Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimnastikos kamuolys
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Brigit
Turime mes didelį gimnastikos kamuolį. Mažiukui labai patinka gulint ant pilvelio suptis. Dar užlipę ant kamuolio "vaikštom". ax.gif

Gal žinot kuri daugiau pratimėlių, kuriuos galėtume daryti su diiiiideliu gimnastikos kamuoliu ax.gif blush2.gif
Žiogelis
Mes dar darydavom vieną, bet nežinau, kaip čia tiksliau aprašyti. Mažiukas guli ant pilvuko, aš prilaikydavau nugarytč ir kojytę lendavau ir traukdavau keliuką link pažastytės švelniai paspyruokliuodama. Iš pradžių vieną, paskui - kitą. Nežinau, ar suprantamai čia parašiau g.gif
Raideles
Prie kokios sofos supuodamiesi galit bandyti su kojytemis pasiekti pagrinda ir atsistoti. Irgi nezinau ar aiskuai pasakiau smile.gif
Neglaite
Guldom leliu ant kamuolio ant nugaros, laikydami uz kojyciu siubuojam pirmyn atgal ir i sonus . Taip pat ir gulint ant pilvo. Didesnius dar sokdinam, laabai patinka thumbup.gif
Malinka
O gal yra kokios nors literatūros apie tokio pobūdžio gimnastiką , su pratimų paveikslėliais . Ar kokiame nors žurnale gal užkliūvo ( tada parašykit prašom metus ir nr. smile.gif ), o gal internete matėte kokius nors aprašymus ar panašiai? Ačiū
Jurga
QUOTE(Malinka @ 2005 06 17, 23:45)
O gal yra kokios nors literatūros apie tokio pobūdžio gimnastiką , su pratimų paveikslėliais . Ar kokiame nors žurnale gal užkliūvo ( tada parašykit prašom metus ir nr. smile.gif ), o gal internete matėte kokius nors aprašymus ar panašiai? Ačiū
*

čia rusų kalba http://www.7ya.ru/pub/article.aspx?id=1516, o žurnale yra didesniems vaikams, bet kai kuriuos pratimus pritaikyti galima ir mažiukams: "Tavo vaike" 2004 m., Nr.5, 50 p.
Aš irgi ieškojau tokios mankštos, bet tokiam mažiukui kaip tavo, tai labai nedaug tų pratimų ir yra: pasiūbavimai paguldžius ant pilvo, nugaros, paspyruokliavimai. smile.gif
AIRA
Yra viena knyga lietuvių kalba apie pratimus ant didžiojo Gymnic kamuolio, tik šiuo metu jos neturiu prie savęs, tai negaliu tiksliai parašyti pavadinimo, bet jei domins, tai parašysiu vėliau 4u.gif O šiaip tai nėra daug pratimų mažiems leliukams, nes ant kamuolio norint daryti pratimus, vaikas jau turi būti pakankamai sąmoningas, kad nenukristų ir nesusižeistų.
arulis
yra tokia knyga " kinezeterapija su kamuoliais".
mes darom gal kokius 7-9 pratimus. Tik gaila , aprasytil abai sunku blush2.gif .geriau butu piesti
chikita
Raidos centruose visus vaikus moko sportuoti ant tokiu kamuoliu. mes irgi vaiksciojom tai uzteko 4 uzsiemimu ir vaiko nepagaut...! siulau visom isbandyt! biggrin.gif
rutulux
QUOTE(arulis @ 2005 07 12, 14:49)
yra tokia knyga " kinezeterapija su kamuoliais".
mes darom gal kokius 7-9 pratimus. Tik gaila , aprasytil abai sunku blush2.gif .geriau butu piesti
*

Gal pabandyt atskanuoti? Aš irgi tokią knygą turiu, jei reikia, galiu pabandyt.
akvilyte
QUOTE(rutulux @ 2005 08 20, 06:54)
Gal pabandyt atskanuoti? Aš irgi tokią knygą turiu, jei reikia, galiu pabandyt.
*

pabandyk ir man idomu pasidare g.gif
rutulux
QUOTE(akvilyte @ 2005 08 20, 18:25)
pabandyk ir man idomu pasidare g.gif
*

