Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Režimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ivi
Sveikos mamos!
Mum 3 men. Iki siol gyvenom, kaip papuola. Tiksliau sakant, mazdaug panasiu metu stengemes viska daryti. Bet normalaus "grafiko" kaip ir neturim. Maniau,kad su laiku vaikas pats nusistatys sau dienotvarke, ir jau palei tai galesiu orientuotis. Is pradziu viskas atrodo neblogai sekesi: kelemes tuo paciu laiku, mankstinomes, prausiames, ejom i laika, maudemes ir valgydavom mazdaug tuo paciu metu. Bet dabar kuris laikas, kazkokie "issiderine" esam. Nezinau,kaip elgtis. Gal jau pradeti paciai regulioti dienotvarke, kad priprastu.
Kaip jus darote.Patarkit.
zanet
Geras klausimas. Skaiciau, kad nuo 6-8 sav. galima jau vaikui rezima ivedineti, bet man nelabai kol kas sekasi. Kokia savaite atrodo viskas eina vienodu ritmu ir tada bac mazius viska sujaukia ir iveda nauja tvarka. Man kazkaip viskas priklauso nuo maitinimu: kiek kartu per diena ir kada sugalvoja uzkandziauti. Bet kokiu atveju, geri patarimai ir man padetu.
dziuska
va, neturim ir mes tokio rėžimo tongue.gif Viskas priklauso nuo to kada pabunda ryte, tada jau maždaug žinau kaip diena klostysis unsure.gif Yra keli variantai, bet ir tai ne visad pagal planą viską darom blink.gif Bet man tai netrukdo, nematau didelio skirtumo ar prieš piet ar po piet į lauką eisim rolleyes.gif Tik kai prasideda sesija, jau sunkiau, bet ir tada kaip nors susitvarkom thumbup.gif
venzliukas
QUOTE (zanet @ 2004 12 09, 08:42)
Geras klausimas. Skaiciau, kad nuo 6-8 sav. galima jau vaikui rezima ivedineti, bet man nelabai kol kas sekasi. Kokia savaite atrodo viskas eina vienodu ritmu ir tada bac mazius viska sujaukia ir iveda nauja tvarka. Man kazkaip viskas priklauso nuo maitinimu: kiek kartu per diena ir kada sugalvoja uzkandziauti. Bet kokiu atveju, geri patarimai ir man padetu.

Nenusiminkit mamytes, dar daug kartu viskas keisis, nes maziukas juk nestovi vietoje, jis auga ir vis ka nors ismoksta, vis maziau miega daugiau zaidzia wink.gif
bet ar reikia juos versti ka nors daryti pagal grafika ? g.gif tegu gyvena, kol dar i darba nereikia laugh.gif laugh.gif
Medona
SVEIKOS.O AS MANAU KAD PATI MAMA TURI SUDARYTI SAU PALANKU GRAFIKA, NES 2.gif TAI JO PATS NEPASIDARYS.KAD IR KAIP JIS NORETU MAUDYTIS, BET BE MAMOS... biggrin.gif
PAS MUS KARTAI VALGYMAS SUSLUBUOJA.BET JEI PIENELIO NEDAUG GERIA, TAI DUODU DAUGIAU TYRELES, KAD NEISKLYDE IS GRAFIKO, NAKTELEM NEUZSIMANYTU NIAM NIAM.
Papildyta @ [mergetime]1102608639[/mergetime]
2.gif MEGSTA MONATONIJA.
spirgiukas
Aš irgi iš pradžių prisiskaičiusi visokių knygų bandžiau įvedinėti režimą smartass.gif .Bet mažiukas nuolat jį pakoreguodavo pagal save:soske .Juk mūsų pipiriukai taip greitai auga biggrin.gif ,taigi ir jų poreikiai valgyti ir miegoti kinta nuolatos.Rekomenduočiau iš savo patirties pradėti koreguoti vaiko dienotvarkę tik tuomet,kai jis pradės miegoti dieną tik 2 ar 1 kartą.Iki tol- patikėkit -nėra jokios prasmės.Sėkmės!
Ode
Zhinot, kaip sako: kai tik sukuri vaikui ir sau rezhima, visi tik speja su juo susigyvent, taip vaikas ima ir pakeichia ji wink.gif Taigi - tam ir nusiteikit. Bet ash asmenishkai manau, kad rezhimo reikia. Ir kuo vaikutis auks didesnis, tuo labiau. Ir mamai bus papraschiau tvarkytis, ir vaikas zhinos, ko laukti.
Nepamenu, kada mes isivazhiavom... Tikrai zhinau, kad jau kai pradejom valgyt kosheles (6-7 men.), tai turejom shioki toki. Gyvenimas per pus palengvejo.
Mano patarimas butu: stebekit, kiek miega jusu vaikelis, kas kiek laiko valgo, ir bandykit ka nors suorganizuot. Tik nesitikekit, kad tas grafikas ishsilaikys, ar kad bus lygiai toks, koki suplanavot, tiesiog gyvenkit ta diena. Galu gale, per laika vis tiek viskas susidelios i savo vietas. Svarbiausia - ramumas ir nuoseklumas smile.gif Sekmes!
Akva
O mes jau turime rezima thumbup.gif Gal lengviau del to, jog maitinu misinukais, tuomet daugmaz aisku buna kada vaikas valgyt nori, kada siaip pabendrauti biggrin.gif Pradejau ivedineti kai buvo apie menesio. Rezimas kinta, na gal kokia valanda ar dvi. Ir tai dazniausia priklauso nuo to kaip miega nakti. Bet dazniausia nuo 12.00 dienos vel tiesiog minutes tikslumu viskas vyksta.

