Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar turite pinigų, apie kuriuos nežino vyras?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
bravada
Musu kasa bendra,taciau pinigu uzsislepusi turiu.Vyras apie tai nezino.Zinoma tuos pinigus isleidziu nebutinai sau drabuziams ,kosmetikai.Va pernai darem remonta labai truko pinigu ,taigi mano finansai labai pagelbejo .Uz juos pirkom linoliauma.Taciau jeigu mano vyras sleptu pinigus nuo manes -butu karas.Ka Jus galvojate apie tai.
Šiaurė
QUOTE (bravada @ 2004 11 09, 18:19)
Musu kasa bendra,taciau pinigu uzsislepusi turiu.Vyras apie tai nezino.Zinoma tuos pinigus isleidziu nebutinai sau drabuziams ,kosmetikai.Va pernai darem remonta labai truko pinigu ,taigi mano finansai labai pagelbejo .Uz juos pirkom linoliauma.Taciau jeigu mano vyras sleptu pinigus nuo manes -butu karas.Ka Jus galvojate apie tai.

Абсолютно поддерживаю clap.gif clap.gif
Papildyta @ [mergetime]1100013666[/mergetime]
QUOTE (bravada @ 2004 11 09, 18:19)

Абсолютно поддерживаю clap.gif clap.gif
plepioji
Neturiu. Siaip jau mes leidziame kiekvienas savo atlyginima, uz seimos pirkinius mokame tas kuris stovi arciau kasos smile.gif ir netikriname kiek pas ka korteleje like.
Jei pas kuri baigiasi - paprasome vienas pas kita.
Man butu neprosal tureti kokia skrynute apie kuria as pati nieko nezinociau - gal nors taip kazka susitaupyciau laugh.gif laugh.gif laugh.gif
O kodel reikia tureti slaptu nuo vyro pinigu?
Rasma
QUOTE (bravada @ 2004 11 09, 15:19)
Musu kasa bendra,taciau pinigu uzsislepusi turiu.Vyras apie tai nezino.....Va pernai darem remonta labai truko pinigu ,taigi mano finansai labai pagelbejo .Uz juos pirkom linoliauma.Taciau jeigu mano vyras sleptu pinigus nuo manes -butu karas.Ka Jus galvojate apie tai.

O tai kaip tada nežino? O kaip paaiškinai pinigus linoleumui?? smile.gif Turbūt sakei "skolinausi, reiks atiduot" smile.gif
Jei rimtai, tai kiekvienas vyras žino, kad jų žmonos turi pinigų, apie kuriuos jie nežino laugh.gif laugh.gif Ir jie žinoma turi, apie kuriuos mes, žmonos, nenutuokiame laugh.gif
O kam tas karas? blink.gif
Will
QUOTE (bravada @ 2004 11 09, 17:19)
Musu kasa bendra,taciau pinigu uzsislepusi turiu.Vyras apie tai nezino... .....Taciau jeigu mano vyras sleptu pinigus nuo manes -butu karas

Manau, kad nesazininga elgtis taip, kaip nenoretum, kad su tavim butu elgiamasi g.gif

O musu pinigai bendri rolleyes.gif Siaip nematau prasmes kazka slepti nuo savo zmogaus...
Kuzia
QUOTE (Rasma @ 2004 11 09, 17:26)
Jei rimtai, tai kiekvienas vyras žino, kad jų žmonos turi pinigų, apie kuriuos jie nežino laugh.gif laugh.gif

