Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Klaipedos Montesori darželis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2
eris
Gal kieno nors vaikas lanko klaipedoj darzeli pagal montesori programa? Anksciau jis vadinasi Pabiruciai atrodo. Butu labai idomu daugiau apie ji suzinoti
eris
Nejaugi niekas neveda arba anksciau nevede savo vaikucius i si darzely-mokyklele? 4u.gif
tori
man tai pat labai idomu ax.gif . tiesa mano bendradarbis savo vaikus ten vedė. jis buvo patenkintas. Jų metodika skiriasi nuo kitų darželių auklėjimo specifikos. Vaikai sakė buvo gerai paruošti mokyklai, mokėjo skaityti, rašyti. GAUNA SAKĖ NEBLOGOS PARAMOS IŠ šVEDIJOS, ŽAISLAI LAVINAMIEJI IR T.T.Tik nežinau nuo kelių metų ten priima.
GAL ATSIRAS MAMYČIŲ KURIOS GALĖTŲ PLAČIAU PAKOMENTUOTI. :bigsmile
Baltike
Pirmiausia patarčiau pasiskaityti apie patį Montesori ugdymo metodą (kad ir čia). Mažam vaikui tikrai sunku suprasti, kodėl darželyje vienokios taisyklės, o namie kitokios, tad prie Montesori principų turėsite taikytis ne tik vaikas, bet ir jūs. Man dalis Montesori sistemos principų labai artima, tačiau neabejoju, kad sūneliams toje grupėje būtų sunku, nes kai kurie esminiai dalykai mūsų šeimoje vertinami visiškai priešingai.

Antras dalykas - ne tik klausinėkite kitų mamų nuomonės, bet ir pačios su vaikučiu nueikite į tą darželį, paprašykite vedėjos parodyti grupes (o gal kokios atvirų durų dienos būna), pažiūrėkite, kaip elgiasi, ką veikia vaikučiai, apie auklėjimo principus pasikalbėkite su auklėtojomis.

O mano pačios pastebėjimais Montesori grupėse itin gerai jaučiasi vaikai, kurie dėl įvairių priežasčių nepriprato paprastuose darželiuose.
eris

Man sioj sistemai patinka du dalikai: ugdomi savorankiskumas ir loginis mastimas. Taip pat ir mokama netrukditi kitiems.
Baltike
QUOTE(eris @ 2007 01 27, 15:06)
Man sioj sistemai patinka du dalikai: ugdomi savorankiskumas ir loginis mastimas. Taip pat ir mokama netrukditi kitiems.
*

Visą tai daro ir kitos sistemos (tarkime, kad ir pats populiariausias "Vėrinėlis"), tik truputį kitokiais metodais. Praktiškai visos ikimokyklinio ugdymo sistemos siekia tų pačių tikslų, skiriasi tik metodika, t.y. kokiu būdu vaikas mokomas pvz. logiškai mąstyti ar netrukdyti kitiems. Man Montesori metodikoje per daug dirbtinumo, dabartiniam gyvenimo būdui nepriimtinų dalykų...
eris
QUOTE(Baltike @ 2007 01 31, 11:41)
Visą tai daro ir kitos sistemos (tarkime, kad ir pats populiariausias "Vėrinėlis"), tik truputį kitokiais metodais. Praktiškai visos ikimokyklinio ugdymo sistemos siekia tų pačių tikslų, skiriasi tik metodika, t.y. kokiu būdu vaikas mokomas pvz. logiškai mąstyti ar netrukdyti kitiems. Man Montesori metodikoje per daug dirbtinumo, dabartiniam gyvenimo būdui nepriimtinų dalykų...
*

Pavyzdziui?
Baltike
QUOTE(eris @ 2007 02 02, 10:37)
Pavyzdziui?
*

Įprastų žaislų, vaikiškų knygų (ir net pasakų) uždraudimas (bet po pietų miego juos jau leidžia, nes tada jau "ne Montesori" tongue.gif ), individualaus darbo, veiksmo propagavimas (bet dabartiniame gyvenime bene svarbiausias dalykas mokėti veikti kolektyve, derinti savo veiksmus su kitais)... Bendraudama su vienu "montesoriuku" buvau pritrenkta, kai vaikas vos ne kiekvieną sakinį pradėdavo fraze "Yra tokia taisyklė" (nors tęsinyje paprastai būdavo išdėstoma greičiau teisė, nei taisyklė, pvz. "Jei nenori, gali nekalbėti."). Nežinau, gal "taisyklių" metodas ne visose grupėse taikomas, bet tikrai nenorėčiau, kad maniškiai augtų tokiame "taisyklių" pasaulyje.
eris
QUOTE(Baltike @ 2007 02 02, 12:36)
Įprastų žaislų, vaikiškų knygų (ir net pasakų) uždraudimas (bet po pietų miego juos jau leidžia, nes tada jau "ne Montesori" tongue.gif ), individualaus darbo, veiksmo propagavimas (bet dabartiniame gyvenime bene svarbiausias dalykas mokėti veikti kolektyve, derinti savo veiksmus su kitais)... Bendraudama su vienu "montesoriuku" buvau pritrenkta, kai vaikas vos ne kiekvieną sakinį pradėdavo fraze "Yra tokia taisyklė" (nors tęsinyje paprastai būdavo išdėstoma greičiau teisė, nei taisyklė, pvz. "Jei nenori, gali nekalbėti."). Nežinau, gal "taisyklių" metodas ne visose grupėse taikomas, bet tikrai nenorėčiau, kad maniškiai augtų tokiame "taisyklių" pasaulyje.
*

