Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Utenos darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2, 3
inga76
Parašykite savo nuomonę apie Utenos miesto darželius.
kristinka
[SIZE=7] smile.gif jo ir as noreciau kazka suzinoti apie utenos darzelius unsure.gif
aukseliss
Sveikos mamytės 4u.gif Turbūt mūsų uteniškių labai nedaug skaito šį puslapėlį, nes ir aš tikėjausi ką nors sužinoti apie Utenoje esančius darželius, tačiau deja verysad.gif
Aš užrašiau savo berniukus į Želmenėlį, bet esu apie šį darželį girdėjus nelabai kokių atsiliepimų, bet manau, kad kėkvienas atsirenka savo thumbup.gif
Daug gerų atsiliepimų esu girdėjus apie darželį, kuris yra klebodžemyje.
burbuliukas:)
Man ir butu labai idomu suzinoti apie darzelius Utenoje. Gal kas turi kokiu atsiliepimu? O ar galima darzeli pasirinkti, ar cia savivaldybe paskirsto? 4u.gif
dowiliuke
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 03 05, 12:29)
Man ir butu labai idomu suzinoti apie darzelius Utenoje. Gal kas turi kokiu atsiliepimu? O ar galima darzeli pasirinkti, ar cia savivaldybe paskirsto?  4u.gif
*

Man atrodo, gali pasirinkti pati ax.gif Kadangi mes gyvenam dauniškyje, tai čia yra ne vienas darželis, tai mes pasirinkom „Saulutės“ darželį smile.gif
tinocka
Sveikutes, mes lankome darzeli "Pasaka". Ka as galiu pasakyt... Manyciau, kad galetu buti zaidimu aiksteles labiau sutvarkytos, graziau irengtos. Aukletojos, gal kaip visur, su savo charakteriu smile.gif Tik va sako su vietom liudnai ten unsure.gif Reikia tik gimusi vaikuti uzrasyt. O siaip dar atvaziuoja visokie spektakliukai pas juos bigsmile.gif Nors gal ir i kitus darzelius atvaziuoja, nezinau g.gif Beja, nera tu pastoviu rinkliavu (bent jau musu grupeje), kaip girdisi kitur. Renkam pinigelius, tik kai nauji metai buna tongue.gif
Jurga 251
Na mes kai uzrasinejom savo maziu i darzeli niekas rinktis neleido g.gif
tinocka
QUOTE(Jurga 251 @ 2008 03 28, 09:33)
Na mes kai uzrasinejom savo maziu i darzeli niekas rinktis neleido g.gif
*

Kaip keista.. g.gif Kazin kodel? blink.gif O is kurio mikrorajono esate?
redared
Kiek zinau, darzeli pasirenka tevai ax.gif mes irgi dabar svarstom i kuri uzsirasyti. As svarstau, kas geriau, kai grupes sudaromos to paties amziaus pvz. vienoje grupeje 3-4 metuku vaikai, ar kai grupeje yra ivairaus amziaus kinderiuku, pvz 2-5 m. Nes nuo to priklauso ir ugdymo programos mirksiukas.gif
Tyrksė
QUOTE(redared @ 2008 05 17, 21:12)
Kiek zinau, darzeli pasirenka tevai  ax.gif mes irgi dabar svarstom i kuri uzsirasyti. As svarstau, kas geriau, kai grupes sudaromos to paties amziaus pvz. vienoje grupeje 3-4 metuku vaikai, ar kai grupeje yra ivairaus amziaus kinderiuku, pvz 2-5 m. Nes nuo to priklauso ir ugdymo programos  mirksiukas.gif
*

Mes tai uzrasem tik gimusi, tai tik po triju metu eile atejo doh.gif Bet papuolem i grupe, kur amzius ivairus, tai maniskiui jauciu tel to stresas - didesni su savo reikalais, nelabai nori su maziais zaisti, gal ir uzvaziuoja kada verysad.gif Tiek mes ir teejom ten tongue.gif
Smigė
Sveikos Uteniškės 4u.gif
Tikrai kiek mažai uteniškių g.gif
Aš savo sūnelį esu užrašiusi į "Gandrelį" Kiek girdėjau visai gal nieko. Ten yra ir pradinė mokykla. Bet gal kas daugiau girdėjote???
Ir dar gal aš čia ne temą blush2.gif , bet kaip išruošiate savo mažylius į darželį? Kiek rubelių įdedate, ko dar reikia nusinešti? Na vienu žodžiu pasidalinkite patirtimi ir žiniomis mirksiukas.gif
dowiliuke
QUOTE(Smigė @ 2008 08 07, 14:37)

