Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Motinystės atostogos
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mega13
Sveikos, mielosios mamytės... biggrin.gif Mano dukrai tuoj bus 9 mėnesiai, artėja ir metai... ax.gif Pagal viską turėčiau(galėčiau) grįžt į darbą, bet.....nenoriu g.gif Auginti dukrytę man tikros atostogos ir nutariau, kad tai darysiu iki tada kada gausiu skambutį iš darželio, kad mūsų eilė jau laisva rolleyes.gif O tai turėtų įvykti maždaug kai dukrai sueis 2-2.5 metų smile.gif Taigi norėjau jūsų paklausti, iki kada žadat sėdėti su vaiku namie?Kada žadat sugrįžt į darbą? rolleyes.gif
kristal
oi, mano mazei tik puse metuku, bet mane jau irgi kamuoja sis klausimas doh.gif
I darzeli priims taip pat tik nuo 2 metuku kazkur, tai iki to kaip0 ir reiketu aukles, o jai palikti nelabai noreciau savo brangenybe lotuliukas.gif
Man paciai labai patinka buti namie su dukryte, bet kad po metu nelabai kokias pajamas tada gausiu is valstybes... Aisku, vyras neblogai uzdirba ir tikrai galetume gyventi visi tik is jo atlyginimo, bet kad nezinau....as visada ipratusi gauti savo $$ biggrin.gif O ir darbe jau isskestom rankom laukia...
Siaip, jei butu galimybe, noreciau pati po 1,5 metu eiti darba o maze palikti mociutei... bet kad abi mociutes labai toli gyvena verysad.gif
myma
Aš tai iki metų tai tikrai sėdėsiu namie, o po to žiūrėsim kaip finansai leis bigsmile.gif
Darbe ir manęs laukia jau išsižioję, tik bėda, kad aš ten visai nenoriu grįšti blush2.gif
Nemarioji
Mums jau greitai 7 men.ir i darba griztu,kai dukrytei bus metai.Galeciau ir namuose su dukryte sedeti,bet noriu i darba ir beto negaliu namie uzsibuti,reikia tobuleti.
Gajux
Į darbą grįšiu, kai dukrutei sueis metukai. Labai smagu su ja būti namuose, bet... ir už namų slenskčio vyksta gyvenimas, ir jis deja, nestovi vietoje. g.gif Labai greitai darbe galima iškristi iš rėmų, ir metai - nemažas laiko tarpas, teks pasispausti, kad pasivyt kolegas. Pirmą dukrą auginau iki 2 metukų. Tai paskui, ojojoj kaip sunku buvo atgauti darbinę formą. ax.gif
GZA
Mano sūneliui tuoj 10mėn, grizimo i darba klausimas jau pasidare aktualus.. Planavau vėl eiti i darba, kai jam sueis vieneri metai, jau pradedu dairytis auklytės, tik labai jau neramu bus tokį mažą su svetimu žmogum palikti:( Jei patikimo žmogaus nepavyks rasti, gal dar pratesiu "atostogas" kokiam pusmečiui.
Rugile
Sveikutės,
oi, kaip man gera namie su lėlyte bendrauti tongue.gif . Ir kaip gaila ją bus palikt verysad.gif , kai reiks dirbti. Planuoju auginti iki 1,5 metukų, priklausys nuo finansų.
neringuša
Man irgi iš darbo jau neduoda ramybės nors dar visai mažai laiko tepraėjo schmoll.gif Geriausia būtų sulaukti darželio, nes nesinori palikti svetimam žmogui ,bet ko gero teks anksčiau verysad.gif Na iki metų tai jau turės pakentėti lotuliukas.gif
Sypsne
zadu auginti kiek imanoma ilgiau,,pati dar mokausi neakivaizdziai tai tas laikas tikrai manau neprailgs..
Velniukė
Auginsiu iki 3 metu po to rysiu i darba tongue.gif
sigiukas
nu aš tai svajoju nuo metu grižti i darba, bet neaišku ar išeis verysad.gif . Nes grižti turėčiau rugsėjo pirmąją, o kaip tik mano vyresnėlis pradės lankyti pirma klasę. Aišku smagu matyti kaip tavo zuikis auga, bet namie sedėti tikrai ilgiau nei iki metu nenorėčiau. Jau dabar ilgiuosi to gyvenimo, kuris verda už lango. . . . ax.gif
*Lina*
auginsiu iki 2m unsure.gif
neringyte
kita menesi mano maziukei jau metukai doh.gif zinoma labai noreciau pasedet namie,bet reik dirbt unsure.gif i senaji darba jau negrisiu,nes nebera kur grist o ir taip susiradau nauja darbeli thumbup.gif .tai i darba iseisiu kai mano panelytei bus 1,3men. aukliu nesamdysiu nes mano darbaas pamaininis,tai gal kaip nors su MB suderinsim darbo grafikus o jei ka sake ir seneliai pagelbes 4u.gif
eglaitė
Aš planuoju auginti iki 3m,ir tik po to grįšti į darbą.Į darželį planuoju pradėti vesti nuo 2,5,nes tada pati pradžia būna sunkiausia,ir kol pripranta,ir kol išsiserga.
Kolekcionierė
tikiuosi nereiks i sena darba grizt ir su mazaja panele galesiu but namie iki triju metu,o tada kaip tik busiu baigus mokslus ir tikiuosi jau susirasiu nauja darbeli
Papildyta:
QUOTE(eglaitė @ 2007 01 05, 15:08)
Aš planuoju auginti iki 3m,ir tik po to grįšti į darbą.Į darželį planuoju pradėti vesti nuo 2,5,nes tada pati pradžia būna sunkiausia,ir kol pripranta,ir kol išsiserga.
*

