Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Internetas, televizija.
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Statome namą nuo A iki Z
Pages: 1, 2
Slash
Sveiki,
Daug kas dabar gyvena ir statosi namus laukuose, soduose, kur neprieinamos miesto telekomunikacijos, kaip kabelinė televizija, šviesolaidinis internetas ir pan. Labai įdomu, kad pasidalintumėte savo patirtimi, kokiomis paslaugomis naudojatės, nes šiandieninis gyvenimas be interneto, televizijos jau sunkiai įsivaizduojamas. Gerai tiems, kam privesta telefono linija, tai gali pasinaudoti Teo paslaugomis. Kitu atvėju lieka tik Erdvės arba per mobilųjį ryšį kaip omni conect ar kitas. Pasidalinkite kokiomis paslaugomis naudojatės 4u.gif
Vytautas :)
Dėl televizijos, pasistatysite anteną už 50Lt. su stiprintuvu ir matysite visus lietuvos kanalus be problemų. Jei domina kiti kanalai, įsirenkite palydovinę TV sistemą, kaip žinia, šis dalykas veikia beveik visame pasaulyje. Lietuvoje - absoliučiai visur.
O dėl interneto konkrečiai patarti negaliu, nes nežinau kuriame rajone čia veiksmas vyksta. Šiaip užmiestyje geriausias sprendimas yra radio ryšinis internetas.
O su Omni Connect dažnai daug vargo būna (kartais gerai veika, kairtais ne, o jei veikia pusėtinai, tai reiškia lėtai). Be to ir kaina nemaža. Įdomu kaip bus su Vodafon`u.
Slash
Vytautai,

Gal galėtum plačiau pakomentuoti apie radio ryšinį internetą, kaip jis veikia, kokia kompanija jį siūlo. Su televizija tai mažiau rūpesčių, gali pastatyti anteną ar lėkštę viasat ar kt. Omni conect tai nera visai pigu, berods 100 lt men. ir greitis nelabai koks. O dabar Bite pradejo reklamuoti vadofo'ną su 3G ryšiu, įdomu kaip jis veikia, koks greitis, gal kas jau naudojatės? g.gif
QUOTE(Slash @ 2006 11 25, 20:44)
Vytautai,

Gal galėtum plačiau pakomentuoti apie radio ryšinį internetą, kaip jis veikia, kokia kompanija jį siūlo. Su televizija tai mažiau rūpesčių, gali pastatyti anteną ar lėkštę viasat ar kt. Omni conect tai nera  visai pigu, berods 100 lt men. ir greitis nelabai koks. O dabar Bite pradejo reklamuoti vadofo'ną su 3G ryšiu, įdomu kaip jis veikia, koks greitis, gal kas jau naudojatės?  g.gif
*

Na, jei būčiau namų vartotojas, tai bėgčiau nuo visokių Omni Connect (ir pan.) kuo toliau. Netinka jie namams. Vat kai esi verslo žmogus, tai nuo tokių nesamonių nepabėgsi.
Radijo ryšiniam internetui reikia antenos tokios nedidukės rolleyes.gif bei modemo ar tinklo plokštės. O kokį provaiderį pasirinkti (jei yra iš ko rinktis) priklauso nuo lietuvos rajono, kuriame bus įrengiama interneto prieiga.
Kirkė
Man problemos buvo dėl interneto nes gyvenam soduose, už Kauno. Pasirinkimo jokio, išskyrus mobilų internetą. Ačiū draugeliui, "suveikė" Bitės mobilią kortą. ax.gif Mėnesiui kainuoja 50 lt (vietoj 100 lt). Vidutinis greitis 65kb/s. Lėtokas, bet dirbti galima.
Beje, nors naudojuosi ta pačia korta Vilniuje, Naujininkuose, dažnai interneto greitis būna mažesnis, nei mano "džiunglėse" biggrin.gif
O dėl televizijos - pasistatėm paprasčiausią anteną (lenkišką) ir rodo 7 programas. Mums užtenka...
QUOTE(Kirkė @ 2006 11 26, 19:40)
Man problemos buvo dėl interneto nes gyvenam soduose, už Kauno. Pasirinkimo jokio, išskyrus mobilų internetą. Ačiū draugeliui, "suveikė" Bitės mobilią kortą.  ax.gif  Mėnesiui kainuoja 50 lt (vietoj 100 lt). Vidutinis greitis  65kb/s. Lėtokas, bet dirbti galima.
Beje, nors naudojuosi ta pačia korta Vilniuje, Naujininkuose, dažnai interneto greitis būna mažesnis, nei mano "džiunglėse"  biggrin.gif
O dėl televizijos - pasistatėm paprasčiausią anteną (lenkišką) ir rodo 7 programas. Mums užtenka...
*