Kol pripratinau buvo vargelio nemazai. KAi no mano papo perejo prie misinuko, budavo vaikas zyzia, vyras iskart jai misinuka kisa. Tai ji suvalgydavo pvz 30 ml, pusvalandi rami ir vel rekia, tas vel jai buteliuka... Ir kai viena nakti kelesi pats kas pusvalandi, tai nuo to laiko paliko sita klausima man cool.gif Tai as jei matydavau, kad tikrai nera alkana, o buteliuko norisi jai kaip papo ar soskes, tai duodavau soske, sokau, dainavau biggrin.gif , visaip kaip ilginau ta laiko tarpa tarp maitinimu. Dabar valgo 6.00 arba 8.00, po to 11.30, 15.30, 19.30 ir 23.30. Valgydama 23.30 nuluzta, bet paguldyta i lovyte prabunda, 10 min kalbasi su zaisliukais, po to verkia. Tada imu ja ant ranku, uzleidziu muzika kokia ramesne, pasoku su ja 30 min ir luzta visai nakciai!

Vat tiap ir gyvenam!

ivi
Gerai, kai yra su kuo pasitarti. Aciu tongue.gif
As suprantu, kad mazylis ta rezima nuolat keis, bet visai be jokio, manau, jam negerai. Teko metus padirbeti aukle Vokietijoj. Priziurejau du vaikus : ispradziu berniuka nuo 11 men. o po to dar mergyte gime. Tai nuo 5 dienu iki 5 men ir ja "auginau". Vaikinas jau nuo pradziu buvo prie "tvarkos" pripratintas, o maziuke teko pratint. Ju mama buvo griezta, viska liepe daryt palei grafika ir ne minutes anksciau. Aisku ji taip galejo, pamaitindavo mazyle ir dingdavo 4 val. , tai negirdi kai vaikas verkia... Bet, kai jau priprato, tai buvo labai gerai ir man ir vaikams. Palei musu grafika lektuvai butu galeje orientuotis, kada pakilt, tokie tikslus budavom. Ir vaikai, be piktumu eina miegot.
Taigi dabar norejau svelnesni pratinimo buda rasti...
MAMAM
QUOTE (ivi @ 2004 12 10, 07:46)
Ju mama buvo griezta, viska liepe daryt palei grafika ir ne minutes anksciau.

