalas su suolais,kad galima būtų gauti šašlykinę,iešmus,groteles,įrankius griliui,kad būtų galimybė ir indai išsivirti žuvienę ant laužo.
Tikiuosi,nors truputi padėjau 4u.gif
Savūnė
Man būtina švari pakrantė su maudymosi vieta (išvalytas dumblas ir pan.). O pavėsinė nebūtina, užtenka stalo ir suolų medžių pavėsy.
ballando
Mano nuomone - taip pat mazesni, kuklus kambariukai nakvynei ir didesne patalpa pasisedejimui - stogine, ar pirtele, ar didysis triobos kambarys. Tiesa, noris tvarkingo WC ir duso.
Aplinka - svarus priejimas prie ezeriuko, lekstas krantas, kad be baimes galima butu teskentis mazameciams. Idealu - pamiske, ar medziais apsodinta sodybos aplinka. Valtis, vandens dviratis pasiplaukiojimui.
Maistas - l.individualu. Man irgi noretusi tureti alternatyvas - ir galimybe pasicirskinti savo atsiveztaji, ir gauti siltus pietus su sriubyte kita diena.
Dar - seimininkai, pageidautina negyventu tame paciame name ( man yra taip buve ) ir nesimakaluotu aplinkui, kai mes poilsiaujame. Jie turetu buti tarsi nematomi - kai reikia - kazkur netoliese.
Papildomai - galimybe issinuomoti dviracius pasidairymui po apylinkes - jei yra graziu vietu, aisku. Tinklinio aikstele, supynes vaikams. Kas dar?
Vaikams viena kart labai patiko, kai seimininkai aprode savo uki - karve, parsus, vistas ir triusius - tokiu gyvunu is arti nedaznai pamatysi.
Kaina? Tikrai konkreciai nepasakysiu. Manau, neapsiriksit patys pasiziureje kitas sodybas ir palygine su savaja. Patiktu, jei kaina skirtusi ir nuo prabuto laiko, t.y. paros kaina , tarkim 5 d. mazesne, nei 1 nakciai, galbut nuolaidos atvaziuojantiems pastoviems lankytojams, etc.
Dar pasakysiu viena pavyzdi, kuris man nepatiko vienoje sodyboje - atvaziavom kelios seimos savaitgaliui nuo 5-adienio iki 7-adienio, uzimdami visus sodybos kambarius. 2 vakarus ememe pirtele, aisku uz papildoma mokesti, pietus, na, vienu zodziu, kai sestadieni musu dar viena pora panoro prie musu prisijungti, su savo palapine - nes vietos nebuvo like, seimininkas, beje, pas kuri mes lankemes ne pirma karta ( apskritai, kompanija su mazais vaikais, tikrai rupesciu niekad nesudarydavom ) nesutiko ju priimti su palapine.
Reziume - ne tik visi auksciau isvardinti faktoriai svarbus, bet ir seimininku geranoriskumas ir lankstumas.
rosa
Man svarbiausia dušas, toks, kur rankoj nereikia laikyt, ir dviračiai.
Pieva1
Labai aciu visiems uz issakytas mintis. Dar turiu pora klausimuku smile.gif blush2.gif
Esu ne karta nudegusi su poilsiu prie juros, kuomet atvaziuoji, o saulyte lyg tycia uz debesu pasislepia. Ir reik kazkaip praleisti likusia atostogu dali. Tada buna aplankyti muziejai, barai ir pan. O ka veiktumet kaimo sodyboje? Tarkim-lyja cry.gif . O dar turit pora dienu doh.gif . Ka veiktumet? Lauko linksmybes - maudynes, dviraciai ir pan. - kaip ir negalimos. Ka noretumet veiki? TV, knygos, stalo zaidimai?
Savūnė
Stalo tenisas būtų puikus dalykas, ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, tik nemažai vietos tam reikia.
ballando
Priklausomai, aisku, nuo sodybos galimybiu: ir teniso stalas but gerai, aisku, gelbetu pirtele, su priepirciu, kuriame yra jaukus zidinukas. Gal seimininkai moka kokiu nors amatu ar kur nors netoliese gyvena kokia audeja, pyneja ar kepeja, kuri gali sveciams kartu su jais iskepti duonos ar kokiu bandu krosnyje.
Dzukijoj, kiek zinau, yra tokia sodybos seimininke.
As dar siaip pagalvojau- sukrauciau pora sieno stirtu - vaikams butu faina palandzioti.
TV ir knygos- O.K., ale man bent tai nera butina, kai vaziuoju nuo visko pailseti.
mam
Dažnai vasaros savaitgalius praleidžiame Molėtuose prie Bebruso ežero. Būna visokių variantų, ir namuką nuomojamės ir kai vietų nebūna su palapine. Labai patinka, kad prie kiekvieno namuko yra šašlykinė ir iš rastų padaryti suolai ir stalai vakariniams pasisėdėjimams thumbup.gif . Kiekviename namuke yra dujinė viryklė ir šaldytuvas (tiesa sukriošę, bet kaip trumpam laikui tai pakenčiama), nes vistiek atsiveži kažko užkrimst, kad ir pusryčiams. Blogai- lauko tualetas doh.gif prie kurio pastoviai eilute, ypač rytais (net pūkuti garsiau paleisti baisu wub.gif ).
O šiaip, kai oras blogas, tai neblogai būtų ir TV , o ypač kompas su internetu (drambliuko svajonė, kad su supermamkom paplepsėt galėtum). Aišku ir stalo žaidimai neblogai, nes ne visi mėgsta tą aktyvų sportą blush2.gif (amžius daro savo), o kartais juk taip malonu prisiminti vaikystę ( man tai super žaidimas buvo toks cirkas, arba loto ar šaškės).
Na o kaip oras geras, tai manau pramogų gamtoj pilna, tik fantazijos reikia thumbup.gif
safarikids
Biliardo stalas irgi gerai būtų ax.gif lietingą dieną.
Iš stalo žaidimų - monopolis.... ir kortos thumbup.gif
xpander
Man atrodo kad miegamuosiuose kambariuose turetu buti nedidele spinta rubams, veidrodis, komodele ir staline lempa. Ir be abejo patogi lova. Turetu buti koks didysis kambarys su zidiniu, i kuri visi galetu susirinkti tuo blogu oru. Dar galetu buti biliardas, stalo tenisas. Lauko pramogoms zvejybiniu reikmenu nuoma, tiras, dviraciai, krepsinio lankas. Pirtis. Lauko zidinys, saslykine su iesmais ir grotelem, taip pat malku atsargos. Idealu kai maista gali pats pasidaryti ir reikalui esant uzsisakyti. Mes vienais metais atostogavom tokioj kaimo sodyboj kur seimininkai nuvaziuodavo iki parduotuves duonos pieno nupirkt, jei ta diena geras oras ir poilsautojai nenori niekur vaziuot. Aisku uz papildoma mokesti. Ir kaip viena minejo geriau tie seimininkai gyventu atskiram name, bet netoliese, kad reikalui esant galetumkai ko paklausti ir pan.
Zaizza
O man svarbiausia, kad būtų gražus pliažas rolleyes.gif , smėliukas ir t.t.
Pieva1
As tai dar vis su savo klausimais... 4u.gif
Kokiu spinduliu (ta prasme kilometrazas) leidziat sau vaziuoti nusprende atostogauti, svesti kaimo turizmo sodyboj? 20-50-100km?
safarikids
QUOTE(Pieva1 @ 2005 04 26, 15:43)
As tai dar vis su savo klausimais...  4u.gif
Kokiu spinduliu (ta prasme kilometrazas) leidziat sau vaziuoti nusprende atostogauti, svesti kaimo turizmo sodyboj? 20-50-100km?
*

