Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baldai knygoms sudėti
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2
Cicera

Sveikos,

turiu didelę bėda verysad.gif Persikraustę į naujus namučius pusę kambario užvertėm knygom ir niekaip nesugalvojam kokius baldelius pasiringti kad jos ir nedulkėtų ir ateity vaikams nemaišytų ir kad gražiai atrodytų. Gal kas galėtų pasidalinti savo patirtimi ar pasiūlyti kokius internetinius puslapius, kur galima būtų rasti įdomių knygų spintų ar lentynų projektų ax.gif ax.gif ax.gif
Knygų laaabai daug tongue.gif biggrin.gif tongue.gif tai ir baldeliai turėtų būti nemaži ir praktiški, nes kambariukas, tai mažas schmoll.gif
ifigenija
QUOTE(Cicera @ 2007 01 15, 13:34)
Sveikos,

turiu didelę bėda verysad.gif  Persikraustę į naujus namučius pusę kambario užvertėm knygom ir niekaip nesugalvojam kokius baldelius pasiringti kad jos ir nedulkėtų ir ateity vaikams nemaišytų ir kad gražiai atrodytų. Gal kas galėtų pasidalinti savo patirtimi ar pasiūlyti kokius internetinius puslapius, kur galima būtų rasti įdomių knygų spintų ar lentynų projektų ax.gif  ax.gif  ax.gif
Knygų laaabai daug tongue.gif  biggrin.gif  tongue.gif  tai ir baldeliai turėtų būti nemaži ir praktiški, nes kambariukas, tai mažas schmoll.gif
*

Mūsų vieniems draugams labai gražias knygų lentynas (projektą nusikopijavo iš Ikėjos katalogo) padarė firma Alantas (ši firma mums darė virtuvę, likom patenkinti irgi). Uždaro (su stiklu), fasadas uosinis, bet kainavo irgi nemažai: gerai nepamenu ar tai 6 000 Lt. Bet dulkių valyt mažiau reikia, žymiai tvarkingiau atrodo nei atviros.
Cicera
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 15, 13:44)
Mūsų vieniems draugams labai gražias knygų lentynas (projektą nusikopijavo iš Ikėjos katalogo) padarė firma Alantas (ši firma mums darė virtuvę, likom patenkinti irgi). Uždaro (su stiklu), fasadas uosinis, bet kainavo irgi nemažai: gerai nepamenu ar tai 6 000 Lt. Bet dulkių valyt mažiau reikia, žymiai tvarkingiau atrodo nei atviros.
*

O gal įmanoma vizualiai kokią nuotraukytę pamatyti arba kokį nupieštą projektėlį blush2.gif
Sympa©
LAbai faina dalyka maciau balduose prie ermitazo
Ten tokia kvadratine lentyna, ji pastatyta ant zemes, sukasi aplink savo asi ir kiekvienoje sienoje yra dedamos knygos- labai daug telpa, o vietos uzima mazai, be to, artodo visai idomiai ir graziai 4u.gif
mamymamy
Ir man aktualu toks klausimas, tik man rūpi pakabinamos knygų lentynos. Pirkti nieko įdomaus nematau, o reikia 2 sienas uždengti. Gal galite patarti projektuojančią ir padarančią firmelę Vilniuje, kuri daro dailiai ir nelabai brangiai?
ifigenija
QUOTE(Cicera @ 2007 01 15, 14:19)
O gal įmanoma vizualiai kokią nuotraukytę pamatyti arba kokį nupieštą projektėlį blush2.gif
*

Galiu, kai pas juos būsiu nufotografuoti, tikiuosi juos aplankyti šį savaitgalį.
Kozete
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 18, 11:30)
Galiu, kai pas juos būsiu nufotografuoti, tikiuosi juos aplankyti šį savaitgalį.
*

Mane irgi labai sudomino šis projektėlis. smile.gif
indra*
is tarptautines baldu parodos keleta nuotraukyciu idesiu. siaip nieko gero, bet gal kam kokiu ideju kils smile.gif
cia pakabinama pertvara. is vienos puses atvira, is kitos puses stiklas:
user posted image

