Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Monetu Kolekcijonavimas
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Alegra
Tai va smile.gif Nuo 14metu kolekcijonuoju monetas-senovines, kitu saliu, dabar daugiau kolekcijonuoju JAV monetas. Ar yra mamyciu daranciu ta pati? mirksiukas.gif Popieriniu pinigu irgi neismetu lotuliukas.gif Tik daugiau idomios man pacios monetos. Ar yra bendraminciu? smile.gif
Twiggy
Mano mylimasis kolekcionuoja ivairiu saliu monetas smile.gif turi visai nemazai, taip pat ir senu cool.gif tik kol kas nerandam kaip jas graziai ir idomiai patalpinti g.gif gal kokios spec. dezutes yra, ar albumai g.gif
Alegra
Pas mane irgi viskas buvo sumesta i kruva biggrin.gif Kai savo kolekcija parodziau vienam kolekcininkui, tas pareiske, kad vien nuo monetu pateikimo jau aisku, kad pradedanciajam lygmeny esu blush2.gif Nes mano buvo visos medinej dezutej sudetos. Pasak jo jos labai susitrina, praranda savo isvaizda, susibraizo viena su kita. Tai dave man toki labai svelnia medziaga tas monetas apvalyti (kad pirstu antspaudu nesimatytu) Paskui yra specialus deklai, bet pries tai tas monetas reikia uzkonservuoti biggrin.gif Ir segti jas i viena knyga. Pabandysiu ikelti nuotraukas pavyzdziu. Jei iseis smile.gif
Alegra
user posted image

user posted image

user posted image

Cia taip atrodytu sutvarkytos monetos ir popieriniai pinigai. Tuos melynus aplankalelius pati dariau, baltus pati pirkau. Daug darbo paciai bekarpant ir klijuojant. JAV yra specialios mazos parduotuves monetu kolekcionieriams, specialus albumai ir tt. LT patarciau nueit i koki antikvariata ir paklaust is kur jie gauna aplanku monetom, nes Pilies gatvej maciau aplankuose parduodamas monetas mirksiukas.gif
Papildyta:
user posted image

Cia nufotografavau tuos aplankus. Balti is parduotuves profesionalu, melynas mano darytas(cia jei labai nori ir staigiai nera lotuliukas.gif ) Plevele priklijuojama prie popieriaus, ji prilaiko ir saugo nuo subraizymu moneta. Tik reikia daug vargt su skrituliu braizymais ir karpymais g.gif Paskui su segtuvu susegi visus 4 kampus. Uzrasai ant to laikiklio monetos( metus, verte, sali) Amerikietiskos monetos turi dar savo Mintus( Yra pagamintos skirtinguose miestuose) ir ant monetu turi savo pirmas raides. Pvz D,P,S arba nieko. Tai irgi uzrasom ir pagal Mintus irgi galima kolekcijonuoti mirksiukas.gif
Alegra
Ziuriu as cia beveik viena tokia bekolekcionuojanti supermamoj.. ax.gif Butu idomu daugiau bendraminciu sutikt.. Gal dazniausiai cia toks senu dieduku hobis lotuliukas.gif Nes tik tokius kol kas sutikau.. g.gif Kur daugiau jaunimo? cool.gif
Marsella
Pati nekolekcionuoju, tik turiu keletą kitų šalių centų biggrin.gif Rusijos, Ukrainos, Rumunijos, o iš kur tu gauni tų senovinių monetų??? smile.gif
Alegra
QUOTE(Marsella @ 2007 04 30, 18:13)
Pati nekolekcionuoju, tik turiu keletą kitų šalių centų biggrin.gif  Rusijos, Ukrainos, Rumunijos, o iš kur tu gauni tų senovinių monetų??? smile.gif
*

