Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Normalios šeimos pajamos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
JaHarta
Pinigų niekad nebūna per daug....Kuo daugiau turi, tuo daugiau nori...

Bet pabandykim pažiūrėt realiai..Daug kartų diskutavom kas kiek gauna, ir tose temose užsimindavom KIEK NORMALU gauti, todėl ir sukūriau šitą tema...

Kokia yra minimali pinigų suma, šeimos pajamos per mėn, nuo kurių jau galima jūsų nuomone normaliai gyventi Lietuvoje konkrečiai Jūsų šeimai...
Tas "normaliai"- tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus požiūrio, požiūriai visų skirtingi, todėl galite žinutėje trumpai pažymėti kas jum yra normalu.....Na ir aišku ta suma gali keistis laikui bėgant, arba pasikeitus pajamoms, bet vis tiek, pafantazuokim biggrin.gif

Būkim realistiški, nu nes parašyt "man tai kuo daugiau tuo geriau" aišku lengva, bet būtų įdomu žemiškos, tikros sumos, nuo kurios pradedant Jūsų šeimai kaip jum dabar atrodo nieko netruktų smile.gif

Papildyta:
ai, dar pamiršau pridurti- juk kai kurie ir dabar gauna tiek, kad yra visiškai patenkinti, tada dar geriau- pažymėkit tiesiog jūsų dabartines pajamas smile.gif
taja:)
cha, kaip tik šią savaitę diskutavom su vyru šia tema bigsmile.gif

apsistojom ties 7000 litų riba, bet čia suma, kai jau turi būstą mirksiukas.gif į ją įeitų maistas, buitis, vaikų lavinimas, mašinų išlaikymas, kelionė į tolimus kraštus ir atostogos LT pajūryje .... mes keturiese cool.gif , šiuo atveju manau šeimos narių skaičius turi didelę įtaką sumai mirksiukas.gif

neįdėmiai perskaičiau blush2.gif 7000 čia jau gerai gyventi, normaliai užtenka pusės šios sumos 4u.gif
Isila
aš apsistojau ties 4tūkst. Su paskolos dengimu, visom komunalkėm ir kitom įprastinėm išlaidom, užtektinai liktų pramogom ir kitokiem dalykam šeimai nudžiuginti.
Meger
Mūsų šeima - 3 asmenys, gyvename nedideliame butuke ir mums pakanka apie 3500Lt gaunamos algos (buto paskola yra nedidelė), tad galiu teigti, kad mūsų pajamos yra normalios blush2.gif . Bet, jei paskaičiuočiau, kiek man reikia pinigų normaliam (su ženkliai didesniais poreikiais) gyvenimui, ta prasme, kad gyvenčiau name, važinėčiau į keliones ir t.t. - man atrodo, man normaliam gyvenimui reiktų bent 10 000Lt mėnesinių pajamų... blush2.gif wub.gif
taja:)
80 000 čia normaliai ohmy.gif o tai kiek tada gerai ir labai gerai doh.gif nežinočiau ką daryt su tokiais pinigais tongue.gif (aišku nekalbant apie verslo kūrimą, investavimą ir t.t.), bet kas mėnesį tiek išleisti schmoll.gif matyt mano fantazija ribota laugh.gif

beje, o kiek pačiai būtų jau normaliai ax.gif
JaHarta
Na man pačiai, būtent šiuo momentu atrodo kad nuo 10 000 kažkur smile.gif

O 80 000 tai man atrodo visai jau gerai, nepasakyčiau kad tai minimali riba smile.gif Na ką žinau, gal po kiek laiko nuomonė pasikeis, bet būtent šiandien, dabar, man taip atrodo smile.gif
anna
Neseniai aš irgi galvojau kažkur apie 10 000, bet čia pagal dabartinius poreikius,o kadangi vaikas auga,norim ir antro,tai manau ateity ir ta suma didės biggrin.gif
JaHarta
QUOTE(anna @ 2006 11 16, 14:49)
Neseniai aš irgi galvojau kažkur apie 10 000, bet čia pagal dabartinius poreikius,o kadangi vaikas auga,norim ir antro,tai manau ateity ir ta suma didės  biggrin.gif
*

Na man irgi tie 10 000 lt atrodo tik dabar, kai nėra vaikų, dviejų asmenų šeimai smile.gif
klumpele
Šiuo metu mūsų šeimos pajamos vid. per mėn būna apie 4000-5000 Lt (suma svyruoja priklausomai nuo vyro uždirbamų pinigų iš chalturkių, nes mano 1000Lt "pašalpa-alga" įtakos neturi.).

Aš galvoju, kad mes gyvename pakankamai gerai, na aišku, gal mano poreikiai nedideli ax.gif lotuliukas.gif Kartais netgi lieka pinigų mėn gale.

