Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie sveikatą Airijoje
Supermamų klubas > Mamų bendravimas, susitikimai, akcijos > Mamos užsienyje
Pages: 1, 2, 3, 4
natylli
sveikos mamytes ax.gif
mane domina viskas apie Airija,nes ketinu uz poros men.gyventi ten ir gimdyti.Gyvensiu nedideliam miesteli Clonmelis. Gal kas yra is Clonmelio?
Pvz.idomu suzinoti apie klinikas ,daktarus patarti kur geriau.Nes nieko nezinau pas ka eiti ten,kuri geresne klinika ir t.t
Labai lauksiu jusu patarimo
ada21lt
As gyvenu airijoje tik kiek toliau nuo Dublino ir siaip atvirksciai vaziavau gimdyti i Lietuva smile.gif dabar vel grizau ,deja tokios aplinkybes.
Nu ka, gimdymas ir gydytojos koncultacijos iki gimdymo ir 6 sav. po gimdymo nemokamos, po to uz viska reikia moketi, vizitas pas gyd apie 40 -60 € tiek mamai tiek kudykiui, nebent gautum medic kortele jei vyro pajemos labai mazos tada niekas nekainuotu. Atvaziavus reiktu eiti pas bet koki GP ( seimos gydytoja ) jis ir suteiks visa informacija.
natylli
Aciu uz atsiliepima smile.gif
Aisku,vat dabar ir galvoju gal kreiptis i privacia klinika.
O iki kokio men.leidzia skristi lektuvu?
laurechka
Tai kad cia tik ir privatus gydytojai ax.gif Siaip Clonmely gera klinika yra Mary Str (salia mergaiciu moyklos kur centre prie baznycios yra)... Ech, kokia man dabar nostalgija apeme siam miesteliui... Pragyvenom ten 2.5metu........ Ech............. ax.gif
natylli
QUOTE(laurechka @ 2006 10 17, 17:54)
Tai kad cia tik ir privatus gydytojai ax.gif  Siaip Clonmely gera klinika yra Mary Str (salia mergaiciu moyklos kur centre prie baznycios yra)... Ech, kokia man dabar nostalgija apeme siam miesteliui... Pragyvenom ten 2.5metu........ Ech............. ax.gif
*

Aisku ,aciu uz patarima.Prasysiu kad vyras nueitu ten ,suzinotu info smile.gif
ie_va
sveikos,

as gyvenu dubline ir va nesenai suzinojau kad laukiuosi,tai kaip ir pas daktareliu laikas butu apsilankyt.Gal galit patart kur kreiptis pirmakart,nes isvis dar reikalu su medicina cia neturejau.Ir ar reikes moketi?
edutukas
QUOTE(ie_va @ 2007 02 02, 11:12)
sveikos,

as gyvenu dubline ir va nesenai suzinojau kad laukiuosi,tai kaip ir pas daktareliu laikas butu apsilankyt.Gal galit patart kur kreiptis pirmakart,nes isvis dar reikalu su medicina cia neturejau.Ir ar reikes moketi?
*

