Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip mums sekasi taupyti ?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Palaiminta
Sakoma, kad lietuviai jau išmoko gyventi skolon, bet taupyti dar neišmoko, o kaip mūsų forumo dalyvės ? Ar taupymas jau tapo mūsų gyvenimo dalimi, ar išeina atsidėti nenumatytiems dalykams, ar ne ?
Isila
po truputį mokomės, pavyksta sutaupyti porą šimtukų, tai labai džiaugiuosi thumbup.gif
Vien Tik

Aš, tiesą sakant, nemoku išlaidauti. Taupyt netaupau, bet kai reikia sau kažką nusipirkti - turiu per save perlipti.
ingridukas
Niekada nemokejau taupyti,nemoku ir dabar.Kiek turiu tiek iskarto ir isleidziu.
Isila
va, žiūriu, kitos daugiau nei 500lt sutaupo - man čia kažkas nerealaus. Bet gal toks sutaupymas nuo pajamų priklauso? bigsmile.gif
lotta
QUOTE(Isila @ 2007 03 15, 18:21)
va, žiūriu, kitos daugiau nei 500lt sutaupo - man čia kažkas nerealaus. Bet gal toks sutaupymas nuo pajamų priklauso?  bigsmile.gif
*

Be baejo, kad priklauso. Jei pajamos seimos mazos, tai ir labai noredamas net 100lt. neatsidesi cry.gif
Jurgitak
QUOTE(Isila @ 2007 03 15, 18:21)
va, žiūriu, kitos daugiau nei 500lt sutaupo - man čia kažkas nerealaus. Bet gal toks sutaupymas nuo pajamų priklauso?  bigsmile.gif
*

Žinoma priklauso. mirksiukas.gif Skaičiuok taip, jei tavo pajamos 1000 Lt ir sutaupai 100 Lt, tai tas pats, ką kitas sutaupo 500 Lt nuo 5000 Lt.
Vladislava
Išeina sutaupyti iki 100 Lt ax.gif
asara
Geriausia mensio pradzioje, ar kai gaunammas atlygis iskart atideti nustatyta suma. Pradziai tai gali buti 50 ar 100 Lt, bet tai daryti reikia nuolat ir kiekviena menesi. Susiformuoja iprotis, o pinigeliai kaupiasi smartass.gif
As kai gaudavau ir daug mazesni atlygi, buvau taip nusprendus. O dabar kai gaunu daug didesni, iprotis daro savo. Ir tada isvengiame to pasakymo - Augant pajamoms, auga poreikiai, o pinigeliu nelieka g.gif .
IdeaFixe
Mums tai verkiant reikia taupyti,nes buta reikes isirengti, atsidedam po 500lt minimum, nes kitu atveju tektu listi i dar didesnes skolas. Kartais paishlaidaujam, bet nevirshinam tam tikru normu. Kol kas savim visai dziaugiuosi wink.gif
Tylene
nemoku taupyt verysad.gif o labai norėčiau rolleyes.gif
Toli gražu

manau, kad aš moku taupyti tongue.gif
VITELI
QUOTE(Toli gražu @ 2007 03 20, 14:55)
manau, kad aš moku taupyti  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif As irgi moku taupyti, ir labai sekmingai mirksiukas.gif
wow
as visiskai nemoku doh.gif aisku lieka kas menesi kokie 500-600 lt, bet zinant atlyginima, tai labai mazai doh.gif siaip ir tu nesutaupyciau, bet turiu mokslams atsideti ir kas semestra sumoket smile.gif
bet bandau taisytis ir po biski daugiau taupyt smile.gif
Palaiminta
QUOTE(asara @ 2007 03 19, 11:44)
Geriausia mensio pradzioje, ar kai gaunammas atlygis iskart atideti nustatyta suma. Pradziai tai gali buti 50 ar 100 Lt, bet tai daryti reikia nuolat ir kiekviena menesi. Susiformuoja iprotis, o pinigeliai kaupiasi  smartass.gif
As kai gaudavau ir daug mazesni atlygi, buvau taip nusprendus. O dabar kai gaunu daug didesni, iprotis daro savo. Ir tada isvengiame to pasakymo - Augant pajamoms, auga poreikiai, o pinigeliu nelieka  g.gif .
*

Sutinku su sia nuomone 100 proc. drinks_cheers.gif As irgi treniruoju taupymo raumenis, kol kas sekasi neblogai, ir toliau taip...
asara
DAr yra viena pagunda, su kuria daugelis mano pazistamu susiduria. Kai saskaitoje susikaupia daugiau pinigeliu, tiesiog rankos "niezti" dali pinigeliu isleisti savo malonumui. Atrodo tiek pritaupiau, kad dabar galiu leisti sau MONTON koki sijona ar svarkeli isigyti, arba kaip kazkuriame forume vyras trecia skaitmenini fotoaparata perka, nes pinigu yra.