Pilnai gali būt laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Aš per daug nepasakoju kiek pas mane sąskaitoj, bet jei paklausia, kokiu keletą dešimčių nuslepiu rolleyes.gif . A maža ką rolleyes.gif , gal man ko įsireiks kas jam atrodys per brangu rolleyes.gif ...
mandalina
o aš vis planuoju pradėti taupyti "pasislėpus" nuo vyro, bet vis nepavyksta. Nevalinga esu smile.gif . Ir taip pat juos ne kosmetikai naudočiau, o "juodai" dienai pasilikčiau. Maža kas gali atsitikti. Kokiam pirkiniui trūksta, o aš ištraukiu ir sakau "Va, brangusis, susitaupiau wink.gif ". Ir tikrai nemanau, jog jis supyktų. Dar ir pagirtų, kad esu šaunuolė ir taupyt moku.
Na jei taupyčiau su blogais kėslais, tai tada kitas reikalas. Pvz., berniukams pagal iškvietimą ar panašiai laugh.gif laugh.gif laugh.gif
ENIGMA
Neslepiu, jis ir taip zino, kad pas mane atsiras jei reiks wink.gif
vilmuke
QUOTE (Rasma @ 2004 11 09, 18:26)
O tai kaip tada nežino? O kaip paaiškinai pinigus linoleumui?? smile.gif Turbūt sakei "skolinausi, reiks atiduot" smile.gif
Jei rimtai, tai kiekvienas vyras žino, kad jų žmonos turi pinigų, apie kuriuos jie nežino laugh.gif  laugh.gif Ir jie žinoma turi, apie kuriuos mes, žmonos, nenutuokiame laugh.gif
O kam tas karas?  blink.gif

cia geras variantas pasakyti, kad "skolinausi", tai tokiu atveju is jo nugrezi ir vel sau pasidedi i skrynute laugh.gif laugh.gif

as tai neturiu, nu kaip neturiu, turiu savo korteleje, bet kaip jis paklausia kiek turim santaupu as jam ir pasakau, nebent jau matyciau, kad santuokai ragas arteja, tai pradeciau deti i kojine slapcia laugh.gif
Laisvė
Aš turiu atskirą sąskaitą, apie kurią vyras nežino. Joje visos mano nedarbinės pajamos, t.y. pinigai, gauti už kontrolinių, referatų, kursinių, diplominių darbų rašymą, korepetitoriavimą. Legalios pajamos visos deklaruotos.
norge
Neturiu nė vieno nedeklaruoto lito, vyras taip pat nė cento neslepia smile.gif. Kartais kartu pažiūrim sąskaitas- kokia mūsų finansinė situacija. Jei man tokis noras kyla (na, pvz., staiga sumastau kokį pirkinį, reikia pasitikrinti, ar galime tai sau leisti), tai vyras nesibaido biggrin.gif . Vienas į kito pinigines landžiojam be baimės būti užklupti biggrin.gif . Apskritai nuo vyro paslapčių neturiu. Nemoku slapukauti nuo vyro, neištveriu....

