Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Radiatoriu pakeitimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2
undi
Sveikos, pas mane visu pajegumu dabar vyksta butelio remontai ir va atejo laikas pasikeisti radiatorius. na bet kolkas sildymas dar neisjungtas tai judint nieko negaliu. o va savo santechniko predejau klausti ar gales juo pakeisti. tai jis man pradejo sakyti,kad tai neteiseta, negalima. kad tai reikes viso namo vandeni isleisti, ir kad tai kainuoja nerealius pinigus..gal kas susiduret su tokiu atveju?
nuo ko predeti spresti ta problema ir kiek tai kainuotu?
virdzina
QUOTE(undi @ 2007 04 13, 07:59)
Sveikos, pas mane visu pajegumu dabar vyksta butelio remontai ir va atejo laikas pasikeisti radiatorius. na bet kolkas sildymas dar neisjungtas tai judint nieko negaliu. o va savo santechniko predejau klausti ar gales juo pakeisti. tai jis man pradejo sakyti,kad tai neteiseta, negalima. kad tai reikes viso namo vandeni isleisti, ir kad tai kainuoja nerealius pinigus..gal kas susiduret su tokiu atveju?
*

Pas mus irgi keis radiatorius, bet tik vienam kambaryje. O santechnikas labai ramiai sutiko, šiom dienom viską supirks ir kai atjungs šildymą, pakeis. Kiek viskas kainuos dar nežinau.
kioske
pas mus pakeite visam bute radiatorius sildymo sezono metu (kovo men.) ax.gif gal todel brangiau kainavo 1050 Lt uz radiatoriu ir vamzdyno pakeitima, bei irengima vietos skalbimo masinai 4u.gif jokiu problemu mums nesudare, nes viska mestriukai patys tvarko bigsmile.gif issikviecia ka reikia ir santechnika, elektrika ir dujininka, nes norim duju skaitikli persikelti 4u.gif
ALIGATOR
QUOTE(undi @ 2007 04 13, 08:59)
*

Tikrai taip....
Norimt pakeisti radiatorius reikia isleisti vandeni is namo sistemos. Dabar yra tokia tvarka, kad norint tai padaryti reikia eiti i vandenis ir parasyti prasyma bei susimoketi uz vandens kieki kuris bus isleistas i kanalizacija.Tada tarnyba paskiria atsakinga zmogu uz sistemos vandens isleidima ir pripildyma.
Santechnikai savavaliskai bijo isleisti vandeni nes jis yra zalios spalvos ir tai gali pastebeti nuotekose ir atvykti avarine.
Kiek tai kainuoja nezinau, bet as dariausi pries metus tai susitariau su vandens tarnybos darbuotojais ir padare neoficialiai:)
undi
QUOTE(ALIGATOR @ 2007 04 13, 10:11)
Tikrai taip....
Norimt pakeisti radiatorius reikia isleisti vandeni is namo sistemos. Dabar yra tokia tvarka, kad norint tai padaryti reikia eiti i vandenis ir parasyti prasyma bei susimoketi uz vandens kieki kuris bus isleistas i kanalizacija.Tada tarnyba paskiria atsakinga zmogu uz sistemos vandens isleidima ir pripildyma.
Santechnikai savavaliskai bijo isleisti vandeni nes jis yra zalios spalvos ir tai gali pastebeti nuotekose ir atvykti avarine.
Kiek tai kainuoja nezinau, bet as dariausi pries metus tai susitariau su vandens tarnybos darbuotojais ir padare neoficialiai:)
*

as siandien masciau i silumos tinklus lekt pasitikslint, bet kaip supratau reikia ir vandenis vaziuot?
ALIGATOR
QUOTE(undi @ 2007 04 13, 10:29)
as siandien masciau i silumos tinklus lekt pasitikslint, bet kaip supratau reikia ir vandenis vaziuot?
*

Tai as nezinau priklauso nuo yra bendrija-nera bendrijos ir t.t., kas administruoja ir t.t., velnias cia zino kas kam dabar priklauso gal ir silumos tinklai atsakingi?
stilinga
Jei pas jus bendrija ir sildymo sistemas administruoja pati, o ne pvz.: silumos tinklai ar koks Rubikonas, tai noredami pakeisti radiatorius turetumete kalbeti su bendrijos valdyba. Naujus radiatorius turetumet rinktis tokio pat galingumo kaip ir senuosius, nes jei desit galingesnius bus daug sutrikimu sildymo sistemoje. O uz nuleista skysti is sistemos ir uz nauja skysti, teks jums sumoketi. Zinoma, tai bus nevienas simtas lituku.
sekmes 4u.gif
KriuKriu
QUOTE(undi @ 2007 04 13, 08:59)
*