Taigi: Mes gyvename 3 kambarių bute, už kurį paskolos mokame 400 Lt per mėn.
Auklė 500 Lt mėn.
Maistas: 900 Lt perkame 1k į savaitę, o į darbą nešu sau ir vyrui pagamintą namie maistą, (gaunasi ir pigiau ir sveikiau)
Komunalkės: vid, apie 200 Lt per metus.
Kadangi dirbame su vyru šalia vienas kito, tai turime vieną mašiną, kurios eksploataciją apmoką vyro darbas.
Kas dar, pramogaujame kiekvieną savaitgalį, kas išeina per mėn apie 500 lt.
Nežinau, kol kas mums pinigų tikrai pakanka, dar ir po užsienio kurortus pakeliaujam ir Palangoje ilsimės. Pas gydytojus einame tik privačiai.
Drabužius perkames kartą į kokius 3 mėn. (neturiu jiems silpnybės lotuliukas.gif )
Prisimenu, vieną kartą vyras užkalė per mėn 10 000 Lt. Tai pirma mintis buvo: ką dabar sutokiais pinigais daryti doh.gif
Bet žinoma jie labai greitai išgaravo.

Aišku, jei statytumėmės namą, turėtume dvi mašinas, vaiką reiktų leisti į biūrelius, manau tokios sumos nebepakaktų g.gif

Papildyta:
Viskas priklauso nuo poreikių manau biggrin.gif
Hildė
Pastebėjau tendencingą svaigimą kainekurių nikų per financines temas.
Kiek uždirbam, tiek užtenka. Nebadaujam, atostogaujam reguliariai, lavinamės. Jokių paskolų neturim.
Perdaug pinigų žmogui turėt negalima, nes savo kompleksų pinigais vistiek neužkiši wink.gif
mamuliauske
g.gif Menesio seimos pajamos 4000-6000Lt. bet mums tai tik norma. Mokesciai uz buta, interneta ir kt. (kolkas butas) 600-800Lt. maistas 1200-2000Lt. (juk savaitgali visai smagu ir kavinese papietauti) vaiku mokslui 600Lt. (privacios pamokos, bureliai, aprangos) masinos apie 500Lt. plius kazkokiu drabuziu "vis" prireikia. Nekalbant, kad vaikams pirkom keleta muzikos instrumentu tai ne kokie keli simtai Lt. Patys megstam turiningai praleisti laisvalaiki: pakeliauti, teatrai, kinas savaitgaliais, nes ka vaikai is savo vaikystes prisimins....? Nemokama "pramoga" TV. doh.gif
Tai mums, kad tikrai viskam butu pakankamai as sakau reikia 10 000Lt per menesi, ir mes tikrai "nesedim" tik svajonemis apie dideles sumas, bet po zingsniuka einam keliu kuris duoda normalias pragyvenimo salygas.
JaHarta
QUOTE(sparow @ 2006 11 16, 15:02)
*

Turbūt tai parašei ne apie mane lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kas kam įdomu apie tą ir diskutuoja bigsmile.gif Jau geriau apie finanCus ( biggrin.gif ) negu apie kokį teliką lotuliukas.gif
O šiaip tai taip galima visas forumo diskusijas pavadint "svaigimas", o visus extra ar super senbuvius "svaigėjais", kadangi jų buvimo tendencijas kai kuriuose forumuose visada įmanoma įžvelgt, kitaip nebūtų senbuviais ir neturėtų tokio žinučių skaičiaus tongue.gif
mamuliauske
QUOTE(sparow @ 2006 11 16, 15:02)
Kiek uždirbam, tiek užtenka. Nebadaujam, atostogaujam reguliariai, lavinamės. Jokių paskolų neturim.
Perdaug pinigų žmogui turėt negalima, nes savo kompleksų pinigais vistiek neužkiši wink.gif
*

pinigai suteikia LAISVE gyventi kaip tu nori. Ne viena moteris su manimi sutiks, kad kaip gera apsipirkineti parduotuveje maista, kai visai ramiai neziuri i kaina, o tik i kokybe ir skanuma, kai vaikams perki tortus, saldainius siaip "treciadienio" proga. Pagal zmogaus poreikius pirmiausia yra maistas, poto bustas, kai sie poreikiai patenkinami gali ir sielai mintims duoti daug. Kuri moteris nenoretu rengtis ne is nukainavimu, o pagal naujausias kolekcijas....?
Apuokas
QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 16, 15:16)
pinigai suteikia LAISVE gyventi kaip tu nori. Ne viena moteris su manimi sutiks, kad kaip gera apsipirkineti parduotuveje maista, kai visai ramiai neziuri i kaina, o tik i kokybe ir skanuma, kai vaikams perki tortus, saldainius siaip "treciadienio" proga. Pagal zmogaus poreikius pirmiausia yra maistas, poto bustas, kai sie poreikiai patenkinami gali ir sielai mintims duoti daug. Kuri moteris nenoretu rengtis ne is nukainavimu, o pagal naujausias kolekcijas....?
*