kodel manai kad butina vaikui darzeli sirgt kai prades lankyt?mano mazoji visai nesirgo ir dabar tfu tfu tfu neserga,per pernai metus nesirgom ne karto
Wildberry
Vaikeli planuoju auginti iki 2metu,o veliau ziuresiu ir spresiu pagal finansine situacija mirksiukas.gif
ramux
Ooo,kaip norėčiau vaiką auginti iki 3 metų, rolleyes.gif bet finansinės galimybės tai neleidžia.Teks keliaut į darbeliį,kai vaikui sukaks vieneri. verysad.gif
ausrita
o man darbas jau lipa ant nosies,tad baigiu nuprotet beieskodama aukles.ir noro jokio nera grist i darba,bet nenoriu prarast geros vietos.baisus tie istatymai
katuksss
Planuoju paaugint namie iki 2 metu, o poto i darza vest . Nepasitikiu as tom auklem 4u.gif
*zivile*
O man taip mamos pareigos patinka, kad visai nenoriu i joki kita darba tongue.gif
Noreciau bent iki 2 metuku su pupa pabuti, bet ziuresim, kaip cia viskas susiklostys..

O ka, i darzeli jau dabar uzrasinet reikia? Is kur mamytes zinot, kad jau konkreciu laiku eile prieis? Eiles tokios, kad tokius kleckiukus jau reik uzrasinet?? Absurdas kazkoks... doh.gif doh.gif
linarija
man taip pat mamos pareigos patinka. kada gryziu i darba net neisivaizduoju. tiek mano, tiek vyro darbo grafikai pamaininiai ir dar naktimis reikia dirbti. tai net nezinau kaip bus... abejoju ar kokia aukle apsiims nakti su vaiku but. na, kai reiks tada galvosim kaip sia problema isspresti.
uhu
QUOTE(*zivile* @ 2007 01 08, 00:06)

O ka, i darzeli jau dabar uzrasinet reikia? Is kur mamytes zinot, kad jau konkreciu laiku eile prieis? Eiles tokios, kad tokius kleckiukus jau reik uzrasinet?? Absurdas kazkoks...  doh.gif  doh.gif
*

Aš privalau grįžti į darbą, kai vaikiukui bus metukai, o taip pat dar neužrašėm į darželį. Vis tiek žinom, kad nepakliūsim 2007 m. Skubėk, nes visur darželiuose vietų trūksta, nebent koks labai senas rajonas. Nėra jaunų šeimų.