Tiesa pasakius nezinau is kur tokios ziaurus taisykles. Ne bent kur nors kitur bet ne Klaipedoj. Bendrauju su moterim kuri dirba siam darzelije. O paklausiau cia todel kad viena kaip mato zmogus kuris dirba o kita mamu nuomone.
Baltike
QUOTE(eris @ 2007 02 13, 15:59)
Tiesa pasakius nezinau is kur tokios ziaurus taisykles. Ne bent kur nors kitur bet ne Klaipedoj. Bendrauju su moterim kuri dirba siam darzelije. O paklausiau cia todel kad viena kaip mato zmogus kuris dirba o kita mamu nuomone.
*

Tai klaipėdiškis berniukas, Montesori darželį baigęs prieš 3 metus, atrodo (jei pažįsti darbuotoją, tai nesunkiai ir grupę atsirinksi). O "taisyklės" tos mano akimis visai nežiaurios, kaip jau rašiau, greičiau visiems suprantamos ir priimtinos teisės. Tik pats teisių akcentavimas ir pateikimas darželinukams man visiškai nepriimtinas. Beje, berniuko mama darželiu buvo visai patenkinta, jos sūnelis Pabiručius lankė ne vienerius metus. Į tą patį dalyką kiekvienas žvelgia savaip...
ilonux
Sveiki,

Aš užrašiau savo dukrytę į šį darželį-mokyklą. Prieš užrašydama konsultavausi su keliomis šeimomis, kurios ten vedė savo vaikus. Visi labai patenkinti šia įstaiga thumbup.gif Mano vyro mama yra mokytoja ir sakė, kad jų mokykla džiaugiasi penktokiukais, kurie ateina baigę Montesori pradinę mokyklą, jie būna labai gerai paruošti tolimesniems mokslams vaikai.
Na aišku, jei dukrytei ten nepatiks ir nepripras, neversim ten jos eiti.
Daug prieštaringų nuomonių apie šį metodą...Bet viską reikia išbandyti savo kailiu...
Gal kas iš forumiečių jau vedė savo vaikelius į Montesori Klaipedoje, gal galite pasidalinti patirtimi ax.gif
guziukas
Sveikutes,as vedu savo vaika kaip tik ten lotuliukas.gif nu man patinka ju programa ,sistema thumbup.gif isejom is paprasto darzelio,kur vaikas ir buvo priprates ir net kelis kartus sake pasilgau savo draugu noriu grysti pas juos,bet cia tik pradzioj,paskui buvo viskas gerai mirksiukas.gif
Del knygu tai pas juos ju yra ir jie pilnai jas varto o jei moka skaityti skaito,o pasakas aukletoja sake kiekviena pietu miega skaito thumbup.gif paprastu zaislu aisku nera,bet ir gerai,nes anksciau namie isvis nezaisdavo,o dabar kadangi darzeli "dirba" tai namie zaidzia,
As pati dirbau su vaikais kurie lanke si darzeli,mokykla tai tikrai mano akimi tie vaikai visai kitokie,jie drasesni,savarankiskesni ir t.t.t bet aiskuir kiti vaikai tokie buna ir daug nuo vaiko priklauso,kitam nei mokslo kaip sakant nereikia o jis protingesnis uz savo bendraamzius mirksiukas.gif
Perejom i si darzeli todel kad maciau jog mano vaikui labai patinka dirbti ivairius darbelius,o paprastam darzeli jie be zaislu nieko nedirbo,nu piese tik ir kartais lipdydavo is plastilino,bet ten visai kitokie darbeliai,mano sunui 4 o jis jau nori mokytis skaityti nes tai daro draugai,mokytis rasyti nes tai daro draugai lotuliukas.gif
Yra aiku ir minusu ten,bet nedaug,nelabai patinka kad mazai buna lauke,daugiausiai viena karta pries pietus,o vakare retai po vakarienes iseina,bet po pietu miego vistiek programa lieka ta pati,tik vasara nera montesori programos ir galim nestis savo zaisla
Nu net nezinau ka dar parasyti,ai tiesa maistas mano akiai ir nekoks,tiksliau meniu man nepatinka,nezinau kokia sesute ten sudarinejo,bet kartais juodai nesamone buna,pietums pieniska sriuba ir kotletas doh.gif
ilonux
QUOTE(guziukas @ 2007 09 13, 22:08)
Sveikutes,as vedu savo vaika kaip tik ten  lotuliukas.gif  nu man patinka ju programa ,sistema  thumbup.gif  isejom is paprasto darzelio,kur vaikas ir buvo priprates ir net kelis kartus sake pasilgau savo draugu noriu grysti pas juos,bet cia tik pradzioj,paskui buvo viskas gerai  mirksiukas.gif 
Del knygu tai pas juos ju yra ir jie pilnai jas varto o jei moka skaityti skaito,o pasakas aukletoja sake kiekviena pietu miega skaito  thumbup.gif  paprastu zaislu aisku nera,bet ir gerai,nes anksciau namie isvis nezaisdavo,o dabar kadangi darzeli "dirba" tai namie zaidzia,
As pati dirbau su vaikais kurie lanke si darzeli,mokykla tai tikrai mano akimi tie vaikai visai kitokie,jie drasesni,savarankiskesni ir t.t.t bet aiskuir kiti vaikai tokie buna ir daug nuo vaiko priklauso,kitam nei mokslo kaip sakant nereikia o jis protingesnis uz savo bendraamzius  mirksiukas.gif
Perejom i si darzeli todel kad maciau jog mano vaikui labai patinka dirbti ivairius darbelius,o paprastam darzeli jie be zaislu nieko nedirbo,nu piese tik ir kartais lipdydavo is plastilino,bet ten visai kitokie darbeliai,mano sunui 4 o jis jau nori mokytis skaityti nes tai daro draugai,mokytis rasyti nes tai daro draugai  lotuliukas.gif
Yra aiku ir minusu ten,bet nedaug,nelabai patinka kad mazai buna lauke,daugiausiai viena karta pries pietus,o vakare retai po vakarienes iseina,bet po pietu miego vistiek programa lieka ta pati,tik vasara nera montesori programos ir galim nestis savo zaisla
Nu net nezinau ka dar parasyti,ai tiesa maistas mano akiai ir nekoks,tiksliau meniu man nepatinka,nezinau kokia sesute ten sudarinejo,bet kartais juodai nesamone buna,pietums pieniska sriuba ir kotletas  doh.gif
*

