Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kas išlaidesni:vyrai ar moterys?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4
lengvute
Per TV rodė apklausėlę, ten tokie skirtingi, tokie įdomūs atsakymai buvo šiuo klausimu, tad norėjau paklausti nuomonės ir jūsų tarpe  wink.gif
Ką manote apie save, ar daugiau jūs išleidžiate, ar jūsų sutuoktinis (ir kam būtent daugiausiai išleidžiama?), ar apskritai daugiau vyrai išlaidūs ar moterys, nuo ko visa tai priklauso  ;D wink.gif
dani
As taupesne, o vyras islaidesnis 8) Jam daznai atrodo, kad rytoj bus dar geriau, o as vis mastau apie "juoda diena", 3k. tfu ka gali zinoti.. Kaip sakoma: apsidraudusi ir Dievas saugo.
Slyvute
Masinu remontas, buitine technika, elektronine aparatura, baldai, isvykos, pramogos ir kita abieju naudojama, todel sioje sferoje apibrezti kas daugiau isleidzia negaleciau. Na o kalbant apie kosmetika, drabuzius ir maista, tai islaidesne esu as. Nors siaip, kai biudzetas bendras, tai dazniausiai stengiames islaidauti po lygiai, kad nebutu nuskriaustu. Nemanau, kad gerai taupyti vieno kurio nors saskaita [smiley=zha.gif]
Auges
Mes su vyru turbut lygus pagal isleidziama pinigu suma. (Maista ir islaidas vaikui as skaiciuoju bendrai, nes kitaip as viena leidziu pinigus namie, vyras neturi laiko ir noro vaiksciot po maisto prekiu parduotuves)
O jei duotu mums su vyru po lygia suma pinigu palyginimui kas greiciau sleis, tai vyro pinigine butu tusci aturbut po poros dienu, mano po savaites (aisku nuo sumos priklauso). Vyro mintyse visada knibzda begales ideju ir poreikiu, kuriuos realizuot jam visada atrodo pirmos eiles reikalas. Tai va, pinigai pas mus namie neuzsilaiko  :smile.gif.
neutralas
Dažniausiai šeimoje kažkuris būna išlaidesnis, o kitas taupesnis. Žinau pavyzdžių, kur taupesnis vyras, o kur moteris. Vyrų garderobas gali būti siauresnis, tačiau dažnai jis gerokai brangesnis nei moterų (kostiumai, marškiniai, kaklaraiščiai). Tik pastebėjau, kad avalynės kaina panaši. Kas dėl smulkmenų, tai moterys kosmetikos naudoja žymiai daugiau. Bent pas mus jos buteliukų ir tutelių skaičius viršyja manuosius kokius 3-4 kartus. Bet tai nėra esminės išlaidos, kurios lemtų šeimos biudžetą. Juk daugiausia suryja automobilis, butas, maistas.
Iva
;D kuris islaidesnis?  ;D geras klausimas man atrodo kad vyras, o jam turbut kad as ;D
bet jeigu pagalvot, tai neisivaizduojate kiek kainuoja visos tos meskeres, guminukai ir t.t kosmaras, ne visdelto jis islaidesnis. O jeigu dar telefono saskaitas palyginti, ne tikrai jis.
wel
mes abu vienodai islaidus, tik islaidaujam skirtingose parduotuvese
Žmona
Kai pradėjom draugauti, tai aš buvau taupyklė, o jis kaip man tada atrodė baisus išlaidūnas, o dabar atrodo kad darosi atvirkščiai.
Akva
Islaidumas lyties neturi. Mano vyras pinigus leidzia per kelias sekundes. Jis visa laika ju neturi. Gal del to, kad zino, jog pas mane ju visiems gyvenimo atvejams yra. (Uzdirbam vienodai...!)
haski
