Giselle
2006 11 26, 19:43
Gal kas žinote, kaip reikalai su Kauno r. detaliuoju planu? Girdėjau, kad turi svarstyti...
Marmakas
2006 11 26, 20:26
Gal kalba eina apie Kauno rajono Bendrąjį planą?
mane irgi labai jau domina tas Kauno rajono detalusis planas.
Papildyta:Dar priklauso kuri vieta. Girdėjau, kad svarstė Kačerginės.
radau vienos forumietes posta:
"Kauno raj. savivaldybje paaiškino, kad Aplinkos ministerija neišduoda sąlygų paskirties keitimui (detalaus plano rengimui), nes nėra Kauno raj. bendrojo plano. Todėl laikinai detaliųjų planų rengimas ir paskirties keitimas į namų valdą Kauno raj. sustabdytas. Kadangi čia eina bangos neiš rajono savialdybės, o iš Aplinkos ministerijos, tai įtariu neduoda visiems rajonams, kurie neturi patvirtinto bendrojo plano. Kauno rajone klausiau, kaip su tuo bendruoju planu - sakė ruošia, bet kada bus sunku prognozuoti.
Tų, kurie jau gavo sąlygas paskirties keitimui ir pasirašę sutartį dėl organizatoriaus teisių perėmimo, šitas dalykas niekaip neįtakoja, t.y. pabaigti procesą leidžia, neleidžia tik pradėti naujų."
gal dar kas turi kokiu ziniu, kaip ten su tuo planu?
QUOTE(Speigė @ 2006 12 13, 18:29)
radau vienos forumietes posta:
"Kauno raj. savivaldybje paaiškino, kad Aplinkos ministerija neišduoda sąlygų paskirties keitimui (detalaus plano rengimui), nes nėra Kauno raj. bendrojo plano. Todėl laikinai detaliųjų planų rengimas ir paskirties keitimas į namų valdą Kauno raj. sustabdytas. Kadangi čia eina bangos neiš rajono savialdybės, o iš Aplinkos ministerijos, tai įtariu neduoda visiems rajonams, kurie neturi patvirtinto bendrojo plano. Kauno rajone klausiau, kaip su tuo bendruoju planu - sakė ruošia, bet kada bus sunku prognozuoti.
Tų, kurie jau gavo sąlygas paskirties keitimui ir pasirašę sutartį dėl organizatoriaus teisių perėmimo, šitas dalykas niekaip neįtakoja, t.y. pabaigti procesą leidžia, neleidžia tik pradėti naujų."
gal dar kas turi kokiu ziniu, kaip ten su tuo planu?
Postas mano
Gera žinia - "LR teritorijų planavimo įstatymas įpareigoja savivaldybes bendruosius planus parengti iki 2007 m. gruodžio 31 dienos".
Informacija vieša ir visiems prieinama
http://www.krs.lt/index.php?1512396391
Aciu

vaje, kiek dar laukti...
Giselle
2007 02 10, 14:49
gal kas turi kokiu ziniu?
drugeliukassss
2007 02 20, 00:19
Kaip sako ilgai laukėt, dar palaukit. Ot ta lietuvių kantrybė. Ir nieko čia negali pakeisti, juk ne koks UAB kad nueitum ir paaiškintum.
Prašom nesupykt,išsiliejau, bet jau nervai nebelaiko, kur pasisuki, visur rinkiminė agitacija, balsuokit už mus, mes tvarką įvesim. Ką ten tvarką, bent planus patvirtintų prieš rinkumus,o paskui tas savo tvarkas įvedinėkit.
O gal kas ką slaptai nugirdo, arba yra dirbančių šioj sritį ir gali mus apšviesti.
Čia trubūt senos žinios, bet gal kam bus naudingos:
bendrasis planas
Kauno m. cia planas?
apie rajona:
"Kauno rajono bendrasis planas šiuo metu yra rengiamas. Jo koncepcija numatoma parengti šių metų 3 ketvirtyje.
Kauno rajono savivaldybės administracijos
Urbanistikos skyrius"
koncepcija..ka po jos tvirtins kol bus patvirtintas bendrasis?
kantrybes, gerbiamieji, isaus ir musu diena
Giselle
2007 03 16, 19:50
bendrasis planas bus parengtas siu metu 3 ketvirti
QUOTE(Giselle @ 2007 03 16, 19:50)
bendrasis planas bus parengtas siu metu 3 ketvirti

