Labai norėčiau patarimų. Norime pirkti butą ir dažnai susiduriame su elektriniu šildymu. Gal kas gyvenate tokiame bute ir daugiau žinote apie tai? Mane domina : ar tai labai netaupus šildymo būdas?Ar pakankamai efektyvus? Būsiu labai dėkinga už informaciją
Siuo metu gyvenu tokiame bute, o pries tai gyvenau elektra sildomame nuosavame name. Ateityje jokio busto sildomo vien elektra nepirksiu, nors butu ir labai gera kaina

Neimanoma kvepuoti, oras nepaaiskinamai sausas ir "nesveikas". Nepadeda jokie vandens garintuvai. Gaila, kad per esi per toli - pasikviesciau pasibuti. Finansines puses LT nezinau.
Elektra yra tik energijos šaltinis, o šildymo principas jau priklauso nuo pasirinktų įrenginių. Jei yra šildoma karštu oru (JAV gan dažnai naudojama ta pati sistema kondicionavimui ir šildymui), tada gali būti, kad oras labai sausas. O jei tai tie patys rediatoriai, tik su tepalu ir šildomi elektra, tai neturėtų skirtis komforto požiūriu nuo vandeniu šildomų centralinių radiatorių. Yra taip pat lektrinis grindinis šildymas.
Mano požiūriu, tai elektra šildytis labai patogu - kai reikia mygtuką spustelėjęs įjungei, kai nereikia - išjungei. Bet lyginant su kitais šildymo būdais toks šildymas yra pats brangiausias. Ir jeikartais šiuo metu jis gaunasi pigesnis už miestro centrinį šildymą, tai tik dėl iškrypusios mūsų centrinio šildymo sistemos. Pagal fizikos ir ekonomikos dėsnius, šildytis elektra visada bus brangu
svetima
2004 11 30, 14:18
Galiu pasakyti, kad sildyti elektra yra ziauriai brangu. Va darbe uz 100 kv. metru patalpu ziema apsildyma mokam apie 1000 lt i men

Ir dar taupydami visaip, jei netaupytumem, tai itariu butu iki 1500 lt....
| QUOTE (aifa @ 2004 11 30, 13:10) |
| Mano požiūriu, tai elektra šildytis labai patogu - kai reikia mygtuką spustelėjęs įjungei, kai nereikia - išjungei. |
Pas mus toks pat mygtukas buvo ir sildant dujomis, ne elektra
Dar minusas elektriniam sildymui - turint mazu vaiku ir dingus elektrai ziema butu nekas!
| QUOTE (baltic*girl @ 2004 11 30, 16:49) |
Pas mus toks pat mygtukas buvo ir sildant dujomis, ne elektra
Dar minusas elektriniam sildymui - turint mazu vaiku ir dingus elektrai ziema butu nekas! |
Na, pas mus irgi dujos. Bet nėra visiškai taip. Prie dujinio katilo yra centralinio šildymo sistema, kurioje cirkuliuoja vanduo. Todėl katilą visada tenka, laikyti budinčiam režime, kad ta sistema neužšaltų. Ir jei elektra dingtų, tai dujinis katilas irgi neveiktų. Viskas ten jame ant automatikos, deje
Užtai naujam name mes planuojam dar ir židinį, jeikartasi baigtųsi elektra ar dujos
Mes nama sildomes elektra, isivedem dvieju tarifu skaitliuka, todel nakti ir savaitgali mokam po 13 cnt. taupant tikrai neiseina daug ir salta name nebuna:) dar turim alternatyva-zidinys su isvedziotais ortakiais, na bet jis be elektros tik dega, elektra reikalinga ventiliatoriui, kuris ora pucia i kambarius:) zodziu nera taip brangu kaip visi gasdino:) + pas mus dar ir grindys sildomos taip pat elektra, jos ijungtos buna visa diena:) prisukam po 1000 kv, bet sumokam apie 200 Lt. ziemos metu:)
O kokio ploto namas jeigu ne paslaptis? Labai labai rūpi. Mano vyras sako,kad nesąmonė taip popigiai. Jis galvoja,kad tikrai 1000 bus
| QUOTE (DiDiDu @ 2004 12 01, 13:47) |
O kokio ploto namas jeigu ne paslaptis? Labai labai rūpi. Mano vyras sako,kad nesąmonė taip popigiai. Jis galvoja,kad tikrai 1000 bus |
apie 95 kv. o pigiau yra todel, kad kaip minejau turim dvieju tarifu skaitikli, naktini+savaitgalini 13 cnt. ir dienini 27 cnt (berods taip). turim alternatyva+zidini, bet aisku jis be elektros irgi viso namo neapsildysi. Pakolkas tikrai daugiau nemokam, aisku jei uz lango bus -30, tai visko gali buti, kad ir 1000 mokesim, bet pakolkas daug neiseikvojam.
Stasys.s
2004 12 12, 14:49
QUOTE(DiDiDu @ 2004 12 01, 13:47)
O kokio ploto namas jeigu ne paslaptis? Labai labai rūpi. Mano vyras sako,kad nesąmonė taip popigiai. Jis galvoja,kad tikrai 1000 bus

