Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kiek kainuoja namų švara
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
savitre
sveikutės neradau panašios temos į šitą tai nusprendžiau kad reikia užvesti naują. kiek kainuja namų švara? kiek pinigėlių išleidžiate buitinei chemijai ir ką perkate? na trumpiau tariant bandysim taupyti ne maisto sąskaita. parašykit ką su kuo valote ir kiek tai jums per mėnesį atsieina?
dontstop
Neseniai vienoj šio forumo temelei buvau parašius, kad mum švara kainuoja 10 lt metams, tai uoj kokios diskusijos užvirė doh.gif smile.gif
Pireja
Kaip supratau, anoj temoj merginos i menesines islaidas ukinems prekems trauke ir dantu pasta, ir hig. prekes, ir muilus, ir sampunus, kita ziurek ir pampersus, ir pan. Uztat ir gavosi tos sumos tokios skirtingos. Kita moteriske dali mano paminetu prekiu perkasi vaistineje, ir nuraso Sveikatai ar Kitoms islaidoms.
Si tema konkretesne.
sandralita
perku:
langam valikli
toletui valikli
sveitimo milteliu
indu ploviklio
cifo
purkala plytelem ir pan
dusui valikli
kalkiu nuemeja virduliui
kempineliu
sluosciu
kilimui valikli
orkaitei valikli..
skalbimo miltelius
minkstikli
na karts nuo karto keiciu sluotas ir virtuvinius ranksluoscius.

tiesa turim nuomininkus tai kai ka perkam perpus..taciau ir susinaudoja viskas zymiai greiciau.pirkti stengiuosi tik dideles pakuotes akciju metu arba kai viena perki viena nemokamai..ranksluoscius perku ispardavimu metu,iskart visiem metams naujus,senus ismetu arba panaudoju seip kam nors pasivalyt.
Isila
bandau surašyti:
šluostės
kempinėlės
WC gaiviklis
WC tabletės
WC valiklis
Voniai valyti
Virtuvei valyti
Indų ploviklis
Grindų valiklis
Orkaičių valiklis
Skalbimo milteliai
Skalbomo milteliai vaiko drabužiam

Šiaip kaskart bandau naują. Labai patiko Cilit Bang. Dabar turiu Cif cream, kur 10lt kainuoja butelka. Bet aš jam alergiška pasirodo, teks kitą pirkti. Orkaičių valiklį irgi lietuvišką turi - geriausiai valo. WC naudoju Cif, turėjau Harpic - nieko ypatingo nepastebėjau.
mutantė
Ginčijomes kiek užtenka dantų pastos kitoje temoje tai stebėjau- mėnesį su puse naudojau vieną kart dienon valant ax.gif
savitre
DONTSTOP parašyk ką per metus tu už tuos 10lt nuveiki?

aš mano kad pampersai turėtų prie kūdikio išlaidų o ne prie namų švaros nes su sauskelnėmis stalo nenuvalysi

o pati stengiuosi kiek galima mažiau visko pirkti todėl daug ką šveičiu su soda ir druska o karts ir atcto prireikia daug sunaudoju ukiško muilo, nes jį ištirpinau ir juo kaip kokia pasta naudojuosi ir voniai ir tualetui plauti tiesa paskui dedu dar ir gaiviklį į tualetą.

kum plaunatir dezinfekuojat tarkim sieninių spintelių vidų ar prikepusias orkaites?
mutantė
QUOTE(savitre @ 2006 10 26, 12:03)
DONTSTOP parašyk ką per metus tu už tuos 10lt nuveiki?

aš mano kad pampersai turėtų prie kūdikio išlaidų o ne prie namų švaros nes su sauskelnėmis stalo nenuvalysi

o pati stengiuosi kiek galima mažiau visko pirkti todėl daug ką šveičiu su soda ir druska o karts ir atcto prireikia daug sunaudoju ukiško muilo, nes jį ištirpinau ir juo kaip kokia pasta naudojuosi ir voniai ir tualetui plauti tiesa paskui dedu dar ir gaiviklį į tualetą.