Jeigu važiuojam atostogauti, t.y. šiek tiek ilgesniam laikui, tai atstumas nėra toks svarbus. Juk kiekvienais metais stengiamės nuvežti vaikus prie jūros, o nuo Vilniaus iki jūros, tai ~325 km, jeigu iki Palangos, o jeigu iki Nidos, tai dar šiek tiek toliau.... Tai viskas, kas arčiau - jau gerai (ir kelionės laiko ir išlaidų prasme biggrin.gif ).
Na, o jeigu tik vienam vakarui, tai 100 km važiuočiau tik iki "na labai labai geros vietos" blush2.gif Būtų gaila ir laiko ir degalų blush2.gif blush2.gif
50 km būtų normalus atstumas. ax.gif
zuza
Jei orientuota į šeimyninį poilsį, norėtųsi kokio poniuko vaikučiams pasijodinėti, narvelio su triušiuku, ožkytės, putpelyčių - žodžiu gyvojo kampelio... smile.gif
Reklamiste
Salia zmoniu pageidavimu yra dar kitas svarbus dalykas: reikalavimai, kurie yra surasyta skirtingu lygiu sodyboms arba specializuotoms sodyboms (asociacijos puslapyje www.atostogoskaime.lt). Kai idemiai paskaitai, gali visi geri norai praeiti - tiek daug visko reikia irengti!
Ir beje, pats paprasciausias budas yra klausytis klientu ir gauti mintis is ju jau atidarius sodyba. Tarkim, pasiskunde, kad truksta valties - nupirkai, reikia dideliu puodu - bus... nes visko is karto tikrai neimanoma parupinti. Be to, finansai irgi prisideda - negali visko supirkti is karto, kol negauni jokiu pajamu...
Cia is savo asmenines patirties smile.gif
Pieva1
Tai as ta labai puikiai suprantu, kad visko nenupirksi... Asociacijos reikalavimai is ties dideli ir ten islaidu pakanka cry.gif Buvo juokas pro asaras kaip skaiciau apie kilimelius prie lovos, kad ne sintetiniai, o butinai vilnoniai turi buti doh.gif
Todel ir uzvedziau sita tema, kad suprasciau kas butinai reikalinga pradziai, o ka galima su laiku isigyti.
Pieva1
Dar turiu klausimuka blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Kokia pirtis jums patrauklesnė - esanti tam pačiam pastate ar lauke?
organzza
Man atrodo,kad pirtis geriau tam paciam name.Dar niekas lygtai nepaminejo-vaiku zaidimu aiksteles(supynes ir pan.).Mes labai norejome vaziuoti i viena kaimo sodyba Karkleje,bet nevaziavom vien delto,kad negalima suns atsivezt.....
Pieva1
Va išties įdomi gyvūnų tema. Aš pati didelė šunų mylėtoja. Ir tikrai norėčiau, kad mano augintinis keliautų kartu. Juk būna momentų, kad paprasčiausiai nėr kam palikti. Bet va imu aš iš būsimos šeimininkės pusės žiūrėti. Saugumas - na jei tarkim kaip aš planuoju važiuoja viena kompanija, tai gal savų neapkandžios biggrin.gif Bet va kaip su tais gamtiniais reikalais? doh.gif
Laura333 pasidalink patirtimi 4u.gif Kaip organizuojamas šitas dalykas? Kasšvarko po šuns?
Manau reikalingas voljeras - as nelabai norėčiau leisti į gyvenamas patalpas sad.gif
Blobse
O aš nevažiuočiau į sodybą, kurioje leidžiama atsivežti šunis smile.gif Gerai, jei tuo metu mes ten vieni būtume, bet jeigu atvažiuotų dar ir šeima su šunimi, tai jau ne. Dieną naktį loja, dieną šokinėtų ant žmonių ir pan.
mamagitana
šunims- voljeras. ir atskira reklama apie tai, gal net maisto atsargos, dušas,speciali aikštelė, kontaktas su veterinaru. Voljeras ne vienvietis, aišku. gali tapt atskiru verslu, nes krūvos žmonių nevažiuoja dėl savo augintinių.

