Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Panevėžio darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
laisve76
Sveikos smile.gif
Na va kalbėjau su kaimyne, kuri bandė į Pušynėlį vaikiuką įrašyti, tai sakė be šansų, ten tik "PONŲ VAIKAMS" (kaip dabar mėgstama sakyti "PRESTIŽINIS" g.gif ) ir nesvarbu, kad jie Rožyne net negyvena, o šalia esantis darželis, berods "Rūta", tai tooooooooookio baisumo, kad vaiko ten tikrai nepalikčiau, remonto nematęs nuo tarybinių laikų.....
zamke
QUOTE(laisve76 @ 2008 08 13, 11:04)
Sveikos smile.gif
Na va kalbėjau su kaimyne, kuri bandė į Pušynėlį vaikiuką įrašyti, tai sakė be šansų, ten tik "PONŲ VAIKAMS" (kaip dabar mėgstama sakyti "PRESTIŽINIS"  g.gif ) ir nesvarbu, kad jie Rožyne net negyvena, o šalia esantis darželis, berods "Rūta", tai tooooooooookio baisumo, kad vaiko ten tikrai nepalikčiau, remonto nematęs nuo tarybinių laikų.....
*

Ten siaip tas darzelis sanatorinis, vaikams, turintiems rizika susirgti tuberkulioze ar plauciu ligomis, bet matai per tokius ponu vaikus nelieka vietos tiems vaikams, kuriems toks darzelis tikrai reikalingas doh.gif Maniskis tai obstrukciniu bronchitu vis serga, sakau tikrai toks darzas jam butu ne pro sali, bet kaip pati sakai, be sansu pakliuti. Man tikrai yra pikta, kad per kysius sukisa sveikus vaikus, o tokiu, kuriems skirtas tas darzas, ten nei su ziburiu nerasi.

Ot kad kas ten koki patikrinimuka padarytu, greit gal tvarka butu g.gif
Papildyta:
Monro, davai ir tu junkis i musu pokalbi grait mirksiukas.gif
laisve76
JO SANATORINIS anksčiau ten vaikai tuberkulioze sergantys ar rizikuojantys susirgti būdavo, ten ir maistas geresnis ir vaikams žaidimų pripirkta kieme, bet dabar pati supranti kiti laikai..... klasiokė ten vaiką veda, kalbėjau su ja kai leliuko dar laukiausi, tai sakė superinis darželis, personalas, vaiko priežiūra, dirba tikrai tie žmonės, kurie myli vaikus ir nė vieno ten sergančio vaiko kažkuo panašiu nėra (nes pati supranti,kad tuberkuliozė ir užkrečiama ir neišgydoma). Aš nusprendžiau pradėti leisti tik kitą rudenį, bet va klausimas į kurį darželį doh.gif tai dar atviras....
zamke
QUOTE(laisve76 @ 2008 08 13, 11:28)
JO SANATORINIS anksčiau ten vaikai tuberkulioze sergantys ar rizikuojantys susirgti būdavo, ten ir maistas geresnis ir vaikams žaidimų pripirkta kieme, bet dabar pati supranti kiti laikai..... klasiokė ten vaiką veda, kalbėjau su ja kai  leliuko dar laukiausi, tai sakė superinis darželis, personalas, vaiko priežiūra, dirba tikrai tie žmonės, kurie myli vaikus ir nė vieno ten sergančio  vaiko kažkuo panašiu nėra (nes pati supranti,kad tuberkuliozė ir užkrečiama ir neišgydoma). Aš nusprendžiau pradėti leisti tik kitą rudenį, bet va klausimas į kurį darželį  doh.gif  tai dar atviras....
*

As tai laukiu, kol prades dirbti darzai, buvau uzrasius i Ausra, bet i ji jau schmoll.gif , tai galvoju prie darbo arciau, drauge veda Kauno g., ten privaciu namu kvartale, tai labai patenkinta, abar vasara veda i Zvaigzdute, tai vaikui tragedija, bandysiu ten nueiti, taip pat yra dar toks Aido g. gale, cia Tulpiu pabaigoj priesais pusyneli, Kregzdute lygtai, tai irgi sake neblogas, aplinka kiek maciau thumbup.gif netg pavesines neisdauzytos, medeliai ispiesti sypsenytemis, apsodinta taip, kad is uz tvoros net nelabai ka pamatysi, kas viduj dedasi, bent jau nuo gatves puses, manau, tai yra neblogai, yra grupes alergiskiems vaikams, paderinama mityba ir t.t. Reiks ir si aplankyti.
dark
Zamke, kiek man teko lankytis Pušynėlyje, tai nemačiau, kad ten vyktų kažkas specialaus sirgti linkusiems vaikams schmoll.gif tiesiog kaip eilinis daržiukas-logopedė, psichologė, kineziterapeutas......nors gal mane kitos mamos pataisys? todėl manau, kad ,,sanatorinis" tėra popieriuje, nors........patekt ten reikia praeiti spec. komisiją, todėl patikrimukas nieko nepeštų tongue.gif
Prisipažįstu atvirai-patekom ten pažinčių pagalba, nors maniškis tiek sirgęs, kad pagal statusą darželio jam ten tik ir vieta.

zamke
QUOTE(dark @ 2008 08 13, 13:25)
Zamke, kiek man teko lankytis Pušynėlyje, tai nemačiau, kad ten vyktų kažkas specialaus sirgti linkusiems vaikams  schmoll.gif  tiesiog kaip eilinis daržiukas-logopedė, psichologė, kineziterapeutas......nors gal mane kitos mamos pataisys? todėl manau, kad ,,sanatorinis" tėra popieriuje, nors........patekt ten reikia praeiti spec. komisiją, todėl patikrimukas nieko nepeštų  tongue.gif
Prisipažįstu atvirai-patekom ten pažinčių pagalba, nors maniškis tiek sirgęs, kad pagal statusą darželio jam ten tik ir vieta.
*

Nu tai kaip tada tie sveiki Ponu vaikai ta komisija praeina, apie tai nekalbesim g.gif doh.gif Tai sakai patikrimukas nieko nepestu? Tai kai per kysius pradejo i darzeli priimineti, tuometi ir pasidare sanatorinis tik popieriuje, o visiems viesai deklaruojama, kad siame darzelyje tik ligoti vaikai ir lankosi.

