Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Medinės grindys ar kiliminė danga?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2
SuperBrunetė
4u.gif sveiki ruosemes daryti remonta ir neapsisprendziame ka rinktis ar kilimine danga ar medines grindis ?? butu idomu suzinoti ir jusu nuomone ,gyvename bute smile.gif
muminukas
tik medines grindis first.gif dabar ne savo bute gyvenam, yra kiliminė danga, tai man kažkoks košmaras schmoll.gif
Montis
Visi pliusai uz medines grindis.
Vienintelis kilimines dangos pliusas - mazesne kaina. Kilimine danga nebent visai nera pinigu...
Miksiukas
mes irgi-tik uz medines grindis.turejom kilimine danga tai daugiau nesinori.jei ka uzpili-iskart deme, kurios taip paprastai neisvalysi.isvalei ta ploteli-jis vistiek skiriasi nuo likusio ploto doh.gif dabar turim medines thumbup.gif ..kai statysimes savo nama-butinai rinksimes medines blush2.gif
juste123
As irgi TIK uz medines naturalias grindis, o jei dar ilgos, placios ir azuolines thumbup.gif kiekviena diena vaikstau basa ir dziaugiuosi biggrin.gif
SpyCam
O jei grindys sildomos?
Montis
QUOTE(SpyCam @ 2007 12 07, 12:42)
O jei grindys sildomos?
*

Tada ir visiems vabaliukams, blakems ir t.t. kilimineje dangoje silta... rolleyes.gif
LaVil
Parketa galima deti ir ant sildomu grindu biggrin.gif
juste123
QUOTE(LaVil @ 2007 12 07, 15:32)
Parketa galima deti ir ant sildomu grindu  biggrin.gif
*

As kai pati pirkau grindis, tai gamintojas nerekomendavo deti ant sildomu. nu bet pas mane ilgos, placios ir pakankamai storos (21mm) azuolo lentos. sildomoms kiek girdejau tinka plonesnes, gal iki 14mm storio, bijau pameluot. bet siaip tai ant mediniu nera juk salta, nebent patys namuciai labai jau vesus.
SuperBrunetė
sunglasses2.gif liuks visi uz medines grindis ziuriu

jova
man net nekyla tokiu klausimu ax.gif juk kilimine labai nepraktiska: kaupiasi dulkes, be to nera lengva ja isvalyti - juk kasdienio siurbimo neuztenka. cia as is patirties nes dabar tokiam name gyvenam kur visur vien tik kilimine (isskyrus virtuve) doh.gif vienintelis pliusas kad labai minksta vaikscioti rolleyes.gif
Balanda
Dar niekas nepaminėjo,kad vasarą nuo tos kiliminės dangos labai šunta kojos mega_shok.gif
Rkatyte
As tik uz medines grindis! Ant ju norint ir kilima visada gali pasitiesti. kainuoja jos aisku daugiau, bet jei geros, tai praktiskai visam gyvenimui uzteks smile.gif
svajokle8
as taip pat uz medines biggrin.gif ir pati darausi remonta, tai zinau, kad bent del vieno dalyko ramu, tai del grindu rolleyes.gif
elvyrce
Mes irgi name dejome ilgas placias medines grindis, ju sildyti negalima, taciau ant ju vis tiek silta ir malonu vaikscioti. O kilimine alergiskiems is viso nepatariama. O jei dar noresite gyvuneliu namie, tai net bjauru i tas kilimines ziureti
Maxima
QUOTE(elvyrce @ 2007 12 19, 17:27)
Mes irgi name dejome ilgas placias medines grindis, ju sildyti negalima, taciau ant ju vis tiek silta ir malonu vaikscioti. O kilimine alergiskiems is viso nepatariama. O jei dar noresite gyvuneliu namie, tai net bjauru i tas kilimines ziureti
*

O aš bent jau miegamajame tikrai rinkčiausi kiliminę dangą. Ir tai nėra visai pigiau nei medis, jei danga tikrai kokybiška ir gera. Šiuo metu bute turim du kambarius taip išklotus. Vaikų kambary tai nėra praktiška - jau dabar visa dėmėta, nes jiems nuolat kokių nors bėdų atsitinka, bet jau miegamajame tai man labai faina. Tik danga turi būti tanki ir stora. ax.gif
sigita
Kaip keista skaityti tokius komentarus, kad nuo kiliminės dangos šunta kojos. Jau 7 metai gyvenu išsiklojusi kiliminę dangą ir dar nei karto nesušutau kojų. dangos priežiūrai nusipirkau plaunamą siurbį ir visos problemos kaip dėmės išnyko.