Mieste interneto greitis mažesnis dėl to, kad didesni linijų apkrovimai, tačiau paslaugų tiekėjai dėl to nesirūpina - svarbu jų teikiama paslauga veikia, o kaip, tai jau ne jų problema doh.gif
Tilkas
Kas gali papasakoti apie televizija, kaip yra su galimybe ziureti skirtingus kanalus per kelis telikus? Cia as turiu omeny apie palydovine arba skaitmenine.
Gorada
prikeliu oi kokia sena sena tema.
MB liepe susigalvoti koks name bus internetas ir kokia televizija...... pas mus kaip zinia geras kaimas ir nieko ten neturim smile.gif (Gervenupis už vaišvydavos). Kokiu turit minčių dėl interneto ir televizijos namuose jus?
vienas pasiulymas buvo palydovine televizija. susimoki uz irengima ir uzsienio kanalams jokio abonentinio, bet norint matyt lietuviskus kanalus reikia vietine antenike dar statyt... as cia visai zalia tai galiu ir nusikalbeti smile.gif pataisykit jeigu ka. seip man pakaktu lietuvisku kanalu ir keliu desimciu uzsienio... o ka su internetu daryti? o ka su internetu galvojat? galima bite, (50-80lt/men) omniconnect irgi panasiai (dabar akcija 49lt/men, seip 29-50lt). omniconnectu naudojaus kazkada nu tai ne super greitis, bet namie man kompo reik kad persiust kelis laiskus, gal kada internete panarsyti... su bite dar nesusidurus.

tai vat ka daryti? reikia apsispresti ir issimetyti laidus (jei reikia). laukiami visi pamastymai
Vikadi
QUOTE(Gorada @ 2008 12 05, 12:22)
MB liepe susigalvoti koks name bus internetas ir kokia televizija...... pas mus kaip zinia geras kaimas ir nieko ten neturim smile.gif (Gervenupis už vaišvydavos). Kokiu turit minčių dėl interneto ir televizijos namuose jus?
vienas pasiulymas buvo palydovine televizija. susimoki uz irengima ir uzsienio kanalams jokio abonentinio, bet norint matyt lietuviskus kanalus reikia vietine antenike dar statyt... as cia visai zalia tai galiu ir nusikalbeti smile.gif pataisykit jeigu ka. seip man pakaktu lietuvisku kanalu ir keliu desimciu uzsienio... o ka su internetu daryti? o ka su internetu galvojat? galima bite, (50-80lt/men) omniconnect irgi panasiai (dabar akcija 49lt/men, seip 29-50lt). omniconnectu naudojaus kazkada nu tai ne super greitis, bet namie man kompo reik kad persiust kelis laiskus, gal kada internete panarsyti... su bite dar nesusidurus.

tai vat ka daryti? reikia apsispresti ir issimetyti laidus (jei reikia). laukiami visi pamastymai
*

Mes dabar name turim omniconektą. Nu tai kaip kada tas greitis, bet dažniausiai lėtas verysad.gif
vobla
va va va ir man aktualu. telekomas jau davė atsakymą, kad neves... nors visi kaimynai aplink ir telefonus ir netą turi. atsakymas: " vedam ne nuo kaimynų, o nuo stulpelio, o jis nuo jūsų- veik už pusės km." verysad.gif g.gif
Gorada
vava... kazkas apie erdeves kalbejo bet lyg brungu pas anuos...
.greitai.
QUOTE(Gorada @ 2008 12 05, 11:22)

*

Mes isigyjome palydovine aukisni paketa. Buvo glaima rinktis tarp mikrovisatos ir viasat. Taciai mikrovisata irengti galejo tik per 2 menesius nuo uzsakymo, o mes nenorejome laukti. Norisi Kaledom jau matyti kazka, naujiems metams. Mikrovisatos porivlamas buso eurosport, kurio viasat neturi g.gif

Interneta,pasidomek gal koks vietinis tiekejas yra? g.gif Telekomas neveda, domejaisi? Kabeliu isvedimui neturi reiksmes tiekejas, mes visur kur isivaizudojame bus kompai tinklo laidus, o siaip darysimes bevieli, tik tuo atveju kai neveikia bevielis naudosimes tinklu. Dabar taip bute pasidare.
Mums pazadjeo iki kaledu ivesti Erdves, jie turi visokiu planu, ale vienkiemis, tai turbut jeigu niekas kitas neveda tai jie lieka. Po nauju metu atsiras pas juos planas geresnis, bus apie 5mb, kaina99lt atrodo. Bijau sumeluoti.

ZOdziu mes turesime juos jeigu niekas nepasikeis. O del omnicennect tai as irgi manau namams si paslauga netinka, nei parsisiusi duomenu, apmokesitnimas/ apribojimas duomenu siuntimui, greiciai visa kitokie. Cia daugiau verlso zmonems, kuriems reikia kazkur toli nuo ofiso prisijungit ir pasitikrinti info, paziureti banka ir bla bla...
EVOY
QUOTE(Gorada @ 2008 12 05, 12:22)

Internetas. Vertetu pasidometi WiMAX: http://www.balticum.lt/?lt=1215692382

Televizija. Nemokami skaitmenines TV kanalai- savo lauko antena ir DVB-T blokelis (parduodami televizoriai su imontuotais- maziau DV pultu) http://www.erksa.lt/Lt/index.php?page=shop...ion=com_phpshop

