Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Investicijų klubas II
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Marcelė
Pradedam naują "sąsiuvinį" thumbup.gif

Senos temos paskutiniai postai čia:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3889&st=588
Papildyta:
QUOTE(Libra @ 2007 06 20, 07:42)
O jus ilgesniam laikui investuojat ar spekuliuojate akcijomis? Nuo ko pradejos si zaidima?  biggrin.gif
*

Sakysim as kaip pradedancioji, tai kaip ir neapsisprendus kol kas kiek ilgai laikysiu turimas akcija. Taciau bent jau statistika byloja, kad ilgalaikiai investuotojai uzsidirba didesnia graza.... taciau, jai protingai spekuliuoji, kitaip tarent pagristai ir su 100 procentinem ziniom, tai manau, kad galima neblogai ir taip pralobti smile.gif
Qwertama
ma taip pat tai labai idomi tema. as noreciau pradeti zaisti aakcijomis tik nelabai zinau nuo ko pradeti, gal kas patarti gali?
mildutes tetis
Pradzia akcijose galetu but tokia. Atsidarai virtualu portfeli ir zaidi, tuo paciu renki informacija apie imones, apie ju rezultatus ir t.t. Susizinai, kuriuos rodiklius reikia vertinti, daug info gali rasti www.spekuliantai.lt, dar uzsiregistruoji yahoo groupse spekuliantai, tuomet visas birzos naujienas gausi i pasta. Kai nusprendi jog jau ismanai si ta, tuomet perki. Tiesa geriausias iejimas grynuju pinigu i birza yra liepos pradzia - rugpjucio galas
Marcelė
QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 21, 06:37)
Pradzia akcijose galetu but tokia. Atsidarai virtualu portfeli ir zaidi, tuo paciu renki informacija apie imones, apie ju rezultatus ir t.t. Susizinai, kuriuos rodiklius reikia vertinti, daug info gali rasti www.spekuliantai.lt, dar uzsiregistruoji yahoo groupse spekuliantai, tuomet visas birzos naujienas gausi i pasta. Kai nusprendi jog jau ismanai si ta, tuomet perki. Tiesa geriausias iejimas grynuju pinigu i birza yra liepos pradzia - rugpjucio galas
*

Mildutes teti, tu turbut pritarsi, kad labai reikia atsizvelgti kokia tai akcija ir "ka ji daro". Bet daugeliui pritaikyciau ir as sita principa:) Tiesiog vasara atostogu metas

Dar norejau suzinoti, ar kas nors rasot savo portfelio istorijos dienorasti, ar tiesiog kazkokius pastebejimus pasizymit? Labai butu idomu suzinoti kokias analizes darot del vienokiu ar kitokiu sprendimu priemimo...
Klausiu, nes spekuliantuose isskaiciau minti, kad butina vesti uzrasus del to, kad "neuzlipti antra syki ant greblio"...
Qwertama
QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 21, 07:37)
*

o kur ji galima atsidaryti?
Libra
QUOTE(Qwertama @ 2007 06 21, 09:40)
o kur ji galima atsidaryti?
*

Finastoj galima. As irgi nuo to virtualas portfelio pradejau. Is pradziu buvo totalus minusas biggrin.gif
Qwertama
QUOTE(Libra @ 2007 06 21, 11:04)
Finastoj galima. As irgi nuo to virtualas portfelio pradejau. Is pradziu buvo totalus minusas  biggrin.gif
*

aciu uz info. pabandysiu 4u.gif
Libra
Dar uzduosiu viena gal ir kvaila klausima. Pav. isigijau banko akciju, ar man priklausys kokie nors dividendai ir kada?
mildutes tetis
QUOTE(Libra @ 2007 06 21, 13:28)
Dar uzduosiu viena gal ir kvaila klausima. Pav. isigijau banko akciju, ar man priklausys kokie nors dividendai ir kada?
*

Taip, priklausys kazkada dividendai. Dividendai mokami, akcininku susirinkime priemus sprendima juos moketi. Tiesa ne kiekvienais metais priimamas toks sprendimas, kartais sukauptas pelnas neismokamas dividendais, o atidedamas i rezervus. Dividendu mokejimo politika atskiru imoniu yra skirtinga. Vienos moka reguliariai, kitos moka labai mazai, trecios nemoka, o dar ketvirtos net neparodo pelno del kokiu nors priezasciu. Paprastai dividendu klausimas sprendziamas akcininku susirinkimo metu pavasari. Priemus sprendima ismoketi dividendus, pagal musu istatymus jie privalo but ismoketi per menesi. Akcininku susirinkimai dividendu klausimu vyksta kovo-geguzes menesiais.
P.S. Jei is spekuliatyvaus poziurio, tai labai nedaug asmenu investuoja del dividendu, nes labai retai kada dividendai siekia 10% akcijos kainos, dazniau dividendinis pelningumas buna iki 5%
Libra
Mildutes teti, aciu uz toki issamu paaiskinima. 4u.gif
Reiskia del dividentu neapsimoka investuoti. Ir dar turint omeny kad Lietuvoje infliacija apie 4 proc., tai grynas pelnas butu apie 1-2 proc? Ar teisingai suprantu?
Marcelė
QUOTE(Marcelė @ 2007 06 21, 07:57)
Dar norejau suzinoti, ar kas nors rasot savo portfelio istorijos dienorasti, ar tiesiog kazkokius pastebejimus pasizymit? Labai butu idomu suzinoti kokias analizes darot del vienokiu ar kitokiu sprendimu priemimo...
Klausiu, nes spekuliantuose isskaiciau minti, kad butina vesti uzrasus del to, kad "neuzlipti antra syki ant greblio"...
*

