Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: iš ko pragyvena jūsų šeima?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
ramuneb
įdomu
Medeina
Mes gyvenam iš algų wink.gif
Rasma
Mes gyvenam iš atlyginimų ir artimųjų paramos, tiksliau tėvų paramos..mano tėveliai gyvena nuosavame name, tai turi daržą, vyro mamytė irgi rūpinasi daržais, sodu, tai jau "remia" mus daržo, sodo gėrybėmis rolleyes.gif Proga prie progos man mama bevaikščiodama po parduotuves dar vis susigundo man nupirkt kokį drabužį, tai jau parama juk irgi wub.gif Tėvų jau nieko nebeprašau, bet tėvai yra tėvai..vis pasiteirauja kaip mums materialiai sekasi, vis ką nors padovanoja be progos..net nejauku...
Jei labai trūksta pinigų, tai skolinuosi iš mamos, bet po to visada jai juos atiduodu, net jei ji sako "nereikia". Stengiamės gyventi savo jėgomis, bet kadangi nesu labai racionali materialiuose dalykuose, o dar plius kiek išdalinu visokioms pagalboms, tai ištikus bėdai niekada neturiu jokių santaupų..Jau kiek reikėjo dėl sveikatos problemų, tiek skolindavausi.
Čiauškutė
Is savo verslo ir dar tevams padedam , o kazkada senai is algu gyvenom sad.gif tik nezinau ar dabar pavyktu taip isgyvent jei tektu sugrizt prie to pacio g.gif
Kaip liaudies ismintis sako : neissizadek ubago terbos ir lazdos .
Bet geriau taip negalvot huh.gif
lengvute
mes gyvenam iš atlyginimų, pašalpų, artimųjų paramos, alimentų ir papildomų darbelių-mano -už straipsnius, vyro-už papildomus baldų surinkimus.Bet vis tiek mažai unsure.gif
Brazile
Is atlyginimo wacko.gif
siaubute
Algos, stipendijos, alimentai.
Muse
Is atlyginimu, mano ir vyro. Ir asiku, noretusi didesniu wink.gif Bent dvigubai laugh.gif
Saga
jau dabar ir man idomu, o koks tikslas tu visu apklausu? blink.gif blink.gif blink.gif
ramuneb
tikslo-jokiio , tiesiog įdomu pasidarė, gal dėl to, kad bandau sužinot, kas iš ko ir kaip pragyvena, nes patiems yra dabar labai sunku finansiškai, tiesiog viskas varo į neviltį, vaikas sunkiai susirgo-nežinia ar kompensuos ligonių kasos sanatorinį gydymą, dar visokių finansinių sunkumų prieš tai turėjom, kad sėdim galima sakyt tušti.......iš to turbūt ir kilo mintis paskelbti šią apklausą bei apklausą šeimos pajamos, tiesiog norėjosi sužinoti, kaip kitos šeimos gyvena...... wink.gif
Neringicka
Mes, tai gyvenam is savo verslo. Kitaip sakant viskas musu teciui ant peciu smile.gif Geras tas musu tetis thumbup.gif clap.gif
subalansuota
Mes gyvenam iš atlyginimu, nu dar mano tevai apdovanoja mus daržo gėrybėmis, kai bent 1 karta į mėnesį pas juos nuvažiuojam, nes jie gyvena už 130 km. nuo mūsų. rolleyes.gif
Sara
QUOTE (vituly @ 2004 10 14, 14:46)
Mes gyvenam iš atlyginimu, nu dar mano tevai apdovanoja mus daržo gėrybėmis, kai bent 1 karta į mėnesį pas juos nuvažiuojam, nes jie gyvena už 130 km. nuo mūsų. rolleyes.gif

