Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pensijų kaupimo fondai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Cikadelė
Vakar ziurejau laida ir ten daug pasakojp apie pensiju kaupimo fondus.
Pas mus i darba kazkada buvo ateje atstovai is Hansa banko, aiskino aiskino ten apie fondus, bet nieko doro nepasake, tik kad labai norejo, jog pasirasytumem, vos ne prievarta bruko tuos popierius i rankas.

Dabar pati susimasciau siek tiek smile.gif Gal kas jau esate koki fonda pasirinke, kodel?
gal forume lankosi ir banke dirbancios mamytes, gal galetu siek tiek paaiskinti- kas ir kaip smile.gif
aciukas smile.gif
Bagel
cool.gif Aha, įdomi tema.
Aš pasirinkus VB, bet nežinau, ar tai geriausias pasirinkimas. Tiesiog gėda blush-anim-cl.gif , bet net pirmų metų finansiniais rezultatais nepasidomėjau.
Pakomentuokit kas cool.gif
Night
As CU smile.gif
Rezultatus ziurejau pries kokius 3 men, tai maciau kad yra daugiau nei buvo pervesta, na kazkiek priaugo, bet nelabai daug.
Pazadu ryt dar pasiziureti ir parasyti kas kaip smile.gif
Libra
O as dar draugauju su Sodra. Laikrastyje buvo straipsnis apie tuos fondus, tai paaiskejo kad daugelyje fondu susikaupe daug maziau pinigu negu buvo pervesta.
Rasma
Aš tai Hansa banko, bet kadangi neturiu žalio supratimo jokiuose finansiniuose reikaluose, tai nieko ir nežinau sad.gif blush-anim-cl.gif Pasirinkau, nes įsiūlė blush-anim-cl.gif
subalansuota
As pasirinkau VB pensija 2, rizikinga varianta, tai dabar maziau pinigeliu yra negu buvo pervesta schmoll.gif Nu bet gal dar pasikeis kas nors blink.gif
jovka
As irgi pasasirinkau VB, rizikinga fonda, tai kolkas jame pinigai neauga, bet po keliu metu saituacija turetu pasikeisti.
Uriukas
Netyčia užtikau informaciją apie tai, kam geriausiai 2004 m. sekėsi investuoti mūsų pensijas. Pati savo pensiją pardaviau Vilniaus bankui, tai žiūrėjau www.vpk.lt, mano pensijos prieaugis -minus 0,04proc. per 2004m., bet suprantu, kad tai normalu, nors ir nelabai pageidautina.

O štai pati prieš metus savo vyrui patariau parduoti savo pensiją Finastai - na, kažkaip nujaučiau, kad ten nors ir rizikinga, bet gali duoti savo. Na ir ką, mano vyro turto prieaugis 19 proc. Aišku, visi ekspertai kaip susitarę aiškina, kad tai tik pradžia, tai dar nieko nereiškia, bet sakau, gal reikia pasiieškoti kito fondo. va, mačiau, dar Hansai neblogai sekėsi...

ar jūs ką nors darote ta tema?

Aš dar pati investavusi į VB gyvybės draudimą, bet kažkaip ten irgi turiu dabar mažiau, nei esu įnešusi... Aišku, neskaitant to, ką valstybė grąžino tongue.gif Bet kaip kitaip investuoti, jei gerai pradžiai pinigų krūvelės neturiu...
Vike
o kur tu tokią statistiką radai?
mandalina
aš dar nesu gavusi ataskaitos iš savo banko sad.gif. Teks laukt
Vike
o neturi tu "internetinės sutarties", ten smulkiau parodo?
Uriukas
aš tiesiog atsiverčiau vertybinių popierių komisijos puslapį, tai jie valdo visų fondų informaciją - lengviau palyginti. Kitą vertus, kaip vienas mano kolega sako, galbūt pvz. koks nors Sampo, kuris šiemet padarė didžiausią nuostolį, investavo ten, kur tikėtina bus didelis pelnas po tam tikro metų skaičiaus. Niekas nežino, kas bus geriau... O ir pensija dar toli....
Vike
pensija dar toli, aš net per daug nesidomėjau kaip ten mano pensija auga. tiksliau, paaugo per tuos metus smile.gif atrodo paaugo, bet l.mažai.
mandalina
QUOTE(Vike @ 2005 02 04, 21:57)
o neturi tu "internetinės sutarties", ten smulkiau parodo?
*

