Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SOS! Bendra elektra daugiabučiuose
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Limour
Turim name bėdą, už bendrą elektrą mokame tieeeeeeek daug, kad net nebejuokinga doh.gif. Kiek domėjausi, elektros tinklai nesikiša į tai, kas yra namo viduje, jiems apmokame bendrą sąskaitą ir tiek. Gerai tiems, kurie bendra sąskaita gali sau leist apsišildint grindis ar ką panašaus, bet kodėl visi turi už tai mokėti bash.gif. Man net minčių tokių nekiltų - vogti iš bendro doh.gif... tuo pačiu iš savęs doh.gif.
Gal kas žinot, kaip bendrija gali tokią problemą pati išspręst, nuo ko pradėti ieškoti galų? būčiau dėkinga už bet kokią informaciją 4u.gif.
KriuKriu
O kodel manai, kad elektros tinklai neatsakingi?
Kas priklauso rytu skirstomiesiems tinklams: Rytu skirtsomieji tinklai Jeigu įtariate, kad kaimynas neteisėtai vartoja elektros energiją, informuokite apie tai Rytų skirstomuosius tinklus, tel. 1802.
Kaune turetu buti atsakingi Vakaru skirstomieji tinklai, pasiteiraukite tenai.
Limour
QUOTE(Piene123 @ 2007 02 09, 10:14)
O kodel manai, kad elektros tinklai neatsakingi?
Kas priklauso rytu skirstomiesiems tinklams: Rytu skirtsomieji tinklai Jeigu įtariate, kad kaimynas neteisėtai vartoja elektros energiją, informuokite apie tai Rytų skirstomuosius tinklus, tel. 1802.
Kaune turetu buti atsakingi Vakaru skirstomieji tinklai, pasiteiraukite tenai.
*

Jau teiravausi, sako, čia bendrijos vidaus reikalas, kiek supratau, galima juos samdyt, kad tikrintų, bet tai labai daug kainuoja doh.gif.
ermute
Dirbu tinkluose, tai manau galiu paaiškinti kaip turėtų būti sprendžiama jūsų bėda smile.gif Pirma - el tiknklams dzin kur jūs dedat energija, svarbu apmokat už sunaudotas kilovatvalandes. O kur jūs ją dedat, čia jau jūsų problema. Reikėtų sudaryti komisiją, kuri patikrintų, kur panaudojama energija. Ją sudaro - butų ūkio (ar kaip ten vadinasi pas jus), 1 narys ir keli namo gyventojai, kurie turėtų eiti ir patikrinti visus el. įrengimus. Dažnai būna kad rūsiuose žmonės laiko po kelis šaldytuvus, šaldiklius ir pan įrenginius, kurių naudojama elektra yra iš bendro namo. Taip pat - eiti po butus.... bet niekaip nesupratau vieno dalyko - jei žmonės naudojasi šildomomis grindimis (aš - irgi), tai man jos eina per skaitiklius, ir joks kaimynas už mane tikrai nemoka, bet jeigu jūsų viso namo elektyra yra paskaičiuojama bendrai, o paskui tai išdalijama atskirai po butus, tai čia kažkokia nesąmonė... doh.gif nemanau kad taip yra smile.gif Prašau tada išsamiau paaiškinti situaciją g.gif
SoJa
Ermute,
naudodamasi proga ir aš noriu paklaust blush2.gif
Mūsų name tik 2 butai: mūsų ir kaimyno. Šiuo metu atliekam remonto darbus ir išgriovėm vieną sieną, kurią vėliau užmūrisim, bet dabar kaimynui yra priėjimas prie mūsų rozečių. Iš pradžių pastebėjom, kad padidėjo elektros suvartojimas, nors mes realiai ten negyvenam ir nesinaudojam. Pabandėm sekti skaitiklio parodymus ir labai nustebom pamatę, kad skaitiklis pats silpnai sukasi, nors jokių įjungtų prietaisų nėra g.gif Kas čia galėtų būti ir kur reikėtų kreiptis ?
Ačiū 4u.gif
indra*
QUOTE(SoJa @ 2007 02 09, 13:57)
Ermute,
naudodamasi proga ir aš noriu paklaust  blush2.gif
Mūsų name tik 2 butai: mūsų ir kaimyno. Šiuo metu atliekam remonto darbus ir išgriovėm vieną sieną, kurią vėliau užmūrisim, bet dabar kaimynui yra priėjimas prie mūsų rozečių. Iš pradžių pastebėjom, kad padidėjo elektros suvartojimas, nors mes realiai ten negyvenam ir nesinaudojam. Pabandėm sekti skaitiklio parodymus ir labai nustebom pamatę, kad skaitiklis pats silpnai sukasi, nors jokių įjungtų prietaisų nėra  g.gif Kas čia galėtų būti ir kur reikėtų kreiptis ?
Ačiū  4u.gif
*

