Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantukai. Viskas vienoje temoje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Sunderu
Sveikos mamytes.Noriu suzinoti ar vertetu sunerimti del to,kad mano panelytei jau 8men,o dantuku vis dar nera g.gif ?Gal truksta kokiu mineraliniu medziagu? g.gif Kada isdygo jums pirmas dantukas? thumbup.gif
neringuša
Mums pirmieji 2 išdygo 8,5, o kitų tai dar ligi šiol nesulaukiam doh.gif Jau baltuoja dantenytės, bet kaip neprasikala taip neprasikala unsure.gif Kraujo tyrimai geri ir gydytoja sakė nepergyventi išdygs, jos mažylei 10 men pirmas išdygo mirksiukas.gif
onushkis
Mums pirmi dantukai isdygo 6 men. Nepergyvenk, girdejau kad metu be dantu buna mazuliai. smile.gif
Laumiux
Tikrai nepergyvenk. Kuo vėliau dantukai išdygsta, tuo jie būna tvirtesni.
ruta_vyshnia
manasis vyresnis biski wink.gif bet irgi bedantis smile.gif kazkaip nepergyvenu, nes man tik metuku laiko isdygo pirmi dantukai smile.gif nuo 4 men vaikui buvo taskiukas dantenose, kibo net - laukiau...patino, nebekimba niekas smile.gif aj, ir ramu smile.gif
Aš tiesiog aš
ruta_vyshnia Jūs ir už mus vyresi o mums jau nuo 7 pabaigos pirmi perliukai kalasi o štai draugės sūnui jau metai 2 mėn. dar tik keturi o beja kitos pažįstamos vaikiukui 10 mėn (rytoj 11) Ir jau turi net 8 dantukus drinks_cheers.gif . Nepargyvenk bus ir jums rolleyes.gif
Gendre
Mes irgi dar bedantu, kaip kazkuri mamyte jau minejo, teko kalbet apie tai su dantistais, kuo vaikui veliau dygsta dantukai, tuo jie tvirtesni buna thumbup.gif
dasa
Dukrai pirmas dantukas išdygo 1 metų ir 3mėn., man taip pat panašaus amžiaus bigsmile.gif Pas dantistą pirmą kartą apsilankėme prieš 1,5 mėn., tai yra kai dukrai jau buvo beveik penkeri biggrin.gif Ir tai gydytoja stebėjosi, kaip aš pastėbėjau tokia mažą skylutę, net galvojo ar verta plombuoti bigsmile.gif Sūnui jau toj 7 mėn., seilių pilna, o dantukų nė kvapo rolleyes.gif Ir aš dėl to tikrai nepergyvenu rolleyes.gif Nes kuo vyresnis vaikas, to mažiau ašarų, be to ir paaiškinti jau galima, kad reikia pakentėti ir skausmas praeis rolleyes.gif Tik su dukra turėjau problemų-kai tik dantukas dygsta, tai temperatūra pakildavo, vėmė unsure.gif Bet tai tęsėsi tik 2-3 dienas unsure.gif
Filia
QUOTE(Sunderu @ 2007 08 29, 11:32)
Sveikos mamytes.Noriu suzinoti ar vertetu sunerimti del to,kad mano panelytei jau 8men,o dantuku vis dar nera g.gif ?Gal truksta kokiu mineraliniu medziagu? g.gif Kada isdygo jums pirmas dantukas? thumbup.gif
*

Tikrai nereikia baimintis, juk ir vaikučių organizmai skirtingi, vieniems 4 mėn auga, kitiek virš metų. Maniškiai 1,1 metų pirmasis dantukas išdygo.
siuzanike
Mums pirmieji 2 dantukai isdygo 3 men.Bet juk isdygsta ir metuku tiktai.
rikutis
mano pirmieji dantukai isdygo, kai buvau 10 menesiu, gal ir tau arba tavo vyrui jie dygo velai? genai daug ka reiskia mirksiukas.gif
Sunderu
QUOTE(Gendre @ 2007 08 29, 23:38)
Mes irgi dar bedantu, kaip kazkuri mamyte jau minejo, teko kalbet apie tai su dantistais, kuo vaikui veliau dygsta dantukai, tuo jie tvirtesni buna  thumbup.gif
*