O šiaip pati stebiuosi, kaip keičiasi mano požiūris. Kai turėjau gimdymo atostogas, būvo super, miegojau, daug skaičiau, veikiau tai, kas mano dūšiai tiko. Kai gimė vaikiukas, pirmus tris mėnesius buvo labai sunku, na labai labai sunku. Buvau užsinorėjusi į darbą. Dabar gerokai perkopėm pusmetį ir nebenoriu į jokį darbą. Netgi bijau, kai laikas šitaip lydosi akyse verysad.gif . Bet dėl objektyvumo turiu pasakyti, kad pastebėjau ir dar vieną dalyką - kuo ilgiau sėdžiu namuose, tuo labaiu ir darausi naminė, jau nelabai reikia ir draugijos, ir tų pokalbių iš išorės, susikuri tokį savo pasaulėlį su vaikučiu. Manau, toks atotrūkis neturi būti per ilgas, kad sugrįžti į darbo rinką nebūtų per sunku.

Ar jums taip yra, kad atrodo, jau ir visai tų darbų nereikia, nesinori, ne tik jų, bet ir žmonių?
Kribuk
Aš planuoju grįšti į darbelį kai sueis metukai. Gi nuo metų galima sakyti nieko pinigų negausiu... Tai visų pirma dėl finansų, o visų antra - jau pasiilgau darbo. Kai manoji dukrytė tokia nenuorama, tai su ja būti ne pyragai. smile.gif Pavargstu labai, o miego trūksta tai ojojoj...
blogiete
As dar pries iseidama niestomo atostogu buvau suplanavusi butinai grysti i darba po metu. Bet kai pagimdziau viskas pasikeite. Supratau, kad savo sunyciui esu labai reikalinga, be to kas geriau pasirupinti savo vaiku gali jeigu ne mama thumbup.gif Be to kiek zinau labai sunku surasti patikima aukle. Taigi planuoju pabuti gal iki kokiu 2 metu su vaiku. Kuo puikiausiai suprantu, kad darbe esu labai reikalinga ten jau isskestomis rankomis manes laukia, taip pat zinau, kad po metu bus sunku su finansais, nes is valstybes gal tik po 100 Lt gausiu, bet del vaiko geroves manau verta pasistengti. Siuo metu dziaugiuosi "dirbdama" mama.
aurėjaa
o aš planuoju po gimdymo praėjus 2 savaitėm į darbelį grįžti blush2.gif
Meka Pinavija
O aš net negalvoju apie grįžimą į darbą thumbup.gif bigsmile.gif
aistemo
Na sutinku, kad tik mama gali geriausiai pasirupinti vaiku.Bet as planuoju grizti i darba po metu.Is vienos puses labai gaila palikti tokius maziukus auklei, bet ir i darba labai norisi.Man neuztenka buti tik mama, norisi ir kitoj sriti save realizuoti.
Isila
QUOTE(aurėjaa @ 2007 01 22, 12:23)
o aš planuoju po gimdymo praėjus 2 savaitėm į darbelį grįžti  blush2.gif
*

blink.gif kokios to priežastys? blink.gif
edisada
Na, pirmus metus, tai mama šalia galėtų pabūt g.gif
Aš darbelio neturiu, bet po truputį ieškau.. Galvoju, nuo kokio rugsėjo būtų gerai pradėt.. Pusmetį galima ir auklei patikėt- ne taip skaudu, o kt žiemą- į darželį.. Čia taip kol kas mąstau..
Šiaip dar maitinu MP, tai dar neaišku, kaip čia bus blink.gif
Bagdoncikas
QUOTE(Tomike @ 2007 01 04, 17:09)
Sveikos, mielosios mamytės... biggrin.gif Mano dukrai tuoj bus 9 mėnesiai, artėja ir metai... ax.gif Pagal viską turėčiau(galėčiau) grįžt į darbą, bet.....nenoriu g.gif Auginti dukrytę man tikros atostogos ir nutariau, kad tai darysiu iki tada kada gausiu skambutį iš darželio, kad mūsų eilė jau laisva rolleyes.gif O tai turėtų įvykti maždaug kai dukrai sueis 2-2.5 metų smile.gif Taigi norėjau jūsų paklausti, iki kada žadat sėdėti su vaiku namie?Kada žadat sugrįžt į darbą? rolleyes.gif
*