Bibliotekėlė, nes yra skaitymo maniakų, pvz., aš. smile.gif

Jei veiks ir žiemą, slidės, pačiūžos.

Meškerės, jei yra kur ir ką gaudyt.

Aptvaras mažiams, tipo voljeras biggrin.gif , kieme, su saugia tvorele ir grindim.

Naminis maistas, jei įmanoma- rūgpienis, pienas, grietinė, lašiakai, kumpiai, kiaušiai, daržovės ir vaisiai. Duona ir pyragai irgi būt super.

Suvenyrai- gal vaistažolių maišelis su sodybos logotipu, gal kaimyno bitininko medaus puodynėlė ( bet daili, molinė), gal ta pati duona ar dešra, bet vėl- su kokiu įpakavimu. O gal tiesiog džiovintų uoboliukų vėrinys.

Paruoštas sąrašas artimų lankytinų vietų, informatyvus- žemėlapis, aprašai iš rimtų leidinių su istoriniais ir kultūriniais faktais, apskaičiuota maršruto trukmė kaeliaujant dviračiais, automobiliu. Nuorodos, kur pavalgyt, prieš tai pačių išbandytos. Užsienio kalbom irgi. Nepamiršti gamtinių objektų- saugomų teritorijų, pelkių, retų augalų ar paukščių . Paveiksliukai jų,aprašai.

Norintiems stebėti gamtą galima nuomoti stiprius žiūronus. Turėti paukščių žinyną, tai madingas domėjimosi objektas.

Jei yra koks liaudies ansamblis ar muzikantas, kontaktas su juo. Švenčiantiems gali būt įdomu.