Ir dar gal aš čia ne temą  blush2.gif , bet kaip išruošiate savo mažylius į darželį? Kiek rubelių įdedate, ko dar reikia nusinešti? Na vienu žodžiu pasidalinkite patirtimi ir žiniomis  mirksiukas.gif
*

Labas mirksiukas.gif
Aš įdedu triusikėliu, kitas kelnytes arba suknytę (jei išsiteptų labai ar dar kas), tapkytes. Pasiima mėgstamą žaislą ir keliauja ax.gif
Smigė
Ačiū dowiliuke 4u.gif
Bet labai jau mažai čia mamų uteniškių g.gif
Ir dar žiūriu, kad mūsų vaikai panašaus amžiaus blush2.gif , gal gali pasakyti, kaip priprato darželyje. Ar lengvai miega pietų? Ir kaip pratinai po kelias valandas ar iš karto visai dienai? ax.gif
dowiliuke
QUOTE(Smigė @ 2008 08 08, 14:35)
Ačiū dowiliuke  4u.gif
Bet labai jau mažai čia mamų uteniškių  g.gif
Ir dar žiūriu, kad mūsų vaikai panašaus amžiaus  blush2.gif , gal gali pasakyti, kaip priprato darželyje. Ar lengvai miega pietų? Ir kaip pratinai po kelias valandas ar iš karto visai dienai?  ax.gif
*

mirksiukas.gif
Mes žinok visai lengvai pripratom, nes maniškė labai aktyvi, bendraujanti ax.gif Pirmą dieną planavom būti tik 2 val., bet, kadangi viskas ėjos puikiai, liko 4val bigsmile.gif Gal kokias 3-4 dienas buvo iki pietų, paskui jau liko ir pietų miegelio. Atrodo viskas gerai, bet kai eidavom į daržiuką, tik pamatydavo duris ir pradėdavo verkšlent, sunkiai paleisdavo mane, bet labai greit ir nusiramindavo (auklėtojos ir kitų vaikučių pagalba).
atilol
"Gandrelis" pats geriausias. first.gif
Vilkute
Sveikos,
Mano abu vaikai eina į skirtingus darželius. Sūnų užrašiau tik gimusį į "Pasaką" ir būdamas 1 metukų ir 3 mėn. jau keliavo į lopšelį. Priprato labai greitai, nenubirėjo nė viena ašarytė. gal kad papuolėm pas nuostabią auklėtoją Laimą. Kita lopšelio grupės auklėtoja tai, kiek girdėjau, nelabai schmoll.gif . Poto buvo perkėliau į darželio grupę, irgi papuolėm pas puikią auklėtoją thumbup.gif . labai džiaugiuosi, kad mums taip sekėsi ir sekasi. Vaikas patenkintas, tai ko daugiau reikia.
Dukrytę irgi užrašiau tik gimusią, taip pat į "Pasaką" ir būčiau prašiusi, kad būtent papultų į Laimos grupę. Deja deja, jos eilė šiais metais nepriėjo... verysad.gif (nors žinau pora mamų, kurios užrašė vėliau negu aš, bet jų vaikai papuolė g.gif ). Pasiūlė vesti į "Voveraitę', nes ten buvo vietų. Taigi pabandžiau. Kadangi viskas klojosi puikiai, priprato iš karto, jokių ašarų, miega, valgo puikiai, auklėtojos irgi thumbup.gif , tai ir keliaujam dabar vienas ten, kitas ten...