Brangiosios mano XENZY yra visiškai teisi dėl elektrinio šildymo. Visiškai sutinku su Jos pateiktais skaičiais už šildymą.
Mūsų šeima įsivedėme elektrinį šildymą 1999m..Pas mus visur yra naudojama elektra. Iš miesto gauname tik šaltą vandenį ir nuotėkų šalinimą. Žiemos metu mums buto išlaikymas kainuoja su netgi šiukšlių išvežimu 200 Lt.
Daugiau jokių mokesčių. Aišku telefonas ir internetas atskiru mokesčiu.
Kambariuose šiluma būna visą laiką 22-24 C. Papildomai naudojame židinį. Dabar kai tokie pavasariški orai židinį prakuriame retai. Malkas židiniui iskaičiuoju į tą 200 Lt mokestį. Dabar kai elektra brangs po naujų metų pagal mano apskaičiavimus dasidės dar kokie 25 Lt.
Jeigu sudominau galiu parašyti kodėl taip ekonomiškai išgauname šildymą. Nieko naujo nėra išgalvota tiktai keletas niuansų ir koks turi būti pasirinktas elektrinis šildymo būdas. Klauskite atsakysiu, nes viską padariau savo rankomis.
Stasys.s
2004 12 12, 14:51
Tiesa nepasakiau - mūsų buto plotas beveik 96 kv/m
Nu čia tai fantastika. Nu netikiu nei už ką. Nebent naudojamas tik naktinis šildymo tarifas. Juk kur dar indaplovės,skalbiankė, boileris vandenį šildyti ir greičiausia elektrinė viryklė. Nu nežinau...
Šiaip būtų tikrai labai įdomu sužinoti kaip tai įmanoma... Ačiū
QUOTE(DiDiDu @ 2004 12 14, 01:23)
Nu čia tai fantastika. Nu netikiu nei už ką. Nebent naudojamas tik naktinis šildymo tarifas. Juk kur dar indaplovės,skalbiankė, boileris vandenį šildyti ir greičiausia elektrinė viryklė. Nu nežinau...
ot man keista, kad zmones patys neturedami ir nezinodami, teigia, kad tai kazkas neimanomo ir nerealaus

Gal tave i svecius pasikviesti ir elektros ataskaitas parodyti, nu velniai nemate, gali pagyventi savaite paziuresi
Stasys.s
2004 12 14, 17:54
QUOTE(DiDiDu @ 2004 12 14, 01:23)
Mano adresas Kupiškis Pergalės g. 13-4. Atvažiuokite ir pamatysite.
Kai 1999m. atsijunginėjau nuo miesto šiluminių tinklų , tai man tą patį sakė ir tinklų direktorius , kad bus blogiau. Bet kaip matote yra taip kaip aš sakau. Aš jau vienai šeimai aprašiau kaip viskas buvo daroma. Jeigu įdomu ir Jums galiu papasakoti. Bet įtikinėti tai tikrai nesiruošiu. Važiuosite pro šalį - aprodysiu.
Foxenas
2004 12 14, 19:55
Geriau parasyk, tuomet daugiau zmoniu gales pasinaudoti patarimais.
Stasiuk, gal tu malunu savo kieme turi? Mano kaimynas taip elektra gaminosi, kol kiti neiskunde

Siaip as 'nenetikiu' ka rasai, nes elektros kainu neismanau. Tik smalsu, kas per budai
zodziu yra taip : irengtas zidinis, su isvedziotais ortakiais i visus kambarius, vonia, virtuve ir panasiai

dare profesionalai (todel kaina irgi nemaza), svarbiausia yra paskaiciuoti oro srautus, kad siluma nenusistovetu kokioje nors vienoje vietoje, o sklistu po visa kambari (cia fizika, pasiskaitykit), tuomet kurenimo sanaudos zymiai mazesnes, pagal tuos paskaiciavimus ir yra isdestomos angos, ventiliatoriai, vedinimo sistema. ir taip zidinis yra kurenamas, namas issila per 15-20 minusciu, sanaudos:malkos+elektra (ventiliatoriui veikti). sildomos grindys turi spec. reguliatoriu (nepamenu tikslaus pavadinimo), kuris programuojamas, pvz, kad grindys siltu ryte ir kai griztame is darbo (vakare), dienos metu jos nesildo, elektrinius radiatorius jungiam kai tingim kurent zidini, kai nelabai salta, kai norim tik palaikyti siluma. Si menesi sumokejome 220 Lt. Aj, dar yra boileris, elektrine vyrykle, kita buitine technika...Savaitgaliais ir vakarais galioja naktinis tarifas, t.y. 13 cnt, todel visus pagrindinius darbus daromes savaitgaliais (nes tada ir laiko turim daugiausia). bandziau paaiskinti, bet ne pati viska irenginejau, taip, kad gal stasys jums paaiskins:)
Kodel pasirinkom elektrini sildyma-nebuvo salimais privesto dujotekio, geoterminiam nebuvo pakankamai $$$ (jei butu turbut rinktumemes si varianta). dar klausimu?
xenzy nepyk,tikrai nenorėjau ką blogo pasakyti.
O galiu dar sužinoti kur tokią sistemą galimą įsigyti. Aš turiu omenyje židinį su tais oro sriautais. Kokia firma Vilniuje tai daro? Arba kad ir ne Vilniuje. Mums labai reikia apšildyti namuką apie 100 kv m. Mes irgi galvojam žididiniu šidymu. Bet kažkaip patikimos firmos nesurandam.
DiDiDu, tau i az imesiu savo vyro telefono numeri, pasikonsultuok, as ji perspesiu kad skambinsi