Vat, mama šiandien paskambino, sako- toj senoj striukėj, kur į kaimą atidavei, radau 50 dol. ir 300 daniškų kronų. O, galvoju, čia tai bent, niekam nieko nesakysiu, Kalėdoms dovanų nupirksiu. Ir ką gi. Grižta vyras. Pasitinku visa patenkinta, ir pirmi žodžiai:- Žinai, mama skambino, tai tik įsivaizduok.... laugh.gif
Noa
Cha, o as siuo metu jokiu neturiu biggrin.gif Nei apie kuriuos zino, nei kur nezino biggrin.gif Tiesiog i darba grizau ne taip seniai ir dar algos negavau - tik avansa... O tas avansas tikra spyga smile.gif Priesalgine busena laugh.gif
mažulka
Žinokite neturiu nei vieno nuo vyro "užspausto" lito. Nemoku aš taip. Mane pamenu dar draugė mokino, kaip galima savo "reikmėms" pasitaupyti. Bet mano vyras geras, jis mano sąskaitų netikrina ir visi mano pirkiniai yra būtini, nepriklausomai nuo to ar tai būtų lūpdažis ar kojinės biggrin.gif . Ir nebijau, kad vyras patikrins mano piniginę tongue.gif .
Pastaba
Aisku, kad turiu. Nevisad, bet turiu smile.gif mano vyras tokio tipo, kad nelabai orientuojasi kai kuriu dalyku kainose ir reikalingume. Nors labai daznai uz savo suskupytus pinigelius nuperku ko nors skanaus seimai smile.gif ar zaisliuka vaikams, save dazniausiai ir uzmirstu huh.gif
zanet
Turiu as savo saskaita, apie kuria vyras zino, bet dorai nezino, kiek ten pinigeliu. Tie pinigeliai numatyti mano mokslui ir kai kuriom mano asmeninem islaidom. Jei namie pritruksta pinigu, tai vyras pats issisuka is padeties. Bandziau kazkada pasiulyti prisimesti, bet jis nesutiko, tai antra karta as ir nebesiuliau, ir nesiulysiu biggrin.gif Jis vyras, jis tegul ir galvoja, o as esu zindanti mama ir neturiu kol kas jokio noro dar apie pinigu trukumus galvoti. Kada nors veliau...
Mirabela
Is manes ne kokia taupytoja,bet stengiuosi piniginei tureti atliekamu pinigu,kad bent jau higienos reikmenims nereietu is vyro prasineti,nes mano uzdarbis nedidelis ir negarantuotas,mane islaiko vyras,bet ne todel kad tingeciau dirbti,o todel kad siuo metu nelabai darbo turiu sad.gif
bravada
Pirma karta vyras neklause is kur tie pinigai taciau dabar kai pritruksta pinigu visada jo akys nukrypsta i mane.Dabar taip lengvai nepasiduodu.
meile
O mūsų šeimos biudžetas - bendras.Kuris tuo metu esam prie bankomato,tas ir nuimam pinigus.Džiaugiuosi,kad abu esam dirbantys,tai prie šeimos biudžeto prisidedame abu.Aišku,vyro indėlis yra daug didesnis.O mūsų abiejų pinigai yra bendri pinigai.Laiminga esu,kad nereikia nuo vyro slėptis,kai reikia man nusipirkti ką nors moteriško smile.gif .
madrugada
pas mus pinigai bendri, abu žinom, kur padėti, ir jei kam ko reikia, pasiimam. Kiek kuris turim, irgi žinom, jei nežinom ir įdomu - pasiklausiam smile.gif . Kažkaip nematau reikalo slėpt pinigėlius į kojinę.. o kam? g.gif Didelius pirkinius planuojam kartu, smulkmenas perkam kas reikia, kažkaip viens kitam priekaištų dėl išlaidavimo neturim, o jei turim - paburbam ir darom išvadas.. Šiaip netgi nelabai gautųsi nuslėpt man kažkokią kosmetiką ar pan. nuo vyro - pastabus jis rolleyes.gif
sayonara
Mes su vyru tai taip planuojam pinigus: as kazkada sudariau sarasa bendru poreikiu - paskola, komunalines, lizingai, draudimai, maistas, benzinas, internetas, skola bendrai draugei, nenumatytoms islaidoms ir pan., is savu pinigu kas menesi po lygiai dedam sitoms reikmems, o kas lieka nuo kievieno algos - neatsiskaitytinai yra musu asmeniniai pinigai, naudojam kaip norim ir pan.
as kas menesi pasidedu po kazkiek litu sau - mazu ko uzhsimanysiu, o vyras, kiek zinau, nededa..smile.gif bet as beveik visada turiu pinigu laisvu, tik nuo vyro to neslepiu, nematau reikalo smile.gif jeigu kokia beda, zinoma, deciau tuos savus i bendra biudzeta ir taskas, kalbos nera smile.gif
bet kol kas dar neprireike, planuoju as neblogai biggrin.gif
Papildyta @ [mergetime]1100069776[/mergetime]
be to, mano vyras tokis, kad mano bet koks pirkinys kad ir is bendru pinigu yra reikalingas ir negincytinas.. jis visada skatina, kad pirkciau ir gerai jausciaus.. geras anas pas mane wink.gif
Rastė
As kartais pagalvoju apie kokia nejudinama saskaitele banke, taciau neturiu valios taupyti. Galu gale kiek susitaupau susimoku uz mokslus. Is vyro prasyti neleidzia sazine, nes ir taip visi mokesciai, remontai, stambieji pirkiniai, atomobiliu remontai apmokami is vyro kisenes. Pas mus gaunasi taip, kad ka vyras uzdirba yra bendrai, o ka as praktiskai mano. Ir man tai neatrodo neteisinga, kadangi mano pajamos yra zymiai mazesnes nei vyro. Kas zino gal kada gyvenime viskas gali apsiversti aukstyn kojom tongue.gif
Rasma
Pas mus situacija pan. kaip pas Rastę smile.gif Ką uždirba vyras- bendra, o ką aš - mano. Aš iš tų "mano" pinigų tik moku už vaiko draudimą ir leidžiu tuos pinigus vaikui ir sau: knygoms, kosmetikai, labdarai, gydytojams ir kaddien reikalingiems vaistams (gyd. l. brangiai man kainuoja, bet būtina labai periodiškai lankytis sad.gif ). Tiesa, niekada vyro neklausiu kiek uždirbo ir ar turi savų pinigų. Žinau, kad turi, bet manęs tai nepiktina. Pataupydama išsitenku su ta sulygta suma, kurią jis man duoda kiekvieną mėnesį. Žinau, kad jei neprašysiu ir neleisiu pinigų vėjams, tai jis sutaupys, jis tai moka daryti.
asfaltuota
Turiu šiek tiek, bet ne iš blogos valios, ne nuo vyro slepiu... paprasčiausiai apie juos aš ir pati nežinau... Tai sodros pinigai pervedinėjami į kortelę. Kažkaip užmirštu aš juos, o kai prisimenu, tai pasirodo ten jau šiek tiek susikaupę...Kvailiausia tai, kad aš juos įvertinu taip, tarsi gatvėje būčiau radus (na neuždirbti jie sunkiu darbu) ir išleidžiu itin kvailai doh.gif ...
aidaja
Gera idėja - reiks ir man kokią slaptą kojinę įsitaisyt. Ir vyro litukus karts nuo karto priglaust. clap_1.gif Mat savo dar neturiu...
Artemidė
QUOTE (Rasma @ 2004 11 10, 09:23)
Pas mus situacija pan. kaip pas Rastę smile.gif Ką uždirba vyras- bendra, o ką aš - mano. Aš iš tų "mano" pinigų tik moku už vaiko draudimą ir leidžiu tuos pinigus vaikui ir sau: knygoms, kosmetikai, labdarai, gydytojams ir kaddien reikalingiems vaistams (gyd. l. brangiai man kainuoja, bet būtina labai periodiškai lankytis sad.gif ). Tiesa, niekada vyro neklausiu kiek uždirbo ir ar turi savų pinigų. Žinau, kad turi, bet manęs tai nepiktina. Pataupydama išsitenku su ta sulygta suma, kurią jis man duoda kiekvieną mėnesį. Žinau, kad jei neprašysiu ir neleisiu pinigų vėjams, tai jis sutaupys, jis tai moka daryti.