Kad tokios pagundos neerzintu geriausia pries taupant nusistatyti tikslus ilgalaikius (pvz. 10 metu) ir trumpalaikius 3 - 5 metai (sakykim atostogas suplanuoti metams, ar didesnius pirkinius) ir tada zinosite kam taupot.

Arba dali pinigu investuoti i fondus, pensiju fondus III pakopos.reguliariai pervedant 150 - 500 Lt (kiek galeite leisti). Per metus ir prikapses papildomi procentai.MAn daug maloniau pasilepinti keleta kartu per metus dideliais dziaugsmais, negu kasdien ar kas savaite mazomis smulkmenelemis.
mamuke68
Ar tikslinga taupyti pinigėlius, kai tokia infliacija g.gif
ingakyca
QUOTE(mamuke68 @ 2008 04 06, 19:49)
*

Kai reikia kokio daikto, tai juk nelabai kreipti į tą infliaciją tiesiog imi ir taupai ant jo mirksiukas.gif O jeigu ten taupyti kokiems 10 metų, tai tada vertėtų ir pagalvoti apie ją rolleyes.gif
Vilioja
QUOTE(mamuke68 @ 2008 04 06, 18:49)
*

Gal taupymą supraskim plačiau - ne tik pinigėlių atidėjimą, bet sėkmingą išgyvenimą be skolų (nekalbu apie paskolas ir lizingus) g.gif
GABO
O dėl infliacijos... Tai tiesiog galima pasirinkti kažkokią valiutą ir sutaupytus pinigėlius iškeisti į valiutą... O dar kai pagalvoji, kad LITO devalvavimas laukia... arba ne... Kas žino????????? Bus nebus?.... Šiaip daug kas jau keičia litus į Eurus... nu nebūtinai į Eurus...
Reikia pasirūpinti stabilia valiuta, o tada jau ir infliacijos nebebus tokios baisios...

Kažkaip man pavyksta šiek tiek pasitaupyti... bet norėtųsi daugiau....
liutyte
na niekaip neiseina taupyti nes visko norisi.... doh.gif
vasarele85
QUOTE(iruska @ 2007 03 20, 20:48)
drinks_cheers.gif As irgi moku taupyti, ir labai sekmingai mirksiukas.gif
*

labas isduok paslapty kaip taupyti mirksiukas.gif ax.gif noreciau ir as tai sugebet blush2.gif biggrin.gif
shokoladine :)
Ziuriu uzsnudo sitoj temoj forumieciai, o ji gana aktuali smile.gif

Butu labai faina, jei tie kas pasisako, jog moka taupyti, patartu nemokantiems to daryti.... Antraip tokia tema tampa beverte... blink.gif
ERUGĖ
kai taupydavau,atidėdavau tam tikrą sumą po algos,ir jų kaip ir nėra,nors ir pritrūkdavau iki algos,pasiskolindavau,o anų neliesdavau blush2.gif
reiks vėl pradėti taupyti,nes svajoju apie kelionę kitiems metams rolleyes.gif
arana81
Mmm... man psichologiskai buvo sunkiausia perkopti 10000 Lt suma, nes buvo didele pagunda ja isleisti blush2.gif Sita suma buvo kaupiama istatiniam isvajotos UAB kapitalui. O va perkopiau kazkaip nepastebimai ax.gif
Greiciausiai per tuos taupymo metus susiformavo poreikis taupyti. Kitaip nemoku paaiskinti doh.gif taupymas panasus i sniego gniuzte riedancia nuo kalno - kuo toliau, tuo labiau savaime gaunas. Tiesa, niekada neatsidedu daugiau nei 30 proc. pajamu smile.gif nes kartais smagu nutrukti nuo grandines ir pasilepinti norimu daiktu ar kelione, jei matau, kad lieka pinigu is tu 70-90 proc. paliktu pragyvenimui 4u.gif
Norincioms pradeti taupyti rekomenduoju knyga "Turtingiausias Babilono zmogus". Ji mazute, bet kazkuria prasme neikainojama thumbup.gif
Cia istrauka is jos 4u.gif jei jau KTU itrauke i savo moduliu medziaga studentams, manau ir mums pravers mirksiukas.gif
*Ita*
Patarkit, kaip reikia sutaupyti kai visko reikia. Juk atrodo nieko nereikalingo neperkam. Reikia batų-vaikams, nes išaugo. Reikia šaldytuvo, nes tas jau senas, bėga... Reikia maisto. Sugedo mašina-taisom, juk važiuoti reikia. Kaip kiti sutaupo g.gif
mamuke68
QUOTE(*Ita* @ 2008 10 08, 14:41)
Patarkit, kaip reikia sutaupyti kai visko reikia. Juk atrodo nieko nereikalingo neperkam. Reikia batų-vaikams, nes išaugo. Reikia šaldytuvo, nes tas jau senas, bėga... Reikia maisto. Sugedo mašina-taisom, juk važiuoti reikia. Kaip kiti sutaupo g.gif
*