Jus garantuoti?
hm, viltis tik mums ir belieka:D
Girdėjau , kad terminas bus pratęstas ir po naujų metų, nes planuojama nespėti...
o gal kas buvo savivaldybeje ir zino ka nors konkreciau? teko kalbetis su imones direktore, statancios namukus, tai sake, kad iki 2008 m. pradzios jau bus...
tomeliss-x
2007 04 02, 14:57
Sveiki. Na as buvau savivaldybej, tai sake 2metam galiu apsiramint, jauciu reiks darytis spec. plana ir taip pasikeist paskirti, aisku kainuos, bet jei ant bendrojo tavo sklypeli zaliai numaliavos tai isvis subine gausis. Man patikimi zmones pakuzdejo kad geriau nesnaust ir jei leidzia finansines galimybes tai bandyt su spec planu suktis kol ner bendrojo plano.
kokia gali buti orientacine kaina spec. plano?
tomeliss-x
2007 04 05, 11:38
Speige. Kiek issiaiskinau 20 000-40 000 uz ha
ūkio bitė
2007 04 05, 14:15
Bliamba, tai kaip Jus su Spec.planu tą paskirtį pakeisit?
Vienas znakomas, blatnasis, pasikeitė, bet jo TS buvo išduotos prieš 3metus. Krūtinosi su tuo sp.planu apie 2,5 metu, kiek kainavo,nžn bet Jis babkėmis cigarus prisideginėja.
Nebent šneka būtų apie TS atbuline data. Į AŽ please.
tomeliss-x
2007 04 06, 14:15
Bite, savo ausim ir akim viskuo isitikinau. Man ten tokia znakoma sako kad girdejo kad galima. Na tai as su savo popierom ir nulekiau i urbanistikos skyriu, sakau kokios galimybes pasikeist paskirti sioje vietoj, man sako 2metus jokios. Sakau ale girdejau kad su spec planu galima. Sako man su spec planu galima ir komandiruoja pas kita moteriske, ta tokia gan faina lengvai bendraujanti, kas daznai nebudinga klerkam, paziurejo mano popieras, sako mokek bapkes ir uzsisakinek ta plana, dar sake kad lygegreciai galima ir detalu daryt, bet jei nepatvirtins spec plano tai siknon ir detalus, mazdaug tavo teise rinktis
ūkio bitė
2007 04 06, 14:27
To Tomelis:
Ne ten buvai, varyk į apskritį, prašyk Leidimo sp.planui keičiant paskirtį, pamatysi, koks pendelis bus į sbn.
tomeliss-x
2007 04 06, 15:04
Bite
asiu, eidamas tada ant siknos ka nors uzsidesiu kieta, kad tep neskaudetu:))
o siaip su zemetvarkininkais kalbejau sake jau juda zmogai su tais spec planais, vadinasi kazin kaip galima
Prie progos galite rajono savivaldybės puslapyje galite pavartyti tarybos posėdžių protokolus. Po to uždraudimo rengti detaliuosiu, kol nėra bendrojo plano, atsirado nemažai įrašų apie rengiamus spec. planus. Aš dar ta proga įstatymus paskaiitnėjau. Spec. planus galima rengti ir be bendrojo plano. Nors šiaip pagal teritorijų planavimo įstatymo esmę, tai specialusis planas turėtų apimti stambesnę teritoriją nei 1 ha. Bet kadangi juodu ant balto neparašyta, kokia ten teritorija turi būti, tai ir sukasi žmonės. Sėkmės
tomeliss-x
2007 04 07, 15:04
Nu as ir sakau kad kazi kaip sukasi liaudis. Pas mane ten keistusi cieli 4 ha
ūkio bitė
2007 04 07, 20:10
Nebent esančią n.valdą atidalint su sp.planu.
o man kokie sansai su savo 20 aru per spec. plana?

turbut tureciau, kaip jus cia snekat, subinen susi
ūkio bitė
2007 04 08, 18:52
Prie ko čia arai?
Esmė ta : ar yra namų valda ar ne? Nu nors buvusi.....
Labai abejoju, ar imsis apskrities viršininkas ter. planavimo įstatymo nepaisyti (pasiskaitykit Jį, apie sp.planavimą). Nors Kaune viskas įmanoma, o kas neįmanoma, tas įmanoma už..... Gal Tomelis ir teisus.
Bet paprasčiau ir pigiau ir greičiau gaut Geltoną tašką ant B.plano koncepcijos, ta linkme siūlau ir pasidarbuoti..
QUOTE(tomeliss-x @ 2007 04 07, 15:04)
Nu as ir sakau kad kazi kaip sukasi liaudis. Pas mane ten keistusi cieli 4 ha
o kur ta tavo zeme?

