Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kūdikį vadina storuliu
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4
Miliux
Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis mad.gif . Nežinau, vaikas atrodo ir valgo neper daugiausia, ryte - 180 ml mišinkukas, per pietus - 190 ml daržovienė su mėsyte, pavakariams 120 ml vaisių tyrelės ir vakarienei 200 ml kruopų košytės. Nemanau kad nuo tokio valgiaraščio aš ją permaitinu, pati esu 169 cm ir sveriu 48 kg, tai visi tik ir komentuoja, kad galėčiau nuo dukros šiek tiek pasiimt, net pikta darosi klausant tokių komentarų. Negi visiems sutiktiems turiu aiškinti kad ji normali ir ne kokia storulė, o valgo kaip visi normalūs vaikučiai. Atsibodo klausyti tų komentarų, nežinau schmoll.gif , gal imti ir pasiūlyti jiems pirma į save pasižiūrėt, o tik po to apie kitus šnekėt, nes tiem sakantiems daugiau vertėtų susimąstyti apie savo antsvorį...
Noa
Tfū tu, kreipt čia dėmesį irnesakyk.gif Žmonės visada ką nors peza. Pažiūrėk kituose skyreliuose - nepastojančias klausinėja iki vimdymo, ko nepastoja, pastojusias - kada gimdys, netekėjusias - ko neteka, ištekėjusias - kada šeimą gausins (nesvarbu, kokio ta šeima gausmo)

Tai jeigu tavo duktė sveria normaliai - tada žandukai yra pliusas. Storuliukas kūdikis pagal visuomenės normas yra gražu, taigi jie čia tau komplimentus sako smile.gif Ko tu vertini tokią mažulytę pagal podiumų standartus, jai gi dar anksti anoreksijai. Pati nustok nervuotis, kad ana pavalgius, ir aplinkinių pastabos ne tokios skaudžios atrodys. jeigu kūdikis apvalainas, tai dar joks ne rodiklis, kad bus storas visada, kai pradės tįst trijų - keturių metų, tai verkt norėsi. Mano mažius koookius žandu turėjo, kokį pilvelį minkštą, o dabar - kelnės krenta dry.gif Aš ir pati kūdikis buvau stora, na ir kas? Ištekėjau 90-60-90, ot schmoll.gif Nu paskui nuo vaikų biskį dasidėjo, bet ne apie tai daina, į KMI telpu kuo puikiausiai bigsmile.gif

O dėl visokių kaimynių, ypač dėl tokių grubesnių pastabų tipo, atpenėjai - tai tfū į jas... Būtų plona, sakytų, valgyt neduodi... Užvemk ką nors atitinkamo, ir atsikabins visam amžiui irnesakyk.gif
Man taip pasakytų, sakyčiau:
1. Jei ta kaimynė stora: mes, maži vaikučiai, tai ne penimės, nes mes ne paršai, o valgom, kad būtume gražuoliai, penisi tik kiaulės ir didelės tetos bigsmile.gif
2. Jei ta kaimynė plona: mes sveriame pagal visas normas, o valgome gerai todėl, kad vyresniam amžiuj raukšlių neturėtume tease.gif
neringuša
Mažiau kreipk dėmesį į bobučių replikas mirksiukas.gif Juolab, kad sveriat gana normaliai (mes ko gero irgi panašiai sversim hihihi.gif )o dėl žandų tai manoji jau gimdykloje akušerę nustebino žandų didumu doh.gif Manau kam nepatinka tas tegu nežiūri, o vaikas sveikas rubuiliukas ir turi būti cool.gif Idomu ką jos sakytų kai 5 mėnesių 12 kg sveria g.gif
Noa
Tai betgi bobos, palaukit - žanduose visas kūdikio grožis! Argi ne? smile.gif
Campariuke
QUOTE(Miliux @ 2007 04 03, 23:50)
Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis mad.gif
*