jo, musu tevai irgi apdovanoja darzovemis, nors jie gyvena uz 230 km nuo musu laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
*Varlė*
Gyvenam tik iš algų ir avansų. Gavę algas sumokam mokesčius, lizingus, paskolas. O likusius pinigus padalinam į tiek dalių, kiek liko savaičių iki algos. Ir bandom išsiversti. Parama iš tėvų - daržovės. Materialiai patys save išlaikom. Nors dažnai likus savaitei iki algos nebeturim jokių finansų. Sunku, bet gyventi įmanoma.
mamulia
neradau sau tinkamo balsavimo varianto,o gyvenu is algos (savo) ir alimentu.
Vandenis66
Is savo verslo , o zmona savo uzdirbtus pinigus isleidzia sau smulkmenoms wink.gif
Motina
Gyvenam iš algų wink.gif. Sau užtenka. Gerai, jei manoji būtų didesnė g.gif. Bet bent jau laiko vaikams galiu daugiau skirt biggrin.gif
vedeja
Is atlyginimo ir tevu paramos.
langana
Nu neradau tinkamo varianto. Pastovias pajamas gaunu tik aš, vyras kartas nuo karto vieną kitą šimtą, 50 lt. už vaiką, tėvai turi sodą, tai bulvės, morkos iš ten. Na, kai visai nebėra pinigų, tai irgi tėvus "melžiu" blush-anim-cl.gif
zarija
Sveikutes heart.gif

Mes visaip isgyvenam. Siuo metu gaunu 70% atlyginimo ir vyro alga, bei buto nuoma, na dar negavau, bet tureciau gauti uz vaika 50lt...Bet va isdalinam bankui uz paskolas..mes neturim kol kas savo verslo, tik nekilnojamo turtelio nemazai, kuri butina remontuot. tevai padeda darzovemis, nes turi savo sodyba ir ten mes su savo seimyna nuvaziuojam padirbet, o kaip ka patys savo sode pasiauginam smile.gif..vis sio to pirkt nereikia.... Pas mus viskas sena ir isklere sad.gif bet ir to pries kelis metus neturejo, o dabar naujinames, todel buna dienliu, kai centukus skaiciuojam ir ateina neviltis, bet...zinom, kad su laiku ir didelem pastangom, vel atsistosim..

Na tevai nelabai musu finamcai isgali padet..jei tai 10lt kartais numeta, seip ka vaikui kad nupirkti, arba patys nuperka..Mano brolis labai myli mano vaikus ir aplepina zaislais naujais smile.gif Tai kaip ji pamato biggrin.gif
lepune
gyvenu nuo algos,iki pašalpos, tada iki avanso ir vėl algos likučio.. viską sryja komunaliniai.. užsieny viskas kitaip, 30proc gaunamu pinigu skiri mokesciams, o 70proc maistui ir visokioms pramogoms.. ech, bet cia lietuva, draugai.. kada pas mus taip bus? gauciau 200lt i rankas, tai ohohooo kaip selciau.. o dabar sukuosi kaip isheina
Reklamiste
Pasigedau dar dvieju atsakymu variantu:
- Is vyro verslo ir zmonos algos
- Is zmonos verslo ir vyro algos

O pati net nezinau, kaip galeciau atsakyti, nes pas mus jau visai darbai su verslais susipainiojo, plius dar valstybe ismokas vaikams moka uz grazias akis, dar yra investicijos i vertybinius popierius, kartais netiketos pajamos (pvz. isnuomoji nama nauju produktu degustacijai biggrin.gif ). Ir vis tiek kartais neuztenka blush2.gif
Miaška
Tik iš algų... Praktiškai viskas sueina mokesčiams ir maistui, o dar reikia ir dvi pensininkes mamas paremti - čia ne tas atvejism kai tėvai iš kaimo daržovėmis "paremia", mūsų abi miestietės ir sunkiai pragyventų be vaikų paramos.
Cikadelė
Laba diena.

Iš ko gyvename? tongue.gif

Buvo laikai kai gyvenau iš - mama duodavo po 10 litų savaitei m-kloje bandelėms nusipirkti, kadangi daugiau pinigų negaudavau, o smulkių išlaidų reikėdavo, tai m-kloje nieko nevalgydavau ir taip taupiausi pinigus. Rezultatas- sugadintas skrandis biggrin.gif

Buvo laikai, kai pragyvenau iš stipendijos. Mano u-tete didžiausia bakalauro stipendija 125 litai, ir galiu pasigirti, kad niekada mažiau negavau. Stengiausi mokytis puikiai, kad tik gaučiau tą stipkę.Dar prisidurdavau po 50-60 litų per mėnesį už privačias pamokas. Rezultatas- visai pakenčiama smile.gif

Buvo laikai- kai su vyru gyvenome iš vieno iš mūsų algos. Rezultatas- liūdna sad.gif