Dėl išruošimo į darželį, tai dedu pilną komplektą atsarginių drabužėlių ir vienam ir kitam, tapkites ar lengvas basutes grupėj lakstyt, kelnytės reikia kad būtų vienos į lauką, kitos grupėje. Mažajai dar pridedu sauskelnių, drėgnų servetėlių, buteliuką su arbata ir dar, dabar kai šalta, arbatos įdedu termosiuką, kad visada turėtų šiltos. Na daugiau gal nieko g.gif . Tiesa, dabar jau jei maunate pirštines, patartina, kad turėtų dvejas. Nes jei eina į lauką, tai sušlampa ir vedantis namo tenka mautis šlapiom. O kartais ir į lauką veda 2 kartus per dieną, tai antru kartu einant pirštinės jau šlapios būna, tikrai vaikui nemalonu schmoll.gif
Smigė
Sveikos, labai ačiū Vilkute už patarimus. 4u.gif Apie pirštines kažkaip visai nepagalvojau doh.gif Mes jau pirmadienį keliausime į darželį, tikiuosi viskas bus gerai thumbup.gif
Upokšnis
QUOTE(Vilkute @ 2008 09 19, 11:03)
Sveikos,
Mano abu vaikai eina į skirtingus darželius. Sūnų užrašiau tik gimusį į "Pasaką" ir būdamas 1 metukų ir 3 mėn. jau keliavo į lopšelį. Priprato labai greitai, nenubirėjo nė viena ašarytė. gal kad papuolėm pas nuostabią auklėtoją Laimą. Kita lopšelio grupės auklėtoja tai, kiek girdėjau, nelabai  schmoll.gif . Poto buvo perkėliau į darželio grupę, irgi papuolėm pas puikią auklėtoją  thumbup.gif . labai džiaugiuosi, kad mums taip sekėsi ir sekasi. Vaikas patenkintas, tai ko daugiau reikia.
Dukrytę irgi užrašiau tik gimusią, taip pat į "Pasaką" ir būčiau prašiusi, kad būtent papultų į Laimos grupę. Deja deja, jos eilė šiais metais nepriėjo...  verysad.gif  (nors žinau pora mamų, kurios užrašė vėliau negu aš, bet jų vaikai papuolė  g.gif ). Pasiūlė vesti į "Voveraitę', nes ten buvo vietų. Taigi pabandžiau. Kadangi viskas klojosi puikiai, priprato iš karto, jokių ašarų, miega, valgo puikiai, auklėtojos irgi  thumbup.gif , tai ir keliaujam dabar vienas ten, kitas ten...
*

O kuo motyvavo, kad nepriima? Jūs turėjot pirmenybę, nes Jūsų jau vienas vaikas lanko darželį. Todėl kitas priimamas dalinai išskirtinėm sąlygom mirksiukas.gif
burbuliukas:)
Aš nuo pat gimimo savo mažają užrašiau į "Želmenėlį". Girdėjau gerų atsiliepimų apie jį, be to, arti namų. biggrin.gif Bet kadangi greitai išsikraustysime iš Utenos, tai ir neteks nuvesti. doh.gif
aukseliss
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 11 20, 13:41)
Aš nuo pat gimimo savo mažają užrašiau į "Želmenėlį". Girdėjau gerų atsiliepimų apie jį, be to, arti namų.  biggrin.gif Bet kadangi greitai išsikraustysime iš Utenos, tai ir neteks nuvesti.  doh.gif
*

Aš savo pyplius vedu į Želmenėlį, nieko blogo negaliu pasakyti apie šį darželį. Tačiau labai skurdus vaikų žaislų asortimentas, nežinau kas čia turėtų tuo rūpintis, ar tėveliai, ar darželis g.gif Maniškis kai grįžta iš daržo sako jog namuose daugiau žaislų nei darželyje, kaip čia yra g.gif
jolitabe
vedu sunu i zelmeneli. esam labai patenkinti. superines auklytes, labai uzsiima su vaikas. renginukai visoki vyksta. tikrai daugiau naudos negu namie. sunus labai uzsispyres, bet aukletojos puikiai randa bendra kalba. dziaugiames.
Papildyta:
dar del aiksteliu nepasakiau. zelmeneli jos tikrai skurdzios, bet visur panasios issyrus varpeli. bet musu aukletojos ir tokioj aplinkoj sugeba itraukti vaikus i veikla.
dowiliuke
QUOTE(aukseliss @ 2008 12 17, 19:58)
Aš savo pyplius vedu į Želmenėlį, nieko blogo negaliu pasakyti apie šį darželį. Tačiau labai skurdus vaikų žaislų asortimentas, nežinau kas čia turėtų tuo rūpintis, ar tėveliai, ar darželis  g.gif  Maniškis kai grįžta iš daržo sako jog namuose daugiau žaislų nei darželyje, kaip čia yra  g.gif
*

