Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Verslas gyvenant užsienyje
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2
pepilota
Gal siame forume lankosi uzsienio mamytes pradejusios nuosavos verslus?
Mes su MB gyvename UK. Visokiu minciu galvose kirba. Bet vis truksta ir info ir gal drasos. Labai butu naudinga patyrusiu mamyciu-verslininkiu patirtis.
mamaLina
pradžiai gali čia pasižiūrėt
http://www.spiegelutrera.co.uk/
romantike*
sveikos,gal yra mamyciu,gyvenanciu Alicanteje,turiu verslo plana,bendradarbiaujam? g.gif
Papildyta:
QUOTE(romantike* @ 2007 08 20, 16:10)
sveikos,gal yra mamyciu,gyvenanciu Alicanteje,turiu verslo plana,bendradarbiaujam?  g.gif
*

tiesa,as gyvenu Lietuvoje,tik nesenai viesejau Alicanteje.... bigsmile.gif
migluzele
Kirba visokiu minciu, bet kazkaip nera ryzto pradeti... Juolab, kad apsigyvenom juodu biurokratu salyje. Mane tai itin gasdina. Popieriai visada buvo mano priesai. Bet jei kas pasidalintu patirtimi, butu labai idomu. 4u.gif
Skarota Egle
na as nesu "verslininke", bet mano vyras yra self-employed. mes gyvename Airijoje. kiek daug popierizmo tapti "verslininku" nezinom, nes mano vyras tiesiog nuejo pasikonsultuoti su partneriu pas accountant, ji paaiskino kas ju laukia, kokiu popieriu riekia kad tapti "verslininku" ir t.t. ir accountere uz mokesti jiem sutvarke visus popierius ax.gif .

dabar as tvarkau buhalterija jiems, o galutine metine buhalterija tvarko toji acountere ir viskas. nepasakyciau kad daug popierizmo schmoll.gif
*weita*
butu ir man idomu ??kokiu verslu uzsiimat...mes su vyru taip pat mastom.Kai nera pazystamu kas tai butu praeje baisu ,bijom sudegti.
Skarota Egle
nuo "sudegimo" niekas neapsaugotas schmoll.gif . didziausios kompanijos subankrutuoja del vienu ar kitu priezasciu, o kad smulkus koks verslininkas nesugebes issilaikyti rinkoj del vienu ar kitu priezasciu manau dideles nuostabos niekam nesukels. kaip sakoma bijai vilko neik i miska biggrin.gif

maniskis su naparniku yra self-employed murininkai, bet saves nelaiko biznierium. jis dirba su visais vienodai, tik tiek kad jo toks statusas jog jis gali samdyti/atleisti zmones, moketi jiems atlyginimus, privalo moketi valstybei mokescius uz darbuotojus, pelno mokescius, PVM ir t.t. imti paskolas "firmos" vardu, investuoti tuos pinigus ir t.t. siai dienai esam patenkinti, jog iseina kasdien i darba, zino dar kad ir rytoj tures darbo ir sau ir samdomiem zmonem ir taip ir gyvenam. o buna visko, buna kad ir namie sedi, nes neturi uzsakymu, buna kad oras neleidzia dirbti ir t.t.

kas liecia biznius, kai savininkas vaiskto su diplomatu ir kostiumu patirties neturim, o jei kas domina daugiau is tos sferos kurioj maniskis sukasi, klausk atsakysiu 4u.gif

sekmes 4u.gif
migluzele
O gal kas zino kaip yra tokiu atveju: perki preke uzsienyje ir siunti i Lietuva. Ar reikia vis dar kokius muito mokescius moketi? g.gif
*weita*
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 08 24, 12:03)
nuo "sudegimo" niekas neapsaugotas  schmoll.gif . didziausios kompanijos subankrutuoja del vienu ar kitu priezasciu, o kad smulkus koks verslininkas nesugebes issilaikyti rinkoj del vienu ar kitu priezasciu manau dideles nuostabos niekam nesukels. kaip sakoma bijai vilko neik i miska  biggrin.gif

maniskis su naparniku yra self-employed murininkai, bet saves nelaiko biznierium. jis dirba su visais vienodai, tik tiek kad jo toks statusas jog jis gali samdyti/atleisti zmones, moketi jiems atlyginimus, privalo moketi valstybei mokescius uz darbuotojus, pelno mokescius, PVM ir t.t. imti paskolas "firmos" vardu, investuoti tuos pinigus ir t.t. siai dienai esam patenkinti, jog iseina kasdien i darba, zino dar kad ir rytoj tures darbo ir sau ir samdomiem zmonem ir taip ir gyvenam. o buna visko, buna kad ir namie sedi, nes neturi uzsakymu, buna kad oras neleidzia dirbti ir t.t.