Parašyk savo mailą man į až biggrin.gif
Mama123
Mes su kamuoliu darom mankštą polikninikos ankstyvosios reabilitacijos centre. Apskritai ant didelio kamuolio galima daryt beveik visus pratimus, kaip ir ant tvirto pagrindo. Labai gerai, jei vaikas dar nenulaiko gerai galvytės, ant pilvuko paguldžius, prispausti šlaunytes ir siūbuot į visas puses.
O man klausimas iškilo, kur jūs tuos didžiuosius kamuolius perkate? Mes namuose turim tik 50cm su ragais, bet norėtume įsigyti ir tą didįjį, tik nežinome kur g.gif
Jurga
QUOTE(Mama123 @ 2005 12 13, 14:11)
Mes su kamuoliu darom mankštą polikninikos ankstyvosios reabilitacijos centre. Apskritai ant didelio kamuolio galima daryt beveik visus pratimus, kaip ir ant tvirto pagrindo. Labai gerai, jei vaikas dar nenulaiko gerai galvytės, ant pilvuko paguldžius, prispausti šlaunytes ir siūbuot į visas puses.
O man klausimas iškilo, kur jūs tuos didžiuosius kamuolius perkate? Mes namuose turim tik 50cm su ragais, bet norėtume įsigyti ir tą didįjį, tik nežinome kur g.gif
*

mes didelį pirkom Akropoly Čipoline. Sporto prekių parduotuvėse irgi mačiau.
Mama123
Jau taip labai man reikėjo to kamuolio, kad neiškentus, išsinuomavau porai savaičių. Ir labai gerai padariau thumbup.gif Jis gi vietos užima- pusę kambario doh.gif O dabar jau įgudau ir ant mažesniojo pratimus daryti, ir dar - susisukau tokį nemažą volelį, ir ko negalime padaryti ant kamuolio, arba tiesiog nepatogu, darome ant to volelio thumbup.gif
Pretty
Mes tai ant pilvuko atsigulusios siubuojam i visas puses, kad mergina pradetu geriau galva laikyti, bet jai labai nepatinka ir istveria gal kokias 2 minutes verysad.gif Gal turite ideju kaip sudominti vaika, kad neverktu sportuodama? g.gif
agniux911
maniskis bijo to kamuolio, nors jam jau beveik 3 metai, nupirkau, sakiau smagiai pasimankstinsim, o se tau.kaip ji sudominti? gal zinot kokius pratimus naudingus?
sagaa
Maniškei labai patinka, aš visaip ją vartau- na kaip mokino trenerė aišku biggrin.gif
agacaga
QUOTE(Jurga @ 2006 01 01, 23:53)
mes didelį pirkom Akropoly Čipoline. Sporto prekių parduotuvėse irgi mačiau.
*

Man tai masaziste patare pirkti is Senuku, tai taip ir padariau rolleyes.gif Pirmadieni turi ateiti ir pati masaziste pamankstint vaikuti, o kolkas tai patys taip bilekaip supuojames ax.gif
Lolute
Atsiprašau, kad gal rašau ne visai į temą blush2.gif , bet norėjau paklausti, gal kas iš jūsų jau išaugote savo Gymnic kamuolį ir ruošietės parduoti? mirksiukas.gif
(Buvau paskelbusi skelbima skelbimų lentoje, bet niekas neatsiliepė... sad.gif )
olenka
mes su vyresniuoju pakankamai ekstremaliai sokinejam. as su kojom prispaudziu kamuoli prie sienos, kad nejudetu i sonus, sunus atsistoja ant jo ir sokineja, o as laikau ji uz ranku. gana auksti suoliukai iseina, vos ne kaip ant batuto, tik aisku, pavojingiau - reikia stipriai kojomis laikyti kamuoli, kad "nepabegtu"
Oppa Aciu
2007 gruodzio nr Mazylyje yra pratimu su kamuoliu:)
Rasiunia
QUOTE(avietyte33 @ 2008 02 18, 15:06)
2007 gruodzio nr Mazylyje yra pratimu su kamuoliu:)
*