o cia gali pasiskaityti apie sildymo iranga
http://www.vilpra.lt/lt
QUOTE(DiDiDu @ 2004 12 16, 01:24)
xenzy nepyk,tikrai nenorėjau ką blogo pasakyti.
O galiu dar sužinoti kur tokią sistemą galimą įsigyti. Aš turiu omenyje židinį su tais oro sriautais. Kokia firma Vilniuje tai daro? Arba kad ir ne Vilniuje. Mums labai reikia apšildyti namuką apie 100 kv m. Mes irgi galvojam žididiniu šidymu. Bet kažkaip patikimos firmos nesurandam.
ok, paieskosiu telefono numeri tos firmeles, kuri irenginejo ir imesiu i AZ.
Stasys.s
2004 12 19, 13:26
Labas vakaras ar jau rytas. Pas mane kaip tik ir yra akumuliacinis šildymas. Mūsų būstas apšiltintas. Sienos polistiroliu 2cm. storiu iš vidaus ir dar gipskartonio plokštė.. Būtent nuo sienų šiluminės varžos ir priklauso kokį pasirinkti šildymą. Jeigu galvojate šildyti elektra, tai ja apsimoka šildyti , kai gyvenamas plotas neviršija 100 kv/m. Tokie jau yra inžineriniai paskaičiavimai. Pas mane nu sakykime 96 kv/m. stovi 3 akumuliaciniai radijatoriai po 3 kW kiekvienas. Žiemos metu užprogramuoju du radijatorius po dvi valandas , o vieną svetainėje keturias valandas. Nes čia didesnis plotas. Arba buvo galima statyti svetainėje du radijatorius ir užprogramuoti abu po dvi valandas. Efektas aišku būtų gal truputį ir geresnis , nes šiluma sklistu iš dviejų šaltinių , o elektros kiekis būtų sunaudojamas tas pats , bet , kadangi pas mus svetainėje yra židinys tai aš vieno atsisakiau. Nes vakare grįžę pakurename malkomis židinį , ir taip jau būna taškentas. Nu žiemos metu malkų sukūrename dienai , porą glėbelių. Tas yra labai nedaug. Tiesa židinys su kapsule Invictos firmos - Prancūziškas 14 KW galios. Ką dar čia Jums nušviesti. Šildytuvas turiu pabrėžti labai sunkus. Kiekvienas sveria po 150 kg.. Nes ten juose yra prikrauta magnezito plytelių. Tokios panašios į šamotą. Bet magnezitas ilgiau išlaiko susikaupusią šilumą ir atiduoda ilgesnį laiką. Dabar kas link šitų šildytuvų (radijatorių). Kai 1999 metais atsisakiau miesto šildymo, tai buvo problema kokius šildytuvus reikės pasirinkti. Susiskambinau su Vilniuje esančia firma UAB Eltika , jie man išaiškino kainas , šildytuvų galias , apie elektroninį valdymą , ir kaina butų susidariusi , tik jau dabar nebepamenu ar su dviem ar su trimis šildytuvais ir elektroniniu valdymo bloku , kažkur virš penkių tūkstančių. Bet man pasitaikė proga nusipirkti Utenos gamybos akumuliacinius šildytuvus du po 150 Lt. ir du po 100 Lt. Aš suprantu , kad importiniai yra gražesni. Bet kainų skirtumas mane nugalėjo. Kilovatai juk tie patys. Be to juos pardavė žmogus kuris turėjo sovietiniais laikais pasistatęs savo dviaukščiame mūriniame senos statybos name ir Jam prie kapitalizmo pasidarė per brangus malonumas. Pas jį buvo dešimt vienetų. Kitus nupirko mano draugai. Tarp kitko importinių būna ir vienfazių. Angliški Unidare firmos.Eltika prekiauja atrodo Dimplex firmos. Bet būna dar ir kitokių.Jeigu darytumėte bute viską varoma elektra , tai atminkite ir elektros įvadas turi būti galingesnis. Reikia prašyti maximumo kokių 20-25 kW galios. Šiai dienai tiek. Kas domins prašau klauskite su malonumu ką galėsiu tą paaiškinsiu. O jeigu kada būsite Kupiškyje - mielu noru pademonstruosiu. Iki.
Šią žinutėžę jau buvau išsiuntęs vienai klubo narei. bet , kad nesikartoti tai atkopijuoju atsakymą , gal mamagitana neužpyks.
mamagitana
2004 12 19, 13:42
QUOTE(Stasys.s @ 2004 12 19, 12:27)
Labas vakaras ar jau rytas. Pas mane kaip tik ir yra akumuliacinis šildymas. Mūsų būstas apšiltintas. Sienos polistiroliu 2cm. storiu iš vidaus ir dar gipskartonio plokštė.. Būtent nuo sienų šiluminės varžos ir priklauso kokį pasirinkti šildymą. Jeigu galvojate šildyti elektra, tai ja apsimoka šildyti , kai gyvenamas plotas neviršija 100 kv/m. Tokie jau yra inžineriniai paskaičiavimai. Pas mane nu sakykime 96 kv/m. stovi 3 akumuliaciniai radijatoriai po 3 kW kiekvienas. Žiemos metu užprogramuoju du radijatorius po dvi valandas , o vieną svetainėje keturias valandas. Nes čia didesnis plotas. Arba buvo galima statyti svetainėje du radijatorius ir užprogramuoti abu po dvi valandas. Efektas aišku būtų gal truputį ir geresnis , nes šiluma sklistu iš dviejų šaltinių , o elektros kiekis būtų sunaudojamas tas pats , bet , kadangi pas mus svetainėje yra židinys tai aš vieno atsisakiau. Nes vakare grįžę pakurename malkomis židinį , ir taip jau būna taškentas. Nu žiemos metu malkų sukūrename dienai , porą glėbelių. Tas yra labai nedaug. Tiesa židinys su kapsule Invictos firmos - Prancūziškas 14 KW galios. Ką dar čia Jums nušviesti. Šildytuvas turiu pabrėžti labai sunkus. Kiekvienas sveria po 150 kg.. Nes ten juose yra prikrauta magnezito plytelių. Tokios panašios į šamotą. Bet magnezitas ilgiau išlaiko susikaupusią šilumą ir atiduoda ilgesnį laiką. Dabar kas link šitų šildytuvų (radijatorių). Kai 1999 metais atsisakiau miesto šildymo, tai buvo problema kokius šildytuvus reikės pasirinkti. Susiskambinau su Vilniuje esančia firma UAB Eltika , jie man išaiškino kainas , šildytuvų galias , apie elektroninį valdymą , ir kaina butų susidariusi , tik jau dabar nebepamenu ar su dviem ar su trimis šildytuvais ir elektroniniu valdymo bloku , kažkur virš penkių tūkstančių. Bet man pasitaikė proga nusipirkti Utenos gamybos akumuliacinius šildytuvus du po 150 Lt. ir du po 100 Lt. Aš suprantu , kad importiniai yra gražesni. Bet kainų skirtumas mane nugalėjo. Kilovatai juk tie patys. Be to juos pardavė žmogus kuris turėjo sovietiniais laikais pasistatęs savo dviaukščiame mūriniame senos statybos name ir Jam prie kapitalizmo pasidarė per brangus malonumas. Pas jį buvo dešimt vienetų. Kitus nupirko mano draugai. Tarp kitko importinių būna ir vienfazių. Angliški Unidare firmos.Eltika prekiauja atrodo Dimplex firmos. Bet būna dar ir kitokių.Jeigu darytumėte bute viską varoma elektra , tai atminkite ir elektros įvadas turi būti galingesnis. Reikia prašyti maximumo kokių 20-25 kW galios. Šiai dienai tiek. Kas domins prašau klauskite su malonumu ką galėsiu tą paaiškinsiu. O jeigu kada būsite Kupiškyje - mielu noru pademonstruosiu. Iki.
Šią žinutėžę jau buvau išsiuntęs vienai klubo narei. bet , kad nesikartoti tai atkopijuoju atsakymą , gal mamagitana neužpyks.
Mamagitana l.patenkinta. O kodėl 100 kv. m? Tas man neaišku.
Kazimiera d'Artanjan
2004 12 20, 13:24
radau čia daug akcijų, gal ir jūs pasinaudosit))
http://www.sildymas.lt/
svetima
2004 12 21, 10:21
O as tai netikiu del sildymo elektra uz 200 lt, nes turiu akivaizdziu pavyzdziu..
Mes savo bute sildom dujom, ir tai elektros issieikvoja apie 50-70 lt-vien vyryklei, buitiniams prietaisams ir naktiniam boilerio sildymui..
Ypac mistiskai skamba, kad temperatura pastoviai 22-24 laipsniai-NEKLAIDINKIT zmoniu, jeigu malkom istisai kurenat gal taip ir gali but, bet tik jau ne vien elektra..
Jau minejau-ofiso (100 kv. metru) apsildymas elektra kainuoja ziema 800- 1000 -jei kas netiki, galiu asmeniskai issiust atkopijuotas saskaitas..

