Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: *bambutės priežiūra*
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
VAE
labutis visoms mamytems 4u.gif
Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato?
prašau patarkite.
Ačiū
Nerytė
QUOTE(VAE @ 2007 01 15, 18:36)
labutis visoms mamytems  4u.gif
Šiandien pirma diena namuose su savo pirmagime. labai nepasitiku savo jėgomis vystydama, valydama vaikutį. bestresuodama pamiršau valant bambytę ką pirmiau reikia padaryti: pavalyti su spiritu ar užtepti kalio permaganato?
prašau patarkite.
Ačiū
*

Sveikinimai su pirmagime ir sugrizimu i namus 4u.gif

mus per kursus mokino, kad tik spiritu pavalyti g.gif
TeQuiLa
QUOTE(VAE @ 2007 01 15, 17:36)
prašau patarkite.
Ačiū
*

kad nereikia permangato jei su spirituku valai, o mums klinikose is viso tik su virintu vandenuku liepe valyti unsure.gif
Astee
QUOTE(VAE @ 2007 01 15, 17:36)
prašau patarkite.
Ačiū
*

pavalyt su spiritu,tada permanganatu mirksiukas.gif
Imen
sveikos mamytes 4u.gif ,

musu maziukui jau savaitele, bet dar esame su bambute. Vakar pastebejau jo bodziukus pasiteplioje ruda spalvele ties bambute, ir pati bambute kaip pakraujavusi, ar kas ten darosi po ta padziuvusiu galiuku. Labai issigandau, ir noriu pries pradedama dar labiau nerimaut paklaust jusu,

...kada jusu mazyliui nukrito bambute? ir kaip tai vyksta?

galbut tai visiskai normalu, krentant tai nereikalingai bambutes daliai turi biski kaip ir pakraujuot?
0omonciuxo0
mums nukrito apie antra menesi mirksiukas.gif
Papildyta:
tiesiog per maudynes bambute pakibo ant tokio siulo ax.gif , sluostant prilieciau su ranksluosciu ir nukrito, baisoka, bet momentinis reikalas mirksiukas.gif
Imen
vaje kokia geda.. vietoj bambutes parasiau babute blush2.gif blush2.gif blush2.gif ar imanoma pataisyti? g.gif blush2.gif
0omonciuxo0
tai paziurek aplink bamba ar nera paraudus odele, jei ne, manau, kad nerimaut nera ko, gal ji tik valosi, gal kur odele idreske, ziurek kas darysis ir aplink vis su virintu vandeniu apsluostyk
Imen
QUOTE(monikagreimiene @ 2007 05 12, 13:19)
mums nukrito apie antra menesi mirksiukas.gif
Papildyta:
tiesiog per maudynes bambute pakibo ant tokio siulo ax.gif , sluostant prilieciau su ranksluosciu ir nukrito, baisoka, bet momentinis reikalas mirksiukas.gif
*

antra menesi unsure.gif , tai kad labai ilgai... g.gif

o kai nukrito kas po ta bambute buvo? normali, uzgijusi bamba? g.gif
0omonciuxo0
QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 12:25)
antra menesi unsure.gif , tai kad labai ilgai... g.gif

o kai nukrito kas po ta bambute buvo? normali, uzgijusi bamba? g.gif
*

tai gal buvo 5-a, 6-a savaite, jo, uzgijus grazi bamba, kaip pas suaugusius ax.gif
Monciuke
mūsų virkštelė nukrito po dviejų savaičių, bet po ja liko toks storas atsikišęs "spyglys". Tai jį vis reikejo tept kalio permanganatu ir spiritu. Dabar jo beveik neliko... Bet šiaip visai neseniai bambyte pasidarė panaši į bambytę ax.gif
Imen
QUOTE(Monciuke @ 2007 05 12, 14:33)
mūsų virkštelė nukrito po dviejų savaičių, bet po ja liko toks storas atsikišęs "spyglys". Tai jį vis reikejo tept kalio permanganatu ir spiritu. Dabar jo beveik neliko... Bet šiaip visai neseniai bambyte pasidarė panaši į bambytę  ax.gif
*