kum plaunatir dezinfekuojat tarkim sieninių spintelių vidų ar prikepusias orkaites?
*

spintelių vidų įdomu su kuo valot, nes man su kuo sveiciu su tuo neisisveicia doh.gif ,
o orkaites viršų taio vyras gramdo, tai aš niekaip neisblizginu ax.gif
Kira
Aš kalkių nuėmėjo virduliui nenaudoju, tą darbą puikiai atlieka citrinos rūgštis.
savitre
citrinos rūgštelės ir aš pritariu dar su actu galima bet kvapas man nelabai paskui arbatai
Kozete
Su kuo jūs valote vonios ir wc plyteles?
Teressa
Na nežinau ką jūs tose spintelėse laikot, kad jums neišsiščveičia? blush2.gif
Šiaip tai esu mėgėja prisipirkt įvairių valymo priemonių, tik naudoju jas nedažnai.
Virtuvines spinteles kapitaliai valau kartą per mėnesį ir man pilnai pakanka drėgnos kempinėlės, ten kur siunkiau valosi šiurkštesne puse patrinu ir viskas.
O šiaip pabandysiu surašyti kokių švaros priemonių šiuo metu pas mane yra namuose, bet nepagalvokit, kad jas perku kas mėnesį. Kai kurios stovi jau nuo neatmenamų laikų ax.gif
1. Ajax šveitimo pasta
2. Šveitimo milteliai
3. Skystis grindims plauti
4. Purškalas plytelių valymui
5. Skystis langų ir veidrodžių valymui
6. Skystis įvairių paviršių valymui
7. Želė WC valyti
8. Kilimų valiklis
9. Indų ploviklis
10. Purškalas baldų poliravimui
11. Skalbimo milteliai (vieni skalbimo mašinai kiti skalbti rankomis)
12. Skystas skalbiklis skalbimo mašinai
13. Priemonė užuolaidoms skalbti
14. WC gaiviklis
15. Tabletės nuo kalkėjimo metamos į WC bakelį
16. Ūkinis muilas ir muilas su tulžim
17. Įvairios kempinėlės, šepečiai skirti plauti indams, grindims ir kt paviršiams valyti
Na atrodo jau viską surašiau ax.gif Bet pasakysiu, nenaudoju jų nei pusės. Man kaip kažkuri jau minėjo, soda labiau patinka. O ir kainuoja daug mažiau blush2.gif

O atsakyti į temos klausimą tikslia skaitine išraiška aš negaliu, kadangi nemažai priemoniu pas mane atkeliauja ne iš parduotuvės ir man visai nekainuoja blush2.gif

Kozete, vonios ir WC plyteles man labai patinka valyti su lietuvišku purškiamu valikliu. Jis berods Jėga vadinasi. Pabandyk, gal patiks
J@lanta
QUOTE(mutantė @ 2006 10 26, 13:01)
Ginčijomes kiek užtenka dantų pastos kitoje temoje tai stebėjau- mėnesį su puse naudojau vieną kart  dienon valant ax.gif
*

dėl dantų pastos tai nžn - mums trims valant du kart užtenka 2*125 ml pastos tūbelių, nžn tai daug ar mažai g.gif

o valiklių, purškalų ir pan dalykėlių tai pilnos spintelės užkištos, ką ten mama perka, tai per daug nesigilnu...
Salomeja
mes perkam:
skalbimo milteliu. Dosia kokiu. Skalbiam mazai, nes vezames pas tevus... pas mus nei masinos, nei vietos dziaustyt...
Universalus valiklis. Kaip vadinasi nepamenu. Juo valau tulika, vonia, plyteles.
Fairy. Juo plaunu indus ir virykle, ir langus, ir grindis... Uztenka ilgam ilgam...

Daugiau kaip ir nieko neperkam.
Isila
QUOTE(savitre @ 2006 10 26, 13:03)
*

buvau nusipirkus Cilit Bang, tai iššveičiau su juo visą virtuvę - labai patiko. Dabar nupirkau Cif cream už 9,99lt (Kur dabar MAximoj akcija 2 už 1). PAsirodo aš jam alergiška, bet valo tikrai gerai. Pačią orkaitę valau su lietuvišku valikliu - rezultatas toks pat kaip su tais brangiais, gal net geriau. O viryklės viršų tai valau kaip minėjau su CIlit ar Cif - tikrai gerai nuvalo thumbup.gif

QUOTE(Kozete @ 2006 10 26, 13:30)
*

Šiuo metu su Cilit kažkokiu g.gif TUrėjau ir Ajax, berods, žodžiu, bandau visus iš eilės, kurie skirti vonioms valyti.
sandralita
QUOTE(savitre @ 2006 10 26, 11:03)

*

kadangi gyvenam ne lt tai daznai tenka pasikraustyt is vieno namuko i kita..taigi pirmas diena spinteles ir seip visus pavirsius sveiciu su cifu,po to dar dezinfekuojanti purskala toki purskiu nes daznai ir nesvaru buna ir seip nezinai kas pries tave gyveno..o po to karts nuo karto,kai nuotaika buna su cifu isveiciu spinteliu vidu.as daug ka su juo sveiciu man kvapas labai patinka blush2.gif
o orkaitei turiu kazkoki purskala pripurski daug tokiu putu ir palieji per nakti..ryte visas s... buna istirpes belieka tik susemt su sluostuke.

