Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Objektyvai
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
valanda
Pasisnekekim apie objektuvus;)
dejavu
QUOTE(valanda @ 2007 08 08, 11:14)
Pasisnekekim apie objektuvus;)
*

jūs pašnekėkit, o aš nusirašysiu į savo užrašus. Nes vistiek nelabai gaudausi blush2.gif

Pvz. ką manote apie objektyvą Sigma 18-50/ 2,8 EX DC? Verta imti kaip pagrindinį objektyvą?

fotolama
dejavu, tai jau nusipirkai fotiką ir objektyvus renkiesi? smile.gif
Stebukle
O gal kas is protingu galit parasyt, kurie objektyvai sviesus, kurie tamsus ir t.t. ax.gif
dejavu
QUOTE(fotolama @ 2007 08 08, 11:37)
dejavu, tai jau nusipirkai fotiką ir objektyvus renkiesi? smile.gif
*

susirenku informaciją ir pirksiu viską kartu blush2.gif jau greitai
valanda
Gal pirmajai pradziai reiktu issiaiskinti ka reiskia ties skaiciukai prie pavadinimu:))). Jei kas turi bendra info apie tai, labai tiktu pirmajam psl.

Pati nesu kompetetinga kalbet apie objektyvus, tik zinau, kad esu nepatenkinta savo sigma 18-125, 3,5-5,6.Begaliniai tamsus. Kartais sunku sufokusuot panasaus kolorito objektus.

Tai va. Si tema man siuo metu labai aktuali. Labai kvieciu ismanancius;)
fotolama
QUOTE(dejavu @ 2007 08 08, 11:41)
susirenku informaciją ir pirksiu viską kartu  blush2.gif jau greitai
*

O link kokio varianto linksti?
valanda
QUOTE(dejavu @ 2007 08 08, 11:24)

Pvz. ką manote apie objektyvą Sigma 18-50/ 2,8 EX DC? Verta imti kaip pagrindinį objektyvą?

Ar tik ne toki turi sillwio?
Uzuolaida*
Na, mano galva, pagrindines tiesos butu: fiksuoto zidinio nuotolio objektyvai "geresni" negu zoominiai; kuo sviesesnis objektyvas (diafragmos max atverimas), tuo brangesnis (cia antras/antri skaiciukai).

Man atrodo, kad Californiagirl turi Sigma 2,8.

Pati turiu tik Nikonus ir Sigma 70-300. Antraji noriu mest lauk, bet vyras neleidzia biggrin.gif .
dejavu
QUOTE(fotolama @ 2007 08 08, 11:43)
O link kokio varianto linksti?
*

pentax k100 D super

ir mislijau šitą sigma kaip standartinį imti...

į pirma puslapį reiktų roolio įdėtą žodynėlį surašyti.
Stebukle
QUOTE(roolys @ 2007 05 19, 23:05)
Na namu darbe dar neatlikau, bet tikiuos gal ka pagausiu ryt  g.gif Gan sunkoka tema pasitaike. Bet butent tokiu ir reik cia mum thumbup.gif , kad baiktume nusifotografuot ne i tema  cool.gif