Na as irgi pradejau panasiai,kaip tu ir per laika daug prisirinko mirksiukas.gif Draugai,pazystami ir gimines zinojo, kad renku tai visada po kelioniu man "dovanu" turejo biggrin.gif Senovines is pazystamu, siaip pro antikvarijatus reikia prasivaiksciot smile.gif Tik aisku jos jau ir kainuoja. Pvz USA nueini i banka ir issikeiti kazkiek pinigu i monetas ir is ju ieskai ko reikia kolekcijai. Arba i LT banka-issikeiti i kokios nors salies valiuta ir turi mirksiukas.gif
Tik tiek kad nepigus malonumas su senovinem monetom-kainuoja priklausomai nuo metu ir salies. Rusiski pinigai, kad ir senoviniai-gana pigiai vertinami.
uosiux
As irgi turiu prikaupusi nebloga dezute monetu biggrin.gif Nesu jau tokia aistringa monetu rinkeja, gal labiau, kaip tu sakei, pradedancioji lotuliukas.gif Patinka ziurineti ivairiu saliu monetas, popieriniai pinigai kazkodel netraukia tongue.gif Niekada specialiai ju nerinkau, kazkaip pacios "ateidavo", sesuo pradejo rinkti, o as pratesiau, tik dabar kazkur guli teveliu namuose ir dulka dezutej blush2.gif Gerai kad priminei, gal reiks istraukt i dienos sviesa ir sudelioti, labai graziai atrodo tuose albumuose, o kai dezej stovi tai nieks ju ir nemato doh.gif
O pagal ka sprendziama monetos verte? Kaip suprantu pagal senuma, retuma ir metalo branguma ax.gif kaip ten? Ir kaip galima tai suzinoti, pvz. turiu 1925 (lygtais) lietuviska moneta, ar ji vertinga kolekcionuojantiems? Kokio senumo pas tave monetos? Man paciai irgi idomiausios kuo senesnes, ir jau nebevartojamos monetos. Zodziu, sia tema niekada rimtai nesidomejau, bet visai smalsu butu si bei ta suzinoti. 4u.gif
Marsella
smile.gif Na žiūriu tikrai įdomus užsiėmimas, bet ko gero kolekcionuočiau tik šiuolaikines monetas ar valiutas biggrin.gif nes lėšų senovinėms manau neatsirastų, jei jau tokios brangios, beja gal galėtumėt duoti pavyzdžių - kiek maždaug kainuoja tos senovinės monetos? Ir kokių merginos jau turit sukaupusios? 4u.gif
Alegra
Dabar esu toli nuo namu, tai tiksliai metu neparasysiu tu senoviniu. Monetos verte yra pagal metus. Labai skirtingai buna-pvz moneta brangesne, kuo maziau vienetu jos isleista yra. Priklauso brangumas nuo to-ar dar ta moneta yra apyvartoj. Paskui sprendziama-kaip issilaikiusi moneta, ar labai nesudulejusi, neapibraizyta. kuo geriau issilaikiusi-tuo didesne kaina. Turiu as prusiska viena 1600 kazkelintu metu, arabisku senoviniu, rusisku sidabriniu, vokietijos sidabriniu(Hitleriniu).
Monetos verte galima patikrinti tiesiog nuejus i google, paieskos laukeli ivedi monetos metus, sali ir dar buy. Ismes puslapius kur jas parduoda ir kokia kaina is to gali susidaryti vaizda mazdaug kiek ta moneta verta. Yra dar knygos specialios su monetu vertem ir to laikmecio politine salies situacija, kiek tu monetu is viso isleista buvo ir tt. Cia jau profesionaliems rinkejam. Tik kad ta knyga apie 100$ kainuoja blink.gif Ir dar ne viena yra biggrin.gif
O Marsellai patarciau kolekcijonuoti labai naujas siuolaikines monetas, tada ju verte didesne-neapibraizytu.
Siaip tai cia vos ne kaip investicija anukams biggrin.gif Po kiek tai metu jos pasidarys brangios tos monetos mirksiukas.gif
As tai kaip menininke-tai man labiau rupi monetos grozis, visi israizymai, senumas. Su tom vertem per daug nesiknaisioju, tik siaip kartais idomu paziuret mazdaug kiek verta kolekcija butu smile.gif
Marsella
Na dėkui labai už patarimus, bandysiu 4u.gif tikrai kažkaip įdomu pasidarė mirksiukas.gif
Alegra
Siaip idomus uzsiemimas mirksiukas.gif Dabar mastau pats laikas lietuvisku,latvisku, estisku monetu prisikaupimui-jei ives eura smile.gif
Marsella
QUOTE(Alegra @ 2007 05 04, 02:21)
Siaip idomus uzsiemimas mirksiukas.gif  Dabar mastau pats laikas lietuvisku,latvisku, estisku monetu prisikaupimui-jei ives eura smile.gif
*