Manau, kad kiekvienoje seimoje yra skirtingai. Pas mus seimoj mes esame abudu islaidus tik labai skirtingai. As teikiu pirmenybe tiems dalykams kurie yra svarbiausi, o mano vyras perka tai kas maziau reikalinga. Nors geriau pagalvojus abudu stengemes tik seimos labui. Tik labai jau skirtingai biggrin.gif
Encore
Kiekvienas isleidziam kur kam atrodo svarbu, bet kas liecia asmenines islaidas, tai gal man daugiau reikia.... wink.gif tongue.gif
Augė
Maniskis vyrukas kad ir suvalkietis bet tikrai islaidesnis biggrin.gif ,
Mes perkame ko reik ir kas patinka ,o jei jis vienas tai kas patinka
Butina kartu vaziuot net maista pirkti (perkam menesiui tai kas negenda ), nes kitaip nerandu nieko is ko galima valgyt daryt biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O apie kitas prekes net nekalbu .... wink.gif
Bassvoice
Savo turimus pinigus isleidziu akimirksniu, t.y. tiek laiko, kol jie pereina zmonai, ka veliau ji su jais daro - ne tiek svarbu ir aktualu.. Svarbu, zinau, kad vaikai turi tai, ko jiems reikia..
Krisla
Mes abu isleidzia vienodai, kadangi biudzetas bendras, tai nera kaip palyginti. Dabar jau ismokom pagalvoti pries leidziant pinigus, anksciau tai i kaire ir i desine metem, bet kai atsirado bendra buitis, isaugo poreikiai, savi namai, tai ir protelio igavom biggrin.gif
ugnieska
manau ir tie ir tie gali buti ir islaidus, ir ne smile.gif mes su vyru vienodi, abu esama islaidus biggrin.gif
Isimylejus
Manau, kad jei turi uz ka buti islaidesnis, tai ir gali sau leisti buti tokiam ,o jei nera- tai uz ka buti islaidziam? smile.gif As, kai turiu pinigu, tai niekada nepavyksta ju sutaupyti..Kuo daugiau pinigu, tuo didesni poreikiai rolleyes.gif biggrin.gif
Čili
Na as perku dazniau ir pigesnius dalykus, o vyras retai,bet jau tookiom kainom.. blink.gif blink.gif kartais net pikta pasidaro-sako:tai ka,taip greit isleidai 100litu? Tai norisi atsikirsti,kad as perku daug reikalingu daiktu (paskutiniu metu tik mano 2.gif ), o jis kokias kelnes gali uz 300nusipirkti.. doh.gif ir jam atrodo-kas cia tokio...Idomu kuris skaitosi islaidus-ar tas,kuris perka mazai daiktu,bet labai brangiu, ar tas,kuris perka daug?.. g.gif manau abu vienodai esam islaidus tada..
jade
islaidos priklauso ir nuo gyvenimo budo, ir nuo poreikiu - jos gali buti nemazos, bet paskirstytos is anksto ir nuplanuotos..
kaip supratau cia klausiama kas daugiau isleidzia nenumatytiems reikalams?
ziv
Priklausomai nuo to, kur islaidziama pas mus islaidesnis tai vienas, tai kitas. Pvz. drabuziu draugas gali ir visai nepirkti, as ikalbineju, kad jam reikia to ir ano, o uz telefona "i ora" paleisti jam negaila. doh.gif Siaip tai as taupau, bet kartais "uzplaukia" ir einu i parduotuve susipirkti visko is eiles, ko man reikia, dazniausiai po algos laugh.gif Pas mane poreikiai pakankamai dideli, tik kad galimybes...
jade
Savo turimus pinigus isleidziu akimirksniu, t.y. tiek laiko, kol jie pereina zmonai, ka veliau ji su jais daro - ne tiek svarbu ir aktualu.. Svarbu, zinau, kad vaikai turi tai, ko jiems reikia..