Tikrai nemanau, kad kainuoja labai brangiai. Jeigu keitimas vyksta sildymo sezono metu, tada brangu, nes reikia stabdyti silumos siurblius, daugiau rupesciu.
O vasara vandeni isleist, ir po pakeitimo vel uzpildyt sistema nieko tokio sudetingo nera.
Mes irgi keisim, kai ziema baigsis smile.gif Tai santechnikas sako, kad is viso namo vandens isleist nereikes, nes gyvenam paskutiniam aukste. Tik iki tam tikro lygio isleist ir jau galima keist.
Papildyta:
QUOTE(stilinga @ 2007 04 13, 10:44)
Jei pas jus bendrija ir sildymo sistemas administruoja pati, o ne pvz.: silumos tinklai ar koks Rubikonas, tai noredami pakeisti radiatorius turetumete kalbeti su bendrijos valdyba. Naujus radiatorius turetumet rinktis tokio pat galingumo kaip ir senuosius, nes jei desit galingesnius bus daug sutrikimu sildymo sistemoje. O uz nuleista skysti is sistemos ir uz nauja skysti, teks jums sumoketi. Zinoma, tai bus nevienas simtas lituku.
sekmes  4u.gif
*

Dar papildysiu siek tiek. Del radiatoriu galingumo butinai apsilankykit silumos tinkluose, kad pagal kazkokias bylas, namu adresa pasakytu koks turi buti galingumas. Pas drauge tarybiniais laikais statytam name radiatoriai paprasciausiai buvo nuvogti, ideti daug mazesni ir visa gyvenima nezinodami zmones salo. Kai is silumos tinklu susizinojo kiek tiksliai turi buti, isidejo normalius ir dabar siltai, komfortiskai gyvena.
Beje, santechnikui uz vandens isleidima is sistemos vienam radiatoriui mokejo gal 20 litu. Kodel jus sakot, kad cia simtais turi kainuoti? Juk tik kraniuka rusyje reikia atsukti ir uzsukti. Pakeitus radiatoriu, vel nulekti i rusi ir vel atsukti kraniuka g.gif
undi
QUOTE(Piene123 @ 2007 04 13, 10:46)
Tikrai nemanau, kad kainuoja labai brangiai. Jeigu keitimas vyksta sildymo sezono metu, tada brangu, nes reikia stabdyti silumos siurblius, daugiau rupesciu.
O vasara vandeni isleist, ir po pakeitimo vel uzpildyt sistema nieko tokio sudetingo nera.
Mes irgi keisim, kai ziema baigsis smile.gif Tai santechnikas sako, kad is viso namo vandens isleist nereikes, nes gyvenam paskutiniam aukste. Tik iki tam tikro lygio isleist ir jau galima keist.
*

nu va pas mus bendijos nera. tai reikia eiti tiesiai i kazkuria instituciaja. nu aciu jums nuraminot, kad nera dideles cia tragedijos. vistiek lauksiu kol sildyma isjungs. o tada bandysiu keistis tuos radiatorius. ir galinguma aisku pasiliksiu ta paty. bet kai pagalvoji, del paprasto mentnieko kiek probelmu atsiranda.
lietutis
QUOTE(undi @ 2007 04 13, 09:29)
*

Reikia vaziuoti tik i sildymo tinklus. Gauti leidima radiatoriu pakeitimui (brezinukas su esamu sildymo tasku skaiciumi, vietomis ir leidziamu galingumu, i kuri atsizvelgiant pirksite ir naujus radiatorius) - ~50lt ir susimokesite uz vandens nuleidima konkrecia diena ~35lt. Sutarta diena atvyks santechnikas ir nuleis vandeni. Jam dar uz kazka reikejo damoketi ~12lt. Psio. Toliau radiatoriu, priedu ir santechniku ikainiai ir darbas smile.gif Kainos tarkim gal pakile, nes musu veiksmas buvo pries 2 metus, bet nemanau, kad ipatingai.
undi
QUOTE(lietutis @ 2007 04 13, 10:55)
Reikia vaziuoti tik i sildymo tinklus. Gauti leidima radiatoriu pakeitimui (brezinukas su esamu sildymo tasku skaiciumi, vietomis ir leidziamu galingumu, i kuri atsizvelgiant pirksite ir naujus radiatorius) - ~50lt ir susimokesite uz vandens nuleidima konkrecia diena ~35lt. Sutarta diena atvyks santechnikas ir nuleis vandeni. Jam dar uz kazka reikejo damoketi ~12lt. Psio. Toliau radiatoriu, priedu ir santechniku ikainiai ir darbas smile.gif Kainos tarkim gal pakile, nes musu veiksmas buvo pries 2 metus, bet nemanau, kad ipatingai.
*