Oi net sirdziai geriau pasidare,kai paskaiciau Jusu mamytes komentarus biggrin.gif ,pasirodo tvirtam thumbup.gif ,geram thumbup.gif dantukui reikia labai daug laiko.O man sakydavo:Ka ,dar iki siol neturit nei vieno dantuko? schmoll.gif Taip ir isgazdina su tokiom kalbom.Valio ! mes turesim tvirtus dantukus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
FDS
Mums jau 8 menuo ipusejo,o dantuku vis nera, irgi sunerimau, bet kiti sako kuo veliau isdygsta tuo sveikesni buna nezinau kiek cia tiesos...........
laukim dantuku
jurgiux3
biggrin.gif mano maziukui greit bus 6men, bet nei vieno danties, nors seiliojasi!!!!! bet nepergyvenu, nes vyduriniajai pirmasis dantukas islindo 11men (ir tai pirma soniniai pradejo dygti, o tik po to priekiniai) ir tarpai tarp dygimo buvo ilgi, o dabar pilna burna dantu! biggrin.gif
katuksss
Mum pirmieji dantukai isdygo 7,5menesio, o pagal normas turi isdygti iki 6 menesiu, kiek skaiciau tai dantuku dygimas kazkiek tai priklauso nuo vitamino D, kiek tiesos nezinau g.gif
ruta_vyshnia
QUOTE(Aš tiesiog aš @ 2007 08 29, 22:06)
ruta_vyshnia Jūs ir už mus vyresi o mums jau nuo 7 pabaigos pirmi perliukai kalasi o štai draugės sūnui jau metai 2 mėn. dar tik keturi o beja kitos pažįstamos vaikiukui 10 mėn (rytoj 11) Ir jau turi net 8 dantukus drinks_cheers.gif . Nepargyvenk bus ir jums rolleyes.gif
*

as tai nepergyvenu smile.gif aciu uz rupesteli wink.gif

QUOTE(siuzanike @ 2007 08 30, 09:02)
Mums pirmieji 2 dantukai isdygo 3 men.Bet juk isdygsta ir metuku tiktai.
*

oho kaip skubat biggrin.gif

QUOTE(katuksss @ 2007 08 31, 08:05)
Mum pirmieji dantukai isdygo 7,5menesio, o pagal normas turi isdygti iki 6 menesiu, kiek skaiciau tai dantuku dygimas kazkiek tai priklauso nuo vitamino D, kiek tiesos nezinau  g.gif
*

kokias dar normas??? vadinas musu nemazai kieno atsilieka vaikai doh.gif lotuliukas.gif nu jau mamyte kaip paraset tai nei i tvora nei i mieta wink.gif kokiu dar normu iki 6 men? man isdygo metu laiko dantukas pirmas smile.gif tai irgi atsilikus matyt biggrin.gif
jokiu vit d ir nieko nereik gretinti wink.gif
balia, del dantu atsilikelis, del vaiksciojimo - peranksti... nu niekaip i normas nepataikom biggrin.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
asta :)
mums 9 men. be keliu dienu - dantuku ir dar neturime schmoll.gif nors dantenos iskeltos jau nuo keturiu menesiu smile.gif seilejames nerealiai , bet nepergyvenam, bus tu dantu mirksiukas.gif
katuksss
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 31, 08:21)
as tai nepergyvenu smile.gif aciu uz rupesteli wink.gif
oho kaip skubat biggrin.gif
kokias dar normas??? vadinas musu nemazai kieno atsilieka vaikai  doh.gif  lotuliukas.gif  nu jau mamyte kaip paraset tai nei i tvora nei i mieta wink.gif kokiu dar normu iki 6 men? man isdygo metu laiko dantukas pirmas smile.gif tai irgi atsilikus matyt biggrin.gif
jokiu vit d ir nieko nereik gretinti wink.gif
balia, del dantu atsilikelis, del vaiksciojimo - peranksti... nu niekaip i normas nepataikom biggrin.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif
*

as tikrai nesakiau kad jusu vaikas atsilieka, tiesiog parasiau ka skaiciau zurnale "Mazylis" Nr 6 ,2006m apie vaiko dantu dygima 4u.gif labai atsiprasau kad jus supykde mano zinute doh.gif bet ten parasyta kad apatiniai centriniai kandziai isdygsta 4-7 menesiu, soniniai kandziai 6-10, virsutiniai centriniai kandziai 6-10, virsutiniai soniniai kanziai 9-13. Straipsnyje nuomone ne mano o odontologes ortodontes Dianos Baubinienes, prasome savo nepaitenkinima isreiksti jai sunglasses2.gif
ruta_vyshnia
smile.gif+2007 08 31, 13:26-->
QUOTE(asta smile.gif @ 2007 08 31, 13:26)
mums 9 men. be keliu dienu - dantuku ir dar neturime  schmoll.gif  nors dantenos iskeltos jau nuo keturiu menesiu  smile.gif  seilejames nerealiai , bet nepergyvenam, bus tu dantu  mirksiukas.gif
*

mum taspats biggrin.gif ir is priekines dantenu dalies tai isireze dantukai jaucias smile.gif o virsunele tuscia smile.gif

