Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar esate taupios?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
HubbaBubba
blush2.gif hmm.. kaip čia pasakius... nesu iš tų milijonierių, bet pašvaistyt kartais išeina doh.gif vieni sako, kad reikia tiesiog planuoti, kur išleisti, mokėti susivaldyti, bet man tai neįmanoma smile.gif
sraigiausia
QUOTE(HubbaBubba @ 2007 12 05, 19:09)
blush2.gif  hmm.. kaip čia pasakius... nesu iš tų milijonierių, bet pašvaistyt kartais išeina  doh.gif  vieni sako, kad reikia tiesiog planuoti, kur išleisti, mokėti susivaldyti, bet man tai neįmanoma smile.gif
*

Taupyti gal šiek tiek sugebu, bet, kai turiu pinigų, dažnai nesusivaldau doh.gif
Jurgitele
QUOTE(HubbaBubba @ 2007 12 05, 17:09)
blush2.gif  hmm.. kaip čia pasakius... nesu iš tų milijonierių, bet pašvaistyt kartais išeina  doh.gif  vieni sako, kad reikia tiesiog planuoti, kur išleisti, mokėti susivaldyti, bet man tai neįmanoma smile.gif
*

velnias net geda prisipazint, sau man gaila pinigu, bet jei kartais sumastom su draugem koki vakareli tai vynui, ar snapsui visada pinigu atsiranda doh.gif ir kazkaip negaila, gal jau degraduoju verysad.gif
XXXXXX
as turbut prie taupesniu ax.gif
silverfox
Na prisilaikau nuo nereikalingiausių daiktų, bet kad laikyčiaus įsikibus į kiekvieną centą tai taip nėra schmoll.gif
AusraVMS
Esu taupi, neperku man nereikalingu daiktu.Netaupau tik maistui, jug negalima i savo kuna kisti bet ka! mirksiukas.gif
Roza_Liuksemburg
Esu siaubingai išlaidi. Jeigu kažko užsimanau- nenusiraminsiu, kol negausiu. Bandau su tuo kovoti įvairiais būdais, pvz. nešiotis su savim tik nedidelę sumą pinigų. Bet negaliu pasakyti kad labai sekasi. ax.gif
Austuzele
Šiaip labai išlaidi nesu.. Bet kai reikia, arba labai noriu, tai nevaržau savęs ir išlaidauju..
Ir visgi ne piniguose esmė, o galimybėje įsigyti kažką...
*Blonde*
nesu labai islaidi,bet nesu ir taupioji blush2.gif o reiketu pataupyt ax.gif
coliukė
Esu laaabai islaidi. Kiek turiu tiek isleidziu doh.gif
Gerai, kad vyras labai myli, tai nepyksta ax.gif
Nosferatu
as turbut busiu prie taupiausiu, net juokinga, per dvi savaites 4 asmenu seima isleidom 32 lt. thumbup.gif
Net pati stebiuosi, kaip cia mums pavyko. doh.gif
***Žaltvykslė
Kaip kada užplaukia.Kartais tauposi labai lengvai-ką žiūriu,to nenoriu.O kartais kiekvienas š....akį traukia ir -sudie,pinigėliai verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 05, 20:08)
as turbut busiu prie taupiausiu, net juokinga, per dvi savaites 4 asmenu seima isleidom 32 lt.  thumbup.gif
Net pati stebiuosi, kaip cia mums pavyko. doh.gif
*

Jetus,išduok paslaptį,kuo gyvi buvot?????? g.gif
Nosferatu
QUOTE(kisiukas @ 2007 12 05, 20:11)
Kaip kada užplaukia.Kartais tauposi labai lengvai-ką žiūriu,to nenoriu.O kartais kiekvienas š....akį traukia ir -sudie,pinigėliai verysad.gif
Papildyta:
Jetus,išduok paslaptį,kuo gyvi buvot?????? g.gif
*