kas liecia biznius, kai savininkas vaiskto su diplomatu ir kostiumu patirties neturim, o jei kas domina daugiau is tos sferos kurioj maniskis sukasi, klausk atsakysiu  4u.gif

sekmes 4u.gif
*

wa wa wa mano vyrui dave pasiulyma su namu apdaila praded bizni..ir nzn ar apsimoka cia?
maya
QUOTE(migluzele @ 2007 08 24, 05:13)
O gal kas zino kaip yra tokiu atveju: perki preke uzsienyje ir siunti i Lietuva. Ar reikia vis dar kokius muito mokescius moketi?  g.gif
*

Jei tu pirksi preke Vokietijoje ir siusi i LT pirkejui, tai tada jis mokes muita Lietuvoje.
migluzele
As kazkaip galvojau, kad EU ribose prekiu judejimas yra laisvas ir muitu moketi nereikia... g.gif
gal kas zino, kur butu galima gauti informacijos ta tema?
Taurė

! 
"TEMOS SKELBIMO TAISYKLĖS

Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). " Neignoruokite taisyklių.
maya
QUOTE(migluzele @ 2007 08 24, 08:30)
As kazkaip galvojau, kad EU ribose prekiu judejimas yra laisvas ir muitu moketi nereikia...  g.gif
*

Neklaidinsiu tada taves, tik zinau, kad kai mes siunciame is JAV tai pirkejai is uzsienio saliu visada moka muita, kiti pasipraso, kad uzrasytume mazesne vertes suma. Tada jiems maziau moketi reikia blush2.gif
Schroedingers Cat
QUOTE(migluzele @ 2007 08 24, 18:30)
As kazkaip galvojau, kad EU ribose prekiu judejimas yra laisvas ir muitu moketi nereikia...  g.gif
*

Šiaip muitų Europos sąjungoje nereikia mokėti. Kaip ir neįmanoma susigrąžinti mokesčių apsipirkus ir grįžtant iš šalies.

http://www.lgitic.lt/index.php?904468759 čia yra info šiek tiek. bet bent jau trumpai į tavo klausimą atsakiau.
~FSCG~
Noreciau kokio versliuko susijusio su kosmetika, groziu... ax.gif bet reikia kakzokios originalios idejos...
Skarota Egle
QUOTE(WEITA @ 2007 08 24, 16:06)
wa wa wa mano vyrui dave pasiulyma su namu apdaila praded bizni..ir nzn ar apsimoka cia?
*

finansiskai yra daug geriau dirbant self-employed negu pas kazka dirbant. ar apsimoka ar ne pradeti negaliu pasakyt. jus patys turit nusprest, pagalvot ar tures vyras darbo ilgam, ar sunku jusu gyvenamoj vietoj rasti darbo tos sferoj ir t.t. 4u.gif
paskaiciuokit mazdaug kiek vyras padaro darbo per diena, kiek jis uz tai gautu pinigu is uzsakovo uz toki darba, atmeskit nuo tos sumos 13.5% VAT (kaip kad lietuvoj PVM), atmeskit 20% mokesciam, kuriuos tures sumoketi vyras metu gale nuo gryno pelno (pajamos minus islaidos), atmeskit pinigelius algom (jei damdysit kazka), mokesciam uz tuos zmones ir matysit ar apsimoka ar ne 4u.gif .

skamba ziauriai, bet realiai yra taip - jeigu maniskis iseina i darba kasdien, mes skaitom kad jau yra labai gerai ir apsimoka finansiskai mum mirksiukas.gif