o man tai butu l.idomu kur mano antroji puse juos isleidzia.. g.gif
Encore
QUOTE (jade @ 2004 05 12, 15:47)

o man tai butu l.idomu kur mano antroji puse juos isleidzia.. g.gif

....ir butu labai nemalonu, jei antroji puse pradetu stipriai kontroliuoti, kur gi tu padejai 1Lt 20ct?... laugh.gif
sirduke
kai pradejome mes draugauti, mano brangutis buvo toks islaidus, kad ojojoj ohmy.gif na galvoju jei jis taip islaidauja gal gerai uzdirba, tada duos ir man paislaidauti is jo kisenes biggrin.gif nes as nt nezinojau kas tai yra islaidauti. buvau studente-kiekvienas centas aukso buvo vertas. na dabar (po penkiu metu) viskas apsiverte: musu abieju pajamos beveik vienodos, bet kaip mano brangiausias skaiciuoja kiekviena centa!!!! smile.gif tuo tarpu kai as pasidariau labai netycia nereali islaidune wink.gif
aifa
Aš tai kaip mano vyras ako esu tikra kiaulė taupyklė, ta kur multfilme bėgiojo ir centus rinkosi biggrin.gif Ne tik savų neišleidžiu, bet ir jo uždirbtus surenku ir išleisti neleidžiu laugh.gif Vyras irgi nėra išlaidus. Pradžioje mes buvome labai skirtingi. Aš tokia taupyklė niekaip negalėdavau prisiversti brangesnio daigto įsigyti - vis grauždavausi, kad nepirkau pigesnio mad.gif Bet per 10 metų vyras mane gerokai išauklėjo ir išmokino. Esu dėkinga jam už tai, nes įvertinau kaip gerai turėti kokybiškus buitinius prietaisus, gerai įrengtus namu. Tai dabar aš pinigėlius kaupiu, o jis planuoja jų teisngą panaudojimą thumbup.gif Aišku, ginčų būna, bet debatuose gimsta teisybė. Dabar namą pradedam statyti, tai vos ne kasdien diskutuojam kam ir kiek išleisti. Jam svarbu, kad išorė būtų thumbup.gif, o aš rinkčiausi vidaus komfortą. Bet viskam lėšų neužtenka sad.gif, o dėl to kad namo norim kuo greičiau tai abu sutariam vieningai biggrin.gif
Monica
Manau, kad as ishlaidesne, akip ir priklauso moterims biggrin.gif
Kaip vyras sako, einu pirkti kelniu, bet nusiperku...rankinuka laugh.gif

Kol piniginiu problemu nera, tai viskas thumbup.gif , vyras nepriekaistauja. Ir shiaip tai nereikalingu daiktu stengiuosi nepirkti, apgalvoju, ar tikrai neshiosiu nauja drabuzi.