is kaimo mesos turejom, tai ir gyvi lotuliukas.gif
HubbaBubba
ech... tos močiutės kai pridės visokių uogienių, mėsos, bandelių, barankų, tai tikrai gali mėnesį nieko beveik neišleisti biggrin.gif
SuperBrunetė
NA TIKRIAUSIAI KAD NELABAI schmoll.gif nes kai nueini i parduotuve ten VISKO reikia tai net nz ar as taupi g.gif g.gif nes perku ko tik reikia nu ir kartais perku ta ko gal but ir galima apsieiti be to produkto 4u.gif bet vistiek nuperku rolleyes.gif
auduse
nelabai jau
akys daug mato o skrandys daug nori smile.gif
Sausainis
taupi... iki tol, kol neužeinu į parduotuvę... ax.gif
KristiTal
Esu islaidi ir kvailiausia, kad ne nesusigaudau ant ko isleidziu doh.gif Kartais piniginej nesuosi nedaug, kad nedaug isleisciau, taciau ant gali gryzti su kazkuo, ka pirkau is kreditines korteles blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(softy @ 2007 12 06, 02:15)
taupi... iki tol, kol neužeinu į parduotuvę... ax.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif cool.gif
SUPERŽMONA
nei labai taupi nei labai islaidautoja mirksiukas.gif kai reikia pasitaupau, kai galiu paislaidauju mirksiukas.gif
vasarele85
nu ka gali pasakyt as nemaniau kad yra taupiu moteru va manop vyrui tokia patiktu nes jis juodas materialistas jam pinigai uz zmogu svarbiau o man ne tai oij kiek del pinigu buvo barniu blush2.gif blush2.gif blush2.gif jis taupo o as nemoku einu i parduotuve tai man to reikai tai man ano blush2.gif blush2.gif jai ne sau ka perku tai vaikui blush2.gif nu bet db jau po biski mokausi taupyti mirksiukas.gif siokia tokai pazanga padariau thumbup.gif
Beigbeder
Kai esu darbe nieko neisleidziu schmoll.gif
Kai nedirbu - sudie pinigeliai rolleyes.gif , bet tam ir uzdirbu, kad juos isleisciau g.gif
Nosferatu
QUOTE(Beigbeder @ 2007 12 06, 11:02)
Kai esu darbe nieko neisleidziu  schmoll.gif
Kai nedirbu - sudie pinigeliai  rolleyes.gif , bet tam ir uzdirbu, kad juos isleisciau  g.gif
*

man susitaupo, kai pati viska gaminu. Tai galima tikrai pragyvent uz 32Lt i 2savaites. Nu man pavyko, net stebiuosi savim. doh.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 11:06)
man susitaupo, kai pati viska gaminu. Tai galima tikrai pragyvent uz 32Lt i 2savaites. Nu man pavyko, net stebiuosi savim. doh.gif
*

Atsiprašau, bet man kaip iš fantastikos srities atrodo. O visokios išlaidos apart maisto, benzinas tarkim, ar koks kavos puodelis, ar ledai vaikui?
Nesakau kad netikiu- tikiu smile.gif Bet labai sunkiai įsivaizduoju.
eris
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:06)
*

g.gif Na nezinau net jei ir paciai gaminti vistiek reikai tureti is ko - pienas, pieno produktai, kruopos, alejus ar taukai, vaisiai, darzoves, duona, miltai - viska kainuoja ir na 32 lt per dvi savaites net ir turedama mesos g.gif Na man tai kazkas nerealu
na arba jei seimyna labai mazai valgo
tik nepagavokit kad itarinieju bet man tokios islaidos siais laikais na nesuvokiamas dalykas ax.gif
Beigbeder
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:06)
*

Nu laba diena..."bobute mesytes idejo"...o tai ta bobutes mesyte nieko nekainuoja? Is dangaus nukrito kaip dangiska mana? g.gif
Tada mano vaikai isvis "taupiai" gyvena... nei lito galetu neisleist , jei neduotume ir vistiek butu ir sotus , ir aprengti cool.gif
Jei mikrium vaziuociau i darba as viena, nekalbant apie visus seimos narius, tai man vien kelione darbo d. kainuotu 20 lt savaitei..
ingakyca
Sunku net pasakyti, jei kokio daikto noriu tada tikrai galiu taupyti kol ant jo susitaupysiu ir problemų nebus. Šiaip perku jei tikrai reikia, nes kažkaip nesuprantu ar galima pirkti ko nereikia žmogui lotuliukas.gif Todėl jeigu perkat vadinasi jums to reikia, na bent jau aš taip manau unsure.gif
Murielė
Nemoku taupyti blush2.gif
Nosferatu
QUOTE(eris @ 2007 12 06, 11:22)
g.gif Na nezinau net jei ir paciai gaminti vistiek reikai tureti is ko - pienas, pieno produktai, kruopos, alejus ar taukai, vaisiai, darzoves, duona, miltai - viska kainuoja ir na 32 lt per dvi savaites net ir turedama mesos g.gif Na man tai kazkas nerealu
na arba jei seimyna labai mazai valgo
tik nepagavokit kad itarinieju bet man tokios islaidos siais laikais na nesuvokiamas dalykas  ax.gif
*