itariu netik sau visus 4 ha tvarkai
ūkio bitė
2007 04 11, 08:50
Tai faktas, kas tau mokės 20 štukų už š-iną spec.planą
QUOTE(ūkio bitė @ 2007 04 08, 17:52)
Prie ko čia arai?
Esmė ta : ar yra namų valda ar ne? Nu nors buvusi.....
Labai abejoju, ar imsis apskrities viršininkas ter. planavimo įstatymo nepaisyti (pasiskaitykit Jį, apie sp.planavimą). Nors Kaune viskas įmanoma, o kas neįmanoma, tas įmanoma už..... Gal Tomelis ir teisus.
Bet paprasčiau ir pigiau ir greičiau gaut Geltoną tašką ant B.plano koncepcijos, ta linkme siūlau ir pasidarbuoti..
Teritorijų planavimo įstatymas, mano supratimu, nedraudžia rengti specialaus plano, jei nėra bendrojo plano. Nors aš ne teisininkė, tai galiu ir neteisingai ten ką nors suprasti

Bet kad Kauno rajone leidžiama, tai tikrai. Nukopijavau rajono tarybos sprednimą:
"2 POSĖDIS
SPRENDIMAS
DĖL SPECIALIŲJŲ PLANŲ RENGIMO, TVIRTINIMO IR KAUNO RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS 2006-02-02 SPRENDIMO NR. TS-14 3.4 PUNKTO PAPILDYMO
2007 m. vasario 15 d. Nr. TS-45
Kaunas
Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo (Žin., 1994, Nr. 55-1049; 2000, Nr. 91-2832) 17 straipsnio 30 dalimi, Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo įstatymo (Žin., 1995, Nr. 107-2391, 2004, Nr. 21-617) 13 straipsnio 3 dalimi, 14 straipsnio 3 ir 4 dalimis,
15 straipsnio 1 dalies 7 ir 10 punktais, Kauno rajono savivaldybės taryba n u s p r e n d ž i a:
1. Leisti rengti gyvenamųjų teritorijų išdėstymo specialiuosius planus:
1.1. Kauno r. sav., Domeikavos sen., Žemaitkiemio kaimo teritorijos, tarp jų Vaido Sabaliausko ir Vytauto Motiejūno žemės sklypui 5,3500 ha (kadastrinis adresas 5217/0010:233);
1.2. Kauno r. sav., Raudondvario sen., Didvyrių kaimo teritorijos, tarp jų Eugenijo Liudvinavičiaus ir Romualdo Miliaus žemės sklypo (kadastrinis adresas 5270/0008:640);"
Čia tik sąrašo pradžia, viso 8 spec. planai leidžiami rengti šiuo protokolu. Todėl jei kam nors tikrai aktualu, žmonės išeitį randa. Nors čia anksčiau įvardinta kaina tai nelabai džiugina
ūkio bitė
2007 04 11, 15:36
Nu tai geras, Kaunas yra Kaunas.
Ką veikia apskrities viršininkas, čia Jo kompetencija.
Kodėl neužprotestuoja?
Dabar jau aišku, kodėl tokia kaina......
tomeliss-x
2007 04 12, 08:55
Bite, ko cia nerviniesi, kaunas pats geriausias miestas:). O ko cia tam virsininkui protestuot?? Cia kaip sakant ir vilkas sotus ir avis sveika:))
ūkio bitė
2007 04 12, 09:14
Nieko nesinervinu

Nesąmones krečiat ir gana.
Tas Jūsų spec.planas yra planas dėl detalaus plano , t.y. Bendrojo plano nebuvimo Apėjimas. Kam mokėti du kartus?
Gal kas galvojote apie turizmo (žvejų,etc) namelį pagal Turizmo įstatymą?
Papildyta:Čia tik Kaune gali taip sugalvoti:
Patys tempia gumą su Bendr.plano tvirtinimu, o iš chebros melžia babkes spec.planais.
Sėkmės, Kauniečiai.
ūkio bitė
2007 04 13, 13:13
To Tomelis: Kaip užsibaigė su senais pamatais?
Ar spjovėt į juos? Aš tai užklausą pateikiau į Apskrities Archyvą, žiūrėsim, gal ką atras.. Nedaug ten kainuoja, 15 Lt, tegu paieško.
tomeliss-x
2007 04 16, 08:31
Bite galvoju spjaut as i tuos pamatus galvoju vistiek msavo sklypa keist i reakreacine paskirti, o kaip reiktu ieskot tam archyve, ar pagal pavarde, ar pagal vieta??
ūkio bitė
2007 04 16, 08:55
To Tomelis:
Žiūriu mintys sutampa