QUOTE(Kozete @ 2006 10 26, 11:30)
*

ten kur nebega vanduo ir ner kalkiu valau ka po ranka turiu,dazniausiai purskalu kokiu nors.ten kur lieka kalkes nuo vandens turiu toki puskala,uzpurski ir vandeniu nuplauni..

ziuriu nieks neuzsimenat kad pirstines valymui naudotumet.. g.gif as tyliu nes turiu ale kartais tingiu uzsidet,pati kalta nes kartais rankos nuo to issauseja.
Augustina
Nuėjau ir aš savo turtų apžiūrėti, tai lengvą šoką gavau doh.gif. Taip, šiuo metu pas mane yra tokios priemonės:
Skalbimo milteliai baltiems drabužiams (Ariel)
Skalbimo milteliai spalvotiems drabužiams (Ariel)
Skalbimo milteliai vaiko drabužiams (Bobas)
Skalbimo milteliai užuolaidoms skalbti
Baliklis (ACE)
Milteliai indaplovėms (Yplon)
Druska indaplovėms (Calgonit)
Skalavimo skystis indaplovėms (Yplon)
Indų ploviklis (Fairy)
Milteliai nuo kalkių skalbimo mašinai (Calgon)
Vaitspiritas (visokioms etiketėms valyti naudoju)
Baldų valiklis
Orkaičių valiklis (Eres)
Langų valiklis (Ajax)
Virtuvės valiklis (Ajax)
Virtuvės valiklis (Max proffesional)
Grindų valiklis (Mr. Proper)
Garų surinkėjų valiklis (Eres)
Universalus kvapų sugėriklis (Eres)
Kilimų valiklis (Eres)
Plastmasės valiklis (Eres)
WC valiklis (Cillit)
Kalkių ir rūdžių valiklis (Cillit)
Muiliukas tualetui
Šluostės, kempinėlės ir t.t.
Bet pastebėjau, kad vis dažniau pradedu naudoti sodą, actą ir panašiai. Valo thumbup.gif ir žymiai pigiau biggrin.gif.
sandralita
o kas ten per valiklis garu surinkejui?pavadinima prasom,nes pas mane jis jauciu nuo namo pastatymo nevalytas schmoll.gif lotuliukas.gif doh.gif ir kaip tu ji valai?tik virsu,ar dar nusiardo kazkas? g.gif
Virdzinija
QUOTE(savitre @ 2006 10 26, 12:03)

*

Orkaitės labai lengvai atsivalo specialiu valikliu, Windex vadinasi (LT nžn ar yra), tam reikia guminių pirštinių ir daryti viską ant greičio - nes gerklę ir akis ima graužti garai blink.gif
O štai problemų man kilo dėl paprasčiausių puodelių, kurių vidus apsineša juoda ar žalia arbata - pajuoduoja. Kaip išvalyti natūraliomis primonėmis? Chemijos pilti nesinori...

QUOTE(sandralita @ 2006 10 26, 22:53)
kadangi gyvenam ne lt tai daznai tenka pasikraustyt is vieno namuko i kita..taigi pirmas diena spinteles ir seip visus pavirsius sveiciu su cifu,po to dar dezinfekuojanti purskala toki purskiu nes daznai ir nesvaru buna ir seip nezinai kas pries tave gyveno..ziuriu nieks neuzsimenat kad pirstines valymui naudotumet.. g.gif as tyliu nes turiu ale kartais tingiu uzsidet,pati kalta nes kartais rankos nuo to issauseja.
*