o tai ka man sakyt, kai 4 men sveria ~8 lotuliukas.gif
vaida L
mano mažutė ir nuo gimimo dručkė yra ir nieko man labai gražu ax.gif
O dėl komentarų, tai jie komentuotu jai ir kūdutis tavo vaikelis būtų-čia jau žmonių natūra
smarki
gal reikėtų skirti kai žmonės tau tikrai ką nors nemandagaus sako, o čia.... fignia visiška. Jei taip reaguoji, gal kokios melisos įkalk, ramesnė būsi.
Buvau draugės leliaus lankyti, tai jis 3 mėn. 8 kg sveria ir ką - super, žandai dideli ir gražūs, matosi, kad mama gerai maitina. Kai draugei taip ir pasakiau, ji buvo labai patenkinta. Juk kai mes po gimdymo storos vaikštom žmonės nesako, o kaip tu sustorėjai, supranta kas ir prie ko. Kai plona - tai ir stebisi (kaip čia tau tipo nieko neliko, o aš tai bla, bla...).Arba tada reikia vaikščioti patamsiais, pakampiais, kad gink dieve niekas nieko nepasakytų ir nesusidėti su visokiais bobų kolektyvais.
Ramybės, tiktai ramybės smile.gif
Miliux
tame ir reikalas, kad iš pradžių į tas replikas aš reguodavau labai ramiai, netgi su šypsena vis pajuokaudama tongue.gif , bet jas aš girdžiu jau nuo kokio 3 mėnesio, todėl ir užkniso, na kiek gi galima tą patį klausyt doh.gif , įsivaizduokit kad jums kas nors kiekvieną dieną sako kad tu stora, ištešlėjusi ir t.t. įdomu ar nesusinervintumėt bigsmile.gif ?
zidinga
Visiškai tave suprantu,kad tokios kalbos nervina.Prie mano mažosios irgi kartais atsiranda tokių gudruolių kurioms atrodo kad ji storuliukė,nors turi 9 mėnesius ir sveriam 9 kg,irgi būna komentarų kokie žandukai ir t.t Tai aš stengiuos iš kart pakritikuot tą žmogų ar jo vaikelį,kaip sakant atrandu kabliuką.Tai labai aprimsta.
Migle*
Sveika,

Nekreipk demesio, normali ta tavo dukrele. Manajai taip pat 8 men. ir valgo panasiai kaip ir tavoji,tik geria pieneli mano dar vis ir ryta valgo kosyte, ne misinuka, sveria apie 9 kg.

Bukit sveikos! assa.gif
Taistė
QUOTE(Noa @ 2007 04 04, 00:27)
Tai betgi bobos, palaukit - žanduose visas kūdikio grožis! Argi ne? smile.gif
*

Butent! drinks_cheers.gif Ir as ta norejau rasyt bigsmile.gif
Taip kad Miliux, cia gi tavo dukryte giria, o ne kritikuoja! biggrin.gif
Kate Mice
Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis mad.gif . Nežinau, vaikas atrodo ir valgo neper daugiausia, ryte - 180 ml mišinkukas, per pietus - 190 ml daržovienė su mėsyte, pavakariams 120 ml vaisių tyrelės ir vakarienei 200 ml kruopų košytės. Nemanau kad nuo tokio valgiaraščio aš ją permaitinu, pati esu 169 cm ir sveriu 48 kg, tai visi tik ir komentuoja, kad galėčiau nuo dukros šiek tiek pasiimt, net pikta darosi klausant tokių komentarų. Negi visiems sutiktiems turiu aiškinti kad ji normali ir ne kokia storulė, o  valgo kaip visi normalūs vaikučiai. Atsibodo klausyti tų komentarų, nežinau  schmoll.gif , gal imti ir pasiūlyti jiems pirma į save pasižiūrėt, o tik po to apie kitus šnekėt, nes tiem sakantiems daugiau vertėtų susimąstyti apie savo antsvorį...
*