Sveiki. Visu pasisakymu neskaiciau, taciau vistiek manau, kad nuo temos nenukrypsiu smile.gif . Mano lelytei trys menesiukai ir nusprendziau, kad auginisiu iki 3 metu...Anksciau niekada nebuciau galejusi pagalvoti, kad padarysiu toki sprendima. Buvau visiska karjeriste ir nieko isskyrus darba nemaciau. Taciau dabar, kai turiu savo maza kudikeli, net negaliu pagalvoti, kad po metu ji kazkam palikciau. Ir visai man gerai namuose. Tikrai nesijauciu spaudziama rutinos ar kasdienybes. Vis atrandu ka nors nauja ir dziaugiuosi galedama matyti, kaip auga mano mazasis angeliukas.
As usprantu, kad ne visos moterys ir merginos turi galimybe buti motinystes atostogose iki 3 metu. Ir tuo labiau, kai musu nuostabi, motinomis besirupinanti valstybe skiria 94lt vaiko islaikymui (nors kitose salyse jau nuo triju menesiu turi eiti dirbti arba pati islaikyti savo vaikuti). Ir dar labai nepasitikiu siuolaikinemis auklemis. Gerai, kas turite mociutes ir galite joms palikti priziureti. Ir taip pat dziaugiuosi, kam pavyksta susirasti tikrai gera aukle.
Yra ir vaiku lopseliu, nuo 1,5 metuku (pati neieskojau, bet girdejau is drauges). Taciau mano nuomone apie juos taip pat ne pati geriausia. Ne del paciu lopseliu, o del vaiku samburio juose. Daug vaiku - didele tikimybe infekciju. O tokie maziuleliai dar nepakankamai atsparus ivairiems virusams. Ir teveliai dazniausiai nepasako, jei vaikutis kuom serga - vistiek veda i lopseli, kad tik eiti i darba. Nes siais laikas mamos bijo, kad ju neismestu is darbovieciu, todel stengiasi et kokia kaina issisukti is padeties.
Gal cia mano ir per griezta nuomone. Taciau, kol turiu galimybe buti su savo lelyte, tol busiu. O jei (neduok Dieve) kas atsitiktu, tada jau bandysiu suktis is padeties biggrin.gif
Barikada
as tai planuoju iki rudens, maziui tada butu 1,4 m. ax.gif Mazius i lopseli, o as i darbeli rolleyes.gif
Zinke
QUOTE(Tomike @ 2007 01 04, 16:09)
*