Langai sandarus, sienos storos, kiek imanoma taupoma, aisku ofiso kitoks darbo rezimas-pagrinde siluma naudojama diena, bet vis tiek nebus sildant elektra maziau 500 lt, jei palaikysit 22 laipsniu temperatura.
QUOTE(svetima @ 2004 12 21, 09:22)
O as tai netikiu del sildymo elektra uz 200 lt, nes turiu akivaizdziu pavyzdziu..
Mes savo bute sildom dujom, ir tai elektros issieikvoja apie 50-70 lt-vien vyryklei, buitiniams prietaisams ir naktiniam boilerio sildymui..
Ypac mistiskai skamba, kad temperatura pastoviai 22-24 laipsniai-NEKLAIDINKIT zmoniu, jeigu malkom istisai kurenat gal taip ir gali but, bet tik jau ne vien elektra..
Mes irgi šildomės dujomis. Butas 70 m2, šalčiausią mėnesį sunaudojam apie 150m3 dujų. Namuose palaikom 20 laipsnių temperatūrą.
Apytiksliais paskaičiavimais buitinis pečius generuoja 8 kWh energijos iš 1m3 dujų. Tai išeitų, kad mes sunaudojam apie 1200 kWh. Šildantis elektra mums reiktų tokio pat energijos kiekio, kas mokant po 0.13 Lt būtų 156 Lt.
Skaičiuojant, kad 1 kWt gauta iš dujų dabar kainuoja maždaug 9 ct (čia apytiksliai, nes mokamas abonentinis ir tiksli kaina priklauso nuo suvartojamo dujų kiekio), tai skirtumas šildantis naktine elektra gaunasi tik 4 ct vienai kWt.
Tačiau kai yra dvigubas elektros tarifas, dieninė elektra yra brangesnė, o dienos metu vis tiek kažkiek tos elektros suvartojama. Tai tada vidutinė vienos kWt kaina šildantis elektra būna didesnė nei 13 ct.
Bet piktintis dėl klaidinimo nereiktų - paanalizavus šeimos gyvenimo stilių (kada ir kiek laiko praleidžia namuose), pasirinkus tinkamus akumuliacinius elektrinius radiatorius, sudėjus programuojamus termostatus galima tikrai normaliomis kainomis šildytis elektra.
Tačiau sudėjus programuojamus termostatus ir šildantis dujomis vistiek bus pigiau
svetima
2004 12 21, 12:33
Nelabai isivaizduoju, kaip ziema gali uztekti vien tik sildymo naktimis..Juolab, zmogus parase-PASTOVIAI palaikom temperatura 22-24 laipsniai, tai vat toks pastovus palaikymas elektra atitinkamai ir kainuos..Tik veliau prasidejo pasakojimai apie zidinius, ortakius ir kitus pribumbasus, nors klausimelis buvo elementarus-kiek kainuoja sildyt ELEKTRA..Tai ir kalbekim apie elektra tada, o ne apie malkas
Sorry, kad as taip grieztai, paprasciausiai siulau visiems pirma isanalizuot visas imanomas alternatyvas, o jei yra dujos, tai net neverta galvot apie sildyma elektra
Mes turim 2 kamb. bute (viln., senamiestyje) vien tiktai elektrinį šildymą. Visas butas yra apie 60 kvadratų. sienų aukštis 3,5 metro (taip sakant šiluma mūsų keliauja toli palubėn