Papildyta:
man sita mintis labai patiko. tik nuotraukyte ne kokia, nes fotkinta is po skverno biggrin.gif
user posted image

Papildyta:
user posted image
Cicera
QUOTE(ifigenija @ 2007 01 18, 11:30)
*

Oi būtų labai puiku thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Aciu Indra uz idejas, man idomu, ar butu imanoma taip padaryti, kad prie sienos pritvirtinti tik lentynas, opriekyje būtų stiklas, toks beremis, ir stumdytusi begeliais? g.gif
Ieva-Pieva
user posted image
Papildyta:
user posted image
Daivaa
QUOTE(Sympa© @ 2007 01 15, 15:48)
LAbai faina dalyka maciau balduose prie ermitazo
Ten tokia kvadratine lentyna, ji pastatyta ant zemes, sukasi aplink savo asi ir kiekvienoje sienoje yra dedamos knygos- labai daug telpa, o vietos uzima mazai, be to, artodo visai idomiai ir graziai 4u.gif
*

Va mes tokią pirkom:)
Ji tokia kaip senovinės "etažerės" buvo:)
Ir atrodo labai gražiai, ir tikrai talpi, nes aš tai galvojau, kad musm dviejų jų reikės tam tikram kiekiui knygų, bet sutilpo jos visos į tą vieną besisukančia etažekęsmile.gif)

Va ta parduotuvė, viskas bibliotekoms (tik nėra tos besisukančios etažerės nuotraukos)

http://www.auster.lt/knyg.htm
mamutas
Mes turejom ta pacia problema, tai ja issprende Slenkancios sistemos biggrin.gif Vesida neapsieme to padaryti. Ideja tokia: knygoms paaukojom viena svetaines siena nuo lubu iki grindu, padarem per ja visa lentynas, o kad jos nedulketu - padarem slankiojancias duris. Dvi stiklines, o dvi is plokstes, ant ju dar nuo lubu iki zemes lentynos, tik atviros, ir jos vazineja (sukrovem enciklopedijas ar kitas grazesnes ar dazniau naudojamas knygutes, dar liko ir tuscios vietos). Liuks atrodo ir labai talpu. Bet kainyte didele - beveik 5000 kainavo. Darbininkai sake, kad dar tiek daug lentynu niekam nebuvo veze... Atgailejom pinigus, uztat dabar dziaugiames.
laura x
QUOTE(mamutas @ 2007 01 19, 10:54)
Mes turejom ta pacia problema, tai ja issprende Slenkancios sistemos  biggrin.gif Vesida neapsieme to padaryti. Ideja tokia: knygoms paaukojom viena svetaines siena nuo lubu iki grindu, padarem per ja visa lentynas, o kad jos nedulketu - padarem slankiojancias duris. Dvi stiklines, o dvi is plokstes, ant ju dar nuo lubu iki zemes lentynos, tik atviros, ir jos vazineja (sukrovem enciklopedijas ar kitas grazesnes ar dazniau naudojamas knygutes, dar liko ir tuscios vietos). Liuks atrodo ir labai talpu. Bet kainyte didele - beveik 5000 kainavo. Darbininkai sake, kad dar tiek daug lentynu  niekam nebuvo veze... Atgailejom pinigus, uztat dabar dziaugiames.
*

idomu bigsmile.gif gal galima butu foto
Cicera

O mane ir ta besisukančios lentynos nuotrauka labai domintų, ar ji daug vietos neužima? ax.gif
Daivaa
QUOTE(Cicera @ 2007 01 19, 14:53)
O mane ir ta besisukančios lentynos nuotrauka labai domintų, ar ji daug vietos neužima?  ax.gif
*

Neturiu nuotraukos, bet galėsiu namie išmatuoti smile.gif

Šiaip ji nėra maža, bet vizualiai tikrai neatrodo griozdiška. Man ji netgi labai delikačiai atrodo:)

Tarp kitko, jos kaina beveik 2000 litų, tai finansiškai gal labiau apsimokėtų visa lentynų siena už 5000 g.gif

Bet mes mokėjom už stilių ir idėjąsmile.gif
indra*
user posted image
Daivaa
user posted image