Jeigu tau gerai,tai mažiau jaudinkis,gal tai paprasčiausias pajuokavimas.O dėl vaiko svorio-mano pirmagimis buvo storuliukas,daktariukas patarė prieš maitinimą 10-15 min. duoti atsigerti vandens kiek tik norės, kad neišsitemtų skrandukas nuo maisto. Padėjo ir vaiko svoris sumažėjo, dabar puikus jaunuolis. Turiu 4 vaikučius,gal koks patarimas ir padės. ax.gif
Teresiukas
Mano berniokas jau dabar beveik 9 kg sveria.Ir man dzin kas ką sako-svarbiausia,kad mano vaikas sveikas ir normaliai valgo. thumbup.gif O tokios tetutės,kurios neturi ką veikti visada ras ką pasakyti-juk neturi ką veikti biggrin.gif Neimk galvon ir džiaukis sveika gražia dukrele 4u.gif
Creed
QUOTE(zidinga @ 2007 04 04, 14:19)
Visiškai tave suprantu,kad tokios kalbos nervina.Prie mano mažosios irgi kartais atsiranda tokių gudruolių kurioms atrodo kad ji storuliukė,nors turi 9 mėnesius ir sveriam 9 kg,irgi būna komentarų kokie žandukai ir t.t Tai aš stengiuos iš kart pakritikuot tą žmogų ar jo vaikelį,kaip sakant atrandu kabliuką.Tai labai aprimsta.
*

Hmmm....maniskis 7 men budamas svere 9590g..o jokio kudikisko grazaus wub.gif rubuilumo nera unsure.gif o kad storulis tai niekam tokios minties nekyla..nes istyses labai 7 men buvo 81 cm.... ax.gif

O siaip tai man labai grazu putlus kudikiai wub.gif svarbi guvus ir sveikas mazylis,o tas sveikas storumas augant pats isgaruoja ax.gif
Campariuke
prisimenu mokyklos laikus. buvau auksta kaip kartis is kuda kaip siaudas. visi prie to kabinejos. mano drauge buvo panasiai mano ugio, tik dvigubo storio. kabinejos ir prie jos. klasej taip pat buvo mayte ir kudute mergyte. ji ir neissisuko. beja buvo ir mazyte ir stora. tai kludavo labiausiai biggrin.gif visos kitos buvo pagal situacija vistiek: storos, kudos, ilgos, sutraukos. nei viena neissisuko biggrin.gif
kazkaip neimu i galva ir vsio biggrin.gif vienu metu buvau prisiskaicius kad rutuliukai kudikiai serga dazniau nes jie silpnesni. bet maniske kolkas taip kazkaip laikos. ligos rimtos dar neturejom.
*GAILĖ*
Sveiki, esu tiesa sakant švelniai susinervinusi, mano mažylei 8 mėnesiai, sveria 10 kg, žinau kad nemažai, bet ar būtinai dabar kiekvienam priėjusiam sakyti, oi kokia storulė, burbulė, o kokie žandai dideli, dar geriausiai kaip kaimynė pasakė " na ir nupenėjai" tai išvis mad.gif . Nežinau, vaikas atrodo ir valgo neper daugiausia, ryte - 180 ml mišinkukas, per pietus - 190 ml daržovienė su mėsyte, pavakariams 120 ml vaisių tyrelės ir vakarienei 200 ml kruopų košytės. Nemanau kad nuo tokio valgiaraščio aš ją permaitinu, pati esu 169 cm ir sveriu 48 kg, tai visi tik ir komentuoja, kad galėčiau nuo dukros šiek tiek pasiimt, net pikta darosi klausant tokių komentarų. Negi visiems sutiktiems turiu aiškinti kad ji normali ir ne kokia storulė, o  valgo kaip visi normalūs vaikučiai. Atsibodo klausyti tų komentarų, nežinau  schmoll.gif , gal imti ir pasiūlyti jiems pirma į save pasižiūrėt, o tik po to apie kitus šnekėt, nes tiem sakantiems daugiau vertėtų susimąstyti apie savo antsvorį...
*