Na nemanau, kad tokiems maziems 2.gif tinka ir i nauda toks grieztas rezimas. Manau , kad kol mama maitina pati, tai jokio rezimo ivesti nepavyks, nes negali zinoti kiek 2.gif privalgo. Na mes tai dazniausiai valgom kas 2 valandas, o jei bunam laukutujy, tai pratempiam ir 3 nevalge. Bet tai irgi ne taisykle, ypac nakti, kartais ir po 1 ar 1.5 tenka maitinti, juk nerikdysi vaiko. Labai jau apzora maniskis pasitaike biggrin.gif Visa paguoda, kad greit pavalgo 15 minuciu ir sotus. Sekmes ir kantrybes linkiu sau ir visoms mamytems. Su artejanciom sventem!
zarija
doh.gif Na savo neisivaizduoju kokio nors riezimo..gyvena jis pagal save..ir ramus thumbup.gif vaikelis..buna dieneliu maziau miega , o kita daugiau ir nieko tokio..seip as nemegstu pati jiokiu riezimu wink.gif
ech..na nuo metuku ar 1.5 pas mus turetu kazkas panasaus atsirasti i riezima...
Bet va zinau, kad tai labai ira individualu..ar jus patcio laikotes kazkokio dienos riezimo ? g.gif te ir vaikutis panasus wink.gif
rokute
Musu ponulis tai pats rezima isivede cool.gif laugh.gif buvo apie 3 men,kai nustojo keltis nakty, o diena valgo kas 3,5 - 4 val. clap.gif
pa_radize
mano pupa turi savo nesuderinta rezima,kuris svyruoja valandos-dvieju paklaida.man paciai niekaip neiseitu jo ivest,nes pati esu ne itin linkus prie grieztos "minute minuten" darbotvarkes,tad mes gyvenam,kaip iseina.aisku,keliames ir einam gult daugmaz tuo paciu metu,o daugiau...kaip dievas duos laugh.gif
linlin
Sveikos mamytes,
Mes irgi sioki toki rezima jau turime,bandau pati ji sudaryti ir kolkas sekasi neblogai.Ryte pavalgom apie 8 ir taip paskui kas 3-3.5 val.,einam miegoti nuo 8 ir keliasi nakti apie 3 val.ir iki ryto paskui.Dziaugiuosiu pakolkas kad miegalius mano mazius thumbup.gif .I tevelius turbut clap.gif .Jau visa menesi prie sios dienotvarkes gyvenam.Aisku kad dienotvarke keisis,gi mazius auga ir keiciasi.
Dew drop
Turbut dienotvarkes laikymasis ir nuo vaiko priklauso. rolleyes.gif
Pirma dukra "gyveno" grieztai pagal grafika, puikiai miegojo, vargo nemaciau. biggrin.gif O antroji - jokio rezimo, viskas priklauso nuo to, kada pabudo, kiek po to diena ismiegojo ir t.t. Ir naktimis nemiegam iki 2-3 val sad.gif
Tikiuosi, kad vis tiek kazkaip isaugs... tongue.gif
krika
savo pupą guldau apie 21-22 val. būna kad atsikelia apie 4 val pienuko, o būna kad išmiega visą naktį iki 7 val. jei naktį keliasi tada pusryčiauja apie 10 val. o toliau dieną valgo kas 3 -3,5 val. priešpietuko eina miegoti apie 11 val, paskui po košės apie 14 val ir vakare apie 19 val.
bet va jau antra diena kaip dieną nebemiega blink.gif bile keičiasi rėžimas?
bizyte
as tai vat ir vis svarsciau kaip cia su tuo rezimu, g.gif nu bet viskas pas mus priklauso nuo to, kada ryte atsikelia, tada jau ir vaziuojam pagal ta grafika clap_1.gif , o paskui tai irgi pagal tai kaip diena miega, nes kartais valanda miega, kartais pusvalandi, todel viskas tik apytiksliai, tiesiog stebiu vaika ir derinuosi prie jo g.gif
JDA
na kas liecia grafika, tai mano mazius kazkaip tai pats susikure, jau 3,5 men naktimis nevalgo, o grafikas yra toks:

7 ryto kelias valgo MP
11 ryto -MP
tada turas po buta
13-14 darzoviene su mes ir obuo0liu sultys
miega lauke iki 16:30
17 valgom kokia kose
tada zaidzia su baba tete mama arba vienas, kartais jam visai neprosal pabut vienam
19- vaisiu tyreles su sausainiukais
po kiek laiko dar papraso MP
tada vel zaidimai
22:30 pries miegeli MP
vat taip mes ir gyvenam
kajote
Na, as tai savo maziui rezima turiu jau senai. Mazdaug visuomet tuo paciu laiku valgom, einam maudytis, miegoti... Ir mums sekasi tikrai labai gerai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Mano nuomone rezimas tikrai reikalingas wink_3.gif
lengvute
QUOTE(jurga24 @ 2005 01 14, 15:26)
[color=green]na kas liecia grafika, tai mano mazius kazkaip tai pats susikure...
*

maniškė jauniausia įsivažiavo į rėžimą 1mėn., tik man reikėjo įsikirsti tai doh.gif , būdavo šnekinu, o ji verkia, nes pervargus ir pan, reikia mamos ir vaiko susiklausymo, vaikas susikuria grafiką tik reikia jį įžvelgt.Su rėžimu daug paprasčiau, aš irgi maniau, kad to nereikia, bet kai savaime gavos, matau,kad tik į gera.Dienotvarkės įvedimo nauda galioja ir vyresniems, vyresnėlėms dabar įvedžiau daugmaž aiškią dienotvarkę, matosi geresni rezultatai.
Kazimiera d'Artanjan
Mes berežimiai irgi. Valgo kažkaip nevienodu laiku, dienos miegas taip pat nevienodai.