aciu labai uz koknrecia info, o jus radiatorius keitet iskart. as tai noreciau juos nusipjaut, o kaip baigsis remontai, ar net pries sildymo sezona tik naujus susidet.
lietutis
QUOTE(undi @ 2007 04 13, 10:00)
aciu labai uz koknrecia info, o jus radiatorius keitet iskart. as tai noreciau juos nusipjaut, o kaip baigsis remontai, ar net pries sildymo sezona tik naujus susidet.
*

blink.gif Nieko ten pjauti nereikia. Normalus santechnikas viska atsuka, net tai kas neatsukama. Atsukus tokiu atveju reiktu uzsandarinti - uzsukti verzle, uzaklinti, nezinau kaip tai vadinas tongue.gif Bet rudeni vel tektu nuleidineti vandeni isnaujo ir tada montuoti radiatorius.
Arba variantas, kad santechnikas paruostu vamzdziu galus taip, kad galetum juos isigijes iskarto montuoti, bet cia matai, kaip jis atitaikys be paciu radiatoriu, nes prie sienu tvirtinasi ir ju laikikliai, ir reguliuojami auksciai ir t.t.
Tai kam tu juos uzsidegusi keisti dabar? Keisk kai galesi, tai padaryti 4u.gif
undi
QUOTE(lietutis @ 2007 04 13, 11:12)
blink.gif Nieko ten pjauti nereikia. Normalus santechnikas viska atsuka, net tai kas neatsukama. Atsukus tokiu atveju reiktu uzsandarinti - uzsukti verzle, uzaklinti, nezinau kaip tai vadinas tongue.gif Bet rudeni vel tektu nuleidineti vandeni isnaujo ir tada montuoti radiatorius.
Arba variantas, kad santechnikas paruostu vamzdziu galus taip, kad galetum juos isigijes iskarto montuoti, bet cia matai, kaip jis atitaikys be paciu radiatoriu, nes prie sienu tvirtinasi ir ju laikikliai, ir reguliuojami auksciai ir t.t.
Tai kam tu juos uzsidegusi keisti dabar? Keisk kai galesi, tai padaryti 4u.gif
*

tai pas mane dabar viso buto remontai vyksta, ir darbininkai klausia ar aplink radiatoriu daryti ka nors ar paliksi esamus. nes jei kazkada juos sugalvosiu keist tai jau uz radiatoriu vaizdelis nekoks liks;)
ALIGATOR
QUOTE(lietutis @ 2007 04 13, 10:55)
*

Nu jeigu pries du metus tai tikrai gal daug nepakile jei tai galima vadinti nedaug, nu turiu omenyje nedaug TIK PADAUGINTI REIKIA IS KOKIU 3 AR 4 kartu:))
KLEVELIS
Pas mus prieš savaitę keitė radiatorius . Tai man buvo privalumas, kad gyvenu 5 aukšte ir yra namo bendrija leido pirmininkė mažai nuleisti vandens ir pakeitė , bet už 2 radiatorius + priedai sumokėjau apie 500 Lt, o jei būčiau pirkus radiatorius špižinius tai tada būtų dar + 300 Lt.
O kiek reikia mokėti meistrui nežinau nes nemokėjau tečiui ax.gif Pakeitimas užtruko apie 2 val.
Reikia radiatorius pasikeisti prieš remontą g.gif
ooo
QUOTE(ALIGATOR @ 2007 04 13, 11:36)
Nu jeigu pries du metus tai tikrai gal daug nepakile jei tai galima vadinti nedaug, nu turiu omenyje nedaug TIK PADAUGINTI REIKIA IS KOKIU 3 AR 4 kartu:))
*

silumos tinklu kainos nesikeicia taip greitai biggrin.gif
pati domejausi keitimu, tai skamvinausi i silumos tinklus teirautis, kokio galingumo radiatorius galiu pirkti, tai pasake, kad jie gali ir pakeisti, tik reiks moketi, praktiskai tokas pat kainas (plius minus litas kitas) ir susake
cia panaisia kaip vandens tiekejas atsiuncia savo meistra vandens skaitliuka pakeist - na kad butu garantija, kad viskas padaryta kaip reikia, nes jei koki meistra samdyt radiatoriams keist, o paskui kazkas su jais netvarkoj, radiatorius nesyla ar pan, tai vel; papildomos islaidos, todel pirmas zingsnis turetu buti nueiti i siluma tiekiancia imone, aiskintis galimas radiatoriu vietas (jei norima keistis), galimus galingumus ir tartis, kad ju meistras keistu, bus pigiau ir patikimiau, nei siaip koks ateitu
KLEVELIS
Prieš perkant radiatorius reikia pasiimti pažymą iš Šilumos tinklų, kokio didumo galima pirkti radiatorius ax.gif
ooo
QUOTE(KLEVELIS @ 2007 04 13, 12:09)
Prieš perkant radiatorius reikia pasiimti pažymą iš Šilumos tinklų, kokio didumo galima pirkti radiatorius  ax.gif
*