Ačiū už išsakytą nuomonę 4u.gif Dėl to, kad į lauką veda retai tai nelabai ir man patinka, nes mano mažylė tikra "laukinė" lotuliukas.gif , t.y. į lauką net šalčiausią dieną eina. Na, bet kelsimės gyventi į užmiestį, tai gal užteks ir prie namo palaukinėt smile.gif Dėl maisto, tai manoji labai išranki verysad.gif Kaip ir aš vaikystėj - kiek pamenu save, tai darželį nieko nevalgydavau, tik arbatą ir juodą duoną, nes pastarųjų produktų sugadinti neįmanoma, o visas kitas darželio maistas man atrodė neįtikėtinai šlykštus blink.gif Mokykloje irgi nevalgydavau valgykloje - nepatikdavo indai ir maistas neskanus. Ale sovietmečiu ir gamindavo doh.gif Na bet nenumiriau iš bado lotuliukas.gif
Nelabai patogioj vietoj man tas darželis (tik tiek, kad vyro mama šalia gyvena, o mums ir iš dabartinės ir iš būsimos gyvenamosios vietos geografiškai nelabai patogu), bet traukia geri atsiliepimai.
guziukas
QUOTE(ilonux @ 2007 09 14, 23:36)
Ačiū už išsakytą nuomonę  4u.gif  Dėl to, kad į lauką veda retai tai nelabai ir man patinka, nes mano mažylė tikra "laukinė"  lotuliukas.gif , t.y. į lauką net šalčiausią dieną eina. Na, bet kelsimės gyventi į užmiestį, tai gal užteks ir prie namo palaukinėt  smile.gif  Dėl maisto, tai manoji labai išranki  verysad.gif  Kaip ir aš vaikystėj - kiek pamenu save, tai darželį nieko nevalgydavau, tik arbatą ir juodą duoną, nes pastarųjų produktų sugadinti neįmanoma, o visas kitas darželio maistas man atrodė neįtikėtinai šlykštus  blink.gif  Mokykloje irgi nevalgydavau valgykloje - nepatikdavo indai ir maistas neskanus. Ale sovietmečiu ir gamindavo  doh.gif Na bet nenumiriau iš bado  lotuliukas.gif
Nelabai patogioj vietoj man tas darželis (tik tiek, kad vyro mama šalia gyvena, o mums ir iš dabartinės ir iš būsimos gyvenamosios vietos geografiškai nelabai patogu), bet traukia geri atsiliepimai.
*

Ir mums zinok ne prie namu,veziojam kas ryta su masina lotuliukas.gif bet del vaiko viska galiu mirksiukas.gif vien del uzimtumo,va ir dabar buvom gimtadieni,maciau kaip sunui norejosi ne zaisti o piesti lipdyti,spalvinti,jis pas mane jau toks ir dukryte pavasari prisijungs prie brolio o po 3 metu ir kita dukryte thumbup.gif
ilonux
QUOTE(guziukas @ 2007 09 15, 16:35)
Ir mums zinok ne prie namu,veziojam kas ryta su masina  lotuliukas.gif  bet del vaiko viska galiu  mirksiukas.gif  vien del uzimtumo,va ir dabar buvom gimtadieni,maciau kaip sunui norejosi ne zaisti o piesti lipdyti,spalvinti,jis pas mane jau toks ir dukryte pavasari prisijungs prie brolio o po 3 metu ir kita dukryte  thumbup.gif
*

O kiek tavo dukrytei bus amžiaus pavasarį? Maniškei tai žiemą bus trys metukai, bet leisti į darželį planuoju nuo kitos rugsėjo pirmosios. Pavasarį bijau ligų...Norėčiau papulti į pirmą grupę, kur draugės mergaitė eina, kažin ar įmanoma? g.gif
awiux
užrašėme savo dukrytę į klp 'montesori' darželį,nes arti namų ir visai patiko ta sistema jų...o ir esame bandravę su tėveliais kurių vaikai lankė-o šį darželį..
...bet vis dar kyla abejonių kas ir kaip...manau turime dar laiko pagalvoti,nes į jį priima tik nuo tryjų metų 4u.gif
ilonux
QUOTE(awiux @ 2007 09 15, 23:25)
užrašėme savo dukrytę į klp 'montesori' darželį,nes arti namų ir visai patiko ta sistema jų...o ir esame bandravę su tėveliais kurių vaikai lankė-o šį darželį..
...bet vis dar kyla abejonių kas ir kaip...manau turime dar laiko pagalvoti,nes į jį priima tik nuo tryjų metų  4u.gif
*