QUOTE(~FSCG~ @ 2007 08 25, 10:17)
Noreciau kokio versliuko susijusio su kosmetika, groziu... ax.gif bet reikia kakzokios originalios idejos...
*

nepyk, bet mano manymu tai ta originalia ideja reikia sugalvoti paciam, nes jei kas kitas ja tures tai tikrai ir pasinaudos ja mirksiukas.gif
Githa
[quote=Skarota Egle,2007 08 25, 12:57]

paskaiciuokit mazdaug kiek vyras padaro darbo per diena, kiek jis uz tai gautu pinigu is uzsakovo uz toki darba, atmeskit nuo tos sumos 13.5% VAT (kaip kad lietuvoj PVM), atmeskit 20% mokesciam, kuriuos tures sumoketi vyras metu gale nuo gryno pelno (pajamos minus islaidos)

Mano vyras tik menesi kaip dirba self-employer ir jam buhalteriai atskaiciuoja visus tuos mokescius ir moka alga kas savaite taip kaip dirbtu paprastame darbe, tai manau jau metu gale nebereiks tu 20% moketi mokesciams ar cia kaip ???
Skarota Egle
QUOTE(Githa @ 2007 08 25, 23:07)
Mano vyras tik menesi kaip dirba self-employer ir jam buhalteriai atskaiciuoja visus tuos mokescius ir moka alga kas savaite taip kaip dirbtu paprastame darbe, tai manau jau metu gale nebereiks tu 20% moketi mokesciams ar cia kaip ???
*

nu labai idomiai cia pas jus vyksta g.gif . bet nieko negaliu daugiau pasakyt, nes ne bum bum UK reikaluose schmoll.gif ax.gif

bent Airijoje viskas vyksta taip: susirandi uzsakyma, ji ivykdai, tada israsai Invoice (kaip lietuvoj saskaita faktura), paduodi ji uzsakovui, uzsakovas sumoka pinigus (cekiu, ne grynais), self-employed ta ceki deda i saskaita (atskira saskaita, kuri turi buti atidaryta pradejus dirbti self-employed), ir tada jau darai su tais pinigais ka nori. ar moki darbuotojam algas, ar moki mokescius ar spjauni i visus ir viska pasiimi sau biggrin.gif (cia grubiai pajuokavau).
~FSCG~
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 08 25, 13:57)

nepyk, bet mano manymu tai ta originalia ideja reikia sugalvoti paciam, nes jei kas kitas ja tures tai tikrai ir pasinaudos ja  mirksiukas.gif
*

Pilnai pritariu smile.gif
Limcamca
QUOTE(migluzele @ 2007 08 24, 18:30)
*

ziurint kokios prekės ir svarbiausia, koks jų kiekis. mirksiukas.gif
T.P.Keberiokst
[quote=Githa,2007 08 25, 22:07]
[quote=Skarota Egle,2007 08 25, 12:57]

paskaiciuokit mazdaug kiek vyras padaro darbo per diena, kiek jis uz tai gautu pinigu is uzsakovo uz toki darba, atmeskit nuo tos sumos 13.5% VAT (kaip kad lietuvoj PVM), atmeskit 20% mokesciam, kuriuos tures sumoketi vyras metu gale nuo gryno pelno (pajamos minus islaidos)

*

[/quote]

Nereikes moket,gal net gales ir grazintis kazkiek.Tik tiek ,kad berods iki sausio 31d i inland revenue tures issiust pajamu deklaracija.Cia butu iki 2009.01.31 jei pradejo dirbt po 2007.04.05
Githa
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2007 08 29, 14:39)
Nereikes moket,gal net gales ir grazintis kazkiek.Tik tiek ,kad berods iki sausio 31d i inland revenue tures issiust pajamu deklaracija.Cia butu iki 2009.01.31 jei pradejo dirbt po 2007.04.05
*

iki 2009 01 31 ar 2008 01 31 ? Pradejo dirbti pries men. Aciu
T.P.Keberiokst
QUOTE(Githa @ 2007 08 29, 12:53)
iki 2009 01 31 ar 2008 01 31 ? Pradejo dirbti pries men. Aciu
*