as jau pradedu galvot,kad mums kazkas negerai verysad.gif , jei iki pirmadienio taip laikysis eisim pas daktariuku, nes ir pampersas trina ta galiuka, toks vaizdas, kad kazkokia po ta padziuvusia virkstele- zarnele gyva unsure.gif , nu man kaip neramu...
ugninemere
o mums atvažiavusi gydytoja į namus nukirpo penktą dieną po gimdymo g.gif ir viskas buvo tvarkoj smile.gif
Monciuke
QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 13:55)
as jau pradedu galvot,kad mums kazkas negerai verysad.gif , jei iki pirmadienio taip laikysis eisim pas daktariuku, nes ir pampersas trina ta galiuka, toks vaizdas, kad kazkokia po ta padziuvusia virkstele- zarnele gyva unsure.gif , nu man kaip neramu...
*

tikrai nepergyvenk, jums tik 8 dienos wink.gif Po ta sudžiūvusia virkštele yra tas, kaip aš sakiau "spyglys" smile.gif Jis, kai nukris virkštele, sulys į vidu ir liks graži bambute smile.gif Tik prižiūrėk ir nuolat pridegink su kalio permanganatu iš visų pusių (palankstyk sužiūvusią virkštelę ) . Mums va jau mėnuo ir jau beveik susitvarkė..dar bambytės viduj matos toks mažas mažas galiukas ax.gif
Aš irgi pergyvenau, bet pasirodo be reikalo. Būna kai kuriems mažiukams tiesiog lėčiau susitvarko. Beje, padeda maudynės wink.gif
*Lina*
mano dukrytei nukrito 7 gyvenimo dieną,kai nukrito tepdavau spiritu it kalio permanganatu ir viskas puikiausiai susitvarkė thumbup.gif
rug
mums nukrito ligoninėj 5 dieną, jau sugijo, bet dar patepu spiritu ir kalio permangn. o pampersas, kad neerzintų, ligoninėj liepė užlenkinėt priekį. kad visai neliestų tos vietos. aš dar ir dabar užlenkinėju, kad bambytė kvėpuotų "grynu oru" 4u.gif
Imen
QUOTE(Monciuke @ 2007 05 12, 17:48)
tikrai nepergyvenk, jums tik 8 dienos wink.gif Po ta sudžiūvusia virkštele yra tas, kaip aš sakiau "spyglys" smile.gif Jis, kai nukris virkštele, sulys į vidu ir liks graži bambute smile.gif Tik prižiūrėk ir nuolat pridegink su kalio permanganatu iš visų pusių (palankstyk sužiūvusią virkštelę ) . Mums va jau mėnuo ir jau beveik susitvarkė..dar bambytės viduj matos toks mažas mažas galiukas ax.gif
Aš irgi pergyvenau, bet pasirodo be reikalo. Būna kai kuriems mažiukams tiesiog lėčiau susitvarko. Beje, padeda maudynės wink.gif
*

tikrai nuraminot, bet dar stebesiu kaip bus veliau, o as jau norejau siandien lekt i ligonine unsure.gif .
o mes neturime to kalio perm. esu airijoj, ir nzn.,net ar jie turi cia vaistinej toki dalyka blink.gif
Iksija
Virkstele turi nukrist per 12-14d., negalima, kad ilgiau ji uzsibutu, nes po ja yra zaizdele ir kuo ji greiciau uzgis, tuo geriau, nebus gresmes jokiai infekcijai. Ja butina kasdien "pridegint" su stipresniu kalio permanganato tirpalu ir spiritu, bet taip, kad kalio permang. nepatektu ant svarios odeles aplink virkstele, taip pat reik pasukt uz galiuko pagal laikrodzio rodykle, bet tik tiek kiek ji leidzia, nereik lupti. O po maudyniu reik gerai nusausint.
Man labai nemaloni si procedura buvo, labai atsargiai as tai dariau, bet po gydytojo vizito, kai jis man parode kaip tai daryti, ir kai grieztai pasake, kad ji turi kuo greiciau nukrist, tai isidrasinau ir mazdaug 12 diena ji nukrito. Dabar turim labai grazia bambute smile.gif
sarafea
mums 10 diena nukrito ax.gif labai slapia buvo,tai sesele su pudra pamoke papudryt kad uzdziute,sake greiciau nukritna...ir nemaudyt kad dar labiau nedrektu.jei zinoma norit kad greiciau nukristu ax.gif
rug
QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 17:55)
tikrai nuraminot, bet dar stebesiu kaip bus veliau, o as jau norejau siandien lekt i ligonine unsure.gif .
o mes neturime to kalio perm. esu airijoj, ir nzn.,net ar jie turi cia vaistinej toki dalyka blink.gif
*