) tai va, mokam nemažai, atsiverčiu knygutę ir rašau pernai metų išlaidas elektrai: rugsėjis -
230 lt. spalis -
380 lt. gruodis -
663 lt. (už 2 mėn.) sausis -
386 lt. kovas -
470 lt. Šiemet - rugsėjis spalis -
650 lt. ir t.t.
(O tarifas dieninis 0,26 ct, naktinis-savaitgalių 0,12 ct). Pastoviai palaikom (tiek pernai, tiek šiemet) 21 laipsnio temperatūrą, namuose su dukra būnam pastoviai, tad neišjunginėjam dienomis šilumos.
QUOTE(aifa @ 2004 12 21, 11:23)
Bet piktintis dėl klaidinimo nereiktų - paanalizavus šeimos gyvenimo stilių (kada ir kiek laiko praleidžia namuose), pasirinkus tinkamus akumuliacinius elektrinius radiatorius, sudėjus programuojamus termostatus galima tikrai normaliomis kainomis šildytis elektra.
labai teisingai parasei. yra normalu, kad jeigu yra imanomas kitas sildymo budas-ne elektra- tai valio, rinkites ji. Tik nereikia kurti pasaku, kad tai siaubulingai brangu. Del tokiu grieztu pasisakymu zmones issigasta, pasimeta ir nezino ka paskui daryti. Lai tie kas turi patarimu jais pasidalina, bet piktintis (kaip kaikurie) ir kategoriskai teigti, kad tai nesamone yra paprasciausiai netaktiska! Po tokiu zmoniu issisokimo nesinori nei pasakoti, nei irodineti, nes atrodo, kad tai beviltiska. Taip, zmones, kuriems isties yra svarbu zinoti, kuriems reikia patarimo praranda galimybe gauti informacijos. O informacijos turime daug ir pliusu ir minusu zinome daug, ir i ka reikia atkreipti demesi ir panasiai...zodziu kol forumuose bus piktu ir kategorisku zmoniu, man regis jokios sveikos diskusijos vykti negales. aciu uz demesi