Mildutes teti
O kaip del uzrasu, ar pats vedi?
mildutes tetis
QUOTE(Libra @ 2007 06 21, 14:50)
Mildutes teti, aciu uz toki issamu paaiskinima.  4u.gif
Reiskia del dividentu neapsimoka investuoti. Ir dar turint omeny kad Lietuvoje infliacija apie 4 proc., tai grynas pelnas butu apie 1-2 proc? Ar teisingai suprantu?
*

Taip, teisingai supratote. Manau kad geriau nusiteikti kitokiam tipui investiciju - investuoju tam kad uzdirbciau is akcijos vertes augimo.

QUOTE(Marcelė @ 2007 06 22, 08:33)
Mildutes teti
O kaip del uzrasu, ar pats vedi?
*

Vedu, turiu ekselyje pasidares viska. Savo portfelio pokycius fiksuojuosi kas menesi. Be to kai tai yra ekselyje, tai bet kuria akimirka gali irases kaina pamatyti kaip kinta jo verte. Taip pat tu uzrasu vedimas pravercia deklaracijas pildant, arba tarkim maklems pelno mazinimui, nes buni uzfiksaves isigyjimo datas. Kadangi nepirmi metai is portfelio ataskaitos matai kaip sezoniskumas veikia
Be to veduosi ir imoniu rezultatus ir skaiciuojuosi finansinius rodiklius. Toks tas gyvenimas tarp 10:00 ir 14:00
Marcelė
QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 22, 08:12)
Taip, teisingai supratote. Manau kad geriau nusiteikti kitokiam tipui investiciju - investuoju tam kad uzdirbciau is akcijos vertes augimo.
Vedu, turiu ekselyje pasidares viska. Savo portfelio pokycius fiksuojuosi kas menesi. Be to kai tai yra ekselyje, tai bet kuria akimirka gali irases kaina pamatyti kaip kinta jo verte. Taip pat tu uzrasu vedimas pravercia deklaracijas pildant, arba tarkim maklems pelno mazinimui, nes buni uzfiksaves isigyjimo datas. Kadangi nepirmi metai is portfelio ataskaitos matai kaip sezoniskumas veikia
Be to veduosi ir imoniu rezultatus ir skaiciuojuosi finansinius rodiklius. Toks tas gyvenimas tarp 10:00 ir 14:00
*

Gal galetum pakomentuot. Sakysim skaiciuojiesi koki pelna ir is ko apturejo sakysim vienu ar kitu ketvirciu. Po to lygini ju prognozes bei pazadus su realiais skaiciais? O gal kitaip?
Ar butu galima kaip nors pamatyti pavyzdi kokios nors imones vedamu uzrasu?
Manau mums visoms butu labai naudinga tokio pobudzio info.
nette
Sveiki, kuri laika ir as mokausi investuot smile.gif Gal galit toki dalyka paaiskint kaip spekuliavima... Pries kuri laika uz 1000 Lt isigijau Ukio banko akciju po 4.28, dabar ju verte 4,79 Lt. Ta cia jau reikia pardavinet?smile.gif Uzdirbciau 120 Lt, minus 20 Lt uz operacijas, lieka 100 Lt pelno, dar mokescius sumoket reikes, lieks 85 Lt pelno... Ar verta del tokiu sumu pardavinet?... smile.gif
Be to spekuliantuose vieno dalyvio komentara perskaiciau, kad jis jau siandien 3 kartus suprekiavo ukio banko akcijom ir nemazai uzdirbo. tai cia matyt zadziant didelem sumom tas pirkimas/pardavimas apciuopiamas, o ne su 1000 Lt....
Esu is viso 2000 Lt inevstavus i akcijas: 1000 Lt i ukio b., kita 1000 Lt i teo, prdziai i saugiausias ir likvidziausias. O tai ka toliau su jom daryt: dar taupyt ir investuot, kad didesnis pelnas butu?.... g.gif Kokia suma reiketu investuot, kad rezultatas nutu matomas ir jauciamas, nes del 50 Lt nesinori pardavinet...
rasve
Mildutes teti, o gal galėtu tą exelinę lentelę mestelt, a blush2.gif
Aš tai kaip akla višta, bumt, pirkau akcijas, be jokių virtualių portfelių ir pan. Nežinau kaip bus.Nervina tai, kad nelabai suprantu, kaip viską pasiskaičiuoja, kaip ką doh.gif Nors esu buhalterė ( tris metus nedirbu, dėl vaikučių blush2.gif ) bet vis tiek man tamsus miškas.Dabar nežinau kurias akcija pirkt, neapsisprendžiu.Nežinau į ką atkreipt dėmesį jas renkantis g.gif doh.gif
mildutes tetis
QUOTE(Marcelė @ 2007 06 26, 09:01)
Gal galetum pakomentuot. Sakysim skaiciuojiesi koki pelna ir is ko apturejo sakysim vienu ar kitu ketvirciu. Po to lygini ju prognozes bei pazadus su realiais skaiciais? O gal kitaip?
Ar butu galima kaip nors pamatyti pavyzdi kokios nors imones vedamu uzrasu?
Manau mums visoms butu labai naudinga tokio pobudzio info.
*