Ai, patylesiu, susinervinau... cool.gif
Mikina
QUOTE(zamke @ 2008 07 31, 20:27)
Mergaites, o kaip tas darzelis Kregzdute, kur Aido g. gale Tulpese? Kaip ten atmosfera, kaip aukletojos?
*

QUOTE(zamke @ 2008 08 13, 11:33)
bandysiu ten nueiti, taip pat yra dar toks Aido g. gale, cia Tulpiu pabaigoj priesais pusyneli, Kregzdute lygtai, tai irgi sake neblogas, aplinka kiek maciau  thumbup.gif netg pavesines neisdauzytos, medeliai ispiesti sypsenytemis, apsodinta taip, kad is uz tvoros net nelabai ka pamatysi, kas viduj dedasi, bent jau nuo gatves puses, manau, tai yra neblogai, yra grupes alergiskiems vaikams, paderinama mityba ir t.t. Reiks ir si aplankyti.
*

Labutis 4u.gif
Maniškis lanko šį darželį,tai tikrai esam patenkinti.Man svarbiausia,kad vaikas su malonumu,be jokių pykčių eina.Nebuvo jokių nesusipratimų su auklėtojomis.Apie jas irgi tik gerus žodžius galiu pasakyti mirksiukas.gif Dėl maisto,tai nežinau,nes ragauti neteko lotuliukas.gif Yra specialus meniu alergiškiems. Mūsiškis apetitu nesiskundžia,tad beveik visada viską suvalgo-tikriausiai skanu ax.gif Į lauką veda du kartus.Tik ar yra kokiu nors atrakciju kieme vaikam-per metus laiko nesugebejau apžiūret doh.gif Šiemet jau bus darželinukas,bet auklėtoja ta pati,todėl manau,kad ir toliau bus viskas gerai.
vakare.lt
QUOTE(zamke @ 2008 08 13, 14:22)
Nu tai kaip tada tie sveiki Ponu vaikai ta komisija praeina, apie tai nekalbesim g.gif  doh.gif Tai sakai patikrimukas nieko nepestu? Tai kai per kysius pradejo i darzeli priimineti, tuometi ir pasidare sanatorinis tik popieriuje, o visiems viesai deklaruojama, kad siame darzelyje tik ligoti vaikai ir lankosi.

Ai, patylesiu, susinervinau... cool.gif
*

Kam taip nervintis rolleyes.gif ax.gif
Anokie mes ponai, o ir patekom sakyčiau per visišką atsitiktinumą. Ieškant darželio ir nusitaikius į šitą aš pati galvojau apie kyšio davimą, domėjausi kokio dydžio tas kyšis turėtų būti ir kam jį paduoti, bet paskui nusprendžiau išbandyti likimą, nes jau buvom pradėję lankyti kitą darželį. Mūsų mažė buvo sirgusi bronchitais, stofilokoku, turime dermatitą, mūsų gydytoja sakė, kad šis darželis kaip tik mums, dar gydytojos žodžiai tokie buvo, kad "ir ten vaikai serga, ir nesižavėkite "populiariais" darželiais". Pavasarį rašiau prašymą į lopšelio grupę, berašydama prašymą direktorei pakalbėjau, kad čia lankė draugų vaikai dėl to mes norime į tokį nuostabų darželį ir išėjau. Vėliau gavau sms žinutę, kad reikia praeiti komisiją TUB dispanseryje ir kurią dieną bei valandą bus komisija (gal atranka) patekt į darželį. TUB dispanseryje atbuvom, bet į tą komisiją nenuėjau, nes nepavyko išeiti iš darbo. Tada jau galvojau šakės, nė su žiburiu nepatekt mums ten, bet kai prieš rugsėjį nuėjau paklausti ar mano mergina "pateko" mano didelei laimei ji buvo įrašyta sąrašuose. TUB dispanseryje paklausė į kurią grupę eisim, kai pasakiau, kad lopšio jokių skiepų nedarė (turėtų tą laikroduką daryt, kaip mums mokykloje darydavo). Va teip pralankėm visus metus lopšio grupę, o paskui pavasarį parašiau prašymą į montesori grupę ir vėl papuolėm be jokių dovanų. Va tokia mūsų patekimo istorija, kuria, paskaičiusi jūsų pasisakymus ir nebandžius patekt, pati netikėčiau. Taip, ten atvažiuoja tooookie tėtės ir toookios mamos, na bet visuose geresniuose darželiuose ta pati politika. Čia kaip su valstybės tarnyba - jei nebandei patekt ar bandei ir iš pirmo sykio nepasisekė, neiįsivaizduoji kokia ten virtuvė, o tada paplinta nuomonė, kad viskas tik saviems smile.gif
Dėl specialių poreikių vaikų, šiuo atveju sergančių kvėpavimo takų ligomis, jūsų manymu kas turėtų būti daroma? čia gi darželis ne sanatorija, kad būtų kažkokios išskirtinės procedūros. Lyginanat su pirmuoju darželiu čia geresnis maistas, aplinka ir bendra atmosfera, manau vaikams kasdien tiek ir pakanka, o druskų kambariais ir kitais dalykais jau turėtume pasirūpinti per medikus ax.gif
Nesinervinkim dėl visko, ko negalime pakeisti. Į mokyklas manau taip pat reiks "brautis", nes tvarka dar negreit pasikeis verysad.gif Kaip sako, kas pirmesnis, tas gudresnis tongue.gif
Nu ir prirašiau.... lotuliukas.gif
Paneveziete
Siandien delfyje perskaiciau, kad Vilniuje tragiska situacija su darzeliais. Vaiku daugeja, o daug darzeliu uzdaryti. Susirupinau - o kaip Panevezy? Savo kukuli planuoju leisti tik uz metu, bet gal jau dabar reikia i eile rasytis??? Gyvenu Stetiskiu gatveje, artimiausias darzas Pilenuose arba Nemuno gatveje prie buvusi vajentorga. Gal kas zinote ar i siuos darzelius patekti sunku?
Mamašiukas
Sveikos, o gal kas nors vedat vaikiukus į "Diemedį", Molainių gatvėje ? Kokie atsiliepimai ?
redulia
sveikos, rupestingosios mamytes!