siulau dar karta patikrinti. isjunkit visus visus prietaaisu ir palaukit minimum 5min, nes skaitliukas kuri laika dar sukasi ir tik po 5min. sustoja. as jau viena karta taip buvau uzsirovusi biggrin.gif, issikvieciau is tinklu zmogu, kad patikrintu. atjungem vius prietaisus, palaukem, paziurejom ir kagi - sukasi. as jau visa patenkinta (aisku, ne tuo, kad sukasi, bet tuo, kad irodziau savi tiesa) sakau va-va, o kas as sakiau!!! dar palaukem pora minuciu ir mano didziam nusivylimui skaitiliukas liovesi suktis... blush2.gif blush2.gif blush2.gif
KristiTal
QUOTE(Limour @ 2007 02 09, 09:51)
Turim name bėdą, už bendrą elektrą mokame tieeeeeeek daug, kad net nebejuokinga doh.gif. Kiek domėjausi, elektros tinklai nesikiša į tai, kas yra namo viduje, jiems apmokame bendrą sąskaitą ir tiek. Gerai tiems, kurie bendra sąskaita gali sau leist apsišildint grindis ar ką panašaus, bet kodėl visi turi už tai mokėti bash.gif. Man net minčių tokių nekiltų - vogti iš bendro doh.gif... tuo pačiu iš savęs doh.gif.
Gal kas žinot, kaip bendrija gali tokią problemą pati išspręst, nuo ko pradėti ieškoti galų? būčiau dėkinga už bet kokią informaciją 4u.gif.
*

O tai kiek uz ta elektra mokate?
Limour
QUOTE(ermute @ 2007 02 09, 12:06)
bet niekaip nesupratau vieno dalyko - jei žmonės naudojasi šildomomis grindimis (aš - irgi), tai man jos eina per skaitiklius, ir joks kaimynas už mane tikrai nemoka, bet jeigu jūsų viso namo elektyra yra paskaičiuojama bendrai, o paskui tai išdalijama atskirai po butus, tai čia kažkokia nesąmonė... doh.gif  nemanau kad taip yra smile.gif Prašau tada išsamiau paaiškinti situaciją  g.gif
*

ermute, ačiū už išsamų paaiškinimą. Mūsų name elektra bendra yra ta, kuri naudojama liftams ir laiptinių apšvietimui, bet jei per mėnesį prisisuka kokie 3000-4000 kWh už vien apšvietimą, tai tikrai kelia įtarimą tokie skaičiai. Pas mane bute krūva buitinių prietaisų, kurie laaaaaaabai daug elektros naudoja (indaplovė, džiovykla, el. viryklė, galingas virdulys ir t.t.), bet jau daugiausia kokie 600 kWh yra buvę.
Apie šildomas grindis įsivaizduoju taip - kad kažkas tiesiog nusivedęs laiduką nuo bendros elektros į savo butą, kuris saugiai paslėptas... nors dėl to nesu tikra blush2.gif.
QUOTE(KristiTal @ 2007 02 09, 15:38)
O tai kiek uz ta elektra mokate?
*

Apie 800-1000 Lt per mėn. doh.gif.
KristiTal
QUOTE(Limour @ 2007 02 09, 16:35)
[
Apie 800-1000 Lt per mėn. doh.gif.
*

blink.gif blink.gif blink.gif Cia viso buto ar laiptines? Kaip supratau snekam apie laiptine, nes bute kiek suvartojate tai tiek suvartojate.
Aga
Mes 9 aukštų namie, kur laiptinėj 36 butai mokam po 4,50 Lt. maždaug ax.gif
Na, o kokia jūsų laiptinė, kiek būtų???
Beja, dabar kažkaip atskirai dar yra ir lifto elektra g.gif
Papildyta:
Beja, o kad lengva vogti, tai tikrai žinau, nes ne vieną žinau, kur 9 aukštų name, butai prie liftų, atsivedę elektrą iš tarp aukštų esančių sandėliukų į savo butus ohmy.gif Kiek suprantu turbūt prasigręžia sieną ir no problem ohmy.gif
KristiTal
Mes 9aukstu name uz bendra kazkas 15mokam, ir dar lifto dasideda gal apie 15. Nu tikiuosi nepamelavau, reikes geriau pasiziureti.
QUOTE(Aga @ 2007 02 09, 19:42)
Mes 9 aukštų namie, kur laiptinėj 36 butai mokam po 4,50 Lt. maždaug ax.gif
*

hm.. o pas mus 12 aukshtu name, 48 butai, uzh bendra elektra kasmenesi mokam minimum 30Lt doh.gif tai jau galima itart, kad kazhkas vagia ir eit teisybes ieshkot? Liftu elektra atrodo atskirai skaichiuojama, nes uzh lifta atskirai mokam..
ermute
QUOTE(SoJa @ 2007 02 09, 13:57)
Ermute,
naudodamasi proga ir aš noriu paklaust  blush2.gif
Mūsų name tik 2 butai: mūsų ir kaimyno. Šiuo metu atliekam remonto darbus ir išgriovėm vieną sieną, kurią vėliau užmūrisim, bet dabar kaimynui yra priėjimas prie mūsų rozečių. Iš pradžių pastebėjom, kad padidėjo elektros suvartojimas, nors mes realiai ten negyvenam ir nesinaudojam. Pabandėm sekti skaitiklio parodymus ir labai nustebom pamatę, kad skaitiklis pats silpnai sukasi, nors jokių įjungtų prietaisų nėra  g.gif Kas čia galėtų būti ir kur reikėtų kreiptis ?
Ačiū  4u.gif
*