mūsų banke dar neįdiegta ta funkcija. Internetinė linija yra, tačiau pensijų ten nerodo
rokute
As gavau is Hansos laiska apie mano pensija tongue.gif bet ten as nu nieko nesuprantu doh.gif Man aiskiau kai paziuriu savo pensijos saskaita ax.gif
ramirėja
O kaip zinoti kuri varianta pasirinkti, doh.gif doh.gif doh.gif is minetu, tai ziuriu Hansa ir VB populiariausi, o kaip kiti g.gif. Vis linkstu i Hansa, bet dar vis svarstau g.gif
Jutare
As pasirinkau VB 2. Jis rizikingesnis, bet gi ir as dar jauna. O del pinigeliu, sukauptu per pernai metus, tai banke paaiskino taip: ju yra dar mazai, nes nera ataskaitu uz visus pernai metus. Ir galu gale, pervesta suma nera didele ir del to, kad kaupimas kol kas tik pirmi metai, ir kai nusiskaiciuoja administravimo islaidos, lieka nedaug. Isvadas bus galima pradeti daryti po kokiu 2-3 metu.
Vike
na, toje ataskaitoje ir matai savo galutinį likutį, kiek jis yra 2004-12-31d., kiek pervedė kiek mokesčių atskaitė...
alma
Mes su vyru pasirinkom Hansa.VB kažkodėl nemėgstu,nes ir darbe vos ne brukte bruko,bet čia man suveikė atvirkštinė reakcija-vienintelė nepasirašiau ten.Esu vėžys atbuleiva ax.gif
mamairute
Teko domėtis pasauline praktika - pagal pajamingumą pirmauja pensijų draudimą siūlančios draudimo kompanijos. Litovcai, kaip pastebėjau, šoko pas bankininkus. Nesu tikra, bet man atrodo, kad tai iš esmės klaidingas pasirinkimas, kadangi investavimas yra ir banko, ne tik klientų, maistas.
As :)
As jau gavau ataskaita ish savo investicinio fondo, 270Lt. Kazhin kiek kitu mamu? Aisku, priklauso ir nuo algos, manishke tai shiaip sau... g.gif .
Chouchou
na kai mano giminaite kazak apie tuos fondus porin, tai atseit bankai po kazkiek metu vistiek perves viska i draudimo firmeles, bes istatymiskai jie lygtai neturi teises moketi pensijos ir uz tai nusires nei daug nei mazai apie7 procentus nuo viso sutaupyto kapitalo, be viso ka jie sutartyja murezai..na kazak tokio girdejau-kiek tiesos nezinau.
Libra
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 02 17, 04:15)
na kai mano giminaite kazak apie tuos fondus porin, tai atseit bankai po kazkiek metu vistiek perves viska i draudimo firmeles, bes istatymiskai jie lygtai neturi teises moketi pensijos ir uz tai nusires nei daug nei mazai apie7 procentus nuo viso sutaupyto kapitalo, be viso ka jie sutartyja murezai..na kazak tokio girdejau-kiek tiesos nezinau.
*

As irgi taip girdejau ir net skaiciau. T.y. labiau apsimoketu iskarto sudaryti sutarti su draudimo imone.
ramirėja
Nu blyn, gąsdinate mane su tais fondais. schmoll.gif schmoll.gif Aš vat paėmiau ir pasirašiau su Hansa, vyras baisiai pyko, nu vienu žodžiu vieni negerumai. Toks jausmas,jog su velniu sutartį pasirašiau.
Nors užsieny visi pensininkai gyvena iš tų pensijų fondų, tik ar jie lygiaverčiai mūsiškiams? g.gif
mamairute
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 02 17, 04:15)
*