Is kaimo anyta usfundino mesos, varskes, sviesto, darzoves, uogienes. Tai lieka tik nusipirkt duonos, pieno, sausainiu nebrangiu pvz. Selga. Vaikui ir vyrui itaisiau nuolatinius viesosjo transporto, ir jai taupom , taupom visi, o ne as viena. Nu ir pasirodo imanoma. Jai turi uzsisaldzius maisto, ir rusyje darzoviu.... kodel neimanoma. As taip pat galvojau, kad 100Lt i savaite, net daugiau iseina, bet pabandziau ir pavyko. Aisku neinam i kavines valgyti. Bet suprantu, kad visada taip nebus. O viska tik pravalgyti, tai apsurdas. O gaminu daug, nes sedziu namie su kudikiu.... I darba ir i mokykla isisdeda maisto. kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia lotuliukas.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 11:59)
kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia  lotuliukas.gif
*

O neturėtum anytos kaime, kaip tada pasistengtum? Matei, kiek parduotuvėje kainuoja pvz. sviestas? Taip kad ne pasistengime čia reikalas.

Šiaip mano vyras dar didesnis išlaidautojas už mane. Grįžta iš parduotuvės (apsipirkinėja pas mus jis) su visiškai nereikalingais ir pakankamai brangiais daiktais. Ir kiek kartu su juo kalbėjom ta tema, prieidavom išvados, kad taupymas- ne mums. Yra ir kitų būdų užsitikrinti pinigėlių juodai dienai (draudimas, investavimas....).
Bet yra žmpnių, kuriems taupymas tinka ir patinka. Tuomet viskas puiku. Tik džiaugiuosi, kad ant tokio vyro neužsiroviau, būtų sunku blush2.gif
alter ego
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2007 12 06, 11:10)
Šiaip mano vyras dar didesnis išlaidautojas už mane. Grįžta iš parduotuvės (apsipirkinėja pas mus jis) su visiškai nereikalingais ir pakankamai brangiais daiktais.
*

Aš tai daugiau priperku visokių nesąmonių nei vyras. Užtat jis daugiau ir važiuoja pirkti, sąrašą būdavo nusiunčiu e-mailu ir žinai kad nieko daug papildomai nepripirks biggrin.gif biggrin.gif
eris
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 12 06, 10:59)
Is kaimo anyta usfundino mesos, varskes, sviesto, darzoves, uogienes.
kodel neimanoma, imanoma, tik labai pasistengt reikia  lotuliukas.gif
*

na kadangi as nei tevu nei anitos kaime neturiu tai man tai neimanoma ax.gif
Nes vien pieno litras, grietines, sviesto ar margarino pakelis jau 10 lt o plius dar mesos ar zuvies , tai jau net neskaiciuosiu doh.gif
Peliauckų Jadzė
Aš esu taupi. Bet ko neperkalioju. Ir neperkalioju pigių niekniekių. Jei jau pirkti - tai gerą, kokybišką daiktą, ypač tokį, kuris ilgai tarnauja. Išimtis - drabužiai kasdienai. Rimtesnius siuvuosi privačiai, o kasdienai prie džinsų randu visai neblogų nestandartinių variantų skudurynuose. Ir tokį, aplaisčius sutepus, negaila velniop ištrenkti.

Bet už 32 Lt. išgyventi dvi savaites nesugebėčiau smile.gif
Nosferatu
QUOTE(eris @ 2007 12 06, 12:27)
na kadangi as nei tevu nei anitos kaime neturiu tai man tai neimanoma  ax.gif
Nes vien pieno litras, grietines, sviesto ar margarino pakelis jau 10 lt o plius dar mesos ar zuvies , tai jau net neskaiciuosiu doh.gif
*