Man irgi tokia situacija atrodo priimtiniausia. biggrin.gif Pas mano tevus nera bendro biudzeto - abu uzdirba panasiai (tetis truputeli daugiau), vienas i kito pinigine nelenda, kiek uzdirba kitas mazdaug apytiksliai zino, jei reikia kazka stambesnio pirkti, tiesiog "susimeta", kartais vienas is kito pasiskolina, paskui grazina. biggrin.gif Ir pas mano senelius tokia situacija buvo ir as esu taip isaukleta, kitaip neisivaizduoju. Negaleciau gyventi su bendru biudzetu, kur kiekviena mano paimta lita kazkas mato. As uzdirbu ir mano reikalas, kur tuos pinigus leisti (ne del to jog leisciau netinkamai,tiesiog nenoreciau atsiskaitineti).
#Mia#
Pas mus biudzetas bendras. Mano atlyginimas ant korcikes ir is jo mokam draudimus, mokescius ir pan. O is vyro algos gyvenam ir bandom pasitaupyti, bet retai iseina. Bet klausimas "nu tai kur pinigus isleidai?" buna tik is mano puses, nes jis atkreipia demesi tik tada kai ju nera. O jei bandau del kazko pasitarti, tai visada atsako, kad jei reikia tai ir pirk, tu zinai ar svarbu. Tai standartinis atsakymas i visus mano norus.
Atlante
Na zinot, mes pinigu nesudeje taip bendrai...
jis moka uz ta ir ta as uz ta ir ta.
ant manes issimoketinai yra paimti keli daiktai tai as juos ir ismoku, nes alga rodo pas mane didesne, bet tik rodo smile.gif
o jei pas mane ne kokie reikalai su pinigais nesidroviu jam pasakyti niekada.
jie labai patenkintas, kad baigiu mokslus universitete (uz savo pinigus)
kaip bebutu keista as nezinau kiek pas ji pinigu jis nezino kiek pas mane.
kai perkam bendrai kazkoki daikta tada sedam ir aptariam.
o kad reikia tureti savo taupyklele wink.gif tai as tiktai uz, ka zinai o gal kam prireiks .
Daile
QUOTE (norge @ 2004 11 09, 19:15)
Neturiu nė vieno nedeklaruoto lito, vyras taip pat nė cento neslepia smile.gif. Kartais kartu pažiūrim sąskaitas- kokia mūsų finansinė situacija. Jei man tokis noras kyla (na, pvz., staiga sumastau kokį pirkinį, reikia pasitikrinti, ar galime tai sau leisti), tai vyras nesibaido biggrin.gif . Vienas į kito pinigines landžiojam be baimės būti užklupti biggrin.gif . Apskritai nuo vyro paslapčių neturiu. Nemoku slapukauti nuo vyro, neištveriu....