Žinoma, mieliau gyvenčiau ant medinių grindų, bet mūsų daugiabutyje sienos ir grindys, popierinės. Virš mūsų gyvena studentai, kurrie gyvena "ant linoleumo" - tai kažkas baisaus, girdisi kiekvienas žingsnis...
Monikju
QUOTE(Maxima @ 2007 12 20, 20:35)
O aš bent jau miegamajame tikrai rinkčiausi kiliminę dangą. Ir tai nėra visai pigiau nei medis, jei danga tikrai kokybiška ir gera. Šiuo metu bute turim du kambarius taip išklotus. Vaikų kambary tai nėra praktiška - jau dabar visa dėmėta, nes jiems nuolat kokių nors bėdų atsitinka, bet jau miegamajame tai man labai faina. Tik danga turi būti tanki ir stora. ax.gif
*

butent miegamajame kilimine danga "pavojingiausia". Nes dulkes nuo jos ir visu patalu laikosi iki 50 cm. aukstyje. O butent toj Vietoj ilsisi zmogu galveles.. cool.gif
SuperBrunetė
mes kolkas irgi gyvenam su kilimine danga aisku turejom labai senai sviesia nu kambarys labai graziai atrode thumbup.gif bet ir tepesi ziauriai verysad.gif verysad.gif aisku turim siurbly plaunama vasdara gerai greit isdziuna bet va ziema tai ojojoj doh.gif plaukas ilgas ir dziuna ilgai.nu vienu zodziu mes ja pakeitem i tamsia biggrin.gif nu kolkas kaip ir liuks thumbup.gif aisku reik ir priziureti siurbti kolkas kaip ir patenkinti bigsmile.gif pati vaikstau basom kojytem nes nemegstu jokiu tapkiu blush2.gif blush2.gif minksta ,silta tongue.gif nu bet vistiek manau kad geriausia medines grindys lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Rudakis
QUOTE(juste123 @ 2007 12 07, 15:03)
As kai pati pirkau grindis, tai gamintojas nerekomendavo deti ant sildomu. nu bet pas mane ilgos, placios ir pakankamai storos (21mm) azuolo lentos. sildomoms kiek girdejau tinka plonesnes, gal iki 14mm storio, bijau pameluot. bet siaip tai ant mediniu nera juk salta, nebent patys namuciai labai jau vesus.
*

Ant sildomu grindu negalima deti naturalaus parketo, ar lentu (masyvo). Sildomoms grindims dabar yra trisluoksnis parketas(arba parketlentes).
As pries kilimine danga schmoll.gif Del dulkiu, gryno oro, alergiju ir praktiskuma ax.gif
emilka
QUOTE(Rudakis @ 2008 01 25, 18:28)
Ant sildomu grindu negalima deti naturalaus parketo, ar lentu (masyvo). Sildomoms grindims dabar yra trisluoksnis parketas(arba parketlentes).
As pries kilimine danga schmoll.gif Del dulkiu, gryno oro, alergiju ir praktiskuma ax.gif
*

O man visai nieko kilimine, as turiu vienam kambary ,karcheriuku praeini kas trecia diena biggrin.gif , bet kaip smagu uz tai. Idomu kaip sildomom grindims, ar tinka?
Rudakis
QUOTE(emilka @ 2008 01 25, 18:31)
O man visai nieko kilimine, as turiu vienam kambary ,karcheriuku praeini kas trecia diena  biggrin.gif , bet kaip smagu uz tai. Idomu kaip sildomom grindims, ar tinka?
*

Kilmine danga tinka sildomoms grindims
Dikaa
Aš - už grindis, nors kai gyvenom bute miegamajame turėjom kilim.dangą. Tai labai nesiskundėm. Tik dažnai vėdindavau kambarį ir valydavau drėgnu būdu.
mamylio
as uz medines grindis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
SuperBrunetė
4u.gif
emilka
QUOTE(Rudakis @ 2008 01 25, 18:34)
Kilmine danga tinka sildomoms grindims
*