ir pas mus tas pats. Per dvejus metus jau trečiame bute gyvenam, tai prieš atsikeliant viskas būna chemiškai apdorojama.. Ypač tualetas ir dušas, o kadangi virtuvė mažutė - tai viens du ir nušveisti visi paviršiai ir plytelės rolleyes.gif
Dar parą prieš įsikeliant pripurškiam purškiklio nuo visokių gyvių unsure.gif durys langai nesandarūs, vasara ištisus metus - tai ir gyvybės pilna visur tongue.gif
Gerai, kad užsiminei - guminės pirštinės buityje labai praverčia thumbup.gif orkaitę, plytelę, tualetą, dušą tik su pirštinėm šveičiu. Ir indus taip pat (turiu atskiras pirštines šiam reikalui) su pirštinėm, kai naudoju labai karštą vandenį ir indų ploviklį.
Tiesą sakant jaučiu silpnybę visokioms buitinėms švaros priemonėms blush2.gif pamačiau drėgnų servetėlių lygiems paviršiams - ir tų nugriebiau. Dažnai keičiu indų plovimo kempinėles. Skalbimo / skalavimo priemonės, skystis metaliniams paviršiams (kranams), stiklui, tualeto gaiviklis (butelis su pamažu ištraukiama prikvėpinta juostele), mėlynas muiliukas metamas į vandens bakelį, kelių rūšių tualeto skysti šveitikliai, skystis plytelėms, visokios šluostės, popieriniais rankšluosčiai. Žinau kad be daugelio tų dalykų išgyvenčiau, bet.. ax.gif O dar po ranka paprasto Chloralex (chloro skiedinys?) butelis. Nakčiai įpilu i kriauklę ir kitas nutekamojo vandens vietas, kad užsistovėjęs vanduo nesmirdėtų. (Įsivaizduoju kad yra modernesnių priemonių nei ši g.gif)
Bajm
taigi puodelius su soda galima šveisti unsure.gif
dontstop
QUOTE(Salomeja @ 2006 10 26, 15:00)
mes perkam:
skalbimo milteliu. Dosia kokiu. Skalbiam mazai, nes vezames pas tevus... pas mus nei masinos, nei vietos dziaustyt...
Universalus valiklis. Kaip vadinasi nepamenu. Juo valau tulika, vonia, plyteles.
Fairy. Juo plaunu indus ir virykle, ir langus, ir grindis... Uztenka ilgam ilgam...

Daugiau kaip ir nieko neperkam.
*

Pas mus panašiai, kaip pas Salomėja. Skalbinius vežam pas tėvus, nes nei skalbimo mašinos neturim, nei kur džiauti drinks_cheers.gif
Už tuos 10 lt perkam:
Fairy - mažą buteliuką sunaudojam per metus-porą, nes naudojam retai, tik jei labai riebaluoti indai ax.gif Paprastai plaunam tik su vandeniu ir skudureliu, jokios šluostės neprigijo schmoll.gif
Universalus valyklis Dosia - tualetui, kriauklėm ir visom kitom sunkiai atsiplaunamom vietom mirksiukas.gif Labai geras thumbup.gif
Langų ir veidrodžių valyklis, tinka ir dušo kabinai valyti 4u.gif
Tiek 4u.gif
Tosk
Cif cream labai daug kam naudoju. Tualetui, kriauklems (keramikinems ir metalinems), dusho kabina, plyteles, virykles virshu ir pan. Man jis pats universaliausias ax.gif
Kira
QUOTE(Virdzinija @ 2006 10 27, 01:50)
O štai problemų man kilo dėl paprasčiausių puodelių, kurių vidus apsineša juoda ar žalia arbata - pajuoduoja. Kaip išvalyti natūraliomis primonėmis? Chemijos pilti nesinori...
*

O puodeliai atssšveičia su paprastom kempinėlėm, tos kur po daug spalvotų būna supakuotos, su ta šiurkštesne puse. Labai lengvai ir greitai smile.gif Aš turiu visada vieną atskirą kempinėlę puodeliams.
Ieva-Pieva
apie finansinę priemonių išraišką tema 4u.gif
kriziukas
puodeliai atsišveičia su paprasčiausia soda, ir kuo puikiausiai, thumbup.gif nes nuo juodos arbatos, fe, kokie pasidaro...

o visokių valiklių ir pas mane pilna. bet pavyzdžiui orkaitės niekaip negaliu atšveisti, kiek bepirkau, nieko nesigauna verysad.gif o dar perkant pardavėja sakė, kad pati išsivalanti yra, na kaip ten būna, įjungi, pakaitini ir atšoka viskas, nė velnio schmoll.gif susibiesinau nerealiai, kepiau kažkada šonkauliukus, na prisitaškė aišku, ir nuo to karto nebeišvalau normaliai orkaitės wacko.gif
ir dar galvoju, kuo patį stiklą ant orkaitės durelių šveisti?
J@lanta
QUOTE(kriziukas @ 2006 10 27, 11:33)
o visokių valiklių ir pas mane pilna. bet pavyzdžiui orkaitės niekaip negaliu atšveisti, kiek bepirkau, nieko nesigauna verysad.gif  o dar perkant pardavėja sakė, kad pati išsivalanti yra, na kaip ten būna, įjungi, pakaitini ir atšoka viskas, nė velnio schmoll.gif susibiesinau nerealiai, kepiau kažkada šonkauliukus, na prisitaškė aišku, ir nuo to karto nebeišvalau normaliai orkaitės wacko.gif
*