labai naudinga tema cia diskutuojate. Siaip uzklydau paskaitineti, ir ziuriu kad neveltui ax.gif
Radau daug dominancios info apie darzelius musu mieste. Mano mazyliui dar tik septyni menesiai, bet gal jau reikia pradeti rinktis darzeli po truputi... g.gif

siokiu tokiu simpatiju sukele "PASAKA", bet toje pacioje gatveje dar yra pora darzeliu "NYKSTUKAS" ir "VARPELIS" (man rodos, taip vadinasi). Gal teko ka girdeti apie juos?
Paneveziete
Paklausimu daug, atsakymu - ne smile.gif Vis tik kol savu kailiu neisbandysi - nesuzinosi. Niekada nesu susidurusi su darzeliais, pati augau namuose iki mokyklos. Nuejusi net nezinau i ka kreipti demesi, ko klausti? Teks pasikliauti moteriska intuicija smile.gif
*victoria*
Sveikos mamos,
As vedu savo sunu i "Linelio" darzeli (centre prie turgaus). Superinis darželis - maitina 4 kartus dienoje, grupes mazos (iki 10 vaikų). Šiaip tas darželis - sanatorinis (specializuotas vaikučiams su akinukais), bet grupėje tokių tik 50 proc. Visi kiti - tokie kaip ir mes - nieko bendro su tuo neturintys. Norėjau dar paklausti mamyčių, kokia nuomonė apie darželį "Žilvytis" (Pilėnuose)?
calykusu
QUOTE(Paneveziete @ 2008 08 21, 15:46)
Siandien delfyje perskaiciau, kad Vilniuje tragiska situacija su darzeliais. Vaiku daugeja, o daug darzeliu uzdaryti. Susirupinau - o kaip Panevezy? Savo kukuli planuoju leisti tik uz metu, bet gal jau dabar reikia i eile rasytis??? Gyvenu Stetiskiu gatveje, artimiausias darzas Pilenuose arba Nemuno gatveje prie buvusi vajentorga. Gal kas zinote ar i siuos darzelius patekti sunku?
*

gali užsirašyt ir p[ieš metus, bus garantija, kad papulsit, o šiaip tai vietų darželiuose yra ir Pnvz situacija tikrai ne tragiška mirksiukas.gif

kažkas klausė apie Diemedį ax.gif tai ne stebuklas tas darželis, geriau jau šalia esantis Vyturėlis mirksiukas.gif
Mamašiukas
QUOTE(calykusu @ 2008 08 25, 15:30)
kažkas klausė apie Diemedį  ax.gif  tai ne stebuklas tas darželis, geriau jau šalia esantis  Vyturėlis  mirksiukas.gif
*

O gal galima plačiau būtų, kas ten negerai ? unsure.gif
calykusu
QUOTE(anela @ 2008 08 25, 15:30)
O gal galima plačiau būtų, kas ten negerai ?  unsure.gif
*

pas mus į grupę atėjo mergaitė iš Diemedžio, nes jai ten buvo blogai, sakė verkdavo ištisai, nevalgydavo, kažkokios problemos su auklėtoja ax.gif
na ir pletkų visokių teko išgirst apie tą daržą, bet nenorėčiau to dėstyt, nes nežinau ar tai tiesa ax.gif
Mamašiukas
QUOTE(calykusu @ 2008 08 25, 18:32)
pas mus į grupę atėjo mergaitė iš Diemedžio, nes jai ten buvo blogai, sakė verkdavo ištisai, nevalgydavo, kažkokios problemos su auklėtoja  ax.gif
na ir pletkų visokių teko išgirst apie tą daržą, bet nenorėčiau to dėstyt, nes nežinau ar tai tiesa  ax.gif
*

Na privertėt susirūpint Jūs čia mane g.gif Mes jau nuo kitos sav. pradėsim į jį eiti. Šiandien vyras buvo nuvažiavęs tai jam patiko, direktorė faina pasirodė, aprodė, paaiškino viską, na bet čia gal tik pirmas įspūdis toks geras lotuliukas.gif
Matysim, bus blogai, ieškosim geriau, bet labai tikiuosi, kad nebus kaip tai mergaitei, nes maniškė irgi jautri tokia, mėgsta paašarot.
Kažin kuri ten auklėtoja, gal ir mes pas tą būsim doh.gif O pas jus ta mergaitė gerai pritapo, baigėsi problemos ?
calykusu
QUOTE(anela @ 2008 08 26, 11:18)

Kažin kuri ten auklėtoja, gal ir mes pas tą būsim  doh.gif O pas jus ta mergaitė gerai pritapo, baigėsi problemos ?
*

baigėsi ax.gif viskas gerai buvo, nu gal čia pavienis atvejis, ir jums viskas bus gerai, jeigu ką - šalia yra Vyturėlis biggrin.gif
muxxe
Mes lankėme vasarą žvaigždutę, kas gali būti gerai, jei jie nieko neturi. Be to, auklėtojos ten buvo iš kitų darželių surinktos, ir vaikams nauja vieta, tragedija, ne darželis.
O Kregždutėn buvom užsirašę, tik nenuėjom ax.gif Taip pat be kyšių, ar blatų tongue.gif prieš mėnesį užsukau ir paklausiau ar vietos yra, tai ir užrašė. Man buvo svarbu, kad grupės TIKRAI tvarkingos, spindi švara, lauke sutvarkyta, gatvė nešviečia. Maistas labiau parenkamas.
Dabar lankome Saulutę, nes patogu. Pradžioje lyg ir buvo kabliukų, nepavalgęs, nekakojo.... ir tt blush2.gif Bet manau, kad visur reikia pritapti. Pritapo ir mano vyriukas. Auklėtoja dūšios žmogus pasitaikė thumbup.gif šeimininkutė gera, o tai labai daug ką reiškia.
Iš pletkų galiu pasakyti, kad daugiausiai gerų atsiliepimų girdžiu apie Linelį ir rožyne, prie 9vid, nežinau pavadinimo, darželius.
Juste
QUOTE(muxxe @ 2008 08 29, 21:35)
Mes lankėme vasarą žvaigždutę, kas gali būti gerai, jei jie nieko neturi. Be to, auklėtojos ten buvo iš kitų darželių surinktos, ir vaikams nauja vieta, tragedija, ne darželis.
*