iki 31.01.09.Cia bus uz 06/04/07-05/04/08 finansinius metus.Galima pradet tvarkytis is kart po 05/04/08,jei priklauso pinigeliu atsiimt,tai greiciau atgausit
mirksiukas.gif Jei tik pries menesi pradejo dirbt,didele tikimybe ,kad beveik visus sumoketus tax'us atsiims.Tik jei keisit adresa,nepamirskit pranest inland revenue(self employed skyriui),nes po to reikalu ojojoj kiek bus.Ir lai neismeta travel card,jei kokius irankius pirks-cekiu.Uz juos pinigu atiduoda,isminusuoja is taxu,tik gali paprasyt irodymo.
Githa
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2007 08 29, 18:59)
iki 31.01.09.Cia bus uz 06/04/07-05/04/08 finansinius metus.Galima pradet tvarkytis is kart po 05/04/08,jei priklauso pinigeliu atsiimt,tai greiciau atgausit
mirksiukas.gif Jei tik pries menesi pradejo dirbt,didele tikimybe ,kad beveik visus sumoketus tax'us atsiims.Tik jei keisit adresa,nepamirskit pranest inland revenue(self employed skyriui),nes po to reikalu ojojoj kiek bus.Ir lai neismeta travel card,jei kokius irankius pirks-cekiu.Uz juos pinigu atiduoda,isminusuoja is taxu,tik gali paprasyt irodymo.
*

o cia skaitysis tax return ar kaip jie vadinasi, gal self-employerems kaip kitaip uzsivadina nes jau tas musu ireland revenue tai doh.gif jei tikslaiai nepasakai ko nori nieko ir nepadeda
T.P.Keberiokst
QUOTE(Githa @ 2007 08 29, 17:36)
o cia skaitysis tax return ar kaip jie vadinasi, gal self-employerems kaip kitaip uzsivadina nes jau tas musu ireland revenue tai  doh.gif jei tikslaiai nepasakai ko nori nieko ir nepadeda
*

tai jiems gali ir tiksliai pasakyt,jokios naudos lotuliukas.gif
taip,tax return vadinasi.Pasibaigus finansiniams metams,baigiasi jie 05.04 ,jie atsius jums forma,kuria reiks uzpildyt,jei nelabai gaudotes geriau pas accounter nest,sutvarkys.ir internetu galima pildyt.svarbu tik grazint i inland revenue ,nes pavelavus baudos.Teko man karta susimoket,nes adresa pakeiciau,kadangi self employed taip ir nedirbau,tik del vizos registravausi(senais laikais),tai nepranesiau apie nauja adresa,jie siunte tas formas o man kas lotuliukas.gif Grazino po to ta bauda,bet daug teko skambinet. doh.gif
Mrs. X
Gal kas noretu prisijungti ir atsidaryt geliu salona Airijoj? Ideju yra, tik vienai kiek baisoka!
Skarota Egle
QUOTE(Krisstulka @ 2007 09 06, 15:45)
Gal kas noretu prisijungti ir atsidaryt geliu salona Airijoj? Ideju yra, tik vienai kiek baisoka!
*

as tai SM verslo partnerio neieskociau ax.gif . geriau pazystamuju ar draugu tarpe, nes dirbant drauge reikes labai daug pasitikejimo vienas kitu 4u.gif
Mrs. X
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 09 06, 19:17)
as tai SM verslo partnerio neieskociau  ax.gif . geriau pazystamuju ar draugu tarpe, nes dirbant drauge reikes labai daug pasitikejimo vienas kitu  4u.gif
*

Dekui uz patarima! Draugai draugais, bet su jais taip pat vargo buna daug, geriau tegu jie ir islieka draugais smile.gif
aurusha
na as va anglijoj antri metai kaip gyvenu ir mastau apie savo versla. ideju turiu gal desimt, bet vat neturiu pradinio kapitalo daugumai is ju. siuo metu susigalvojau, mano nuomone, kur daug pelno atnes , ot biggrin.gif ir dar pradejimui kapitalo kaip ir nelabai daug reikia smile.gif tik vat irgi nezinau kokius dokumentus tvarkytis, kad po to neprisikabintu kad kazkokiu mokesciu nemoku..manau jobcentre reikia pasidomet. wink.gif
Skarota Egle
QUOTE(aurusha @ 2007 12 22, 00:43)
na as va anglijoj antri metai kaip gyvenu ir mastau apie savo versla. ideju turiu gal desimt, bet vat neturiu pradinio kapitalo daugumai is ju. siuo metu susigalvojau, mano nuomone, kur daug pelno atnes , ot biggrin.gif ir dar pradejimui kapitalo kaip ir nelabai daug reikia smile.gif tik vat irgi nezinau kokius dokumentus tvarkytis, kad po to neprisikabintu kad kazkokiu mokesciu nemoku..manau jobcentre reikia pasidomet.  wink.gif
*