Manau, kad daugiau dėmesio reikejo skirti tam dalykui, pati nesistengiau sureguliuoti. doh.gif
Mader
QUOTE(ivi @ 2004 12 09, 07:47)
Sveikos mamos!
Mum 3 men. Iki siol gyvenom, kaip papuola. Tiksliau sakant, mazdaug panasiu metu stengemes viska daryti. Bet normalaus "grafiko" kaip ir neturim. Maniau,kad su laiku vaikas pats nusistatys sau dienotvarke, ir jau palei tai galesiu orientuotis. Is pradziu viskas atrodo neblogai sekesi: kelemes tuo paciu laiku, mankstinomes, prausiames, ejom i laika, maudemes ir valgydavom mazdaug tuo paciu metu. Bet dabar kuris laikas, kazkokie "issiderine" esam. Nezinau,kaip elgtis. Gal jau pradeti paciai regulioti dienotvarke, kad priprastu.
Kaip jus darote.Patarkit.
*

mano nuomone reikia paciai pradeti kontroliuoti vaiko grafikiuka smile.gif
Mes irgi is pradziu leidom kaip nori, bet veliau ... ir dabar viskas OK smile.gif
birina
gali rezima susidaryti,bet mano mazule pagal save viska daro. kai ateina laikas valgyti, jei nenori tai neisiulisi. As manau rezimas nuo metu reikalingas ax.gif
pa_radize
o aš dabar pastebėjau,kad mums ir be griežto režimo labai gerai.kaip ir seniau,taip ir dabar,yra toks apytikslis,kuris vis keičias daugiau mažiau,bet...labai gerai,kai reikia kur nors neplanuotai važiuot ar ką daryt-nėra problemų,kad vaikas tuo metu turi miegot ar pan.kažkaip labai nesunkiai gyvenam ir be griežtų grafikų... thumbup.gif
deba
4u.gif Na o mano gime jau su rezimu,turbut jau pilvuke jaute,kada mamyte gula miegoti,o kada aktyvesne.
sakri
musu rezimas tai slenkantis - bet gana pastovus. kai kuriuos dalykus - pvz. manksta, laukas, masaziukas, maudymas stengiuos atlikti tuo paciu laiku, t.y., net jei kinta valnda, tai maudomes pries miega, i lauka einam iki 14 val., ir panasiai. taip geriau man paciai, nes galiu planuotis diena.
patologas
Na mielos mamos, jei jau kalbant apie rezima,- tai manau nuomonė turetu buti vienareiksmiska,- Pasaulines sveikatos organizacijos rekomendacijos,- na manau tie ponai zino ka sako... NEGALI buti rezimu maitinant, o ir migdant kudyki,- tik tokiu atveju jis gauna su mamos pienu viska ko jam reikia ir gali pilnavertiskai vystytis. Na o jei reikai rezimo mamoms,- jus jau ji turit,-tai yra toks koki gali pasiulyti ir siulo jusu vaikas smile.gif . Na aisku atmeskime patologinius atvejus, kai reikia gydytojo pagalbos sad.gif .
Jurga
manau, cia kalbama ne apie maitinimo rezima, o apskritai, apie dienotvarke wink.gif
Dienotvarke, manau reikalinga, kad geriau jaustusi ir vaikelis, ir mama. Kad stogas nenuvaziuotu. Tik ji, manau, turetu buti ne griezta, kad nepavargtu mama nuo nuolatinio "pritempinejimo" iki rezimo.
Pas mus rezimas yra tik nakties miegui ir maudymui (maziuko). O vyresnelei - miegui ir valgymui. Tas grafikas susidare pats savaime, dirbtinai jo nekuriau. Pastebiu, kad jei vyresnioji nenueina laiku pietu miego, ar per ilgai laukia pietu, ji tampa pikta, irzli, ir visiems semios nariams perduoda savo tokia nuotaika blink.gif

O maziukas nakties miego grafika susikure pats - tiesiog uzmiega panasiu metu kas vakara (bent jau iki siol), o maudau likus 2 val iki miego mazdaug. Kadangi maitinu krutim, tai jokio valgymo grafiko neturi.
Ilonėlė
Man taip atrodo kad ne mes mažiuka pratiname prie rėžimo o jis mus.
Jokio čia rėžimo nesumanysi, vaikiukas pats žino kas jam geriau. Negi neduosi valgiti jei nori, arba maudisi kai laukeli gražus oras ir geriau butu pabuti lauke juk žiema ju ir taip mažai.
Dukryte nepratinau o kai paaugo pati savaime įgavo musu šeimos rėžima.
Vakare einame miegoti visi kartu, keliamės daug maž kartu.
Dukrytei prižiuriu kad savaitgaliais nebutu kitoks režimas nei darbo dienom darželi.