Turbūt turi minty anuitetą, kurį reiks pirkti iš draudimo bendrovės suėjus pensijiniam amžiui?
jovka
smile.gif+2005 02 16, 23:15-->
QUOTE(As smile.gif @ 2005 02 16, 23:15)
As jau gavau ataskaita ish savo investicinio fondo, 270Lt. Kazhin kiek kitu mamu? Aisku, priklauso ir nuo algos, manishke tai shiaip sau...  g.gif .
*

Kazkas panasaus ir pas mane yra, tik mano dabar jau nebeauga...

lepune
QUOTE(mamairute @ 2005 02 10, 00:35)
Teko domėtis pasauline praktika - pagal pajamingumą pirmauja pensijų draudimą siūlančios draudimo kompanijos. Litovcai, kaip pastebėjau, šoko pas bankininkus. Nesu tikra, bet man atrodo, kad tai iš esmės klaidingas pasirinkimas, kadangi investavimas yra ir banko, ne tik klientų, maistas.
*

o kur čia lietuvoj rasi draudikus kurie pensija skaičiuotų? negirdėjau tokių, dažniausiai vistiek užsuki į banką ir jie ilgainiui įperša mintį kad tau būtinai reikia to pensijų fondo biggrin.gif taigi, aš psirinkau Sampo 100, t.y. rizikingiausią.. visgi tikiuosi gyvent dar ilgai, beje sampo vienintelis ima 7% už administracinius darbus ir pan. nežinau įkimpau ar ne, bet dabar jau viskas pasirašyta.. visgi pasitikėjau vienu ekpertu, jis su visais tais draudimais dirba tai sumojo manim pasirūpinti, tai ir mašinos draudimas į priekį, ir pensija, ir tuoj tuoj investicinis draudimas bus mano rankose.. kai tik gausiu biškutį didenę algelę thumbup.gif
beje, "finasta" makleriai irgi siūlo pensijas dėti pasjuos... bet jie gi nepriklauso draudimo kompanijoms, o gal? doh.gif bent jau nebankas.. taigi galima rinktis ir tai..
Mintee
Na, jau ir laiko siek tiek praejo, kokios butu mintys del pensijiniu fondu? g.gif

As pati dar sutarties nepasirasiau, vis dar galvoju...
Nezinau nei kur geriau, nei kaip ten kas unsure.gif

Saule25
mes tai CU draudime, mąsčiau iki dabar 4u.gif apie visus domėjausi ir pan....
nugalėjo tai, kad tai labai sena ir žinoma draudimo bendrovė visame pasaulyje ax.gif
ausrine
Mielos mamos , kaip jau tur but žinote kad pensiją sudaro 3 pakopos : 1. bazinė -tai yra sodra , 2. fondai , kai is musu algos atskaiciuoja procentus , 3. anuitetas , savanoriškas kaupimas . Ši anuitetą turinetik draudimo kompanijos , bet ir Hansa bankas.
o kas liečia investavimą žmogus renkasi pats kur jam investuoti : i kompanija kuri užsiėma tik investavimu su labai didele rizika , bet ir didele graža, o gal nori truputi saugiau investuoti rinkis investicini kaupima , kur ne tik kaupiama , bet ir investuojama
Night
smile.gif+2005 02 16, 23:14-->
QUOTE(As smile.gif @ 2005 02 16, 23:14)
As jau gavau ataskaita ish savo investicinio fondo, 270Lt. Kazhin kiek kitu mamu? Aisku, priklauso ir nuo algos, manishke tai shiaip sau...  g.gif .
*

Nugi pasižiūrėjau kaip pas mane. Tai rašo taip:
Gauta įmokų - 919,11 Lt
Lėšų suma - 979,18 Lt.
Tai priaugo 60 Lt biggrin.gif
Nežinau ar čia gerai? Idomu kaip pas kitus.... Beje, aš pasirašiau pačioje pradžioje.
QUOTE(Saule25 @ 2006 01 17, 19:13)
mes tai CU draudime, mąsčiau iki dabar 4u.gif apie visus domėjausi ir pan....
nugalėjo tai, kad tai labai sena ir žinoma draudimo bendrovė visame pasaulyje ax.gif
*