kiekvbiename vasariniame darzelyje dirbas sukletojos surinktos is kitu darzeliu, nes to darzelio sukletojso iseina atostogu, todel kiekvienam darzelyje vasara buna balaganas, nauji vaikai, naujos aukletojos, nera ko stebetis
muxxe
QUOTE(Juste @ 2008 08 29, 23:35)
kiekvbiename vasariniame darzelyje dirbas sukletojos surinktos is kitu darzeliu, nes to darzelio sukletojso iseina atostogu, todel kiekvienam darzelyje vasara buna balaganas, nauji vaikai, naujos aukletojos, nera ko stebetis
*

Niu aš nesistebiu smile.gif tik kažkas iš mamyčių žadėjo ten vesti savo lelių, tai ir parašiau tongue.gif
Manau kad tai pats prasčiausias daržiukas g.gif
Iskaitant kiemo aplinką, kaip atrodo skurdžiai viduje.
Tikrai prastas pairinkimas.
Juste
QUOTE(muxxe @ 2008 08 30, 12:50)
Niu aš nesistebiu  smile.gif  tik kažkas iš mamyčių žadėjo ten vesti savo lelių, tai ir parašiau  tongue.gif
Manau kad tai pats prasčiausias daržiukas  g.gif
Iskaitant kiemo aplinką, kaip atrodo skurdžiai viduje.
Tikrai prastas pairinkimas.
*

na manau yra prastesniu darzeliu....mes Zvaigzdute lankom nuo ketverti metai, ir baigsim ji lankyti, nes mum ten gerai, tuo labiau ir aukletoja musu nuostabi, o ko labiausia ir reikia vaikam. nors mum darzelis kitas yra namo gale kuriame gyvename, taciau mes einam i Zvaigzdute. Nereikia visada spresti apie darzeli del jo isvaizdos, ir pagal tai ka jie turi ko neturi, esme didziausia kas dirba su musu vaikais....gak tu vesi i darzeli kur pilna zaislu, uzkistos lentynos ir pan, taciau tam vaikui bus labai blogai vien del darbuotoju, t. y. del aukletoju
PUka
Labutis visoms, o gal kas i PURIENA pradedat leisti savo kleckus?
muxxe
QUOTE(Juste @ 2008 08 30, 14:03)
na manau yra prastesniu darzeliu....mes Zvaigzdute lankom nuo ketverti metai, ir baigsim ji lankyti, nes mum ten gerai, tuo labiau ir aukletoja musu nuostabi, o ko labiausia ir reikia vaikam. nors mum darzelis kitas yra namo gale kuriame gyvename, taciau mes einam i Zvaigzdute. Nereikia visada spresti apie darzeli del jo isvaizdos, ir pagal tai ka jie turi ko neturi, esme didziausia kas  dirba su musu vaikais....gak tu vesi i darzeli kur pilna zaislu, uzkistos lentynos ir pan, taciau tam vaikui bus labai blogai vien del darbuotoju, t. y. del aukletoju
*

Visai nenoriu ginčų schmoll.gif
Tik parašiau savo tvirtą nuomonę tongue.gif
zamke
O mes uzsirasem i darzeli Zilvinas Kauno g., pradesim lankyti jau vasari, jei busim sveiki 4u.gif Zodziu labai gerai nuteike aplinka ir kolektyvas, papuolem i gera grupe lopseliuku Zuvytes, pas jau lankancia drauge, tai bus drasiau, patiko direktore, kad visus vaikus praktiskai pazista, darziukas mazas, tik 6 grupes, kaip sake direktore, mes kaip viena seima, kiek pazistu lankanciu, tai atsiliepimai tik labai geri thumbup.gif

Ir Ausros atsisakysim schmoll.gif
Niki
Sveikos mamikės, gal kas gali ką pasakyt apie 'Ramunę', 'Ąžuoliuką' ir 'Voveraitę' ar yra kas nors iš to krašto vedančių vaikučius visai kitur? blush2.gif
Kuzia
QUOTE(Niki @ 2008 09 08, 17:28)
Sveikos mamikės, gal kas gali ką pasakyt apie 'Ramunę', 'Ąžuoliuką' ir 'Voveraitę' ar yra kas nors iš to krašto vedančių vaikučius visai kitur? blush2.gif
*