išsuk saugiklius ir pažiūrėk ar vis dar sukasi. Galima savieiga. tada atvažiuos inspektorius , surašys aktą ir tau minusuos pagal vidurkį. jei įtari, tai VST pagal kliento pageidavimą gali patikrinti apskaitą du kartus metuose nemokamai, paskuk jau reiks mokėti... rolleyes.gif
O mes sumokam maždaug taip.... 30 butų, penkių aukštų namas, dvi laiptinės, sumokam apie 2 Lt į mėnesį. Beje, labaio dažna bėda - komendantės savivaliavimas (ką tik tai nustačiau savo name), kai iš tiesų sunaudojama daug mažiau , o iš žmonių buvo renama žymiai didesnė suma. .. Ir kaltink kaimynus kiek nori vagyste, jei jie niekuom dėti rolleyes.gif
Jūržolė
Nu šakės, reikės ir man kažką daryti - gyvenam 5 a. name laiptinėje 15 butų, o už elektrą bendrose patalpose mokam po 17 Lt.
staselė
QUOTE(Jūržolė @ 2008 03 15, 15:08)
Nu šakės, reikės ir man kažką daryti - gyvenam 5 a. name laiptinėje 15 butų, o už elektrą bendrose patalpose mokam po 17 Lt.
*

Pas mus irgi taip buvo, kol elektros tinklai pradėjo viską tikrinti ir pagaliau ,,gaudė, gaudė" ir ,,sugavo" vagišius. Aišku, tikrintojams teko paplušėti, bet rezultatas thumbup.gif . Vagišiai turėjo didelę baudą sumokėti, o mes paskui kažkiek mėnesių nieko nemokėjom...
Dimetra
Buvom ir mes susidure su tuo paciu. Tada tik isikurem savo pirmaji butuka, buvom jauni ir nelabai domejomes ateinanciomis saskaitomis, nes pinigu, kaip ir netruko. Gyvenom 5 a. name. O veliau be jokiu skelbimu ar raisteliu atejo komisija tikrinti skaityklius - ir vandens ir elektros, zodziu viska. Pairodo, kaimynai is virsaus voge vandeni taip, kad mums abiems su vyru uztektu puse metu praustis smile.gif o elektra jie voge is savo artimu kaimynu, taigi rezultatas - didziule sumoketa bauda. Dabar sankcijos dar didesnes, tad jei norit susigaudyt situacijoj komisija jums ir tepades. smile.gif
tankietis
kviesk inspektorius sutvarkys visas bedas, esant reikalui dar ir iskels skaitliuka i lauka
*Vasaros lietus*
Buvo ir pas mane problemų - porą mėnesių kai prisukom vos ne už 300 lt doh.gif pasikvietėm VST nes buvo įtarimų kad šalia esantys kaimynai pavaro, nes jų skaitliukas vos judėdavo g.gif Po patikrinimo vėl viskas gerai, nors niekas nieko neinformavo, mokam kaip įprasta, bet svarbiausia kaimynų skaitliukas sukasi! thumbup.gif O už bendrą per 5 a. namo laiptinės elektrą daugiau 6 Lt/mėn nesu mokėjus
Pauliuss
DGNSB pirmininkas(e) turetu rasyt rasta savivaldybei del elektros skaitikliu iskelimo ir po metu kitu (o gal ir greiciau) projektuotojai elektros tinklu uzsakymu paruos projekta, pagal kuri bus isspresta sita problema.
Asmeniskai pats Vilniaus barakams esu paruoses gal keliasdesimt el. apskaitu iskelimo projektu.
Taktas
Daugiabučiuose pasitaiko, kad rusyje pasistato šaldiklį, isirengia dirbtuvėles. O elektra skaičiuojama bendrai.
salduscukrus
O kaip susekti kaimyna kai skaitliukai tie elektriniai ideti, ten nieko nesimato kad kas suktus schmoll.gif Tik keistai su tais elektriniais skaitliukais musu aukste keturi butai dviem pakeisti skaitliukai o du like seni unsure.gif
Papildyta:
Ir dar keista kad dirbant saldytuvui ir skalbimo masinai ismusa saugiklius musu buto. Buitine technika ne sena, gera. Daugiau nieko bute nejungiu nei TV, nieko. Ir skydinej prie musus skaitliuko raudona lempute mirksi. Cia gal kad nebepatempia sroves doh.gif Nu visai pasiemtus doh.gif
Buja
Mes mokam 2 litus su centais už bendra apšvietimą ir 7 litus su centais už lifto elektrą. Butų 36.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.