Vat, mama šiandien paskambino, sako- toj senoj striukėj, kur į kaimą atidavei, radau 50 dol. ir 300 daniškų kronų. O, galvoju, čia tai bent, niekam nieko nesakysiu, Kalėdoms dovanų nupirksiu. Ir ką gi. Grižta vyras. Pasitinku visa patenkinta, ir pirmi žodžiai:- Žinai, mama skambino, tai tik įsivaizduok.... laugh.gif

Tipiskas mano "slepimas" pinigu:))) nors mama ir mociute visuomet moke, kad reikia tureti "savo" pinigu. Niu neiseina ir viskas.
svetima
Na, nezino vyras niekad tiksliai kiek pas mane pinigu, gi korteles atskiros..Kad ir as pati kartais nezinau kiek tiksliai turiu-pas mane kelios saskaitos, daug visokiu tiesioginiu debetu,paskola, pajamu saltiniai irgi keli-niekad tiksliai nezinosi -gal kas ka pervede ar nuskaite laugh.gif Buna kartais namie randu kelias simtines pacios uzsleptas senu senovej-knygoj kokioj rolleyes.gif
Uz tai as gerai zinau kiek jis turi-gale menesio tuscia kortele tongue.gif
nerile
QUOTE (Kuzia @ 2004 11 09, 18:31)
Aš per daug nepasakoju kiek pas mane sąskaitoj, bet jei paklausia, kokiu keletą dešimčių nuslepiu

