lengvute
2004 12 15, 10:31
ar ligoninėj ir pirmom savaitėm nuo gimimo ar gal dar ilgiau dedat mažiukams kepurytes, ar ne, ar dedat tik po maudymo
Kaii buvom ligoninej, tai kepuryte dejo pirma para, pirma plona, o ant virsaus megzta vilnone. Antra para dar buvom su plona kepuryte, bet atejusi pediatre pasake, kad jau galim nuimti. Namuose tai tikrai nereikia ir po maudyniu kepuryte reikia deti tada, kai kambario temperatura yra +17 ir maziau. Sia informacija gavau R.Semetos nesciuju mokykloj. Mes niekad nedejom po maudyniu, nes kambary apie +20 +21 ir tfu tfu tfu atrodo viskas tvarkoj, tik reikia labai gerai issausinti galvyte ir ausytes.
Namie nededu jokios kepures,tik kai i lauka einam.
man dar ligoninėj sakė, kad žemiau +20 kambario temp. jau reikia kepurės.
egliuke
2004 12 15, 13:28
Naujagimiui gal ir gerai kepurytė, kai mažiau nei 20, bet vyresniam turbūt jau nereikėtų. Aš savajai dieną niekada nedėjau, bet nakčiai iki šiol dedu, nes miegam tikrai šaltam kambary, todėl ir pirštines dar uždedu
lengvute
2004 12 15, 13:47
ligoninėj kepurytės tikrai reikia (nors ten ir 23 laipsniai

), o namie - tik po maudynių šiandien sakė gydytoja

(nors pas mus kai nešildom - 18 laipsnių).
Jei pas mus butu +18, tai po maudyniu as deciau kepuryte. Dabar kambario tenperatura +20, tai nededam nei nakciai, nei po maudyniu.Svarbiausia, kad nemie nebutu skersvejo.
Dar pridursiu, priklauso kada naujagimis gimes.Jei gimes vasara ir lauke silta, tai jokios kepurytes nereikia.
Merlote
2004 12 15, 23:19
Nededu kepurytes nei diena nei po maudyniu. Kai pasikvietem Kristina is Semetos kursu kad parodytu manksteles, tai gavome velniu kad dedam kepuryte po vonios (nors ir porai valandu). Sake, kad kai siltnamio salygom laikysime, tai po to labai ausu ligos kibs. Tik skersvejo neturetu buti.
Jei kambary silta tikrai nereikia kepurytes, mes naudojam tik einat i lauka
Pediatrė sakė, kad reikia dėti, jei kūdikėlis gimė mažesnis nei 3 kg, mūsiškis gimė 3,8, tai mes namo grįžę nebedėjom, o po maudynių kokį mėnesį dėjom, bet jam labai nepatiko. Tai ir nebededam jau seniai. Nugalėjo mūsų mažasis kovotojas
jurate19
2005 02 28, 18:18
QUOTE(krika @ 2004 12 15, 10:34)
man dar ligoninėj sakė, kad žemiau +20 kambario temp. jau reikia kepurės.

kiek esu skaiciusi visokios literaturos tai visur rasoma, kad kepure reikalinga tik einant i lauka

,o iejus i silta patalpa ar masina reikia tuojau pat nuimti,maniskis nuo pat gimimo miega be kepures nors temperatura kambaryje kai kada zemesne nei 17C,taip pat nededu ir ismaudzius,tik labai gerai issausinu ausytes ir plaukucius
Germante
2005 02 28, 18:25
Manoji su plona kepuryte patalpoj buvo tik pusantros dienos po gimimo ligonineje. Daugiau viduje niekada nededu isskyrus kai miega prie atviro lango. Po maudyniu irgi nededu, nes nenoriu, kad ausytes reaguotu i kiekviena nors ir maziausia oro permaina. Svarbiausia - sausai issluostyti. Dar plona kepuryte dedu kai einam i lauka, po vilnone kepuryte, nes nors ta kepuryte ir is vaikiskos vilnos, vis tiek man atrodo, kad ausytes graus, jei po ja neuzdesiu tos plonos kepurytes.
zujkelis
2005 02 28, 19:06
o as dedavau kepuryte,jei jausdavau,kad sunukui gali buti vesoka.taip pat po maudyniu.su tokiu rezimu sunus neturejo net sloos