Kadangi jau būsime patyrę, galėsim pasidalinti patirtimi mirksiukas.gif
guziukas
QUOTE(ilonux @ 2007 09 15, 21:24)
O kiek tavo dukrytei bus amžiaus pavasarį? Maniškei tai žiemą bus trys metukai, bet leisti į darželį planuoju nuo kitos rugsėjo pirmosios. Pavasarį bijau ligų...Norėčiau papulti į pirmą grupę, kur draugės mergaitė eina, kažin ar įmanoma?  g.gif
*

Kaip tik bus trys pavasari,kiek zinau siais metais jau visi sarasai padaryti,o del kito rudens nezinau,ar jau usiraset,nes eilute ojojoj kokia ilga maciau,nes ejau savo keliu menesiu mazyle dar uzrasyti ten mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(awiux @ 2007 09 15, 23:25)
...bet vis dar kyla abejonių kas ir kaip...manau turime dar laiko pagalvoti,nes į jį priima tik nuo tryjų metų  4u.gif
*

aha nuo triju,nes su mazesneis daug vargo lotuliukas.gif o ten nelaksto niekas schmoll.gif paskui mirksiukas.gif
ilonux
QUOTE(guziukas @ 2007 09 16, 00:08)
Kaip tik bus trys pavasari,kiek zinau siais metais jau visi sarasai padaryti,o del kito rudens nezinau,ar jau usiraset,nes eilute ojojoj kokia ilga maciau,nes ejau savo keliu menesiu mazyle dar uzrasyti ten  mirksiukas.gif
Papildyta:

aha nuo triju,nes su mazesneis daug vargo  lotuliukas.gif  o ten nelaksto niekas  schmoll.gif  paskui  mirksiukas.gif
*

Užsirašėm, užsirašėm bigsmile.gif
Alenzi
Labas mamytems! Kaip gerai, kad radau sia tema thumbup.gif Labai domiuosi siuo darzeliu, noreciau i ji savo suneli leisti. O kokioje vietoje Klaipedoje jis randasi ir kaip jis vadinasi-kazkas rase, kad "Pabiruciai"? g.gif Vaziuociau uzsirasyti. Dar idomu, kiek kainuoja menesiui ten vaikuti leisti?
Natali
QUOTE(mamadaina @ 2007 10 22, 18:03)
Labas mamytems! Kaip gerai, kad radau sia tema thumbup.gif  Labai domiuosi siuo darzeliu, noreciau i ji savo suneli leisti. O kokioje vietoje Klaipedoje jis randasi ir kaip jis vadinasi-kazkas rase, kad "Pabiruciai"? g.gif Vaziuociau uzsirasyti. Dar idomu, kiek kainuoja menesiui ten vaikuti leisti?
*

Pabiruciai buvo anksciau. Dabar tiesiog Klaipedos Marijos Montesori mokykla-darzelis, randasi Debreceno gatveje, jei vaziuoji is Taikos pr. puses, antras posukis i kaire i kiema, tai pirmas darzelis i kaire Debreceno g. 4u.gif
giedregie
as pati lankiau sita darzeli, bet tada dar jis nebuvo montesorinis, paskui brolis ejo ir jau pataike i monesori pradzia, tai visai nieko vyras uzaugo smile.gif tai dabar pirmadieni eisiu sunu ten uzrasyt biggrin.gif nostalgija darzeliui ir sistema patinka, o ir atsiminimai susije su darzeliu patys geriausi!!! oi atsimenu kaip nenorejau palikt darzelio ir eit i mokykla.... blush2.gif
VAIDAMA
eisiu pirmadienį užsirašyti savo mažiuką į šį darželį ax.gif
chloe7
Mano vaikui vasari bus 5m.,jis i Montesori darzeli eina nuo 3,7 m.Esam labai patenkinti tuo darzeliu, persikraustem i nauja rajona Mazajam kaimely, bet vistiek vezam i kita gala,nors nei darbai toj pusej.Vaikas ir labai patenkintas, sako matai kaip man smagu darzelyje.Kiek zinau priima nuo 3 m.Gerai yra tas, kad grupej yra skirtingo amziaus vaiku, vienas kitam padeda.Pvz.vyresni pades uzsimaut mazesniam pedkelnes ir t.t.Tikrai einant i ta darzeli vaikas tapo savarankiskesnis, pakantesnis mazesniems.Mes esam patenkinti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mamadaina @ 2007 10 22, 19:03)
Labas mamytems! Kaip gerai, kad radau sia tema thumbup.gif  Labai domiuosi siuo darzeliu, noreciau i ji savo suneli leisti. O kokioje vietoje Klaipedoje jis randasi ir kaip jis vadinasi-kazkas rase, kad "Pabiruciai"? g.gif Vaziuociau uzsirasyti. Dar idomu, kiek kainuoja menesiui ten vaikuti leisti?
*