Vat kaip blogai kad neina ikelti duomenu, ar kaip nors iskopinti graziai is ekselio i cia. Tai trumpai pasakysiu kokius duomenis renkuosi
Imones akciju skaicius, Akcijos kaina, Rinkos kapitalizacija ir uzimama dalis visoje birzoje, Laisvu akciju skaicius, Prognoze tarkim 2007metams - pelnas ir apyvarta. Is siu duomenu pasiskaiciuoju prognuozuojama pelna tenkanti akcijai, P/E (Kainos/Pelnas akcijai), Pelnas/apyvarta - parodo pelninguma (marza).
Paskui kas ketvirti susivedu skelbiamus duomenis - ketvircio pelnas ir apyvarta. Suskaiciuojam vel tuos pacius rodiklius kuriuos skaiciuojam pagal prognoze ir ziurim kiek nuo jos atsilieka (tiesa kai kur reikia ivertinti sezoniskuma, nes tarkim kokios Lietuvos dujos po pirmo ketvircio labai graziai atrodo, bet, po likusiu triju suprasteja) Ir dar pasiziuriu i imones rezervuose gulincius pinigelius. Tai va taip..
mildutes tetis
QUOTE(nette @ 2007 06 26, 14:18)
Sveiki, kuri laika ir as mokausi investuot smile.gif Gal galit toki dalyka paaiskint kaip spekuliavima... Pries kuri laika uz 1000 Lt isigijau Ukio banko akciju po 4.28, dabar ju verte 4,79 Lt. Ta cia jau reikia pardavinet?smile.gif Uzdirbciau 120 Lt, minus 20 Lt uz operacijas, lieka 100 Lt pelno, dar mokescius sumoket reikes, lieks 85 Lt pelno... Ar verta del tokiu sumu pardavinet?... smile.gif
Be to spekuliantuose vieno dalyvio komentara perskaiciau, kad jis jau siandien 3 kartus suprekiavo ukio banko akcijom ir nemazai uzdirbo. tai cia matyt zadziant didelem sumom tas pirkimas/pardavimas apciuopiamas, o ne su 1000 Lt....
Esu is viso 2000 Lt inevstavus i akcijas: 1000 Lt i ukio b., kita 1000 Lt i teo, prdziai i saugiausias ir likvidziausias. O tai ka toliau su jom daryt: dar taupyt ir investuot, kad didesnis pelnas butu?.... g.gif Kokia suma reiketu investuot, kad rezultatas nutu matomas ir jauciamas, nes del 50 Lt nesinori pardavinet...
*

Tokia pradzia jau buna. Bet tai labai gerai patirciai igauti. Is esmes jei atsakyt ar verta del tu sumu parduoti. Na manau grynasis pelnas ne toks jau mazas procentine israiska. Banke tokiu palukanu nebuna. O jei apie meta parduot ar ne - manyciau galetum dar ir neparduot. Juo labiau kad gana saunus pasirinkimas ukb ir teo. O del spekuliantuose skelbiamu post'u maziau jaudinkis. Daznai ten piemenukai linke pasigirti kokie jie saunus ir kaip jie pacioje virsuneje parduoda, o zemiausiame taske nusiperka. Rimti spekuliantai tokiais dalykais nesigiria, su jais dar ir bendraujam gyvai
Kokiom sumom investuoti? Seb maciau lankstinuka ir gana seniai - ten buvo skaiciavimas kaip investuojant po 180Lt kas menesi ir turint 6% pelna per metus, po 40m investavimo tampi milijonierius. Na bet cia reklama. O as galvociau, kad optimaliausiai investuoti tokia suma, kuriai jau issilygina komisinis, t.y. nebetaikomas minimumas koks 5Lt, o skaiciuojamas procentas. Jei neiseina tokios sumos investuoti kas menesi, reikia investuoti kas du ar tris. Tiesa reikia pirkti pasverus. Tarkim dabar laikausi taktikos, kad sausio vasario menesiais - jokiu pirkimu
Marcelė
QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 27, 09:20)
Tokia pradzia jau buna. Bet tai labai gerai patirciai igauti. Is esmes jei atsakyt ar verta del tu sumu parduoti. Na manau grynasis pelnas ne toks jau mazas procentine israiska. Banke tokiu palukanu nebuna. O jei apie meta parduot ar ne - manyciau galetum dar ir neparduot. Juo labiau kad gana saunus pasirinkimas ukb ir teo. O del spekuliantuose skelbiamu post'u maziau jaudinkis. Daznai ten piemenukai linke pasigirti kokie jie saunus ir kaip jie pacioje virsuneje parduoda, o zemiausiame taske nusiperka. Rimti spekuliantai tokiais dalykais nesigiria, su jais dar ir bendraujam gyvai
Kokiom sumom investuoti? Seb maciau lankstinuka ir gana seniai - ten buvo skaiciavimas kaip investuojant po 180Lt kas menesi ir turint 6% pelna per metus, po 40m investavimo tampi milijonierius. Na bet cia reklama. O as galvociau, kad optimaliausiai investuoti tokia suma, kuriai jau issilygina komisinis, t.y. nebetaikomas minimumas koks 5Lt, o skaiciuojamas procentas. Jei neiseina tokios sumos investuoti kas menesi, reikia investuoti kas du ar tris. Tiesa reikia pirkti pasverus. Tarkim dabar laikausi taktikos, kad sausio vasario menesiais - jokiu pirkimu
*