QUOTE(katuksss @ 2007 08 31, 19:16)
as tikrai nesakiau kad jusu vaikas atsilieka, tiesiog parasiau ka skaiciau zurnale "Mazylis" Nr 6 ,2006m apie vaiko dantu dygima  4u.gif  labai atsiprasau kad jus supykde mano zinute  doh.gif bet ten parasyta kad apatiniai centriniai kandziai isdygsta 4-7 menesiu, soniniai kandziai 6-10, virsutiniai centriniai kandziai 6-10, virsutiniai soniniai kanziai 9-13.  Straipsnyje nuomone ne mano o odontologes ortodontes Dianos Baubinienes, prasome savo nepaitenkinima isreiksti jai  sunglasses2.gif
*

oj, gink dieve, nesupykde manes wink.gif as biski su svelnia ironija parasiau wink.gif kad vienoj temoj manes klause ar ne peranksti vaikas eina pats smile.gif o cia dantys pervelai biggrin.gif
faktas, yra mazdaug, kaip daugumai apskaiciuota, bet jei ir veliau ar anksciau - normalu wink.gif buna vaikai gimsta su dantukais smile.gif
as tai nepergyvenu, tik va zinau mamyciu kur tikrai pergyvena...na, kad ir temos autore - jau nusigando kad gal kas negerai wink.gif todel taip ir parasiau, kad neauginkim pagal knygas dantuku... pvz man protiniu tik vieno virsune isdygus, o po menesio 27m sueis biggrin.gif ir paciai metuku laiko pirmas pasirode dantis wink.gif
saratukas
maziau skaitykit ka daktarai ir kiti specialystai sneka. kai mes augom viskas buvo kitaip o dabar tie patis daktari kitas melodijas gienda. Ateis laikas ir tures dantu. Maniskiui irgi ju nera jam 8 men. Visiskai del to nepergyvenu. Man tai pikta kad kazkas sugalvojo ir kis avaikus i visokius remus.
daividija
Mums irgi greitai 8men,bet mes dar bedanciai.bet kazkaip del to labai nepergyvenu,gydytoja sake,tikrai be dantu neliks,buna tik metu isdygsta.Bet net nepanasu,kad greitu metu isdigs.Tiesa,seilejasi tai daug ir jau seniai,bet dantuku kaip nera taip nera verysad.gif
Inesssija
pas mus pirmi 2 isdygo kai buvo 9 men, po to virsutiniai kai 1 metukai buvo, dabar jau 10 turim smile.gif
Sunderu
QUOTE(Sunderu @ 2007 08 29, 12:32)
*

Noriu pasigirti biggrin.gif .Vakar pasirode taip ilgai lauktas,pirmas dantukas thumbup.gif .Mums dabar 9 men.ir savaite. mirksiukas.gif

saratukas
Mano kleckui jau 9men bet dar dantuku neturi ax.gif
mazyle1985
maziukui buvo 6men ir per musu vestuviu metines gavome dovenele-2 apatynius dantukus thumbup.gif
InaLukas
Sveikos mamytes!!
Mano maziukui 3men ir 3sav. Sveria 6200kg. ugis 65cm.
Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai.
Susirupinau, nes nezinau gal tai visai ne dantis?
onushkis
QUOTE(InaLukas @ 2007 10 05, 22:03)
Sveikos mamytes!!
Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus  blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta  taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai.
*

Manyciau kad tai dantukas, gan anksti, bet buna. 4u.gif
rikutis
QUOTE(InaLukas @ 2007 10 05, 23:03)
Sveikos mamytes!!
Paskutinias trys dienas pasidare labai neramus  blogiau valgo, pastovei isterikoja, mazai sypsosi. Burnoi pastebejau toki rysku balta  taskiuka. Nesuprantu ar tai dantukas digsta? Tai viksta viskas diena , nakti mega ramiausiai.
*