manau teisingiausia butu pasikonsultuoti su buhalteriu kokia firma ir issiaiskinti tiksliai kokei mokesciai taves laukia, kada ir uz ka reikes moketi ir nuo ko viska pradeti ir t.t. . bent as taip daryciau ax.gif
Taurė
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 09 06, 11:17)
as tai SM verslo partnerio neieskociau  ax.gif . geriau pazystamuju ar draugu tarpe, nes dirbant drauge reikes labai daug pasitikejimo vienas kitu  4u.gif
*

neskubėčiau žmogaus gąsdint, nes šiaip įmanoma rasti ir net labai gerų mirksiukas.gif
Brooke
O aš manau, kad su brangiais draugais biznio geriau nedaryt ax.gif Žmones pinigai labai keičia, ir toli gražu ne į gerą.

Aš pati turiu dvi verslo idėjas. Viena per rimta (ta prasme, aš jai dar per jauna), kita kaip tik. Pradžioj galėčiau dirbt po MB vardu (jis turi savo limited company) ir tada jau žiūrėt ar yra naudos, ale bijau aš tų visų įsipareigojimų nors tu ką g.gif Tikriau, bijau susimaut doh.gif
purple
Sveikutes. Gal yra mamyciu is airijos kurios noretu pradeti koki versliuka nediduka ax.gif turiu keleta minciu taigi noreciau su kuonors pabendraut ir pasidalint idejom o gal kasnors ir gautusi bigsmile.gif jau juodai uzkniso namai verysad.gif
Schroedingers Cat
QUOTE(Brooke @ 2007 12 26, 02:08)
O aš manau, kad su brangiais draugais biznio geriau nedaryt ax.gif Žmones pinigai labai keičia, ir toli gražu ne į gerą.
*

Mes taip verslą pradėjom. Įmonė registruota Danijoj, dirbam abu su MB, o dar viena mano draugė lietuvė ir jos draugas mums dirba Lt. Šiaip iš tiesų draugystė labai nukenčia, tačiau žinau, kad žmogus patikimas ir tai sutaupo labai daug nervų.
mia5
QUOTE(purple @ 2008 01 06, 15:54)
Sveikutes. Gal yra mamyciu is airijos kurios noretu pradeti koki versliuka nediduka ax.gif turiu keleta minciu taigi noreciau su kuonors pabendraut ir pasidalint idejom  o gal kasnors ir gautusi bigsmile.gif jau juodai uzkniso namai verysad.gif
*

labas PURPLE.zinai ir man atsibodo namai.noreciau kazka pradet savo.tad jei turi kokiu minciu rasyk man i az.
Zunkelis
Na maniskis tai jau iklimpes iki ausu, perejo visas instituacijas, kur tik galejo, gavo buchatere, kuri tvarkys jo buchalterija nemokamai, susizinojo del beprocentines paskolos, dabar itemptai raso verslo plana ir eis i banka paskolos prasyt doh.gif bet blogybe ta, kad ji labai jau didele apie 200 tukst., gal net daugiau ir jam toji skirta pagalbinike primoke, jog reikia labai gerai pasiruost einant prasyt paskolos, kuomet esi ne airis ir tuo labiau neturi nekilnojamo turto ar kt. tave uzlaikanciu ar galinciu paiimti kaip uzstata dalyku unsure.gif O jis vis vien dega ta mintim, tiek daug suzinojo visko, viska apejo kur tik galejo, bet man kazkaip neramu, zinau jog tai viltis prasigyventi, bet is dalies ir neramu ir net labai unsure.gif O jei nepavyks...
Limcamca
QUOTE(Zunkelis @ 2008 04 12, 23:33)
Na maniskis tai jau iklimpes iki ausu, perejo visas instituacijas, kur tik galejo, gavo buchatere, kuri tvarkys jo buchalterija nemokamai, susizinojo del beprocentines paskolos, dabar itemptai raso verslo plana ir eis i banka paskolos prasyt  doh.gif  bet blogybe ta, kad ji labai jau didele apie 200 tukst., gal net daugiau ir jam toji skirta pagalbinike primoke, jog reikia labai gerai pasiruost einant prasyt paskolos, kuomet esi ne airis ir tuo labiau neturi nekilnojamo turto ar kt. tave uzlaikanciu ar galinciu paiimti kaip uzstata dalyku  unsure.gif  O jis vis vien dega ta mintim, tiek daug suzinojo visko, viska apejo kur tik galejo, bet man kazkaip neramu, zinau jog tai viltis prasigyventi, bet is dalies ir neramu ir net labai  unsure.gif  O jei nepavyks...
*