Zinau, kiek ir kas kainuoja. Sviestas, varske, mesa ir darzoves kazkada baigesi.
Bet jai protingai vistiek galima 100Lt. per savaite pragyvent, neisgyvent, bet pragyvent.
ne jau man reikia mokyti kaip tai daryti, jai ir netureciau anytos. As 37 metu, bet istekejus antra karta ir gyvenu tik 2 metus. Macius ir juodo ir balto, ir skurda. Gyvenimas pamoke daug. Seiminai pareiskiau susitaupe 800 Lt. ka perkam, vyras labai nustebo, ir as nusprendziau, kad mums reikia saldiklio... man pritare. Bet reikia recepto kaip taupyti ir kaip gyventi galiu brukstelt, kaip pamaitinsiu kudiki ir idesiu vista kept i orkaite, vista is kaimo taip pat lotuliukas.gif . O jai nuvaziavus ir pripirkt savaitei: mesos, vistos, darzoviu is turgaus, varskes, sviesto sveriamo ir pan.kruopos, makaronai..... galima tikrai taupiai gyvent. Ir isigyt, kazka naudingo namams.
insi
gyvenimas išmokė taupyti. per mėnesį pragyvenu su 600 litų (už butą nemoku, gyvenu su mama) ir nesiskundžiu - sugebu ir pavalgyti, ir apsirengti, ir papramogauti ax.gif
Nosferatu
QUOTE(insi @ 2007 12 06, 12:35)
gyvenimas išmokė taupyti. per mėnesį pragyvenu su 600 litų (už butą nemoku, gyvenu su mama) ir nesiskundžiu - sugebu ir pavalgyti, ir apsirengti, ir papramogauti ax.gif
*

Saunuole, bet kiek supratau tu vienai sau isleidi 600lt., tai pilnos akys tada.
Margarita 25
Aš tai esu taupi, bet kartais ir pas mane pasitaiko išlaidžiavimo dienų.
ledina
net nežinau prie kurių čia prisiskirti g.gif Esu beviltiškai praktiška, todėl neperku to, ko nereikia. O to ko reikia.... kartais taip kvailai pagalvoju, kad kaip ir nieko nereikia - rūbus atsinaujinu periodiškai bet po nedaug, maistą namie gaminam, o visokiems niekučiams poreikio irgi nėra... Bet aišku, kai jau prireikia - tai tokių grand pirkinių (baldai, technika ir pan.) - tada mažai nepasirodo kokios sumos lekia lauk smile.gif
Žodžiu, kažkas su manim negerai blink.gif
eris
QUOTE(ledina @ 2007 12 06, 12:24)
net nežinau prie kurių čia prisiskirti  g.gif  Esu beviltiškai praktiška, todėl neperku to, ko nereikia. O to ko reikia.... kartais taip kvailai pagalvoju, kad kaip ir nieko nereikia - rūbus atsinaujinu periodiškai bet po nedaug, maistą namie gaminam, o visokiems niekučiams poreikio irgi nėra... Bet aišku, kai jau prireikia - tai tokių grand pirkinių (baldai, technika ir pan.) - tada mažai nepasirodo kokios sumos lekia lauk smile.gif
Žodžiu, kažkas su manim negerai  blink.gif
*

drinks_cheers.gif
As irgi tokia, bet dar viena trukuma turiu - nemegstu per parduotuves eiti , erzina mane tos eiles blush2.gif Na ir tingiu juose stoveti ax.gif Net vyras viena karta supiko ( jis uzsienyje dirba) - galejai ta uzsisakyti , galejai ana nupirkti doh.gif Na stengiuosi apsimesti blondine ale netiki lotuliukas.gif
ledina
ai, tai parduotuvės ir man alergija kelia - einu tada kai jau mirtinai reikia sad.gif Net maisto ir to kartą per savaitę užsiperkam, kad tik nereiktų kasdien tose eilėse stumdytis.
eris, smagu rasti bendramintę 4u.gif
mammka
QUOTE(Jurgitele @ 2007 12 05, 18:22)
velnias net geda prisipazint, sau man gaila pinigu, bet jei kartais sumastom su draugem koki vakareli tai vynui, ar snapsui visada pinigu atsiranda  doh.gif  ir kazkaip negaila, gal jau degraduoju  verysad.gif
*

hihihi.gif .Nepergyvenk irnesakyk.gif .Manau daug kam taip biggrin.gif .