Televizoriai. Jei tik ruosiates isigyti, pasirupinkite, kad televizorius jau turetu DVB-T blokeli ir lizda kortelems (VIASAT, MIKROVISATA ar GALA)- nebusite prisirisusi prie vieno paslaugos tiekejo, arba bent jau nemokami matysite skaitmenines TV kanalus http://www.avpro.lt/
Gorada
QUOTE(EVOY @ 2008 12 05, 15:01)
Internetas. Vertetu pasidometi WiMAX: http://www.balticum.lt/?lt=1215692382

Televizija. Nemokami skaitmenines TV kanalai- savo lauko antena ir DVB-T blokelis (parduodami televizoriai su imontuotais- maziau DV pultu) http://www.erksa.lt/Lt/index.php?page=shop...ion=com_phpshop

Televizoriai. Jei tik ruosiates isigyti, pasirupinkite, kad televizorius jau turetu DVB-T blokeli ir lizda kortelems (VIASAT, MIKROVISATA ar GALA)- nebusite prisirisusi prie vieno paslaugos tiekejo, arba bent jau nemokami matysite skaitmenines TV kanalus  http://www.avpro.lt/
*

del interneto - man truputi brangoka smile.gif turint omeny kad visa diena prasedziu dabre prie interneto ir namie tik kartais kelis laiskus issiunciu...

del televizijos: o kaip su lietuiskais kanalais? man aiskino kad tada dar kazkoia antena reiks statyt. man is esmes kanalu daugybes nereikia. dabar turiu init - visi lietuviski plius dar koki 40, nu tai man ju nereikia tiek. pasiskambinau i mikrovisata, tai ta ju lekste 200lt, korteles aktyvavimas 49 (vienkartinis), toliau akcija: pasirasant sutarti 2 metam pirmus metus moki po 15lt, antrus po 30lt. , matai 37 kanalus vienam telike.
jei nori antro teliko, ir nusiperki ju kazokia nesamone tai abonentinio antram telikui nera. o jei neperki tai 12 kanalu 15llitu/men 37kanalai - 25lt. nu tikiuosi nieku nesupainiojau nes tiek daug susake, viska greit uzsirasiau o daba nebeiskaitau biggrin.gif uzsakiau kad atvaziuotu ju technikas apziureti ar jams pas mus ta televizija is vis doh.gif
o del teliko tai gera dalyk pasaket. aisku nesuprantu kas tai, bet jeigu atstos tuos dalykelius kuriuos reikia mikrovisatoj ar viasate isigyti tai saunu.

MB klausia o koki laida prasitempti nuo ten kur bus antena iki teliko vietos? ar tie kabeliai kuo skirias?
EVOY
QUOTE(Gorada @ 2008 12 05, 14:31)
del televizijos: o kaip su lietuiskais kanalais? man aiskino kad tada dar kazkoia antena reiks statyt. man is esmes kanalu daugybes nereikia.

o del teliko tai gera dalyk pasaket. aisku nesuprantu kas tai, bet jeigu atstos tuos dalykelius kuriuos reikia mikrovisatoj ar viasate isigyti tai saunu.

MB klausia o koki laida prasitempti nuo ten kur bus antena iki teliko vietos? ar tie kabeliai kuo skirias?
*

Lietuviski nemokami kanalai: http://www.radiocool.lt/naujas-kanalas-liu...emine-tv-dvb-t/

Atstos. Truputis info apie nemokama skaitmenine TV: http://www.skaitmenine.lt/lt/straipsniai/r..._i_dalis_2.html

Standartine (paprasta) lauko antena ir standartinis TV kabelis.
Gorada
QUOTE(EVOY @ 2008 12 05, 15:47)
Lietuviski nemokami kanalai: http://www.radiocool.lt/naujas-kanalas-liu...emine-tv-dvb-t/

Atstos. Truputis info apie nemokama skaitmenine TV: http://www.skaitmenine.lt/lt/straipsniai/r..._i_dalis_2.html

Standartine (paprasta) lauko antena ir standartinis TV kabelis.
*

as blondine, tai paprasysiu dar karta paprastai paapskinti:

as nusiperku TV su DVB-T blokeliu (arba imtuva? ar reikia ju abieju?)
ant stogo iskeliu ??? (paprasta antena?)
ir matau kazkokius uzsienio + lietuviskus nemokamus kanalus?
EVOY
as nusiperku TV su DVB-T blokeliu (arba imtuva? ar reikia ju abieju?). Jei TV su imontuotu DVB-T blokeliu- atskiro pirkti nereikia.

ant stogo iskeliu ??? (paprasta antena?). Jei signalas geras- pakanka kambarines antenos. Geriau ant stogo- patikimesnis signalas.