Labai aciu uz paaiskinimus, man jie labai vertingi. Bet va su sanitu pats laikas isigyjimui buvo vasario menesis smile.gif ax.gif Nu cia man taip atrodo...
O kur su rimtais spekuliantais bendraujat gyvai? Gal kazkokiuose susitikimuose dalyvaujat, ar ten priimami pradedantieji, tiksliau gal pradedanciosios? Aisku mums uztektu ir diskusiju santrauku:)
Vilniaus bankas tik per 40 metu kalba apie milijonus, o ba Bodas scheferis per 7-nis metelius tongue.gif
mama
Sveiki, labai aktuali tema ir gerai jog yra joje zmogus turintis patirties:)
Kadangi irgi galvoju pereiti prie akciju (pastaraisiais metais investavau i obligacijas susietas su akcijom) - del tiketino didesnio pelningumo:) - turiu klausimeli del diskusijos su akcijom ub ir teo. Vat nusiperki patikimu, likvidziu akciju, spekuliantuose nurodytas patarimas jog turi numatyti kiek laiko laikysi, tad kaip tarkim ir siuo atveju nuspresti is anksto kiek laikysi? Ar tai tiesiog stebi tu imoniu ketvirtinius rezultatus ir tik po to sprendi atsizvelgiant i juos ar dar toliau laikyti ar ne? Ar tai ir sudaro pradini investavima, t.y. tiesiog kai gauni info paskaitai ir sprendi jei blogiau parduodi jei viskas gerai toliau laikai kol prireikia pinigu? O pelninguma ir tolesni turimu akciju likima vertini kas ketvirti ar kas metus t.y. po rezultatu ar t.t. info paskelbimo?
Marija_d
QUOTE(mildutes tetis @ 2007 06 27, 09:01)
Rinkos kapitalizacija ir uzimama dalis visoje birzoje, Laisvu akciju skaicius,
*

O kokia reiksme turi rinkos kapitalizacija ir laisvu akciju skaicius vertinant imone?
Papildyta:
Kazkaip niekada nekreipiau demesio i siuos dalykus blink.gif
Marija_d
QUOTE(mama @ 2007 06 28, 13:41)
Vat nusiperki patikimu, likvidziu akciju, spekuliantuose nurodytas patarimas jog turi numatyti kiek laiko laikysi, tad kaip tarkim ir siuo atveju nuspresti is anksto kiek laikysi?
*

Na man asmeniskai tai kvaila nusistatyti laika biggrin.gif , geriau jau nusistatyti pelninguma ir nuostolio procenta. Pvz. akcija pasiekia 10 proc. pelninguma arba nuostoli, tada ir parduodi. jeigu pagal imones rezultatutus tiketina, kad imone augs ir toliau, seksis gerai, tai tada laukti dar didesnio pelningumo smile.gif As tai tikiuosi, kad Teo gali soktelti 30 proc, nes tiek nukrito pries 2 men smile.gif, o kada tai ivyks kas cia zino, gal vel po ziemos biggrin.gif , o UKB tai irgi gera investicija ir netgi ilgalaikeje perspektyvoje, todel is viso nematau prasmes nusistayti laika. As neisivaizduoju kaip spekuliantai zaidzia su laiku, gal vasara uzsiperka ir ziema prakala biggrin.gif
rasve
g.gif Tai aš visai tundra, dabar turiu daaar daugiau klausimų doh.gif
1. Iš kur sužinot įmonės akcijų skaičių
2. Kas tai yra rinkos kapitalizaciją iš kur ją ištraukt
3. Kaip suprast, užimama dalis visoje biržoje
4. Iš kur sužinot laisvų akcijų skaičių
Gėda baisiausiai, bet norisi žinoti, gal kas galės man tundrai padėt 4u.gif blush2.gif
Marija_d
QUOTE(rasve @ 2007 06 29, 20:59)
g.gif  Tai aš visai  tundra, dabar turiu daaar daugiau klausimų  doh.gif
Gėda baisiausiai, bet norisi žinoti, gal kas galės man tundrai padėt  4u.gif  blush2.gif
*

lotuliukas.gif nu kam taip apie save smile.gif Visa sita informacija galima gauti per finansini tarpininka, t.y. per kur prekiauji akcijomis, pvz. as per VB internetu, tai ten yra pateikti visu imoniu rodikliai, praktiskai nelabai daug ka ir reikia paciam skaiciuotis, nes pagrindiniai imones rodikliai yra paskaiciuoti mirksiukas.gif
Coccinela
Aš irgi su kvailoku pradžiai klausimu blush2.gif
O jūs per kur perkat-parduodat akcijas? Aš esu susidūrus (tiksliau stebėjus kito žmogaus spekuliavimus) per SEB maklerį.. g.gif o dar yra kokių variantų? ar yra koks skirtumas?