Buvo laikai, kai abu buvome bedarbiai, gyvenome iš santaupų. Rezultatas- nervai nervai ir klausimai sau blink.gif

Dabar gyvename iš abiejų algų. Tik viena iškart nueina į taupymo banką, o kita pravalgoma, nuperkami degalai mašinai, nuoma ir t.t Rezultatas- geresnių darboviečių ir algų ieškojimas thumbup.gif

Žinau, kad yra daug žmonių, gyvenančių nuo algos iki algos. Mūsų šeimoje panašiai, tik kad mes vos gavę alga ją iškart suskirstom į kelias dalis, tas tam, tas tam, o tas tam. Ir nevalia paimti pinigų iš tos dalies ne tam skirtiems reikalams biggrin.gif gal ir griežtai skamba, bet pasiteisina.
Faina
Mes gyvename iš abiejų mūsų algų, dar gauname dividentus už akcijas, procentus už indėlius, bet tai tik ašaros. Nuvažiavus pas tėvus jie ką nors įdeda, bet ne pinigų, nes jų vistiek neimtume, tai vaikams po kokį šimtuką pakiša, tai turi sau pramogom.
gritte
QUOTE(Reklamiste @ 2005 05 17, 14:39)
Pasigedau dar dvieju atsakymu variantu:
- Is vyro verslo ir zmonos algos

Va pas mus tas variantas blink.gif
Babaushe
O as pasigedau varianto is zmonos verslo ir vyro algos. nes samdomas darbuotojas pas mus tetukas. O mamyte didzioji verslininke eksperimentatore biggrin.gif
fukuotukaf
QUOTE(gritte @ 2005 05 23, 18:33)
Va pas mus tas variantas  blink.gif
*

QUOTE(Babaushe @ 2005 05 25, 14:55)
O as pasigedau varianto is zmonos verslo ir vyro algos. nes samdomas darbuotojas pas mus tetukas. O mamyte didzioji verslininke eksperimentatore biggrin.gif
*

Papildžiau apklausą abiem variantais drinks_cheers.gif
Šiaurė
QUOTE(fukuotukaf @ 2005 05 25, 15:45)
Papildžiau apklausą abiem variantais drinks_cheers.gif
*

А еще нет из бизнеса мужа+ бизнес жены biggrin.gif ax.gif
А еще нет с недвижимости (сдача в аренду)
А еще нет грабеж и мошенничество blush2.gif
Leksa
Gyvenam tik is vyro algos. Kavinese nesilankom, parduotuvese ieskau, kas pigiau, tai verkt del pinigu trukumo netureciau, bet... kaip butu gera susirasti pagaliau darba... kad ir menkai mokama...
AusraM
Iš atlyginimo, alimentų, pašalpos už vaiką (50 lt) ir visokių "chaltūrų"
Frosted
Is musu abieju algu. Visai padoriai iseina. Aisku, noretusi daugiau. biggrin.gif Bet juk niekada tu pinigi per daug nebus, a nia? laugh.gif cool.gif
Treglė
Iš vyro algos. Mano stipendija ir pinigai už vaikus stovi "ant kortelės". Kol kas neprireikia nuimti. Dar ir padedame nuo vyro algos "juodai dienai" ir būsto remontui. Daržovių pati užsiauginu uošvijoje, duoda pusė kiaulės uošvis.

user posted image

user posted image

user posted image

Cigale
Šeimos pinigai atskiri.
Vyro indėlis - alga.
Mano "turtai" - visokie papildomi darbeliai, pašalpa už vaiką, maistas iš tėvų, senelių, dedesnės-mažesnės "stipendijos" anūkėliui ir man blush2.gif .

Taigi pragyvenam taip: už butą moka mano tėvai (internetas+mobilus - vyras), daugiausia maistas ateina iš mano kaimuko (vyras priduria, ko trūksta), vaikui drabužius, batus, vaistus, etc. perku aš (maistelį - vyras), mano tėvai prisideda, benzas, mašina - vyrui, kiekvieną mėnesį vyrukas "nurašo" pagal būtinybę 50-80Lt tik mano reikmėms.