Dabar kai pabrango darzeliai 50%,tai kazkur bus apie 260 lt.Taip mokestis budavo 173 lt.
ilonux
QUOTE(voveryte8 @ 2008 01 27, 16:36)
Mano vaikui vasari bus 5m.,jis i Montesori darzeli eina nuo 3,7 m.Esam labai patenkinti tuo darzeliu, persikraustem i nauja rajona Mazajam kaimely, bet vistiek vezam i kita gala,nors nei darbai toj pusej.Vaikas ir labai patenkintas, sako matai kaip man smagu darzelyje.Kiek zinau priima nuo 3 m.Gerai yra tas, kad grupej yra skirtingo amziaus vaiku, vienas kitam padeda.Pvz.vyresni pades uzsimaut mazesniam pedkelnes ir t.t.Tikrai einant i ta darzeli vaikas tapo savarankiskesnis, pakantesnis mazesniems.Mes esam patenkinti 4u.gif
*

Smagu, kad jums gerai sekasi darželyje 4u.gif Mes tikimės to paties, nes ir mums teks vežioti vaiką, nors arčiau būtų kiti darželiai, bet į jokį kitą net nerašiau - rizikuosiu mirksiukas.gif
enriga
QUOTE(ilonux @ 2008 05 03, 22:29)
Smagu, kad jums gerai sekasi  darželyje 4u.gif  Mes tikimės to paties, nes ir mums teks vežioti vaiką, nors arčiau būtų kiti darželiai, bet į jokį kitą net nerašiau - rizikuosiu  mirksiukas.gif
*

Na kazkaip dar negirdejau ne vieno atvejo,kad kas skustusi lankydamas sita darzeli ar pradine mokykla biggrin.gif 4u.gif Kazkaip kaip tik buna,kad po kokio menesio,kai koks pirmokiukas nepritampa kitoje mokykloje,atkeliauja cia ax.gif
Zinau ka sneku,nes pati ten dirbau iki dekreto ir zadu sugrizti blush2.gif

Siaip visom mamytem,kurios nerimauja,galiu pasakyti,kad nera nei vienos blogos aukletojos ar mokytojos cia tongue.gif IR vadovybe labai faina ax.gif
Gabriellle
Laba diena, gal galetumet parasyt sio darzelio adresa ir pries kiek laiko reiketu uzsirasyti?
enriga
QUOTE(Gabriellle @ 2008 06 10, 17:04)
Laba diena, gal galetumet parasyt sio darzelio adresa ir pries kiek laiko reiketu uzsirasyti?
*

Adresas Debreceno g.80 mirksiukas.gif O uzsirasyti tada,kada nori ir gali tongue.gif Siaip dazniausiai kaip ir visur yra eiles,bet,kaip pasakoja direktore,tos eiles neatspindi tikros padeties,kadangi kiekvienas darzelis privalo registruoti visus prasymus.O tevai kartais uzraso vaika i kokius 5 jei ne daugiau..O po to buna ir taip,kad issikrausto,isvaziuoja is Lietuvos,suranda vaikui aukle vietoj darzelio ir t.t.Todel nereikia labai bijoti eiliu mirksiukas.gif
Gabriellle
Dekui smile.gif
ilonux
QUOTE(enriga @ 2008 06 10, 14:09)
Na kazkaip dar negirdejau ne vieno atvejo,kad kas skustusi lankydamas sita darzeli ar pradine mokykla  biggrin.gif  4u.gif Kazkaip kaip tik buna,kad po kokio menesio,kai koks pirmokiukas nepritampa kitoje mokykloje,atkeliauja cia  ax.gif
Zinau ka sneku,nes pati ten dirbau iki dekreto ir zadu sugrizti  blush2.gif

Siaip visom mamytem,kurios nerimauja,galiu pasakyti,kad nera nei vienos blogos aukletojos ar mokytojos cia  tongue.gif IR vadovybe labai faina  ax.gif
*

Kaip smagu, kad tokie geri atsiliepimai thumbup.gif Nuo rugsėjo pradedam ax.gif Truputį ima baimė, kaip maniškė pripras darželyje...
O kaip ten vaikai pratinami prie darželio? Ar užteks man pora savaičių pavedžioti - pasiimu atostogas rugsėjo pradžioj g.gif
sara77
Mes taip pat zadam keliauti nuo rugsejo, tik dar nezinom i kuria grupe. Mazajai jau keturi metai, bet siame darzelyje busim naujokes. Eisim su baime, nes esam dideles jautruoles, tikimes lankstaus rezimo ir zmogisko poziurio i vaika. Beje, psichologe buvo kategoriskai pries si darzeli, bet mes prisiklausem teigiamu atsiliepimu ir nusprendem savaip.
ilonux
QUOTE(sara77 @ 2008 08 04, 14:10)
Beje, psichologe buvo kategoriskai pries si darzeli, bet mes  prisiklausem teigiamu atsiliepimu ir nusprendem savaip.
*