Ir koks skirtumas investuojant į fondus ar pačiam spekuliuojant? saugumas ir pelnas ar dar kažkas? blush2.gif
sukutis
Norėčiau jūsų paklausti, ar perkant SEB banke kokius nors fondus ar tikrai būtinas sutuoktinio sutikimas, parašas ar kt. Sakykim, noriu investuoti į fondus kokį 1000lt. O mano vyras neturi laiko vaikščioti po bankus.
Hansa banke tai patikėjo, kad jis ateis vėliau ir pardavė.
Kad, parduodant, tai tikrai reikalingas sutikimas.
kliopa
QUOTE(sukutis @ 2007 07 08, 15:15)
Norėčiau jūsų paklausti, ar perkant SEB banke kokius nors fondus ar tikrai būtinas sutuoktinio sutikimas, parašas ar kt. Sakykim, noriu investuoti į fondus kokį 1000lt. O mano vyras neturi laiko vaikščioti po bankus.
*

Perkant tikrai nereikalingas, bet jau parduoti be jo tai niekaip, nors ir kaip pikta būtų biggrin.gif
Vall2
QUOTE(sukutis @ 2007 07 08, 16:15)
*

Reiks tiek SEb'e, tiek Hanzoj atsidarykit vertybiniu popieriu saskaita.
Siai saskaitai reikes "antros puses sutikimo" - vis tik akcijos ir fondai ir visi kiti vertybiniai popieriai yra seimos turtas. (jei oficialiai nevede ... tai jau geriau).
Tai teks padaryti TIK viena karta, po to galesit sklaidytis pinigais kaip tik norit: ta prasme pirkti-parduoti, tik, teks deklaruoti pajamas VMI.

Papildyta:
QUOTE(rasve @ 2007 06 29, 21:59)
g.gif  Tai aš visai  tundra, dabar turiu daaar daugiau klausimų  doh.gif
Gėda baisiausiai, bet norisi žinoti, gal kas galės man tundrai padėt  4u.gif  blush2.gif
*

1. du variantai: jei tai akcijos kotiruojamos OMX (pabaltijo birzoje) galima pamatyti cia: http://www.spekuliantai.lt/plug.php?p=fadata (teks registruotis)
arba http://www.baltic.omxgroup.com/market/?pg=stats uzlipus ant norimos akcijos - kortele: Emisija.
2. rinkos kapitalizacija -> visu imoniu, kotiruojamu birzoje kaina. tik kam to reikia ?
3. gal greiciau rinkos kapitalizacijos dalis: ta prasme jei visa rinka 100 mln, tai uzimama dalis su 20 mln -> bus 20%. Ekonomine prasme -> TEO (telekomas) turi laidinio telefono rinkos arti 80%.
4. tas pats, kaip ir pirmame punkte. tik spekuliantuose gerokai patogiau ziureti.

Papildyta:
QUOTE(Coccinela @ 2007 07 08, 11:23)
Aš irgi su kvailoku pradžiai klausimu  blush2.gif
O jūs per kur perkat-parduodat akcijas? Aš esu susidūrus (tiksliau stebėjus kito žmogaus spekuliavimus) per SEB maklerį..  g.gif o dar yra kokių variantų? ar yra koks skirtumas?

Ir koks skirtumas investuojant į fondus ar pačiam spekuliuojant? saugumas ir pelnas ar dar kažkas?  blush2.gif
*

Straipsniai > Lietuvos FMI > VP prekybos internetu sistemų palyginimas
http://www.spekuliantai.lt/page.php?id=49

dabar isijunge nauji zaidejai -> Orion.

o del skirtumo -> as visada noriu buti banku ...

Proza
O per kiek laiko ir kokiu būdu perveda dividendus? Ar juos automatiškai perves įsąskaitą, ar reikia kažką rašyti?
Gabanne
Patarkim man nieko nezinanciai nuo ko pradeti su akcijomis ir birza blush2.gif
Auginu leliuka tuo paciu uzsidirbt noreciau bigsmile.gif
Kur pradziai kreiptis ir kur perskaityti, nes nieko nesuprantu blush2.gif spekuliantai.lt kur skaityti nezinanciai nieko ?
Vall2
QUOTE(Gabanne)
Patarkim man nieko nezinanciai nuo ko pradeti su akcijomis ir birza  Auginu leliuka tuo paciu uzsidirbt noreciau Kur pradziai kreiptis ir kur perskaityti, nes nieko nesuprantu  spekuliantai.lt kur skaityti nezinanciai nieko ?

Pulti is karto i akcijas ... gal ne visai butu protinga, taciau kodel nea. Nerizikuoja tas, kuris negeria sampano !

Spekuliantuose, diskusijose pradine informacija:http://www.spekuliantai.lt/forums.php?m=po...p;n=last#bottom

Bet pradekim nuo pradziu:

pinigai "byra" i saskaita - ar tai SEB'as, ar tai Hanza. Jei kitas bankas ... teks atsidaryti saskaita - as patarciau - SEB'e. (pac naudoju). Hanza nera blogai, bet ... ju prekybos platforma nebeislaiko jokios kritikos, taciau, jei jau saskaita ten - galima prekiauti ir per Hanza. (karta per menesi darau)

Jei jau saskaita SEB'e ar Hansoje - teks pasiimti "antra puse" uz ausytes ir keliauti atsidaryti vertybiniu popieriu saskaitos. Jei tai pirma karta - automatiskai einate dviese.

Turedami VP (vertybiniu popieriu) saskaita jau galesite naudotis real-time akciju kainomis.
Nemokamai akciju kainas (15 min. velavimas) galite matyti tiek OMX'e, tiek JT. Su Finasta nedraugauju - nezinau.