Gali but dantis, gali buti ir pienlige, ir net stomatitas. Jei dantis- dantenos turi buti paburkusios, ant dantenu is sono (ne is virsaus, kur dantis prasikala!) toks burbuliukas turi but. Tada dantis.
Jei tas "baltas taskiukas", kaip tu sakai, panasesnis i zaizdele, o aplink ja raudonas ziedelis- stomatitas, mars pas gydytoja, lieps gytiti "Daktarinu" turbut.
Jei siaip baltas plemas, toks kaip varske, prilipusi prie liezuvio, zandu, gali buti pienlige- vel mars pas gydytoja, lieps gytiti "Daktarinu"
sekmes 4u.gif
beje, parasykit paskui, kas gi visgi cia buvo, smalsu ax.gif
Miegaliuke S
Sveikos mamytes!!
*

Galibuti ir dantukas,mano drauges mergaite 4men jauturejo 2dantukus
Nestee
Mano mazei 4 menesiai ir turiu lygiai tokia pacia problema.Pasidare nervinga,prastai miega,nors anksciau ismiegodavo visa nakti. g.gif Be to kaip cia rase pastebejau,kad dantenos patinusios ir kazkoki balta taskiuka sone,tai neaisku kas ten.Tikiuosi,kad greit sulauksim dantuko bigsmile.gif
remonda
Niu pas mus irgi dar dantuku nematyti pakolkas,vis laukiam kada prades dygti
mantuke
as taip pat manau kad tai dantukas, juk buna kad gimsta kudikeliai su dantukais...
saratukas
Jeee pas mus jau dyksta dantukas ax.gif
mylimuke
Daugumai vaikuciu pirmieji dantukai isdygsta iki metuku ir tai visiskai normalu.Bet gali isdygti ir pora menesiu veliau, nieko cia tokio. Ir neskubekit su vaistais ir vitaminais, geriau ivairiai maitinkites, bukit grynam ore.
Deringa
Sveikos mamytes!!
*

Greiciausiai dantukas. Mano vaikeliui irgi labai anksti isdygo, seilejosi seilejosi, kol pamaciau burnoj datuka. Dabar maniskiui 5 men. ir 1,5 sav. jau kalasi virsutiniai dantukai. Toks irzlus dar niekad nebuvo. Rekia per visa nakti. Apatiniu dantuku dygima as palengvinau masazuodama desnas silikoniniu sepeteliu, kuris maunasi ant pirsto. Super daiktas! Taigi, nenukrypstant nuo temos, manau tai dantukas, jei baltas taskiukas burnytes apacioje, priekyje, toje vietoje kur turetu buti apatiniai priekiniai dantukai. Sekmes
Miegaliuke S
QUOTE(Deringa @ 2007 10 11, 14:57)
Greiciausiai dantukas. Mano vaikeliui irgi labai anksti isdygo, seilejosi seilejosi, kol pamaciau burnoj datuka. Dabar maniskiui 5 men. ir 1,5 sav. jau kalasi virsutiniai dantukai. Toks irzlus dar niekad nebuvo. Rekia per visa nakti. Apatiniu dantuku dygima as palengvinau masazuodama desnas silikoniniu sepeteliu, kuris maunasi ant pirsto. Super daiktas! Taigi, nenukrypstant nuo temos, manau tai dantukas, jei baltas taskiukas burnytes apacioje, priekyje, toje vietoje kur turetu buti apatiniai priekiniai dantukai. Sekmes
*

Smagu Jums,anksti dantukus turite thumbup.gif thumbup.gif o mums jau bus 8men ir dantuku nerasta verysad.gif
TimbaLimba
QUOTE(Mamytedk @ 2007 10 11, 15:21)
Smagu Jums,anksti dantukus turite thumbup.gif  thumbup.gif o mums jau bus 8men ir dantuku nerasta verysad.gif
*