Ko: simtu ar tukstanciu? laugh.gif
O as turejau nemaza mergautine sumele. Nesakiau, o vdrug kas? Ir ka. Jis aptiko banko israsa doh.gif Kaip sauke. O paaiskejo toks dalykas: jei anksciau butu zinojes, butu juos prasukes ir uzdirbes daugiau. Vo blyn kaip gavosi. Ale si ta dar turiu rezerve be jo zinios wink.gif
Tutsi
pas mus biudzetas atskiras, bet daugmaz zinom kiek kuris uzdirba. tiesa, jei as jo paklausiu kiek gavo algos, visada tiksliai pasako, o jei manes paklausia, visada siek tiek nuslepiu rolleyes.gif labai stengiuosi is kiekvienos algos bent po truputi pinigu pasideti, kuriuos taupau kokiam dideliam savo issvajotam pirkiniui. jis nezino, kad as dedu (gal itaria), bet jei ir zinotu, nepyktu. o as jam nesakau apie tuos pinigus ir planus, nes zinau, kad jis juos man nupirktu, o man to nesinori, nes nesmagiai jausciausi. wub.gif aisku, jei tai nedidelis daiktas, tai viskas ok, bet jei kainuoja kelis simtus, tada jau tikrai nesmagu butu wub.gif
Summer
Kojinėje paslėpusi nuo vyro neturiu, bet visi pinigai anksčiau ar vėliau suplaukia pas mane biggrin.gif Iš bendro katilo sumokame mokesčius, draudimus, aukles ir visa kita, pasidaliname pragyvenimui, o likusius atsidedam "juodai dienai". Tik kad neužsibūna ten pinigėliai, nes reikia tai mašinos, tai sklypo, tai kokie aviabilietai "papigiajaus" pasitaikė laugh.gif O šiaip daugiausiai pinigų išleidžiu vaikams ir namams. Jau mažiams tai nieko negaila. Kosmetikos naudoju mažai. O drabužius man labai dažnai perka...anyta thumbup.gif Nes į drabužių parduotuves einu kaip jautis į skerdyklą laugh.gif
ringa
Nusprendžiau - atsidarysiu banke slaptą sąskaitą ir vogsiu ir bendro katilo thumbup.gif
Missy
Jis zino kiek as uzdirbu, as zinau kiek jis. Pinigelius leidziame is abieju sakaitu, zainome likucius. Zinoma kojineje turiu kazkiek nuslepusi...gal bus kokie 400lt laugh.gif
Renacikas
Na as irgi anksciau nekaupiau ir bendras katilas buvo, bet po vienos drauges skyrybu, kada ja vyra paliko be nieko ir teko pradeti viska is pradziu be cento kiseneja... turiu pasitaupiusi, kaip sako babkski fond:)) Kai bus struka tai panaudosiu, nors kartais is ten nuperku ka nors brangiau vaikui, nes tetis bumbetu kad brangu, bet kai kaina buna pamazinta tai tada ciki wink.gif
norge
QUOTE (ringa @ 2004 11 10, 11:33)
Nusprendžiau - atsidarysiu banke slaptą sąskaitą ir vogsiu ir bendro katilo thumbup.gif

Aha biggrin.gif . Dar galima- kai pietaujat visa šeima, tai nepastebimai grūsti į kišenes nuo bendro stalo vištos sparnelius, salotos lapą, duonos kriaukšlius O po to užsidaryti vonioj ir viską suvalgyti niekam nematant.
thumbup.gif
laugh.gif
uups
o kaip jus, neturedamos 'slaptu' pinigu, perkat dovanas vyrui? ar kokios staigmenos,- bilietai i koncerta ar teatra, megstamas CD irgi kainuoja ne taip jau mazai g.gif:. Juk pastebes vyras, kad is biudzeto 'nutekejimas', ypac jei kelios progos per menesi supuola. As visada turiu (tiesa,nedaug) pinigu "dovanoms ir siurprizams". Aisku, jie nera visai slapti,- ir arkliui aisku, kad dovanos kainuoja rolleyes.gif
ievalota
Pirmoj santuokoj buvo bendras fondas. Tai ariau per kelis darbus ir tempiau biudzeta.
Dabar biudzatai atskiri, nezinau, kiek pas ji, jis nezino, kiek pas mane. Pliusai - as labiau moku taupyti, tad kai buvo sunkus laikai, netrumpai gyvenom is mano santaupu. Jeigu as uzdirbciau mazai, tikriausiai nenoreciau, kad butu atskiri biudzetai wink.gif, taciau ilga laika uzdirbdavau tikrai daugiau. Kitas pliusas, kad kai atskiri biudzetai - nieko nereikia nusukineti. Kai reikia didesnio pirkinio - perkam tai vienas, tai kitas. Paskola atidavineju as, auklei moka jis. Kadangi kuri laika seima islaikiau as, pagal nutylejima dabar daugiau pinigu pirkiniams isleidzia jis.
Summer
QUOTE (norge @ 2004 11 10, 12:18)
Aha biggrin.gif . Dar galima- kai pietaujat visa šeima, tai nepastebimai grūsti į kišenes nuo bendro stalo vištos sparnelius, salotos lapą, duonos kriaukšlius O po to užsidaryti vonioj ir viską suvalgyti niekam nematant.
thumbup.gif
laugh.gif