ir matau kazkokius uzsienio + lietuviskus nemokamus kanalus? Taip 4u.gif .
Gorada
QUOTE(EVOY @ 2008 12 05, 16:25)
Jei TV su imontuotu DVB-T blokeliu- atskiro pirkti nereikia.
Geriau ant stogo- patikimesnis signalas.
ir matau kazkokius uzsienio + lietuviskus nemokamus kanalus? Taip 4u.gif .
*

tadu cia labai saunus pasiulymas smile.gif kam tada abonentais prisiristi prie kazkokios imones?
beja labai gera nuoroda i skaitmenine.lt thumbup.gif as vakare duosiu MB pasiskaityti.
nu ir i Erksa, ten irgi infos yra smile.gif
bet dabar ziuriu, kad ten lyg su neo T4 kalba kalba eina apie vietinius kanalus.
Erksa pasirodo netoli mano namu randas, gal bandysiu palekti iki ju pasikalbeti...
xNeriusx
mes taip pat pradzioje turejome siokiu tokiu problemu del to, taciau greitai tai issisprende. zmonai studijoms reikejo zut but interneto...isbandeme daug...kvieteme ir balticum ir kitus atstovus...artimiausia telefono linija uz 5 km, tad laido neatsivesi. Erdves be protiskai brangu buvo. Su televizija kiek paprasciau. sulaukeme akciju, nulekeme ir pasieememe viasat. tikrai nesigailime, kanalu daug, ziureti visada yra ka. internetas kas kita, kol nusprendeme imti bites vadafone. brangu, bet rysys geras (bent jau radviliskio raj.). o siai dienai su internetu yra jau kiek paprasciau. balticum siulo nebloga varianta http://www.balticum.lt/?lt=1215692382 jis vertas demesio. aisku ateityje su belaidziu internetu problemu visai nebebus. plius kazka buvau girdejes ir apie viasat paslauga, siulancia taip pat interneta (kiek teisybes - nezinau)...
cult
QUOTE(xNeriusx @ 2008 12 05, 15:59)
mes taip pat pradzioje turejome siokiu tokiu problemu del to, taciau greitai tai issisprende. zmonai studijoms reikejo zut but interneto...isbandeme daug...kvieteme ir balticum ir kitus atstovus...artimiausia telefono linija uz 5 km, tad laido neatsivesi. Erdves be protiskai brangu buvo. Su televizija kiek paprasciau. sulaukeme akciju, nulekeme ir pasieememe viasat. tikrai nesigailime, kanalu daug, ziureti visada yra ka. internetas kas kita, kol nusprendeme imti bites vadafone. brangu, bet rysys geras (bent jau radviliskio raj.). o siai dienai su internetu yra jau kiek paprasciau. balticum siulo nebloga varianta http://www.balticum.lt/?lt=1215692382 jis vertas demesio. aisku ateityje su belaidziu internetu problemu visai nebebus. plius kazka buvau girdejes ir apie viasat paslauga, siulancia taip pat interneta (kiek teisybes - nezinau)...
*

aš irgi Bitės naudojuosi mobiliu internetu - paprastam darbui tikrai užtenka ir skylių sienose grežiot nereikia thumbup.gif jau nekalbu apie sutaupytus pinigus įvedimui, jei atokesniame name gyveni...
Ramiz
QUOTE(cult @ 2009 02 26, 15:59)
aš irgi Bitės naudojuosi mobiliu internetu - paprastam darbui tikrai užtenka ir skylių sienose grežiot nereikia  thumbup.gif jau nekalbu apie sutaupytus pinigus įvedimui, jei atokesniame name gyveni...
*

Visi giriatės ir aš pasigyrsiu. Turiu omni connect (USB), nes jų antena netoli, tai puikiai internetas veža.

Beje xNeriusx, užeik į naują katilų forumą, nes anas jau baigėsi. http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=414351
Papildyta:
QUOTE(xNeriusx @ 2008 12 05, 15:59)
*

xNeriusx, užeik į naują katilų forumą, nes anas jau baigėsi. http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=414351
saulute :)
as irgi noreciau pasidometi, gal kas gali patart, koki interneta geriausia rinktis, ir greicio ir pinigu atzvilgiu kad geras butu smile.gif o ar geriau mobilu interneta rinktis ?
Paliukas
smile.gif+2009 09 10, 15:52-->
QUOTE(saulute smile.gif @ 2009 09 10, 15:52)
as irgi noreciau pasidometi, gal kas gali patart, koki interneta geriausia rinktis, ir greicio ir pinigu atzvilgiu kad geras butu  smile.gif  o ar geriau mobilu interneta rinktis ?
*

Naudojuos vodafone mobile conect, suteikia 10GB duomenu per menesi ir jei ka nors nori siusti tai +10lt/men ir nuo 24:00 iki 8:00 neskaiciuoja duomemu kiekio.
Bet atvirai pasakius laukiu kuomet baigsis sutartis ir keliausiu i Mezon - po truputi arteja prie musu namu jau padengimas smile.gif
jurg_ili
Mes gyvenam netaip toli nuo miesto tik 7 km, o su internetu irgi problemos, esam isivede Erdviu interneta- tai laukiu laukiu kada baigsis sutartis, vis pasiieskau naujo ,bet ziuriu ,kad nebus ka rinktis..... doh.gif
kaban
mes naudojames bites vodafonu.. greitis daeina iki 5 mbps.. paprastai laikos nuo 1 iki 2 mbps... visishkai pakanka ir narsymui ir viskam.. filmu aishq nepompoju - ne prie sirdies man tai.. po keletos menesiu baigsis sutartis - isbandysiu Mezona.. tada spersiu ar likt su bite ar pereiti prie wimax'o..
Knowing
Sveiki, as su tokiu klausimu. Jei as noriu kad man rodytu tik tuos standartinius lietuviskus kanalus, jokiu ten tv1000 ir t.t. vistiek kazkokia antena reikalinga ? as paslauga kazkokia uzsisakinet? nuosavam name , 20km uz miesto
televizoriuj yra dvb-t ir dvb-c.
Paliukas
QUOTE(Knowing @ 2009 12 18, 00:31)
Sveiki, as su tokiu klausimu. Jei as noriu kad man rodytu tik tuos standartinius  lietuviskus kanalus, jokiu ten tv1000 ir t.t. vistiek kazkokia antena reikalinga ? as paslauga kazkokia uzsisakinet? nuosavam name , 20km uz miesto
*