Taip pat turedami VP saskaita - galesit prieiti prie banko teikiamu analiziu, pranesimu ir t.t. Aisku, visa sia info galima gauti ir per spekuliantai.lt - yra toks dalykas kaip yahoo groups. (cia atsargiai - mailu skaicius per diena kartais virsija 100)

Sekanciam zingsniui - Finansine analize - FA.
Tam, kad "pakeisti" savo poziuri i imone. As savo draugams sakau - yra dvi stalo puses -> darbuotojas ir darbdavys. Kai Jus perkate akcija - jus atsisedate salia darbdavio. Interesai siu stalo pusiu daznai nesutampa, ir kas gerai vienam, gali buti - nera gerai kitam.

Butinai perskaitykite (jei pavyks - visus) musu ir kitu paruostus akciju tyrimus.

Po to - teks pradeti naudotis TA - technine analize.

nu ir po to ... perku/parduodu.

vienintelis dalykas - viena pozicija - ne maziau 1000 Lt.

Jei Kaune ->
http://www.spekuliantai.lt/forums.php?m=po...p;q=986&d=0

Papildyta:
QUOTE(Proza)
O per kiek laiko ir kokiu būdu perveda dividendus? Ar juos automatiškai perves įsąskaitą, ar reikia kažką rašyti?

Jei kalbam apie Lietuvos imones:

Jei imone mokes dividendus, ji tai patvirtina per VAS (visuotinis akcininku susirinkimas). remiantis istatymais dividendai turi ikristi i jusu VP saskaita per viena menesi. Tai darosi automatiskai.

Taip pat, imone mokedama dividendus automatiskai nuskaiciuoja 15% pelno mokesti ir ji atiduoda VMI, t.y. i saskaita ikris ne visi dividendai, bet tik dalis pinigu, kita dalis mokesciu pavidale atsidurs VMI.

Ir gale galu ... teks pildyti GPM.
Dove
sakykit, ar investuojant i kelis fondus, 12% metine graza yra realu?
Vall2
QUOTE(Dove @ 2007 08 02, 08:43)
sakykit, ar investuojant i kelis fondus, 12% metine graza yra realu?

Per mazai informacijos. Bent jau valdytoja paminekit.
Realybeje 12% yra mazai. Asmeniskai man pavyko gauti gerokai virs 30%.
Fonduose "guli" 10..12% portfelio.

Apie fondus:
http://www.baltic.omxgroup.com/market/?pg=funds&lang=en

SEB:
http://www.seb.lt/vbfin/funds/investmentFunds.fw

Hanza:
https://lt.hanza.net/hanzaLT/hanzanet

Spauskite čia, jeigu norite patekti į Investuotoją
Nereikia jokiu kodu ivedineti - bakstelekite i sia nuoroda, atrasite fondus.

Dabar maciau LHV su savo nauju fondu pasirode. Romanas nera blogas valdytojas, bet telefonu su juo geriau nediskutuoti ... prabegs daug valandu.

Dove
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 08:34)
Per mazai informacijos. Bent jau valdytoja paminekit.
Realybeje 12% yra mazai. Asmeniskai man pavyko gauti gerokai virs 30%.
Fonduose "guli" 10..12% portfelio.

o jei nepaslaptis kaip paskirstytas investiciju portfelis? Norime investuoti taip, kad investicijos priaugis padengtu buto paskola, o su laiku ir pelna generuotu.
Vall2
QUOTE(Dove @ 2007 08 02, 10:14)
o jei nepaslaptis kaip paskirstytas investiciju portfelis? Norime investuoti taip, kad investicijos priaugis padengtu buto paskola, o su laiku ir pelna generuotu.

10-12% fondai
likusios lesos - akcijos - Baltic - Lietuva, Latvija, Estija.
poziciju - nesakysiu.

Naktine
Permetu klausimą iš kitos temos:
Vall2,ką gali pasiūlyti Lietuvoje,jei rinka taps krentanti? Manau,kitom biržom irgi verta domėtis.
Vall2
Apie popierini milijona:

pradine info:
http://www.paskolu-brokeriai.lt/kredito_skaiciuokle.php

salygos:
Kredito suma: 250 000
palukanu norma: 4,5 %
Terminas: 25 metai
Grazinimas -> Pastovus

1 eilute:
Grazinamas kreditas: 452,08
Palukanos: 937,50
kreditas+ palukanos: 1.389,58

arba kitas variantas:
salygos:
Kredito suma: 250 000
palukanu norma: 4,5 %
Terminas: 25 metai
Grazinimas -> Linijinis

1 eilute:
Grazinamas kreditas: 833,33
Palukanos: 937,50
kreditas+ palukanos: 1.770,83

nesigilinant i procentus ir t.t.
priimam "aksioma"
grazinama kredita naudosime busto nuomai, palukanas naudosime - investicijoms.

investiciju graza - 20%.
Startas sausio 1 d.
pirmi metai:

01: 1109,375
02: 1093,75
03: 1078,125
04: 1062,5
05: 1046,875
06: 1031,25
07: 1015,625
08: 1000
09: 984,375
10: 968,75
11: 953,125
12: 937,5

Is viso uz 1 metus investicijose gulinciu pinigu: 12281,25
(sausio 30 investavome 937.50 Lt , vadinasi per 11 menesiu mums prikapsejo 1109.375 Lt iki kitu metu sausio 1 d., lygiai taip pat imu antra skaiciu 1093.75 - per 10 menesiu mums jie uzaugo nuo 937.50)

Toliau skaiciuoju paprastai:
12281.25 mes papildomai idedame kiekvienais metais + pries tai sukaupta suma.