Įdomu, kokie buvo tos psichologės argumentai prieš šį darželį?
sara77
Nesuprantu, parasiau ilgiausia zinute ir paspaudziau "atsakyti" bet nieko
Papildyta:
Naujoke esu, ne viskas iskart iseina.
Na tai ozeli timpt uz vadziu - ir vel is pradziu.
Ilonux, psichologe zino kazkokius tyrimus apie vaikus isejusius is Montessori darzeliu i mokyklas, tai sake, atsiet emocinis lygis tu vaiku daug zemesnis, negu kitu, lankiusiu normalius darzelius, o pasiruosimas mokyklai nera geresnis, o toks pat kaip ir kitu.
Beje, mes lankysim 2 grupe pas aukletojas Regina ir Janina, gal kas nors tures kokiu atsiliepimu apie grupe ar aukletojas.
eris
Irgi uzrasiau savo dukra i si darzeli bet mums laukti dar metai ax.gif
Bo priima nuo 3.
enriga
QUOTE(ilonux @ 2008 07 27, 22:32)
Kaip smagu, kad tokie geri atsiliepimai  thumbup.gif  Nuo rugsėjo pradedam  ax.gif  Truputį ima baimė, kaip maniškė pripras darželyje...
O kaip ten vaikai pratinami prie darželio? Ar užteks man pora savaičių pavedžioti - pasiimu atostogas rugsėjo pradžioj g.gif
*

Na pratinami taip,kaip ir kitur rolleyes.gif O kiek laiko jusiskei reiks,kad priprastu,labai individualu 4u.gif Vienam ir keliu dienu reik,kitam ir menesio neuztenka..Priklauso nuo vaiko..

QUOTE(sara77 @ 2008 08 19, 12:51)

Na tai ozeli timpt uz vadziu - ir vel is pradziu.
Ilonux, psichologe zino kazkokius tyrimus apie vaikus isejusius is Montessori darzeliu i mokyklas, tai sake, atsiet emocinis lygis tu vaiku daug zemesnis, negu kitu, lankiusiu normalius darzelius, o pasiruosimas mokyklai nera geresnis, o toks pat kaip ir kitu.
Beje, mes lankysim 2 grupe pas aukletojas Regina ir Janina, gal kas nors tures kokiu atsiliepimu apie grupe ar aukletojas.
*

Na pirmasyk girdziu tokius vejus blink.gif Kokiais duomenim ji remesi?Nesu girdejus,kad butu atlikti kazkokie tyrimai schmoll.gif Kaip tik,musu pedagogai domisi ir palaiko kontakta su isejusiu 4oku naujom mokyklom,akletojom,tai tikrai pasiruosimo lygis nebuna zemas schmoll.gif O ir vaikai sakoma kad yra labiau savarankiski ax.gif O tas emocinis lygis,is viso,kas tai?Kazkaip man nerimti tie tyrimai..
Zinau tas aukletojas,labai thumbup.gif Nera labai jaunos,bet savo darba tikrai ismano 4u.gif
sara77
Su rugsejo pirmaja visas mamytes ir vaikucius kam si diena yra svente. 4u.gif

Mes siandien pirma diena darzelyje, viskas cool. thumbup.gif
Mazoji pareiske, kad ji rytoj miegos perpieciuko, kai siandien nuejau pasiimti iskart nuo pietu stalo. Tai buvau apsalus, nes pernai rugseji, kai vedem i Paparteli (is viso tik tris dienas) buvo asaros kaip pupos ir paliekant, ir pasiimant, atsiet kokia as nelaiminga. verysad.gif
Aukletojos tai tikrai siltos pasirode, tikiuosi, viskas bus OK.

ilonux
QUOTE(sara77 @ 2008 08 19, 12:51)
*

Ką reiškia - žemesnis emocinis lygis blink.gif ?

Mes šiandien jau antrą dieną ėjom į darželį - kol kas viskas labai gerai. Lankom trečią grupę. Būnam iki pietų miego kol kas...Tikiuos ir toliau viskas klostysis normaliai.
sara77
[quote=ilonux,2008 09 02, 15:07]
Ką reiškia - žemesnis emocinis lygis blink.gif ?

Tai kad as ir nesigilinau, nes vis tiek buvom nusprende Montessori lankyti, o siuo metu su ta psichologe nesusitinkam, nes ji atostogauja rugseji.
Ai, maziau cia reikia visokiu nusipezejimu klausyti.
Sekmes visiems naujokiukams
sara77
Jau savaite darzelyje bet iskarto pasigavome sloga. doh.gif Kol kas su virusais gana sekmingai kovojam ir i darza einam toliau, nors labai gaila vesti sloguojancia del kitu vaikiuku. Bet tokia ziauri kasdienybe.
Labai nusivyliau, kad aukletojos nesutinka neguldyti mano merginos pietu miego, arba pagulejusia pusvalandi leisti keltis, nes ji uzmiega 10 min iki kelimosi ir ziauriai issidarko musu rezimas, nes iki 23 val. nebeina uzmigdyti nakciai. (mes pietu namie nemiegam nuo 1 m. amziaus)
Taigi tenka ieskoti kompromiso ir veisti tik iki pietu miego verysad.gif
Iloniux ir kiti naujokeliai kaip jums sekasi ?
ilonux
QUOTE(sara77 @ 2008 09 08, 17:38)
Jau savaite darzelyje bet iskarto pasigavome sloga.  doh.gif Kol kas su  virusais gana sekmingai kovojam ir i darza einam toliau, nors labai gaila vesti sloguojancia del kitu vaikiuku. Bet tokia ziauri kasdienybe.
Labai nusivyliau, kad aukletojos nesutinka neguldyti mano merginos pietu miego, arba pagulejusia pusvalandi leisti keltis, nes ji uzmiega 10 min iki kelimosi ir ziauriai issidarko musu rezimas, nes iki 23 val.  nebeina uzmigdyti nakciai. (mes pietu namie nemiegam nuo 1 m. amziaus)
*