Šiaip rėžimas viresniems geriau padeda priprasti pri darželio taisikliu.
Saulyčiukas
QUOTE(deba @ 2005 01 24, 11:38)
4u.gif Na o mano gime jau su rezimu,turbut jau pilvuke jaute,kada mamyte gula miegoti,o kada aktyvesne.
*

Va va, su tuo mamytes rezimu verysad.gif Mamyte kadangi visada buvo 'panele Nemiga' kaip sakydavo tetis, tai sunelis irgi kencia visas priesmiegytines kancias. Bet mes rezima turim tik laukuciui, maudynems ir vakaro mieguciui. Apskritai, man atrodo, kad mano mazius per mazai miega... sad.gif Kai pabundam apie 9 val., tai paskui rimtas miegytis buna tik diena po laukucio kokios 3-4valandos, o po to iki pat maudyniu (21val. ) nebemiegam... Na kartais koki pusvalandi dar.... Kazin ar cia gerai?....
Vike
na, mes taip pat griežto režimo neturime, bet keliamė sir einame miegoti (nakčiai) tuo pačiu metu, o dieną pagal poreikį ir valgome ir miegame. Miegoti namie tai nelabai nori, lauke glai ilgai.
Mumija
As irgi apie nors koki rezima svajojau nuo pat vaikelio gimimo, bet susidelioti tam tikra grafika buvo tiesiog neimanoma sad.gif . Viena karta jis miegodavo ilgiau, kita karta trumpiau. Taigi grafikas stumdesi pagal miegus. Kai vaikas paaugo, miegu sumazejo, atsirado ir grafikas. O tai ivyko mazdaug apie 7-8 menesi, kai pradejo diena miegoti tik 2 kartus. Dabar jau miegam tik 1 karta, tai grafikas apskritai labai aiskus ir man jau kur kas lengviau susiplanuoti dienele thumbup.gif
RNT
QUOTE(Mumija @ 2005 02 17, 00:45)
As irgi apie nors koki rezima svajojau nuo pat vaikelio gimimo, bet susidelioti tam tikra grafika buvo tiesiog neimanoma sad.gif . Viena karta jis miegodavo ilgiau, kita karta trumpiau. Taigi grafikas stumdesi pagal miegus. Kai vaikas paaugo, miegu sumazejo, atsirado ir grafikas. O tai ivyko mazdaug apie 7-8 menesi, kai pradejo diena miegoti tik 2 kartus. Dabar jau miegam tik 1 karta, tai grafikas apskritai labai aiskus ir man jau kur kas lengviau susiplanuoti dienele thumbup.gif
*

manau, jog kudikiui rezimo jokiu budu negalima ivedineti schmoll.gif . Jis pats puikiausiai zino savo rezima, tad kuri laika belieka pasitelkt kantrybe ir palaukt iki7-9men tongue.gif O is tikruju, tai tikrai labai neilgas tarpas mirksiukas.gif
Akva
Rezimas, manau, yra butinas, tik jis imanomas tuomet, kai lelius maitinamas misinukais arba jau yra ugtelejes.
ziuziukas
Gal kas zinote kaip ipratinti maziukus eiti gultis anksciau. Kad ir kaip bandau jie vistiek, vienas 24 uzmiega o kitas tik 02 nakties.Jau visai baigiu is proto iseiti cry.gif , be to nakti keliasi po 5 ar daugiau kartu ir valgo nakti, nezinau gal as ka blogai darau? g.gif

user posted image

jurgyna

Ziuziuk, pirmiausia sveikinu tave, kad turi 2.gif 2.gif - dviguba dziaugsmeli ir dviguba betvarke 4u.gif Del rezimo paguost ko gero negales niekas, teks laukt, kol patys mazuliai pagailes mamytes ir nutars anksciau eit miegucio arba turi juos diena kankint ir neleist akyciu uzmerkt tongue.gif
Borderline
sveikos mamos,

man jau greitai gimdyt, del visko nerimauju ir aisku turiu daugybe klausimu. apie gimdyma aisku galvoju, bet dar labiau mastau, kas bus po jo, kai tapsiu mama, ar susitvarkysiu su savo vaikeliu, ar galesiu pati ilgai maitinti ir t.t.

man labai idomu, ar dienas leidziate vienos su kudikiu, ar maitinate krutimi, kaip jie valgo, miega, kaip daznai einate pasivaikscioti, ar vezetes kudiki ir kur toliau, pvz., i svecius, ar gaminate pati maisteli, ar perkate stiklainiukuose jau paruosta, ar uztenka poilsio, ar randate laiko sau, ar spejat dar ir namus tvarkyti ir panasus klausimai.
aprasykit apytiksliai savo diena, kad as zinociau, ko man apytiksliai laukti!
*MiAu*
QUOTE(Borderline @ 2005 08 29, 15:11)
sveikos mamos,

man jau greitai gimdyt, del visko nerimauju ir aisku turiu daugybe klausimu. apie gimdyma aisku galvoju, bet dar labiau mastau, kas bus po jo, kai tapsiu mama, ar susitvarkysiu su savo vaikeliu, ar galesiu pati ilgai maitinti ir t.t.