Beieskodamas  objektyvu radau truputi informacijos apie sutrumpinimus. Gal kam pravers  mirksiukas.gif , nes man tai padeda suprast kas ka reiskia  smile.gif
AF "Autofocus". Autofokusas. ("MF" - rankinis fokusavimas)
AF-S "AutoFocus Silent" (Nikon). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
APO "Apochromatic" (Sigma). Naudojami mažos dispersijos lėšiai - tikslios spalvos.
ASP "Aspherical". Naudojami asferiniai lęšiai. Pagerina vaizdo kokybę, mažina iškraipymus.
AT-X (Tokina). Ypač kokybiškas objektyvas.
AT-X PRO (Tokina). Ypač kokybiškas objektyvas profesionalams.
D "Distance/Dimension" (Nikon). Perduodama informacija apie atstumą Nikon RGB Matrix eksponavimo sistemai.
DG (Sigma). Speciali lęšių danga. Geriau tinka skaitmeniniam fotoaparatui.
DC (Sigma). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
DF "Dual Focus" (Sigma) Dvigubo fokusavimo mechanizmas - patogu fokusuoti ir automatiniu ir rankiniu režimu.
Di (Tamron) Speciali lęšių danga. Geriau tinka skaitmeniniam fotoaparatui.
Di-II (Tamron). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
DO "Diffractive Optics" (Canon). Speciali optikos danga leidžia sumažinti objektyvo svorį.
DX (Nikon). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
ED "Extra-low Dispersion glass" (Nikon) Mažos dispersijos lęšiai mažina spalvinius iškraipymus.
EF (Canon). Canon objektyvas 35mm juostai ir skaitmeniniam fotoaparatui.
EF-S (Canon). Objektyvas tik skaitmeniniam fotoaparatui.
EX "Extra-Quality" (Sigma). Ypač gera kokybė.
HF "Helical Focusing" (Sigma). Išorinis lęšis nesisuka fokusuojant (patogiau naudoti filtrus).
HLD "high-refraction, low-dispersion glass" (Tokina)
HSM "HyperSonic Motor" (Sigma). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
IF "Inner Focus". Vidinio fokusavimo mechanizmas: objektyvas ilgiu nesikeičia fokusuojant.
IS "Image Stabilization" (Canon). Vaizdo stabilizavimas.
L (Canon). Ypač didelės kokybės (ir kainos:) objektyvai.
LD "Low Dispersion" (Tamron). Mažos dispersijos lęšiai: geresnės spalvos.
Macro, Micro . Makro objektyvas skirtas mažų objektų fotografavimui.
MF "Manual focus". Rankinio fokusavimo objekyvas.
MSM, M-HSM "Micro HyperSonic Motor" (Sigma) Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
MP-E (Canon) manual focus macro lens
OS "Optical Stabilization" (Sigma). Vaizdo stabilizavimas.
RF "Rear Focusing" (Sigma). Išorinis lęšis nesisuka fokusuojant (patogiau naudoti filtrus).
SD "Super Low Dispersion Glass" Tokina. Mažos dispersijos lęšiai.
SLD "Super Low Dispersion Glass"(Sigma). Mažos dispersijos lęšiai.
SP (Tamron). Ypač geros kokybės objektyvas.
TS-E (Canon). Tilt-Shift objektyvas: galimos vaizdo geometrinės korekcijos (architektūrai)
VR "Vibration Reduction". Vaizdo stabilizavimas.
USM "UltraSonic Motor" (Canon). Tylus, greitas ultragarsinis autofokusavimo variklis.
XR "Extra Refractive glass" (Tamron)
Papildyta:
Gal kas gali parekomenduot normalzoom  AF NIKON objektyva is senesniu modeliu ?
*

Uzuolaida*
Mano klausimas: kuo skiriasi makro ir mikro objektyvai? Kokia jusu patirtis?
fotolama
QUOTE(dejavu @ 2007 08 08, 11:24)

Pasiskaityk čia:
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/si...nikon/index.htm
Stebukle
O gal galetumet sudet savo objektyvus ir savo nuomone is praktikos apie juos.
sillwio
QUOTE(dejavu @ 2007 08 08, 10:24)
*

Pats nesu bandęs, bet vienas pažįstamas fotografas (Canon) jį peikia. Sako dažnai prašauna autofokusas.

QUOTE(Stebukle @ 2007 08 08, 10:38)
O gal kas is protingu galit parasyt, kurie objektyvai sviesus, kurie tamsus ir t.t. ax.gif
*

Šviesus objektyvas - kai diafragma atsidaro daug. Pvz f/1.4, f/1.8. Sakyčiau pakankamai šviesus yra iki f/3.5.

QUOTE(valanda @ 2007 08 08, 10:41)
Pati nesu kompetetinga kalbet apie objektyvus, tik zinau, kad esu nepatenkinta savo sigma 18-125, 3,5-5,6.Begaliniai tamsus. Kartais sunku sufokusuot  panasaus kolorito objektus.
*

Manyčiau, kad nėra jis toks tamsus. Yra tamsesnių. Mano 70-300 yra f/4.5-5.6. Aišku keletą "stopų" grąžina vibrostabilizatorius.