...nesinervink...sutaupyti gali tik tada, kai pajamos viršina išlaidas, ir dar gerokai viršina...Tada įmanoma sutaupyti.
arana81
QUOTE(mamuke68 @ 2008 10 10, 16:00)
...nesinervink...sutaupyti gali tik tada, kai pajamos viršina išlaidas, ir dar gerokai viršina...Tada įmanoma sutaupyti.
*

Su didesnem pajamom ir poreikiai didesni atsiranda doh.gif sutaupyti 10 proc. galima nuo bet kokiu pajamu ir tai nelabai pasijaucia vartojimo prasme. Bet daugiau nei 10 proc. - nelabai - pajamu jau reikia didesniu.
Atsideti reikia gavus alga, o ne kazkada veliau ax.gif
KibirVibir
QUOTE(arana81 @ 2008 10 10, 17:21)
sutaupyti 10 proc. galima nuo bet kokiu pajamu ir tai nelabai pasijaucia vartojimo prasme.
*

Manai? g.gif buvusi kursioke viena augina mazamete dukra (tevas nepadeda, nes uzsienyje be darbo sedi, is santaupu tipo gyvena) ir kas menesi skolinasi is tevu pinigu (atidavimo galimybes laaaabai miglotos). Dirba biudzetineje istaigoje.

Tokiu pavyzdziu turbut jau daug. cool.gif

Komentarai, kad tegul ieskosi geresnio darbo ir pan., kartais neatrodo realistiniai... nes, mano labai subjektyvia nuomone, kiekvienas, kasdien einantis i darba ir ten nosies nekrapstantis, o dirbantis pagal specialybe, turi gauti atlyginima, kad bent galetu susimoketi mokescius ir pavalgyti cool.gif
arana81
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 10, 22:53)
Manai?  g.gif buvusi kursioke viena augina mazamete dukra (tevas nepadeda, nes uzsienyje be darbo sedi, is santaupu tipo gyvena) ir kas menesi skolinasi is tevu pinigu (atidavimo galimybes laaaabai miglotos). Dirba biudzetineje istaigoje.
Tokiu pavyzdziu turbut jau daug.  cool.gif
Komentarai, kad tegul ieskosi geresnio darbo ir pan., kartais neatrodo realistiniai... nes, mano labai subjektyvia nuomone, kiekvienas, kasdien einantis i darba ir ten nosies nekrapstantis, o dirbantis pagal specialybe, turi gauti atlyginima, kad bent galetu susimoketi mokescius ir pavalgyti  cool.gif
*