bet gi ko tu pyksti - juk čia komplimentas bigsmile.gif . juk gražu kai kūdikis yra storuliukas pūstažandis wub.gif . čia tavo leliuku grožisi, o ne įžeist nori wub.gif
GiedreK
Mano mažius irgi 8 mėnesiai r jis sveria 10g. bet niekas nėra pavadinęs storuliu kaip tik visi giria kad gražūs Žandeliai manau ir tu neimk į širdį juk su laiku išsilakstys ir bus manekenė thumbup.gif
amadina
Maniškei irgi greit 8 mėn. ir sveria 10 kg biggrin.gif Visi sako, kad storulka biggrin.gif O vyresnioji 1 metukų svėrė 9 kg, tai visi sakydavo - kokia kudutė lotuliukas.gif
Bet žmonės iš tikrųjų nervuoja doh.gif Dar kai tik pasako faktą - ar stora ar kuda, tai nieko, bet kai pradeda patarimus dalint doh.gif Vyresniąją siūlė daugiau maitint, o šitą siūlo vos ne ant dietos laikyt lotuliukas.gif Aš gi žinau, kad ji nepersivalgo, reikia man tų patarimų, norisi atsakyt pavartojus nemandagius žodžius biggrin.gif Na bet susilaikau ax.gif
sraigyte1
maniškė irgi storulė,nepykstu kai taip vadina,man tai miela wub.gif
Brunhilda
Aš manau, kad kūdikiui tai, kaip komplimentas smile.gif Paprasčiausia reikia nekreipti dėmesio, pradės vaikščioti, viską išlakstys, nebus tų svorių mirksiukas.gif mano vidurinėlis toks buvo ir aš visai neėmiau į galvą, kad jis storuliukas. Dabar iš to svorio visai nieko nebelikę biggrin.gif
Nokyte
na mano dukrytei dar nera 6 men o sveriam 11 kg ugis 70 ir man cia nieko baisaus
Adamo mamyte
Oj, mano spirga irgi daznai vadina storuliu kai kas pamato, nors mazius sveria 7,100 kg ir mum jau virs 7 men. blink.gif Manau tai normalus svoris. Kadangi mes gimem mazuciukai (35 sav, 2 160kg), manau kad maziaus svoris pats tas bigsmile.gif Nekreipiu demesio paprasciausiai mirksiukas.gif
vaivos juosta
Pas mus pirmas komentaras būdavo (nors ir dabar dar pasitaiko) - oi, kokie žandai.... Mano akim žiūrint ( kaip tai pelėdai), jie buvo normalūs. Vienai įkyriai komentatorei atrėžiau - o be žandukų daugiau nieko nematot? Išraudo ir užsičiaupė.
AgnėM
LAbutės wub.gif
man tai visai patinka ,kai mano mažiuką vadina dikučiu smile.gif ...nieko blogo nematau schmoll.gif ...
irisine
svoris dideja ne nuo maisto kiekio, o dazniausiai nuo misinuko, bet tas svoris laikysis tik iki kol prades vaikscioti, maniske lelyte 1metuku svere 15kg, taigi nemazas burbulas buvo, bet db jau beveik ir figura turi biggrin.gif
dije
QUOTE(AgnėM @ 2007 04 09, 19:30)
LAbutės  wub.gif
man tai visai patinka ,kai mano mažiuką vadina dikučiu  smile.gif ...nieko blogo nematau  schmoll.gif ...
*