Neblogai sekasi. Tiesa, su pietų miegu irgi ne kas - ji sako, kad miega, bet kai grįžta namo, tai jau devintą valandą nori miego, nors anksčiau vienuoliktą tik pavykdavo "nokdaunas". Darželyje jai patinka, kol kas noriai eina (tpfu, tpfu, tpfu...). Tiesa, dar su valgymu keistai - sako, kad darželyje valgo (ir auklėtojos sako, kad valgo), bet kai grįžta namo, tai kaip iš bado krašto grįžusi šlemščia. Gal, sakau, ji daugiau energijos išnaudoja, nei namie su aukle būdama, todėl ir tie pokyčiai tokie...
sara77
Mes jau galutinai nusprendeme lankyti darza tik iki pietu miego. Eisim rasyti prasyma, kad uz vakariene pinigelius isminusuotu. Bet mes turim nedirbancia ir neturincia veiklos mociute, kuri gali kita pusdieni savo mylimiausia anukele priziureti smile.gif
Aukletojos ir auklyte stebuklingai geros- nei vieno priekaisto.
Be to apsidziaugiau, kad siame darzelyje nera priesmokykliniu grupiu su kitom aukletojom (priesingai negu kituose darzuose), zodziu tos pacios isleis ir i mokykla. thumbup.gif
Dar laukiam kad nuo spalio 5 d. pradetu dirbti logopedas tai noretume pas ji pakliuti, bet mazai vilties. verysad.gif (sake ima tik vyresnelius)
Sekmes mamytems, sukancioms galvas koki darbeli padaryti Rudenelio sventei 4u.gif
gabby27
Sveikos,

gal galetumet parasyti kiek kainuoja sis darzelis

isanksto Aciu
ilonux
QUOTE(sara77 @ 2008 09 15, 15:18)
Mes jau galutinai  nusprendeme lankyti darza tik iki pietu miego. Eisim rasyti prasyma, kad uz vakariene pinigelius isminusuotu. Bet mes turim nedirbancia ir neturincia veiklos mociute, kuri gali kita pusdieni savo mylimiausia anukele priziureti smile.gif
Aukletojos ir auklyte stebuklingai geros- nei vieno priekaisto.
Be to apsidziaugiau, kad siame darzelyje nera priesmokykliniu grupiu su kitom aukletojom (priesingai negu kituose darzuose), zodziu tos pacios isleis ir  i mokykla. thumbup.gif
Dar laukiam kad nuo spalio 5 d. pradetu dirbti logopedas tai noretume pas ji pakliuti, bet mazai vilties. verysad.gif (sake ima tik vyresnelius)
Sekmes mamytems,  sukancioms galvas koki darbeli padaryti Rudenelio sventei 4u.gif
*

O galima išminusuoti vakarienę? g.gif Mes jau antras mėnuo kaip nėkarto nevalgėm vakarienės, nes dažniausiai iki pietų tebūna mažoji...