Nusikvatojau ant visos kontoros iš tavo šito pasakymo clap.gif Nors kita vertus, sutinku su moteriškėmis, kad jei baiminamasi skyrybų, tai atsidėti pinigėlių tikriausiai verta g.gif Bet aš tai ne bendro biudžeto kažkaip neįsivaizduoju...
ringa
QUOTE (norge @ 2004 11 10, 13:18)
thumbup.gif
laugh.gif

Na galima dar ir užšaldyti tuos sparnelius, o kai susikaups reikiamas kiekis, patiekti kaip šviežius, o pinigus nuo sąskaitos už pietus nusiskaičiuoti tongue.gif Bet tokiu atveju reikėtų ir slaptos kameros šaldiklyje g.gif
Muse
Pas mus tai visi seimos pinigai pas mane smile.gif , tai vyras man pasisako, kiek jam reikia ir pasiima is stalciaus smile.gif

Tai kad kitaip neiseina, kadangi tik as prisimenu, jog reikia sumoketi paskolas, uz mokslus, lizingus, uz buta ir pan, tai kai padarau visur pavedimus -is mano algos ir nelieka nieko.
Tada jau uz jo pinigus perkuosi drabuzius, maista ir pan., jei reikia ko. Nors mano vyrui tai pinigu nereikia laugh.gif , tik benzui ir dantu taisymui laugh.gif
Laisvė
Kai šeimos biudžetas yra nulinis (o mūsų toks ir yra, nes pajamos kol kas neviršija išlaidų), juokinga būtų žiūrėti į vyro perkamus kvepalus, nešamas rožes ir užsakomą vakarienę dviems iš tų varganų pinigėlių, kuriuos ir aš už(si)dirbau. Tačiau žinau, kad jis (kaip ir aš) turi "chalturkių". Mano nedarbinės pajamos yra mano reikalas: kur ir kaip aš jas panaudosiu - sprendžiu pati. Kalėdinės dovanos, šventinė vakarienė be progos, kelionė pas draugę į Norvegiją (kartais ir mamai į piniginę prieš šventes tyliai įdedu) - tai mano artimiausios išlaidos iš pinigų, apie kuriuos "nežino" vyras...
norge
QUOTE (ringa @ 2004 11 10, 13:13)
QUOTE (norge @ 2004 11 10, 13:18)
thumbup.gif
laugh.gif

Na galima dar ir užšaldyti tuos sparnelius, o kai susikaups reikiamas kiekis, patiekti kaip šviežius, o pinigus nuo sąskaitos už pietus nusiskaičiuoti tongue.gif Bet tokiu atveju reikėtų ir slaptos kameros šaldiklyje g.gif

Oi, taip prasilavinus galima ir "po krupnomu"- kurią naktį, kai vyras miegos, incenizuoti vagystę- pvz.; surinkti vyro parkerius, grandinėles, žiebtuvėlius padoresnius ir suslėpti tualeto bakelyje. Tada atlapoti duris ir po minutės imti šaukti- ajajai- apvogė!!! Vagių nieks neras, o laimikį tyliai juodoj rinkoj užstumsi! thumbup.gif

