QUOTE(mamagitana @ 2005 02 17, 13:40)
Kodėl nusprendėt dėt plastiką? Atrodo, pasirinkot Hermį? Po kiek išeina kvadratas, jei gali rašyt čia? Ir kiek kamerų/koks paketas? Truputį bjauriai elgiuos, kažkur gal rašei, bet viską peržiūrėt sunku. Pakartok, jei gali.
Plastikinius rinkomės dėl savo statybos būdo. Statom patys, lėtai, o mediniams reikėtų, kad būtų pabaigti visi šlapi darbai prieš dedant langus. Mums dar liko tinks ir šildomų grindų betonavimas, kurios dedant medinius langus reikėtų atlikti prieš langų sudėjimą.
Ir mediniai reikalauja daugiau priežiūros. Aišku, dabar dažai geri, bet vis tiek pasirinkus tamsią spalvą mums sakė, kad po 5 metų reikėtų perdažyti. O pažįstami aiškino, kad tie, kurie sako, kad po 5 metų perdažyti nereikia, jei duoda 10 metų garantiją, tai gali tikėti. O jei ne, tai graičiausia vis tiek reikės po 5 metų perdažyti. Nežinau, kiek Doleta duotų garantiją, o pas Hroną mediniams 5 metai. Ir valant jie neatrodo taip švariai, kaip plastikiniai. Tada gal jau reikia palikti medžio spalvos, lakuotus. Bet man patinka balti langai iš vidaus pusės. O pas mus dabar mediniai balti, ne klijuot medžio, o iš masyvo, vokiško profilio, susidėjom prieš 4 metus. Na, jie yra vidiniai, tai tikrai vaikšto nelabai stipriai, bet kartais sunkiau atsidarinėja. O dažus mes naudojom geriausius, kokius gavom, suomiškus atrodo (senai buvo, prieš 4 metus, nebeprisimenu tiksliai). Sakė, negeltonuos, netrūkinės. Nu tai teisybė - per 4 metus nepageltonavo, netrūkinėja, bet matyt aš per daug aktyvius valiklius naudojau, kad jie taip pašiurkštėjo. Ir dabar tose vietose kur šiurkštūs, tai atrodo tarsi pilkesni.
Mes buvom pas pažįstamus, jie medinius susidėjo, bet pas juos tai ir palikti mediniai, nedažyti. Kažkaip kitaip apdoroti (gal lakuoti, o gal tie dažai, kur plėvelės nesudaro, o susigeria), ta medžio tekstūra puikiai matosi. Tai jei toks variantas žmogui patinka ir tinka prie namų stiliaus, tada gal ir gerai mediniai.
O pas mane visur baltas, šaltas interjeras - plytelės, kažkiek stiklo. Medžio, kamščio mes tikrai naudosim minimaliai ir ten, kur jo tikrai reikia. Tai nemačiau prasmės imti medinius, derinti prie jų natūralaus medžio palanges, dažyti baltai ir vėl vargti su jų valymu bei perdažymu.
Man pasirodė geri plastikiniai techninėmis savybėmis ne prastesni už medinius, bet mediniai aišku labiau prestižiniai ir tikrai, jei namuos visur medžio masyvo grindys, mediniai laiptai, tai gal tada ir mediniai geriau derėtų. Kaip sakiau, pas draugus man labai patiko visas interjeras, ten daug medžio. Bet aš sau tokio nenoriu.
Oi, prirašiau daug, o nepasakiau ko klausė
Profilio kamerų 5. Nes tik tokį jie turėjo spalvotą išorėje ir baltą viduje, kur sulietas iš dviejų spalvų plasmasės. Stiklo paketas 1 kameros, 2 stiklai, 1 selektyvus. Šiluminėm savybėm jie toli gražu nėra geriausi iš šiandieninės pasiūlos. Kainos nebeprisimenu už kvadratą, tik bendra liko galvoje. Bet tai nelabai ką ir pasakytų, nes priklauso nuo to, kiek vitrinų, kiek varstomų dalių, koks dydis (didelėms vitrinoms storesnio stiklo reikia). Ėmėm iš Hermio - dėl pačio aptarnavimo nesiskundžiam. Vyras kontroliavo meistrus, kaip ir viskas gerai. Ką apžiūrėję nusprendėm, kad reiktų pataisyti - atvažiavo ir sutvarkė be jokių problemų. O buvo vadybininkas vienos dalies neįtraukęs į kainą(ten kokia 60 Lt), tai po to pridėjo savo iš savo, primokėti nereikėjo.