Maniškė keliauja į "Saulutę", nesiskundžiu, žaislų tikrai yra, grupės gražiai sutvarkytos, šilta, smagu smile.gif
panterra555
QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 05, 18:47)
Maniškė keliauja į "Saulutę", nesiskundžiu, žaislų tikrai yra, grupės gražiai sutvarkytos, šilta, smagu  smile.gif
*

Džiaugiuosi, kad ir apie Saulutę geri atsiliepimai, mat patarimų į kurį vesti nesulaukiau, tai užrašiau į arčiausiai namų esantį- Saulutę. Nors mano dukrytė dar labai mažytė, tačiau tikiuosi kai susiruoš viskas bus gerai 4u.gif Norėčiau paklausti o kaip ten auklėtojos?
dowiliuke
QUOTE(panterra555 @ 2009 01 07, 00:24)
Džiaugiuosi, kad ir apie Saulutę geri atsiliepimai, mat patarimų į kurį vesti nesulaukiau, tai užrašiau į arčiausiai namų esantį- Saulutę. Nors mano dukrytė dar labai mažytė, tačiau tikiuosi kai susiruoš viskas bus gerai  4u.gif Norėčiau paklausti o kaip ten auklėtojos?
*

Mūsų auklėtoja Laimutė, tikrai thumbup.gif Aš dar pati pas ją grupėj buvau, tai tikrai tik geri atsiliepimai ax.gif Apie kitas nieko negaliu pasakyt labai. Nors, yra ten tokia viena, su kuria pirmą dieną teko susimt jau doh.gif
panterra555
QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 11, 14:45)
Mūsų auklėtoja Laimutė, tikrai  thumbup.gif Aš dar pati pas ją grupėj buvau, tai tikrai tik geri atsiliepimai  ax.gif Apie kitas nieko negaliu pasakyt labai. Nors, yra ten tokia viena, su kuria pirmą dieną teko susimt jau  doh.gif
*

dowiliuke, norėjau paklausti, ar prieš vedant vaiką į Saulutę, ar buvai nuėjusi apsižiūrėti?
dowiliuke
QUOTE(panterra555 @ 2009 01 14, 00:18)
dowiliuke, norėjau paklausti, ar prieš vedant vaiką į Saulutę, ar buvai nuėjusi apsižiūrėti?
*

Taip, buvom nuėję, kalbėjau su vedėja (nes direktorė tada atostogavo), apžiūrėjom grupę, susipažinom su auklėtojom.
ievukas22
Laba diena, mamytes 4u.gif
Savo berniuka vedu i "Gandreli", dukryte taip pat uzrasiau i ta pati darziuka biggrin.gif . Viskas man ten patinka, isskyrus tai, kad vaikai retai vedami i lauka pasivaikscioti.
astute0210
QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 29, 18:12)
Laba diena, mamytes  4u.gif
Savo berniuka vedu i "Gandreli", dukryte taip pat uzrasiau i ta pati darziuka biggrin.gif . Viskas man ten patinka, isskyrus tai, kad  vaikai retai vedami i lauka pasivaikscioti.
*

Sveika, as irgi savo dukryte vesiu i gandreli (nes arciausiai namu), noriu paklaust kokio amziaus tavo dukrele, nes neisivaizduoju pries kiek laiko reik uzrasyt?
esu girdejus kad jei kanors nunesi (na kisi biggrin.gif ) tai nereik eilej laukt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(astute0210 @ 2009 01 29, 18:40)
Sveika, as irgi savo dukryte vesiu i gandreli (nes arciausiai namu), noriu paklaust kokio amziaus tavo dukrele, nes neisivaizduoju  pries kiek laiko reik uzrasyt?
esu girdejus kad jei kanors nunesi (na kisi  biggrin.gif ) tai nereik eilej laukt  smile.gif
*

Pamaciau doh.gif tavo dukrytei puse metu, taip?
Smigė
QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 29, 17:12)
Laba diena, mamytes  4u.gif
Savo berniuka vedu i "Gandreli", dukryte taip pat uzrasiau i ta pati darziuka biggrin.gif . Viskas man ten patinka, isskyrus tai, kad  vaikai retai vedami i lauka pasivaikscioti.
*