Bet kiek galima valgyti tortų? Juk yra kažkokia norma dienos. Ir kad ir kokio brangumo jie bebūtų suvalgei kiek suvalgei. Na nusipirkai tortuko desertui sakykim uz 20. Bet juk nereikia 80 000 per mėnesį tokiems poreikiams. O ir baldų neperki kas mėnesį.
Na aš tikrai nežinau ką veikti su tokiais pinigais. Ir pasijaučiau ūbagė paskutinė čia su jumis doh.gif
JaHarta
QUOTE(Apuokas @ 2006 11 16, 15:21)
Bet kiek galima valgyti tortų? Juk yra kažkokia norma dienos. Ir kad ir kokio brangumo jie bebūtų suvalgei kiek suvalgei.  Na nusipirkai tortuko desertui sakykim uz 20. Bet juk nereikia 80 000 per mėnesį tokiems poreikiams. O ir baldų neperki kas mėnesį.
Na aš tikrai nežinau ką veikti su tokiais pinigais. Ir pasijaučiau ūbagė paskutinė čia su jumis  doh.gif
*

niu 80 000 lt tai jo, man irgi atrodo kad tai ne minimali riba...Negaliu pasakyt kad nesurasčiau ką su jais veikt, tikrai surasčiau, bet mano nuomone tai nėra norma, tai yra gerai smile.gif
O ubage nereik jaustis, kiekvienam savo smile.gif 4u.gif
mamuliauske
QUOTE(Apuokas @ 2006 11 16, 15:21)
Bet kiek galima valgyti tortų? Juk yra kažkokia norma dienos. Ir kad ir kokio brangumo jie bebūtų suvalgei kiek suvalgei.  Na nusipirkai tortuko desertui sakykim uz 20. Bet juk nereikia 80 000 per mėnesį tokiems poreikiams. O ir baldų neperki kas mėnesį.
Na aš tikrai nežinau ką veikti su tokiais pinigais. Ir pasijaučiau ūbagė paskutinė čia su jumis  doh.gif
*

O ar tau nesinori nuvaziuoti i Italija vien tik tam kad paklausyti operos, ar nuskristi lektuvu i Maskva i spektaklio premjera, nuvezti vaikus i pacias nuostabiausias vietas pasaulyje.....Mes to norime, o tam reikia p.i.n.i.g.u.
Apuokas
QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 16, 15:27)
O ar tau nesinori nuvaziuoti i Italija vien tik tam kad paklausyti operos, ar nuskristi lektuvu i Maskva i spektaklio premjera, nuvezti vaikus i pacias nuostabiausias vietas pasaulyje.....Mes to norime, o tam reikia p.i.n.i.g.u.
*

Pamenu buvo tokie tema ,,ar vaikas prabanga,,. Buvau apšaukta, iškoliota, nes norėjau, kad mano vaikas galėtų nuskirsti į kitą šalį ax.gif UUUj net baisu prisiminti bigsmile.gif Arba sakiau, kad jeigu yra toks dalykas kaip golfas, tai aš noriu jį žaisti... Na ten kažkaip neatsirado norinčių operos Italijoj paklausyti g.gif Būtumėt man padėję kautis lotuliukas.gif
Dabar supratau, kad su tokiom pajamom kaip šnekate, vaikas nėra prabanga ir, kad maisto užteks. Na o man- vis dar prabanga unsure.gif
Saga
Kiek uzdirba jusu vyras, kiek normali alga moteriai, kiek jus uzdirbate, kokios jusu seimos pajamos, kokios seimos pajamos yra normalios...... kiek GALETUMETE moketi paskoloms lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir kiek berasytum yra nenormalu, kadangi turime atskaitos taska uzdirbanti normaliai visi kiti kieno alga svyruoja nuo to atskaitos tasko yra NENORMALI...... lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir tie su NENORMALIOMIS algomis, nieko nesupranta, kadangi nieko nesiekia, netobuleja ...... ir t.t. ....... butent zinome jau kazkieno vyras kiek uzdirba kas men ..... kiek uzdirba tevai ir kiek ji uzdirba pati lotuliukas.gif lotuliukas.gif ....... nu is kur toks didelis noras internete garsiai skanduoti apie savo pajamas ir t.t. ..... nu idomu kaip zmones prekinasi savaiteje karta, kasdien, kaip planuoja finansus ir t.t. ...... o cia g.gif g.gif g.gif ..... cia toks nesvietiskas cekavumas istisai vien tokiomsi temomis kalbetis ar noras pasirodyti?
klumpele
Juokinga, kai žmonės, sako kad pinigų niekada nebus gana lotuliukas.gif
Nuvažiuokit į Indiją mirksiukas.gif , kad suprastumėte kaip jūs gerai ir KOMFORTIŠKAI gyvenate.
Jei aš gaučiau 80 000 per mėn. tai tikriausiai atiduočiau dauguma jų vaikų namams.
Man materialinės vertybės neturi prasmės, važinėjau su puvėku opeliu ir buvau laiminga, dabar važinėju su nauju pasatu ir nesijaučiu nė kiek laimingesnė.
mamuliauske
[: ir tie su NENORMALIOMIS algomis, nieko nesupranta, kadangi nieko nesiekia, netobuleja ...... ir t.t. .......