sveika
jei tau tik nestumo pradzia tai dar anksti pas airiu gyd eiti.Jie cia nestuma pradeda ziureti veliau,nes tipo pirmom savaitem nera cia ko stradalinti schmoll.gif .O pirma kart tai eit reikia pas GP ji toliau nusius tavo duomenis i ligonine is kur tau pastu ateis apoitmentas kada tau reik pasirodyti ligoninej,ir po to lankysies jau ten. biggrin.gif
O del ejimo pas privatu gydytoja tai net neapsimoka nes prieziura ta pati tik skirtumas kad mokesi pinigus.Cia juk nera taip kaip LT jei moki tai ir prieziura didesne unsure.gif .Cia visur vienodai.Turi tie airiai ir pliusu ir minusu.Siaip man gimyti cia patiko.Ir sesutes visada sypsosi ir pinigu us tai joms duot nereikia mirksiukas.gif
Pamirsau dar parasyti kad cia nesciom viskas nemokamai,bet koks tyrimas ar gydymas.
oksanidze
sveikutes airijos mamytes! thumbup.gif
na as nezinau, mano nuomone apie airijos gydytojus tai tikrai nekokia...
as jau7.5 menesio laukiuosi...
nujejau pirma karta pas gydytoja budama 6 savaiciu, ji pasake, kad echoskopija reiks daryt keturiu menesiu....
nezinau ka ten ji pridare, bet kad pamirso uzsakyt ta echoskopija ligoninej... g.gif
gavosi tokia situacija, kad as sesiu menesiu, echoskopija dar nei karto nedaryta, o laisva vieta jai padaryt dar tik po gero menesio tipo atsiras, tai gaunasi, kad as praktiskai astuoniu menesiu tureciau pirma echoskopija darytis....
nuvaziavom su vyru pas ta daktare , pakelem skandala, tai ji kazkaip suorganizavo ta echoskopija kitam mieste, jis net kitoj apskrity randasi...
nuvaziavom ten, ten irgi visi nepatenkinti-tipo ko cia atvaret, jei savo ieste ligonine turit...vos ne vos padare ta echoskopija..aciu Dievui vaikuciui viskas gerai buvo lotuliukas.gif
na po tokio atsitikimo savo GP iskart pakeitem, ir siaip man cia ju poziuris i nesciaja kazkoks atmestinis...arba cia as tik ant idiotu visokiu uzsisraunu...
ir dar..cia jie darydami echoskopija nesako kas, bus, ar berniukas ar mergaite.. blink.gif mums daktaras darydamas echoskopija pasake, matau, kas bus , bet nesakysiu....... blink.gif idomus man cia jie..
o kaip pagalvoju, kad gimdyt cia reikes ........... unsure.gif
Papildyta:
beje, gal yra mamyciu is tralee, co kerry?
butu smagu susipazinti ir bendraut.....
thumbup.gif
Dawija
QUOTE(oksanidze @ 2007 07 04, 21:22)
sveikutes airijos mamytes! thumbup.gif
na as nezinau, mano nuomone apie airijos gydytojus tai tikrai nekokia...
as jau7.5 menesio laukiuosi...
nujejau pirma karta pas gydytoja budama 6 savaiciu, ji pasake, kad echoskopija reiks daryt keturiu menesiu....
nezinau ka ten ji pridare, bet kad pamirso uzsakyt ta echoskopija ligoninej... g.gif
gavosi tokia situacija, kad as sesiu menesiu, echoskopija dar nei karto nedaryta, o laisva vieta jai padaryt dar tik po gero menesio tipo atsiras, tai gaunasi, kad as praktiskai astuoniu menesiu tureciau pirma echoskopija darytis....
nuvaziavom su vyru pas ta daktare , pakelem skandala, tai ji kazkaip suorganizavo ta echoskopija kitam mieste, jis net kitoj apskrity randasi...
nuvaziavom ten, ten irgi visi nepatenkinti-tipo ko cia atvaret, jei savo ieste ligonine turit...vos ne vos padare ta echoskopija..aciu Dievui vaikuciui viskas gerai buvo lotuliukas.gif
na po tokio atsitikimo savo GP iskart pakeitem, ir siaip man cia ju poziuris i nesciaja kazkoks atmestinis...arba cia as tik ant idiotu visokiu uzsisraunu...
ir dar..cia jie darydami echoskopija nesako kas, bus, ar berniukas ar mergaite.. blink.gif  mums daktaras darydamas echoskopija pasake, matau, kas bus , bet nesakysiu.......  blink.gif  idomus man cia jie..
o kaip pagalvoju, kad gimdyt cia reikes ........... unsure.gif
Papildyta:
beje, gal yra mamyciu is tralee, co kerry?
butu smagu susipazinti ir bendraut.....
thumbup.gif
*

As gimdziau Airijoje, tai likau labai patenkinta blush2.gif
O beje tau echo GP dare blink.gif ? Dubline tai ligonineje per pirma vizita daro, o veliau jei nera jokio reikalo, tyrimai geri - nebedaro.
Siaip cia musu daugiau http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...0121&st=216

o cia Airijos nestukes pliurpia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...5634&st=288
taigi junkis, bus linksmiau, patarimais pasidalinsim mirksiukas.gif
oksanidze
QUOTE(Dawija @ 2007 07 05, 11:33)
As gimdziau Airijoje, tai likau labai patenkinta  blush2.gif
O beje tau echo GP dare  blink.gif ? Dubline tai ligonineje per pirma vizita daro, o veliau jei nera jokio reikalo, tyrimai geri - nebedaro.
Siaip cia musu daugiau http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...0121&st=216