Labas, mes jau einam į "Gandrelį". Viskas ten gerai ir auklėtojos bent jau mums papuolė geros. Bet į lauką tai tikrai retai eina, nors oras dieną būna tikrai geras. O aš savo berniuką užrašiau kai buvo pusės metukų. Ir patariu tokio amžiaus užrašyti. O nešti kyšį tai net nežinočiau kur g.gif Juk užrašomi vaikiukai švietimo skyriuje o ne darželyje. Na nežinau, bent jau mes lengvai papuolėm ir nieko niekam nedaviau. schmoll.gif
astute0210
QUOTE(Smigė @ 2009 01 29, 18:58)
Labas, mes jau einam į "Gandrelį". Viskas ten gerai ir auklėtojos bent jau mums papuolė geros. Bet į lauką tai tikrai retai eina, nors oras dieną būna tikrai geras. O aš savo berniuką užrašiau kai buvo pusės metukų. Ir patariu tokio amžiaus užrašyti. O nešti kyšį tai net nežinočiau kur  g.gif  Juk užrašomi vaikiukai švietimo skyriuje o ne darželyje. Na nežinau, bent jau mes lengvai papuolėm ir nieko niekam nedaviau.  schmoll.gif
*

Labas Smige smile.gif man dabar truputi neaisku pasidare del uzrasymo blush2.gif man dabar i darzeli reik eit ar i svietimo skyriu uzsirasyt i eile? 4u.gif
Smigė
QUOTE(astute0210 @ 2009 01 29, 18:24)
Labas Smige  smile.gif  man dabar truputi neaisku pasidare del uzrasymo  blush2.gif  man dabar i darzeli reik eit ar i svietimo skyriu uzsirasyt i eile?  4u.gif
*

Tau reikia eiti į švietimo skyrių, nes priėmimą į darželius ir net į mokyklas tvarko švietimo skyrius. Į darželį gali nueiti apsidaryti jei įdomu. O kai jau ateis laikas eiti į darželį gausi laišką iš šveitimo skyriaus, kad yra vieta ir jus laukiami tame darželyje.
astute0210
QUOTE(Smigė @ 2009 01 29, 19:58)
Tau reikia eiti į švietimo skyrių, nes priėmimą į darželius ir net į mokyklas tvarko švietimo skyrius. Į darželį gali nueiti apsidaryti jei įdomu. O kai jau ateis laikas eiti į darželį gausi laišką iš šveitimo skyriaus, kad yra vieta ir jus laukiami tame darželyje.
*

Labai aciu is issamia informacija rolleyes.gif
Smigė
Prašau astute0210 4u.gif
astute0210
Reiks ruostis eit i svietimo skyriu ax.gif

Bet kad gandrelyje retai i lauka veda tai man cia didelis minusas verysad.gif
nu nebent gerai isvedina patalpas ax.gif bet vistiek netaspats verysad.gif

reiktu paklaust kodel g.gif jauciu kad tingi vaikus rengt...
dowiliuke
Na pas mus tokiu laiku ir neveda į lauką, o kai šilta tai du kartus eina ax.gif
ievukas22
Labas vakaras, mamytes smile.gif
As savo mazute jau uzrasiau i darziuka, nes kai reiks vesti gali nebuti vietu biggrin.gif O "kysio" tai niekam nenesiau.
I lauka turetu kiekviena diena vesti, aisku jei puga ar -20 tai ne.
astute0210
Sveikos mamytes! man dar vienas klausimas kilo 4u.gif

Uzrasai vaikiuka i darzeli, sueina vaikiukui 2 metai atsiranda vieta, o tu nenori dar vesti, kaip tada? reik moket uz vieta vistiek? kiek kainuoja? blush2.gif

Aciu toms kas nepatinges atsakyt 4u.gif
ievukas22
QUOTE(astute0210 @ 2009 01 30, 19:08)
Sveikos mamytes! man dar vienas klausimas kilo  4u.gif

Uzrasai vaikiuka i darzeli, sueina vaikiukui 2 metai atsiranda vieta, o tu nenori dar vesti, kaip tada? reik moket uz vieta vistiek? kiek kainuoja?  blush2.gif