Tobulejimui reikia pinigu, gerai jei kiti sugeba su mazomis pajamomis save lavinti.
Taip galima gera knyga perskaityti pasiemus is bibliotekos, bet man norisi surinkti savo biblioteka, kad vaikams viskas visada butu po ranka. Galima ir Travel kanala ziureti, bet geriau paciam tai pamatyti ir patirti. Ir dar.... psichologu yra irodyta, kad "alkanas" zmogus yra piktas. Alki as ivardinu nebutinai fiziska, o daugiau kai zmogus gyvena siokiam tokiam finansiniam diskomforte, tai dvasinio tobulejimo tikro nera, dazniausiai buna poza, kuri tokiu budu dengia trukumus.
lukne1
nezinau, su tais pinigais kazkokia mistika...vis ju nelieka ir gale menesio pritruksta:) musu pajamos yra apie 5000 lt per menesi, esam dviese ir laukiam trecio...nemokam jokiu paskolu, bet pinigu irgi neturim....kur isleidziam - neaisku.gal tie pinigeliai garuoja????smile.gif
palang-mamyte
bigsmile.gif tema neissemema, kiek uzdirbi tiek mazai, 2000 ar 10000 ar 80000lt vis sugalvoji kur padeti lotuliukas.gif as garantuoju kad ir milijonas mazai pasirodytu( per menesi). manau kad didejant pajamom keiciasi poreikiai ir nieko cia nepadarysi. linkiu kad visoms(zinoma ir man) pajamos tik didetu ir jokiu budu ne atvirksciai. 4u.gif
Hermion@
Man irgi atrodo, kad kiek turėsi pinigų, tiek jų neužteks hihihi.gif Kalbant realiai (aš ne snobė ir pofik man tos operos, vaikystėje lankiau muzikos mokyklą ir nemokamai jų prisiklausiau doh.gif ), mano kortelėje mėnesio pabaigoje pastoviai būna apie -1000, taigi prie mūsų tikrųjų pajamų pridėjau tūkstantį litų 4u.gif
Shyna
Mes dviejų asmenų šeima gaunam apie 4000, bet šiuo metu atrodo mažoka. Tai todėl, kad neseniai nusipirkom butą ir jį įsirenginėjam. Tai tenka taupyti stambesniems pirkiniams. Ėmėm vartojamąją 8 000 lt, bet tuoj išgaravo - vien buitinė technika 5000 kainavo. Mokam buto paskolą beveik 1000 lt, dar lizingų keletas.

Šeip jaučiuosi laiminga ir vienintelis dalykas kad tenka apsišarvuot kantrybe - negaliu susipirkt visko iš karto. Na ir dar neprošal būtų gaut atlyginimą apiformintą sodroje, nes dekretinėms dar nepradėjau uždirbinėt (viską gaunu autorinėmis) - tai vis atidėliojam vaikelį...
Kira
Dabartinėje situacijoje mums užtektų 3000 lt pilnai smile.gif Aišku, jei sugalvotume pirkti būstą ir turėti vaiką, tai dar poros tūkstančių reikėtų, bet iš esmės jei dabar gautume 3000, tai galėtume gyventi taip, kaip norime smile.gif Ir mokslams užtektų, ir automobilį paremontuoti, ir kurui, užsiimti pomėgiais ir panašiai. Maistui ir dabar užtenka, tik kartais pomėgiams neužtenka, tenką kažką rinktis, kažko atsisakyti. Nors šiaip ir dabar gerai gyvenam smile.gif
#Mia#
QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 16, 15:27)
*

Bet tai normalus pragyvenimas ar prabanga?
As bent normalu pragyvenima suprantu kai nereikia taupyti maistui, turi busta (nors gal kitam nuomotis patogiau), gali nuvaziuoti i 1-2 keliones per metus, nueiti i kavine, teatra, koncerta. o karta per du menesius vaziuoti i keliones man rodos jau prabenga, nes dirbant normalu darba net tiek atostogu neturesi (apie savaitgalines keliones nekalbu, nes ar daug miesto gali pamatyti per 1,5 dienos)
Fijona
Kai jau zmones pradeda skraidyti i Paryziu, kad kavos isgertu - uzjauciu. Pinigu yra, o issokt auksciau bambos - niekaip neiseina. As uztai, kad gyvenime visada truputi truktu, antraip visokios depreesijos prasideda, prasmes ieskojimai rolleyes.gif
klumpele
QUOTE(Fijona @ 2006 11 17, 13:43)
Kai jau zmones pradeda skraidyti i Paryziu, kad kavos isgertu - uzjauciu. Pinigu yra, o issokt auksciau bambos - niekaip neiseina. As uztai, kad gyvenime visada truputi truktu, antraip visokios depreesijos prasideda, prasmes ieskojimai  rolleyes.gif
*