Man atrodo, kad išlaidas kaip ir pasidalinam per pusę, indėlis iš mano pusės yra praktiškai atitinkantis vyro algą, bet... jam visada atrodo, kad JIS mane išlaiko schmoll.gif sad.gif ir dar papriekaištauja, kad nerandu darbo normalaus ir kad negali man duot pinigų tiek, kiek noriu schmoll.gif
Miaukse
pinigu niekada nebus per daug....
Siracusa
pas mus dbr visos imanomos patalpos:) abu su vyreliu dirbam, nu as dbr jau 9-a men nestuke.gif , as dar gaunu invaliduma ir stipke biggrin.gif del stipkes tai isvis dziaugiuosi, nesitikejau:) leliukui lovyte nupirkau iskart hah.gif
Cili
musu seima gyvena is vyro ir mano algos rolleyes.gif
Erina
Prieš metus gyvenom iš vyro verslo ir mano algos
Dabar gyvenam iš vyro verslo ir mano pašalpos už vaiką (arba 70 proc. mano algos biggrin.gif )
Kai dukrai sueis metai gyvensim tik iš vyro verslo verysad.gif , Į darbą kolkas negrįšiu nes tiek sumažino krūvį, net nežinau ar auklei uždirbčiau cry.gif
Jūratė V.
Mūsų šeima šiuo metu pragyvena iš vyro atlyginimo ir mano pašalpos už vaiką ir iš darbovietės. Bet kai pašalpos iš darbovietės negausiu bus sunkiau, tačiau dar dirbti negaliu, nes lelius mažas bus, turbūt man širdis plyštų jei reiktų savo vaiką į lopšelį vest ar auklei palikt. Taigi teks diržus mums su vyru susiveržt doh.gif
Paja
Vyras rūpinasi mumis. ax.gif Ir džiaugiuosi, kad manęs į darbą nevaro. biggrin.gif
Jūratė V.
QUOTE(Paja @ 2005 12 13, 18:22)
Vyras rūpinasi mumis. ax.gif Ir džiaugiuosi, kad manęs į darbą nevaro. biggrin.gif
*

Manes vyras dar irgi nevaro niekur dirbti, bet jau taip noris kokia paliezna veikla užsiimti, tačiau ir vaiko negaliu ir nenoriu kam nors palikti saugoti ar vesti į lopšelį, tai nors imk ir persiplėšk.
Paja
drinks_cheers.gif Na, aš dar palauksiu iki rudens ir jau bandysiu užsiimt "paliezna veikla". mirksiukas.gif
jovka
As tai seniau dirbau dabar auginu dukra, tai pasirinkau, kad is pasalpos ir vyro atlyginimo, nors tos mano pasalpos mes neisleidziam... Tai gal ir neteisingai pasirinkau doh.gif
Dovyte
Mano mylimiausias vyrelis mane išlaiko, o aš jau beveik 2 metus su lialium sėdžiu. Nevaro jis mane labai į darbą, bet pačiai jau kaip nusibodo namie verysad.gif
DzonisBravo
Truksta varianto "alga+kysiukai", Lietuvelej aktualu:)
Tik nepagalvokit, kad tai mano variantas - nedirbu valdiskam darbe.smile.gif
isimylejusi
Aš kol kas studijuoju, tai šeimos biudžetą papildau tik savo kuklia stipendija. blush2.gif O šiaip gyvename iš vyro algos, kuri pastaruoju metu šiek tiek padidėjo. thumbup.gif
Bet noriu kuo greičiau pradėti dirbti, nes kažkaip nejauku man su 125 litais stipendijos ax.gif
Lapkritė
Gyvenam iš abiejų algelių smile.gif (ne algu!)
eimi
Gyvenam iš mano ir vyro algų + mano "kalturkės" + pašalpa vaikui iki 3 m + parama iš abiejų tėvų vaisiais, daržovėmis, mėsa, konservais...
ech...o pinigai piniginės tai nespaudžia doh.gif todėl nuo šių metų pačio pirmojo mėnesio griežtai žadu įjungt taupymo programą ir bent jau 10 proc savo pajamų užspaust juodai dienai ax.gif
Wolke
is vyro atlyginimo ir mano algeles mirksiukas.gif
Ryški
frusty.gif vis dar mokausi, tai gyvenam is vyro atlyginomo verysad.gif Nesiskundziu, uztenka, keliaut nekeliaujam, bet pragyvenimui pilnai turim irnesakyk.gif Ai dar tiksliai vaiko pasalpa iki 3 metu (93lt) unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.