ačiū, reik ieškot.
Dianaa
Kai sunui buvo 7 men. i namus ateidavo daktare ir dare jam masaza taip pat ir su kamuoliu mankstindavo i valanda mokejau 50 lt. thumbup.gif
uoga X3
O kur perkate tuos kamuolius?
amelituke
Siu kamuoliu yra visur.
Senukuose, Maximoj, Rimi (kiek ziurejau, tai cia radau pigiausiai) smile.gif
lyra82
Gimnastikos kamuolys thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mes kasdien 20-25 min sportavome nuo 3 men iki 12 men thumbup.gif o po to jau pati pradejo stumdyti ir nelabai noredavo atsigulusi mankstintis. Ji pirkome sporto prekiu parduotuveje mirksiukas.gif

1. Vaika paguldome ant pilvuko, prilaikome ties liemeniu ir siubuojame pirmyn-atgal. 4-6 k. palaipsniui didinant skaiciau aisku tol kol mazyliui patinka.

2. Atsitupiam prie kamuolio (vaiko veidukas i mama), vaikas ant pilvuko, prilaikome ties peciais ir siubuojam pirmyn-atgal, stengiantis, kad mazylio veidukas butu kuo arciau grindu ir kad siubuojant atgal pasiektu kojytemis grindis.

3. Vaikas guli ant pilvuko ir prilaikydama ties dubeniu mama suka kamuoli ratu, reikia stengtis, kad vaikucio kunas kuo daugiau liestusi su kamuoliu.

4. Vaikas ant pilvuko siubuojam i desine ir i kaire pakaitomis.

5. Toliau viskas tas pats tik vaikutis guli ant nugarytes. mirksiukas.gif

6. Didesni vaikuti galima pasodinta sukti ratu prilaikant is nugaros ties klubais.
7. Uzbaigiant manksta mama atsiseda ant kamuolio ir pasiima vaikuti ant ranku siubuoja pirmyn-atgal, i desine-i kaire.

Tikiuos suprantamai parasiau ir,kad kam nors tai bus naudinga mirksiukas.gif 4u.gif
Rasandra
QUOTE(uoga3 @ 2008 03 09, 11:46)
O kur perkate tuos kamuolius?
*

Kaune yra labai šauni parduotuvė Ortopedijos prekės, berods. Birštono gatvėje prie mašinų serviso. Ten ne tik įvairių kamuolių, šokliukų, bet ir masa-inių kamuoliukų yra. Savo berniukui masa-uoju nugarytę, pilvuką. Priprato, kai buvo viduriukai užkietėję, dabar labai patinka. Greičiau užmiega.
Dilgynė
QUOTE(Rasandra @ 2009 03 20, 09:21)
Kaune yra labai šauni parduotuvė Ortopedijos prekės, berods. Birštono gatvėje prie mašinų serviso. Ten ne tik įvairių kamuolių, šokliukų, bet ir masa-inių kamuoliukų yra. Savo berniukui masa-uoju nugarytę, pilvuką. Priprato, kai buvo viduriukai užkietėję, dabar labai patinka. Greičiau užmiega.
*

As irgi pirkau Ortopedijos parduotuveje, bet veliau Senukuose maciau dvigubai pigesniu. Gali buti, kad skiriasi gamintojas.
Dilgynė
youtube radau daug Swiss Ball daliu.
lemurmur
QUOTE(Dilgynė @ 2009 11 10, 11:31)
youtube radau daug Swiss Ball daliu.
*

Oi, aciu 4u.gif
Turiu, bet nelabai zinojau ka su juo veikti hihihi.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.