Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek kainuoja mūsų darbo laiko valanda
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Meger
Sveikutės 4u.gif

Parašysiu vieną istoriją ax.gif :

Istorija apie tai, kiek kainuoja viena valanda.
Kartą žmogus vėlai grįžo iš darbo namo - kaip paprastai, pavargęs ir suirzęs. Tarpduryje jis netikėtai išvydo bemindžikuojantį savo penkiametį sūnų.
-Tėti, ar galiu tavęs kai ko paklausti?
-Aišku. Kas gi nutiko?
-Tėti, o kiek tu uždirbi?
Tėvui tai buvo netikėta.
-Tai ne tavo reikalas! – pasipiktino jis. – Kodėl tu tai nori žinoti?
-Tiesiog šiaip - reikia. Pasakyk prašom, kiek tu uždirbi per valandą?
-Na, bus apie 500. O ką?
-Tėti… - sūnus pasižiūrėjo į jį iš apačios į viršų labai rimtomis akimis. – Tėti, ar tu galėtum man paskolinti 300 ?
-Tu klausei manęs tik tam, kad aš duočiau tau pinigų kokiam nors idiotiškam žaislui? – suriko tėvas. – Žygiuok greičiau į savo kambarį ir gulkis miegoti!.. Negalima gi būti tokiu egoistu! Aš dirbu visą dieną, grįžtu nusivaręs nuo kojų, o tu taip begėdiškai elgiesi.
Mažylis tyliai nuėjo į savo kambarį ir užsidarė jame. O jo tėvas taip ir liko stovėti tarpduryje niekaip negalėdamas išmesti iš galvos sūnaus prašymo. „Kaip jis išdrįso klausti manęs apie atlyginimą, o po to - prašyti pinigų?"
Praėjo kiek laiko. Tėvo širdis atlėgo, ir jis pradėjo svarstyti kiek kitaip: "Gal jam iš tiesų reikia nusipirkti kažką svarbaus. Velniai nematė tų 300, juk jis manęs niekad iki šiol nėra prašęs pinigų„.
Kai jis įėjo į vaiko kambarį, sūnus jau buvo lovoje.
-Sūneli, tu dar nemiegi? – paklausė jis.
-Ne, tėti. Tiesiog guliu,- atsakė berniukas.
-Aš, atrodo, buvau šiurkštus su tavimi,- tarė tėvas. – Man buvo sunki diena ir aš tiesiog nesusivaldžiau. Atleisk man. Štai pinigai, kurių tu prašei.
Berniukas atsisėdo lovoje ir nusišypsojo.
-Oi, ačiū, tėveli! – sušuko jis netverdamas džiaugsmu.
Po to jis pasirausė po pagalve ir ištraukė iš ten dar keliolika suglamžytų banknotų. Tėvas, pamatęs, kad vaikas jau turi pinigų, vėl įsiuto. Mažylis sudėjo visus pinigus į krūvą, kruopščiai perskaičiavo kupiūras, ir po to vėl pakėlė akis į tėvą.
-Kam tu prašei manęs pinigų, jei tu jų turi? – nesusivaldė tėvas.
-Todėl, kad aš jų turėjau nepakankamai. Tačiau dabar yra tiek, kiek reikia,- atsakė vaikas. – Tėti, čia - lygiai penki šimtai. Ar aš galėčiau nusipirkti valandą tavo laiko? Prašau, ateik rytoj iš darbo ankstėliau – aš noriu, kad tu pavakarieniautum kartu su mumis.

Istorijos moralas?

Moralo nėra. Tiesiog norėjosi priminti, kad mūsų gyvenimas yra per trumpas, kad visą jį atiduotume darbui. Mes neturime leisti laikui nelyg smėliui išbyrėti tarp pirštų nei mažos lo dalelės nepaskiriant tiems, kas iš tikrųjų mus myli - patiems artimiausiems žmonėms.
Jei rytoj mūsų nebeliks, mūsų kompanija gana greitai suras, kuo mus pakeisti, ir tik šeimai tai bus iš tikrųjų didelė netektis, apie kurią bus prisimenama dar labai ilgai.
Pagalvokite apie tai – juk neretai darbui mes atiduodame kur kas daugiau laiko nei šeimai.

O dabar padiskutuokime mirksiukas.gif
Papildyta:
Na, čia tiesiog padiskutuokime, kas svarbiau: ar karjera, ar šeima wub.gif
Rudenėja
Seima tarsi ir svarbiau, bet deja, reikia daug pasiekti, kad trumpai dirbdamas galetum islaikyti ta seima mirksiukas.gif
*sraige*
Nu ka tu lietuvoj pasieksi, vienetai arba turintys dedes, tetas pasiekia kazko, o kitais atvejais, turi dirbti kaip juodas arklys, jei turi sveikatos. Vogt irgi ne visi gali.