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
mergyte_
na man atrodo kokiu 4000 uztektu..jei neturi jokiu paskolu tik gyveni sau ir viska turi.. bigsmile.gif bet cia kaip kalbama, kad reikia 80 000 gausi tokias pajamas noresi 1000 000 i menesi ju niekada nebus per daug... o i paryziu skristi kavytes isgerti tai man jau ispysdejimas suprantu apsipirkti apziureti miesta, sali... ax.gif atsimenu viena syki su drauge vaziavom 60 km suvalgyti pyrago..bet cia buvo jaunyste kvailyste..bet buvo labai faina... lotuliukas.gif
mamuliauske
QUOTE(Fijona @ 2006 11 17, 13:43)
Kai jau zmones pradeda skraidyti i Paryziu, kad kavos isgertu - uzjauciu. Pinigu yra, o issokt auksciau bambos - niekaip neiseina. As uztai, kad gyvenime visada truputi truktu, antraip visokios depreesijos prasideda, prasmes ieskojimai  rolleyes.gif
*

Zmogus ir progresuoti pradejo vien tik tam kad lengvinti savo gyvenima. Galima butu gryzti ir i senove, sava karvyte, savos vistytes, savo parsiuka, savo darziuka raveti, ir taip sukantis pamirsti, kad esi laisvas zmogus, o ne vergas savo pilvui.
Cia plepa dauguma issilavinusiu zmoniu, juk visi gerai zinome poreikiu piramide: patenkinus butiniausius poreikius, ieskai savo dvasiniu poreikiu israiskos ir normaliai mastanti zmogu depresijos nuo pinigu pakankamumo tikrai nekankina, vat priesingai kai ju nera tada kraustomasi is proto.

"Geriau buti pavydo negu gailescio objektu. "

Herodotas
Uvė
keturių asmenų kasdieniams poreikiams, manau, reikia 5500-6000 lt. maistui, mokesčiams, aprangai, knygoms, vaikų ugdymui, savaitgalio pietums restorane ir kt.
klumpele
QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 17, 14:16)

"Geriau buti pavydo negu gailescio objektu. "

Herodotas
*

Pavydo darant gerus darbus taip, o pavydo kad vazineju nauju ferrari, mazu maziausiai juokinga.
O dar juokingiau, kai a la ispruse zmones skiria juos savo a la lavinimui t.y skridimui i "paryziu kavos gerti", vietoje to, kad pvz per sventes pasiimtu vaikiuka is vaiku namu prie savo sventinio stalo.

Nesuprantu, kodel zmones taip sureiksmina materialines vertybes...
Aries
manau, kad mums (2 suaugę+2 darželinukai) pakaktų 5 000 lt per mėnesį. tam kad normaliai pavalgyt, atnaujinti garderobą karts nuo karto, nueiti papramogauti, kartą į metus pavažuoti visa šeima paatostogauti, pasidaryti šiokį tokį remontą ir kas mėnesį atsidėti juodai dienai po keletą šimtų. turim savo butą. tiek užtektų... pradžiai, kad pasijusčiau tvirtai smile.gif
šiuo metu šeimos pajamos yra apie 2 500 - 3 500 lt per mėnesį (klaipėda). iš bado netinstam, bet... mažai. užtenka: pavalgyt, užpilti kuro į mašiną, nuvesti vaikus į kavinę vieną kartą per mėnesį, sumokėti mokesčius... kai labai spaudžia, tenka kokį vaistą, rūbą ar batą pirktis smile.gif. žodžiu, aš jaučiuosi pavargus nuo sąskaitų mokėjimo sad.gif
Fijona
QUOTE(mamuliauske @ 2006 11 17, 14:16)
Zmogus ir progresuoti pradejo vien tik tam kad lengvinti savo gyvenima.
*

Kalbame apie riba, kai pinigai gyvenimo jau negali palengvinti. As nezinau, kiek man yra "normalios" pajamos. Zinau tik tiek, kad dabartiniu man su kaupu uztenka. Jei netureciau paskolos - apskritai reiketu galva sukti, ka su tais pinigais daryti. Bet nuo to gyventi nei lengviau, nei sunkiau. Dirbu ne todel, kad daug uzdirbciau, o todel, kad idomu. Bet apie tai cia niekas nekalba, tuoj ir mane prades mokinti, kad neiniciatyvi, nesiekianti daugiau smile.gif .
Bajm
mano nuomone 4 asmenų šeimai pakaktų apie 10 tūkst. Lt - maždaug primetu: 2 tūkst. būsto paskola, 1-1,5 tūkst. maistas, 500 Lt komunaliniai mokesčiai, mašinos 500-1000 Lt, iki 1000 Lt įvairūs būreliai, pramogos, sportas

visa kita - atostogoms, remontui, baldams, gimtadieniams, vaikų stovykloms, savaitgalio išvykoms, santaupoms juodai dienai