tai gal turi zelionkės paprastos, anksčiau su ja pridegindavo. ar spiritu. pas mus tai išrašo receptus spiritus ir kalio permngn. tie airiai, tai jofana doh.gif
Meka Pinavija
Mano dukrytei bambutę nukrito antrą gyvenimo savaitę bigsmile.gif
sarafea
QUOTE(rug @ 2007 05 12, 21:07)
tai gal turi zelionkės paprastos, anksčiau su ja pridegindavo. ar spiritu. pas mus tai išrašo receptus spiritus ir kalio permngn. tie airiai, tai jofana doh.gif
*

aha dar siule man 70 % spirita,bet kita sesele pasake kad negerai kazkodel ir pasiule pudra g.gif
RasuteK
Mano merginai nukrito 8 diena, valiau spiritu ir "zelionke", kabojo jau paskutines dienas kaip ant siulo, tai timptelejau truputi valydama ir nukrito. tik po menesio nezinau nuo ko buvo susidares toj vietoj pulinukas, bet vel valiau su spiritu ir viskas susitvarke. tiesiog gal nebijok labiau patraukti, pasukti ir gerai isvalyti mirksiukas.gif
Imen
QUOTE(rug @ 2007 05 12, 23:07)
*

siandien mums nukrito bambute thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , atrodo viskas graziai bigsmile.gif ...
db galvoju su kuo tept g.gif , ar tom spirito servetelem galiu?.. o zilionkes irgi neturim unsure.gif ... kolkas virintu vandeneliu nuploviau unsure.gif
rug
blink.gif spirito servetėlės? ale kur pasaulis ritas doh.gif dar tokio negirdėjau blush2.gif biggrin.gif vandenukas- netinka, reik gi, kad šašas kuo greičiau užgytų ir nusivalytų. ale tai kuo jie ten tuos vaikus gydo? atsimenu, buvau airijoj, tai vaikai be kepurių sausį, motkis su cizom dantyse doh.gif sorry, nukrypau. paimk bent degtinės ar spirito, gi ruskose pardėse visko galima gaut. gal net ir tos zelionkės. reik pridegint ir išdžiovint kol užgis mirksiukas.gif
Kipse1
Mums nukrito penkta diena, tiksliau ji buvo padziuvusi, o sesute pora kartu pasuko pagal laikrodzio rodykle, bambute ir nukrito!
-Aiva-
mūsų pupuliukui nukrito lygiai po dviejų savaičių 4u.gif
vaidoska
Mums bambute nukrito10 d. keiciant pampersa radau biggrin.gif . Gydytoja butinai liepe maudyti, sukti pagal lakrodzio rodykle netempiant ir vis patepti specialiu spirituku. As daugiau netepiau niekuo ax.gif .Ir su bambute viskas ok biggrin.gif
Imen
QUOTE(rug @ 2007 05 14, 13:38)
blink.gif spirito servetėlės? ale kur pasaulis ritas doh.gif dar tokio negirdėjau blush2.gif  biggrin.gif  vandenukas- netinka, reik gi, kad šašas kuo greičiau užgytų ir nusivalytų. ale tai kuo jie ten tuos vaikus gydo? atsimenu, buvau airijoj, tai vaikai be kepurių sausį, motkis su cizom dantyse doh.gif sorry, nukrypau. paimk bent degtinės ar spirito, gi ruskose pardėse visko galima gaut. gal net ir tos zelionkės. reik pridegint ir išdžiovint kol užgis mirksiukas.gif
*

tai tokios mazytes spirite serveteles, vienkartinio naudojimo,gavau gimdymo namuose, bambutei valyt. sakai po nukritimo irgi spiritu valyt g.gif , tai as tada jomis toliau ir valysiu unsure.gif

o del airijos-tikra tiesa blink.gif , didzioji dalis motinu - pijokes, is pasalpu gyvena, vaikai murzini, pliki ziema, vasara...
*Dorotėja*
šeštą parą
minrimi
Mano dukriukui seselė nutraukė 11-tą parą, nes sakė, kad jau užteks biggrin.gif
*Aušrė*
bigsmile.gif Mums bambutė nukrito trečią dieną (net pati stebėjausi) , o užgijo pilnai gal po 3 savaičių. thumbup.gif
Bobulytė
QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 14:55)
*