2: 27018,75
3: 44703,75
4: 65925,75
5: 91392,15
6: 121951,83
7: 158623,446
8: 202629,3852
9: 255436,5122 kreditas grazinosi.
10: 318805,0647
11: 394847,3276
12: 486098,0432
13: 595598,9018
14: 726999,9321
15: 884681,1686

Papildyta:
Vall2,ką gali pasiūlyti Lietuvoje,jei rinka taps krentanti? Manau,kitom biržom irgi verta domėtis

Sutinku kad verta, bet kartais gaunasi laikas ...
Imkim Baltic birza - akciju virs simto. Gerai, pasinaudosi Texnine analize, atrinksi i ka ziureti. liks 30-40. Tada pajudinsi finansine analize. Cia jau laikas ilgesnis - akcijai bent jau teks skirti po visa diena - 6-8 valandas. O da info surinkimas ? OMX'as ? imoniu svetaines ? Palyginimas su konkurentais ?
gerai, Apranga ir estu Baltika kotiruojamos, maximos, iki, rimi ir t.t. nera jokios info, kiek jos "nugrezia" nuo rinkos pinigu ir atima is konkurentu ?

Imkim piena:
Rokiskis, Vilkiskiai, zemaitija, pieno zvaigzdes.

kas ka valdo, kiek susije tarpusavyje ?

O kaip tai suzinoti lenkijos birzoje ? (bet regionas tas pats, vadinasi griusim mes, grius jie, arba grius jie, griusim mes)
Apie USa birza nesneku, ten akcijos prasidedancios A raide ... virsys penkis kartus Baltic birza.

Va todel ir gaunasi - savam darze - zaidi su akcijomis, svetimame - zaidi su fondais.

Naktine
Tai galima apsiriboti tam tikra sritimi,pvz.: IT ,farmacinės kompanijos ir pan.Kitaip ,aišku,galima paskęsti doh.gif Bet aš lenkiu link to,kad užsienio biržose yra daugiau produktų (fjučeriai,opcionai).Be to,galima shortinti akcijas.Nežinau,ar tai galima daryti OMX. Lietuvos biržoje ,berods,ne.Aš daugiau žinau apie Jav, nes antra pusė po darbo mirksta prie kompo su AMZ,GOOG,APPL,IBM ir kt.
Daugiau produktų leidžia jaustis laisvesniais ir saugesniais,ne tik - pirk ir melskis 4u.gif Nors kai mintinai žinai savoj baloj kuris pirštas kurią virvutę tampo,irgi neblogai mirksiukas.gif Bet daugumai mūsų (mamkų) iki to toloka doh.gif
giege
Kaip galvojat: ar siandien - ryt apsimoka investuoti į Vilniaus banko siūlomus fondus, ar geriau palaukti?
Vall2
QUOTE(Naktine @ 2007 08 02, 11:10)
Daugiau produktų leidžia jaustis laisvesniais ir saugesniais,ne tik - pirk ir melskis 4u.gif Nors kai mintinai žinai savoj baloj kuris pirštas kurią virvutę tampo,irgi neblogai mirksiukas.gif Bet daugumai mūsų (mamkų) iki to toloka doh.gif

Kuo daugiau zaideju, produktu ir t.t. tuo didesnis greitis.
Sakykim Lietuvos birzoje pries 3-4 metus po naujienu paskelbimo budavo beveik pora paru ... jokio rezultato, dabar uztenka 10-15 min.

Kaip sia info gauti is kitu birzu ?
pvz: maziekiu naftos gaisra spekuliantai pajuto 5-10 min. begyje, o latviai apie tai ?? suzinojo kada ?

Taip pat ... istatimine baze ? Kaip ji veikia rinka, ir ypac rinkos sektorius ?
Pas mus dabar statyba, energetika, duju, komunalinis ukis is dalies pienas (zemes ukio remimas)? Juk tai politiku zaisliukas. Jau nekalbu apie privatizavimus.

bet ... rimtiems zaidejams ir sukureme tinklapi - spekuliantai, o cia daugiau - startui - pablevyzgoti, arba kitaip sakant, kai bijai uzduoti rimtiems dedems klausima - klausineji cia.

Noriu pasakyti paprastai (mano igyta specialybe nesusijusi su finansais) - pats ismeginau ir kitiems rekomenduoju.
giege
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 09:55)
Apie popierini milijona:

*

Dėkoju notworthy.gif
Vall2
QUOTE(giege @ 2007 08 02, 11:22)
Kaip galvojat: ar siandien - ryt apsimoka investuoti į Vilniaus banko siūlomus fondus, ar geriau palaukti?

O ka galite pasakyti apie konkrecius SEB'o fondus i kuriuos noretumete investuoti ?

nes, jei nera priezasties pirkti lieka tik: "pirk ir melskis".

cia truputi fantazija: (nelabai domiuosi, galiu ir pievu ...)

SEB NVS fondas ->
RTSI griuvo, ir baisiai skaudziai -> 2080 ... 1960. paskutine "zvake" juoda ir didele. Jausmas - dar ne dugnas.
50% gryzimui -> buvo 2000 - pramuse zemyn.
100% gryzimas -> 1900. zona ties 1940-1920 turetu sustabdyti.

Gera info siam fondui - nafa juda i virsu.
Bloga - doleriais mokama uz nafta.