Na taip, iki euro dar toloka, bet vistiek, o dėl šių laikų monetų - ar jas kur nors keičia, t.y. iš lietuviškų į užsienietiškas? blush2.gif
Alegra
QUOTE(Marsella @ 2007 05 05, 11:48)
Na taip, iki euro dar toloka, bet vistiek, o dėl šių laikų monetų - ar jas kur nors keičia, t.y. iš lietuviškų į užsienietiškas?  blush2.gif
*

Manau Banke galima issikeist, aisku gali biski kreivai paziuret kai keiti i kokia viena krona smile.gif Bet koks skirtumas, svarbu kolekcija pilneja biggrin.gif
Marsella
lotuliukas.gif na pagalvotų ne kažin ką, bet tikrai neraudonuočiau biggrin.gif thumbup.gif
butterfly_
As kolekcionuoju skirtingu saliu euro monetas. Kolekcija verta tik tiek, kiek euru turiu 4u.gif Bet man tiesiog smagu kai ji pilneja, grazu, kad ju tiek daug skirtingu ir graziu mirksiukas.gif Graziausios man yra progines (jas gali viena salis tik viena karta per metus isleisti), jas ir sunkiausia gauti ir manau, kad jos vertingesnes.
O kitu saliu (ne euro) ir senoviniu turiu tik tiek, kiek po ranka pasitaiko rolleyes.gif
Silpna is manes kolekcininke hihihi.gif
Alegra
Tai bet vis i prieki-ir kolekcija pilneja mirksiukas.gif Pas mane irgi letokai tas darbas monetu rinkimo vyksta,bet metai bega-monetos kaupiasi smile.gif
Tila
Turiu nedidele monetu kolekcija. Buvusios Cekoslovakijos monetu, kai kuriu uzsienio saliu monetu, keleta senoviniu monetu ax.gif Negaliu saves kolekcininke tituluoti, menka kolekcija. Anksciau tuo domejausi ir uzsiemiau, dabar nebe schmoll.gif
Daile
Turim ir mes, tik nekolekcionuojam...kažkada vaikystėje vyras prie namų rado užkastų pinigų, tai surinko, visokių ten yra ir būklės skirtingos.
taip pat turi popierinių senovinių gerai išlaikytų pinigų.
kaip 100 markių 1910balandžio21d.
100 litų 1928m kovo 31d.
10 rublių 1909m
įdomu būtų sužinoti jų vertę g.gif
bandysiu per google kaip kažkuri patarė
Morepink
Turiu viena Deutsche mark'e, 1950 metu (moneta). Kaip manot, verta ji ko nors ar nea? blush2.gif 4u.gif
Alegra
QUOTE(Morepink @ 2007 09 10, 01:26)
Turiu viena Deutsche mark'e, 1950 metu (moneta). Kaip manot, verta ji ko nors ar nea? blush2.gif  4u.gif
*

Pabandyk rasti verte per google.com .Parasyk monetos pavadinima,metus, sali ir buy. Reikia pasiknist ir rasi smile.gif
saulutem
Susidomejau ir as monetoms smile.gif
yra kruvele visokiausiu, bet butent kolekcionuoti pasirinkau pakolkas viena tema - kates bigsmile.gif jau trys monetas turiu, o vien tik tos salies serijos ju yra apie 30 paveiksliuku (mazdaug kiekvienais metais po viena) o ir to paties paveiksliuko dar skirtingu variantu yra - auksine, sidabrine, nikeline ir t.t.

Kol kas jos yra originaliose dezutese arba vokeliose, bet noreciau albumo monetoms...

gal kuri esat juos uztikusi Lietuvoje?

itariu, kad galima profsajungos rumuose nusipirkti sestadieniais, bet kada dabar ten pakliusiu... jau knieti ebay ji nusipirkti...
Alegra
QUOTE(saulutem @ 2008 03 12, 03:16)
Susidomejau ir as monetoms smile.gif
yra kruvele visokiausiu, bet butent kolekcionuoti pasirinkau pakolkas viena tema - kates  bigsmile.gif  jau trys monetas turiu, o vien tik tos salies serijos ju yra apie 30 paveiksliuku (mazdaug kiekvienais metais po viena) o ir to paties paveiksliuko dar skirtingu variantu yra - auksine, sidabrine, nikeline ir t.t.