Nuraminai, tada sudesiu i visa 2 auksta , jauciu bus faina biggrin.gif
masajugi
Tik uz medines grindis drinks_cheers.gif
SuperBrunetė
QUOTE(masajugi @ 2008 02 01, 17:48)
Tik uz medines grindis drinks_cheers.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
JUSTITIA
Grindys grindys grindys bigsmile.gif Kam tie kilimai schmoll.gif
auksek
QUOTE(Maxima @ 2007 12 20, 20:35)
*

o man nieko nėra baisiau kaip kiliminė danga miegamajame doh.gif daba turime tai laukiu kada pasikeisime bigsmile.gif fui kiek brudo ten susikaupia siurbk kiek nori vis tiek baisu doh.gif
SuperBrunetė
kolkas miegamajame ir pas mus kilimine danga blink.gif ir vargstam su siurbliu kas 3 dienele doh.gif doh.gif
Moonte
QUOTE(emilka @ 2008 02 01, 18:56)
Nuraminai, tada sudesiu i visa 2 auksta , jauciu bus faina biggrin.gif
*

Emilka, tik neišprotėk. Mano grindys irgi šildomos, na jau kilimo į namus neįsileisiu. Patiesiamas kilimėlis, tai geriausia alternatyva kiliminei dangai. Gali dėti trisluoksnį parketą, bambukinę dangą yra daug dangų, kurios neišsiklaipo ir gerai atrodo.

Šiaip kiliminės dangos yra atgyvena, siaubingai nehigieniška. Jei kas alergiškas erkutėm, dulkėm tai peilis po kaklu. Nieko nėra geriau, kai nors kartą per savaitę, jei dažniau tai dar geriau, perbraukti drėgnu skuduru per grindis.
JuokInga
Kalbat, kalbat, o ar kuri matėt ir lietėt Tikrai gerą ir kokybišką kiliminę dangą iš natūralių medžiagų? Mes tai jau apsisprendėm - viso namo II aukšte bus kiliminė danga, laiptai nuo I aukšto irgi bus iškloti danga. Anksčiau nekenčiau kiliminės dangos kaip ir dauguma jūsų, nes turėjom tokią pobjaurią, sintetinę, dulkės lipdavo, sunkiai išsisiurbdavo..brrr
Požiūris pasikeitė, kai Anglijoje lankėmės keletoje privačių namų, kurie kilimine danga ištiesti nuo lauko durų ir visur, visur. Tik ta danga kitokia - kaip MB sako "kojos klimpsta", tiksliau atsistoji ir siūbuoji. Toks malonumas. Ir ta danga ištiesta prieš 20 metų ir pan. O atrodo, kaip nauja. Vienintelis klausimas buvo, ar galima LT gauti geros kiliminės dangos (nors mes jau pasiruošę buvom iš UK vežtis)? Sintetinės nenoriu, vilnonės nemyliu (turiu vilnonį kilimą, kuris jau treti metai veliasi į gumuliukus ir galo nematyti). Bet radau - medvilninę, tankią, ekologišką. Olandiška. Tokia, apie kokią svajojau. Dabar jau ramu. Noriu namuose vaikščioti tik su kojinėmis tongue.gif O dėl tvarkos ir higienos tai mąstau taip - auginu du berniukus, tai man 100 kartų lengviau liepti jiems savo kambarius išsisiurbti, nei išsiplauti grindis. Galbūt nusipirksime KIRBY siurblį, kuriuo laiks nuo laiko generalinę tvarką ir giluminį valymą darysim.
vita_knez
Labas, JuokInga,

labai pradziuginai savo issakyta nuomone, as taip pat noriu antrame namo aukste tiesti kilimine danga.
Gal gali parasyti tikslesni savo kokybiskos dangos pavadinima, koks imones pavadinimas, gal yra ju tinklalapis?
tix
O gal kas turi atsiliepimų apie jūros žolės ar sizalio dangą?Mačiau kaip atrodo - patiko, tik kaži kaip dėvisi g.gif
SuperBrunetė
QUOTE(vita_knez @ 2008 03 17, 13:13)
Labas, JuokInga,

labai pradziuginai savo issakyta nuomone, as taip pat noriu antrame namo aukste tiesti kilimine danga.
Gal gali parasyti tikslesni savo kokybiskos dangos pavadinima, koks imones pavadinimas, gal yra ju tinklalapis?
*

ir man butu idomu pasiziureti ir suzinoti kas ten per danga g.gif ??
JuokInga
QUOTE(vita_knez @ 2008 03 17, 14:13)
Labas, JuokInga,
*