As irgi labai nenoriu i darba. Ir vaika i darzeli uzrasiau tik nuo 2,4 metu blush2.gif nes priima nuo pusantru, bet tada bus ziema. Vadinasi 2 metukai bus vasara, negi vasara leisi i darzeli. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bagdoncikas @ 2007 01 22, 15:02)
Sveiki. Visu pasisakymu neskaiciau, taciau vistiek manau, kad nuo temos nenukrypsiu smile.gif . Mano lelytei trys menesiukai ir nusprendziau, kad auginisiu iki 3 metu...Anksciau niekada nebuciau galejusi pagalvoti, kad padarysiu toki sprendima. Buvau visiska karjeriste ir nieko isskyrus darba nemaciau. Taciau dabar, kai turiu savo maza kudikeli, net negaliu pagalvoti, kad po metu ji kazkam palikciau. Ir visai man gerai namuose. Tikrai nesijauciu spaudziama rutinos ar kasdienybes. Vis atrandu ka nors nauja ir dziaugiuosi galedama matyti, kaip auga mano mazasis angeliukas.
As usprantu, kad ne visos moterys ir merginos turi galimybe buti motinystes atostogose iki 3 metu. Ir tuo labiau, kai musu nuostabi, motinomis besirupinanti valstybe skiria 94lt vaiko islaikymui (nors kitose salyse jau nuo triju menesiu turi eiti dirbti arba pati islaikyti savo vaikuti). Ir dar labai nepasitikiu siuolaikinemis auklemis. Gerai, kas turite mociutes ir galite joms palikti priziureti. Ir taip pat dziaugiuosi, kam pavyksta susirasti tikrai gera aukle.
Yra ir vaiku lopseliu, nuo 1,5 metuku (pati neieskojau, bet girdejau is drauges). Taciau mano nuomone apie juos taip pat ne pati geriausia. Ne del paciu lopseliu, o del vaiku samburio juose. Daug vaiku - didele tikimybe infekciju. O tokie maziuleliai dar nepakankamai atsparus ivairiems virusams. Ir teveliai dazniausiai nepasako, jei vaikutis kuom serga - vistiek veda i lopseli, kad tik eiti i darba. Nes siais laikas mamos bijo, kad ju neismestu is darbovieciu, todel stengiasi et kokia kaina issisukti is padeties.
Gal cia mano ir per griezta nuomone. Taciau, kol turiu galimybe buti su savo lelyte, tol busiu. O jei (neduok Dieve) kas atsitiktu, tada jau bandysiu suktis is padeties biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif su tavo griezta nuomone cool.gif
Pacific
iki metuku 4u.gif
kika1
QUOTE(Pacific @ 2007 01 23, 15:30)
iki metuku  4u.gif
*

jei tik galimybės leidžia, aišku- iki 3 metų
juravy
Kol neturejau dukrytes, man rupejo draugai, darbas, aktyvus gyvenimas. Dabar labai pasikeite nuomone. Jei tik galeciau, savo vaika auginciau iki 3 m. Na, visiskai nenoreciau savo vaiko palikti svetimiems zmonems. Is tikro dar neapsisprendziau, kiek laiko busiu su dukra (jai dabar 4 men.) namie, dar yra siek tiek laiko...
Natoske
Manau,kai jau galesiu leist i darzeli,tai ir grisiu i darba,jei nuomone nepasikeis..
Luneta
Aš planuoju gryšti kai pupuliui bus metukai blush2.gif bet iš tikro tai visai nesinori, bet kad finansai spaudžia. O kur reiks dėti mažiuką - tai neįsivaizduoju schmoll.gif Į lopšelį priima tik nuo 1,5 metukų, o tai ką daryti su tais puse metukų g.gif Auklę samdyti be proto brangu, tėvai ir uošviai už kelių šimtų kilometrų doh.gif Taip ir bijai sulaukti vaiko pirmojo gimtadienio, o juk tai turėtų būti tooookia šventė...
ryyd
pries dukreles gimima galvojau iki 2-3 metuku pati auginti. dabar jau sejo metukai ir galvoju iki rudens (tada bus 1metai ir8men.) dar bandysiu. aisku po truputi ziurineju darbus, nes i sena nenoriu grizti, tai matysim. o gal, jei finansai leis ir ilgiau nedirbsiu ax.gif
=Svaja=
As ir iki metuku 4u.gif turim mociute kuri priziures tas keliasvalandas , paskui sese is mokyklos grys ,tetis nava ir issisuksim kaskaip rolleyes.gif rolleyes.gif Nesinoretu prarasti neblogas pareigas blush2.gif nes piniguciu visad reikia 4u.gif
aukse7
Iki metuku. Norisi veiklos, jauciuosi uzsisedejusi truputuka
Edelveis
Pirmą auginau iki 2m., antrąją- iki 3m., o trečiąją taip pat auginsiu pati iki 2, ar iki 3 metukų. Anksčiau grįžti į darbą net negalvoju schmoll.gif . O namuose neužsisėdim - turim tiek veiklos, tiek su mergaitėm lotuliukas.gif , tiek ir pati!!!!!!!!
ausrele_
i darba zadu grizti vasarai pasibaigus. mano mazylei bus metai ir 4men.
ieskosim aukles- be jos niekaip neissiversime.
ir kuo greiciau bandysim "susiveikti" broliuka blush2.gif
saulyte24
as tai planuoju iki kokie 2 metuku namie o paskui i darba nes baigiu isproteti nuo namu tvarkimo ir nuo tos pacios rutinos blink.gif tongue.gif lotuliukas.gif
jurgiuxm83
As Tai savo sunuti auginsiu iki 3 metuku nes man kazkaip gaila atiduoti ji i darzeli ar palikinet kokej auklej 4u.gif
natuliona
Aš planuoju gryšti kai pupai bus metukai ir 2 mėn. Noriu nuo rugsėjo pradėtį vesti į lopšelį. Aš labai norėčiau auginti toliau bet finansai spaudžia ir reikės keliauti į darbą.
Juritele
As tai galvoju iki kokiu 3 m,visai man patinka ir nenusibosta,nes daznai kazkur isvaziuojam smile.gif taigi nesedim istisas dienas namie
šokoladas
QUOTE(Juritele @ 2007 02 09, 15:35)
As tai galvoju iki kokiu 3 m,visai man patinka ir nenusibosta,nes daznai kazkur isvaziuojam  smile.gif taigi nesedim istisas dienas namie
*