QUOTE(valanda @ 2007 08 08, 10:43)
Ar tik ne toki turi sillwio?
*

Ne. Pas mane pats pigiausias Sigma 18-50/3,5-5,6 DC

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 08, 11:03)
Mano klausimas: kuo skiriasi makro ir mikro objektyvai? Kokia jusu patirtis?
*

Niekuo, tiesiog pavadinimas. Nikonas pvz savo makro objektyvus vadina micro.
dejavu
QUOTE(fotolama @ 2007 08 08, 12:05)

būtų gerai kad aš ką nors suprasčiau iš tų grafikų ir lentelių....

QUOTE(sillwio @ 2007 08 08, 13:35)
Pats nesu bandęs, bet vienas pažįstamas fotografas (Canon) jį peikia. Sako dažnai prašauna autofokusas.

nu va, o tai kokį tada rinktis...
sillwio
QUOTE(dejavu @ 2007 08 08, 12:46)
būtų gerai kad aš ką nors suprasčiau iš tų grafikų ir lentelių....
nu va, o tai kokį tada rinktis...
*

Paskaityk isvadas pabaigoj.
Del pasirinkimo sunku sprest. As manau vertetu pavartyti Pentax SLR talk www.dpreview.com
fotolama
QUOTE(sillwio @ 2007 08 08, 13:35)

Čia yra Sigma+Canon ypatybė. Forumuose dažnai Canon vartotojai skundžiasi tuo.
Neteko tokių skundų skaityti nei iš Nikon, nei iš Pentax vartotojų pusės.
Stebukle
kokia jusu nuomone apie sita objektyva?
http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_al...amp;navigator=6
sillwio
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 08, 21:58)

Žiūrint kam perki objektyvą. Stiklas neblogas, bet už tokią kainą aš į jį net nežiūriu. Siūlau nuspręsti, kokio objektyvo tau reikia (ką labiausiai mėgsti fotografuoti ir kokiam diapazone) ir tada rinktis.
Stebukle
aciu silwio 4u.gif

o dabar pasirodysiu gal tundra tongue.gif O placiakampis tas, kur iki kokiu 50? ax.gif
sillwio
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 08, 22:26)
aciu silwio 4u.gif

o dabar pasirodysiu gal tundra tongue.gif O placiakampis tas, kur iki kokiu 50? ax.gif
*

Nėr už ką.
Platus kampas, tai juntamai platesnis už normalų (normaliu priimta laikyti 50 mm objektyvą, nes jo matymo kampas artimiausias žmogaus akies matymo kampui), tagi aš manau iki kokiu 40mm.
c-girl
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 08, 10:48)
Man atrodo, kad Californiagirl turi Sigma 2,8.
*

Labai noreciau, kad maniskis butu 2,8 biggrin.gif Mano yra sigma 17-70mm f2.8-4.5
Placiajam gale atsidaro iki 2.8, bet va 70mm jau 4.5...man cia jau minusas, bet nieko. Siaip neblogas, nesiskundziu ax.gif
Mano meile tai canon 50mm f1.4 ax.gif
Stebukle
o ar labai skiriasi 50mm 1.4 nuo 1.8? Ne kainos skirtumas trigubas g.gif
bite maja
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 08, 23:38)
*

Aš turiu nikon 1.8. esu juo laaabai patenkinta thumbup.gif . Man to 1.8 užtenka per akis. Paprastai katinų nuotraukas darau su juos.
nemanau, kad verta mėtyt pinigus 1.4.
Stebukle
QUOTE(bite maja @ 2007 08 09, 10:48)
Aš turiu nikon 1.8. esu juo laaabai patenkinta  thumbup.gif . Man to 1.8 užtenka per akis. Paprastai katinų nuotraukas darau su juos.
*

aha, jau radau labai gera diskusija siuo klausimu 4u.gif
fotolama
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 08, 23:38)

Labiausiai jie skiriasi savo surinkimo kokybe bei tuo kaip piešia boke. EF 50mm f/1,8 teturi 5 diafragmos plokšteles ir dėl to jo boke yra švelniai tariant negražus. Be to, jis labai mėgsta siurbti į save dulkes.