Arba dar. Kai sužinai, kad vyras norėtų pirkti kokios buit. technikos, tai nuleki į parduotuvę, sutari su pardavėju, kad pas jį atvesi pirkėja už tam tikrą "otkatą", na, bent 10 proc. Tada įtikini vyrą, kad pirktų būtinai pas tą pardavėją (nes tas tai neapgaus, nes kitur- žulikai, kitose parduotuvėse nuolaidos- akių dūmimas, čia be nuolaidų- bet geras daiktas)., "iškiši vyrui" sutartą prekę- vėl vienas kitas slaptas pinigėlis. laugh.gif

Oi, merginos, jūs tik į mus su ringa kreipkitės, mes jums pamačinsime... laugh.gif
norge
QUOTE (uups @ 2004 11 10, 12:45)
o kaip jus, neturedamos 'slaptu' pinigu, perkat dovanas vyrui? ar kokios staigmenos,- bilietai i koncerta ar teatra, megstamas CD irgi kainuoja ne taip jau mazai g.gif:.

Man tai rodos, kad čia tema apie pasitikėjimą, o ne apie dovanų pirkimus. wink.gif
Laisvė
Jeigu aš pasitikiu savo vyru, tai ir žinau, kad visos jo "nedeklaruotos" pajamos sugrįš į šeimos biudžetą, bet tas "sugrįžimas" bus malonus jam, vyrui, nes darys tą jau ne iš pareigos... Tačiau visų vieningos nuomonės čia ir negali būti. 600 ir 6000 litų - tai pinigai, kurie tenka dviem skirtingoms šeimoms. Bet moteriškė, gyvendama principu "nuo...iki", taip pat norėtų šventės kūnui ir sielai, kuri neatsilieptų šeimos biužetui staiga atsivėrusia finansine smegduobe...
norge
Laisve, lieku prie savo- esmė- pasitikėjime wink.gif . Turėjom patirties ir su biudžetu 600 lt.,ir su didesniu smile.gif . Esmė nepakito smile.gif .

Jei nori pinigėlių išleisti sau asmeniškai , tai galimi trys elgesio varinatai:
1. nebijai vyro reakcijos, pasitiki vyru ir papasakoji apie taii;
2. reakcijos tikiesi neigiamos, nepasitiki jo geranoriškumu tavo atžvilgiu ir veiki už nugaros;
3. do lampočki tau vyro reakcija, atsidedi, nes apskritai netiki vyru, tai bent po nuspėjamų skyrybų turėsi papildomą sąskaitėlę.

Biudžeto dydis čia ne prie ko.

Jei moteriškė atsideda slapčia nuo vyro ir vaikų savęs palepinimui, tačiau vyru ji tikrai pasitiki, tai ji tiesiog smulki vagilka laugh.gif . Jei rimtai- tai nesąžininga iš jos pusės.
Laisvė
Aš kalbu ne apie atsidėjimą iš šeimos biudžeto savo malonumui ar vaikų palepinimui, o apie papildomą uždarbį, kurį aš (ir vyras) skiriame savo nuožiūra.
Taigi ir aš lieku prie savo, t.y. nepriklausoma (ir laisva) nuo kitų nuomonės ir piniginės.
Fate
Kartais pagalvoju, kad gal neprošal būtų turėti "juodai dienai" tik savo pinigukų... bet tai yra be šansų, nes mudu vedame savo šeimos apskaitą, kiekvienas LT yra žinomas. Taip, kad jei pradėčiau pvz.: "slėpti" 10 lt nuo atlyginimo, reiktų labai pasistengti, kad nepamatytų, nes nesu hakerė laugh.gif
ievalota
As vieno nesuprantu - kam slepti? Ar negalima susitarti, kad pvz., jeigu tu sutaupai nuo kazko (pvz.pigiau prasisuki su maistu) - tai cia jau tavo pinigeliai?
Ai ir paaiskinkit - kaip gali moteris isgyventi be neprotingu pirkiniu?
norge
Ievalota, tai būna ir man, ir vyrui sielos skrydžių, nesam gi kokie buratinai laugh.gif . Bet kai žinom, kad už tai partneris lazdų neatskaitys, tai ir nesislepiam. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.