linksmu artejanciu svenciu bei pigios elektros
solgeida
2004 12 21, 13:46
QUOTE(DiDiDu @ 2004 11 30, 01:39)
Labai norėčiau patarimų. Norime pirkti butą ir dažnai susiduriame su elektriniu šildymu. Gal kas gyvenate tokiame bute ir daugiau žinote apie tai? Mane domina : ar tai labai netaupus šildymo būdas?Ar pakankamai efektyvus? Būsiu labai dėkinga už informaciją

svetima
2004 12 21, 14:57
Jeigu pasakymas to ka zinai ir patarimas gerai apsvarstyti alternatyvas yra kategoriskumas, tai tada aisku geriau visiems patyleti...
Zmogus klause, mes atsakome-sildymas ziema VIEN elektra PASTOVIAI palaikant 22-24 laipsniu temperatura 100 kv. metru patalpoms ir sumokant tik 200 lt. NEIMANOMAS...
O jei kas tiki, tai neuzdrausi...belieka palinketi dosnaus kaledu senelio
2 kambariu buta (apie 60 kvadratu) sildemes elektra. Pradzioje galvojome,jog tai didelis privalumas,juk mes savo sildymo sezona galime reguliuotis patys, bet ...daugiau jo nesirinkciau. Oras sausas, temperatura nepastovi, nes koridoriuje radiatoriaus nera....net uzuolaidos pajuosdavo sildymo sezonui pasibaigus... man nepatiko, o kaina nemaza, neziurint i dvigubus tarifus ir i tai, kad savaitgaliai isjungdavom nes negyvendavom... jei yra alternatyva, siulyciau rinktis ja
kasiopeja
2005 02 10, 14:56
Gal kas jau turit isirenge sistema, kai patalpos sildomos siltu oru (jis puciamas pro angas grindyse/lubose)? Ar pasiteisina ir, jei ne paslaptis, kiek kainavo irengimas?
Foxenas
2005 02 10, 20:29
As gyvenau name su tokia sistema. Kadangi tai buvo ne pirmos jaunystes namas, galiu pasakyti kokios su laiku kils problemos. Visu pirma, oras namuose buna neitiketinai sausas. Tiek sausas, kad pradeda serpetoti ir niezeti oda. Labai dziuva nosis. Paprastas drekinimas drekintuvu pagalba negelbeja, reik diegti centrine oro drekinimo sistema. Antra problema, kad nepaisant visu filtru, oro padavimo takuose prisikaupia dulkiu, kurios ten svildamos skleidzia ganetinai nemalonu kvapa. Jis ypatingai stiprus pirma kart ijungus sildyma po ziemos, tenka tiesiog visai dienai iseiti is namu. Uzsienyje yra firmos, kurios uzsiima tu oro taku valymu, bet tai labai nepigu. Lietuvoje net nezinau ar aplamai kas teikia tokias paslaugas. Jei sudeti netinkami ortakiu vamzdziai tuomet sildami ir vesdami jie pleciasi arba traukiasi ir sukelia barskejima (as pati su tuo nesusiduriau, bet girdejau skundziantis). Pats sildymas isties ganetinai pigus, nes is principo veikia rekuperaciniu principi, kad paveses oras vel istraukiamas atgal ir pridejus sviezio oro pasildomas. Tada grazinamas atgal i kambarius.
kasiopeja
2005 02 11, 10:58
Pasak firmos, ju sistemoje montuojami drekintuvai. Ir ta sistema daro viska viska (tik gal kojiniu neplauna ir peliu negaudo)... T.y. jos funkcijos - sildymas, ventiliacija, kondicionavimas, filtravimas, drekinimas/sausinimas priklausomai nuo sezono
Foxenas
2005 02 11, 17:58
Bet dulkes ortakiuose vis vien kaupsis. Ir tikrai nemizernais kiekiais. Jei issprendziat kas tas dulkes is ten krapstys ir uz kokia kaina - tikrai verta pagalvoti apie tokia sildymo sistema (zinoma, turiu galvoj su instaliuota drekinimo sistema, nes priesingu atveju - vargo vakariene).
o kuo bus sidomas oras? Rekuperacine sistema, ar zidini montuojamas ventiliatorius, kuris tieks silta ora?