pabandyk kepti spec plėvelėje, ji tokia celofaninė,( pirkti yra PC ) iš pirmo ir aš į tai skeptiškai g.gif žiūrėjau, nes maniau kas iš to išeis, bet vat ir mėsa nenusausėja , gražiai paskrunda ir kas idealiausia orkaitė neapsitaško thumbup.gif
idealu , kai nesinosi vargt prie šveitimo darbų mirksiukas.gif
greive
Sveikutės, 4u.gif

man tai irgi yra manija pirkti visokias švaros priemones, tai visu nė neatsimenu. Žinau, kad tai chemija, bet man ramiau, kai nuvalau su jom. ax.gif
kažkada gana greitai išvaliau siaubingai apleista orkaitę su lietuviška jėgos priemone orkaitėms ir kitiems riebaluotiems paviršiams valyti, užpili, palaikai apie 10 min ir su skudurėliu, grandyti nereikia, pirkau maximoje. rolleyes.gif
kriziukas
QUOTE(greive @ 2006 10 27, 12:35)
Sveikutės,  4u.gif

man tai irgi yra manija pirkti visokias švaros priemones, tai visu nė neatsimenu. Žinau, kad tai chemija, bet man ramiau, kai nuvalau su jom.  ax.gif
kažkada gana greitai išvaliau siaubingai apleista orkaitę su lietuviška jėgos priemone orkaitėms ir kitiems riebaluotiems paviršiams valyti, užpili, palaikai apie 10 min ir su skudurėliu, grandyti nereikia, pirkau maximoje. rolleyes.gif
*

aha, ir man įdomu ax.gif kas ten per priemonė?
Virdzinija
QUOTE(Bajm @ 2006 10 27, 07:13)
taigi puodelius su soda galima šveisti unsure.gif
*

nepatikėsit, sodos neturiu lotuliukas.gif čia parduotuvėse tokiuose mažutyčiuose pakelyčiuose iškart kepimui paruošta... o normalios sodos doh.gif
Tas pats su krakmolu - norėjau cepelinus virti, ieškau krakmolo parduotuvėje - o visi konsultantai pasiteiravus vis į skalbimo reikmenų skyrių siunčia blink.gif sako, juk ten krakmolas, baltiniams krakmolinti unsure.gif

Kalbant apie taupumą, nemanau kad buitinėm reikmėm išleidžiama per daug. Kas reikia, tas reikia, o juk kasdien ir nenaudoji tų priemonių - man skalbimo miltelių kartą per tris mėn reikia pirkti, kokių kempinėlių - kas du mėn., o šveitimo priemonių dar rečiau. Kiek jų ten susinaudoja, juk tik kartą per savaitę šveičiu ax.gif
Augustina
QUOTE(sandralita @ 2006 10 27, 00:58)
o kas ten per valiklis garu surinkejui?pavadinima prasom,nes pas mane jis jauciu nuo namo pastatymo nevalytas schmoll.gif  lotuliukas.gif  doh.gif ir kaip tu ji valai?tik virsu,ar dar nusiardo kazkas? g.gif
*

Garų surinkėjui naudoju firmos Eres valiklį. Yra pirkti Maximoje apie 10-11 Lt kainuoja. Jau naudoju antrus metus ir dar yra. O valau taip: užpurškiu ir nuvalau su šlapia kempinėle, riebalų nė kvapo, prabrauki su pirštu - kaip naujas. Tai su šiuo valikliu valau visą garintuvą: viršų, kaminą ir apačią. Gartraukio filtrus nuimu ir pamerkiu į vandenį su Fairiu (na, pas mane taip galima, nes tie filtrai kažkokie metaliniai), tai irgi gerai visus reibalus nuplauna. Po to filtrus išdžiovinu ant rankšluosčio ir sudedu. Gartraukiui jau 4 metai, bet atrodo kaip naujas.
Isila
Grįžtant prie kainų - renkatės pigesnius ar brangesnius? reklama daro savo - vis nusiperku kokį reklamuojamą, nebandytą. Va, Cilit Bang apie 12lt kainuoja. Bet jis man kol kas labiausiai patiko.