As tai manau, kad Lietuvoj niekad nebus, kad tu dirbsi vidutiniska darba, pvz. administratores, tai cia uzsieny net labai nieko darbelis , ane?- o ka cia uz tuos 800 lt as galiu su vaiku pragyvent, uz buta sumoket su masina vazinet? vat ir reikia dirbt antra darba, namo grizti tik pamiegot.Gerai, kad geras vaikas, o jei pradeda saibom eit ? Kas cia kaltas tada? Nieko nepadarysi, gyvenam tokioj saly, kur zmogus yra s...
Špoka
Man ir mano vyrui svarbiau seima.Butent todel musu nera Lietuvoje.... sad.gif Pasidare baisu, kai dirbau per Kaledas, per dukros gimtadieni, kai vakare ji jau nebesulaukdavo manes sugriztancios ir tekdavo pabuciuot tik miegancia....Vyras irgi- iseidavo 7 , grizdavo 10.... Teko apsisprest...
Kolkas nesigailiu group.gif
niekasnenorėjomirti
Jei paskaičiavus materialiai, tai nors aš ir nemažai uždirbu, tačiau laikas praleistas su šeima yra neįkainuojamas. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Labaiusiai tai pajutau kai man, vyrui ir dukrelei metus laiko reikėjo gyventi skirtinguose miestuose (dėl darbo).
JaHarta
QUOTE(*sraige* @ 2006 11 24, 09:50)
Nu ka tu lietuvoj pasieksi, vienetai arba turintys dedes, tetas pasiekia kazko, o kitais atvejais, turi dirbti kaip juodas arklys, jei turi sveikatos. Vogt irgi ne visi gali.

As tai manau, kad Lietuvoj niekad nebus, kad tu dirbsi vidutiniska darba, pvz. administratores, tai cia uzsieny net labai nieko darbelis , ane?- o ka cia uz tuos 800 lt as galiu su vaiku pragyvent, uz buta sumoket su masina vazinet? vat ir reikia dirbt antra darba, namo grizti tik pamiegot.Gerai, kad geras vaikas, o jei pradeda saibom eit ? Kas cia kaltas tada? Nieko nepadarysi, gyvenam tokioj saly, kur zmogus yra s...
*

Čia yra savęs guodimas.
O kas siekia, tas pasiekia.Be tetų, dėdžių ir tt ir aišku ne už 800 lt smile.gif
Šalis čia nieko dėta.
Papildyta:
O atsakant į klausimą: Svarbu ir tas ir tas. Tie dalykai yra susiję. Jei dirbsi už 800 lt , tai ir šeimai nebus gerai, kad ir praleisi su ja nemažai laiko.

Gal esu idealistė, bet aš už HARMONIJĄ 4u.gif Nepripažįstu sėdėjimo darbe iki išnaktų (tik nesakykit kad jus kažkas verčia sėdėt, pas mus darbe irgi kai kurie sėdi, bet aš į juos nesilygiuoju ir baigiu perauklėti darbdavius), kad ir už didelius pinigus.Bet ir nereikėtų aišku nieko nesiekt ir sėdėt namie, ir gaut 800 lt. Man netinka nei tas, nei tas.

Šiais laikais visiškai pasiekiamas toks variantas, kaip geri pinigai+žmoniškos darbo valandos mirksiukas.gif
Zyprexa
QUOTE(JaHarta @ 2007 02 24, 12:38)
Čia yra savęs guodimas.
O kas siekia, tas pasiekia.Be tetų, dėdžių ir tt ir aišku ne už 800 lt smile.gif
Šalis čia nieko dėta.
Papildyta:
O atsakant į klausimą: Svarbu ir tas ir tas. Tie dalykai yra susiję. Jei dirbsi už 800 lt , tai ir šeimai nebus gerai, kad ir praleisi su ja nemažai laiko.

Gal esu idealistė, bet aš už HARMONIJĄ 4u.gif Nepripažįstu sėdėjimo darbe iki išnaktų (tik nesakykit kad jus kažkas verčia sėdėt, pas mus darbe irgi kai kurie sėdi, bet aš į juos nesilygiuoju ir baigiu perauklėti darbdavius), kad ir už didelius pinigus.Bet ir nereikėtų aišku nieko nesiekt ir sėdėt namie, ir gaut 800 lt. Man netinka nei tas, nei tas.