dėl sauso oro tai reikėtų namuose turėt akvariumą, būt gražu ir oras bus drėkinamas
kregždutė
2005 03 21, 11:18
mano pažįstami šildo namą oru, katilas vadinasi atrodo BULERIANE ar kažkaip panašiai. Vienžo idėja nebloga: meti malkas į jį, o karštas oras ortakiais eina į patalpas. Bet suvedžiojo chalturščikas blogai angas ir vienur karšta, kitur šaltis. Kur anga ten karšta, o kur toliau tai neprišildo. Tai dabar keis visą sistemą. Prakeikė jie tą bulerianą. O sausa tai tikrai sausa, kai nueinu į svečius, tai iškart rankos ima džiūti, labai mano jautrios.
nu nieko sau...tokia gera tema, o visai numirusi

tai va- man ir aktualu ir ne

negaliu apsisprest.... gyvenu bute 75,8 kvadratų, už šilumą moku 250 Lt kazkur, bet nu gal siek tiek truksta jos...galetu buti ir silciau

kaimynai susideje daugelis yra dujinius sildymus, o pas mus jos -7,5 Lt uz kuba

tai nemanau kad labai apsimoketu...... be to - pernai pati masciau statytis zidini, berods ir kazkokia tema paskelbus buvau, bet persigalvojau...kazi kokie ten tie ortakiai dedasi ar ne, bet draugai isidejo, tai - salione, kur zidinys- silta, o kur virtuve - toliausiai nuo jo- salta nerealiai... tai va- todel ir persigalvojau... nu ka daryt kad butu ir silta, ir gera?

beje, pati dirbu elektros tinkluose, ir tik man cia neaiskinkit kas ir kiek mokat uz elektrini sildyma- puikiai matau

200 Lt niekam neuztenka, kaip cia kazkas minejo ......
Noriu dar apie elektrini šildymą pasakyt, nes pas mane yra akumuliacinis šildymas tai viska zinau. Kai paprastas elektrinis sildymas tai jis sildo visa para, del to nera ekonomiskas, o kai yra akumuliacinis tai jis sildo tik naktim. Radiatoriuje yra plytos kurios kaupia siluma, tai visa nakti plytos kaupia siluma, o diena jos buna karstas todel laikosi siluma, jeigu labai salta, tai dar diena valandai isijungia. Plius ekonomiskuma padidina valdiklis su sensorium kuris statosi lauke ir nuspeja prognoze. Jeigu nakti nera salta tai jis nekaupia daug energijos, jei salciau, tai kaupia daugiau. Man viska isaiskino Ozo gatvej Dogas viskas elektrikams. As tai labai patenkinta.
<aries>
2008 09 26, 17:01
QUOTE(limona @ 2007 10 05, 14:18)
Noriu dar apie elektrini šildymą pasakyt, nes pas mane yra akumuliacinis šildymas tai viska zinau. Kai paprastas elektrinis sildymas tai jis sildo visa para, del to nera ekonomiskas, o kai yra akumuliacinis tai jis sildo tik naktim. Radiatoriuje yra plytos kurios kaupia siluma, tai visa nakti plytos kaupia siluma, o diena jos buna karstas todel laikosi siluma, jeigu labai salta, tai dar diena valandai isijungia. Plius ekonomiskuma padidina valdiklis su sensorium kuris statosi lauke ir nuspeja prognoze. Jeigu nakti nera salta tai jis nekaupia daug energijos, jei salciau, tai kaupia daugiau. Man viska isaiskino Ozo gatvej Dogas viskas elektrikams. As tai labai patenkinta.
vat labai stipriai ir as domiuosi akumuliaciniais, tik kainu bijau

bet sako, kad per metus ar du jie atsiperka, nes labi daug susitaupo. o sakykit, ju temperatura galima kaip nors reguliuot-kontroliuot? ar jau kiek prisilo, tiek prisilo?
<aries>
2008 09 27, 22:51
QUOTE(limona @ 2007 10 05, 14:18)
o tai jus pasakykit, kokios kainos tu radiatoriu? ir kur pirkot?
arvydas.
2008 09 28, 21:13
LABS
Iš Prancūzijos parvežė dar nematytą japonų gamybos ir olandų distributavimo kilnojamą šildymosi židinį. Veikia prijungtas prie elektros ir užpiltas padegamuoju skysčiu arba žibalu. Dirba ir kainavo KLASIŠKAI