Man irgi. skamba kaip komplimentas. O dar kai žandukus pagiria ir su maniškiais kūdikystėje palygina- tai taip ir tirpstu... wub.gif wub.gif
Beje mano 8 mėn pupa- 9,5 kg. Žandukai storuliukai... thumbup.gif
-edita-
suprantu tave, mane ir tai tikrai nervuotu, o juk neisi ir visiems nepasakosi , kad jinai visiskai ne storule, o normalus vaikas, kad tau jinai pati graziausia ir t.t... galiu patarti tik nekreipti demesio, nors tai labai sunku...
a.aurute
a mes piktai nereaguojam i tokius pasakymus... 4u.gif esam 7 menesiuku ir sveriam daugiau kaip 8kg... blush2.gif tai daznai tenka girdeti koks didukas buciavimo plotas...a ir pati pavadinu kokiu kinziuku... blush2.gif bet nemanau kad taip norima izeisti ar ka nors piktai pasakyti... g.gif
LeKrista
Mano zuiki pastoviai burbulu vadina biggrin.gif ir visi kas netingi is pazystamu tik tuos zandus ir buciuoja. Ka tik suejo 6 men, bet sveriam garantuotai apie 10 kg, nes pries pora sav sverem 9,1kg o dabar jauciu kad pasunkejo, kaip svininis. Ir valgo normaliai ir ne misinukus o MP. nu dabar dar darzoviu ir kruopu kosyte,b t po nedau dar porcijos nesuvalgo, bent jau neduodu. Svarbu kad vaikui gerai patenkintas linksmas ir viskas puiku. Nera ko jaudintis. Siaip mane erzindavo kai bobutes skydavo jog toks storas nes turbut misinukais maitinu. O kai paskydavau, kad Mp tai tiesiog nepatikedavo, nes mataot baisiia stooooras kaip gi cia taip lotuliukas.gif As tiesiog nebeimu nieko i galva vos pati patempiu savo vaika bet tasau kur reikia ir esu laiminga biggrin.gif
Ausre_
musu vyriokas 5 men. svere 10.5kg rolleyes.gif tai jau komentaru visokiu girdim i valias smile.gif kai klausia, kuom maitinu, atsakau - cepelinais tongue.gif o, kai klausias, ar jis kartais neperstoras, sakau, kad visuose sventuose paveiksluose angeliukai taip atrodo thumbup.gif svarbu surast taiklu atsakyma ir bobulem atsoks noras ne tik tavo, bet ir kitus kudikius pakomentuot mirksiukas.gif
kristinalm
mano mažė 6mėn. sveria 9,5kg. daug kas sako kad storuliukė, man tai gražu kai ant šlaunyčių raukšlelių yra, vis geriau negu kūdi ir liesi vaikai, pradės daugiau judėti ir susitvarkys svoris.
Andren
QUOTE(amadina @ 2007 04 05, 20:46)
Maniškei irgi greit 8 mėn. ir sveria 10 kg  biggrin.gif Visi sako, kad storulka  biggrin.gif O vyresnioji 1 metukų svėrė 9 kg, tai visi sakydavo - kokia kudutė  lotuliukas.gif
Bet žmonės iš tikrųjų nervuoja  doh.gif Dar kai tik pasako faktą - ar stora ar kuda, tai nieko, bet kai pradeda patarimus dalint  doh.gif Vyresniąją siūlė daugiau maitint, o šitą siūlo vos ne ant dietos laikyt  lotuliukas.gif Aš gi žinau, kad ji nepersivalgo, reikia man tų patarimų, norisi atsakyt pavartojus nemandagius žodžius  biggrin.gif Na bet susilaikau  ax.gif
*

Labas, nu zinok bandziau vaikiukui maza dieta, nes kas, nes mes 4men budami jau 9500g sverem, dabar gal jau ir viso 10kg.Nenuodavau naktimis savo pieno, tai as nemiegojusi budavau ir vaikas, o diena jis tada kas dvi val prasydavo pienuko ir vistiek savo atsiimdavo,o maitinu tik savo pienuku.Ir mus daznai vadina koldunu verysad.gif verysad.gif , bet svarbu kad vaikas sveikas, jei kam nuo to geriau kad taip pavadina tegul per daug nepykstu. smile.gif
Eliuk@s
Labutis. Kaip jus manot, ar ne perdidelis svoris 2 menesiu kudikiui 5700, ugis 57sm? Gime 3500, 52sm.
Ausre_
QUOTE(Elia1127 @ 2008 02 22, 23:11)
Labutis. Kaip jus manot, ar ne perdidelis svoris 2 menesiu kudikiui 5700, ugis 57sm? Gime 3500, 52sm.
*