As irgi noreciau iki triju metu auginti, bet finansai spaudzia, tai teks eit i darba po metu, ieskoti aukles, o nuo 1,5 metu leist mazyle i darzeli.
liepa27
smile.gif o as ketinu iki 2 metu buti su savo dukryte,nes aukle samdyt per brangu(beveik visas mano atlyginimas auklei iseitu),o apie lopseli net negalvoju,nes prasides visokios ligos ir teks imt nedarbingumo lapelius.O ir,apskritai,sia tema skaiciau ne viena psichologu strapsni.JUOSE VIENBALSIAI TEIGIAMA,KAD IKI 3 METU SVARBIAUSIAS ZMOGUS VAIKUI YRA MAMA IR TOKIO AMZIAUS VAIKUI REIKIA VIENO ZMOGAUS DRAUGIJOS,O NE KRUVOS BENDRAAMZIU.taip kad bent jau 2 metus paskirti vien tik savo vaikui man, asmeniskai, yra svarbiau nei grizti i darba.juk sie svarbiausi pirmieji vaiko gyvenimo metai niekada nesugris.o jie ir yra svarbiausi,pasak psichologu,motinos ir vaiko rysiui uzmegzti ir tolimesniems santykiams tarp ju.
rasras
Planuoju "atostogauti" iki 2,5 metukų.
zilile.c
Nenoriu nieko izeisti, bet jei auginti vaika taip, kaip tai sako psichologai, tai vaikui mama reikalinga netik iki triju metu bet ir veliau, nes kiekvienais metais vaikui augant vis kitas raodos etapas duoda savo. Jam visada reikia mamos.
Aplamai,psichologai teigia, kad iki 4menesiu turi buti patenkinami visi jo maitinimo norai,zodziu reikia reaguoti i kiekviena vaiko cyptelejima. Na manau mes visos stengiames tai daryti, bet juk norisi ir truputi laiko sau. As asmaniskai tikrai ne is vienos mamos esu girdejusu, kad "paverks truputi ir praeis"... Iki 6metu vaiko psichologinimiame vystymase yra adug permainu. Nuo 6iki 12 metu yra vadinamas latentinis periodas, o nuo 12m. vel kitaip.Na, daug as cia galeciau prirasyti, bet tema juk ne apie tai.
Jei butu galimybe, as namuose su mazaja buciau iki pat 3metu. Bet kaip ir daugumai, finansai neleidzia. Tad po metu ir eisiu i darba.
Ir dar, pabaigai, psichologu teigimu, "viskas, ka vaikas patiria iki 6metu, atsiliepia jo tolisniame gyvenime"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.