Bet manua yra normalu, kad moteris daugiau isleidzia. Juk vyrams nei kosmetikos nereikia (tik higienos reikmenu ir kvepalu), drabuziu irgi ne kazkiek, juk tik kelnes neshioja, o mes ir kelnes ir sijunus ir sukneles laugh.gif
šilka
Maniškis išlaidesni, jei jau eian į parduotuvę, tai neskičiuoja kiek išleidžia , priperka visko reikia nereikia.
roJus
Zmona labai daznai mane vadina svaistunu laugh.gif negaliu praeiti pro prekes skirtas vaikams laugh.gif
alma
Mano vyras labiau negaili pinigu saves palepinimui(ne sau,o mums abiems).As dazniau pataupau.Nors pastebejau,kad buvau taupesne,kai nedirbau,dabar vyras daugiau buna namuose,tai jis reguliuoja biudzeta.
maya
abu esame islaidus. tik jis isleidzia mokesciams , o as rubams ir kosmetikai rolleyes.gif ( jo kalte, sake pirk ka nori)
ramaske
Idomu butu suzinoti kas "valdo" pinigus jusu seimoje.Kuris is jusu yra labiau taupesnis,kuris yra islaidesnis.Pas mus seimoje islaidesnis yra mano vyras visada reikia ji "kontroliuoti".Kiap pas jus?
Čiauškutė
Pas mus tokio dalyko nera - kazkaip pinigai padeti sutartoj vietoj ir pasiimam kiek kuriam reikia.O islaidesne tai as blush-anim-cl.gif , bet taip yra...Kazkaip isleidziu kiek man norisi ir pagal poreiki , bet manes nieks nekontroliuoja - tiesiog zinai kiek gali sau leisti ir tiek , o jei butu maziau ...tikriausiai mazesnis poreikis butu , bet pinigai tam ir yra , kad juos isleist wink.gif
Merveilleux
Pas mus tai didesnis pinigu kontrolierius esu as rolleyes.gif Kazkaip savaime taip gaunas. O ir islaidesne taip pat esu as! Bet del to problemu nekyla. Kartais vyras pabumba, kad per daug isleidau, bet siaip nesu labai islaidi. Zinau, kiek galim sau leist ir tiek.
Aida
As islaidi ir vyras islaidus, nors vis gi manau, kad esu siek tiek taupesne smile.gif
Pinigus valdome kiekvienas savo, vyras moka uz buta, komunalines, islaiko dvi masinas, apmoka uz telefonus, o as perku maista, rubusd ir kitus isleidziu ivairioms smulkmenoms smile.gif smile.gif
Tutsi
pas mus as taupesne, o maniskis islaidesnis. bet jei jis nori isigyti kazka brangaus, bet nereikalingo, tai visada atsizvelgia i mano pastabas ar siaip pastebejimus rolleyes.gif jis moka uz buta, o as uz maista, o pramogos ir visokios kitokios islaidos dazniau is jo kisenes apmokamos, nes jis daugiau uzdirba rolleyes.gif
JDA
dar budami anglijoj mes nutarėm, kad pinigai bendri, ir šiaip taupumu nepasižymim nei aš, nei mano vyras, vyras pasinešęs ant aparatūros, o aš ant rūbelių mažyliui, aš ne manau, kad šeimoj turi būti atskiros kasos čia mano, čia tavo, jie turi būti bendri, nesvarbu kas dirba, o kas sėdi namie ir augina vaikus, nors vaikus auginti irgi yra savotiškas darbas, tai kartais kai kasnors paklausia ar dirbi visada su šypsniu atsakau taip smile.gif
dzudi
Pas mus pinigai - bendram katile. Kiek kam reikia, tiek tas ima. Stambesniu daiktu ar islaidu pasitariame. problemu kol kas nekyla ir pinigu abiem uztenka. rolleyes.gif
As :)
Pas mus tai vyras LABAI ishlaidus. Butu dar nieko, jei tu pinigu netruktu, bet, deja... tai ir gaunas, kad turiu buti lyg kokia ragana ar priziuretoja blink.gif
nepatinka man tai, bet nieko pakeisti negaliu, labai jau sunkiai vyro piniginej pinigai ishsilaiko. Mane dar nervina, kai tiek daug ishleidzia maistui... g.gif As jau geriau ka nors grazhaus nusipirkciau, o ne skanaus... biggrin.gif
Ode
Musu sheimoj irgi taupioji puse esu ash. Tiesiog ash i savo teti atsigimiau... Pradzhioj labai nervuodavausi del vyro 'uzhgeidzhiu', nes jie budavo gana dideli. Aishku, jo ir atlyginimas buvo atitinkamas. Bet vis tiek pykdavau, kol psichologe mane pastate i vieta: juk jis neprageria tu pinigu, uzhtenka pragyvenimui, tai jei jis turi hobby, kuris kazhkiek kainuoja, jis turi i tai teise. Pasiule ji man: paklausk jo tiesiai shviesiai, ar, atejus juodai dienai, jis bus pasiruoshes tam finansishkai. Jei atsakys: taip, turesi su tuo taikytis. Supykau ir ant psichologes... wink.gif Kad mano puses nepalaike. Bet kazhkaip su laiku pradejom 'shlifuotis': jis pradejo pigesnius hobbius rinktis, ash irgi atsipalaidavau su mintim: et, gi tik karta gyvenam shiam pasauly.
Smiling
na pas mus kontroliuoju pinigus daugiau as, vyras pats sako, as su jais neatsargus. O kuris islaidesnis priklauso nuo to, i kokia parduotuve nueinam rolleyes.gif Didesniems pirkiniams islaidesne turbut as, na o visokiom smulkmems ir pasilepinimams, tai vyras. Jis man visada sako, as islaidus, nes lepinu tave laugh.gif na tame irgi yra tiesos, bet pas ji toks poziuris, kad ka uzdirbam, ta reik ir isleist, ne kur kitur pinigus padesi.
Na del nelaimiu tai cia yra draudimai, pas mus abu ir sveikatos, ir mirties, gyvybes, laidotuviu, namu turto draudimus turim, na cia biski sistema kita nei lietuvoj, bet tais atvejais mumis butu pilnai pasirupinta
Akyra
Kadangi mano vyras laikinai (jau metus) nebedyrba, tai pinigus uzdirbu as, o jam kasdien palieku po 50 Lt., kad nupirktu maisto ir siap ko reikia. Tai gaunas taip, kad jis pinigus isleidzia, o as uzdirbu wink.gif Na gerai, kartais ir as paislaidauju, koki savaitgali nuvarau kokiu drabuziu nusipirkt ar kosmetikos thumbup.gif
Kai jis dirbo, tai jo pinigai buvo pas ji, o mano pas mane. Bet tada man reikdavo pirkti maista, o jam sumoket mokescius ir su manim vaiksciot po parduotuves ir pirkti ko as uzsimanau clap.gif .