tfu tfu tfu
Calendula
2005 03 01, 18:43
Mane vis neramina pasakymai "svarbu, kad nebūtų skersvėjo" ir "jei atviras langas".
Kambaryje, kuriame ruošiamės migdyti savo lėliuką - plastikiniai langai, tai nuolat būna mikroventiliacinis režimas, gana dažnai ir pusiau (iš viršaus) atviras langas.
Kai lauke šalta, oro užtenka ir pro mikroventiliaciją.
Ar tai jau skaitosi atviras langas?
Be to pas mus bute (2 kambariai) tik kelios durys, kažkaip mums pasirodė, kad durys užima daug vietos. Tai jei vienam kambaryje nuolat atvira orlaidė, o kitame bus mikroventiliacija ar pusiau atidarytas langas, ar jau gausis skersvėjis?
Aš pati tai nejaučiu...........
ignasser
2005 03 02, 17:32
Aš išėjusi iš vonios šlapius plaukus "apkurutoju" rankšluosčiu,nes kaip tai nejauku ir vėsu.Tai ir savo sūneliui po maudynių taip pat uždedu ploną kepurytę.Dar ją naudojame eidami į lauką po vilnone kepuryte.
mano vienas gimes pavasari, kitas vasara, tai kepuriu praktishkai prireike tik nuo saules. plona kepuryte be raishteliu dejau pirmajam sunui po maudyniu ir i lauka pirmais menesiais, antram - tik pirmomis dienomis, veliau reikejo tik kepurytes nuo saules, nes buvo shilta.
ish vis, nesu ne karto dejus dvieju kepuriu, net pirmaja zhiema (vienam tada buvo 6, kitam 4 men).
Mazhulka
2005 03 02, 18:50
Mes irgi tik ligoninėj buvom su kepuryte, o namie niekad jos neprireikė
Kepurytes ligonineje nereikejo, nes labai silta buvo...o namie dedu tik po maudyniu ir siaip kai vesoki kambariai retkarciais uzdedu...
Jo-ma-Jo
2005 03 04, 12:40
Nors ir labai rupestingai sluostau ausytes, po maudyniu del viso pikto dar uzdedu kepuryte kokiai valandai, nes oi zinau kas tai yra ausu skausmas

Taip pat uzdedu po vilnone kepure einant i lauka, nes pradzioj nededavau, tai vaikui maciau kad labai nepatinka, matyt vis tik grauze. Atsilus orui, manau, jau ir po maudyniu nebedesiu.
dar ligininėj bunant liepė nedėti kepurytės.Užsidėdavom tik kai išeidavom iš palatos.Namuose irgi bunam plika galvyte.Tik kai nusimaudom uzdedu - nezinau kaip geriau, bet man taip ramiau.
eglaitev26
2005 03 06, 15:42
Dedu kepurytę tik po maudyniu, nors trumpam.Siaip namie visad šilta. Ir po vilnone kepure einant i lauka uždedu ploną kepuryte, tada viršutine visad geriau prie ausu priglunda

O ligoninėj neprireikė- ten ir taip labai šilta buvo
Buriuke
2005 03 08, 21:25
QUOTE(jurate19 @ 2005 02 28, 17:19)

kiek esu skaiciusi visokios literaturos tai visur rasoma, kad kepure reikalinga tik einant i lauka

,o iejus i silta patalpa ar masina reikia tuojau pat nuimti,maniskis nuo pat gimimo miega be kepures nors temperatura kambaryje kai kada zemesne nei 17C,taip pat nededu ir ismaudzius,tik labai gerai issausinu ausytes ir plaukucius

As taip pat nededu namie kepurytes. Pirma menesi dedavau po maudyniu kepuryte, bet mazulis labai

,tai nebededu. Nemanau,kad ir reikia, nes kambario temperatura + 21
Tik pirma para po gimimo ligoninej buvo su kepuryte o namuose dedavau kai issimaudydavom ir tai tik pirmaji menesi, o dabar tik ausytes labai gerai issluostau po maudyniu ir jokios kepurytes
Kepurytes reikia tik einant i lauka
[FONT=Times]Mes visada po maudynių užsidedam kepurytę ir einant į lauką. Nors po maudynių ir išsausinam ausyte, bet jos vis vien lieka drėgnos, o plaukiukai tikrai neišdžiūna taip greitai. Geriau pasisaugoti ir užsidėt ploną kepurytę negu paskui gailėtis.
Mums 4 savaitės, ir mes labai verkiam ir rėkiam, persirengdami.
Taip verkia ir šaukia, kad baisu darosi