man labai idomu, ar dienas leidziate vienos su kudikiu, ar maitinate krutimi, kaip jie valgo, miega, kaip daznai einate pasivaikscioti, ar vezetes kudiki ir kur toliau, pvz., i svecius, ar gaminate pati maisteli, ar perkate stiklainiukuose jau paruosta, ar uztenka poilsio, ar randate laiko sau, ar spejat dar ir namus tvarkyti ir panasus klausimai.
*

na žinok visi vaikeliai labai skirtingi, taip kad sunku nuspręst, ko tikėtis. pavyzdžiui pirmą mėnesį tikrai neturėjau laiko sau, nes mano mažutė kartais valgydavo ir kas valandą. nuo mėnesio viskas pradėjo gerėti, dabar jau spėju beveik viską, nes mano mažutė rami.
dienas leidžiu namie su vaikiuku, nes tėvelis dirba. maitinu pati. mano dukrytė miega naktį nuo 22 val. iki 6 val. ryto. tada pavalgo ir dar porą valandų pamiega. dar miega nuo 12 iki 16 val. ir dar vakare kokią valandą nusnaudžia. bet čia tik apytiksliai taip. valgo maždaug 6-7 kartus per parą. kartais būna dienų, kai ir daugiau kartų valgo. pasivaikščioti einam kasdien, vaikštom 2-3 valandas. į svečius važiuojam.toli važiuot dar neteko. maistelio gamint kol kas man jokio nereikia, nes dukrytei dar tik 3,5 mėn.
inga22
[quote=Borderline,2005 08 29, 15:11]
sveikos mamos,

Labutis, viskas priklauso nuo tave sir vaikiuko, kaip tu i viska atsinesi, koks vaikiukas bus, svarbiausia pasitiket savim ir islikt ramiai ir kantriai, viska bus kaip reikia juk tu busi mama tongue.gif O siaip dienos greit praslenka, vaikiukas kasdien idomesnis tampa, visos mimikos visos nuotaikos, judesiai. Mes va dabar tai baseina, tai koki masaza lankom, tai visai linksma, bunam daug lauke kol viska aprepiu tai ir dienos kaip nebuta ir jau 8 menesiai su manim zmogeliukas, o rodos taip nesenai ja parsiveziau mirksiukas.gif
žemuogienė
QUOTE(Borderline @ 2005 08 29, 15:11)
sveikos mamos,

*

as savo maziuke maitinu misinuku verysad.gif valgo kas 3-4 valandas. tuose tarpuose pamiega. pasivaikscioti einam 1-2 kartus per diena maziausiai. lauke bunam apie 3-4 valandas beveik bet kokiu oru. pirma karta keliavom pas senelius (apie 150 km) kai buvo 3 savaites. i svecius daznai nukeliaujam. vyras daznai mane isleidzia i parduotuve ar siaip po miesta pasiganyti ax.gif namus tvarkomes abu, buna dienu, kad ir pavalgyt nera laiko, bet va siandien puse dienos sedejau prie kompiuterio, nes maze tik valge ir miegojo ax.gif taigi buna visokiu dienu 4u.gif
Borderline
To Berrry: pavydetinas tavo kudikelis-tiek daug miega! kai prisiklausau apie pieno trukuma, kolikas, nemiegotas naktis, net nesitiki kad tokiu vaikiuku buna. nors mano sesute irgi gerai valge ir miegojo (skirtumas tik toks, kad buvo maitinta misineliu, o tokie kudikiai kaip zinia geriau miega). linkiu ir toliau taip. beje, labai grazios Julytes nuotraukos.

to Inga22: davei man gera ideja-eisiu ne viena i baseina, o su kudikiu. maciau per tv, kaip jiems patinka pliuskentis. tik vienas klausimelis: kaip daznai tenka keisti vystyklus baseine, ar neiskyla nepatogumu? o jei lauke 2-3 val. bunat, tai ar neisalksta, ar neprireikia pervystyti?

to Zhemuoge: del kokiu priezasciu nemaitini pati? (kaip supratau, negali?) as tik ir girdziu aplink, kaip sunku paciai maitinti, kaip skauda is pradziu, kad geriau ir paprasciau misinelis, o cia Vokietijoje tai moterys net nuo pirmuju nestumo dienu nusprendzia, kad nemaitins krutim. arba sako: nebuvo pieno. bet kodel vienos turi pieno, o kitos ne? mano mama irgi man pasakojo, kad maitino mane iki 4 men, o tada eme trukti pieno. bet juk jei vaikas nuolat zinda, tai pienas juk gaminasi?