Suprantu tavo drauge, nes pati dirbau valstybineje istaigoje trejus metus. Kai darbinausi uzliuliavo, kad va pas mus universitete lieka tik gabiausi musu studentai, kad va kaip man pasiseke. doh.gif
Darbo valstybineje istaigoje pliusai buvo tie, kad atlyginimas visada buvo laiku ir toks pat (tris metus nekintamas ir nejudinamas kaip uola). Pasiemus biuleteni niekas nesugriudavo - patikrinta cool.gif
Bet atejo laikas, kai pinigu nebeuzteko, nes kainos kilo, o atlyginimas ne. Pradejau ieskotis darbo... tiesa sakant, nelabai ir norejau iseiti is senojo blush2.gif nes ten viskas buvo taip sava ir miela wub.gif
Dabar dirbu privacioje firmoje. Atlyginimas ne is tolo neprimena gautojo universitete, keliamas kasmet. Cia niekas nenori, kad buciau visu galu meistras blush2.gif uztenka, kad ismanau tai, kas mano pareiginese. Plius gruodi ir sausi nereikia vos ne apsigyventi darbe su visom metinem ataskaitom.
Tavo kursiokei patarimu neduosiu. Nes jauciu, jei tureciau galincius nuolatos remti tevus, gyvenciau kaip ji ax.gif
Rubyna
Moku taupyti,bet visai malonu ir isleisti wub.gif
Žaliaskarė
Taupymo efektyvumui labai padeda tikslai - zinojimas kam taupai. Suma visiskai nesvarbi. Kai zinai kam taupai, nesinori isleisti tos prisikaupusios sumos. O jei isleidi numojes ranka, buna kad kita diena ir pasigrauzi, kad atitolinai savo tiksla kuriam taupei. doh.gif
Mano galva taupyti butinai reikia. Kad butu lengviau, reikia nusistatyti trumpalaikius ir ilgalaikius tikslus. rolleyes.gif
Ugnužė
Stengiuosi taupyti. Labai savęs dar neriboju, bet per mėnesį mažiausiai 10 proc. savo pajamų sutaupau. Kažkaip ramiau tada ant "dūšios" mirksiukas.gif . Be to, turiu numačiusi įvairių stambių pirkinių ir kelionių, todėl taupyti sekasi dar geriau.
Eglantina
O as nemoku sutaupyti doh.gif nors reikia tai labai labai. prisirasiau taupymo planu ir vistiek doh.gif kazkada kai turejau tiksla isigyti masina tai taupiau 2 metus scyrai. dabar nebemoku. nors reikia pinigu ir mokslams, ir dantukams... ka daryt?
Karmen
Mes daug sutaupom eidami i parduotuve su sarasu thumbup.gif , tada neprisiperki visokio slamsto, ir dar pinigu lieka smile.gif
Miaška
QUOTE(Giedrucio @ 2008 10 13, 16:24)
Taupymo efektyvumui labai padeda tikslai - zinojimas kam taupai.
*

Dar taupymo efektyvumui labai padeda žinojimas, kad pasibaigus pinigams neturėsi iš ko jų pasiskolinti biggrin.gif
Susidariau balansą dviem mėnesiams į priekį, susiplanavau išlaidas, reikalui esant - perskirstau, bet visą laiką stengiuosi išlikti ties pliusu ir pamažu išsimokėti skolas.
Dar labai sveika vieną dieną per savaitę tiesiog neiti parduotuvėn, jei žinai, kad namie daugmaž yra duonos, sviesto, makaronų ir maisto katinams cool.gif
Llaume
Pries perkant koki daikta, gerai pagalvoti ar jis man tikrai labai reikalingas, o gal puikiai issiversiu ir be jo? biggrin.gif
*slapuke
As vat seniau mokedavau taupyti ir planuoti savo islaidas, bet kai isigijau savo busta su taupymais nieko nebesigauna... visada atsiranda neplanuotu islaidu, visko reikia, norisi gyventi graziau, patogiau ir t.t. Dabar vat leliukas pakeliui tai vel nesigauna pataupyti doh.gif turbut taip iki amziaus galo...
ritag
Mes visada pinigus visus išleisdavome, jei ką reikėdavo nusipirkt, nusipirkdavome iš algų ir po to "pasispausdavome', bet tokia situacija mane pradėjo nervinti. Todėl pradėjau fiksuoti išlaidas, tada gimė programa, tuo užkrėčiau savo draugę, abi tą programą pagal save ištobulinom ir taip pamažu ,pamačius kur dingsta pinigai ir kokiose skiltyse mėnesio gale kokia suma susikaupia, pradėjo kauptis pinigai ir sąskaitoje, tačiau tuos susikaupusius pinigus internetu mėnesiui padedu ar savaitei terminuotam indėliui, nes tai dar labiau sudrausmina jų neišleisti ir jei reikalas koks atsirastų, tai tuos pinigus pasibaigus terminui pasiimt galim.Tokia mano taupymo patirtis smile.gif
arana81
QUOTE(ritag @ 2008 10 24, 14:25)
Mes visada pinigus visus išleisdavome, jei ką reikėdavo nusipirkt, nusipirkdavome iš algų ir po to "pasispausdavome', bet tokia situacija mane pradėjo nervinti. Todėl pradėjau fiksuoti išlaidas, tada gimė programa, tuo užkrėčiau savo draugę, abi tą programą pagal save ištobulinom ir taip pamažu ,pamačius kur dingsta pinigai ir kokiose skiltyse mėnesio gale kokia suma susikaupia, pradėjo kauptis pinigai ir sąskaitoje, tačiau tuos susikaupusius pinigus internetu mėnesiui padedu ar savaitei terminuotam indėliui, nes tai dar labiau sudrausmina jų neišleisti ir jei reikalas koks atsirastų, tai tuos pinigus pasibaigus terminui pasiimt galim.Tokia mano taupymo patirtis smile.gif
*