Šiais laikais visiškai pasiekiamas toks variantas, kaip geri pinigai+žmoniškos darbo valandos mirksiukas.gif
*

man visada atrodė, kad bandant derinti vieną ir kitą nei vienai pusei nebus gerai. gal matau gyvenime tik juodą ir baltą, bet jei sieki karjeros šeima vis tiek nukentės verysad.gif
vaival
Tikrai pritriu nuomonei, kad galima suderinti darbą ir laiką, skiriamą šeimai (gerai uždirbant) smile.gif .
Tiesiog reikia turėti aiškų tikslą ir mokėti planuoti laiką.
Tai yra sunku ir gal ne kiekvienas tą gali padaryti (juk visi žmonės skirtingi blush2.gif ), todėl ir skiriasi pareigybės, atlygis ir gyvenimo tikslai...
Ziuzia
Planuoti laika gali tada, kai uzhduoti gauni ish anksto, kai to laiko dar kazhkoks rezervas yra... O kai visi darbai atskrenda nurodymais ish virshaus ir visada su terminu "reikejo vakar", nezhiurint i tai, kiek laiko reikia tam darbui atlikti, kai tave jau isheinanchia namo pagauna ant slenkscio ir kietai pasako, kad iki rytojaus ryto turi buti padaryta dar tas ir anas (kai tam darbui dar kokiu 8 val. reikia...), tai ka ten priplanuosi? Sedi, darai ir pamirshti apie miega...
aausraa
smile.gif
cheery
QUOTE(Ziuzia @ 2007 02 28, 14:47)
Planuoti laika gali tada, kai uzhduoti gauni ish anksto, kai to laiko dar kazhkoks rezervas yra... O kai visi darbai atskrenda nurodymais ish virshaus ir visada su terminu "reikejo vakar", nezhiurint i tai, kiek laiko reikia tam darbui atlikti, kai tave jau isheinanchia namo pagauna ant slenkscio ir kietai pasako, kad iki rytojaus ryto turi buti padaryta dar tas ir anas (kai tam darbui dar kokiu 8 val. reikia...), tai ka ten priplanuosi? Sedi, darai ir pamirshti apie miega...
*

tokiu atveju reikia keisti darbą mirksiukas.gif nebent jus tokia situacija tenkina.. unsure.gif
denaxa
Na,aisku,seima svarbiau,bet...kai nusibosta amzinai alkanas pilvas tai nori nenori rinksies darba.As taip dabar pasirinkau,vaikai mane jei ir mato,tai jau tokia nusikalusia,kad net nebesuprantu nieko,ka jos man papasakot nori.Bet uztat atsirado viltis is skolu islisti ir saldytuve jau sio bei to yra kartais ax.gif Tik vat miego labai truksta... doh.gif

Na,iseigines tai man laisvos priklauso,bet stengiuosi ir per jas darbo gauti,moka uz jas dvigubai mirksiukas.gif O dar jei nakti tai isvis neblogai gaunasi...
aretat
g.gif nelengvas klausimas, i kuri nera vieno atsakymo. As pati esu mokytoja, auginu dvi dukras, vad. po pietu, jei reikia as jau galiu jomis pasirupinti, bureliai ir visa kita, bet tada namo nesuosi daug darbo, uz kuri nelabai ka moka, bet per vaiku atostogas ir ypac vasara, man nereikia galvoti, kur jas det. Vyras yra paskendes savo firmoje, dirba ilgai ir zinoma, visa vaiku prieziura lieka man. Del to sakau, kad dirbsiu mokykloje, bent jau tol, kol vaikai bus mokykl amziaus, o apie karjera dviem seimoje galvoti tikrai neiseina, taigi tenka rinktis, man patys svarbiausi mano vaikai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Zyprexa @ 2007 02 25, 13:02)
man visada atrodė, kad bandant derinti vieną ir kitą nei vienai pusei nebus gerai. gal matau gyvenime tik juodą ir baltą, bet jei sieki karjeros šeima vis tiek nukentės  verysad.gif
*

drinks_cheers.gif
qwert
Kažin ar taip yra iš tikrųjų
milaaa
QUOTE(qwert @ 2009 05 24, 20:19)
Kažin ar taip yra iš tikrųjų
*

jus tik viena fraze mokat g.gif kad kartojat kaip papuga per visas temas doh.gif doh.gif
ar zinutes renkat tokiais budais bigsmile.gif doh.gif
Tadas_Blinda
QUOTE(milaaa @ 2009 05 25, 11:56)
jus tik viena fraze mokat g.gif kad kartojat kaip papuga per visas temas doh.gif  doh.gif
ar zinutes renkat tokiais budais bigsmile.gif  doh.gif
*

o vis del to, tai kaip yra is tikruju? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.