Piniginė priemonių išraiška:
Cif cream 10lt
WC žėlė 12lt
Skalbimo milteliai Bonux 12-15lt(tiksliai nepamenu)
Skalbimo milteliai Bobas 10 lt
Fairy 5,99lt
Šveistukai 2lt
Kempinėlės 2,5lt
Šluostės 4lt
WC valiklis Harpic 5,99lt
Vonios valiklis Cilit 6lt
Grindų valiklis 5lt
Šluota su kempine 14lt (pirksim naują, nes šita š...)
Viso: 92,48. Tai va, kiek apytiksliai gaunas
Pireja
O ka tu valai su Cif cream? Voniai ir tualetui perki atskirus valiklius...
As voniai, klozetui ir kriauklei naudoju viena universalu. Elektrinei plytelei (nekeraminei) naudoju indu plovikli.
Enija
QUOTE(Pireja @ 2006 10 27, 18:45)
Elektrinei plytelei (nekeraminei) naudoju indu plovikli.
*

Elektrinę tai bijau pažeist paviršių, todėl perku eres firmos spec gaminį. Gerai valo.Kažkada irgi teigdavau, kad geriau pašveist su kempine ilgiau ir bus švaru. Dabar branginu savo laiką ir perku tai kas man atrodo kokybiška. Nebrangūs valikliai gali sugadinti paviršius, todėl jų vengiu, bet nepuolu ant pačių brangiausių irgi. Taip kažkada sudirbau su ACE unitazą, teko keist nauju. blush2.gif
Limcamca
Peržiūrėjau ir aš savo "grožį": tai pagalvojau, kad kažkaip pas mane mažai tų valiklių.
1. vonios plytelėms (12 lt),
2. WC valiklis (6 Lt iš Thomas Phillips)
3. Indų ploviklis (4 lt), - jo užtenka priklausomai nuo to, kiek dažnai vyras indas plauna. Jei vyras plauna dažnai, tai ir valiklio mažesniam laikui užtenka.
4. Orkaičių valiklis_putos iš Thomas Phillips (gal apie 7 lt), bet jį turiu jau kokie du metai. Valo labai gerai. Tiesa, įvairių blėkučių dažniausiai valyti ar plauti su daaug valiklių netenka, nes man maloniau viską kepti ant folijos. bigsmile.gif
5. Langų valiklis (gal kokie 3 lt), bet ir jam jau kokie metai. Dažniau valau tik paskutiniu metu, nes pradėjom gyventi bute su vaikui labai lengvai pasiekiamais dideliais langais.
Turiu silpnybę įvairioms kempinėlėms, šluostėms, - bet joms į mėnesį išleidžiu gal kokius 3 lt rolleyes.gif
Blogesnė situacija, su visokiais kvėpikliais: namų ir vonios. Ir purškiami, ir elektriniai, ir žvakės ir smilkalai. Bet maximum į mėnesį tokiam gėriui išleidžiu apie 10 lt.
Tiesa, kadangi virtuvėje labai mėgstu skystą muilą prie kriauklės laikyti, tai reiktų ir šitą įtraukti į išlaidas.
Šiaip paskutinį mėnesį išleidom visko daugiau, nes atsikraustėme į naujai įrengtą butą, tai visko reikėjo daug daugiau pirkti: ir priemonės laminatui valyti, ir universalių visokiausių valiklių ir pan.
padruske
tokiems dalykams pinigeliu neskaiciuoju, megstu, kad butu svaru, o namai kvepetu
savitre
ar bandot kuri nors tas priemones pataupyti kaip tai darote ir kaip jums sekasi?

aš bandau pataupyti tik indų ploviklį nes kitų taip neina indų ploviklį stengiuosi nadoti tik riebasluotiems indams
Enija
QUOTE(savitre @ 2006 10 28, 21:39)
ar bandot kuri nors tas priemones pataupyti kaip tai darote ir kaip jums sekasi?

aš bandau pataupyti tik indų ploviklį nes kitų taip neina indų ploviklį stengiuosi nadoti tik riebasluotiems  indams
*

Taupau, stengdamasi nepilti daugiau nei reikia. T.y. indų ploviklį ant kempinėlės, o ne į vandenį. Skalbiklius, WC valiklį dozuoju ne daugiau nei rekomenduoja. Sunkiau su šveitimo milteliais, bet irgi stengiuosi neprarasti barstydama ant paviršiaus- beriu ant kempinės.
Bet nesijaučiu mokanti taupyt. Antraip čia nesėdėčiau. blush2.gif
Ryški
Na aš irgi pakankamai išleidžiu visokioms valymo priemonėms, nes nemanau, kad galima gerai atšveisti vonią su ūkiniu muilu g.gif