tokia pat buvo ir mano pradzia smile.gif
l'eau
taupyti nemoku, moku neišleisti rolleyes.gif
NEVIENA
Nu labai sunkiai sekasi taupyti, bet stengiuosi ax.gif
tastyte
Taupyti labai sunku, dazniausiai isleidziu tiek kiek turiu. O kad kazka tureciau pasiemu daikta lizingu o paskui uz ji moku, suprantu kad taip daikta nusiperki daug brangiau, bet turi..
zaltys
Per skaiciavau visas islaidas daugiau pradejau pasigaminti is savu produktu tai iseina dabar kolkas sutaupyt apie 1000lt tikiuosi taip ir toliau bus
anestute
pradejau taupymo programa smile.gif kol kas tik stebiu islaidas, atsidedu pinigu kiek iseina (labai nespausdama). kai suzinosiu is ko dar spausti galima, tada desim i kojine lotuliukas.gif
svarbu
Geriausia taupyti neinant i parduotuve kiekvina diena smile.gif Nuejai karta i sav apsipirkai ir ram smile.gif
Kristiniux
QUOTE(svarbu @ 2008 11 05, 00:51)
Geriausia taupyti neinant i parduotuve kiekvina diena smile.gif Nuejai karta i sav apsipirkai ir ram smile.gif
*

drinks_cheers.gif kai eini dažnai tai kartais visokių nesąmonių prisiperku,paskui galvoju, kad be jų galėjau ir apsieit ax.gif
Skambanti tyla
QUOTE(l'eau @ 2008 10 24, 17:30)
taupyti nemoku, moku neišleisti rolleyes.gif
*

Gerai paskyta thumbup.gif ir aš to mokausi, ir neblogai sekasi smile.gif
QUOTE(tastyte @ 2008 11 03, 11:51)
Taupyti labai sunku, dazniausiai isleidziu tiek kiek turiu. O kad kazka tureciau pasiemu daikta lizingu o paskui uz ji moku, suprantu kad taip daikta nusiperki daug brangiau, bet turi..
*

Šiaip jei nėra atliekamų pinigų tai vienintelis būdas įsigyti reikiamą daiktą, nes didelės sumos sunkiai susitaupo. Stengiamės nepirkti lizingu, bet anksčiau tik tokiu būdu nusipirkdavom baldus, skalbimo mašiną, ir pan. Jei reiks ir vėl taip pat pirkčiau, nes man pvz geriau turėti skalbimo mašiną dabar, negu kažkada ir skalbti rankomis visą laiką kol sutaupysiu.
QUOTE(svarbu @ 2008 11 05, 00:51)
*

Nepavyksta kartą į savaitę, nes tai duonos reik, tai pieno...

QUOTE(Kristiniux @ 2008 11 05, 09:49)
drinks_cheers.gif kai eini dažnai tai kartais visokių nesąmonių prisiperku,paskui galvoju, kad be jų galėjau ir apsieit ax.gif
*

Jau išgijau nuo nesąmonių pirkimo. smile.gif
simba3
QUOTE(svarbu @ 2008 11 04, 23:51)
*

drinks_cheers.gif
Bandom ir mes tokia taktika, tik vis prireikia, tai pieno, tai duonos. Bet tada einam i maza parduotuvyte prie namu, o ne i marketa - maziau pagundu mirksiukas.gif
dira
na, jei neatsiranda neplanuotų didelių išlaidų, tai iki 400 man, asmeniškai, pavyksta į kojinę padėti per mėnesį blush2.gif
na, ir vyras dar kažkiek padeda į savo kojinę mirksiukas.gif
na, o mūsų kojinės - tai skirtingi bankai rolleyes.gif
Labai gerai kai algą į kortelę perveda, tai internetu gali į sąskaitą padėti, kad kortelėje nesimaišytų cool.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.