ir mes panašaus amžiaus neturim dantų... bet visi požymiai rodosi -- begalinis seilėjimasis, visko kišimas į burną, liežuviuko kaišiojimas, apatinės lūpos čiulpimas, neramios naktys, slogytė naktim.. o dantų kaip nėr taip nėr.. doh.gif
Ruta1992
Galima paprastai patikrinti,jei dantukas ir jau balta matos tai reikia švariai švariai nusiplovys rankas pažiūrėti ar "kimba" tas taškiukas.Jei kabinasi,jaučiasi kad kietas,vadinas dantykas.Jei minkštas tai stomatitas arba pienligė greičiausiai thumbup.gif
Rasmuze
gali buti ,kad dantukai lenda.Mano dukrytei pirmi dantukai prasikale 4 men. net du iskart, soske.gif
Ugn*Ine
tikrai dantukas lenda, mano0 mažiukei pirmieji dantukai prasikėlė kai jai suėjo vos 4 mėn ir iškart 2 wub.gif o po poros savaitėlių dar 2 wub.gif
EvelinaC
Mums jau uz savaites sesi menesiai, seilejames nuo 3 men., bet paskutiniu metu tai ypatingai pykstames, ypac diena, rankos burnoj ir saukiam, arba kandam mamai i smakra ir ranka. Dantenos atrodo kietos ir baltos, bet kazkaip man atrodo, kad pirmieji isdygs virsutiniai dantukai, nes ten ir paburke, o apacio nei matyt nera dantuku. 4u.gif
multti
Mes jau apie menesi esam neramus, irzlus ir pikti doh.gif Diena dar kaip diena, pamyluoju, pasupuoju ir nurimsta, o va nakti... Miega neramiai, muistosi, kai nakti pabunda valgyti, partaukia buteliuka pora kartu, ir spjauna. Kai vaikas zinda, i dantenytes suteka daug kraujo, ir jos labai dirginasi. Pries keleta dienu pastebejau ant apatinies dantenytes, ne virsuj busimo dantuko, o sone, kaubureli, ir ji palietus mano burbulas iskart muistosi. Tai bandau spet, kad tai pirmasis dantukas lenda i pasauli bigsmile.gif Pries maitindama, patepu dantenytes saldanciu tepaliuku, palaukiu pora minuciu, ir tada sunelis puikiai valgo. Tiesa, kad miegas butu bent truputi ramesnis, pries miega dedu maziui Viburcol homeopatines zvakutes, ir tai padeda (bandziau viena nakti nedet, tai buvo balius ojojo doh.gif ). Kantrybes mamytes 4u.gif
linciukasok
na mum ir 3men ir 21diena,siandien as ir apacioje pamaciau balta taskiuka,o ir dantenos patinusios,ir apacioje irvirsuje,ji nerami,o kai pradedu masazuoti dantenas ji nurimsta,atsipalaiduoja,na laukiu kaip cia bus mirksiukas.gif
Miegaliuke S
QUOTE(linciukasok @ 2007 10 18, 15:23)
na mum ir 3men ir 21diena,siandien as ir apacioje pamaciau balta taskiuka,o ir dantenos patinusios,ir apacioje irvirsuje,ji nerami,o kai pradedu masazuoti dantenas ji nurimsta,atsipalaiduoja,na laukiu kaip cia bus  mirksiukas.gif
*

Turbut,kad dantukai jus aplankys anksti-saunu thumbup.gif
Gema 2
sveikos mamytes,

gal galit parasyti kokie dar buna dantuku dygimo pozymiai?
ingutera
musu mazute irgi labai nerami tapo, naktim malasi, prabunda daznai, seilejasi unsure.gif dar nieko, nors galvojau dantukai...
Miegaliuke S
QUOTE(ingutera @ 2007 10 19, 21:47)
musu mazute irgi labai nerami tapo, naktim malasi, prabunda daznai, seilejasi unsure.gif dar nieko, nors galvojau dantukai...
*

AS jautikejausi,kad mano mazyleinuo3menbus dantukai blush2.gif nes buvo labainerami,blogaimiegojo,daugseilejosi ir nieko.Jau8 men,odantuku nerasta iki siol g.gif
Sunderu
QUOTE(saratukas @ 2007 10 09, 21:12)
Jeee pas mus jau dyksta dantukas  ax.gif
*

Mergytei 10 men,jau turim viena dantuka ir jau salia pasirode antras. thumbup.gif
Miegaliuke S
MUms ir 8men bet nera dantuku,viska kanda,kramto,labai nerami,bet kaipnera,taip nera
gugutele
pas mus matosi apacioj dou balti taskiukai, bet kaip du menesiai jie ne krust. baisiausiai viska kisa i burna ir vis uzsigauna doh.gif , labai laukiam tu dantuku. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.