o cia Airijos nestukes pliurpia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...5634&st=288
taigi junkis, bus linksmiau, patarimais pasidalinsim  mirksiukas.gif
*

ne dare man ligoninej, bet ji turejo paskambint i ligonine ir mane uzregistruot..
dziaugiuosi, kad tau su gimdimu viskas ciki buvo thumbup.gif
ir aciu uz pakvietima butinai uzsuksiu cool.gif
natylli
O as nusprendziau gimdyti LT,ir taip ir padariau smile.gif kazkaip cia saugiau,ir daktarai pazistami,tai gimdymas praejo puikiai thumbup.gif
O spalio men. skrisiu i Airija,tai vat ieskosim kinikos musu leliukiu smile.gif
laurechka
QUOTE(natylli @ 2007 07 11, 21:49)
O as nusprendziau gimdyti LT,ir taip ir padariau smile.gif kazkaip cia saugiau,ir daktarai pazistami,tai gimdymas praejo puikiai thumbup.gif
O spalio men. skrisiu i Airija,tai vat ieskosim kinikos musu leliukiu smile.gif
*

Jei vis dar gyvensit clonmely, tai rekomenduoju tą kliniką Mary str... Apie ją rašiau pačioj pradžioj. Mūsų gydytojas buvo Gary Sullivan berods teisingai parašiau... Sesutės superinės. Visada paaiškindavo viską, kas neaišku būdavo... Sėkmės 4u.gif
natylli
QUOTE(laurechka @ 2007 07 12, 10:49)
Jei vis dar gyvensit clonmely, tai rekomenduoju tą kliniką Mary str... Apie ją rašiau pačioj pradžioj. Mūsų gydytojas buvo Gary Sullivan berods teisingai parašiau... Sesutės superinės. Visada paaiškindavo viską, kas neaišku būdavo... Sėkmės 4u.gif
*

Labai aciu uz patarima.taip gyvensim Clonmeli smile.gif
Kai atvaziuosim iskart eisim prisiregistruosimes,mums ir skiepa reikes ten daryti,turiu LT skiepu pasa,tikiuosi jie supras kokie daryti
Dew138
Gimdziau pries dvi dienas, niekad nebuvau turbut tokia patenkinta kaip akuseremis paciam gimdyme. Super, net norisi verkt. Ir prieziura po gimdymo labai gera. Va per nestuma tai nervavausi kad netikrina neziuri (matyt nebuvo reikalo, viskas buvo gerai)
Beje daba yra ne tik med. korteles, bet ir gp korteles kur uz vizita nereikia moket, tik uz vaistus. Mes gavom GP kortele, nes pajamos nera dideles - placiau cia http://www.citizensinformation.ie/categori.../gp_visit_cards
laurechka
QUOTE(natylli @ 2007 07 12, 15:22)
Labai aciu uz patarima.taip gyvensim Clonmeli smile.gif
Kai atvaziuosim iskart eisim prisiregistruosimes,mums ir skiepa reikes ten daryti,turiu LT skiepu pasa,tikiuosi jie supras kokie daryti
*

Supras. Kelių skiepū jie čia nedaro, bet aš paprašydavau, jie jį užsakydavo (tik tiek, kad reikdavo susimokėt apie 30E už tą skiepą)...
O kurioj vietoj gyvenat Clonmely?
natylli
QUOTE(laurechka @ 2007 07 13, 13:08)
Supras. Kelių skiepū jie čia nedaro, bet aš paprašydavau, jie jį užsakydavo (tik tiek, kad reikdavo susimokėt apie 30E už tą skiepą)...
O kurioj vietoj gyvenat Clonmely?
*

Mes dar tik nuomosim nama,vyras jau pradejo ieskoti smile.gif nes jis kaip dabar vienas tai pas pazistama gyvena.Iesko ramiam rajone.
skruzde
QUOTE(laurechka @ 2007 07 13, 14:08)
Kelių skiepū jie čia nedaro, bet aš paprašydavau, jie jį užsakydavo (tik tiek, kad reikdavo susimokėt apie 30E už tą skiepą)...
*