Kol kas jos yra originaliose dezutese arba vokeliose, bet noreciau albumo monetoms...

gal kuri esat juos uztikusi Lietuvoje?

itariu, kad galima profsajungos rumuose nusipirkti sestadieniais, bet kada dabar ten pakliusiu... jau knieti ebay ji nusipirkti...
*

JAV yra pirkti kolekcijonavimo albumu net ir knygynuose. O LT nesu macius unsure.gif Gal kitos kolekcijonieries zinos mirksiukas.gif O siaip jei kas-Ebay visada visko turi biggrin.gif
Niccolo
Tokių pigių dalykų iš ebayaus neverta pirkti - nueik į profsąjungų rūmūs, ir rasit už padorią kainą. Aš kadangi iš Kauno, tai patarti negaliu, kada būna. Kaune būna sekmadieniais iš ryto, Vilniuj lyg tai irgi... Kaune dar centriniam pašte yra, antikvariatuose.
O šiaip tai monetų kolekcionavimas - beveik vien senų diedukų pomėgis. Ir tie diedukai pasiruošę vienas kitam gerkles perkąsti :-)
Aš kažkada kolekcionavau visa smonetas, dabar pamačiau, kad visų vis tiek nesurinksiu, tai kolekcionuoju tik LDK monetas, skirtingus nominalus. Bet pigiausias jau susipirkau, brangesnėms dar užsidirbsiu :-)
nerėja
kas nori keistis monetom? keiciu sias:
vienas rublis ant kurio nera parasyta metu, tik uzrasas "Pobeda nad fashiskoi germanei"
5 kopeikos 1985 m
20 kopeiku 1988m
5 kopeikos 1991m
2 kopeikos 1987m
20 lenkijos grasiu 1996m
50 lenkijos grasiu 1992m
10 lenkijos grasiu 1993m
5 lenkijos grasei 1992m
10 lenkijos grasiu 1990m
1 doicmarke 1992m
5 doicmarkes 1977m
5 pfeningai 1993m
10 pfeningu 1994m
5 latvijos sentimai 1992m
2 latvijos sentimai 1992m
20 prancuzijos centimai 1996m
10 estijos centu 1998m
5 UK pensai 1990 m
20 vengrijos forintu 1994m
100 vengrijos forintu 1998m
5 forintus 1993m
20 kroatijos lipu 1998m
10 kroatijos lipu 2005m
50 kapeiku 1998m
10 ukrainos kapeiku 1992m
atviraj
sveikos. Mano brangusis kolekcionuoja monetas. ar jums uztenka informacijos apie jas? Ypac lietuviskuose puslapiuose? Siaip, gal kas gali pasiulyti monetu keisti i knygas? smile.gif
http://public.fotki.com/atviraj/knygynas-vilniuje/
vidar
Sveiki monetu kolekcininkai smile.gif ,
Gal kas norit keist alaus bokalus ar taures i monetas?
Turiu gan nemazai monetu keitimui!

waliunas@gmail.com
Kolekcionierė
www.gildija.org
Chr.
atleiskit už šita kvailą klausimą, bet ar monetų kolekcionavimas tas pats kaip ir u-sienietiškų pinigų kolekcionavimas?
Chr.
Turiu 1LT 1925m. Idomu, jis kiek nors vertas... doh.gif
SarasM
Kaina priklauso nuo monetos stovio. Labai gero stovio moneta kainuotu 15 litu, o prasideda nuo kokiu 3 lt. mirksiukas.gif
saules_vaikas
Na, savęs nepavadinčiau motenų kolekcioniere, tačiau turiu porą prikaupus.. wink.gif
Neperseniausiai buvau išvykus į JAV tai ten pradėjau rinkti 25 centų monetas ir nusipirkau tam specialų dėklą, tačiau ten nėra visų valstijų sad.gif
Be to kaupiu lietuviškus proginius litus smile.gif
SarasM
QUOTE(saules_vaikas @ 2008 12 22, 00:46)
Na, savęs nepavadinčiau motenų kolekcioniere, tačiau turiu porą prikaupus.. wink.gif
Neperseniausiai buvau išvykus į JAV tai ten pradėjau rinkti 25 centų monetas ir nusipirkau tam specialų dėklą, tačiau ten nėra visų valstijų sad.gif
Be to kaupiu lietuviškus proginius litus smile.gif
*