Kad labai nusibodo pasakot blush2.gif . Vedu į "Ramunę" jau antrą vaiką 4u.gif
Iselina
Sveikos mamos,esu naujoke sioje svetaineje ir siuo metu man aktuali''darzeliu''tema.Esu siek tiek dezorentuota,bandau skaityti kas cia parasyta apie tvarka ir kitus gerumus darzeliuose.Panevezyje lankome darzeli nuo pavasario,pries tai lankeme Vilniuje.Tiesa po 1.5 metu pertraukos.Randu daug skirtumu,ir kai pradedu prasineti vieno ar kito dalyko,susiduriu su aukletoju veido israiska:''ko jus is manes vel norite!!!''.Pvz:atsalus orams paprasiau uzdeti vaikui pizama,nors Vilniuje visda dedavo ir ne tik musu darze.Vaikas skundesi,kad vistiek salta,nes kaldrytes plonos,nepakeistos.Kiti vaikai miega tik su maikytem ir kelnaitem.Idomu ar paciom aukletojom nebutu salta?Antra karta pareikalavus,kad pakeistu kaldra,reakcija vel nustebusiai nepatenkinta.Pasake,kad pranes direktorei.Tikiuosi,kad 3 karto nebus.Toliau,kaip jus mamos suzinote apie tai ar su vaikais pakankamai uzsiima,(sunus priesmokiklinukas),pasiimant ar atvedant laiko bendraut neturi ir ta aiskiai duoda suvokti.Kaip tevam suzinot realia padeti.Nes jauciu,kad esu persona non grata,ir nuosirdaus pasikalbejimo nesulauksiu,bijau,kad neatsilieptu vaikui.Nors nenoriu konfliktu,bet abejingumo ir atmestinumo netoleruosiu.Vienai aukletojai esu priminus, kad tie laikai praejo,kada pusnuogius po lova gulde,uz tai,kad akyciu neuzmerke per miegeli.Tai is vaikystes lankyto''Ramunes''darzelio prisiminimai...
Prasykit kaip jums sekasi rasti kompromisa su abejingom aukletojom.Mielai keisciau darza,bet vaikui reikia pastovumo,nera l.bendraujantis,nedrasus.
do22
Sveikos, noreciau prisijungti ir as i jusu bury, ir noriu patarimo... lapkricio vidury grisim i LT keliems menesiams,tai noreciau isleisti mazaja i darzeli, jai du su trupuciu metuku... ji linkusi i hiperaktyvuma ir gal galite parekomenduoti kokiu darzeliu su kontaktais? buciau labai dekinga.gal kieno mazyliai eina i darzeli vilties gatvej? kadangi nesu susidurus su darzeliai, tai pavadinimas man nieko nesako, reiktu ir adreso.
Iselina
Beje,vaikas visgi susirgo,su sloga ir temperatura.O del darzelio,tai tiksliau reikia ieskoti aukletoju kurios stengiasi dirbti pagal paskirti,man svarbiausias kriterijus butu teigiamas aukletojos budas ir poziuris i vaikus,bet is tikruju tai nelengva rasti tokias rasti.Nors esu nesenai Panevezyje,bet suprantu,kad daug kur vadovauja sovietiniu laiku vedejos,tad ir metodai ir supratimas ne ka kitoks,o ko noret is aukletoju...Daug ka lemia pazintys su savivaldybem,skyriais,valdininkais...Antai ''Gintarelio'' berods darzelio skandalas,spaudoj aprasytas.O kiek tokiu nezinomu.As stebiu tevus,kurie dazna karta nepastebi kas toje grupeje vyksta,skuba lekia i darbus,kiti atveda apspange,tai tokiam vaikeliui,bet koks darzas yra geriau negu namai.Nei mato ,nei domisi.
Vviltė
[quote=Iselina,2008 09 17, 14:11]
Sveikos mamos,esu naujoke sioje svetaineje ir siuo metu man

įdomu, kuriame darželyje taip prastai
PUka
Iselina, nežinau ką patarti, bet pasakysiu kaip mūsų darželyje ... dabar prieš šildymą tikrai jau vėsu ypač kai už lango temperatūra nesiekia 10 laipsnių, tai vakar pati auklėtoja pasakė mums mamoms atėjus pasiimti vaikučių, kad atneštumėm kokia frotinukes, kad galėtų per pietučius užmauti, nes vaikučiai nusiklojinėja, apie pižamas nei kalbos - visi vaikučiai miega su jomis ir manau jei pirmom dienom kas nežinojo buvo perspėti (pasakoju apie lopšelį) . Perspėjo dėl pirštinių, kad būtinai įdėtumėm į lauką eiti ir būtinai mums kumštinių, kad spėtų visiems užmauti ... spintelėje , kad būtų šiltesnio ką pasiimti apsirengti jei grupėje pasidarys vaikučiui vėsu. Ko paklausi auklėtojų visada maloniai atsako, paprašau aprengti einant į kiemą kelnytes vietoje sijonuko - visada permaus ir t.t. ... Lygiai tokia pati situacija ir mūsų draugės darželyje g.gif ... manau jums reiktų iškelti svarbius klausimus per susirinkimą, nes juk dabar visur jie vyksta pradžioje. Susitinkate su mamytėmis nuveedus ar parvedant, ką jos mano? yra antra auklėtoja, su ja nekalbėjot?
Papildyta:
QUOTE(vagrs @ 2008 09 18, 14:16)
QUOTE(Iselina @ 2008 09 17, 14:11)

Sveikos mamos,esu naujoke sioje svetaineje ir siuo metu man

įdomu, kuriame darželyje taip prastai
*

tikrai įdomu Iselina ax.gif
Kuzia
QUOTE(Iselina @ 2008 09 17, 14:11)
ir kai pradedu prasineti vieno ar kito dalyko,susiduriu su aukletoju veido israiska:''ko jus is manes vel norite!!!''
*

O gal čia galima būt pritaikyt - "Kaip šauksi, taip atsilieps" g.gif
PUka
Įkeliu ir čia nuoruodą sad.gif
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/a...php?id=18573314
Iselina
Po vakar straipsnio as visgi paskambinau vedejai ir paklausiau kodel visa savaite su plonom kaldrom ir isrengti,ir pridejau retorini klausima,ar tik nenorite sumazinti vaiku skaiciaus grupeje.Aisku patikino,kad JAU,t.y vakar kaldras pakeite.O visa savaite ka,negalejo?Jei neturit,sakau tevam sakyti reikia,mano galva tam kuriam rupi,tai atnes.Darzelis tas ''Saulute'',vadinasi.Kaltes pojucio 0.
Ir dar,i vata as zodziu nevyniosiu,primint norisi,kad laikai ne tie.Tevai moka pinigus,kad vaikas butu PRIZIURETAS.O aukletoja ten tam,kad atbutu puse dienos ir gautu alga.Zodziu interesai musu is esmes skirtingi,ir matau ,kad pasaukimu ten nekvepia.Tad nematau reikalo,pataikaut.Jei negali dirbt,tai nedirbk.As dirbu su zmonem taippat,ir uz pinigus,bet STENGIUOSI,kad jie liktu patenkinti.Beje esu supratinga,ir nereikalauju besalygiskos meiles,o tik pareigu.Nes puikiai suprantu,kad sukurtam sliauziot,skraidyt nelemta.O aukletoju is pasaukimo,ideju sutikti teko,del to ir palyginti yra su kuo.
O kuziai siulau paskambinti i 118 ar kita info linija,isgirsi kaip ismokyti yra kalbeti darbuotojai,nepriklausomai kokiu tonu su jais snekama.Ir kodel as turiu taikytis su jos nesupratimu,ar tingumu?As savo vaiku rupinuosi,o ne kaip tetai kokiai itikt,beje.Gerai pedagogei aiskint nereiketu DU kartus ,kad vaikui salta.