O tai gal gali pasufleruoti kokio skiepo nedaro? g.gif
laurechka
QUOTE(skruzde @ 2007 07 13, 17:43)
O tai gal gali pasufleruoti kokio skiepo nedaro? g.gif
*

Tiksliai nepamenu daba... Berods kažkuris iš pirmų skiepų (LT jais skiepyja 3kart o čia tik 2).
skruzde
QUOTE(laurechka @ 2007 07 13, 17:56)
Tiksliai nepamenu daba... Berods kažkuris iš pirmų skiepų (LT jais skiepyja 3kart  o čia tik 2).
*

Nu,kad mus ir tris kartus čia skiepyjo smile.gif Aš maždaug palyginau vyresnėlio skiepus LT ir čia,nu lyg viskas panašiai gaunasi unsure.gif LT dar nebūdavo skiepo Meningococcal C,dabar nežinau gal ir LT jis jau įeina į bendrus skiepus g.gif
mammka
as tai likau nepatenkinta airijos gydytojais schmoll.gif ....
nuejau pas GP,sakau,mms nesulaukiau.tai ji mane tik pasveikino doh.gif .nei testo nei jokiu kitu tyrimu(o uz pasveikinima 50e sumokejau doh.gif ).nuvaziavau i ligonine pati.ten tik slapimo tyrima atliko ir dok.uzpilde.echo nusprende daryt 20savaite doh.gif .susinervinau...nes pirma kart per toki aplaiduma kruopa praradau verysad.gif .tada prisimelavau (nes tik atejus jie manes paklause kiek laiko as nescia fool.gif ),ir i echo nuejau 14savaite.uzsiregistravau irgi pati,nes jie ten neskuba nieko daryti schmoll.gif .tada pirma kart pamaciau savo pypliuka wub.gif .aparatai tai labai geri,maciau visus pirstukus,visus kauliukus ir fotke gavau ax.gif .na,o paskui tai irgi tos apziuros schmoll.gif .kiekviena karta vis kita gydytoja doh.gif .pamatuoja,pasveria,kiekviena kart apsilankius slapimo tyrima dare.tiesa,darant echo apie 20 sav.prigasdino,kad vaisius vystosi ne pagal savaites,per mazas doh.gif .bande klausyt vaiko sirdeles tai tik antra diena pagavo doh.gif .o kai viena kart pamaciau pajuodeli daktareli tai vos nesprogau...rankos dreba,spaudima matuoja ir i papus akis imetes seilejasi bash.gif .kai nusprendziau isvaziuoti i lt gimdyti irgi bedeliu apturejau.reikejo leidimo skristi.nors nestumas buvo 6,5men.bet pilvuzas tai ogogo koks buvo doh.gif .tad nusprendziau apsidrausti.viena daktare sake,ateik kai bus laikas viska israsysim,med.korteles kopija duosim ir t.t.kai atejo laikas,pasitaike kita daktare ir jokio leidimo negavau blink.gif .o kortele,sako,atsviesim per menesi doh.gif .tai as grazioj formoj tiesiog ja issinesiau is ligonines .ir gerai,nes lektuve tikrai reikejo irodyt,kad as ne ant gimdymo ribos.o lt padare tyrimus nustate,kad visa nestuma pravaiksciojau su didziausia mazakraujyste doh.gif .gerai,kad leliui nieko nenutiko....
beje,dar tenykstes klausiau kodel pilvas toks didelis g.gif (nestumas pirmas tai nieko nezinojau).sako,cia ne pilvas didelis cia tu stora (suprask,kad lasiniais apdribus).o vaikis gime 5kg ,tai kazi kaip cia iseina....
sorry,kad tiek prirasiau daug blush2.gif
berniukai
Sveikos!
As irgi esu nepatenkinta Airijos daktarais schmoll.gif Tai taip ir neisdrisau ten gimdyt ir grizau i LT.Kiek darydavo tyrimus tiek rodydavo blogus,o gydimo jokio doh.gif .Tai LT beveik visa nestuma ir praleidau ligoninej unsure.gif Dabar truputi paaugsim ir grisim atgal smile.gif
natylli
QUOTE(laurechka @ 2006 10 17, 17:54)
Tai kad cia tik ir privatus gydytojai ax.gif  Siaip Clonmely gera klinika yra Mary Str (salia mergaiciu moyklos kur centre prie baznycios yra)... Ech, kokia man dabar nostalgija apeme siam miesteliui... Pragyvenom ten 2.5metu........ Ech............. ax.gif
*