Jei nemokamus skaitmeninius kanalus, jokiu uzsakinejimu, uztenka paprastos antenos lauke ir priedelio va pvz http://dvb-t.lrytas.lt/ jis jei neklystu ten apie 200lt kainuoja ar pan.
korida
QUOTE(Knowing @ 2009 12 18, 01:31)
Sveiki, as su tokiu klausimu. Jei as noriu kad man rodytu tik tuos standartinius  lietuviskus kanalus, jokiu ten tv1000 ir t.t. vistiek kazkokia antena reikalinga ? as paslauga kazkokia uzsisakinet? nuosavam name , 20km uz miesto
*

Jei televizoriuje yra imontuotas DVB-T tiuneris tai reikia tik nuskanuoti (susigaudyti) kanalus ir bus viso 14 free kanalu ,jei yra lauko antena ,geriau jei butu logoperiodine.
http://www.erksa.lt/Lt/index.php?option=co...55b7e1f4bebc24e
O kokia tai priklauso nuo vietoves ir reikiamo signalo stiprumo .
xNeriusx
ziuriu niekas nieko neberaso... o mums taip aktualu doh.gif ... naudojames vadafone, bet noretusi kazko daugiau, kad galetu viena kita programele parsisiust, o ir filmas butu ne pro sali... kaina bites irgi ne maza, tad noretusi uz tai didesnio kiekio gaut. pavasari baigiasi ir viasato sutartis, yad noretusi isgirsti jusu, panasaus likimo, nuomoniu... veiksmas tarp siauliu ir radviliskio. pasidalinkime mintimis drinks_cheers.gif
Campanada
Nu Va ir mum sita problema doh.gif Sviesolaidis eina uz kokiu 2 km, gali nuvest iki namu jei sumokesi 5 000 doh.gif bites vodafone'as visai nevezha, buvom pasieme pabandyt, bet nieko jis ten neveikia normaliai, paleidai kad atidarytu puslapi ir gali eit sau ramiai rukyt kol atidarys. Mezon'as butu gal ir neblogas variantas bet va musu nedengia (mes i Sirvintu raj. issikrautem). Nu zodziu kazkoks kosmaras, o man interneto tai reikia, nes daznai buna kad turiu dirbt is namu, tai ten tokie kiekiai duomenu eina, kad tas bites 10 Gigu sueis kaip nieko, o be to ir vyras pas mane siunciasi visko daug tai zodziu tas variantas visai netinka. Kazkoks koshmaras, tai va irgi ieskau kokios nors pagalbos... 4u.gif
Paliukas
Sveiki Vodafone likimo broliai ir seserys biggrin.gif
Pas mus irgi Vodafonas, neseniai pratesem sutarti, priezastis kaip ir daugelio interneto kabelis uz 200m (TEO) pajungimas 1500Lt, kas menesi 100Lt ir 256kb/s kas lygu iki 32Kb/s ir sutartis vos ne 5 metam.
Norejom Erdviu, uzlipo technikas ant pastoliu su ziuronais pasiziurejo ir pasake kad nebus mums Erdviu
Omniconnect - aciu ne, uz papildoma MB nemokesiu
Mezon - kolkas dar toli mums iki jo, jis rieseje, o iki rieses mums dar kokiu 5-7km

Paememe biteje va sita dziaugsma pabandymui http://www.bite.lt/lt/mobile/modems/huawei/b970/
Is wifi issukau antenele, prisukau prie jo, pastaciau prie lango ir visuose namuose greitis iki megabito ir daugiau.
Per wifi prisijungiam kelis kompus ir nebereikia pakaitomis prie lango sedeti siustuveli iskelus kuo auksciau kad rysys butu biggrin.gif

Turime paslauga "neribotos naktys" - siunciam kiek telpa.
Atsisiunciau programa kuri nuo 12h nakties ijungia kita kuria nustatau, o 8h isjungia kompa.

Musu limitas dienos metu 10Gb, nakties - neribojamas apie metus ar puse (po to po 10lt kas men jei nori).