Palyginimas:
http://photo.net/equipment/canon/ef50/

Ar verta daugiau mokėti už EF 50mm f/1,4 spręsti tau pačiai...

QUOTE(bite maja @ 2007 08 09, 10:48)
Aš turiu nikon 1.8. esu juo laaabai patenkinta  thumbup.gif . Man to 1.8 užtenka per akis. Paprastai katinų nuotraukas darau su juos.

Pastaba visiems: kai klausiat, rašykit kokiai sistemai jums objektyų reikia. Nes dabar Stebuklė klausia apie Canon, o bitė maja atsakinėja apie Nikon smile.gif Nikkor 50mm f/1,8 savo piešiamu vaizdu labiau panašus į Canon EF 50mm f/1,4, nei į f/1,8.
Stebukle
QUOTE(fotolama @ 2007 08 09, 11:05)
Labiausiai jie skiriasi savo surinkimo kokybe bei tuo kaip piešia boke. EF 50mm f/1,8 teturi 5 diafragmos plokšteles ir dėl to jo boke yra švelniai tariant negražus. Be to, jis labai mėgsta siurbti į save dulkes.

Palyginimas:
http://photo.net/equipment/canon/ef50/

Ar verta daugiau mokėti už EF 50mm f/1,4 spręsti tau pačiai...
Pastaba visiems: kai klausiat, rašykit kokiai sistemai jums objektyų reikia. Nes dabar Stebuklė klausia apie Canon, o bitė maja atsakinėja apie Nikon smile.gif Nikkor 50mm f/1,8 savo piešiamu vaizdu labiau panašus į Canon EF 50mm f/1,4, nei į f/1,8.
*

taip, aciu. Sitos nuorodos nebuvau radus 4u.gif

Papildyta:
dar vienas klausimas, as sitas objektyvas tinkamas fotkint patalpoj?
http://www.vilbrafoto.lt/index.php?id=170&pid=4563 ir gal zinot jo minusus ax.gif
Uzuolaida*
Skaitantiems vokiskai:
http://www.photographie.de/index.php?id=102&tx_ttnews[tt_news]=1451&tx_ttnews[backPid]=171&cHash=038a496b63

Stebukle, visi objektyvai tinka fotografuoti patalpose. Klausimas, kiek dienos sviesos patenka i patalpa.

Stebukle
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 09, 15:23)
Skaitantiems vokiskai:
http://www.photographie.de/index.php?id=102&tx_ttnews[tt_news]=1451&tx_ttnews[backPid]=171&cHash=038a496b63

Stebukle, visi objektyvai tinka fotografuoti patalpose. Klausimas, kiek dienos sviesos patenka i patalpa.
*

Kaip fainai, kazkas vokiska nuoroda idejo wub.gif wub.gif

Bet sitas skaitosi koks? Sviesus? Tamsus? Jauciu reik porai valandu issinuomuot ir iisbandyt, tada nekvarsinsiu cia jums galvu smile.gif
Uzuolaida*
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 15:32)
Kaip fainai, kazkas vokiska nuoroda idejo wub.gif  wub.gif

Bet sitas skaitosi koks? Sviesus? Tamsus? Jauciu reik porai valandu issinuomuot ir iisbandyt, tada nekvarsinsiu cia jums galvu smile.gif
*

Cia pasnekesim "moteriska" kalba smile.gif Sviesus, mano galva, yra 1; 1,4; 1,8. Na zoominiai 2,8. 3,5 zoominiui objektyvui yra gana gerai. Bet pasiziurek i ju kainas. Kiek tu nori objektyvui isleisti? Ir ka tu nori juo fotografuoti?
sillwio
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 10:39)
dar vienas klausimas, as sitas objektyvas tinkamas fotkint patalpoj?
http://www.vilbrafoto.lt/index.php?id=170&pid=4563 ir gal zinot jo minusus ax.gif
*