taip turėtų gyventi vidurinioji klasė, t.y. visuomenės pagrindas
Mamučia
Karta per mokymus dariau paprasta testa.kiek reikia pinigu normaliai progyventi(be prabangos)Obsoliuciai visiem isejo nuo 10000-15000 lt.
Klausimas buvo labai paprastas,kiek jum reikia pnigeliu ,kad butu komfortiska gyvent
1.Bustas(nuoma,paskola,atidet ,kad pakeist i didesni, remontas)
2.Maistas,kad ne ziureti ,kur akcija ,ar pigiau.bet ir nevalgiti kas dien raudonu ikru
3.komunalines paslaugos
4.telefonai
5.kuras
6.masyna(lizingas,remontas,atidejimas pakeisti i kita)
7.Draudimai(pensiinia,sveikatos,masynu,busto ,ir tt)
8.Apranga(kad ne secon handas,bet ir ne armani)
9.Vaikai(mokslas ,burialiai,darzialiai,aukles)
10.Knygos,kasetes
11.Pramagos(kinas ,boulingas,kavines)
12.Sventes(kaledos ,gymtadieniai ir panasiai)
13.Sveikata(vaistai,vitaminai,gyditojai,sportas,pirtis,baseinai ir panasei)
14.stambus planuojami pirkiniai(baldai,televizoriai,vezimeliai ir tt)
15.poilsis,pagal mane blush2.gif maziausiai 2 kartus i metus,vienas tik tevai wub.gif ,kitas su vaikais
16.atidejimas juodai dienai
17.Grozis(kirpikla,manikiuras,pedikiuras,masazas,kosmetika,kuno prieziura)
18.buities preziura(priemones,retkarciais valitoja(nors karta i savaite,na cia jau man blush2.gif )
19.pagalba senialiams
20.pagal poreiki
Pabandikit paskaiciuot,ne bandant tilpti i kazkokia summa,o rasikit tiek,kiek noretumite leisti.
pv mes dabar provalgom 800 lt(as ziuriu i kainas ir kartais nenuperku actimeli blush2.gif O noreciau 1500 lt,kad neziuret ar akcija,tesiogpirkti mano magstamiausia bondueli,o ne globus zirnelius. doh.gif
g.gif
JaHarta
Įdomi sistema 4u.gif Kažkaip panašiai ir skaičiavom, bet tik ne taip smulkiai, o dabar kai taip smulkiai suskaičiavau tai išėjo pagal tavo punktus 8900, na galima sakyt 9000 lt smile.gif Galvojau bus daugiau smile.gif tiesa, 9 ir 19 punktų nėra (vaikų nėra, o ir seneliam kol kas padėt nereik).
Japoniene
QUOTE(klumpele @ 2006 11 16, 16:30)
Nuvažiuokit į Indiją mirksiukas.gif , kad suprastumėte kaip jūs gerai ir KOMFORTIŠKAI gyvenate.
Jei aš gaučiau 80 000 per mėn. tai tikriausiai atiduočiau dauguma jų vaikų namams.
Man materialinės vertybės neturi prasmės, važinėjau su puvėku opeliu ir buvau laiminga, dabar važinėju su nauju pasatu ir nesijaučiu nė kiek laimingesnė.
*

Dabar jau man juokinga lotuliukas.gif lotuliukas.gif Kad nuvažiuoti į Indiją vėlgi reikalingi pinigai paprasčiau į kokį šiukšlyną nuvažiuoti ir manau užteks.
Toks klausimas: kai važinėjai su suplyšusiu opeliuku, kas jį remontuodavo kas mėnesį? Nejaugi nė karto nesupykai ant savo opelio, kai jis žiemą imdavo ir sulūždavo kur nors už miesto ar dar bjauresnėje vietoje, o telefonas blokuotas nes neturėjai pinigų apmokėti sąskaitą?
Tokių situacijų šimtai, nesakau kad pinigai pats svarbiausias dalykas bet deja jie reikalingi gyventi normaliomis sąlygomis.
Bepiga skelbtis kad esi nematerialistė ir nerūpi pinigai, kai apie juos nereikia galvoti (iš kur jų gauti, kad nupirkti vaikui batus, rūbelius galų gale kad ir tau pačiai kojos nešaltu ir nereikėtų žiemą atsisakyti pasivaikščiojimų žiemą po mišką nes neturi normaliai šiltų rūbų....)
Čia tik reakcija į tokius pasisakymus, šiai dienai su vyru uždirbam proto ribose, aišku pinigų reikia vis daugiau bet čia jau poreikių tenkinimas o ne išgyvenimas.smile.gif
Augustina
Aš balsuoju už 10 000 Lt (trys šeimos nariai). Manau už tokią sumą galima gyventi normaliai.
Juokinga, kai pradedama kalbėti, kad kiek bebūtų pinigų, tiek jų bus mažai. Be abejo ir po 80 000 Lt gaunant kas mėnesį aš surasčiau kur juos panaudoti, bet tai jau būtų prabangos dalykas. Galų gale ir labdarai būtų galima paaukoti. O kad gyventi normaliai Lietuvoje su lietuviškomis kainomis 10 000 Lt bendros šeimos pajamos būtų pats tas.
Apuokas
QUOTE(klumpele @ 2006 11 16, 15:30)
*