nepykit, pataisysiu - ne didumo, o galingumo 4u.gif
KLEVELIS
QUOTE(ooo @ 2007 04 13, 12:22)
nepykit, pataisysiu - ne didumo, o galingumo  4u.gif
*

Taip 4u.gif
lietutis
QUOTE(ooo @ 2007 04 13, 11:06)
.... kad ju meistras keistu, bus pigiau ir patikimiau, nei siaip koks ateitu
*

Nezinau g.gif Bet tie pijokai (tikrai dristu juos taip vadinti), kurie dirba santechnikais silumos tinkluose man tikrai nera patikimesni uz gera santechnika, kitas reikalas, jei tokio nepazisti ir neturi kas rekomenduotu. O ju aiskinimai, tai irnesakyk.gif reik gi duonai kazkaip uzsidirbti.
ooo
QUOTE(lietutis @ 2007 04 13, 13:00)
Nezinau g.gif Bet tie pijokai (tikrai dristu juos taip vadinti), kurie dirba santechnikais silumos tinkluose man tikrai nera patikimesni uz gera santechnika, kitas reikalas, jei tokio nepazisti ir neturi kas rekomenduotu. O ju aiskinimai, tai irnesakyk.gif reik gi duonai kazkaip uzsidirbti.
*

matai, jei juos privaciai samdai, tai tas pats, kas bet kokius kitus meistrus samdytum, bet jei moki silumos tinklams opagal ju ikainius,kad ju darbuotojas atliktu darbus, tai paskui ilumos tinklai tepabando prisiknisti, kad del tavo kaltes kaimynams radiatoriai nesyla ir netaisyt broko nemokamai ax.gif
lietutis
Kazkaip man rodosi, kad cia siek tiek persudetingai ziurima i situacija. Prie ko cia radiatorius ir del jo nesyla pas kaimynus g.gif Jei jo galingumas atitinka parametrus, tu turi visus dokumentus, nekeitei isplanavimu, isdestymo, arba jis buvo paskaiciuotas, tai tegu reiskia kas ka nori. su ju leidimu juk keitei radiatorius ir viskas. Tokia beprasme diskusija. Tvarka as jau parasiau, jei ji kam idomi.
ooo
QUOTE(lietutis @ 2007 04 13, 13:13)
Kazkaip man rodosi, kad cia siek tiek persudetingai ziurima i situacija. Prie ko cia radiatorius ir del jo nesyla pas kaimynus  g.gif Jei jo galingumas atitinka parametrus, tu turi visus dokumentus, nekeitei isplanavimu, isdestymo, arba jis buvo paskaiciuotas, tai tegu reiskia kas ka nori. su ju leidimu juk keitei radiatorius ir viskas. Tokia beprasme diskusija. Tvarka as jau parasiau, jei ji kam idomi.
*

visi radiatoriai sujungti i iena sistema mirksiukas.gif jei kas ne taip (variantu buna visokiu), gali pas kaimyna arba paties bute nesilt
cia greiciau ne diskusija, as parasiau, kaip pati daryciau - gal kas irgi taip sugalvos, jei jus turit patikimus meistras ir jums labiau patinka kitas variantas - prasom
o tureti leidimus ir popierius tai dar ne viskas, reikia, kad visi darbai butu tinkamai atlikti, patikek, tokiu perliuku pasitaiko (mano tevas dirba su sildymo sistemom - atnaujinimu, nauju projektavimu ir t.t.)
zirzzile
QUOTE(kioske @ 2007 04 13, 09:03)
jokiu problemu mums nesudare, nes viska mestriukai patys tvarko  bigsmile.gif  issikviecia ka reikia ir santechnika, elektrika ir dujininka, nes norim duju skaitikli persikelti  4u.gif
*