Nepabandes nesuzinosi 4u.gif
Sekmes jums.
zvaigzde17
Sveikos mielosios!!!!!

Mano vyras pries metus atsidare bizni- masinu plovykla. Anglijoje yra labai populiaru masinas plautis ne patiems, o vaziuoti i ''Hand Car Wash''.
Tai va, maniskis patenkintas ir uzsiemes, visada norejo savo bizni atsidaryti. Beje, jis planuoja ateity ir antra atsidaryti....smile.gif
O man jis pazadejo taip pat gal uz metu ar poros koki bizniuka atidaryti... Mano idejos yra dvi- arba grozio salona, arba kavine.
*weita*
QUOTE(zvaigzde17 @ 2008 05 15, 11:42)
Sveikos mielosios!!!!!

Mano vyras pries metus atsidare bizni- masinu plovykla. Anglijoje yra labai populiaru masinas plautis ne patiems, o vaziuoti i ''Hand Car Wash''.
Tai va, maniskis patenkintas ir uzsiemes, visada norejo savo bizni atsidaryti. Beje, jis planuoja ateity ir antra atsidaryti....smile.gif
O man jis pazadejo taip pat gal uz metu ar poros koki bizniuka atidaryti...   Mano idejos yra dvi-  arba grozio salona, arba kavine.
*

mes taip pat planuojam atidaryti panasu vrsla tik su salono valimu cheminiu ...tai nzn kaip cia dar gausis?!
Kristina*
QUOTE(maya @ 2007 08 25, 06:28)
Neklaidinsiu tada taves, tik zinau, kad kai mes siunciame is JAV tai pirkejai is uzsienio saliu visada moka muita, kiti pasipraso, kad uzrasytume mazesne vertes suma. Tada jiems maziau moketi reikia  blush2.gif
*

Maya, o kokias prekes jus siunciate? Ir kuriame state gyveni jei nepaslaptis?
traskutis
perskaiciau viska nuo pradziu, nes labai reikia patarimo, taciau neradau. gal atsiras mamyciu zinanciu apie pvm.jeigu perku preke lietuvoj su pvm, vezu ja i ES sali ir parduodu kitam zmogui kuris ja parduoda savo kaina. koks gaunasi pvm mokejimas ir kam. kaip ji apskaiciuoti. please, padekit! doh.gif
Guanyin
Mano vyras nori i uzsieni, bet as jei isvaziuotume, tik savo versla noreciau turet, nes kaip darbuotojos saves nematau. O kazin, sunku pradet versla Skandinavu salyse? Kas nors bandet? Daug popierizmo?
daugiavaike 4
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 08 23, 09:52)
na as nesu "verslininke", bet mano vyras yra self-employed. mes gyvename Airijoje. kiek daug popierizmo tapti "verslininku" nezinom, nes mano vyras tiesiog nuejo pasikonsultuoti su partneriu pas accountant, ji paaiskino kas ju laukia, kokiu popieriu riekia kad tapti "verslininku" ir t.t. ir accountere uz mokesti jiem sutvarke visus popierius  ax.gif .