Aš irgi CU
jovka
QUOTE(Nightingale @ 2006 01 30, 14:19)
Nugi pasižiūrėjau kaip pas mane. Tai rašo taip:
Gauta įmokų - 919,11 Lt
Lėšų suma - 979,18 Lt.
Tai priaugo 60 Lt biggrin.gif
Nežinau ar čia gerai? Idomu kaip pas kitus.... Beje, aš pasirašiau pačioje pradžioje.

Pas mane prieaugis 44lt, bet pas mane imoku perpus maziaiu nei pas tave. Bet cia todel, kad praejusius metus as visai nedirbau, o ir dabar dar nesiruosiu dirbt...
O pasirasiaiu irgi pacioj pradzioj.
Aidar
Jeigu nėra jamų 1000 Lt į rankas oficialiai - jokiais būdais neapsimoka pasirašyti fonduose. Pralošit, o ne išlošit. Įdomumo dėlei diskutavau su keliais vadybininkais. Jie, žinoma, sakė, kad tikrai verta ir t.t. Bet kai savo nuostatą pasakiau dėl pajamų (tai yra apskaičiavę finansų analitikai, tik garsiai nekalba) - užsičiaupė tą pačią minutę. Net ir pusmetį turėtas mažesnis nei 1000 Lt į rankas DU, jau nuostolingas.
Saule25
tai gali būti, jei žmogui iki pensijos liko mažiau negu 10 metu...o jei
daugiau, tai net ir minimumą gaunant apsimoka ax.gif
privačiuose fonduose sukauptos lėšos - tai kaip ir sąskaita banke, jie gali
būti paveldimi...va Sodra tai tikrai nieko nemokės po mirties tongue.gif
egliosha
man įdomu, kur geriau pasirašyti pensijų kaupimo sutartį g.gif
šiandien atėjo iš Commecial union ir nespėjau susigaudyt, kaip užpildė blankus, net nepaklausus, ar dar nesu pasirašius su kita kompanija sutarties... žodžiu buvau taip prispausta, kad nesupratus likau su blanku rankose...
pasiskaičiau sutarty, kad per trisdešimt dienų raštiškai dar galiu ją nutraukti.
tai turiu mėnesiuką pamąstyt. ar eiti į tą banką, kur perveda algą, ar likti su tuo ką turiu?
padruske
sveikos mamos. o as toki klausimuka turiu. o jeigu as pati inesciau kazkokia suma pinigu i savo ta pensijini fonda, ar, kaip jis ten vadinasi.ar imanomas toks variantas?
Night
QUOTE(padruske @ 2006 05 04, 21:49)
sveikos mamos. o as toki klausimuka turiu. o jeigu as pati inesciau kazkokia suma pinigu i savo ta pensijini fonda, ar, kaip jis ten vadinasi.ar imanomas toks variantas?
*

imanomas smile.gif
Heilė
Aš buvau priverstinai įkišta į CU. Kuo visai nesidžiaugiu, turėjau rūpestėlių ojei kokių. Šių metų pabaigoj sueina trys metai nuo sutarties pasirašymo. Ar tai reiškia, kad galiu sugrįžt į savo svajonių Sodrą?
Night
QUOTE(deirė @ 2006 05 11, 22:18)
Aš buvau priverstinai įkišta į CU. Kuo visai nesidžiaugiu, turėjau rūpestėlių ojei kokių. Šių metų pabaigoj sueina trys metai nuo sutarties pasirašymo. Ar tai reiškia, kad galiu sugrįžt į savo svajonių Sodrą?
*

papasakok plačiau jei gali blink.gif blink.gif kaip priverstinai įkišo? kokie iškilo rūpesčiai? unsure.gif
Heilė
QUOTE(Night @ 2006 05 12, 07:36)
papasakok plačiau jei gali  blink.gif  blink.gif kaip priverstinai įkišo? kokie iškilo rūpesčiai?  unsure.gif
*