sveikos, oi mane labai domina dujų skaitliuko perkėlimas.....
Gal gali pasakyti kaip tas vyksta...? Mes visaip dvejojam kaip atsikratyti to vaiduoklio virtuvėjė-kabančio skaitliuko ir vamzdžių. gyvenam paskutiniame aukšte, tai i viršų vamzdžiai jau nebeeina, labai norėtųsi juos nuleisti žemiau ir ta skaitliuko dėžė taip pat žemyn nuleisti.... Pažįstamas sakė, kad nesudėtinga ten nupjauti tuos vamzdžius it skiatliuka nuleisti, bet mum kažkaip baugu, ar reikia leidimu ir pan. Būčiau labai dėkinga už informacija....
Muli@
QUOTE(lietutis @ 2007 04 13, 13:13)
Kazkaip man rodosi, kad cia siek tiek persudetingai ziurima i situacija. Prie ko cia radiatorius ir del jo nesyla pas kaimynus  g.gif Jei jo galingumas atitinka parametrus, tu turi visus dokumentus, nekeitei isplanavimu, isdestymo, arba jis buvo paskaiciuotas, tai tegu reiskia kas ka nori. su ju leidimu juk keitei radiatorius ir viskas. Tokia beprasme diskusija. Tvarka as jau parasiau, jei ji kam idomi.
*

Vanduo senais ketiniais radiadoriais prateka lengvai ( jei, aisku, jie neuzake ).
Jei nusipirksit netinkamus centrinei sildymo sistemai plieninius radiatorius, vanduo, tekedamas plonais vamzdeliais radiatoriuje, nepateks i kitus aukstus, nes sumazes vandens spaudimas.

Taip girdejau kalbant santechnika ax.gif

Ar tai tiesa, ar pasakos, pasakyti negaliu, nesidomejau..

4u.gif
cheery
QUOTE(ooo @ 2007 04 13, 12:06)
silumos tinklu kainos nesikeicia taip greitai  biggrin.gif
pati domejausi keitimu, tai skamvinausi i silumos tinklus teirautis, kokio galingumo radiatorius galiu pirkti, tai pasake, kad jie gali ir pakeisti, tik reiks moketi, praktiskai tokas pat kainas (plius minus litas kitas) ir susake
*

hm.. o aš ką tik skambinausi į šilumos tinklus dėl šito, tai jie nukreipė mane su visais klausimais į Antakalnio ūkį ir patys sakė radiatorių keitimu neužsiima unsure.gif
gal kas žinot kokį meistro, kuris gali pakeisti radiatorius, kontaktus? ax.gif
ooo
QUOTE(cheery @ 2007 05 02, 10:00)
hm.. o aš ką tik skambinausi į šilumos tinklus dėl šito, tai jie nukreipė mane su visais klausimais į Antakalnio ūkį ir patys sakė radiatorių keitimu neužsiima unsure.gif
gal kas žinot kokį meistro, kuris gali pakeisti radiatorius, kontaktus?  ax.gif
*

matai, cia jie matyt yra perdave silumos tinklu administravima antakalnio ukiui, kiekvienam mieste skirtingai...
cheery
QUOTE(ooo @ 2007 05 02, 10:12)
matai, cia jie matyt yra perdave silumos tinklu administravima antakalnio ukiui, kiekvienam mieste skirtingai...
*

tai čia vilniui smile.gif bet kažkaip keistai man pasirodė, kad jie į šitą reikalą visai nesikiša.. žiūrėsiu, kas gausis su antakalnio ūkiu, nes žmogus už tai atsakingas kol kas atostogauja
ooo
QUOTE(cheery @ 2007 05 02, 10:18)
tai čia vilniui smile.gif bet kažkaip keistai man pasirodė, kad jie į šitą reikalą visai nesikiša.. žiūrėsiu, kas gausis su antakalnio ūkiu, nes žmogus už tai atsakingas kol kas atostogauja
*

as tai Kaune buta turiu rolleyes.gif
cheery
QUOTE(ooo @ 2007 05 03, 13:49)
as tai Kaune buta turiu  rolleyes.gif
*

a.. aš galvojau, kad vilniuj, nes parašyta.. ax.gif
Zuiqtis
ai ten i tuos tinklus kai pasiskambini tai belekokiu pievu jie prisneka.. man susake kad nahaliavai pakeis, planeli tik pasidarykit, tipo cia ju darbas.. galiausia issiaiskinau kad jie isvis nieko nekeicia, turi ateiti is city servise meistras arba dar koks kitas.. tai zodziu sneka beleka ir belekaip..