Negerai, pagalvosit doh.gif , kai vyras nedirba, bet man tai thumbup.gif , ir visai nenoriu, kad gryztu i darba, man patinka, kai jis namuose clap.gif , viskas sutvarkyta, valgyt padaryta, vaikas priziuretas .... thumbup.gif
Summer
Mes tai abu pakankamai išlaidūs, bet vis tiek pinigus kontroliuoju aš. tongue.gif Pradžioje gyvenom nuo atlyginimo iki atlyginimo (nors uždirbam pakankamai, labai daug pinigų išleidžiam kelionėm), bet laikui bėgant ir atsiradus dviems vaikams, kažkaip išmokom tvarkyti biudžetą. Mėnesio pradžioje preliminariai sutariam, kiek reikės mokesčiams, draudimams, etc, kiek pirkiniams, kiek galim atsidėt. Ir stengiamės laikytis. Nors ne visada pavyksta. Ir dažniausiai dėl objektyvių priežasčių: pavyzdžiui, suserga vaikas - tenka atseikėti vaistams, tyrimams ir doctor.gif Kas nors nutinka mašinai ir pan. Arba randi kokius pigius bilietus kelionei cool.gif Bet kaip jau minėjau, vis tiek labai didžiuojuosi, kad pamažu pinigų srautus valdyti išmokom clap_1.gif
voveriukas36
Pasakysiu iš vyriškų pozicijų. Pinigus uždirbu tik aš, kontroliuot ir ypatingai taupyt nėra reikalo, nes lyg ir užtenka viskam. Voveraitė periodiškai užsidirba, bet nei kada nei kiek - čia ne mano reikalas. Niekuomet nežinojau kiek jos banko kortelėje yra pinigėlių. Galiu pasakyti, kad teisingai nusistačius galimybių ir poreikių proporciją pinigų visuomet užtenka.