Čia nuotraukos kampe yra stipriai sumažintas besisukančios etažerės variantas.
Bet išvaizda ir ta didžioji yra tokia pati.
mamymamy
[quote=indra*,2007 01 18, 15:40]
is tarptautines baldu parodos keleta nuotraukyciu idesiu. siaip nieko gero, bet gal kam kokiu ideju kils smile.gif
cia pakabinama pertvara. is vienos puses atvira, is kitos puses stiklas:
user posted image

Jezau, va ko noriu thumbup.gif . Ale kur rasti firmą Vilniuje, kad man taip pagamintų... Kažin, tos spintų firmos alia Vesida sutiktų apsiimti?? Patarkit g.gif
Tiesa, gali būti ir biški paprasčiau, bet stiklas būtų puiku, kadangi svetainė nedidelė, tai butų biški erdvės imitacija...
Ewin
mamymamy pabandyk kreiptis kas daro stendus parodoms.PVZ Fairform.Manau padarytu.
mamutas
QUOTE(Daivaa @ 2007 01 19, 15:22)
user posted image

Čia nuotraukos kampe yra stipriai sumažintas besisukančios etažerės variantas.
Bet išvaizda ir ta didžioji yra tokia pati.
*

Tokios besisukancios etazeres yra Kaune, Vytauto prospekte esanciame Staniulio knygyne (salia buvusio Tete-a-tete restorano), galit kaunietes nueit ir gyvai paziuret. O savosios knygu spintos uz 5000 nemoku foto ikelti. Bet nueikit pas Slenkancias sistemas, gal bus ju ekspozicijoj ar tures kokia nuotrauka, nes vienoj parodoj kazkada tai ju stende buvo toks daiktas. Jei turit labai labai daug knygu, manau, tai optimaliausias variantas. Mes jau visokias spintas isbande, nes pas mus keli tukstanciai knygu, tai sitos labiausiai pasiteisino.
besyte
QUOTE(mamutas @ 2007 01 22, 19:17)
O savosios knygu spintos uz 5000 nemoku foto ikelti. Bet nueikit pas Slenkancias sistemas, gal bus ju ekspozicijoj ar tures kokia nuotrauka, nes vienoj parodoj kazkada tai ju stende buvo toks daiktas. Jei turit labai labai daug knygu, manau, tai optimaliausias variantas. Mes jau visokias spintas isbande, nes pas mus keli tukstanciai knygu, tai sitos labiausiai pasiteisino.
*

but labai smagu pamatyti tavo knygu spinta, nes slenkanciose sistemose neradau pavyzdzio blush2.gif
indra*
jei pas ka lubos 10m ir nera alergiskas dulkem biggrin.gif
user posted image
Daivaa
QUOTE(mamutas @ 2007 01 22, 20:17)
Tokios besisukancios etazeres yra Kaune, Vytauto prospekte esanciame Staniulio knygyne (salia buvusio Tete-a-tete restorano), galit kaunietes nueit ir gyvai paziuret. O savosios knygu spintos uz 5000 nemoku foto ikelti. Bet nueikit pas Slenkancias sistemas, gal bus ju ekspozicijoj ar tures kokia nuotrauka, nes vienoj parodoj kazkada tai ju stende buvo toks daiktas. Jei turit labai labai daug knygu, manau, tai optimaliausias variantas. Mes jau visokias spintas isbande, nes pas mus keli tukstanciai knygu, tai sitos labiausiai pasiteisino.
*

Na taip, daugybei knygų reikia daugiau vietos;)

Į tą besisukantį daiktą sudėjome apie 200 knygų, apskritai tai mes jį labiau kaip interjero dalį pirkom ir jis mums labai patinka. O netilpusios knygos pasieniais vis dar sandeliuojamos:)
Bet naujam būste reikės turbūt jūsų idėją skolintis g.gif įdėk kada foto, labai įdomu:)
mamutas
QUOTE(Daivaa @ 2007 01 23, 12:49)
Na taip, daugybei knygų reikia daugiau vietos;)