Aciu toms kas nepatinges atsakyt   4u.gif
*

Tikslaus atsakymo nepateiksiu ax.gif , bet mes mokame 12 Lt, jei vaikas ta men. neina i darziuka. Kaip suprantu cia uz vieta mokame.
As nesidomejau labai dar situo klausimu mirksiukas.gif , bet jus pabandykite pasiskambinti i darziuka i kuri uzrasete savo vaikiuka ir ten jums tikrai suteiks info.
Smigė
QUOTE(astute0210 @ 2009 01 30, 17:08)

Uzrasai vaikiuka i darzeli, sueina vaikiukui 2 metai atsiranda vieta, o tu nenori dar vesti, kaip tada? reik moket uz vieta vistiek? kiek kainuoja?  blush2.gif

Aciu toms kas nepatinges atsakyt  4u.gif
*

Labas, man buvo tokia situacija, kad negalėjau vesti kada jau atėjo mano pasirinkta data. O negalėjau nes buvom persirgę du plaučių uždegimus. Ir dar laukė sanatorija. Tai nuvažiavau į darželį pasikalbėti su direktore. Tai ji man sakė kad galima mokėti už vietą kas mėnesį ir nevesti vaiko ( 13 lt. "Gandrelyje") Bet dar patarė nuvažiuoti į savivaldybę ( švietimo skyrių) ir pasiteirauti ar galima atidėti datą dėl ligos. Tai nuvažiavau ir be jokių problemų atidėjo pusmečiui. Ir nereikėjo mokėti tų pinigėlių ( nors jie nėra dideli). Ir pradėjom eiti tik po pusės metų.
dowiliuke
QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 31, 17:22)
bet mes mokame 12 Lt, jei vaikas ta men. neina i darziuka.
*

Čia yra abonimentinis mokestis ir jį mokam visada, nepriklauso ar eina vaikas į daržiuką, ar ne mirksiukas.gif
atilol
QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 31, 19:53)
Čia yra abonimentinis mokestis ir jį mokam visada, nepriklauso ar eina vaikas į daržiuką, ar ne  mirksiukas.gif
*

cia ne abonementinis mokestis, o mokestis uz ugdyma (ivairios priemones piestukai, popierius ir t.t., kurias darzelis perka uz tuos pinigelius), dienai yra paskirta 0.50cnt(pagal istatymus), tai padauginkit is menesio kalendoriniu darbo dienu ir gausit tuos keliolika litu, nesvarbu vaikas lanke ta menesi darzeli ar ne.

O kysio i darzeli nesti tikrai nereikia, tai jau praeitis, o ir sistema vaiko uzrasymo i darzeli dabar visai kita.O kas del isvedimo vaiku i lauka, tai cia priklauso nuo aukletojos, jus nenorekit, kad ziema vaikai kasdien eitu i lauka, isivaizduojat aukletojai 15-20 vaiku aprengti, kol visus aprengia tie pirmieji jau susile stovi, tai ira gaunasi tai, kad pamatai lauke vienas be pirstiniu, pas kita ausys plikos, taip vaikai ir serga, tai kai geriau pagalvoji, geriau jie tegu reciau i ta lauka eina, o geriau grupes tegu vedina, kai vaikai saleje soka ar pan.
Man svarbiau, kad vaikas darzelyje susiranda draugu, lavinamas jo kurybiskumas, organizuojami ivairus renginiai itraukiant vaikus, jis mokosi pazinti pasauli ir t.t.
Apie "Gandreli" mano tik geriausi atsiliepimai.
ievukas22
Man taip pat patinka "gandrelis" mirksiukas.gif Musu grupeje niekad nebuna 20 vaiku smile.gif
Taciau kai vaikiukam po 4-5 m., tai jie jau ir patys apsivilkti moka, aukletoja gali jiems padeti, o be to ir seimininkute gali padeti. O grupes tai suremontuotos visur langai nauji (plastikas), tai jus isivaizduokit kai viena karta isvedina patalpas doh.gif As kai nueinu pasiimti apie 17 val., tai siaubas, ten nera kuom kvepuoti. As labai nesiskundziu, nes auginu antra vaikiuka tai iseinu i lauka su abiems, bet yra teveliu kurie neturi laiko su vaiku po lauka pasivaikscioti, tai tie vaikai gryno oro ir negauna verysad.gif
Manau, kad tik noro butu. Mano drauge gyvena Svedijoje, tai ten vaikus kiekviena diena veda i lauka, nors butu ir -15. Ji man pasakojo, kad vienas zmogus stovi lauke, o kitas velka ir kai tik apvelka vaika isleidzia i lauka thumbup.gif
astute0210
Sveikutes smile.gif