Atradau aš labai gerą valiklį, kuris net "užrūgusius" užkampius atšveitė persikraučius į naujus namus. Kainuoja jis tik 3 lt, bet labai geras thumbup.gif Vadinasi "Rūgštinis, Sanitarinis valiklis" Man net šveisti dabar tūliko, kriaukliės ir dušo kabinos nereikia, užpilu ir paskui nuskalauju ir tikrai visur BALTA rolleyes.gif Taipat perku "Cilit Bang" kalkių nuosėdom ir "CILIT Bang" orkaitėms valyti. Yra pas mus kaitlentė, tai jai perku "Jėga" valiklį g.gif Taipat "AMBI PUR" tualeto muilas, ir toks pat oro gaiviklis. Indų ploviklis, šveitimo milteliai, skalbimo milteliai, minkštiklis, šluostės visokios. Taipat kartas nuo karto tenka grindų šepetį nusipirkti, aš perku kur pats nusigrežia(šiandien kaip tik senukuose nusipirkau, kainavo šiaip 22lt, bet akcija buvo už 17lt thumbup.gif ). Dar nepaminėjau langų valiklio. Arbatinuką išvalau su actu, mane močiutė taip išmokė blush2.gif Ir kai labai gerai išskalauji, nelieka jokio kvapo schmoll.gif

Atrodo viskas g.gif
Limcamca
QUOTE(ScarleTa @ 2006 10 28, 20:58)
Atradau aš labai gerą valiklį, kuris net "užrūgusius" užkampius atšveitė persikraučius į naujus namus. Kainuoja jis tik 3 lt, bet labai geras  thumbup.gif Vadinasi "Rūgštinis, Sanitarinis valiklis" Man net šveisti dabar tūliko, kriaukliės ir dušo kabinos nereikia, užpilu ir paskui nuskalauju ir tikrai visur BALTA  rolleyes.gif

O nebraižo paviršiaus?
Will
QUOTE(savitre @ 2006 10 28, 21:39)
*

Aš bandau blush2.gif
Dažnai perku koncentruotus gaminius - pvz.
indų ploviklis (TP berods 4 litrai ~12 lt doh.gif ), po to pilstau į mažą buteliuką, skiedžiu vandeniu ir plaunu. Pastaruoju metu nebenaudoju, nes indus plauna indaplovė blush2.gif Jai skiriama didžiausia išlaidų dalis- milteliai, skalavimo skystis, druska doh.gif Tiesa, užtenka ilgam 4u.gif
TP pirkdavau ir koncentruotą LENOR ar panašų minkštiklį. Dabar išvis nusipirkau gerus miltelius ir spec. magnetinį kamuolį, tai jokių minkštiklių nebebaudoju thumbup.gif
Naudoju mikropluošto šluostes- perku retai ir nebeperku jokių papildomų skysčių (pvz. lango ploviklio)
Vonią ir kriauklę šveičiu su HIGĖJOS kreminiu valikliu (kaina ~2-3lt) Mes nuomojamės butą, tai santechnika ten sena... Dabar kranai žiba thumbup.gif
WC perkam kokią nors pigesnę priemonę , nes brangios nepasiteisino schmoll.gif (beje, turiu ir CilitBang'ą- mama prieš pusantrų metų atidavė, nes jai nepatiko: nenaudoju ir aš doh.gif )
Virtuvės paviršius, WC išorinę dalį, kriauklę (tarp šveitimų) valau drėgnomis servetėlėmis (20 vnt- 2lt)
Kempinėles perku maždaug kas pusę metų- 1lt lotuliukas.gif
Viryklę dažniausiai valau su tuo pačiu HIGĖJOS valikliu arba LOC virtuvei. Orkaitę- su JĖGA (Higėjos) arba LOC, bet su juo tenka ilgiau laukti...
Skystas muilas virtuvėje- ~10lt / metams
Citrinos rūgštis skalbimo mašinai nukalkinti- ~3lt/ metams
WC oro gaiviklis- nepamenu kiek kainuoja blush2.gif Ambipur / 3-4 mėnesiams
WC tabletės arba muiliukai - ~4 lt/ mėn (perkam TP, ten dažnai būna akcija, kur po 2 vnt supakuoti rolleyes.gif )
Nome
QUOTE(Will @ 2006 10 28, 22:26)
Dabar išvis nusipirkau gerus miltelius ir spec. magnetinį kamuolį, tai jokių minkštiklių nebebaudoju  thumbup.gif

Kas čia per stebuklas?
Will
QUOTE(Nome @ 2006 10 28, 23:27)
Kas čia per stebuklas?
*

Jis skirtas indaplovėms ir skalbimo mašinoms. Minkština vandenį ir sumažina kalkių nuosėdų kaupimąsi.
Elnes
Oi, kiek jus visko perkat bigsmile.gif
Is tikruju man atrodo, kad as turiu tik butiniausias priemones:

Vienkartiniu pirstiniu dezute
Mikropluosto skudureliu
Sepeti su keiciamomis sluostemis (nezinau kaip vadinasi blush2.gif )