Į tą besisukantį daiktą sudėjome apie 200 knygų, apskritai tai mes jį labiau kaip interjero dalį pirkom ir jis mums labai patinka. O netilpusios knygos pasieniais vis dar sandeliuojamos:)
Bet naujam būste reikės turbūt jūsų idėją skolintis g.gif įdėk kada foto, labai įdomu:)
*

Jei kantriai palauksite, gal pabandysiu ismokt ideti unsure.gif . O jei labai smalsu, parasykit i az savo e-mail, per pora dienu atsiusiu nuotrauka ir pamatysit.
mamymamy
QUOTE(Ewin @ 2007 01 22, 17:31)
mamymamy pabandyk kreiptis kas daro stendus parodoms.PVZ Fairform.Manau padarytu.
*

Ačiū už pasiūlymą 4u.gif. Man jie patiko, gal ką ir sutarsim.
Milduxs
Pas mus ta pati problema su milžinišku kiekiu knygų, mes jas metrais skaičiuojam biggrin.gif

Tai padarė mums tokias dideles dideles iki lubų spintas (lubos 3,40 m). Daug tilpo, tik kopetėlių reikia į viršų laipioti, bet tai nieko tokio, viršuj sudėjom tas knygas kurias retai naudojam, tai kol kas tik vieną karta lipau ax.gif

Darėm su stiklais, bet dėl to jau šiek tiek gailiuosi, nes nepaisant dulkių, vistik atviros lentynos ir knygos jose jau savaime yra buto papuošalas, nu čia mano nuomone ir supratimu mirksiukas.gif

Tai aš kėsinuosi tas dureles nuimti ir be jų pagyventi, jeigu labai blogai bus, bet kada gi galima sudėti atgal.

Bandau idėti nuotrauką, gal pavyks

mirksiukas.gif

user posted image
lauce
Šitie man visai matiko. Spintos
viktorija@
www.baldmax.lt nestandartinių baldų gamyba smile.gif
vaivira
Sveikos 4u.gif
Gal dar kas galit pasidalinti patirtimi, kur daretes, kaip, ar patenkintos, ar geriau uždaros su stumdomom durim, ar atviros lentynos, ar nedulka baisiai unsure.gif
trr
pas mus visą gyvenimą atviros knygos, ir kažkaip nepasakyčiau, kad dulkės gyvent neduoda g.gif . perbrauki lentynų kraštus ir tiek. apdulka nebent lentynoj stovinčių knygų viršūs, kuriuos kas keli metai galima nusiurbt su siurbliu. bet jei knygomis kiekvienas plyšiukas užkištas, tai ir to nereik. mes nusivalėm kraustymosi metu biggrin.gif nebent knygos labai brangios ir tikitės išsaugoti ateinančiom kartom, tai tuomet dulkės ir saulė joms kenkia (popieriui).
galima nutaikyt daryt lentynas typ top pagal knygų aukštį, kad neliktų plyšio virš knygų ir tada beveik nedulkės.
Famili
Ideja
user posted image
blondine
QUOTE(trr @ 2009 04 29, 13:30)
pas mus visą gyvenimą atviros knygos, ir kažkaip nepasakyčiau, kad dulkės gyvent neduoda  g.gif .
*

Sakyčiau, kad jos "neduoda" gyvent beveik vienodai, yra stiklas ar nėra. Pas tėvus mano,o ir pas mane dabar kai kurios knygos yra lentynose su stiklais. Bet dulkes vistiek tenka valyti hihihi.gif Na gal tik rečiau ...
lauce
Baldai šiaip irgi nebloga parduotuvė. Gal tik puslapio naršymas keblus drinks_cheers.gif
muminukas
user posted image

mb rankų darbas wub.gif tik dar knygos iki galo nesudėliotos - vaikiškos keliaus į vaikų kambarį.
emrata
QUOTE(muminukas @ 2009 05 19, 06:38)

mb rankų darbas  wub.gif tik dar knygos iki galo nesudėliotos - vaikiškos keliaus į vaikų kambarį.
*

vau bigsmile.gif cia tai bent knygu knygeliu
vaivira
QUOTE(muminukas @ 2009 05 19, 07:38)
user posted image

mb rankų darbas  wub.gif tik dar knygos iki galo nesudėliotos - vaikiškos keliaus į vaikų kambarį.
*