Tai labiausiai pasisekusi apyvvartiniu monetu serija visoje numizmatikos istorijoje wink.gif As vakar gavau paskutiniji! Taigi, mano albumas jau pilnas smile.gif Dabar reikia susirinkt dolerius ir laukt nauju ketvirciu smile.gif
Matriciokas
Gerbiamos mamytes,

Nesu profesionalas sios srities, bet moentas kolekcionuoju.

Apie monetu rinkima ir "sandeliavima".

patartina vertingesnes monetas laikyti Holderiuose arba kapsulese.
Hoderiai gali buti kraunami i dezutes, arba specialiai tam skirtus albumus.
ne tokias vertingas monetas, manau reiktu laikyti paprastuose albumuose. (Albumai buna su platikiniais lapais su kisenelem).

Monetu apytiskle kaina galima suzinoti is tam skirtu katalogu. populiariausias katalogas pasaulyje yra Krause leidimo. Nemazai monetu kainu galima paziureti tinklalapyje www.pirkis.lt

Apie siuos dalykus reiktu labai daug ir ilgai pasakoti ir kalbeti. Tad jeigu tikrai kam idomu, krepkites, galesiu padet. Turiu keletos metu Krause katalogu elektronines versijas (pdf formatu, galeciau duot, bet dydis labai didelis, reikia rasyt i atminties rakta arba DVD diska)
dėja
Vyras žurnale rado lankstinuką galima užsisakyti JAV sidabrinių dolerių kolekcija.

Ką apie tai manote,aš kažkaip abejoju ta kolekcija.Ar verta tiek mokėti g.gif
SarasM
QUOTE(dėja @ 2009 03 30, 21:41)
Vyras žurnale rado lankstinuką galima užsisakyti JAV sidabrinių dolerių kolekcija.

*

Reiketu smulkesnes informacijos. Kas per doleriai, kokia kaina.. Yra doleriu kurie parsiduoda po simtus tukstanciu doleriu, kiti kainuoja vos keleta. Is kur i kur reiketu siust ir t.t.

Asmeniskai tai as visokiais lankstinukais nelabai pasitikiu, manau, paprastame e-bay galima butu ten minimus dolerius nusipirkti kur kas geresne kaina. Nebent tai pacios kalyklos koks nors ypatingas pasiulymas.. Taciau, jei tai perpardavinetoju pasipelnymo tikslais leidziama reklama, tai tikriausiai butu galima surasti ir pigesniu budu..

O kodel sudomino butent JAV sidabriniai doleriai??

Alegra
QUOTE(dėja @ 2009 03 30, 13:41)

*

Aha,pritariu Sarui reiketu pasidometi koks tas lankstinukas-ar ten kolekcininkam specialiai skirtas tam tikruose spec leidiniuose ar siaip kokiam bendram kataloge iterpta mirksiukas.gif Ebay galima pigiau rasti su dideliu noru.

O siaip del sidabriniu doleriu tai JAV kolekcijonieriai tik JAV ivairiu tarpsniu valiutoje mato verte unsure.gif Atseit JAV tai vertinamiausia labiausiai. Pav Europos ir kt saliu tai jau pigiau ten galima isigyti. Pirkau Rusiska moneta antikvariate JAV 1700 kazkelintu metu tai tik 12$ smile.gif Gal kad Rusiska lotuliukas.gif
SarasM
Apie visa sita reikala siek tiek rasau ir savo forume. Mano akimis tai eilinis zmoniu maustymas..