Indaplovei plovimo milteliu

Skalbimo milteliu (bet kokiu) + minkstiklio (negaila pacio brangiausio biggrin.gif )

Baliklio (ji atskiedusi su vandeniu ir minkstikliu balinu virtuves stala ir virtuves pavirsius, kitaip man neissibalina, o mano visa virtuve balta)

Plovimo skyscio (kuri pries naudodama visada skiedziu vandeniu ir supilu i purskiama nuo langu ploviklio buteli. Turiu profesionalu, kuris kainuoja daug, bet naudosiu dar kokius 5 metus ta litra skyscio. )
Juo valau grindis, dulkes.

Jif creame tualetams, vonios kriauklems, voniai, dusui.

Pakabinama gaivikli ant WC krasto.

Langu valikli.

Viskas bigsmile.gif Niekada daugiau nieko ir nepasigedau biggrin.gif

Is tikruju, tai man net sunku butu suskaiciuoti kas kiek kainuoja, nes daug ka jau naudoju kelis metus ir dar kelis tikrai naudosiu. Daznai perku tik minkstikli, nes patinka eksperimentuoti del kvapu ir wc gaivikli. Visa kita perku kuo didesniais kiekiais, kad nereiktu rupintis.
Ryški
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 22:06)
O nebraižo paviršiaus?
*

Ne, juk ten skystis ax.gif
Nome
QUOTE(Will @ 2006 10 28, 23:35)
Jis skirtas indaplovėms ir skalbimo mašinoms. Minkština vandenį ir sumažina kalkių nuosėdų kaupimąsi.
*

Labai sudomino ax.gif , o kur jo ieškoti (prie skalbimo miltelių)? Ir kokia panašiai kaina?
dontstop
Pastebėjau, kelios mamos paminėjo šluotą grindims plauti, nusigręžiamą, tai Maximose jos kainuoja po 7 lt, jau 2 buvom nusipirkę, tarnauja bent 3 metus kasdien naudojant thumbup.gif
Will
QUOTE(Nome @ 2006 10 29, 10:33)
Labai sudomino  ax.gif , o kur jo ieškoti (prie skalbimo miltelių)? Ir kokia panašiai kaina?
*

Kaina 75lt, parduotuvėse nėra 4u.gif
pupute
dabar gyvenam studentu bendrike, tai visai mazai kainuoja namu švara - skalbimo milteliai, indu ploviklis, langams valiklis, serveteles kompui, skystis kalkėms is virdulio ir psio tongue.gif toaletui, voniai, virtuvei šveisti jokių priemonių nereikia rolleyes.gif
va kai jau gryžtu y gimta miestuka tai kainuoja nemažaaai verysad.gif
Isila
QUOTE(Pireja @ 2006 10 27, 18:45)
O ka tu valai su Cif cream? Voniai ir tualetui perki atskirus valiklius...
As voniai, klozetui ir kriauklei naudoju viena universalu. Elektrinei plytelei (nekeraminei) naudoju indu plovikli.
*

taigis virtuvėj vyryklę, spinteles, net sienas pavalau mirksiukas.gif
jobukas
QUOTE(kriziukas @ 2006 10 27, 11:33)
puodeliai atsišveičia su paprasčiausia soda, ir kuo puikiausiai, thumbup.gif  nes nuo juodos arbatos, fe, kokie pasidaro...

o visokių valiklių ir pas mane pilna. bet pavyzdžiui orkaitės niekaip negaliu atšveisti, kiek bepirkau, nieko nesigauna verysad.gif  o dar perkant pardavėja sakė, kad pati išsivalanti yra, na kaip ten būna, įjungi, pakaitini ir atšoka viskas, nė velnio schmoll.gif susibiesinau nerealiai, kepiau kažkada šonkauliukus, na prisitaškė aišku, ir nuo to karto nebeišvalau normaliai orkaitės wacko.gif
*

As vis bandydavau isvalyti orkaite su orkaiciu valikliu "Jega", bet ne visada pavykdavo, kol nepabandziau nusveisti su tuokiu metalizuotu sveistuku thumbup.gif . Ispurski su "Jega", palauki pusvalandi ar ilgiau, tada pasveiti su tuo metalizuotu sveistuku ir orkaite net blizga. Su tuo sveistuku atgramdziau kuo puikiausiai ir stiklinius kepimo indus. Svarbiausia, kad jis pavirsiaus visai nesubraizo. Tik patarciau pries sveiciant pameginti mazame plotelyje, nes maza ka, gal buna kokiu braizanciu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.