Patalpoj tinkamas, bet placiajam gale jo kampas per siauras, kad fotografuoti daug zmoniu arba zmogu visu ugiu. Pagal zidinio nuotoli jis labiau tinkamas portretams. Deja portretams be blykstes jis per tamsus. Turesi kelti ISO ir iki galo atidarineti diafragma (kas ryskumo nepriduoda). Kaip portretini geriau ziureti koki 50mm f/1.8 ar f/1.4 arba dar "ilgesni" - kokiu 85mm (nezinau ar toks pas Canon yra, bet panasus tikrai yra) ir didele skyle.
Fotografuoti lauke objektyvas pakankamai sviesus, o ir su stabilizatorium.
Stebukle
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 09, 15:35)
Cia pasnekesim "moteriska" kalba smile.gif  Sviesus, mano galva, yra 1; 1,4; 1,8. Na zoominiai 2,8. 3,5 zoominiui objektyvui yra gana gerai. Bet pasiziurek i ju kainas. Kiek tu nori objektyvui isleisti? Ir ka tu nori juo fotografuoti?
*

Matai, as noriu su stabilizavimu, tokio ale universalaus, kad man nereiktu labai kaitaliot. O sitas 28-135 stabil. turi. placia kampa turi, priartinima irgi turi. Bet 135 jau bus f5.6. Kolkas noriu skirt apie 2000. Kad jei man nelips(kaip nelipo aparacikai), nebutu taip abydna del isleistu pinigu. aisku, su fotiku, ta sviesa galima kazkiek kompensuoti, su iso. Bet norisi kazko tokio rolleyes.gif pati nezinau ko unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 08 09, 15:56)
Patalpoj tinkamas, bet placiajam gale jo kampas per siauras, kad fotografuoti daug zmoniu arba zmogu visu ugiu. Pagal zidinio nuotoli jis labiau tinkamas portretams. Deja portretams be blykstes jis per tamsus. Turesi kelti ISO ir iki galo atidarineti diafragma (kas ryskumo nepriduoda). Kaip portretini geriau ziureti koki 50mm f/1.8 ar f/1.4 arba dar "ilgesni" - kokiu 85mm (nezinau ar toks pas Canon yra, bet panasus tikrai yra) ir didele skyle.
Fotografuoti lauke objektyvas pakankamai sviesus, o ir su stabilizatorium.
*

50 jau turiu. vyras sake nupirko.
O tada ka ziuret, kad zmogai tilptu visu ugiu blush2.gif mastau.gif
fotolama
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 15:59)
Matai, as noriu su stabilizavimu, tokio ale universalaus, kad man nereiktu labai kaitaliot. O sitas 28-135 stabil. turi. placia kampa turi, priartinima irgi turi. Bet 135 jau bus f5.6. Kolkas noriu skirt apie 2000. Kad jei man nelips(kaip nelipo aparacikai), nebutu taip abydna del isleistu pinigu. aisku, su fotiku, ta sviesa galima kazkiek kompensuoti, su iso. Bet norisi kazko tokio rolleyes.gif pati nezinau ko unsure.gif

Turiu tave nuvilti, bet šitas objektyvas plataus kampo neturi. Ir nešviesus jis. Deja, bet šviesaus ir su stabilizatoriumi Canon objektyvo už 2000Lt negausi.
Dar galimi variantai būtų EF-S 17-85mm f/4-f/5,6 USM IS (nešviesus) arba EF-S 17-55mm f/2,8 USM IS (>3000Lt...)

Stebukle
QUOTE(fotolama @ 2007 08 09, 16:26)
Turiu tave nuvilti, bet šitas objektyvas plataus kampo neturi. Ir nešviesus jis. Deja, bet šviesaus ir su stabilizatoriumi Canon objektyvo už 2000Lt negausi.
Dar galimi variantai būtų EF-S 17-85mm f/4-f/5,6 USM IS (nešviesus) arba EF-S 17-55mm f/2,8 USM IS (>3000Lt...)
*

Aciu, dabar supratau i kuria puse reik ziuret skaiciukus 4u.gif
sillwio
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 09, 14:59)
50 jau turiu. vyras sake nupirko.
O tada ka ziuret, kad zmogai tilptu visu ugiu blush2.gif mastau.gif
*