Taigi siuo metu namuose turiu apie dvi padalas HSCDPA berods signalo, pries tai iskelus siustuveli vos viena pagaudavau smile.gif Lauke iki triju padalu buna

Ir dar linksmoji dalis, jei su siek tiek investiciju, t.y. lauko antena uz 200lt stiprinanti 3g rysi, manau ir iki kokiu 4 padalu pasiekciau smile.gif

Be to "siuntimanams", jei turite galimybe paimti vodafona imones vardu ir pamoketi daugiau gausite uz 75lt+pvm/men 50GB
Campanada
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 09, 16:21)

Paememe biteje va sita dziaugsma pabandymui http://www.bite.lt/lt/mobile/modems/huawei/b970/
Is wifi issukau antenele, prisukau prie jo, pastaciau prie lango ir visuose namuose greitis iki megabito ir daugiau.
Per wifi prisijungiam kelis kompus ir nebereikia pakaitomis prie lango sedeti siustuveli iskelus kuo auksciau kad rysys butu biggrin.gif

Atsisiunciau programa kuri nuo 12h nakties ijungia kita kuria nustatau, o 8h isjungia kompa.

*

O tai cia ne tas pats vodafone kur mes buvom pasieme pabandyt, kur cia rasiau? ar cia koks nors kitas navarotas ju? blush2.gif
Paliukas
QUOTE(Campanada @ 2010 02 09, 16:27)
O tai cia ne tas pats vodafone kur mes buvom pasieme pabandyt, kur cia rasiau? ar cia koks nors kitas navarotas ju?  blush2.gif
*

Tai rysys tas pats, tik prie sito lauko antena galima prijungti, paziurekite biteje jusu padengimo zemelapi jei kazkur netoli 3g signalas praeina tai pagautumete jei ne tada jau nekas... As pats sone tokios plonos plonos 3g juosteles gyvenu tai pagaunu
Shadow_man
o mums wodafonas nepatiko. Greitis ne super, nor ir nepertolaiusiai bokstai + reikia moketi už duomenis. T.Y. siuntimas/išsiuntimas. Per vieną vakarą pasėdėjimo nete ir pažiūrėjimo užsienių web pripumpavau ~300MB. Buvau apakęs kai peržiūrėjau duomenų skaičiuoklę. Nuvarius į bitę pasakiau, kad dėkui- nereikia, paklausė - o kodėl? Sakau jei per vakarą, kelias valandas, sugebėjau apsikeisti duomenimis už 300 mb, tai apie ką eina šneka? O dar ir filmo norisi.. o limitas 5 gb nemokamai.

Tai dabar turiu erdves ir kabu sau patenkintas. Pastoviai laptopas įjungtas, pumpuoju filmus ir man thumbup.gif greitis ~1,5 mb/s
Paliukas
QUOTE(Shadow_man @ 2010 02 09, 16:49)
o mums wodafonas nepatiko. Greitis ne super, nor ir nepertolaiusiai bokstai + reikia moketi už duomenis. T.Y. siuntimas/išsiuntimas. Per vieną vakarą pasėdėjimo nete ir pažiūrėjimo užsienių web pripumpavau ~300MB. Buvau apakęs kai peržiūrėjau duomenų skaičiuoklę. Nuvarius į bitę pasakiau, kad dėkui- nereikia, paklausė - o kodėl? Sakau jei per vakarą, kelias valandas, sugebėjau apsikeisti duomenimis už 300 mb, tai apie ką eina šneka? O dar ir filmo norisi.. o limitas 5 gb nemokamai.

Tai dabar turiu erdves ir kabu sau patenkintas. Pastoviai laptopas įjungtas, pumpuoju filmus ir man  thumbup.gif greitis ~1,5 mb/s
*

As irgi Erdvem buciau patenkintas jei technikas uzlipes ant pastoliu ir paziurejes i apylinkes su ziuronais nebutu pasakes "labai gaila", todel rinkaus geriausia is blogiausiu smile.gif
Mano limitas 10gb, "pasliauziojimui po puslapius", "youtubinimams" ir kitkam kolkas uztenka, o pumpavimas isijungia po 12.00, taikaus pagal galimybes, kolkas ribojimo del virsyjimo nebuvo (jei po 300mb per diena gaunas 9gb tai kolkas neblokuotu). Tiesa naudojuos ne vienas yra ir kitas laptopas kuris zenkliai daugiau uz mane info siurbia smile.gif
Campanada
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 09, 16:35)
Tai rysys tas pats, tik prie sito lauko antena galima prijungti, paziurekite biteje jusu padengimo zemelapi jei kazkur netoli 3g signalas praeina tai pagautumete jei ne tada jau nekas... As pats sone tokios plonos plonos 3g juosteles gyvenu tai pagaunu
*

Viska radau kaip paziuret 4u.gif nu pas mane kazkaip ant ripos tarp situ:

EDGE (maks. 236 kb/s; vidutinis 120 kb/s)
GPRS (maks. 42 kb/s; vidutinis 35 kb/s)

Tai matyt nieko gero ir is sito stebuklo galiu nesitiket... doh.gif
Paliukas
QUOTE(Campanada @ 2010 02 09, 17:17)
Kazka as ne taip gal ziuriu, man rodo kad vis teritorija zalia. Paaiskinkit man prasau neismanelei kaip ten pasiziuret normaliai  4u.gif  blush2.gif
*