O naujas pasatas, tai čia kelintų metų? Jei jau taip nerūpi materialinės vertybės? g.gif
#Mia#
QUOTE(Mamučia @ 2006 11 17, 18:09)
Karta per mokymus dariau paprasta testa.kiek reikia pinigu normaliai progyventi(be prabangos)Obsoliuciai visiem isejo nuo 10000-15000 lt.
....

Visko necituoju, tik biski padidintai gaunasi. Nes pvz. turim normalu buta (paskolu nemokam), bet ruosiames keisti i nama. Galima statyti (ir gausis max 400000 (nes sklypas yra) - t.y. be baseinu, sporto sales, pirciu komplekso...), o maciau parduodama nama su isvardintais dalykais - 2500000. Visai nieko butu biggrin.gif Tai tada ir 80000 per men neuztektu, bet velgi - tai prabanga, o ne normalus gyvenimas.
JaHarta
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 18, 11:22)
Visko necituoju, tik biski padidintai gaunasi. Nes pvz. turim normalu buta (paskolu nemokam), bet ruosiames keisti i nama. Galima statyti (ir gausis max 400000 (nes sklypas yra) - t.y. be baseinu, sporto sales, pirciu komplekso...), o maciau parduodama nama su isvardintais dalykais - 2500000. Visai nieko butu  biggrin.gif  Tai tada ir 80000 per men neuztektu, bet velgi - tai prabanga, o ne normalus gyvenimas.
*

Tai čia tiesiog pasisekė jum kad paskolų nemokat, o daugumai jaunų šeimų tai tenka imt, nes buto niekas nenuperka, perkasi patys....O paskolą mokėt reik nemažą šiais laikais, apie 2000 smile.gif
Mamučia
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 18, 12:22)
Visko necituoju, tik biski padidintai gaunasi. Nes pvz. turim normalu buta (paskolu nemokam), bet ruosiames keisti i nama. Galima statyti (ir gausis max 400000 (nes sklypas yra) - t.y. be baseinu, sporto sales, pirciu komplekso...), o maciau parduodama nama su isvardintais dalykais - 2500000. Visai nieko butu  biggrin.gif  Tai tada ir 80000 per men neuztektu, bet velgi - tai prabanga, o ne normalus gyvenimas.
*

jAI RUOSIATIS STatyti nama,tai anksciau atidejot,ar paslkala emet,ar uzdirbt planuojat po 80000 i men. thumbup.gif
Bet as rasiau realiai.viska surasykit ir pamatisit kas iseis. g.gif
As ne manau,kad namas prabanga.Nors Kaune uz 2500000 ,tai tikrai prabangus namukas thumbup.gif Nes turint ziame pasistatyt uz 500000 tikrai galima(plavali,znaem)
O as tam sarasiuke nieko ipatingo nerasiu g.gif Tik viskas,kad gyvent butu komfortiska ir saugu. g.gif
Veitė
Kiek uzdirbam tiek ir pakanka, ir visuomet taip buvo. Budami studentais isgyvendavome uz 1500 su visom nuomom, kelionem i vilniu traukiniu ir pan. Dabar pajamos isaugusios, bet lygiai taip pat iseina pragyvent. Nevarzome saves, uztenka auklei. kelionems ir pramogoms. Balsavom uz 6000Lt/menesiui. Is sios sumos dabar ir gyvename. Svarbiau protingai isleisti pinigus
Mamučia
QUOTE(Veitė @ 2006 11 18, 23:09)
Kiek uzdirbam tiek ir pakanka, ir visuomet taip buvo. Budami studentais isgyvendavome uz 1500 su visom nuomom, kelionem i vilniu traukiniu ir pan. Dabar pajamos isaugusios, bet lygiai taip pat iseina pragyvent. Nevarzome saves, uztenka auklei. kelionems ir pramogoms. Balsavom uz 6000Lt/menesiui. Is sios sumos dabar ir gyvename. Svarbiau protingai isleisti pinigus
*

mes 5 ese isgfyvendavom sunkiu momentu uz 500lt. g.gif
#Mia#
QUOTE(JaHarta @ 2006 11 18, 14:02)
Tai čia tiesiog pasisekė jum kad paskolų nemokat, o daugumai jaunų šeimų tai tenka imt, nes buto  niekas nenuperka, perkasi patys....O paskolą mokėt reik nemažą šiais laikais, apie 2000 smile.gif
*

As jau ne pirma karta ta pati sakau (net ir diskutuojant su tavim biggrin.gif ) mums niekas buto nepadovanojo, negavom palikimo ir t.t. pasiekem savo darbu. Ir dabar nemokam paskolos nei 2000 nei 200