QUOTE(zirzzile @ 2007 04 13, 16:04)
sveikos, oi mane labai domina  dujų skaitliuko perkėlimas.....
Gal gali pasakyti kaip tas vyksta...? Mes visaip dvejojam kaip atsikratyti to  vaiduoklio virtuvėjė-kabančio skaitliuko ir vamzdžių. gyvenam paskutiniame aukšte, tai i viršų vamzdžiai jau nebeeina, labai norėtųsi juos nuleisti žemiau ir ta skaitliuko dėžė taip pat žemyn nuleisti.... Pažįstamas sakė, kad  nesudėtinga ten nupjauti tuos vamzdžius it skiatliuka nuleisti, bet mum kažkaip baugu,  ar reikia leidimu ir pan. Būčiau labai dėkinga už informacija....
*

skambinkis i dujas.. mum viena vamzdi nupjove ir prisuko toki, kaip cia pasakius, nu lankstosi kur biggrin.gif sumokejom 100lt.. jei perkelinet skaitliuka ir vamzdzius, tai daugiau kainuos ir neaisku ar jie keis, nes ten virint reiks ir dar kazkokios nesamones doh.gif
edka
QUOTE(ooo @ 2007 05 03, 12:49)
as tai Kaune buta turiu  rolleyes.gif
*

bandyk pasiskambinti į Kauno energiją, ten projektą sutvarko, radiatorius pasako, kokius pirkti, kad paskui problemų nebūtų ax.gif
ooo
QUOTE(edka @ 2007 05 04, 11:31)
bandyk pasiskambinti į Kauno energiją, ten projektą sutvarko, radiatorius pasako, kokius pirkti, kad paskui problemų nebūtų  ax.gif
*

nu lygiai ta pati as ankstesniuose psl patariau kitoms rolleyes.gif tik pasirodo Vilniuj administravimas kitoms imonems perduotas, tai del to ir aiskinomes auksciau rolleyes.gif
jurgaval
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 05 03, 19:47)
ai ten i tuos tinklus kai pasiskambini tai belekokiu pievu jie prisneka.. man susake kad nahaliavai pakeis, planeli tik pasidarykit, tipo cia ju darbas.. galiausia issiaiskinau kad jie isvis nieko nekeicia, turi ateiti is city servise meistras arba dar koks kitas.. tai zodziu sneka beleka ir belekaip..
skambinkis i dujas.. mum viena vamzdi nupjove ir prisuko toki, kaip cia pasakius, nu lankstosi kur biggrin.gif sumokejom 100lt.. jei perkelinet skaitliuka ir vamzdzius, tai daugiau kainuos ir neaisku ar jie keis, nes ten virint reiks ir dar kazkokios nesamones  doh.gif
*

Mums tai sutvarke tuos duju vamzdziu, sukele viska i virsu ir tiek. kainavo atrodo apie 200 lt su skaitliuko pakelimu i virsu.
O su radiatoriu keitimu as irgi bandziau skambint i siluminius tai ten su jais beprasmiska. Issimatavau savo senus radiatorius, susirasiau kambariu kvadraturas ir nusiveziau i Celsi. Vyrukai greitai paskaiciavo, kokio galingumo reikia ir nusipirkom, o pakeite per pusdieni. Po viso to paskambinom i siluminius atvaziavo uzpilde sistema, atejo pasiziurejo ir tiek smile.gif
Patarciau visoms susirasyti duomenis ir tiesiai vaziuoti i parduotuves, ten geresni specialistai dirba nei silimos tinkluose biggrin.gif
Zuiqtis
QUOTE(jurgaval @ 2007 05 10, 14:01)
Mums tai sutvarke tuos duju vamzdziu, sukele viska i virsu ir tiek. kainavo atrodo apie 200 lt su skaitliuko pakelimu i virsu.
O su radiatoriu keitimu as irgi bandziau skambint i siluminius tai ten su jais beprasmiska. Issimatavau savo senus radiatorius, susirasiau kambariu kvadraturas ir nusiveziau i Celsi. Vyrukai greitai paskaiciavo, kokio galingumo reikia ir nusipirkom, o pakeite per pusdieni. Po viso to paskambinom i siluminius atvaziavo uzpilde sistema, atejo pasiziurejo ir tiek  smile.gif
Patarciau visoms susirasyti duomenis ir tiesiai vaziuoti i parduotuves, ten geresni specialistai dirba nei silimos tinkluose  biggrin.gif
*

bet jei neatitiks kazkas pagal silumininkus, tai tu kaipo vagianti siluma busi apkaltinta..
jurgaval
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 05 10, 14:48)
bet jei neatitiks kazkas pagal silumininkus, tai tu kaipo vagianti siluma busi apkaltinta..
*