Šaunuolis tavo MB drinks_cheers.gif O kaip ten apačią pasidarėt, uždaros spintelės, kiek matau g.gif Aš kaip tik dabar galvojimo stadijoje, kur ir kaip uždaros vietos pasidaryt g.gif
muminukas
QUOTE(vaivira @ 2009 05 19, 09:40)
Šaunuolis tavo MB  drinks_cheers.gif O kaip ten apačią pasidarėt, uždaros spintelės, kiek matau  g.gif Aš kaip tik dabar galvojimo stadijoje, kur ir kaip uždaros vietos pasidaryt  g.gif
*

aciuks.gif

taip, apačioje spintelės. šiaip truputį jos klišos išėjo, nes buvo milimetriniai skirtumai ir mb susuko jų nepaisydamas. tai dabar, kad gražiai uždarytum, reikia dvejas dureles praverti ir uždaryti. bet dėl to per daug galvos nesuku - ten sudėti visokie seni albumai, atvirukai, suvenyrai, žurnalai - tikrai ne einamieji namų daiktai.

o viską išpjovė pagal matmenis termopalas.
vaivira
QUOTE(muminukas @ 2009 05 19, 10:05)
aciuks.gif

taip, apačioje spintelės. šiaip truputį jos klišos išėjo, nes buvo milimetriniai skirtumai ir mb susuko jų nepaisydamas. tai dabar, kad gražiai uždarytum, reikia dvejas dureles praverti ir uždaryti. bet dėl to per daug galvos nesuku - ten sudėti visokie seni albumai, atvirukai, suvenyrai, žurnalai - tikrai ne einamieji namų daiktai.

o viską išpjovė pagal matmenis termopalas.
*

Dar paklausiu blush2.gif : kokio aukščio ir pločio tų spintelių durelės ir kiek sumokėjot maždaug už plokštes?
muminukas
QUOTE(vaivira @ 2009 05 19, 11:06)
Dar paklausiu  blush2.gif : kokio aukščio ir pločio tų spintelių durelės ir kiek sumokėjot maždaug už plokštes?
*

pločio apie 50, aukščio apie 40 cm. matavau su liniuote, tai neišėjo tiksliai.
už plokštes gal apie 1000 sumokėjome mastau.gif pasižiūrėk termopalas.lt. esmė ta, kad jie ima plokštę ir pjauna - jei tavo 1 mažulytė detgalė bus iš atskiros plokštės, tai už visą mokėsi. reikia kuo kompaktiškiau sudėlioti. tai šitais reikalais mb užsiėmė blush2.gif
vaivira
QUOTE(muminukas @ 2009 05 19, 11:15)
už plokštes gal apie 1000 sumokėjome mastau.gif pasižiūrėk termopalas.lt. esmė ta, kad jie ima plokštę ir pjauna - jei tavo 1 mažulytė detgalė bus iš atskiros plokštės, tai už visą mokėsi. reikia kuo kompaktiškiau sudėlioti. tai šitais reikalais mb užsiėmė  blush2.gif
*

Labai ačiū už info 4u.gif
muminukas
nėr už ką smile.gif
trr
QUOTE(muminukas @ 2009 05 19, 12:15)
už plokštes gal apie 1000 sumokėjome mastau.gif pasižiūrėk termopalas.lt. esmė ta, kad jie ima plokštę ir pjauna - jei tavo 1 mažulytė detgalė bus iš atskiros plokštės, tai už visą mokėsi. reikia kuo kompaktiškiau sudėlioti. tai šitais reikalais mb užsiėmė  blush2.gif
*