QUOTE(Mamučia @ 2006 11 18, 21:02)
Bet as rasiau realiai.viska surasykit ir pamatisit kas iseis. g.gif
As ne manau,kad namas prabanga.Nors Kaune uz 2500000 ,tai tikrai prabangus namukas thumbup.gif Nes turint ziame pasistatyt uz 500000 tikrai galima(plavali,znaem)
O as tam sarasiuke nieko ipatingo nerasiu g.gif Tik viskas,kad gyvent butu komfortiska ir saugu. g.gif
*

Tai as uztat ir sakau: kaip skaiciuosi. Gali prasisukti su 400000, bet gali nepamaisyti ir 2500000. skaiciai fantastiskai skiriasi ir kuriuos skaicius naudoti normaliam gyvenimui?
Augustina
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 19, 01:17)
Tai as uztat ir sakau: kaip skaiciuosi. Gali prasisukti su 400000, bet gali nepamaisyti ir 2500000. skaiciai fantastiskai skiriasi ir kuriuos skaicius naudoti normaliam gyvenimui?
*

Na, normaliam gyvenimui manau reikėtų skaičiuoti taip: 4 žmonių šeimai reikia namuko maždaug 200-250 kvadratų. Tokį namuką su įrengimų (baldai, šviestuvai ir t.t.) galima pasistatyti maždaug už 500 000 - 600 000 Lt. Žemė dar kainuoja maždaug 50 000 - 100 000 Lt (ne miesto centre, bet netoli kokio didmiesčio). Tai reiškia normaliam gyvenimui namuko reikia maždaug už 550 000 - 700 000 Lt. Kaina didės nuo pasirenkamų medžiagų ir baldų kainos. Galima juk pirkti vienetinius baldus, kur kavos staliukas kainuoja 3000 - 4000 Lt, bet tai jau prabanga. Paprastą, neblogos kokybės staliuką juk galima nupirkti ir už 600 Lt.
JaHarta
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 19, 00:17)
As jau  ne pirma karta ta pati sakau (net ir diskutuojant su tavim  biggrin.gif ) mums niekas buto nepadovanojo, negavom palikimo ir t.t. pasiekem savo darbu. Ir dabar nemokam paskolos nei 2000 nei 200
*

O aš ir nerašiau kad jum kažkas tą butą padovanojo, norėjau ką kitą užakcentuot- kad šiuolaikinei jaunai šeimai, tai yra jaunuoliam ką tik pradėjusiem dirbt, jaunom šeimom, kuriem niekas nedavė buto, tenka imtis paskolą, nes greitu metu net ir po 20 000 lt per mėn užsidirbant pats gero buto nenusipirksi...Dabar tiesiog tokie laikai wink.gif Kur tu gausi pusę ar net trečdalį milijono????Pvz mano tėvai irgi be paskolų pirkos, nes buvo kiti laikai smile.gif
#Mia#
QUOTE(JaHarta @ 2006 11 19, 12:06)
O aš ir nerašiau kad jum kažkas tą butą padovanojo, norėjau ką kitą užakcentuot- kad šiuolaikinei jaunai šeimai, tai yra jaunuoliam ką tik pradėjusiem dirbt, jaunom šeimom, kuriem niekas nedavė buto, tenka imtis paskolą, nes greitu metu net ir po 20 000 lt per mėn užsidirbant pats gero buto nenusipirksi...Dabar tiesiog tokie laikai wink.gif Kur tu gausi pusę ar  net trečdalį milijono????Pvz mano tėvai irgi be paskolų pirkos, nes buvo kiti laikai smile.gif
*

Ir visi butinai turi moketi po 2000LT? lotuliukas.gif Man tik labai idomus skaiciavimai: reiktu tiek uzdirbti, nes paskola butu tokia. O as parasiau tris variantus: 1) paskolu nereikia,
2) paskola butu kokia 2500,
3) paskola butu kokia 6500.
Kuris variantas teisingas, norint ivertinti normalios seimos pajamas?
Ir tavo pacios variantu: issimoki paskola uz 2000LT/men ir daugiau jokiu planu nebeturi? Ar jie nesiskaiciuoja i normalias pajamas. Kur ta riba?
Aisku, labai dekui, kad pagal mano postus sulyginai su savo tevais, tikiuosi pagal gyvenimiska patirti biggrin.gif . Tik siulau greiciau tos patirties igyti, nes amzius tai desimtmeciu nesiskiria lotuliukas.gif
snapi
Manau mūsų šeimai užtenka ir 2000 Lt biggrin.gif gyvenam tryse..ir nieko sau nestokojam...aišku uždirbam daugiau....kiti lieka taupymui...
Pinigus ir jų leidimo būdą apsprendžia kiekvienas sau..kitam ir 100 000 lt gali būti permažai lotuliukas.gif Esmė ura tai kaip tu pats paskirstai savo pinigus....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.