Silumininkai nesiteikia paaiskint kokius radiatorius galima deti, o nukreipia pas kitus asmenis. Parduotuves prekiaujancios radiatoriais turi visus paskaiciavimus, tiki reikia pasakyti kambario kvadratura ir kokio ilgio buvo radiatoriai. Aisku jeigu desites radiatorius per visa siena ir nerealiai galinga, tai gali uzdet bauda, bet jeigu proto ribose, tikrai neverta jaudintis.
kalbu is savo nesenos patirties (keitem pries 2 sav). isidejom siek tiek galingesnius ir kai kuriuose kambariuose keleta cm ilgesnius, atejo patikrino ir viskas tvarkoje
Zuiqtis
QUOTE(jurgaval @ 2007 05 10, 15:30)
Silumininkai nesiteikia paaiskint kokius radiatorius galima deti, o nukreipia pas kitus asmenis. Parduotuves prekiaujancios radiatoriais turi visus paskaiciavimus, tiki reikia pasakyti kambario kvadratura ir kokio ilgio buvo radiatoriai. Aisku jeigu desites radiatorius per visa siena ir nerealiai galinga, tai gali uzdet bauda, bet jeigu proto ribose, tikrai neverta jaudintis.
kalbu is savo nesenos patirties (keitem pries 2 sav). isidejom siek tiek galingesnius ir kai kuriuose kambariuose keleta cm ilgesnius, atejo patikrino ir viskas tvarkoje
*

o jie ir i tai atkreipia demesi nuo kurio auksto pradedamas leisti vanduo? nes silumininkai atsisviecia buto planeli, ziuri kuris aukstas, kas per namas ir pan. tada paraso kokio galingumo gali buti radijatoriai tongue.gif pvz kas mane labiausia nustebino, tai kad virtuve mazesne uz abu kambarius, o radijatoriai galingiausi.. galvojom kad klaida.. bet paskui paaiskino kad prie virtuves dar kolidoriu priskaiciuoja, o jis pas mus nemazas doh.gif
jurgaval
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 05 10, 15:45)
o jie ir i tai atkreipia demesi nuo kurio auksto pradedamas leisti vanduo? nes silumininkai atsisviecia buto planeli, ziuri kuris aukstas, kas per namas ir pan. tada paraso kokio galingumo gali buti radijatoriai tongue.gif pvz kas mane labiausia nustebino, tai kad virtuve mazesne uz abu kambarius, o radijatoriai galingiausi.. galvojom kad klaida.. bet paskui paaiskino kad prie virtuves dar kolidoriu priskaiciuoja, o jis pas mus nemazas  doh.gif
*

nu nezinau. man neteko susidurti su tokias dalykai. musu paklause kuris aukstas pasakem ir paskaiciuota buvo.
silumininkai buvo atvaziave, patikrino viskas thumbup.gif
KriuKriu
Kartais buna, kad senesniuose butuose radiatoriai buvo ideti pamazinti - dalis sekciju nuvogta, nors gyventojai to nezino, galvoja toks ir turi but. Todel geriau kreiptis i siluma tiekiancia istaiga, kad pasakytu radiatoriu galinguma koks priklauso, o ne koks idetas. Tada lekt i parduotuve ir nusipirkt.
Emerencija
O mums santechnikai pasake, kad geriau mes patys t.y. vieni be ju nepirktume, o nuvaziuoti visiems kartu ir nusipirkti ax.gif nes jie jau tiksliai zino, kokie turi buti ir pagal kvadratura tiksliai pasako kokius pirkt.
Zuiqtis
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 05 19, 10:08)
O mums santechnikai pasake, kad geriau mes patys t.y. vieni be ju nepirktume, o nuvaziuoti visiems kartu ir nusipirkti  ax.gif  nes jie jau tiksliai zino, kokie turi buti ir pagal kvadratura tiksliai pasako kokius pirkt.
*

seip tai ne tik i kvadratura ziureti reiki, reik ziuret ir i auksta ir is kur paleidziamas vanduo, is virsaus ar apacios ir pan mirksiukas.gif visdelto tai bus neoficialu schmoll.gif
lepune
Aciu uz vertingus patarimus, nors diskusijos ir baigtos, jos bus amzinai aktualios.. va sugalvoji kad tu vamzdziu per daug, silimos per mazai ir suki galva ka daryt, nueini i senukus, randi ibrezta radiatoriu, uz puse kainos nusiperki planuojam remontui.. dabar truputi suku galva ar tiks.. nes pas mane kaip tik ir yra nuvogti spiziniai, 4 kameros stovi, o kvadratura 20m2... beda kad dirbu is kito galo doh.gif - pirmiau radiatorius, tada supermamu forumas, o dabar griztam i pradzia- mars matuotis ir skambinti i tinklus thumbup.gif
undi
QUOTE(lepune @ 2007 05 31, 12:48)
Aciu uz vertingus patarimus, nors diskusijos ir baigtos, jos bus amzinai aktualios.. va sugalvoji kad tu vamzdziu per daug, silimos per mazai ir suki galva ka daryt, nueini i senukus, randi ibrezta radiatoriu, uz puse kainos nusiperki planuojam remontui.. dabar truputi suku galva ar tiks.. nes pas mane kaip tik ir yra nuvogti spiziniai, 4 kameros stovi, o kvadratura 20m2... beda kad dirbu is kito galo doh.gif - pirmiau radiatorius, tada supermamu forumas, o dabar griztam i pradzia- mars matuotis ir skambinti i tinklus thumbup.gif
*