Na, tu paciu 17 ar 18 milimetru turetu uztekti. Norint fotografuoti zmoniu grupe patalpoje, reiketu dar platesnio kampo, bet objektyvas su dar platesniu kampu jau nebus toks universalus, kaip sakykim 17-55mm. Manau apatine riba tau turetu buti 17 ar 18 mm. Maziau neverta, kol nezinai ka ir kaip fotografuosi.
Stebukle
QUOTE(sillwio @ 2007 08 09, 16:59)
Na, tu paciu 17 ar 18 milimetru turetu uztekti. Norint fotografuoti zmoniu grupe patalpoje, reiketu dar platesnio kampo, bet objektyvas su dar platesniu kampu jau nebus toks universalus, kaip sakykim 17-55mm. Manau apatine riba tau turetu buti 17 ar 18 mm. Maziau neverta, kol nezinai ka ir kaip fotografuosi.
*

aciukas. Pagaliau supratau objektyvu matematika ir jusu pagalba pasijutau protinga rolleyes.gif
Stebukle
Kokia jusu nuomone apie siuos obj.
http://www.fotofabrikas.lt/items/Sigma-Len...-6.3-DC-OS.html
ir
http://www.fotofabrikas.lt/items/Macro-zoo...herical-IF.html

kuri rinktumetes? kuris geresnis? unsure.gif
sillwio
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 13, 16:32)

Jei žiūri į universalų, tai aš tavo vietoj palaukčiau, kol atsiras normalių sigmos testų. Kol kas, bent jau aš, negaliu daryti jokių išvadų apie objektyvo kokybę. Jeigu sigma pakankamai tiksliai nukopijavo nikon 18-200 optinę schemą ir jų optinis stabilizatorius veikia bent jau panašiai į kitų gamintojų, gal verta. Siūlau palaukti sigmos, kad nusipirkus tamroną nereikėtų gailėtis.
fotolama
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 13, 17:32)

Sigmos nepirkčiau. ien pažiūrėjęs į šitą foto:
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/si...563os/bokeh.jpg

O čia yra pilnas Sigmos testas:
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/si...563os/index.htm

Pagal testus tai Tamronas geresnis.

O geriausia tai nueik į www.pbase.com ir ten pasižiūrėk nuotraukų, darytų su tais objektyvais.
Uzuolaida*
QUOTE(fotolama @ 2007 08 14, 11:17)

O geriausia tai nueik į www.pbase.com ir ten pasižiūrėk nuotraukų, darytų su tais objektyvais.
*

Apie Tamrona kazkur namie straipsni vokiskai turiu. Jeigu kam idomu, galiu nuskanuoti.
Stebukle
QUOTE(sillwio @ 2007 08 13, 21:28)
Jei žiūri į universalų, tai aš tavo vietoj palaukčiau, kol atsiras normalių sigmos testų. Kol kas, bent jau aš, negaliu daryti jokių išvadų apie objektyvo kokybę. Jeigu sigma pakankamai tiksliai nukopijavo nikon 18-200 optinę schemą ir jų optinis stabilizatorius veikia bent jau panašiai į kitų gamintojų, gal verta. Siūlau palaukti sigmos, kad nusipirkus tamroną nereikėtų gailėtis.
*

aciu uz nuomone 4u.gif
QUOTE(fotolama @ 2007 08 14, 12:17)

*

aciu uz nuorodas ir nuomone
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 14, 13:51)
Apie Tamrona kazkur namie straipsni vokiskai turiu. Jeigu kam idomu, galiu nuskanuoti.
*

labai as noreciau gretulis@gmail.com
Džeinė
Labutis, norėčiau jus sutrugdyti ax.gif
Žinau kad kalbat čia apie objektyvus, bet as noriu paklausti patarimo apie fotikus ax.gif
Patiko trys fotoaparatai, tai:

