QUOTE(Audry @ 2007 03 08, 21:16)
Iš kitos pusės, negali sakyti, kad šis variantas yra pats geriausias. Nes per tuos metus, pvz. NT kainos gali išaugti daug kartų...
Taigi, kad slidus reikalas. Aš savo 26 m2 butukui pirkti skolinausi daugiau nei draugai prieš porą metų savo 3 kambarių butui pirkti. Nes tiesiog.. maniškis kainavo 16 tūkst. brangiau nei jų tada.... O dydžio skirtumas gi koks!
Žodžiu, rizika yra tiek imant būsto paskolą, tiek delsiant. Čia kaip pažiūrėsi.
Aš paskolai atiduodu didelę dalį pajamų, didesnę nei reikėtų pagal psichologinio (ir ne tik) komforto teoriją. Bet man vis tiek taip smagiau nei kad nuomojantis. Jei reikėtų gyventi "ant dėžių", jausčiausi labai blogai.
Iš kitos pusės, mano paskolai dabar kažkur 8-9 mėnėsiai. O mano pajamos jau padidėjo. Palūkanos, beje, irgi
Dar aš turiu vartojamąją, ją ėmiau tam, kad paimti būsto. Nes kaip gaunas - kol moki nuomą, nėr iš ko taupyt pradiniam įnašui. Kol neįmoki įnašo, turi nuomotis.. Bet nepasakyčiau, kad baisiai slegia. Galvojau, kad bus blogiau. Nes niekad neperku nieko jokiais lizingais, etc. Tiesa, jei atsirastų geras gabalas papildomų pajamų, vartojamąją išsyk grąžinčiau

O šiaip.. aš tai visad galvoju, kad jei jau bus visai blogai, galima tiesiog parduot butą ir likt visai be nieko. Kaip ir iki tol. Kaip ir nuomojimosi atveju. Na, aš nesijaučiu rizikuojanti kažką didelio prarasti. Ypač nesijausiu, kai atiduosiu gabalą paskolos. Nes dabar tai dar ir būsto kainos gali krist, ir pan. Jau nekalbu apie variantą pablogėjus finansinei padėčiai parduoti butuką Vilniuje, grąžinti likusią paskolos dalį ir nusipirkti butuką provincijoje. Juk jei bus labai blogai, vadinas neturėsiu darbo ir pan, tai ir nebus svarbu, kur gyventi.
O apskritai, reikėtų susitarti, kas yra slėgimas. Aš visad pastebiu žinutes apie palūkanų normas, laikas nuo laiko (pakankamai dažnai) perverčiu NT skelbimus, kad sužinočiau kainų tendencijas, turiu planus B ir C.. Ir tik todėl, kad turiu paskolą. Ar tai reiškia, kad ji mane slegia?..