. Tik va "suprogramint" jo nemokam; nes instrukcijos neįdėjo

Gal kas girdėjote kažką panašaus i-nete?? Mums susirast tai visai (

) nesiseka. (Bet kompuose mes ir esam loxai). Tai būč be galo (ir su galu

) dėkingas + duočiau bučkį arba balioną

(gal net abudu). Pečiuko modelis - TECTRO SRE 713. Skaitome dar: rusiškai, prancūziškai ir angliškai.[/B]
QUOTE(arvydas. @ 2008 09 28, 21:13)
LABS :wub:
Iš Prancūzijos parvežė dar nematytą japonų gamybos ir olandų distributavimo kilnojamą šildymosi židinį. Veikia prijungtas prie elektros ir užpiltas padegamuoju skysčiu arba žibalu. Dirba ir kainavo KLASIŠKAI :super :sutinku :super . Tik va "suprogramint" jo nemokam; nes instrukcijos neįdėjo :verysad:
Gal kas girdėjote kažką panašaus i-nete?? Mums susirast tai visai ( :mmm ) nesiseka. (Bet kompuose mes ir esam loxai). Tai būč be galo (ir su galu :mirksiukas: ) dėkingas + duočiau bučkį arba balioną :4u: (gal net abudu). Pečiuko modelis - TECTRO SRE 713. Skaitome dar: rusiškai, prancūziškai ir angliškai.[/B]
Sveiki
Tai i-nete ir ieškokit pagal pavadinimą TECTRO SRE 713.
Einat į www.google.lt ir atsidariusiam lange paieškos eilutėje rašot: TECTRO SRE 713.
Pvz. taip surasta nuoroda su kai kuriais techniniais parametrais:
http://cgi.ebay.de/Zibro-Tectro-SRE-713-Ne...tem170267607404Tai yra 2006 m. modelis, kurio galingumas yra reguliuojamas nuo 800 iki 3000 W.
Pagal mane, tai tokius šildytuvus gamina PVG Deutschland GmbH ir jie išleidžiami su bendru Zibro pavadinimu. Yra dar internetinis puslapis www.zibro.com. Iki.
arvydas.
2008 10 05, 18:32
QUOTE(mincas @ 2008 10 04, 23:19)
Sveiki
Tai i-nete ir ieškokit pagal pavadinimą TECTRO SRE 713.
Einat į www.google.lt ir atsidariusiam lange paieškos eilutėje rašot: TECTRO SRE 713.
Pvz. taip surasta nuoroda su kai kuriais techniniais parametrais:
http://cgi.ebay.de/Zibro-Tectro-SRE-713-Ne...tem170267607404Tai yra 2006 m. modelis, kurio galingumas yra reguliuojamas nuo 800 iki 3000 W.
Pagal mane, tai tokius šildytuvus gamina PVG Deutschland GmbH ir jie išleidžiami su bendru Zibro pavadinimu. Yra dar internetinis puslapis www.zibro.com. Iki.
AČ

(bučkio neduosiu

apsigalvojau). Tas pats aparatas, o kur jis pagamintas...

... ant mūsų dėžės parašyta Džepan, bet ką aš žinau
Nuoroda pravers, nes iki šiol per googlą tokio konkretumo dar nematėm. (Dabar tik kalbos barjerą beliks įveikti ir viskas bus čiki

. Dar sykį AČ,

+
O GERAS taigi čia buvo pirmoji Tavo žinutė

Puikus startas; reiktų aplaistyt
QUOTE(arvydas. @ 2008 10 05, 18:32)
AČ :4u: :4u: :4u: (bučkio neduosiu :rolleyes: apsigalvojau). Tas pats aparatas, o kur jis pagamintas... :hm ... ant mūsų dėžės parašyta Džepan, bet ką aš žinau :unsure:
Nuoroda pravers, nes iki šiol per googlą tokio konkretumo dar nematėm. (Dabar tik kalbos barjerą beliks įveikti ir viskas bus čiki :super . Dar sykį AČ, :4u: + :sutinku
:blink:
O GERAS taigi čia buvo pirmoji Tavo žinutė :lotuliukas: Puikus startas; reiktų aplaistyt :D
:sutinku :sutinku :sutinku
Matomai, kad jis gali būti Made in Japan. Štai dar viena nuoroda su gana išsamiais techniniais parametrais, kur rašoma, kad pagamintas in Japan...
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...;category=65964Jei vokiškai sunku suprasti, tai duokit žinią - galiu išversti.
Danulexia
2008 12 18, 13:30
QUOTE(xenzy @ 2004 12 01, 09:24)
Mes nama sildomes elektra, isivedem dvieju tarifu skaitliuka, todel nakti ir savaitgali mokam po 13 cnt. taupant tikrai neiseina daug ir salta name nebuna:) dar turim alternatyva-zidinys su isvedziotais ortakiais, na bet jis be elektros tik dega, elektra reikalinga ventiliatoriui, kuris ora pucia i kambarius:) zodziu nera taip brangu kaip visi gasdino:) + pas mus dar ir grindys sildomos taip pat elektra, jos ijungtos buna visa diena:) prisukam po 1000 kv, bet sumokam apie 200 Lt. ziemos metu:)
o koks pas jus katilas pavadinmas
9marke), ar turite boileri, kiek mazdaug karsto vandens turite kai ijungiate katila/ prasau atsakyti, labai, nu as visiskai pasmeciu
perkupigiau.eu
2008 12 18, 18:52
Na man atrodo, kad dujomis yra geriausiai sildyti, bet zinoma, kad nepleskintu pastoviai, o turetu uzlaikyma silumos.
kas?kur?kada?
2008 12 18, 23:14
QUOTE(perkupigiau.eu @ 2008 12 18, 18:52)
Na man atrodo, kad dujomis yra geriausiai sildyti, bet zinoma, kad nepleskintu pastoviai, o turetu uzlaikyma silumos.
Man irgi atrodo, kad dujomis geriau
Multikas
2009 02 20, 09:53
Kas nori sildytis elektra ir sutaupyti bei kad oras butu malonus pasiskaitykite internete apie infraraudonuju spinduliu sildytuvus. kolega jau isbande sake efektas liuks, sekantis as eileje. Pradesim pardavineti firmos Sunjoy: ekonomiski, saugus, nesausina oro ir kt. privalumai, butent skirti gyvenamosioms patalpoms.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.