Na pagaliau mes persikelem i Airija.Ir jau siandien buvom sioje klinikoje.Maloni aplinka,visi sypsosi smile.gif Bet vat gydytojas man nelabai patiko,paklausiau apie misineli (Maitynu Aptamil AR ir cia negalim rasti niekur)tai uzklausiu jo,ka gali pasiulyti panasaus,tai sake eikit i vaistine ten patars blink.gif Taip ir nesupratau
Ir dar norejau suzinoti ar dygsta dantukai vaikui,nes nakti pradejom prastai miegoti,tustinasi po 4-5 k.i diena.O as nelabai suprantu kaip suprasti kai dygsta dantukai.Tai jis man :as negaliu israsyti jums vaisto kad vaikas gerai miegotu,nupirkit tepaliuka ir dantenas patepkit.Net neapziurejo tas dantenas!
Vat toks musu pirmas apsilankymas smile.gif
Simona P.
O as esu labai patenkinta airijos daktarais, turim labai gera GP, visa nestuma jis mane labai priziurejo, nuolat darydavo tyrimus, duodavo siuntimus scan'ui daryti. Savo ruoztu 26 nestumo savaite su vyru vaziavome i Dublina, privacia klinika daryti 3D scan'o, ten ne tik suzinojom, kad turesim berniuka, bet dar ir jo veiduko bruozus pamatem, taip pat gavom nuotrauku ir 15 min. dvd.
Gimdymas praejo labai gerai thumbup.gif manimi ir vaikuciu labai rupinosi, susidraugavau su seselemis, jos nuolat uzsukdavo paplepeti, likau suzaveta... Nors ir buvau girdejusi labai geru atsiliepimu, nemaniau, kad viskas bus taip gerai! Jeigu turesiu dar viena vaikuti, noreciau ji gimdyti tik cia! 4u.gif wub.gif
viktorija:)
nu as galiu pasakyti kad cia negimdziau bet visos pazystamos kurios gimde buvo labai patenkintos smile.gif ,o del tolimesnes prieziuros tai pas airiu gydytojus tikrai neiciau tuo labiau kad jau dabar dubline ir drohedoj dirba lietuviai gydytojai.pinigus moketi reikia tuos pacius tai kam eiti pas tu airiu .airiu gydytojais teko labai nusivilti.dabar visada kreipiames i lenku rusu ar lietuviu gydytojus.
edelw
Sveikutės smile.gif Ar priimsit mane į savo ratelį ax.gif Aš laukiusiu dar tik 10 savaičių, bet mūsų tėvelis gyvena Airijoje, todėl ie aš ten tuoj išvykstu thumbup.gif thumbup.gif Bet labai bijau verysad.gif nžn kokia ten sistema, koki daktarai, be to ir kalbos nomoku(bet dbr lankau kursus, gal truputėlį pramoksiu) blush2.gif
Gal galit parašyt apie pašalpas, ar jos mums priklausys ar ne, mes dar ne šeima tongue.gif
Taip pat aš nedirbanti, kiek ten man kainuos pvz vizitas pas gydytoją, ar gimdymas
Ar teisybė, kad gimdymo atžvilgiu daktarai yra geresni, nei pas mus, o vat visą nėštumą nelabai jie ten prižiuri?
Lauksiu atsakymo.AČIŪ 4u.gif
natylli
QUOTE(edelw @ 2007 10 14, 08:44)
Sveikutės smile.gif Ar priimsit mane į savo ratelį ax.gif Aš laukiusiu dar tik 10 savaičių, bet mūsų tėvelis gyvena Airijoje, todėl ie aš ten tuoj išvykstu thumbup.gif  thumbup.gif Bet labai bijau verysad.gif nžn kokia ten sistema, koki daktarai, be to ir kalbos nomoku(bet dbr lankau kursus, gal truputėlį pramoksiu)  blush2.gif
Gal galit parašyt apie pašalpas, ar jos mums priklausys ar ne, mes dar ne šeima tongue.gif
Taip pat aš nedirbanti, kiek ten man kainuos pvz vizitas pas gydytoją, ar gimdymas
Ar teisybė, kad gimdymo atžvilgiu daktarai yra geresni, nei pas mus, o vat visą nėštumą nelabai jie ten prižiuri?
Lauksiu atsakymo.AČIŪ 4u.gif
*