Aš nesu išlaidi,bet kartais nesusivaldau blush2.gif .Ai,vyrai dar ne ant tokių š...pinigus išleidžia rolleyes.gif
pukebaisule

Viska atiduociau, kad taupesne tapciau, taciau kol kas tik nesenai pradejau taupyti - investavau i fondus. Iki tol sugebejau susitaupyti geram automobiliui. Viska vakareliams, dabuziams, kelionems ir maistui isleisdavau blush2.gif Dabar tarsi aprimau - ir drabuziu spintoje pakankamai, ir baliavoti nebesinori. Bet va Kaledinems dovanoms, jau
isleidau tikrai daug, nes ranka mylimiems zmonems pigius daiktu spirti nekyla... Taupuoles, pasigirkite, kaip jums pavyksta susilaikyti nuo bereikalingu islaidu? mirksiukas.gif
zverelis2
pas mane tokia situacija, kai g.gif pagalvoji, kad reikia pasitaupyti, gal nereikia buti tokiai islaiduniai, doh.gif tai gaunasi viskais atvirksciai, perki ko nereikia, blink.gif o kai apie tai negalvoji thumbup.gif tai liuks buna, nieko nereikia, nusiperki ko reikia ir viskas, nera jokiu pagundu, bet tik sugalvok pasitaupyti doh.gif viskas, kai kokia apsesta perki net negalvodama
kutuke
As esu labai netaupi, gerai kad nors vyras pataupo drinks_cheers.gif
Porcelianinė
Kai tik sulaukiu algos padidinimo pazadu sau, kad pradesiu taupyt, bet niekaip neiseina, gyvenu nuo algos iki algos ir nezinau kur tie pinigai dingsta, turbut tai ir reiskia, kad nemoku taupyt ir niekad neismoksiu doh.gif
Gyvačiukas
Net negalėčiau pasakyti,kokia aš g.gif kai žinau,kad reikia,moku ir pataupyt,o šiaip nelabai skaičiuoju nuėjus apsipirk-reikia tai ir perku,nesuku galvos kuom pakeisti vieną ar kitą produktą į pigesnį smile.gif
Emanuella
nea...pinigai man kisene pleso.visada knieti isleist bigsmile.gif
skrega
QUOTE(jurgutee @ 2007 12 06, 08:41)
nu ka gali pasakyt as nemaniau kad yra taupiu moteru  va manop vyrui tokia patiktu nes jis juodas materialistas jam pinigai uz zmogu svarbiau o man ne tai oij kiek del pinigu buvo barniu  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  jis taupo o as nemoku einu i parduotuve tai man to reikai tai man ano  blush2.gif  blush2.gif  jai ne sau ka perku tai vaikui  blush2.gif  nu bet db jau po biski mokausi taupyti  mirksiukas.gif  siokia tokai pazanga padariau  thumbup.gif
*

o pas mus atvirksciai,as taupi ,o draugas ne.Jis gali pirkti belenka,net pasakyciau,kad kokio s... man reikia iskart sakytu,tai nusipirk.O as apgalvoju ar man to daikto taip jau dabar ir reikia
(ieva)
o as esu visiskai netaupi.. jei turiu "nesuplanuotu" pinigu, tai truks plys turiu isleisti.. noreciau susitaupyti, bet nemoku blush2.gif schmoll.gif
lasvegiete
Kagi. Turim savo geriausius draugus, tai pas juos daigtai yra perkami tiesiog tam, kad pirkti. Jie gerai uzdirba, JAV palyginus daigtai nera brangus, tai jinai ir sluoja viskas kas po ranka. Visokiu zaislu vaikams be saiko, visokiu nesamoniu. namai uzversti, svaros nerasta, tiesiog baisu. Man tai baisu darosi kiekviena karta pas juos vaziuoti, nes as esu visiska priesingybe. As tikrai negailiu pinigu tam kam reikia, ir jeigu pirksiu koki daigta, tai visada geros kokybes ir dazniau brangu, nes zinau, kad ilgiau ir geriau tarnaus. O to ko nereikia niekad neperku. Man kuo maziau rakandu namuose, tuo geriau, nes daugiau vietos, viskas atrodo tvarkinga, neapkrauta. Tiesiog toks mano stilius. Netaupom kokybiskam maistui, pramogoms, sportui. Svarbiausia apmoketi visas menesines saskaitas, idedam dali i taupomaja, o likusius isleidziam kaip norim.
Auryte Sh.
as seip jau kai nusprendziu kad taupysiu kazkokiam tikslui ir grieztai uzsispiriu tai tada centa prie cento dedu. bet jei ne ir piniginej yra pinigu tai jie ten ilgai neuzsibuna, taciau nemegstu nesamoniu pirkinet. geriau kazka vertingo, bet pirkti megstu. pats procesas malonus thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.