Naktine
Tai vat man ir iškyla klausimas:jei dauguma Lietuvos įmonių tėra politiniai žaisliukai,kaip sakote,ar gali būti rimta prekyba tų įmonių akcijomis?Ar gali joms pritaikyti techninę analizę,ar tenka vadovautis tuo,ką švogeris pasakė? Gerai ,jei tų švogerių daug yra mirksiukas.gif
Wilidza
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 09:55)
Apie popierini milijona:
*

As buciau panasiai ir elgusis, taciau namie ne viena priimineju sprendimus (kad ir kaip noretusi). Panasiu principu savo brangiajam itikinau neimti skubiai paskolos, o dar kuri laiko nuomotis buta.
Musu nuomos mokestis - 350. Jei butume pasieme paskola, butume mokeje apie 800 Lt palukanu. tad itikinau kad isivaizduotumeme kad mokamas nuomos mokestis yra banko palukanos. Kadangi bet kuriuo atveju taupomes busto pirkimui, tad palukanu skirtuma skirsime uz pati buta, o ne banko pelnui didinti.

Beje, zinau kad butas gyvenimui ne pati geriausia investicija, taciau vis tiek noresis gyventi savuose namuose.
Vall2
QUOTE(Naktine @ 2007 08 02, 11:34)
jei dauguma Lietuvos įmonių tėra politiniai žaisliukai,kaip sakote,ar gali būti rimta prekyba tų įmonių akcijomis?Ar gali joms pritaikyti techninę analizę.

Politikai yra nuspejami, ir jei TA + politika krypty rodo i reikiama puse ?
PVZ: energetika - RST, VST, LEN, LEL.

juk kuo didesne elektros kaina, tuo tas 1% nuo milijono didesnis, vadinasi palnas skaitmenine israiska didesnis, vadinasi ir mano akcija - juda i virsu.
o jei dar politikai "pastumia" ... pasakydami - jie bus monopolistai su 15-30% pelnu ?

su pienu - sneka vyksta kad prapuls subsidijos. pakolkas sunku prognozuoti ... kas ir kaip. ES sitoje vietoje valdo ...
Papildyta:
milijonui turiu excel faila
kuriame galima keisti tiek graza, tiek inasa.

ta prasme 937.50 ir 20%

jei ka domina - kur failiuka galima ideti ?
Dove
paaiskinkit man ar taip iseina su mokesciais investuojant i fondus

jei as pvz investuoju 50 000 Lt i Finastos Centrines ir Rytu europos fonda (valdymo mokestis 0,5% metinis, platinimo mokestis 2%, sekmes mokestis nuopelno 15%) tai kas gaunasi...

tai is mano 50 000 Lt Finasta pasiims 250 Lt valdymo mokesti, 1000 Lt platinimo, ir jei graza 20% tai nuo 10 000Lt dar pasiims 1500 Lt. ????
Vall2
QUOTE(Dove @ 2007 08 02, 13:57)
paaiskinkit man ar taip iseina su mokesciais investuojant i fondus

jei as pvz investuoju 50 000 Lt i Finastos Centrines ir Rytu europos fonda (valdymo mokestis 0,5% metinis, platinimo mokestis 2%, sekmes mokestis nuopelno 15%) tai kas gaunasi...

Centrinės ir Rytų Europos fondas
Vertė
289.8804
Platinimo vertė
295.678

jei pirksite: 295.678
jei parduosite : 289.8804

vadinasi tarpelis tarp 295 ir 289 yra platinimo mokestis - 2%.
valdymo mokestis, 15% sekmes mokestis yra iskaiciuotas i fondo verte ir perskaiciuojamas kiekviena diena.

vienintelis dalykas yra 365 dienos -> jei islaikysite ilgiau - 15% pelno mokescio nebus, jei islaikysite trumpiau - bus 15% pelno mokestis - 2% platinimo kaina.

Va neislaikius 365 dienu butu gerai, kad sitie 15 % sekmes mokescio atsispindetu taip pat (ko nera) - nes siuos skaicius butu galima itraukti i nuostolius, arba kitais zodziais - sie 15% mazintu jusu pelna.
Vall2
QUOTE(Vall2 @ 2007 08 02, 11:34)
SEB NVS fondas ->
RTSI griuvo, ir baisiai skaudziai -> 2080 ... 1960. paskutine "zvake" juoda ir didele. Jausmas - dar ne dugnas.
50% gryzimui -> buvo 2000 - pramuse zemyn.
100% gryzimas -> 1900. zona ties 1940-1920 turetu sustabdyti.

Siandien:
Open: 1947.8
High: 1958.8
Low: 1944.34
Close: 1956.61

uzsidarem maza balta zvake. Si zvake turetu sustabdyti kritima. Bet tai parodys rytojus.

Palaiminta

milijonui turiu excel faila
kuriame galima keisti tiek graza, tiek inasa.

ta prasme 937.50 ir 20%

jei ka domina - kur failiuka galima ideti ?
*

[/quote]

Mane domina ax.gif
Vall2
2007-08-02

prekiauta: 60
Apyvarta 17 398 650.88 Lt

Brango: 33 akcijos, apyvarta: 15 394 491.68 Lt
Pigo: 17 akciju, apyvarta: 1 693 819.43 Lt
Nepakito: 10 akciju, apyvarta: 310 339.77 Lt

OMXV 557.61 +0.89%
SPEKIN 109.33 +0.98%

milijonas:
http://www.spekuliantai.lt/datas/users/168...ola_v_nuoma.zip
Dove
o ka reiskia fondu korekcija? Spekuliantuose daug kas apie tai kalba, bet nerandu ka tai reiskia..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.