Sveikute smile.gif
Apie pasalpas nieko nezinau,tik parasysiu kad butinai pasidaryk draudimo kortele,ja galima ir internetu uzsakyti www.vlk.lt uz 2 sav ja pagamins,ji nemokama,5 metams.Su ja vizitas pas daktarus nemokamas
Ir va ka radau dar apie daktarus:
Tu gali uzsirashyti pas sheimos gydytoja, pirmas vizitas tau kainuos apie 40eur(priklausomai nuo ikainiu). Gydytoja tave apziures ir tada priskirs vaistu, ar duos nukreipima i kokia rimta gydymo istaiga. Su nukreipimu tau jau nereikes moketi. O rimtesniu vaistu aishku nenusipirksi be israsymo.
Yra dar toks dalykas kaip gauti medicinine kortele ( tada apsilankymas pas gydytoja nekainuoja ). ja gali gauti tie kas uzdyrba labai mazas pajamas ( kazkur apie 100eur per sav), jei gauni daugiau jau negausi.
Dar yra toks dalykas kaip korteles vaistams kompensuoti, jas irgi galima gauti. Ja apsimoka tureti jei daznai sergi ir ishleidi nemazai pinigu vaistams, valstybe kompensuoja tada. ( bet ten reikai ishleisti tam tikra suma pinigu irttll. yra niuansu. Bet jei i ligonine, ar kokia operacija tai reikes moket nemazai
del gydytojo, tai as lietuvoj pasidariau tarptautine ES sveikatos draudimo kortele, su kuria pas gydytoja eini nemokamai. 40 euru moki tada kai jos neturi o su ja kaip lietuvoj jus gydo ir konsultuoja nemokamai atminkit kad ir cia tas pats - jjuus niekuo nesiskiriat nuo airiu nes mes esam ES, tik jei jau rimciau sergat, jei i ligonine gulates tai jau moketi reikes.

O apie nesciosio prieziura gal kitos daugiau parasys mirksiukas.gif
edelw
Ačiū, labai už informaciją. Reikės pasidomėti tai visais draudimais. 4u.gif
natylli
QUOTE(edelw @ 2007 10 15, 10:53)
Ačiū, labai už informaciją. Reikės pasidomėti tai visais draudimais. 4u.gif
*

Dar zinau kad nesciosioms prieziura nemokama
laurechka
QUOTE(natylli @ 2007 10 14, 13:09)
Sveikute smile.gif
Apie pasalpas nieko nezinau,tik parasysiu kad butinai pasidaryk draudimo kortele,ja galima ir internetu uzsakyti www.vlk.lt uz 2 sav ja pagamins,ji nemokama,5 metams.Su ja vizitas pas daktarus nemokamas

Na, noriu pasakyti... Šita kortelė iš LT, taip? E... kažkokia forma berods... Ji tinkama tokiu atveju, jei esate turistas šalyje, o negyvenat wink.gif Taip, kad... Neprisivirkit košės wink.gif Aišku, po 1-2 kartų nieko nebus, bet jei pastoviai ją kišit gyd, jis jum pasakys visą teisybę wink.gif
Dėl vaistų kortelės- kompensuoja viską, kas yra virš €80 sumos kas mėnesį.
edelw
O ar teisybė, kad Airijos daktarai kad ir kokia liga besusirktų kūdikėlis visada rašo tuos pačius vaistus, ir tuos pačius antibiotikus> schmoll.gif unsure.gif
natylli
Na bet sia kortele visvien verta pasidaryti.Mes kai tvarkom dabar dokumentus Child benefit,tai reikia prisiregistruotis i klinika ir laiska nuo daktaro pristatyti i sociala.Ir mums su sia kortele nemokamai vizitas buvo,o taip 42 ar 45 euro butu.Mus klinikos registraturoje uzklause apie sia kortele,nes kitaip nebuciau davusi,irgi galvojau kad tik extra vizitais
Taip kad sutaupem jau smile.gif
Simona P.
O ar teisybė, kad Airijos daktarai kad ir kokia liga besusirktų kūdikėlis visada rašo tuos pačius vaistus, ir tuos pačius antibiotikus>