Gaila, kad atstumas skiria, reiktų pabazaryti. Gal būnat Šiaurės Lietuvoj?
1.Ką duotų ta rekreacija? Kiek žinau kaimo teritorijoje galima statyti turizmo namelį be Rekreacijos pagal Turizmo įstatymą.
2.Apie archyvą- reikia nurodyti kuo tiksliau: kur buvo, kas savininkas, ir pokario metus iki nugriovimo. Ieško iš Sovietinių laikų ūkinių knygų.
Papildyta:Rekreacija- naudojimo būdas, paskirtis-ŽŪ arba komercinė.
tomeliss-x
2007 04 16, 10:06
Bite, siaip blaskausi po visa Lietuva, toks darbas dabar. As tai kazkaip su tuo turizmo nameliu aiskinausi, lyg ir reik keist paskirti, na issiaiskint reiks, manau jau sia savaite registra pasitikslinsiu, tada savaitele kokia kol notaras parasys kad mamike man padovanojo sklypeli ir pradesiu eit pas visus klerkus, oi atsibos jiems mano snukelis
ūkio bitė
2007 04 16, 10:37
To Tomelis: jei turėsi noro, galėsim susitikt, įmesiu į AŽ savo numerį.
Apie snukelį- maniškis tiek atsibodo, kad net tlf triubelės nebekelia, įtariu įsitaisė telefą, kur rodo nr
tomeliss-x
2007 04 16, 10:44
Bite o tu keisk telefono nr, juk tai paprasta:)
ūkio bitė
2007 04 16, 11:48
Kad telefas valdiškas
tomeliss-x
2007 04 23, 09:18
Na va dar vieni pazystami padave popierius spec planui, keis ten lyg ant 7ha paskirti, galesiu pakomentuot kaip jiems sekasi, priimt tai sake popierius prieme be problemu
ūkio bitė
2007 04 23, 11:31
Netaip suprantat, čia spec.planai infrastuktūros plėtrai, po to seka det.planas keičiant paskirtį... Pasiskaitykit savivaldybės tarybos sprendimus.
Papildyta:
Tik Kauno raj. tas vyksta, pas mane net nieks negirdėjo apie tokį variantą.
tomeliss-x
2007 04 23, 22:32
Girdejau kad ir Kauno raj, zada raukt su tuo reikalu, bet kolkas...
ūkio bitė
2007 04 24, 08:07
arijetė
2007 05 23, 00:26
dėl Kauno raj. plano aš galiu jums garantuoti, kad jis nebus paruoštas bent artimiausius 1,5 metus, nes dar nėra net vadovas paskirtas ir t.t., čia iš labai patikimų šaltinių.
tomeliss-x
2007 07 09, 16:35
Girdejau ganda kad Kauno raj nuo liepos 11d. bus bendras planas, tiksliau jis jau senai yra bet.......
ūkio bitė
2007 07 10, 10:24
Taigi nulėk pas B.plano Rengėją su viskio bonka ir gausi akį užmesti, kas ten nurisavota. Greičiausiai šneka eina apie B.plano koncepciją.
Man tai niekaip nepavyksta išpešti, kada bus viešas koncepcijos svarstymas. Matyti , kad pasvarstys "be Mūsų".
Demokratija, mat vadinasi.
QUOTE(tomeliss-x @ 2007 07 09, 17:35)
Girdejau ganda kad Kauno raj nuo liepos 11d. bus bendras planas, tiksliau jis jau senai yra bet.......
kad Kauno rajono vyr.architekto nera ,t.y.(L. e. vedėjos pareigas, vyriausiasis rajono architektas) kaip sakant laisva kede .Tai kas parasa des...
http://www.krs.lt/index.php?-572300478
Giselle
2007 07 18, 14:36
sestadienio kauno dienoj yra straipsnis, kad jau parengtas bendrasis planas, tik info savivaldybes svetainej jokios...
idomu, ji butu galima pamatyti? kaip manot? viesai pakabins, ar reiks butelio?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.