//
paryziete
Na jei mano vaikui darželyje būtų šalta, aš nupirkčiau šiltesnę kaldrytę ir nuneščiau į darželė, gi net šimto litų nekainuoja, o ne reaguočiau į vaiko skundus tik po straipsnio Delfyje, kažkaip keistai skamba man tokios "ne tarybinės ir labai besirūpinančios " mamytės nuomonė tik nesupyk.... tai mano nuomone
singaaa
Iselina, nepyk bet bendraujant jums, t.y. abiems pusėms tokiu tonu, tikrai nerasit kompromisų ax.gif
Pati sakai, kad dirbi su klientais, o ir skambinant 118 linija visokių klientų pasitaiko... Pamąstyk, kurioj laido pusėje dabar Tu blush2.gif
Manau nei viena auklėtoja ar mokytoja, kuri dirba su vaikais, gražiai jos paprašius neatsisako sugirdyti vaistukus, apmauti kojinytes einant miegoti ar užvilkti megztuką... Arba aš ne pavyzdinga mama, bet šiandien auklėtoja PATI paprašė apmauti vaikui pėdkelnes po kelnytėmis, nes šalta...
Aišku, kad ne visos dirba "su pašaukimu", bet jos, kaip ir mes, manyčiau stengiasi atlikti savo darbą gerai.
Tiesiog linkiu tolerancijos ir Tau, ir darželio atstovams thumbup.gif
Kuzia
QUOTE(Iselina @ 2008 09 19, 13:23)
Tevai moka pinigus,kad vaikas butu PRIZIURETAS.
*

Tėvai moka pinigus už maitinimą 4u.gif
dark
Iselina, Jei tau darželis tereikalingas tik kad tavo vaiką PRIŽIŪRĖTŲ, tai jis tikrai gauna daugmaž pagal auklėtojų supratimą. Man svarbiau būtų ugdymas, kažkoks kokybiškas bendravimas su bendraamžiais, auklėtoja, nauji įgūdžiai, t.t.
O tai negi tavo priešmokyklinukas negali pats apsidėti pižamos? Nes mano trimetis pats sugebėtų apsirengt pižamytę, jei pasakyčiau blush2.gif nereiktų nei auklėtojų prašyt.

PUka
QUOTE(paryziete @ 2008 09 19, 13:59)
Na jei mano vaikui darželyje būtų šalta, aš nupirkčiau šiltesnę kaldrytę ir nuneščiau į darželė, gi net šimto litų nekainuoja, o ne reaguočiau į vaiko skundus tik po straipsnio Delfyje, kažkaip keistai skamba man tokios "ne tarybinės ir labai besirūpinančios " mamytės nuomonė tik nesupyk.... tai mano nuomone
*

mes per susirinkimą kalbėjom dėl kaldryčių, pasirodo darželis kitokių neturi tik tuos vilnonius adijaliukus, mamos pasisiūlė atnešti šiltesnias kaldrytes ar ant viršaus šiltą papildomai kažką užkloti - spėkit ?! - negalima unsure.gif ... aš tikrai nupirkčiau, kad tik šiltai miegotų ...
verysad.gif pralankėm tik 4 dienas ir sloga verysad.gif ... negali sakyti vienpusiškai, kad peršalė, gal virusas.

Iselinai pritariu, kad kaldrytes tikrai galėjo jau pakeisti, juo labiau, kad darželis turi unsure.gif juk tas laikotarpis kol nešildo ir taip šalta yra pats bjauriausias darželiuose.
Iselina
Nezinau,kaip cia isejo,bet per panorama vakar parode butent musu darza,buvo netiketa,bet manau kazkas dar irgi sureagavo.Tai yra gerai.
Dabar visoms kurios taip gina aukletojas noriu primint,kad NE VISOS vienodos,as rasiau,kad turiu su kuo sulyginti, ir mes turejome tokias aukletojas kurioms sakyti nereikejo,dar ir tevam primindavo ka nors.Taigi,as matau,kad daugiau siuo atveju nesulauksiu,tai ir reikia man is ju tik ju pareigu:ugdymo,ir t.t .T.y RIEZIUROS ju tiesioginio darbo.Dirba jos ne uz aciu,deja.
Tonas buvo normalus,nebuvo reikalo jo kelt,kaip kam pasirode.Ir siaip jau pizama buvo nunesta,ir vaikas kiek suprantu,ten vienas ja devi.Bet po plonom kaldrom vistiek salta,o sveiko proto aukletojai patikinus,kad kaldra bus pakeista,kartot ANTRA karta nereiketu.Tuo labiau su sypsena veide.Ji to nenusipelne toj situacijoj.As pasiuliau atnest,bet patikino,kad turi.Taigi ka dar galima prideti?
Tikrai nemanau,kad visos aukletojos tokios,bet mamytes neturekit iliuziju.Vakar bendravau su zmogu kuris nuo rugsejo pradejo dirbti viename musu miesto darzelyje,tai patikekit papasakojo kas pas juos vyksta viduje,kol tevu nera.Ji yra pavaduojanti,tai tenka keliose grupese dirbti.Klausiau ir vos neapsiblioviau.Ir tampo,ir gasdina,ir varo i tualeta,basus jei miego nenori per pietus.Taip, taip tai vyksta siais laikais,su musu vaikais,o kazkas siulo bendrauti tik maloniai ir nieko nereikalauti.
Sako as ten ilgai nepadirbsiu,nes neimanoma.O tevam atejus sakoma viskas gerai,sypsosi.Na ''truputi paverkem'',bet viskas gerai,o vaikai lopselinukai ne ka pasakys.Sake atejus i grupe pakeisti, rado klykiancia,issigandusia mergaite,sako kita aukletoja:turim cia tokia verksne,pabliaus,praeis.Pabandzius prieiti nuramint,vaikas bega,nes naujas zmogus...bijo.Sako,paskiau mamai realia padeti,kad vaikas gali ir nervini tika isivaryt...tai tik viena istorja is keliu,per 2 savaites darbo.
na ir prirasiau g.gif
calykusu
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 10:28)
Vakar bendravau su zmogu kuris nuo rugsejo pradejo dirbti viename musu miesto  darzelyje,tai patikekit papasakojo kas pas juos vyksta viduje,kol tevu nera.Ji yra pavaduojanti,tai tenka keliose grupese dirbti.Klausiau ir vos neapsiblioviau.Ir tampo,ir gasdina,ir varo i tualeta,basus jei miego nenori per pietus.Taip, taip tai vyksta siais laikais,su musu vaikais,o kazkas siulo bendrauti tik maloniai ir nieko nereikalauti.
Sako as ten ilgai nepadirbsiu,nes neimanoma.O tevam atejus sakoma viskas gerai,sypsosi.Na ''truputi paverkem'',bet viskas gerai,o vaikai lopselinukai ne ka pasakys.Sake atejus i grupe pakeisti, rado klykiancia,issigandusia mergaite,sako kita aukletoja:turim cia tokia verksne,pabliaus,praeis.Pabandzius prieiti nuramint,vaikas bega,nes naujas zmogus...bijo.Sako,paskiau mamai realia padeti,kad vaikas gali ir nervini tika isivaryt...tai tik viena istorja is keliu,per 2 savaites darbo.
na ir prirasiau g.gif
*