Vaikai kas dieną gauna, bet tik tiek kiek būtinai reikia, nelepiname pinigais. Kai savo užsidirbs, tuomet galės leisti kaip tinkami.
ringa
Mno vyras kur kas išlaidesnis už mane, todėl aš atlieku "zanūdos" vaidmenį kai kalbame apie pinigus. Iš esmės aš jo neriboju, tik prašau, kad paėmę pinigus iš bendro katiliuko informuotume vienas kitą kam juos išleidome. Jis ne visada gali pasakyti kur išleido 100 Lt. Tada jau aš pradedu garsiai stebėtis ir analizuoti situaciją. Manau, kad tuo jį užknisu, nes po to kurį laiką jis susilaiko nešvaistęs biggrin.gif jei tų pinigėlių būtų daugiau, gal ir nieko nesakyčiau, bet dabar norisi neskaičiuoti centų prieš algą.
Žiedadulkė
mano vyras - mano vidinis stabdis. nezinau kaip butu, jei ne jis. turbut viska issvaistyciau smile.gif
kolete
o pas mus sheimoj yra taip: ash ishlaidauju ant smulkiu dalyku, o jis ant stambiu. pvz ash prisiperku visokiu kuno prieziuros priemoniu, is kuriu tik kelias naudoju, o kitas tik karta ar pora pabandau, o jis pvz nusiperka antrus lietus ratus masinai ir tt, kai jau pinigeliai iki menesio galo buna suskaiciuoti. nors turiu pastebet, kad didesnis stabdis musu seimoj esu ash. nes pvz dazniausiai kai mums uzplaukia tiesiog pakeitus aplinka papietauti kur be 50 lt mes niekaip neapsieinam, tai dazniausiai tokiu ketinimu stabdis ir bunu ash, nes pakeisti aplinka mes uzsimanom vos ne kiekviena diena ir net nepastebim kaip pinigai ishgaruoja tada. o tada gale menesio prasideda didieji paskaiciavimai kas kiek ir kur ishleido pinigu smile.gif
lanaa
na as turbut is tu moteru tipo, kuri greit is milijardieriaus padarytu milijonieriu biggrin.gif
gerai, kad vyras kontroliuja finansus, tai bent negresia totlus pinigu islekimas per kamina blush2.gif
Siracusa
nu pas mus irgi taip: as daugiau ant smulkmeneliu isleidziu, jis tas smulkmeneles vadina "cincikliuskom". ir niekaip nesupranta, kam man ju reikia. as uztat nesuprantu, kai jis islaidauja masinai ka pirkdamas.. g.gif
bride
QUOTE(Siracusa @ 2005 09 13, 20:45)
nu pas mus irgi taip: as daugiau ant smulkmeneliu isleidziu, jis tas smulkmeneles vadina "cincikliuskom". ir niekaip nesupranta, kam man ju reikia. as uztat nesuprantu, kai jis islaidauja masinai ka pirkdamas..  g.gif
*

Va, pas mane panašiai thumbup.gif . Man labiau reikia visokių smulkmių , o vat mano vyro norai - buitinė technika, geresnė mašina, na, namas Kuršių Nerijoje smile.gif (oi toli iki jo dar).
Klausiu - ką tau padovanoti gimtadienio proga? Sako - mobiliaką, čia toks geras naujas, noriu. Na aišku, kaina bent kokie 800 Lt. O man - pakaktų ir kvepalų už kokius 200 maksimum arba šiaip kokios smuilkmės už 50 Lt.

Taigi nežinau.

Man rodos, šiame formume mes, SM, paneigėm mitą, jog moterys išlaidesnės už vyrus drinks_cheers.gif .
mik
QUOTE(wel @ 2004 04 21, 18:08)
mes abu vienodai islaidus, tik islaidaujam skirtingose parduotuvese
*

pritariu bigsmile.gif
E&E
siaip manau kad tikrai ir vyrai ir moterys islaidus, mums nuejusi parduotuve visko prisireikia, o vyrams va tokiu didesniu pirkiniu, ne tokiu smulkmenu drinks_cheers.gif
Leja*
O stai as net vyro prasau,kad ka nors sau nusipirktu g.gif Nieko jam nereikia g.gif
Uztat as velniu nuo jo gaunu,kad islaidauju,mat jam atrodo,kad perku nereikalingus daiktus ax.gif Tik nuo kada pas moteris yra nereikalingu daiktu g.gif hihihi.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.