As gyvenu cia, prie tos plonos linijos kur (mobilusis internetas) pasirinkus, tokia plona raudona smile.gif
http://www.bite.lt/lt/about/network/covera...688965&z=14

Kai surasite savo vieta pasirinkite po zemelapiu "Nuoroda į šią vietą" ir idekite, tada ir primesim is akies ar verta prasideti ar ne wink.gif
silainiai
QUOTE(Campanada @ 2010 02 09, 16:17)
Viska radau kaip paziuret  4u.gif  nu pas mane kazkaip ant ripos tarp situ:

EDGE (maks. 236 kb/s; vidutinis 120 kb/s)
GPRS (maks. 42 kb/s; vidutinis 35 kb/s)

Tai matyt nieko gero ir is sito stebuklo galiu nesitiket...  doh.gif
*

Jooo, su tokiais greiciais ne kas... doh.gif Kaip tik siandien TEO pagrasinau, kad atsijungsiu, kai po 2 men baigsis sutartis ( nes uz 1Mb/s greiti+ vietini telefona, kuris niekam nereikalingas reikejo moket 80Lt/men). Susiprato, is kart pasiule sumazint mokesti iki 50Lt/men ir pakele greiti iki 4Mb/s . ax.gif
Campanada
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 09, 17:24)
As gyvenu cia, prie tos plonos linijos kur (mobilusis internetas) pasirinkus, tokia plona raudona smile.gif
http://www.bite.lt/lt/about/network/covera...688965&z=14

Kai surasite savo vieta pasirinkite po zemelapiu "Nuoroda į šią vietą" ir idekite, tada ir primesim is akies ar verta prasideti ar ne wink.gif
*

Nu va mano uzkampis:

Uzkampis

Kazkaip dingo man visas entuziazmas... doh.gif
Paliukas
QUOTE(Campanada @ 2010 02 09, 17:34)
Nu va mano uzkampis:

Uzkampis

Kazkaip dingo man visas entuziazmas...  doh.gif
*

Na jooo, nei esamas nei planuojamas nenudziugins...
Teks ieskoti kitu alternatyvu, cia siuo atveju gal koks palydovinis... bet kiek teko pries kelis metus dometis - nuotaikos nepakele kainos, pameginkit gal situacija pasikeite (kainu atzvilgiu)
Campanada
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 09, 17:56)
Na jooo, nei esamas nei planuojamas nenudziugins...
Teks ieskoti kitu alternatyvu, cia siuo atveju gal koks palydovinis... bet kiek teko pries kelis metus dometis - nuotaikos nepakele kainos, pameginkit gal situacija pasikeite (kainu atzvilgiu)
*

Gal galetumet pasiulyt pas ka kreiptis? Kur patys ieskojot? Man vyras visai nebeisgyvens be interneto irnesakyk.gif
Paliukas
QUOTE(Campanada @ 2010 02 09, 18:37)
Gal galetumet pasiulyt pas ka kreiptis? Kur patys ieskojot? Man vyras visai nebeisgyvens be interneto irnesakyk.gif
*

Cia vieni
Cia antri
Cia trecias
Cia ketvirtas
Ir t.t. "dvipusis palydovinis internetas" uzklausa pateikite visagaliam google smile.gif
Bet perspeju, kainos tikrai neturetu nudziuginti
Campanada
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 09, 18:47)
Cia vieni
Cia antri
Cia trecias
Cia ketvirtas
Ir t.t. "dvipusis palydovinis internetas" uzklausa pateikite visagaliam google smile.gif
Bet perspeju, kainos tikrai neturetu nudziuginti
*

Dekoju uz nuorodas, bent jau paziuresim ka jie siulo 4u.gif
BusyBee
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 09, 16:21)

Musu limitas dienos metu 10Gb, nakties - neribojamas apie metus ar puse (po to po 10lt kas men jei nori).

Taigi siuo metu namuose turiu apie dvi padalas HSCDPA berods signalo, pries tai iskelus siustuveli vos viena pagaudavau smile.gif Lauke iki triju padalu buna

Ir dar linksmoji dalis, jei su siek tiek investiciju, t.y. lauko antena uz 200lt stiprinanti 3g rysi, manau ir iki kokiu 4 padalu pasiekciau smile.gif

Be to "siuntimanams", jei turite galimybe paimti vodafona imones vardu ir pamoketi daugiau gausite uz 75lt+pvm/men 50GB
*

Malonu ir kitoj temoj susitikti smile.gif Ar galit paasikinti man moterishkei paprasciau ax.gif
1. Is kokio wifi ishsukot antenele?
2. Ar sita kombinacija wifi antenel + huawei yra tam, kad stipresnis rysys butu?
3. Ir is viso tas huawei yra tas pats kaip ir tas baltas Vodafone 'stickás'?
Paliukas
QUOTE(BusyBee @ 2010 02 15, 22:33)
Malonu ir kitoj temoj susitikti  smile.gif  Ar galit paasikinti man moterishkei paprasciau  ax.gif
1. Is kokio wifi ishsukot antenele?
2. Ar sita kombinacija wifi antenel + huawei yra tam, kad stipresnis rysys butu?
3. Ir is viso tas huawei yra tas pats kaip ir tas baltas Vodafone 'stickás'?
*