Na mano mazylis dar nesirgo, bet as nemanau, kad tai tiesa... g.gif
Be to patariu atvaziavus i Airija pasidaryti 3D scan'a. thumbup.gif
natylli
QUOTE(Simona P. @ 2007 10 16, 09:48)
O ar teisybė, kad Airijos daktarai kad ir kokia liga besusirktų kūdikėlis visada rašo tuos pačius vaistus, ir tuos pačius antibiotikus> 
Na mano mazylis dar nesirgo, bet as nemanau, kad tai tiesa...  g.gif
Be to patariu atvaziavus i Airija pasidaryti 3D scan'a.  thumbup.gif
*

3D scan'a. cia nesciosioms ar kudikiui daro kazkaip? ax.gif blush2.gif
edelw
O kas tai yra tas 3D scan'as. blush2.gif blush2.gif blush2.gif g.gif Aš dar nesu apie tokį girdėjus.
cray.gif hihihi.gif
edelw
Jau sužinojau viską tongue.gif
natylli
Ir...?
Cia atrodo nesciosioms daro,ehoskopija,ar ne?
edelw
taip nėščiosioms thumbup.gif , per kurį aiškiai matyti vaukiukas, ne tik jo kontūrai biggrin.gif
natylli
O man atsiunte viena mamyte labai naudinga nuoroda,siunciu ir tau smile.gif

http://saloje.lt/index.php?id=265
edelw
Ačiukas 4u.gif
tikrai daug man aktualių ir įdomių dalykų radau šioje nuorode biggrin.gif thumb_yello.gif
natylli
QUOTE(edelw @ 2007 10 20, 17:49)
Ačiukas 4u.gif
tikrai daug man aktualių ir įdomių dalykų radau šioje nuorode biggrin.gif  thumb_yello.gif
*

As irgi daug atsakymu radau,sekmes mirksiukas.gif
Tiesa,is kokio tu miesto?
edelw
Aš iš Cavano biggrin.gif
o tu iš kokio miesto? rolleyes.gif
natylli
QUOTE(edelw @ 2007 10 20, 18:29)
Aš iš Cavano biggrin.gif
o tu iš kokio miesto? rolleyes.gif
*

As is Clonmelio smile.gif
ir cia kazkaip nerandu kad kazkas butu salia,kad susitikti mirksiukas.gif
liudna cia vienai,as pries 2 sav atskridau pas vyra,tai nieko nepazistu
Simona P.
O kokiam County yra Clonmelis? mirksiukas.gif
laurechka
QUOTE(Simona P. @ 2007 11 07, 12:48)
O kokiam County yra Clonmelis? mirksiukas.gif
*

Co.Tipperary wink.gif
*Marta*
sveikos 4u.gif

turiu keleta klausimu ax.gif
nuo keliu savaiciu Airijoje (as gyvenu Siaurineje) ziuri echo? g.gif man paskirtas vizitas i ligonine kita savaite, jau bus virs 13 savaiciu, laiske nieko apie echo nera uziminta, o visi sneka, kad daro 12 savaiciu g.gif
ir dar...jei as neturiu tos medical card, nieko nenutiks, jei, zinoma, as jos ir nenusinesiu g.gif
DijaDeima
QUOTE(laurechka @ 2007 10 15, 16:49)
Na, noriu pasakyti... Šita kortelė iš LT, taip? E... kažkokia forma berods... Ji tinkama tokiu atveju, jei esate turistas šalyje, o negyvenat wink.gif Taip, kad...  Neprisivirkit košės wink.gif Aišku, po 1-2 kartų nieko nebus, bet jei pastoviai ją kišit gyd, jis jum pasakys visą teisybę wink.gif
Dėl vaistų kortelės- kompensuoja viską, kas yra virš €80 sumos kas mėnesį.
*