Jei domina ir Jus, galite pasiskaityti: http://www.pomegis.lt/forumas/uab-%22monet...ciai--t237.html

Sekmes visame kame ir nepasimaukite wink.gif
degu_
O gal iš besidominčiųjų galite pasakyti, kur būtų daugmaž galima rasti Lietuvos proginių monetų kainas ir jas parduoti? Nes per pirkis.lt nerandu niekaip...
SarasM
Gali man parasyt kas per monetos - bandyciau padet. Nors galiu iskart pasakyt, kad siai dienai su Lietuviskom proginem didele beda. Praktiskai niekas nebeperka, o kainos kasdien mazeja sad.gif
saulutem
skelbiu.lt galima pasiziureti orientacines kainas
Slabake
Sveikos,

Turiu krūvelę monetų, kažkada gavau dovanų. Tačiau kolekcionuoju tik pašto ženklus, todėl galėčiau pasikeisti.

SarasM
QUOTE(Slabake @ 2009 06 16, 11:34)
Sveikos,

Turiu krūvelę monetų, kažkada gavau dovanų. Tačiau kolekcionuoju tik pašto ženklus, todėl galėčiau pasikeisti.
*

Labas, kokie zenklai domina ir is kokio miesto esi? Galetume pasikeisti bigsmile.gif
Alegra
Sarai cia matosi esi prie profu biggrin.gif Ar kolekcijonuoji "setus" Is eiles tokias pacias monetas tik skirtingu metu paeliui pvz 1997,1998,1999. Man aiskino,kad setas jau is 3 monetu gali buti. Po kiek monetu "setuoji" jei tai darai? bigsmile.gif
SarasM
QUOTE(Alegra @ 2009 09 26, 16:41)
Sarai cia matosi esi prie profu biggrin.gif  Ar kolekcijonuoji "setus" Is eiles tokias pacias monetas tik skirtingu metu paeliui pvz 1997,1998,1999. Man aiskino,kad setas jau is 3 monetu gali buti. Po kiek monetu "setuoji" jei tai darai? bigsmile.gif
*

Labas, zinau, kad yra taip renkanciu, bet as renku tik pagal tipus smile.gif Gilinimasis i metus, kalyklas ar dar ka nors jau butu per daug smile.gif
Iki,
Saras
viktorrija
Sveikos, 4u.gif
as irgi kolekcionuoju monetas,daugiausiai senesnes.Gal kas turit nereikalingu, galeciau nupirkt uz padoria kaina. tongue.gif domina įvairiu metalu monetos, nuo aukso iki vario drinks_cheers.gif jei ka rasykit dometa7@gmail.com
belkaa
QUOTE(Matriciokas @ 2009 01 30, 20:25)
Gerbiamos mamytes,

Nesu profesionalas sios srities, bet moentas kolekcionuoju.

Apie monetu rinkima ir "sandeliavima".

patartina vertingesnes monetas laikyti Holderiuose arba kapsulese.
Hoderiai gali buti kraunami i dezutes, arba specialiai tam skirtus albumus.
ne tokias vertingas monetas, manau reiktu laikyti paprastuose albumuose. (Albumai buna su platikiniais lapais su kisenelem).

*

Labas, ar galetu kas nors įdėti foto, kaip atrodo tie albumai monetoms laikyti? Noriu nupirkt vyrui dovanų, nes turim jau nemažą kiekį įvairių šalių monetų ir popierinių pinigų, bet niekur nerandu albumo ar dėklo joms laikyti. Būčiau labai dėkinga už atsakymus. smile.gif
SarasM
QUOTE(belkaa @ 2010 01 22, 16:29)
Labas, ar galetu kas nors įdėti foto, kaip atrodo tie albumai monetoms laikyti? Noriu nupirkt vyrui dovanų, nes turim jau nemažą kiekį įvairių šalių monetų ir popierinių pinigų, bet niekur nerandu albumo ar dėklo joms laikyti. Būčiau labai dėkinga už atsakymus.  smile.gif
*

Labas,
Visą reikalinga informaciją apie monetų albumus surasi pomegio forume:
http://www.pomegis.lt/forumas/viewtopic.php?f=30&t=26
Taip pat ten esu sukėlęs ir foto. Jei domina įsigijimas tai irgi galiu padėt.
Iki,
Šarūnas
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.