Panasonic Lumic DMC-FZ8
Panasonic DMC FZ-50-S
Canon PowerShot S5 IS

Gal galit ka patart ar pasakyt apie juos jei naudojat????
gal žinot ju + ar -
astisius
4u.gif Džeine, apie paskutinį yra aprašyta Foto žurnale. galiu ir plačiau ištraukomis. taigi.
kaina apie 1600lt cool.gif
Privalumai:
Profesionalios kokybės obj. su optiniu vaizdo stabilizatorium.
kokybiškai filmuoja ilgos trukmės įrašus su stereoniniu garsu(geras fotikas mano nuomone, tik fotografuoja)
veidų aptikimo funkcija
automatinė raudonų akių koregavimo funkc.
22fotografavimo rėžimai, įskaitant visišką rankinį valdymą
super Macro funkc. (0cmatstumu) funkc. ir 2 varttotojo parengtys

- neįvardinti. mirksiukas.gif cool.gif
Džeinė
Astisiau 4u.gif
skaičiau aš žurnala, ten ir apie Olimpus SP550 UZ labai thumbup.gif parašyta, o kai paklausiau nuomonės apie ji parduotuvėj (pažystamo) tai sakė pirkti tik ne ji, nes jis yra labiausiai gendantis fotikas unsure.gif
astisius
Džeine, paskaitinėk dar čia:
foto

o šiaip apie fotiku yra tema prekėse ir nuolaidose. ten rasi daug patarimų. Aš tai rinkčiausi iš Nikono, Pentaxo ar canono. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif tongue.gif
andriuska
QUOTE(astisius @ 2007 08 26, 16:20)
Privalumai:
Profesionalios kokybės obj. su optiniu vaizdo stabilizatorium.
kokybiškai filmuoja ilgos trukmės įrašus su stereoniniu garsu(geras fotikas mano nuomone, tik fotografuoja)
veidų aptikimo funkcija
automatinė raudonų akių koregavimo funkc.
22fotografavimo rėžimai, įskaitant visišką rankinį valdymą
super Macro funkc. (0cmatstumu) funkc. ir 2 varttotojo parengtys

vat iki ko marketologai privedė. krūva funkcijų ir skaičių, nuo kurių svaigsta galva, o nieko konkretaus apie aparatą ir jo galimybes nepasakyta unsure.gif po to prieini prie kokio nors dėdulės su formatine medine kamera ir paklausi: dėde, o tavo fotiks atpažįst mordas? o vamyrų akis nuim? a tur super makro ir 22 režimus? ne? tai šūds čia, o nefotikas. o mano mobiloj aparats visą tai tur....

žmonės, nekibkit an tos nenaudingos informacijos, kurią marketologai durnina žalius vartotojus. žiūrėkit testus normalius, parametrus: iso, fokusinius atstumus, fizinį matricos dydį (ne pukselių skaičių), lago laiką (laiko tarpą nuo paspaudimo iki nuotraukos, o tai kai kurių modelių siekia ir 1,5 sekundės - pabandykit judrų vaiką nufotografuoti). tos funkcijos, kurios nurodomos reklamose yra bereikšmės. sekančiame modelyje bus įvesta spienelių parausvinimo funkcija režime Nude, bei brendinių ženklų atpažinimo ant treningų funkcija. ir sakys - mūsų fotikas turi net 24 režimus. kas juos naudos?

roolys
QUOTE(andriuska @ 2007 08 30, 12:04)

*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif cia gerai pasakyta thumbup.gif
raige
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Super thumbup.gif Pritariu drinks_cheers.gif

As turiu conon EF 24-105 mm 1:4 L IS USM. Patinka. Skyle galetu but didesne, bet variantas 24-70 su 2,8 skyle puikus turint dar ir teleobjektyva. Kaip universalus objektyvas musiskis mums tiko labiau. Nors sirdis labiau linko prie sviesesnio.

Dar turiu pigiuka canon fixa 50 mm su 1,8 skyle. Buvo musu pirmas objektyvas po kitinio. Ispudis pekeitus buvo nerealus lotuliukas.gif Dabar noreciau kokio panasaus fixo, gal kiek kokybishkesnio.
bite maja
Kuom pakeist kitinį objektyvą Nikonui? ax.gif čia taip visi rinkosi, rinkosi objektyvus. ir staiga visi nutilo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.