Vietiniai liaudies menininkai- kas piešia, kas mezga, kas drožia ar pina, o gal puodus žiedžia. Žolininkės, raganos, būrėjos, jei tokių yra apylinkėj.

Augalų žinynas ir pasiūlymas eit žoliaut į laukus/miškus, palėpė ar pastogė žolėms džiovint. Tikrai atvažiuočiau, jei žinočiau, kad prisiskinsiu liepžiedžių ne iš pakelės. mirksiukas.gif

Akvarelė, guašas, kreidelės ar pastelė, pieštukai,plastelinas, popierius. pasiūlyti ir suaugusiems, ne tik vaikams. pavyzdžiui, nutapyt etiudą.

Muzikos instrumentas, gal pianinas. Pasitaiko mokančių groti. Gali būt puiki programa- vaistažolių arbatos, pienas, pyragai,vakaras, muzika.

Siūlau turėt nemokamų paslaugų, na, tokį jums nebrangų, bet klientui malonų priedą- gal tai tiesiog rauginta sula, gal naminė gira, o gal kokios morkos ar bulvės dykai?

organzza
[quote=Pieva1,2005 05 04, 09:54]
Va išties įdomi gyvūnų tema. Aš pati didelė šunų mylėtoja. Ir tikrai norėčiau, kad mano augintinis keliautų kartu. Juk būna momentų, kad paprasčiausiai nėr kam palikti. Bet va imu aš iš būsimos šeimininkės pusės žiūrėti. Saugumas - na jei tarkim kaip aš planuoju važiuoja viena kompanija, tai gal savų neapkandžios biggrin.gif Bet va kaip su tais gamtiniais reikalais? doh.gif
Laura333 pasidalink patirtimi 4u.gif Kaip organizuojamas šitas dalykas? Kasšvarko po šuns?
Manau reikalingas voljeras - as nelabai norėčiau leisti į gyvenamas patalpas sad.gif
*

[/

As visa savo gyvenima laikau koki nors suni.Beveik visada vezames kartu,nes neturim kur palikti.Sunu viesbuty-gaila,o beto ir papildomos islaidos.. schmoll.gif Kas del gamtiniu reikalu?? Tai suni juk ryte-vakare isvedi i lauka ir savo namuose bebunant,tai ir isvesi kazkur uz teritorijos palakstyt.O paskui suo gali sau ramiai gulet prie musu,kol saslykeliai kepa rolleyes.gif .Aisku,gal ir voljeras gerai butu tokiam atvejui?Bet nakciai tai as savo sunio nepalikciau lauke.Juk suo,kuris neprates gyvent lauke tikrai kauktu ir lotu visa nakti....O jei ir atsitiktu taip,kad suo neiskente,tai jau cia suns seimininkai turetu sutvarkyt. blush2.gif Del kandziojimosi....tai kiekvienas seiminikas yra atsakingas uz savo suni ir turi tinkamai priziureti.Nu as cia kalbu is savo poziciju,nes pas mane anglu buldogas,kuris visalaik prie kojos ir uz si suni as galiu garantuot,kad nieko neiskres.Su dideliais ir judriais sunim daugiau problemu,bet tokiu atveju,jei zmones vaziuoja ilsetis,tai ir patys gal nesives g.gif .Mano vieni giminaiciai yra atostogave Palangoje viesbutyje....su savo pitbuliu,tai pusrycius ir suniui atnese biggrin.gif doh.gif ...As kartais panarsau www.atostogoskaime.lt,yra sodybu kur priima su augintiniais.Reiktu perskambint ir paklausinet kokios salygos. ax.gif biggrin.gif
organzza
QUOTE(Blobse @ 2005 05 04, 10:00)
O aš nevažiuočiau į sodybą, kurioje leidžiama atsivežti šunis smile.gif Gerai, jei tuo metu mes ten vieni būtume, bet jeigu atvažiuotų dar ir šeima su šunimi, tai jau ne. Dieną naktį loja, dieną šokinėtų ant žmonių  ir pan.
*