dabar as tvarkau buhalterija jiems, o galutine metine buhalterija tvarko toji acountere ir viskas. nepasakyciau kad daug popierizmo  schmoll.gif
*

na mes ir gyvename airijoje ir turim savo versla, tiksliau tai vyro verslas, jis turi savo auto serviza, jei ydomu galima cia pasiziureti www.vidomotors.ie
o kokiu verslu jus uzsiimat?
angelaite24
Mergaites is airijos reikia jusu patarimo nuo ko pradejot savo verslo atidaryma? Ta prasme nuo ko viska pradeti? Labai aciu uz info
laurechka
QUOTE(angelaite24 @ 2008 09 06, 22:20)
Mergaites is airijos reikia jusu patarimo nuo ko pradejot savo verslo atidaryma? Ta prasme nuo ko viska pradeti? Labai aciu uz info
*

Paskambini į revenue ir užsisakai formą, kurią reiks užpildyt. Yra ir internete jos. Dar priklauso kokio tipo forma- būsi self empoyed ar Ltd atsidarynėsi... Reik turėt buhalterį (arba pati vest knygas)...
Schroedingers Cat
QUOTE(Guanyin @ 2008 08 28, 21:32)
Mano vyras nori i uzsieni, bet as jei isvaziuotume, tik savo versla noreciau turet, nes kaip darbuotojos saves nematau. O kazin, sunku pradet versla Skandinavu salyse? Kas nors bandet? Daug popierizmo?
*

Popierizmo itin mažai. Palyginus su Lietuva, tai išvis jo nėra biggrin.gif Įsteigt bendrovę trunka 10 min (išsiųsti dokumentus paštu), dėl mokesčių kiek sunkiau susigaudyt, bet visada paslaugiai padės (jei patys žinos). Čia bent jau Danijoje. Tik įeiti į rinką sunku, bet tai jau kitas klausimas.
Domke
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 10 01, 19:19)
Popierizmo itin mažai. Palyginus su Lietuva, tai išvis jo nėra biggrin.gif Įsteigt bendrovę trunka 10 min (išsiųsti dokumentus paštu), dėl mokesčių kiek sunkiau susigaudyt, bet visada paslaugiai padės (jei patys žinos). Čia bent jau Danijoje. Tik įeiti į rinką sunku, bet tai jau kitas klausimas.
*

Airijoje, kiek zinau, pirmus metus nereikia moketi mokesciu? g.gif
laurechka
QUOTE(Domke @ 2008 10 01, 17:34)
Airijoje, kiek zinau, pirmus metus nereikia moketi mokesciu?  g.gif
*

Čia tas nereik, tai nereiškia, kad visai tu jų nemokėsi wink.gif Tiesiog pirmus metus žmogui duoda įsivažiuot, o paskui susimokėsi antrais metais už abejus metus mokesčius wink.gif Ir berods 3 metus paskui reik mokėt į priekį (ta prasme kiek planuoji turėt moksečių kitais metais) smile.gif Nėr sudėtinga visa procedūra, ale pasiaiškint reikia wink.gif
suilele :)
Mano vyras atsidare staybos kompanija Londone ir patenkintas yra. Siais metais pirkom nama tai dar ne labai galiu palikti savo darbo, bet pazadejo, kad po kokiu meteliu galesiu pradeti ieskotis patalpu ir uzsiimti su SunFx clap.gif
domasliepa
Kadangi auginau vaikiukus, tai teko tris metus prabuti namie , bet vyresnelis iszygiavo i darzeli, o ir mazei greit sueis metukai, tai nusprendziau pasizvalgyti darbelio. Bet, kazkuri vakara susimasciau, o kodel nesugalvojus savo verslelio, kad ir nedidelio, bet pati sau semininke 4u.gif ax.gif
Kadangi galva ne tuscias puodas lotuliukas.gif ir ideju gime, tik idomu kaip cia jas sektusi igyvendinti g.gif Aisku, baisoka, bet nepabandysiu nesuzinosiu smile.gif
Tik iskilo keletas klausimu, aisku galeciau ieskoti internete atsakymu, bet gal kuri patarsit greiciau.
Gyvenu Norvegijoje, o ji ne EU tai jei pirkciau koki daikta Lietuvoje ir parduociau cia tai kaip ten su tais mokesciai g.gif ?
Gal yra kokia mamyte kuri turi savo versliuka Norvegijoje atsiliepkit pakonsultuosit pradedanciuju labirintuose drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.