QUOTE(Kristulka25 @ 2008 03 20, 17:49)
ir man butu idomu pasiziureti ir suzinoti kas ten per danga  g.gif  ??
*

Tinklalapio nėra, jie minėjo, kad dar labai neseniai pradėjo importuotu, tik dabar spausdina lankstinukus ir katalogus. Netgi neprisimenu, kaip jie vadinasi doh.gif Parašysiu, kur radau, o kai važiuosiu užsakineti, galėsiu pasitikslinti jų kontaktus.
Kaune, Savanorių pr. 178 (interjero dizaino centre "Artis") "Softimus" salone. Reikia kilti į antrą aukštą ir kairiau, už terasos baldų yra tas salonas - jame prabangūs kabinetų baldai ir tie olandiški kilimai. Orientyru turėtų tapti raudonas kilimas, parsidedantsi nuo durų, ant kurio užlipus "klimpsta kojos" ax.gif
SuperBrunetė
QUOTE(JuokInga @ 2008 03 20, 19:10)
Tinklalapio nėra, jie minėjo, kad dar labai neseniai pradėjo importuotu, tik dabar spausdina lankstinukus ir katalogus. Netgi neprisimenu, kaip jie vadinasi  doh.gif Parašysiu, kur radau, o kai važiuosiu užsakineti, galėsiu pasitikslinti jų kontaktus.
Kaune, Savanorių pr. 178 (interjero dizaino centre "Artis") "Softimus" salone. Reikia kilti į antrą aukštą ir kairiau, už terasos baldų yra tas salonas - jame prabangūs kabinetų baldai ir tie olandiški kilimai. Orientyru turėtų tapti raudonas kilimas, parsidedantsi nuo durų, ant kurio užlipus "klimpsta kojos"  ax.gif
*

na reikes uzeiti i ta salona,o gal kainas mazdaug zinai kiek kainuoja viens kvadratinis metras??
JuokInga
QUOTE(Kristulka25 @ 2008 03 20, 22:01)
na reikes uzeiti i ta salona,o gal kainas mazdaug zinai kiek kainuoja viens kvadratinis metras??
*

yra trijų tankumų kiliminės dangos ir 3 kainų lygiai - virš 100 Lt už kvm, tiksliai nepamenu, bet vidurinė, kurią mes išsirinkom - apie 160 Lt.
SuperBrunetė
supratau mirksiukas.gif
*Sigučiux*
Medines grindys thumbup.gif
SuperBrunetė
QUOTE(Sigučiux @ 2008 03 30, 22:34)
Medines grindys thumbup.gif
*

user posted image
SuperBrunetė
4u.gif 4u.gif 4u.gif
SuperBrunetė
g.gif
SuperBrunetė
thumbup.gif
SuperBrunetė
bigsmile.gif
liniux
siulyciau perskaityti tam skirta tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=278869

manau tikrai rasit atsakyma. 4u.gif

QUOTE(MonikaV @ 2008 12 18, 11:43)
Sveiki,
turim viena klausima, gal kas pagelbes:
Salone ir miegamuosiuose norim deti trisluoksnes parketlentes ant sildomu grindu, taciau ne parketo imitacija (sudeta is mazu lenteliu 5cm*20cm ar pan.), o naturaliu lentu imitacija (lentos 20cm*200cm dydzio). Kiek domejomes, tai visur rekomenduoja parketlentes is mazu lenteliu, taciau jis mums nepatinka, todel sildomas grindis paaukotumeme, tam kad deti lentas.
Gal kas turi susidejes tokias triju sluoksniu parketlenciu "lentas" ir turi patirties del kraipymosi? Vis del to naturalus didelio dydzio medis, todel yra labai daug sansu kad isiskraipys (vyro nuomone). Pardaveju nuomones ir tokios ir tokios, todel reiktu is praktines puses ziniu.
*

SuperBrunetė
drinks_cheers.gif
SuperBrunetė
4u.gif
Jekaterina_art
As tik norejau pasidalinti, kad irgi nusipirkus buta turejau tokia dilema - nes galvojau, kad kilimine danga siltesne bus. uzejau i mediniu grindu salona (vilniaus parketas toks), tai ikalbejo (ypac vyra), kad medines grindys yra zymiai silciau ir be to naturaliau. tikrai dabar nesigailiu - ir ziema vaikscioti galiu basom kojom, ir malonu, ir silumos, naturalumo jausmas smile.gif liuks thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.