QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 10, 22:53)
Manai?

buvusi kursioke viena augina mazamete dukra (tevas nepadeda, nes uzsienyje be darbo sedi, is santaupu tipo gyvena) ir kas menesi skolinasi is tevu pinigu (atidavimo galimybes laaaabai miglotos). Dirba biudzetineje istaigoje.
Tokiu pavyzdziu turbut jau daug.
Komentarai, kad tegul ieskosi geresnio darbo ir pan., kartais neatrodo realistiniai... nes, mano labai subjektyvia nuomone, kiekvienas, kasdien einantis i darba ir ten nosies nekrapstantis, o dirbantis pagal specialybe, turi gauti atlyginima, kad bent galetu susimoketi mokescius ir pavalgyti

Suprantu tavo drauge, nes pati dirbau valstybineje istaigoje trejus metus. Kai darbinausi uzliuliavo, kad va pas mus universitete lieka tik gabiausi musu studentai, kad va kaip man pasiseke.
Darbo valstybineje istaigoje pliusai buvo tie, kad atlyginimas visada buvo laiku ir toks pat (tris metus nekintamas ir nejudinamas kaip uola). Pasiemus biuleteni niekas nesugriudavo - patikrinta
Bet atejo laikas, kai pinigu nebeuzteko, nes kainos kilo, o atlyginimas ne. Pradejau ieskotis darbo... tiesa sakant, nelabai ir norejau iseiti is senojo

nes ten viskas buvo taip sava ir miela
Dabar dirbu privacioje firmoje. Atlyginimas ne is tolo neprimena gautojo universitete, keliamas kasmet. Cia niekas nenori, kad buciau visu galu meistras

uztenka, kad ismanau tai, kas mano pareiginese. Plius gruodi ir sausi nereikia vos ne apsigyventi darbe su visom metinem ataskaitom.
Tavo kursiokei patarimu neduosiu. Nes jauciu, jei tureciau galincius nuolatos remti tevus, gyvenciau kaip ji