Tiesiog atrodo, kad jam netyčia ką sulaužiau ar pažeidžiau... Ir niekaip nenuraminsi

labai retai būna, kad tuo metu ramus, ir niekada nebūna ramus iki procedūros galo...
Ar visi vaikai taip nemėgsta, kai keičia sauskelnes ir perrengia?
IR KADA MAŽDAUG TAI BAIGSIS???
Musiskis ir dabar labai rekia.Kartais net uzsirekia

Aisku buna kad ir nerekia( kad nerektu turi buti jau labai sotus ir geros nuotaikos)

Labai nemyli kai reikia apmauti per galva ar dedi kepure...tada jau buna asaryciu
Papildyta:Del sauskelniu irgi rekiam .Jau geriau buti nuogam
kaunietuke
2006 02 06, 22:11
Nu mes tai problemu neturim kai rengiames.Netgi galeciau pasakyti,kad jai labai patinka,kai perrengiu.
Labiausiai tai pyksta kai kepurę uždedu kai į lauką einam,va čia tai ašaros kiekvieną sykį tik soskė gelbėja.O dėl pampersų keitimo,tai pyksta kai naktį keičiu matyt nepatinka kad tokį mieguistą judinu.Šiaip manau turėtų išaugt tą verkimą bet kiekvienas individualiai sunku net pasakyti kada.
vaivora
2006 02 07, 01:11
Mano leliukas, tai visiskai nepyksta, kai nurengineju

Labai patinka nuogiukui pasispardyti

Bet kai jau per ilgai spardosi, tai rengiantis ir paniurzga biskuti
Gal paprasciausiai perrenginejant nereikia skubeti, svelniai leliuka nurengineti, kalbinti, sypsotis jam

Tai turetu padeti

Nors yra vaiku labai nemegstanciu rengtis, bet reikia pratinti po biskuti
Mano zuikis is pradziu kaukdavo net kai pampersa keisdavau

Tai jau net nervintis buvau pradejus.Dabar-kaip jam uzplaukia.Bet vis dar maziausiai patinka rengtis drabuzius per galva ir detis kepure.
maniškiai nei vienas nerėkdavo (nerėkia) kiekvienas vaikas individualus, visai normalu, kad jam kas nepatinka, o gal jam ką skauda pvz, kepurytė trina ar dar kas...
Hmmm...
2006 02 07, 10:36
Maniske tai irgi labai nemiegsta rengtis. po truputi vis uzsiveda uzsiveda ir vaziuoja. Buna taip rekia, kad nustoja kvepoti, o po to aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. I lauka iseit buna didziausia problema ypac kaip kepuryte dedam.
O nusirenginet tai labai miegsta. Geriausias nuraminimo budar5 kai verkia isrengti, is karto nusiramina
Greiciuke
2006 02 07, 12:56
Manoji verkia labai, kai rengiu. Ypač, kai kišu rankas į rankoves. Greičiau ta žiema baigtųsi, nes tie renginėjimai išves mus abi iš proto.
Paprastai stengiuosi įbrukti kokį tai daiktą į rankas. Žiūrėk kelias sekundes ir ramesnė, o paskui ir vėl iš naujo.
Nesuprantu vieno dalyko. Mes juk taip dažnai juos aprengiame, nurengiame. Kodėl tie vaikučiai pabiručiai prie šitos procedūros nepripranta ? Juk tai įprastas ritualas, o ne kaskart kažkas naujo
ladybird20
2006 02 07, 13:08
Cinderella
2006 02 07, 13:31
Mano zuikutis kai mazesnis buvo,tai beveik niekada neverke,kai rengem,as rengiau visada zaidimo forma,juokinau,linksminau,ku-ku sakiau!ir viskas buvo gerai,o vat nuo kokiu 7 men tai prasidejo

labai nemiegsta rankas kisti!!!!

buna verkai,bet jau lengvaiu,ir pastatyti gali ir dar visaip pasukti,jau gi nenaujagimis!
remunėlė
2006 02 07, 15:26
mums didelė prolema rengimasis į lauką,bet manu kad aš jau radau vaistuką - muzikinis tv kanalas.Nepatikėsit koks ramus gali būti rengiamas vaikas