Atlenk pamperso kraštą, mano žmona taip darydavo ir man taip liepdavo biggrin.gif Jokių problemų nebuvo 4u.gif
bafi
aš paplaudavau aplink virkštelė su vandenuku virintu, su vatyte, ir su sausa vata nuvalydavau paskui vis pasukdavau, ir po 10 dienų daktarytė nusuko, nes jau vos laikėksi, labai bijojau pati sukti, tai padėjo. paskui tepiau su žaluma, pas mus buvo krujuko, ar tai skysčio rudo tokio bet tai normalu, gydytoja liepė tept žaluma ir viskas užgijo, uždžiūvo, liko graži bambutė ax.gif kad nesitrintų į pampersą, teisiog užlenk priekį ir tada pampersą užklijuok, tuomet visai neličia tos bamutės, kol gyja nenreikėtų bodžiuko dėti, odelė kvėpuoti turi kelnytes ir bliuzelę kad bamba matytūsi, namusoe bent jau, į laukutį tai geriau aišku šiltai, kad ir su bodžiuku, niekas neatsitiks tam bambuliui ax.gif
VAIDILUTE~
MANO MAZIUI NUKRITO 4 PARA .PILNAI UZGIJO PO 2 SAV. cool.gif
krispuka
mum bambukė po 11 dienų nukritoir tai atėjusi seselė nusuko nes vos jau ir laikėsi smile.gif pati nedrysau nusukti rolleyes.gif
^Angel^
Bambute pas mus nukryto 7 para, o pilnai uzgyjo jau po dvieju dienu nuo nukrytimo, mes su vyru net nustebome, kad taip greitai thumbup.gif
kristinija
o mums praeojo jau trylika dienu, o virkstele dar laikosi blink.gif Na reiks pabandyti pasukti pagal laikrodzio rodyle. Nezinojau kad taip reikia, mat esam Londone niekas manes to nemoke.
bunis
mums jau 7 savaites ir bambute dar slapiuoja, siandien net kraujo buvo, nesuprantu gal as nemoku priziureti, ir valiau su vandenuku kaip liepe londono gydytojai, nukrito tai greitai, bet neuzgijo dar vis. As jau visai supanikavau, kaip skirtingai visi patarineja, tai su spiritu, tai su pudra...
kacumota
Mum virksteles likutis nukrito 4 diena.Kol kas gija graziai.Spirituku vis pavalom ax.gif
digi
bambytė visiškai nukrito 8 para po gimimo, labai lengvai ir neskausmingai mirksiukas.gif
onushkis
Sveikos mamytes
Mums babute nukrito atra diena po gimdymo. Neskausmingai viskas puiku thumbup.gif
kristinija
na sugrizau pasisakyti kad mums virkstele nukrito 18ta diena ir po 3 ju dienu jau labai grazi.
Nerytė
musu virkstele buvo stora, nes vaikas didelis taigi ilgai nesiojome, menesi laiko
Vaiduze
Mums 3 gyvenimo dieną bambutę sutvarkė GN. Tad namo grįžom jau su gražia bambute ir be jokių virkštelių. ax.gif
edasgi
QUOTE(Imen @ 2007 05 12, 13:06)
sveikos mamytes 4u.gif ,

musu maziukui jau savaitele, bet dar esame su bambute. Vakar pastebejau jo bodziukus pasiteplioje ruda spalvele ties bambute, ir pati bambute kaip pakraujavusi, ar kas ten darosi po ta padziuvusiu galiuku. Labai issigandau, ir noriu pries pradedama dar labiau nerimaut paklaust jusu,

...kada jusu mazyliui nukrito bambute? ir kaip tai vyksta?

galbut tai visiskai normalu, krentant tai nereikalingai bambutes daliai turi biski kaip ir pakraujuot?
*

Mums nukrito gal po 5 dienu,kazkaip labai jau greitai.Gal pasitark su gydytoja,nes jai kazkas negerai tai ir maudyti negalima.Sekmes,viskas bus gerai thumbup.gif
Nerytė
QUOTE(edasgi @ 2007 06 11, 00:22)
Mums nukrito gal po 5 dienu,kazkaip labai jau greitai.Gal pasitark su gydytoja,nes jai kazkas negerai tai ir maudyti negalima.Sekmes,viskas bus gerai thumbup.gif
*

maudyti galima, tik negalima labai slapinti, o po to issausinti reiketu su spiritu
ezys
mums bambute nukrito antra diena po gimdymo- dar bunant ligoninej
Kerinėja
Mano lelytei bambyte nukrito po dvieju savaiciu smile.gif
mažutytė
Mums nukrito 7 para biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.