*MiAu*
To Berrry: pavydetinas tavo kudikelis-tiek daug miega! kai prisiklausau apie pieno trukuma, kolikas, nemiegotas naktis, net nesitiki kad tokiu vaikiuku buna. nors mano sesute irgi gerai valge ir miegojo (skirtumas tik toks, kad buvo maitinta misineliu, o tokie kudikiai kaip zinia geriau miega). linkiu ir toliau taip.

na, bet pirmą mėnesį mažai miegojo doh.gif

beje, labai grazios Julytes nuotraukos.

dėkui 4u.gif

o jei lauke 2-3 val. bunat, tai ar neisalksta, ar neprireikia pervystyti?

Nepraalksta, nes į lauką vežu iškart po maitinimo. Pervystyti kol kas tik vieną kartą reikėjo, tai pas draugę užsukau ir pervysčiau, gerai, kad netoli buvau smile.gif

as tik ir girdziu aplink, kaip sunku paciai maitinti, kaip skauda is pradziu, kad geriau ir paprasciau misinelis,

ir aš nepaguosiu, pradžia ir man sunki buvo, ir su aukštom temperatūrom, ir nugraužtais speneliais. betgi viskas su laiku praeina, o kai ko galima ir išvengti, jei dar gimdymo namuos parodys, kaip teisingai kūdikį prie krūtinės dėti ir kitų svarbių dalykų. dabar maitinimas yra tik malonumas, nors pirmą mėnesį vos nepradėjau maitinti mišinėliu

bet kodel vienos turi pieno, o kitos ne?

į šitą klausimą tikrai sunku atsakyt, nes neįlysi į kitos moters vidų ir nesužinosi, ar ji tikrai pieno neturėjo, ar jai tiesiog pabodo ar per sunku buvo maitint, bet ji to nenori pripažint. manau, kad kai kuriais atvejais pasakymas "neturėjau pieno" yra paprasčiausias pasiteisinimas. bet to visom tikrai netaikau, nes, kaip jau sakiau į kitos moters vidų neįlysi smile.gif svarbiausia nestresuok, norėk, ir bus to pienelio. o jeigu nebus, tai ir su mišinukais lygiai tokie patys sveiki ir gražūs vaikiukai užauga. sėkmės 4u.gif
jovka
QUOTE(Borderline @ 2005 08 29, 16:11)
sveikos mamos,

*

Man tai labai sunku buvo piromis dienomis, dar kol gulejua ligoninej. Jei ne vyro pagalba nezinau ka buciau darius. Paskui tikrai buvo lengviau.
Del maitinimo: Tai mano dukrai dabar 7 men. Kolkas maitinu pati. Aisku jau valgom ir kosytes, kurias irgi verdu namie. Ir tikrai uztenka laiko ir sau ir pasivaiksciojimams.
Del kelioniu: Tai mes pirma karta is namu isvaziavom, kai mergytei buvo menuo. Bet mes nevaziavom niekur, del manes. Buvau susiuta ir buvo labai sunku sedet.
Beje del laiko sau tai dabar jau jo maziaiu, kai pradejo repliot. Praktiskai viena palikt nebeimanoma.
Sirdukas
Musu dienos taip pat labai ivairios- kartais lelius tik miega ir valgo, o kartais vien verkia ir nezino pats, ko jis nori... blink.gif Bet kai supranti, kad tai tik kudikelis, ant kurio negalima pykt ir ziuri visai i viska geriau...
Pradzia buvo sunki... Buvau nusistacius, kad tik pati maitinsiu ir jokiu misineliu. As taip pat is Vokietijos ir galiu patvirtint, ka jau tu minejai- cia moterys perdaug nesuka sau galvos del motinos pieno... net ligoninej sesele iskart duoda bonkute, jei mato, kad vaikas nepasisotina motinos pienu... iseidama is ligonine gavau net du buteliukus jau paruosto misinelio- atseit, jei truktu savo pienuko! blink.gif Bet jie pas mane dar iki siol stovi saldytuve! biggrin.gif Tiesiog as tokios nuomones, kad pienas pirmiausia gaminasi motinos galvoje, o veliau krutyse! tongue.gif Tiesopg pati pagalvok, ko tu savo kudikeliui labiau nori! O ir tie nugrausti speneliai tada nera tokie skausmingi, kai matai, kad tavo lelius valgo tai, kas jam dabar naudingiausia!