Malonu ir man smile.gif

Atsakau punktais:
1. wifi - routeris/modemas i kuri eina interneto laidas ir jis per belaidi signala perduoda i kitus kompiuterius. Tam kad perduotu - turi nedidele isukama antenele
2. Tikrai taip, pagerina (ne per daugiausiai, bet pagerina). Jei nepagerina, stai sis berniukas siulo stebuklus - lauko antenas uz berods 200lt, bet pats neisbandes smile.gif
3. I ji kaip ir i Vodafone stick'a statosi sim kortele, bet.... stick'a galite jungti tik prie vieno kompiuterio, o per huawei gali jungtis daugiau nei vienas kompiuteris.

Iki sausio naudojaus stick'u ir maniske stovedavo uz nugaros bei laukdavo kol baigsiu naudotis, tas pats budavo kai ji naudodavos biggrin.gif Dabar va salia sedi ir savuoju ramiai naudojas kol rasau
Džakonda'
Mes gyvenam 12 km nuo Vilniaus,norejom is pradziu teo paimti,bet reikejo pasirasyti sutarti 5 metams ir damoketi 6000 lt doh.gif visi kiti tiekejai pasake kad neteikia cia savo paslaugu,paemem omni cconecta.labai dziaugiosi kad jau birzeli baigsis sutartis doh.gif gal iki to laiko mezzon jau pas mus veiks,o gal rasiu koki kita tiekeja.
Gal jus zinot kokie tiekejai teikia palaugas Vilniaus raj.? g.gif
Paliukas
QUOTE(Džakonda' @ 2010 02 17, 12:08)
Mes gyvenam 12 km nuo Vilniaus,norejom is pradziu teo paimti,bet reikejo pasirasyti sutarti 5 metams ir damoketi 6000 lt doh.gif visi kiti tiekejai pasake kad neteikia cia savo paslaugu,paemem omni cconecta.labai dziaugiosi kad jau birzeli baigsis sutartis doh.gif gal iki to laiko mezzon jau pas mus veiks,o gal rasiu koki kita tiekeja.
Gal jus zinot kokie tiekejai teikia palaugas Vilniaus raj.? g.gif
*

Vilniaus raj.:
1. Omnis
2. Bite
Sitie tikrai, toliau galimi
3. Teo
4. Mezon
5. Vdnet dar kazkada per bangas siule, bet manes jau sake nepasieks (25km nuo Vilniaus)
6. Erdves
Na ir toliau ieskoti "google", "internetas vienkiemiams"
Džakonda'
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 17, 11:22)
Vilniaus raj.:
1. Omnis
2. Bite
Sitie tikrai, toliau galimi
3. Teo
4. Mezon
5. Vdnet dar kazkada per bangas siule, bet manes jau sake nepasieks (25km nuo Vilniaus)
6. Erdves
Na ir toliau ieskoti "google", "internetas vienkiemiams"
*

Omni turim,bite nenoriu,nes ieskau neriboto,Teo reikia damoketi 6000 lt doh.gif mezon dar iki musu nedaejo,erdves atsisake,vdnet reikes pasidometi g.gif
Aciu 4u.gif
BusyBee
QUOTE(Paliukas @ 2010 02 16, 00:07)
Malonu ir man smile.gif

Atsakau punktais:
1. wifi - routeris/modemas i kuri eina interneto laidas ir jis per belaidi signala perduoda i kitus kompiuterius. Tam kad perduotu - turi nedidele isukama antenele
2. Tikrai taip, pagerina (ne per daugiausiai, bet pagerina). Jei nepagerina, stai sis berniukas siulo stebuklus - lauko antenas uz berods 200lt, bet pats neisbandes smile.gif
3. I ji kaip ir i Vodafone stick'a statosi sim kortele, bet.... stick'a galite jungti tik prie vieno kompiuterio, o per huawei gali jungtis daugiau nei vienas kompiuteris.

Iki sausio naudojaus stick'u ir maniske stovedavo uz nugaros bei laukdavo kol baigsiu naudotis, tas pats budavo kai ji naudodavos biggrin.gif Dabar va salia sedi ir savuoju ramiai naudojas kol rasau
*

Ponas, jus mane stebinat - tiesiog visu galu meistras, zmogus orkestras biggrin.gif
O galit dar pasidalinti, kiek jums i menesi sitas malonumas kainuoja (wifi + huawei+ paslaugos mokestis)? ax.gif
Paliukas
QUOTE(BusyBee @ 2010 03 09, 13:11)
Ponas, jus mane stebinat - tiesiog visu galu meistras, zmogus orkestras  biggrin.gif
O galit dar pasidalinti, kiek jums i menesi sitas malonumas kainuoja (wifi + huawei+ paslaugos mokestis)?  ax.gif
*

Aisku galiu, huawei tai ir yra wifi viename smile.gif

O moku apie 60Lt/men (na keli berods litai dar plius) - planas standartinis, ta prasme sutartis 24men ir irenginio mokestis smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.