Nu mums su medical card kompensuoja viska,net paprasta tepaliuka nuo isutimu,taip pat ir kontraceptikus kokius tu pasirenki.
laurechka
QUOTE(Rraitux @ 2007 11 07, 16:11)
Nu mums su medical card kompensuoja viska,net paprasta tepaliuka nuo isutimu,taip pat ir kontraceptikus kokius tu pasirenki.
*

Tai medical card dengia viską. O yra dar tokia DRUGS... CARD. Ji dengia tik vaistus, jei viršyji €80/mėn.
natylli
laurechka,aciu uz pataryma del pasirinkimo klinikos,Clonmeli smile.gif
Patinka man ji,seseles labai fainos,draugiskos.Bet tik kad mums su gydytoju nepasiseke,man toks jausmas kad apie kudikius nieko neismano.Tai galvoju pakeisti i jusu ,pas kuria lanketes.Gal nebus problemu su keitimu
Nes musu daktaras buvom antra karta pas ji del tos pacios pronlemos ,labai atpylineja ir zaliai kakoja musiskis,tai jis istrauke knyga ir pradejo vartyti ja,po min4-5 sako "nu nupirkit tokiu milteliu ir pavartokit menesi,cia vat raso kad nuo atpylinejimo " nei pasiule tyrima koki padaryti,nei tu "geruju bakteriju" pagerti.As tik gale pasakiau kad geriam juos.
Nezinau kaip jis ten dirba doh.gif
Simona P.
[QUOTE]*Marta* Paskelbta Vakar, 16:39
sveikos

turiu keleta klausimu
nuo keliu savaiciu Airijoje (as gyvenu Siaurineje) ziuri echo? man paskirtas vizitas i ligonine kita savaite, jau bus virs 13 savaiciu, laiske nieko apie echo nera uziminta, o visi sneka, kad daro 12 savaiciu
ir dar...jei as neturiu tos medical card, nieko nenutiks, jei, zinoma, as jos ir nenusinesiu

Man pirma scan'a dare 12-ta nestumo savaite, laiskuose, kuriuos gauni, nieko apie tai ir neraso. Anksciau ar veliau jie tikrai padarys, jeigu siuo klausimu kils kokiu nors problemu ar neaiskumu, pasitark su savo GP, jis turi susisiekti su ligonine ir isspresti sia problema. O del medical card nieko baisaus, pasakysi, kad jos neturi ir tiek... 4u.gif
Ziopla_Bite
QUOTE(laurechka @ 2007 11 07, 21:29)
Tai medical card dengia viską. O yra dar tokia DRUGS... CARD. Ji dengia tik vaistus, jei viršyji €80/mėn.
*

Sveikos mamytes, nors musu seimyna pagausejimo dar tik tikisi,taciau jau dabar aktyviai renkame informacija kaip cia tie visi pries ir po gimdybiniai reikalai vyksta. Del medical card: ja gauti gali tik pajamu pakankamai neturincios seimos/asmenys,GPC ir DC -taip pat. Lazda turi du galus ,taip sakant: vienu atveju turi geras pajamas,taciau beprotiskai daug isleidi daktaram,kitu-pajamu neturi ir viskas tau kompensuojama. Galu gale tas pats iseina, -viskas i nuli susiveda baugu blink.gif
Beje,kad gimdyvems viskas nemokama,man irgi teko girdeti,taciau visuo tuo besidomedama radau tokiu,manau jus sudominanciu faktu: akuseres,taip vadinamos midvife,paciu airiu mamu yra pasirenkamos is anksto,kaip ir gimdyve ligonineje priziurintis daktaras-cia uz paslaugas irgi teks pinigeliu pakloti,taciau gimdymui ''labour'' prasidejus busi garantuota,kad atvyks zmones ,kurie buvo ir stebejo tave visa nestumo eiga. Tai,va ir vel viskas-pinigeliai wacko.gif Galite rinktis sveikatos draudima,taciau ten vel visokios islygos ir laukimo periodai,nors pavyzdziui viva ,berods, draudzia seimyna,o vaikuciui gimus papildomos imokos neima kolei jam18 nesukaks.
Kol kas toki vaizdeli turiu,tikiuosi gal kam trukstamos info suteikiau,o jei kur suklydau,labai tikiuosi buti pataisyta,-labai jau ir man paciai tie dalykai aktualus group.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.