O manes visai netrikdytu seima su suniu rolleyes.gif Aisku,jei suo urgztu ar lotu ant musu ir butu palaidas,tai as jau buciau labai nepatenkinta...Bet jei suo normalios psichikos,tai jis is viso nereaguos greiciausiai..... mirksiukas.gif
Pieva1
Aciu Laura333. Tai kaip suprantu bus variantu, kad suni reiks leist vidun sad.gif I namus as nenoriu leisti del plauku ir purvo. Man paciai tai nieko - as labai myliu sunis, tai su tais nepatogumais susitvarkau ir tai man susierzinimo nekelia. Bet gerbiu ir kitu poziuri - sunu namie negali buti schmoll.gif
rosa
O aš nevažiuočiau į sodybą, jei žinočiau, kad ten bus šunų. Nė už ką schmoll.gif .
Pieva1
Rosa o kaip tu i tai, kad pas seimininkus sodyboje yra suo? g.gif
Pieva1
Cia gal as biskuti ne i tema, bet gal kas zinot kur galima gauti LOTO su medinem backutem. Toki kaip budavo pries koki 20 metu. Dabartiniai man visai nepatinka - kazkokie plastmasiukai ir tiek. Kazkaip man su kaimo ivaizdziu nesiderina schmoll.gif
Pieva1
Gal dar kokių minčių kas turit? Būčia labai dėkinga 4u.gif
Beje ar jums užtenka info, kurią pateikia asocijacijos puslapis www.atostogoskaime.lt ?
Laisa
QUOTE(Pieva1 @ 2005 04 20, 09:36)
Sveikos. Zadu atidaryti kaimo turizmo sodyba. Kadangi viskas dar procese, kai ka dar galiu koreaguot. Siaip musu sodyba labiau orentuota i ~20 zmoniu kompanijas, kurios galetu svesti sventes, aktyviai ir idomiai praleisti laisvalaiki. Bus pirtis, yra 5 didoki prudai, bus galimybe zvejoti, zaidimu aikstele vaikams, krepsinio aikstele. Sodyba - beveik vienkiemis rolleyes.gif
Labai noreciau suzinoti kokie Jusu kaip vartotoju poreikiai? Kas jusu manymu privalo buti sodyboje, kas paliktu malonu ispudi ir noretusi grizti.
Kas jusu manymu yra aktyvus poilsis? Klausiu, nes kai kuriems aktyviai praleisti laika, tai aktyviai kilnoti stikliuka prie stalo (nesakau, kad tai blogai tongue.gif ), bet noretusi siulyti platesniam ratui paklausias pramogas.
Taip pat noriu paklausti, kam atiduodat prioriteta - patogiam, erdviam kambariui ar patogiom laisvalaikio praleidimo patalpom.
Dar klausimukas -  kaip noretumet kad butu isprestas klausimas su maistu? Ruosiu abi alternatyvas t.y. galimybe patiems daryti ir galimybe uzsisakyti maista, bet kuri varianta rinktumetes labiau? 
Zinau rinkos kainas ir zinau, kad visi mes suinteresuoti moketi maziau, bet visgi kokia jusu manymu yra protinga kaina?
Va kiek daug klausimu blush2.gif Tiesiog labai noriu, kad zmones is manes isvaziuotu patenkiti  thumbup.gif
*

Tai biznį darai Pieva1? thumbup.gif Kai pabaigsi pranešk mes visi trys ( aišku ir Bitė) atvarysim į svečius biggrin.gif Sėkmės darbuose thumbup.gif
Pieva1
QUOTE(Laisa @ 2005 06 03, 12:22)
Tai biznį darai Pieva1? thumbup.gif Kai pabaigsi pranešk mes visi trys ( aišku ir Bitė) atvarysim į svečius biggrin.gif Sėkmės darbuose thumbup.gif
*

ok.gif Darysime rotikų sąskrydį biggrin.gif
Pieva1
QUOTE(Laisa @ 2005 06 03, 12:22)
*

Prašyčiau savo nuomonę parašyti 4u.gif
Laisa
QUOTE(Pieva1 @ 2005 06 03, 12:30)
Prašyčiau savo nuomonę parašyti  4u.gif
*

Jei mes padarysim rotikų sąskrydį tai visi tavo klientai medžių viršūnėm vaikščios biggrin.gif
Man kaimo sodybos ir kaimas labai patinka. Pirmiausia tai aš norėčiau kad ten priimtų ir mano ciucį, nes neturiu kur palikt. Man patiktų jei visas interjeras būtų kaip tikram kaime, nieko miesčioniško nebūtų ( man asfaltas iki gyvo kaulo daėdė). Kad valgyt į vietą pristatytų biggrin.gif , kambario plaut nereikėtų biggrin.gif lovos klot nereikėtų biggrin.gif ir nusipraust kur būtų biggrin.gif Nu aš neišrankus klientas, kaip padarysi taip bus gerai, vistiek atvažiuosiu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.