o tai jei lieka tos plokštės likučių jie jums atiduoda ar pasilieka sau?
šiaip bjauriai čia tie prekybininkai daro kai skaičiuoja už visa plokštę, nors tau jos visos ir nereik. yra vietų kur taip nedaro, (na nebent gal kokiom retesnėm plokštėm), mes senukuose pjaudavom, arba dar šiaurės miestely priešais "vaikų miestą" nu tik ten ilgai laukti reikdavo. bet kiek išsipjauni už tiek ir sumoki, o ne už visą plokštę. schmoll.gif
muminukas
QUOTE(trr @ 2009 05 19, 12:47)
o tai jei lieka tos plokštės likučių jie jums atiduoda ar pasilieka sau?
šiaip bjauriai čia tie prekybininkai daro kai skaičiuoja už visa plokštę, nors tau jos visos ir nereik. yra vietų kur taip nedaro, (na nebent gal kokiom retesnėm plokštėm), mes senukuose pjaudavom, arba dar šiaurės miestely priešais "vaikų miestą" nu tik ten ilgai laukti reikdavo. bet kiek išsipjauni už tiek ir sumoki, o ne už visą plokštę.  schmoll.gif
*

atiduoda likučius. mums kažkaip kolega tą termopalą parekomendavo, tai ten ir pjovėmes.
lauce
kiek mes pjovemės termopale, tai mums likučius atidavė, po to pasidarėm iš jų lentynas. Nors šiaip ten apsimoka jeigu darai daug visko va pvz. visą virtuvę patys susiprojektavom. Aš tai bent jau darau tokį dalyką pvz. pasiemi kokį va tokį puslapį baldai, susirandi pvz. spintos, nusikopijuoji dizainą ir pasidarai tą spintą pats, kad ir tame pačiame termopale. Waliaa pigu, greita ir nereikia nieko pirkt. smile.gif
Geragera
QUOTE(lauce @ 2009 05 30, 11:15)
kiek mes pjovemės termopale, tai mums likučius atidavė, po to pasidarėm iš jų lentynas. Nors šiaip ten apsimoka jeigu darai daug visko va pvz. visą virtuvę patys susiprojektavom. Aš tai bent jau darau tokį dalyką pvz. pasiemi kokį va tokį puslapį baldai, susirandi pvz. spintos, nusikopijuoji dizainą ir pasidarai tą spintą pats, kad ir tame pačiame termopale. Waliaa pigu, greita ir nereikia nieko pirkt. smile.gif
*

Tai kad dabar pas juos yra tokių nuolaidų, kad net neapsimoka patiems daryti. Spinta iš medienos knygoms yra už 599 Lt. thumbup.gif
lauce
QUOTE(Geragera @ 2009 06 18, 08:27)
Tai kad dabar pas juos yra tokių nuolaidų, kad net neapsimoka patiems daryti. Spinta iš medienos knygoms yra už 599 Lt. thumbup.gif
*

Nu gal ir taip. Šiaip nuolaidos geros, gal visgi su visokiais lakstymais ir tas pats išeitų smile.gif
trr
QUOTE(lauce @ 2009 05 30, 11:15)
kiek mes pjovemės termopale, tai mums likučius atidavė, po to pasidarėm iš jų lentynas. Nors šiaip ten apsimoka jeigu darai daug visko va pvz.
*

na jo, kai darai didelius daiktus tai apsimoka, bet jei "likutis" didesnis už sunaudotą kiekį doh.gif tai tada nea.
aš irgi beveik visus baldus (virtuvė, lentynos knygoms, spintos, spintelės) projektavau pati, tik jokių pavyzdžių niekur nežiūrėjau, viską padiktavo konkreti vieta, kuriai skirtas baldas ir mano poreikiai... biggrin.gif ir iki šiol nieko keisti nesinori.
Pasaulė
O čia mano svajonių lentynos knygoms... rolleyes.gif

user posted image

Čia daugiau apie juos. Dar net nesidomėjau kainomis, bet manau, kad nemažai tektų pakloti. O norėčiau dar net aukštesnės ir platesnės, viduryje būtų galima palikti vietą telikui...
nuria
QUOTE(Pasaulė @ 2009 06 26, 13:02)
O čia mano svajonių lentynos knygoms... rolleyes.gif

user posted image

Ir as juos nusiziurejau, bet kad jie tooooooookie brangus doh.gif
Pasaulė
QUOTE(nuria @ 2009 08 24, 21:23)
Ir as juos nusiziurejau, bet kad jie tooooooookie brangus  doh.gif
*

O gal žinai, kiek kainuoja viena lentyna? Nes aš net nepasidomėjau... lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.