Žinok, nelabai galiu pasakoti, bijau, kad paskui dar į teismą paduos. blush2.gif Šiaip jau problema išspręsta, dabar viskas legalu ir tvarkinga. Tikiu, kad mano įvykis buvo vienetinis ir ta kompanija labai padori bei garbinga, bet vistik laukiu nesulaukiu, kai grįšiu į Sodros glėbį, bo man jau gana tų kaupimo fondų mirksiukas.gif
Bajm
QUOTE(deirė @ 2006 05 12, 20:41)
Žinok, nelabai galiu pasakoti, bijau, kad paskui dar į teismą paduos. blush2.gif  Šiaip jau problema išspręsta, dabar viskas legalu ir tvarkinga. Tikiu, kad mano įvykis buvo vienetinis ir ta kompanija labai padori bei garbinga, bet vistik laukiu nesulaukiu, kai grįšiu į Sodros glėbį, bo man jau gana tų kaupimo fondų mirksiukas.gif
*

kiek man žinoma į Sodrą nebegalima gržįti pasirašius pensijų kaupimo sutartį unsure.gif
Heilė
QUOTE(Bajm @ 2006 05 15, 09:19)
kiek man žinoma į Sodrą nebegalima gržįti pasirašius pensijų kaupimo sutartį unsure.gif
*

po kažkiek laiko TIKRAI galima, juk ne iki gyvos galvos pasondintas esi, turi teisę keisti sprendimą
padruske
o,kaip as galeciau tuos pinigus inesti?
Jūržolė
QUOTE(deirė @ 2006 05 15, 17:42)
po kažkiek laiko TIKRAI galima, juk ne iki gyvos galvos pasondintas esi, turi teisę keisti sprendimą
*

Na ir aš įkišiu savo trigrašį smile.gif Jeigu esate pasirašę sutartį su pensijų kaupimo bendrove ir dalyvaujate II pensijų pakopoj, tai reiškia, kad pensijų įmokas moka SODRA, grįžti į SODRĄ jau nebegaslima, galima tik po 3 metų nuo sutarties pasirašymo keisti pensijų kaupimo bendrovę. Todėl metų gale ar kitų pradžioje peržiūrėkite savo sutartis ir pagalvokite ar nevertėtų pereiti į kitą bendrovę. Tiesa, kur yra pateikiama investicijų grąža, nepamirškite, kad pensijų fondas, gavęs pinigus iš SODROS nusirašo įmokas ir tik likusią dalį investuoja ir investicijų grąžą rodo jau nuo investuotos sumos, o ne nuo visų gautų pinigų.

Savanoriškai pinigus įnešti į pensjų fondus galima tik tada, jeigu dalyvaujate III pensijų pakopoje. Tada pinigėlius įnešinėjate patys, SODRA čia ne prie ko.
Norint sužinoti, kur tai galima padaryti, ieškokite www.vpk.lt, susiraskite kas turi teisę vykdyti III pakopos pensijas ir kreipkitės.
mamka10
4u.gif senatvei ir as kaupiu , HANZO BANKE
edka
Aš irgi kaupiu hansabanke ax.gif
Ieva-Pieva
aš FInastoj, ir II, ir III pakopos
Jaklina
o as kolkas dar nieko nekaupiu rolleyes.gif
tinosiukas
Aš taip pat Hansabanke kaupiu jau pora metelių smile.gif
Fira
QUOTE(deirė @ 2006 05 15, 18:42)
*

Į SODRĄ grįžti TIKRAI negalima. Sutartį pagal įstatymus galima nutraukti per 30 dienų. Po kurio laiko gali rinktis kitą kaupimo bendrovę smile.gif

Papildyta:
Aš papildomai pensijos daliai pinigėlius kaupiu Hansabanke.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.