QUOTE(gabby27 @ 2008 10 10, 15:49)
Sveikos,

gal galetumet parasyti kiek kainuoja sis darzelis

isanksto Aciu
*

Kainuoja 200 Lt., priešmokyklinukams (šešiamečiams) pigiau, nes jiems kompensuoja pietus valstybė, o darželinukams reikia pilną kainą mokėt.
Paduskele
Sveikutes as irgi savo dukryte uzrasiau i si darzeli thumbup.gif Nors iki jo dar teks paluketi 2 metelius, nes priima tik nuo triju. Tai lopselio teks pasiieskoti kito smile.gif
KristinaR.
Sveikos ,Mamos smile.gif
Apie sita darzeli - mokykla as galiu pakomentuoti is savo patirties, nes pati ja lankiau.
2 metus darzeli ir baigiau pradine ten.
Man jau 21 ,na ir atsiminimai tik patys geriausi biggrin.gif . Kiek pamenu buvau 2 grupej , aukletoja buvo Regina vardu. Gal ir dabar ji ten dirba. Paskutini karta ten lankiausi pries kokius 7 metus.
Skaiciau jusu atsiliepimus , nzn kaip dabar , bet mum tikrai sekdavo pasakas pries pietu miega arba lopsine dainuodavo.
Pries "Pabirucius" lankiau kita darzeli , tai skirtuma jutau ir daugiau ispudziu liko
Labai istrigo laikysenos mokymas , grazaus ,ramaus vaiksciojimo- reikedavo rankoje nesti zvake taip ,kad neuzgestu arba ant galvos uzsidejus maiseli su smeliuku, kad nenukristu. Turedavom kilimelius ant kuriu galedavom mokytis ar zaist , budavo ramu.
Mokemes ir anglu kalbos - zodziu ir daineliu, dabar del to labai dziaugiuos , nes anglu kalba tapo pakankamai sava ir nebuvo didesniu problemu jos mokytis velesnese klasese ar perejus i kita mokykla.
I pradine atejau jau mokedama skaiciuot , skaityt , atskirti kur kaire ir kur desne biggrin.gif
Apie pradine papasakot galiu maziau, nes nezinau kaip budavo kitose mokyklose , tai nelabai kas isimine, atrodo mokemes ir tiek. Leisdavo rengti spektakliukus klaseje , savo iniciatyva darem ir ivairius sou visai pradinej( ju metu megdziojom Spice girls ir pan.) Atsimenu jog mama labai buvo nepatenkinta , kad ten ne pazymiais vertina , o saulytemis. g.gif Ir priestaravo kad butu vertinama raidemis : labai gerai -A , gerai -B ir t.t.
Po to perejau i Vytauto Didziojo gimnazija(tuo metu dar vadinos Donelaicio mokykla ar pan.).
Tada ir buvo sunkiau prisitaikyti:
1- didele mokykla, skirtingi mokytojai - kiekvienas su savo charakteriu , poziuriu, reikedavo ieskoti klasiu ir pan.
2- vertinimas pazymiais , kas buvo naujiena
Kadangi as buvau ne is tu vaiku, kurie greit pritampa prie nauju salygu, nebuvo lengva greit viska perprast. Bet baigiant visa sita mano pasakojima pasakysiu -tikrai noreciau , kad mano vaikas irgi turetu galimybe pabut pabiruciu thumbup.gif
ugne23
mes taip pat uzsirase i si darzeli 4u.gif lausim 2011 ir keliausim 4u.gif
Rylo
Mano vyresnelis lanke si darzeli 1 grupe,dabar mes esam pirmokai,norejom eit i ta pacia mokyklele, bet pasikeite truputi aplinkybes, tai teko keliaut i kita mokykla.Nieko blogo tikrai negaliu pasakyt apie si darzeli,vaikas dar ir dabar su mielu noru pamena savo draugus ir aukletojas. Po nauju metu eisim ir mazaji uzrasyt ten, bei ziuresim, gal pakliusim pas tas pacias aukletojas g.gif
cikada7
As ir vedu ten vaika ir esame labai patenkinti. Vaikas tapo savarankiskesnis, graziai bendrauja su mazesniais vaikais, kadangi grupese buna ivairaus amziaus vaiku. Zinoma ir seimoje auklejame mandagumo, pagarbos vienas kitam, bet galiu pasakyti, kad darzelis padare tik gera itaka 4u.gif
cikada7
QUOTE(sara77 @ 2008 09 08, 17:38)
Jau savaite darzelyje bet iskarto pasigavome sloga.  doh.gif Kol kas su  virusais gana sekmingai kovojam ir i darza einam toliau, nors labai gaila vesti sloguojancia del kitu vaikiuku. Bet tokia ziauri kasdienybe.
Labai nusivyliau, kad aukletojos nesutinka neguldyti mano merginos pietu miego, arba pagulejusia pusvalandi leisti keltis, nes ji uzmiega 10 min iki kelimosi ir ziauriai issidarko musu rezimas, nes iki 23 val.  nebeina uzmigdyti nakciai. (mes pietu namie nemiegam nuo 1 m. amziaus)
*

Mes i ta darzeli sunu vedam nuo 3,5 m. Namie jis nebemiegodavo, o darzeli kuo puikiausiai 4u.gif Bet kadangi pakeitem gyvenama vieta ir buvo galimybiu nevesti i darzeli, tai nuo rugsejo nejo i darzeli, tai o siaube, vien apie ta darzeli ir tesnekedavo, mes ten sokdavom,rasydavom, darydavom ta ir ana...Bandziau ikalbet eit i kita darzeli, tai niekaip, sake o ka tu veiksi, kad mane vesi, sakydavau tau linksmiau bus, ten vaikai ir visokie uzsiemai , as tiek neuzimdavau jo.Tai kategoriskai atsisake, sake klyksiu, cypsiu, galiu ir keiktis ten pradet, sako bus jums geda ir nevesit, sako noriu i savo darzeli. Taip, kad rytoj pradedam vel eit i ta darzeli, paziuresim kaip mums seksis 4u.gif
marecka
QUOTE(cikada7 @ 2009 02 01, 21:45)
Mes i ta darzeli sunu vedam nuo 3,5 m. Namie jis nebemiegodavo, o darzeli kuo puikiausiai 4u.gif Bet kadangi pakeitem gyvenama vieta ir buvo galimybiu nevesti i darzeli, tai nuo rugsejo nejo i darzeli, tai o siaube, vien apie ta darzeli ir tesnekedavo, mes ten sokdavom,rasydavom, darydavom ta ir ana...Bandziau ikalbet eit i kita darzeli, tai niekaip, sake o ka tu veiksi, kad mane vesi, sakydavau tau linksmiau bus, ten vaikai ir visokie uzsiemai , as tiek neuzimdavau jo.Tai kategoriskai atsisake, sake klyksiu, cypsiu, galiu ir keiktis ten pradet, sako bus jums geda ir nevesit, sako noriu i savo darzeli. Taip, kad rytoj pradedam vel eit i ta darzeli, paziuresim kaip mums seksis 4u.gif
*

Kaip idomu, buvau kazka girdejusi, kad toks yra, kad moko per patyrima, nori lyginti lygink, nusideginsi, zinosi, na panasiai ax.gif betn taip, kai studijavau apie sia mokymo sistema aiskino ax.gif
mano mazasis lanko paprasta darzeli, bet irgi yra mandagus, moka elgtis su mazesniais, nes to mokome jo seimoje ax.gif
o ar nemanote, kad kategorsikas reikalavimas kaip jsu minejote ir visi tie grasinimai, tai vos ne tevu reketas ar kaip cia pavadinti, "tu man duok, o jei ne, pamatysi", kazkaip nenoreciau, kad mano mazasis taip elgtusi blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.