maniskis 2 men. svere 6.7 kg. ir ugis buvo 62 cm. ax.gif Gime 3.5, 51 cm. pabandyt kasnors pasakyt, kad nenormalu!! ax.gif nu gal...biski ax.gif bet mes gerai miegam ir gerai valgom tongue.gif taip, kad jei sveikas vaikiulis tai ir liux thumbup.gif prades vaiskciot "nusilakstys" mirksiukas.gif
Eliuk@s
Aciu. Na ir gerai, nesuksiu sau galvos.
grazina37
QUOTE(Elia1127 @ 2008 02 22, 22:11)
*

zinoma kad normalu ,mano mazius pirma menesi priaugo 2 kg ,antra menesi 1,5 kg,o paskui jau po 800 priaugdavo ,juk jie tik miega ir valgo ,matosi kad vaikas tikrai pavalgo ,ir yra sveikas vaikas
irisine
QUOTE(linusha @ 2008 02 12, 10:06)
Mano zuiki pastoviai burbulu vadina  biggrin.gif  ir visi kas netingi is pazystamu tik tuos zandus ir buciuoja. Ka tik suejo 6 men, bet sveriam garantuotai apie 10 kg, nes pries pora sav sverem 9,1kg o dabar jauciu kad pasunkejo, kaip svininis. Ir valgo normaliai ir ne misinukus o MP. nu dabar dar darzoviu ir kruopu kosyte,b t po nedau dar porcijos nesuvalgo, bent jau neduodu. Svarbu kad vaikui gerai patenkintas linksmas ir viskas puiku. Nera ko jaudintis. Siaip mane erzindavo kai bobutes skydavo jog toks storas nes turbut misinukais maitinu. O kai paskydavau, kad Mp tai tiesiog nepatikedavo, nes mataot baisiia stooooras kaip gi cia taip  lotuliukas.gif As tiesiog nebeimu nieko i galva vos pati patempiu savo vaika bet tasau kur reikia ir esu laiminga biggrin.gif
*

tai liux, vadinasi riebus tavo pienelis, vaikuciui i nauda, o burbuliukai juk taip wub.gif
erlin
svarbiausia kad vaikelis sveikas, linksmas ir visai nesvarbu plonas jis ar storas visi mazyliai grazus ir nereikia kreip demesio i kitu kalbas mirksiukas.gif
Liusii
QUOTE(Miliux @ 2007 04 04, 00:50)
*

nekreip dėmesio, pradės vaikščioti ir nukris tas svoris, o žmonės Lietuvoje visai netolerantiški schmoll.gif
antoschka
Mano anyta naujagimi "sikniumi" vadino, vyras "vabaliuksciu", is karto supykdavau, nutraukdavo tokias kalbas ir pasakydavau kaip deretu mano vaika vadinti. Dabar jis pas anyta "didziausias turtas", "sypsenele", o pas vyra "mamos ir tecio miego valdovas", "karalius", "dziugeselis".. wub.gif

Sakoma, kaip laiva pavadinsi, taip jis ir plauks..
Ne uz ka neleisiu negraziai vadinti mano sunaus, netgi su meile bet nederamais zodziais!!!

Manau, netgi, jei vaikas ir butu nutukes, jame galima pastebeti ne tik svori, bet ir kitus brozus: akis, ausytes, sypsena, balsa, svelnuma ir pan...