visi mes is savo klaidu mokomes, manau dar nevieniem neishejo remontas bet kokiu nors "kliurku":) bet juk visada yra iseitis is padeties
Emerencija
Gal kas zinot ar keiciant radiatorius ar prie paciu radiatoriu papildomai daug priedu reikia pirkti? Ar perkant radiatorius viskas juose buna sukomplektuota? g.gif
Zuiqtis
QUOTE(išprotėjusi @ 2007 06 17, 19:45)
Gal kas zinot ar keiciant radiatorius ar prie paciu radiatoriu papildomai daug priedu reikia pirkti? Ar perkant radiatorius viskas  juose buna sukomplektuota?  g.gif
*

nuorintojai buna

kaip su ventiliais, galima ar ne? g.gif doh.gif
Emerencija
beje, tik nepirkit lenkisku radiatoriu, labai jau prasti unsure.gif
lepune
doh.gif nusipirkom vokiska ibrezta ir pigesni.. ishsikvietem santechnikus, tai pakeitimas 100lt vienas.. tiek pat kiek ir pries du metus kolege kai keitesi.. sekmes visiems..
kai pakeis, parasysiu..
Elis@a
Sveikos merginos 4u.gif
Gal kas turit italu DECORAL gamybos radiatorius ROYAL?

Va toki:

http://www.decoral.it/indexOK.htm
Elis@a
Ir vel kreipiuosi i jus ax.gif 4u.gif
Kokius radiatorius geriau pasirinkt senos statybos bute , keiciant ketaus radiatorius i naujus?
Aliumininius ar plieninius? g.gif

Istaruka is www.asa.lt:
1. Plokšti radiatoriai (konvektoriai) – įrenginiai su konvenciniu šilumos spinduliavimu (pvz.: „Kermi“, „Demrad“, „DeLonghi“, „Purmо“ ir kt.). Geras šilumos išspinduliavimas, prieinamos kainos, gera išvaizda – faktoriai, lėmę, kad šie įrenginiai yra populiariausi pasaulyje.
Tokie radiatoriai puikiai tinka namuose ar daugiabučiuose, kur įrengti autonominiai šilumos punktai. Tiesa, šie radiatoriai nėra atsparūs hidrauliniams smūgiams ir juose reikia naudoti aukštos kokybės šilumos nešiklį, todėl standartiniuose butuose jų naudojimas yra problemiškas.

2. 4. Aliumininiai radiatoriai – būna gražūs, sekcijų konstrukcijos, sveria nedaug ir išspinduliuoja daug šilumos. Aliumininiai radiatoriai gaminami dviejų tipų:
– Lieti aliumininiai radiatoriai, kur kiekviena sekcija išliejam kaip atskira detalė.
– Ekstruziniai radiatoriai, kur kiekvieną sekciją sudaro trys elementai, mechaniškai sujungti vienas su kitu. Jungtys sandarinamos naudojant tarpines arba suklijuojant. Dažniausiai 2 ar 3 sekcijos sujungiamos į vieną bloką. Šių radiatorių privalumas tas, kad gaminami ir aukštam slėgiui skirti radiatoriai. Pagrindinė tokių radiatorių priežiūros problema – būtinybė užtikrinti nuolatinį PH (šilumos nešiklio rūgštingumas) lygį, o standartiniame miesto daugiabutyje tai yra ganėtinai sudėtinga. Dar viena problema – dujų kaupimasis radiatoriuose, todėl, jei sistema sumontuota neįvertinus šio faktoriaus, iš jos teks dažnai išleisti orą.
Gal kas turi nuomone siuo klausimu? ax.gif Ka rinkotes Jus i senos statybos butus? 4u.gif
jolitka
As siandien buvau Kauno energijoj del projekto (radiatoriu galingumo nustatymo). Si paslauga kainuos 100 lt atsiimant. Ir paklause ar zinot, kad tiek kainuos, sakau dabar jau zinau. Tai taip iseina, kad pabrango, nes anksciau ejo kalba apie 56 lt. Ir dar sake apie 2 lt kainuos vandens nuleidimas ir sistemos pripildymas. Plana padarys per savaite. O kadangi pas mane bendrija, radiatorius galim keistis patys, bendrijos pirmininkas ta irgi patvirtino.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.