.Okasdėl pampersų keitimo tai rėkt nereikia tik labai jau vartosi,bet tada gelbsti koks nors geras žaislas,toks kaip tv pultelis
Matelyk
2006 02 07, 16:12
maniškis irgi baisiai nemėgsta rengtis
nusirengti - prašau, būti nuogam - kad ir visą dieną, apsirengti - nu jau NE NE NE
o ypač kepurių nemėgsta ir kombindzono, jau kai reik į lauką aprengti tai su didžiausiais triukšmais išeinam
Mūsų mažiukui persirengti - nieko baisaus

ir kombinezonas nebaisus
Man irgi issiruosti i lauka vienai tai dabar beveik neiseina, nes rengiant vos ne per galva turi verstis, kad nukreipt demesi, turiu barskint koki zaisla isikisus i burna ir kaip galima greiciau aprengti.
zmonele
2006 02 09, 00:22
Maniske labai nepatenkinta, kai reikia apsirengti. Bet jei nurengineji, tai toks dziaugsmas. Ir tooookia sypsena veide pasirodo
Mes tai irgi vargom labai is pradziu. Pries maitinima tai net nekeisdavau, nes tada is viso budavo kosmaras

Ir tekdavo tai daryti labai greitai, nepadedavo nei daineles ir t.t. Dabar tai geriau, bet jau kai reikia apsirengti tai irgi pyksta, tik labaiu galima uzkalbinti, sokti dainuoti aplinkui ir t.t., tai dar tada kiek ramiau reguoja. O del kepuriu tai jo, ten ir daineles ne visada padeda...

Asaros rieda kaip pupos

Irr reikia labai jau greitai suktis.
Siaip cia individualu, nuo maziuoko priklauso, kai kurie siaip labai ramus buna ir nekyla tokiu problemyciu.Isaugs
maniškis ir dabar dar didžiausią triukšmą pakelia, kai rengiu. Aną kart poliklinikoj tokį koncertą užtaisė, kad seselės subėgo žiūrėt, kas tam vaikui darosi
anksciau mano vaikinuka aprengt buvo visu musu nervu isbandymas, ypac einant i lauka ir po maudyniu..

bet kuo labiau augam, tuo sis procesas darosi malonesnis ir matyt ne toks bauginantis
meduoliukas
2006 02 10, 15:31
Mums 3 savaitės. Verkia kai rengi, kai pampersą keiti. Atrodo, kad mano mažylę viskas nervina - verkia kai bambutę valai, kai nosytę valai, kai raukšleles valai, kai į lovytę paguldai (priprato mūsų lovoje miegot). Tai va, beveik ištisai verkia.
Patinka tik maudytis ir valgyti, ir dar būt nešiojamai.
Pradžioje galvojau, kad ką nors skauda, visi ramina, kad kai kurie vaikiukai verkia, kai kurie ne tokie verksniukai.
oi nedarykit iš to problemos

aš irgi savo rengdavau, ta klykdavo, aš sukaisdavu, tai kol ją aprengdavau tai ir pati išsirengdavau

o dabar netyčia palik atdarą spintą - tai tuoj viską ant savęs susikrauna.
išaugs iš to amžiaus

nepergyvenkit
Pas mus irgi didžiausias košmaras kepurė ir kombinzonas, taip paleidžia gerklę, kad atrodo aš jį pjaunu. Labai laukiam pavasario, kaip galima bus išsirengti. O kai pampersą keičiu, tai jam visai gerai, ypač, kai nuogas lieka.
Mano dukrytė pirmus mėnesius verkdavo tik, kai rengdavome po maudynių. Ir tai tik todėl, kad labai jau išlalkus pasijausdavo

Dabar rūbelių rengimas yra žaidimas, sukeliantis daug juoko. Gal tik man dabar sunkiau, nes ji vis spurda, verčiasi, sėdasi, sukasi. Nors šiaip tai jau dabar didesnė, nebe tokia trapi, kaip prieš kokį pusmetį, atrodo

Nors, žinoma, jai labiausia patiktų plikinėti
Beje, kombinezonas pačioje pradžioje ir mano dukriukui labai nepatiko. Būdavo, vos tik apvelku jį, iškarto verkti pradeda. Jau maniau, kad visą rudenį ir žiemą namie prasėdėsime.

Bet kažkaip priprato: kelis kartus nepaisant jos verksmo, ėjome pasivaikščioti, tai kol su vežimu liftu nusileisdavome, daineles jai dainuodavau, o lauke iškart pamiršdavo savo neapykantą kombinezonui
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.