siguliukas17
4u.gif Nepergyvenkit mamytes svarbiausia kad vaikutis sveikas augtu. Mes gyvenam Londone ci visos juodes ir induse isstumia lelius po 2,5-3kg o mano aukselis gime ax.gif 4,6kg (snikersais maitinau paskutini menesi blush2.gif ). Ir augam dideli, visi ir stebisi koks didelis vaikas ir milzinu juode viena karta pavadino (tiesa sakant ta minute nusauti ja norejau gun_bandana.gif ). Dabar mums 2,5men 2.gif ir sveriam 7,1kg. Bet pagalvojus per 2,5men priaugo 2,5kg tai lys ir normalu. Beje viena karta kiniete pasake "jus is tos salies visos didelius vaikus pagimdot" biggrin.gif
*B.A*
o mano aukseli visi vadino nykstuku..gime jis 3330kg 51cm...visai normalus vaikas, mano galva g.gif o kiti tik ir sake, koks maziukas, koks maziukas...labai man tai nepatikdavo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
youste
Visi leliukai grazus wub.gif Tik va, bobu piktu pasitaiko, kad nemoka graziai vaikucio pavadinti mad.gif Va mano didziaja dukryte darzelio vedeja pavadino "auksta ir stambi", kai vaikas 1m.8men. buvo 83 cm ir 11 kg - net pusantru metu vaiko normos nesieke. Sunervino labai ir pasirinkom kita darzeli (na, priezastis ne ta, aisku, bet labai nemalonu ispudi paliko) blink.gif
lelka
4u.gif Nekreipkit jus demesio,visi maziukai vaikiukai buna savaip pasiputusiais zandukais,ir nieko cia blogo,svarbu sveiki,o kaip prades vaiksciot ir isivaikscios tiek kiek jiems reikia thumbup.gif 4u.gif
Bevardė pilis
QUOTE(lelka @ 2008 04 04, 15:20)
4u.gif Nekreipkit jus demesio,visi maziukai vaikiukai buna savaip pasiputusiais zandukais,ir nieko cia blogo,svarbu sveiki,o kaip prades vaiksciot ir isivaikscios tiek kiek jiems reikia thumbup.gif  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
ir išties, galėtų žmonės kartais patylėti su savo kandžiomis pastabomis, juk jos nieko gero šiam pasauliui nesukuria ax.gif Vienu žodžiu, džiaukimės gražiais žodžiais, o į nemalonius nekreipkime dėmesio mirksiukas.gif
ilonuskan
Mes dabar sveriam 11,3 kg,ugis 78 cm (9 men,2 savaites) ir manau kad nera storas.nors kiti sako kad burbuliukas.
bet as mazai imu i galva ka kiti sako.svarbiausia kad vaikutis butu sveikas,linksmas.o nuo MP niekada vaikutia nenutuks.nes vis ir as dar maitinu rolleyes.gif
Fi Fi
As irgi siulyciau neimti i galva, musu maziukas irgi toks jau labai apvalutis, tai irgi komentaru susilaukiam. Bet cia tik laikina, prades lakstyti ir dings visi tie riebaliukai. Negi reik vaikui neduot valgyti? As maitinu MP, o pries miegeli duodu misinuko, bet jis nesuvalgo visko
pelkių Monas
As pati stora ir visada tokia buvau, ir visa vaikyste visi tai prikaisiojo, tik mama gyne verysad.gif , jau nervavo juodai. Dabar mano sunui 7 men. sveria 9 kg, niekada nevaliau ne vienos rauksles, nes ju nera ax.gif ,ugis 70cm. Tikrai nestoras. Ir ka girdziu! O koki meskina augini! Nusaut visus durnius blink.gif
Simon@
Mano mažių irgi burbulu ir visaip pavadindavo, nors jis nestoras, tik su žandukais nemažais buvo blush2.gif Net nenorėdavo girdėti "specialistai", kad jis sveria pagal normas biggrin.gif
O draugės mergička vienmetė viršijo maniškį 3 kg, nors neturėjo žandų (o kojytes kaladytes ir užpakalį), bet storulka retai kas pavadindavo g.gif
Tik sykį apažerėj mažius išrengėm, komentatoriai kaip mat pakeitė dainelę, maniškis tapo "smulkutis" lotuliukas.gif
Mažiau parinkitės, žandukai jėga mirksiukas.gif pasidžiaukit, nes paaugs ir lakstys kaip dviratis su permatomais šonkauliais doh.gif
saulala
Taigi kūdikis ir turi būti storas! Tada jis pats gražiausias biggrin.gif
Maniškis pusės metų būdamas svėrė 10 kg (maitinau pagal pareikalavimą), bet niekada iš nieko neišgirdau kokių neigiamų pastabų. Tiesa, vienerių metų sulaukęs svėrė labai normaliai - palei 12 kg. O ir dabar pats normaliausias keturmetis - nei per storas, nei per plonas biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.