Namuose tvarkytis man padejo mano mama, veliau pati pradejau tvarkytis.
Kas mane labiausiai erzindavo- tai sveciai, nuo kuriu dar iki siol negaliu visais atsikratyt... blink.gif sad.gif
sayonara
Sveika smile.gif

Kaip taisykle - kuo daugiau jaudinsiesi, kokia mama (ar pakankamai gera busi), tuo daugiau problemu kils.. Suprantama, kad su pirmu vaikeliu viskas atrodo labai sudetinga, bet ish savo istorijos galiu pasakyuti - gime ir staiga suzhinai, ka jam reikia daryti ir ka su juo veikti.. Tai tiesiog naturaliai ateina..
Mano deina atrodo mazhjdaug taip: Tauras keliasi apie 9 valanda.. valanda pabuna vienas pats su karuselemis ir zhaislais, tada mes mankshtinames, prausiames, pasiplepam ir t.t., 11 val. valgo. Valgo mishini, nes pati maitinau tik 1 menesi.. cry.gif paskui jis numiega pora valandu, per ta laika ash apsitvarkau, pavalgau, paguliu vonioj, na, vienzho - mano laikas.. po to vel pazhaidziam, kartais einam i lauka. 15 val. valgo. po to ishkart i lauka. Ten ishbunam kaip kada - kartais valanda, kartais 3-4. Lauke pamiega, bet ne daugiau valandos. Jis gana ramus, ale diena nemegsta miegoti..smile.gif 19 val. vel valgo. po to pamiega vel valanda, kartais dvi.. vakare maudomes arba prausiames, priesh tai pasimankshtinam, apie 11 vakaro miegot. Keliasi 6 val. valgyti..
Ish principo kartais buna sunku, nemiegadieniai, bet ish principo viskas ok, ir per drauges palakstau, ir pakeliaujam, ir pasilinksminam.. jei ka, i svecius vezhames, svarbiausia 11 vakaro pamaitinti, tada jis bet kur uzhmiega ir lieka tik ramiai namo parvezhti..smile.gif
Sirdukas
Gerai sakai, Sayonara! As taip pat gimus vaikiukai, atrode, kad viska zinai, net mano mama stebejos ir juokaudavo- kad jau pati gimiau viska mokedama... mirksiukas.gif Tiesiog intuityviai zinai, kas tavo kudikiui geriausia ir ko jam noris! tongue.gif 4u.gif Sekmes! Manau, kad visom mamom taip yra, nesvarbu, kurio vaikelio laukias! tongue.gif mirksiukas.gif
Sirdukas
Gerai sakai, Sayonara! As taip pat gimus vaikiukai, atrode, kad viska ziani, net mano mama stebejos ir juokaudavo- kad jau pati gimiau viska mokedama... mirksiukas.gif Tiesiog intuityviai zinai, kas tavo kudikiui geriausia ir ko jam noris! tongue.gif 4u.gif Sekmes! Manau, kad visom mamom taip yra, nesvarbu, kurio vaikelio laukias! tongue.gif mirksiukas.gif
Liolik-Bolik
JO, jo... pritariu mergom... Vaikeliui gimus pajusi viska pati...
O musu diena eina taip: As maitinu savo pienuku, tai maitynimas gaunasi kas 3 val. doh.gif
22.00 guldom mazyli. Tada 3.00 jis atsibunda pavalgyt, pavalges toliau miega (nieko nedarau tik paguldau atgal i lovyte) tada keliasi 7 - 8val vel pavalgo ir pamiega toliau iki 9-10val... Tada jau apie 10val pavalgo ir guli toliau lovyteje - zaidziasi, i "karusele" ziurineja. Buna kad migteli trumpam. Apie 11-12val keiciam drabuzelius (is pizamos i normalias) ir tada einam i virsu, i svietaine zaistis ant vaikisko kilimelio. 13.00 vel valgom ir tada jau i lauka einam. Lauke visada uzmiega ir miega apie 2val biggrin.gif 16valvel valgom ir tada atena tevelis. Su teveliu jau buna daaaaaug juokingu akymirku. tada 19val pavalgo ir ramiai zaidziasi. 21.30einam tvarkytis, maudytis - ruostis nakciai... 22val skaniai pavalgom ir miegucio........ Tada viskas is naujo ax.gif wub.gif tai dienos ir bega... Ziauriai greitai. nespeji apsisukt o jau vakaras doh.gif

Borderline - lengvo tau nestumo pabaigos ir greito gimdymo!
Jessy
labutis mamytes,noreciau su jumis kartais pabendrauti! smile.gif
rasaliukas
thumbup.gif butinai reikia pabendrauti
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.