niekada iš vaiko negirdėjau tokių istorijų, nors lankėm tris darželius, kaip tik bardavo kad basom į tualetą eina cool.gif
mano dukra verkdavo darželyje taip pat, tai pati pasakodavo kaip auklėtojos ramina ją - ir apsikabinę pasedėdavo , vienž. ramindavo kaip tik išeina wub.gif
nevertink visų auklėtojų, tuo labiau darželių pagal vieną. Siūlyčiau greičiau pakeisti jį ir problemų nebebus.. gal
Iselina

Tai tu is savo negirdejai, valio jums pasiseke.Nepamirsk,kad vaikas vaikui nelygus,ne visi sako.Kiti bliauna paniskai pamate skriaudike,bet nesako,BUNA IR KITAIP,negu tau. Be to as jau minejau,kad NE VISOS aukletojos vienodos,idemiau skaityk.
Zinai kam aktualu,ir kas jaucia,kad su vaiku kazkas netaip,tas supras apie ka rasau.
O jei reikes keisti,tai darysiu ta butinai,tik beda i ka keisti?Gal pasiulimu turi?
Kuzia
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 12:41)
Tai tu is savo negirdejai, valio jums pasiseke.Nepamirsk,kad vaikas vaikui nelygus,ne visi sako.Kiti bliauna paniskai pamate skriaudike,bet nesako,BUNA IR KITAIP,negu tau. Be to as jau minejau,kad NE VISOS  aukletojos vienodos,idemiau skaityk. 
Zinai kam aktualu,ir kas jaucia,kad su vaiku kazkas netaip,tas supras apie ka rasau.
O jei reikes keisti,tai darysiu ta butinai,tik beda i ka keisti?Gal pasiulimu turi?
*

Žinai, rašai tokiu tonu, lyg mes kaltos būtume, kad jūsiškis darželis jums nepatinka blink.gif .
calykusu
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 12:41)
*

Dar vienas l. svarbus dalykas - puldinėdama auklėtojas ir darželio valdžią -darai vaikui ,, meškos paslaugą". Auklėtojos nebegalės būti objektyvios tavo vaikui...
Pasiūlymas į ką keisti g.gif Išsisklausinėk kiek įmanoma apie kitus darželius, kad nebūtų nesusipratimų - ir pasirinksi kurio tvarka tau priimtiniausia.Juk kitų vaikučių patirtis darželyje pats geriausias darželio rodiklis.
beje, man labai įdomu - ar su kitais grupės tėvais nebendravai g.gif kokia jų nuomonė, ar jie viskuo patenkinti g.gif
Iselina
Prie ko cia tonas,jei neatsidurei tokioj situacijoj,tau ramu del savo vaiku,tai saunu.
Man nereikia blogu aukletoju advokatu :)nieko as nekaltinu,tiesiog skirtinga patirtis pas mus.neaktualu,neliecia, gali neskaityk.
Zinau,kad yra geru pedagogu,todel ir noriu suzinoti kur prireikus ieskoti,beje manau vienaip ar kitaip kazkas susiduria su problemom darze,tai ir norisi apie tai pakalbet.
O jei reikes apie aukletojas gera zodi pasakyt,tai turiu graziu prisiminimu ir pavyzdziu,taip,kad ir apie tai as galiu pasidalint. mirksiukas.gif
Iselina
QUOTE(calykusu @ 2008 09 20, 13:36)
Dar vienas l. svarbus dalykas - puldinėdama auklėtojas ir darželio valdžią -darai vaikui ,, meškos paslaugą". Auklėtojos nebegalės būti objektyvios tavo vaikui...
Pasiūlymas į ką keisti  g.gif Išsisklausinėk kiek įmanoma apie kitus darželius, kad nebūtų nesusipratimų  - ir pasirinksi kurio tvarka tau priimtiniausia.Juk kitų vaikučių patirtis darželyje pats geriausias darželio rodiklis.
beje, man labai įdomu - ar su kitais grupės tėvais nebendravai  g.gif kokia jų nuomonė, ar jie viskuo patenkinti g.gif
*