As irgi uz tai kad kasdien vestu vaika i lauka, nes kai neiseinu su dukryte i lauka tai buna irzli , nepatenkinta, prastai miega, beto pas mus plastikinis langas tik virtuveje, vasara visada balkonas buna atidarytas, ziema daznai vedinu kambarius, as pati negaliu isbut nei pusvalandzio kur plastikiniai langai ir nevidinta pasidaro bloga.. manau jei mano dukryte palaikytu tokioje "dusnybeje" visa diena - susirgtu verysad.gif juk vedinamos patalpos ir tam kad visokias bacilas isvedint...
dowiliuke
Na, pas mus daržiuke ir plastikiniai laingai, bet tikrai auklėtojos vėdina kai vaikus suguldo mirksiukas.gif
indrute84
QUOTE(dowiliuke @ 2009 02 16, 15:06)
Na, pas mus daržiuke ir plastikiniai laingai, bet tikrai auklėtojos vėdina kai vaikus suguldo  mirksiukas.gif
*

pas mus tas pats, bet ta minti man nelabai patinka, nesvaikuciai miego metus susile buna o perpusti toki vaikiuka vieni juokai
dowiliuke
QUOTE(indrute84 @ 2009 02 28, 11:35)
pas mus tas pats, bet ta minti man nelabai patinka, nesvaikuciai miego metus susile buna o perpusti toki vaikiuka vieni juokai
*

g.gif tai, kad vaikai kitam kambary miega, durys uždarytos būna.
Jurga 251
QUOTE(astute0210 @ 2009 01 30, 18:08)

Aciu toms kas nepatinges atsakyt  4u.gif
*

Na maniskis jau gali eit nuo rugsejo i darzeli bet deja mes siuo metu ne Lt, tai mama paskambino ir atidejo kitiems metams bet pasake kai jau busit Lt galesit pradet eit atseit jokiu problemu ir nereikia nieko moket bent neminejo
zirzekle
Sveikos mamytes, gal kas lankot darzeli-mokykla ,,Eglute"?idomu butu atsiliepimai 4u.gif
Laimonaa2
Sveikos mamos
as ir noreciau pasisakyti.
As pirmaji sunu uzrasiau tik gymusi nes man pasake kad vietu galim negauti.Kadangi mes gyvenome dauniskyje tai uzrasiau i ''varpeli''.Siaip man asmeniskai nepatiko visu pirma todel, kad buvo misrios grupes(kol mazas gerai, o kai paugejo tai prisiziuredavo i mazuosius ir buvo net svepluoti pradejes ir soskes uzsinorejes)antra musu grupes aukletojos nepatiko.O kai issikrausteme i krasuona jis jau turejo but paruosiamukas tai norejau leist i '' zelmeneli ''(todel kad kiek zinau ten labai uzsiima su vaikais ir yra dramos burelis jei vaikas tam gabus),bet vietu ten nebuvo tad teko uzrasyti i ''saltineli'',bet likau patenkinta siuo darzeliu. Tiesa kai perasinejau didiji i ''saltineli'' jau turejau antra sunu katik gymusi tai ir ji uzrasiau i ta pati darzeli.
Kadangi paskutiniu laiku padidejes gimstamumas, tai as girdejau, kad sunku bus su vietom darzeliuose
Laimonaa2
Svekos dar papildau
sendien pas vyresnely buvo mamyciu svente, tai labai vaikai sauniai pasirode,po to mamytem uzduoteliu aukletojos buvo prigalvoje tai visos mamytes turejo sudalyvauti, tai prisiminem vaikyste po to dar pasisokome ten ir su atrakcijom sokiai tipo reikiais kepure is kitos poros atimti ir kai nustoja muzika tai pas ka kepure tas ir laimi.
vienu zodziu kai eidavo i varpeli tai ten tokios kaip mamyciu svente net nebudavo
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.