Supranti,mes cia nesenai,taigi nezinau ko ir klausti,tikiuosi cia daugiau suzinoti, cia neturiu daug pazystamu.O del aukletoju,abejoju jos ir iki tol ar buvo objektyvios.Kol kas vaikas eina noriai,tai mane ir sulaiko,be to nesinori tampyti vaiko is kolektyvo i kita.Jam reikia pastovumo,turi jau viena drauga,be to mergaite viena patinka ax.gif Taigi as tik su suagusia aukletoja ieskau'' bendradarbiavimo'',kuri jie taip pabrezia savo taisyklese ir nuostatuose.Turejom gera pavyzdi ir del to norisi,kad nebutu blogiau.Va taip ir gaunasi.O vaikui sloga baisuline.Nakti neprakvepuoja,irzlus.Jau gulejom ligoninej su sinusitu taip nesinori vel antibiotiku per kateteri,asaru...Suprask,kad pikta jei du kartus prasyti reikia samoningo zmogaus.O vaikas mano kencia ne jos... verysad.gif
calykusu
QUOTE(Iselina @ 2008 09 20, 14:05)
Supranti,mes cia nesenai,taigi nezinau ko ir klausti,tikiuosi cia daugiau suzinoti, cia neturiu daug pazystamu.O del aukletoju,abejoju jos ir iki tol ar buvo objektyvios.Kol kas vaikas eina noriai,tai mane ir sulaiko,be to nesinori tampyti vaiko is kolektyvo i kita.Jam reikia pastovumo,turi jau viena drauga,be to mergaite viena patinka ax.gif Taigi as tik  su suagusia aukletoja ieskau'' bendradarbiavimo'',kuri jie taip pabrezia savo taisyklese ir nuostatuose.Turejom gera pavyzdi ir del to norisi,kad nebutu blogiau.Va taip ir gaunasi.O vaikui sloga baisuline.Nakti neprakvepuoja,irzlus.Jau gulejom ligoninej su sinusitu taip nesinori vel antibiotiku per kateteri,asaru...Suprask,kad pikta jei du kartus prasyti reikia samoningo zmogaus.O vaikas mano kencia ne jos... verysad.gif
*

jeigu berniukui ten daugiau viskas gerai, išskyrus šaltį,tai kiek suprantu problema beveik išsisprendė - kaldrytes davė, miega su pižamytę, telieka jam pasveikti ir viskas bus gerai 4u.gif o jei su viena auklėtoja neišeina normaliai susikalbėt tai ir nebesigadink nervų - gal su kita išeis, juk turėtų būti dvi smile.gif
Iselina
Zinai, as ju nepuldinejau,prasiau normaliai.Viena nuo kitos stumdo,tipo:as is ryto nedirbu tai nezinau... Susidaro ispudis,kad jos neiprate prie teveliu iniciatyvos ar bendradarbiavimo,nes tai papildomas rupestis,savotiskas kisimasis i nusistovejusia tvarka.kam joms tai. Tai aisku,kad erzina jas.Bet erzina ir mane...
Na kol kas einam,o toliau bus matyt.
Neveltui vakaruose taip paplite rekomendacijos,butu koks puslapis kaip apie gydytojus ar firmas,tipo skundai.lt,sveikas .lt,gal butu aiskesne padetis naujokam,kaip as.Aisku tai subjektyvu,bet vis gali vaizdeli susidaryt.
Pvz.pas toki daktara Trunce atkalbinejo ir gydytoja ir registraturoj,tai kazka pasako,ir dar mama prie kabineto sutinki, kuri pasiguodzia,kad nugyde.As laiko negaistu einu pas kita. g.gif
disa
QUOTE(PUka @ 2008 09 19, 18:13)
mes per susirinkimą kalbėjom dėl kaldryčių, pasirodo darželis kitokių neturi tik tuos vilnonius adijaliukus, mamos pasisiūlė atnešti šiltesnias kaldrytes ar ant viršaus šiltą papildomai kažką užkloti - spėkit ?! - negalima  unsure.gif ... aš tikrai nupirkčiau, kad tik šiltai miegotų ...

*

tai vat negalima schmoll.gif .pas mus grupej yra dvi aukletojos,vienai nors dovanu nesk kokia super,o kita nors mesk lauk..ir ka daryti? g.gif vaikas del tos gerosios svaigsta kaip ji jam patinka...o su ta kita pykciai istisai.ir ne as viena kariauju del savo vaiko su ja o ir kitos mamos..zodziu neissiplesiu....bet ribas jos turi jausti ir ne mums nurodineti ka vaikas gali nestis i darzeli,kaip jis turi rengtis ir valgyti o mes turim stoveti uz savo vaikus,nes mes juos pagimdem ,mes iki darzo su jais vargom ir dziaugemes ir tikrai ne tam kad kazkokios pindos reguliuotu eisma jiems ir pastumdeliskai elgtusi.
mano vyresnelis kai buvo 3 metu prasiskele darze kakta.as buvau darbe unsure.gif ,niekas nesiteike net pranesti.ateinu vaiko pasiimti o jis susiutas blink.gif ,man sokas sakau kas per bajeriai ?(buvo vasara,ir aukletoja kitos grupes ,kuri dirbo tame darze 25m).zinot ka isgirdau?nenorejom jusu nervuoti doh.gif .prasiskele is ryto ir nesiteike pranesti
nuveze, susiuvo,ir stai pasiimkit blink.gif .tai palaukit,sakau kita karta is kur pasiimti?is lavonines?nes nenoresit jaudinti vidury darbo?kaip jums atrodo?zinote kame finalas?
vaikui komplikacija,supuliavo viskas,is naujo pjove,siuvo.tai kas kaltas?kad mamos nebuvo salia vaiko?net nesiteike uzsirasyti gyd kuri siuvo pavardes,nes per jos kalte komplikavosi,vikui plius sokas kad nebuvo manes salia kai siuvo.ir aplamai kaip galejo be motinos priimti gydytoja siuti? blink.gif .galu ieskojau pati per visas istaigas ejau,ir kas kaltas sioje situacijoje?a?direktores prasymu tik liko ta aukletoja dirbti,jau norejau iki svietimo eiti.ir iki teismo.tai va tokia situacija
ir as palaikau iselina 100 proc.mes turim ginti savo vaikus nes niekas kitas uz mus to nepadarys.o kazkurios pasakymas kad mokam uz maitinima o ne uz vaiku prieziura tai tai mamai sorry, bet uzuojauta biggrin.gif (su tokiu mastymu netoli nuzengsim). schmoll.gif mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.