Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar turite kaimą, sodybą, sodą?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
mutantė
Mes su vyru šiandien važiavom kaiman ir vyrui pasakius kaip mums gerai, kiek mes sutaupysim (nepirkdami bulvių, pieno, sviesto ir t.t) man vyras atšovė, kad visi ką nors turi ir nėra tokių kurie sėdi visai be kaimo, sodo, sodybos ar panašiai.
Tad noriu paklausti ar tai tiesa? ax.gif
#Mia#
Turim ir kaima, ir soda. Is kaimo parsivezam bulviu, buroku, kartais pieno, o is sodo - prieskoniu lotuliukas.gif , nes as sakiau neapziosiu visko sutvarkyti. Bet ziemai bulves perkam: tiek nepasodinam, kad uztektu tongue.gif . Ir siaip mociutei visi zyziam, kad geriau nupirksim visko, atvesim, bet kad nuvaziavus nereiktu arti. Tai sake, jei nepadesim pati pasidarys doh.gif
Will
Ne, netiesa. Mes neturim doh.gif
Anyta turi- t.y. keletą lysvių prie namo 4u.gif Bet neaugina bulvių, gyvulių irgi nelaiko tongue.gif Kartais parsivežam keletą morkų, svogūnų laiškų ir viskas. Ji turi ir sodą, bet jis dar jaunas ir būna vos po kelis vaisius, kuriuos iškart suvalgo biggrin.gif
Taip pat sodą prie namo turi mano močiutė, bet ji jau ne to amžiaus, kad darže kapstytųsi, o ir gyvena šiuo metu kitur, todėl iš ten nieko neparsivežame.
Perkam viską 4u.gif
Camea
Turiu mociute, kuri gyvena kaime, leiko karve, kiaule, vistas, tai nuvaziavus pas ja prikrauna visa masina maisto, tai pat turim sodyba, kur yra sodas (obuoliai, slyvos, kriauses), taip pat auginam ten siek tiek bulviu, burokelius, morkas, agurkus, ..... salia miskas, tai dabar dar ir grybaujam, vasara uogaujam biggrin.gif Taip pat salia mazas ezeriukas, tai mama dar zvejuoja, tai vasara daznai valgom zuvi biggrin.gif Pas vyro tevus irgi yra sodas, bet ten jie mazai ka augina, na tik atvaziavus pavalgyti, kad butu, bet vistiek thumbup.gif
Myliu gamta ir neisivaizduoju savo gyvenimo tik mieste ax.gif
jolita123
Mes turim kaima ir sodyba ,bet patikek niekas pats neuzauga. Sodyboje pirmus metus sodinau beveik viska iskaitant ir bulves, tai kitais metais sakiau nieko nesodinsiu. Jei turi darba tai sodyboje norisi tik pailseti jei net nieko neaugintum vistiek darbo butu. blink.gif Bet as tai nesigailiu negaliu ramiai praeiti pro augalus , vartau zurnalus, noriu grazios nebutinai ispuoseletos sodybeles. Bet miesto smogas patikek irgi nusibodo. blush2.gif Gerai pagalvok ko tu nori jei ilsetis tai viena ojei ukininkaut tai visai kas kita.
mutantė
QUOTE(jolita123 @ 2006 09 24, 15:40)
Mes turim kaima ir sodyba ,bet patikek niekas pats neuzauga. Sodyboje pirmus metus sodinau beveik viska iskaitant ir bulves, tai kitais metais sakiau nieko nesodinsiu. Jei turi darba tai sodyboje norisi tik pailseti jei net nieko neaugintum vistiek darbo butu.  blink.gif Bet as tai nesigailiu negaliu ramiai praeiti pro augalus , vartau zurnalus, noriu grazios nebutinai ispuoseletos sodybeles. Bet miesto smogas patikek irgi nusibodo.  blush2.gif Gerai pagalvok ko tu nori jei ilsetis tai viena ojei ukininkaut tai visai kas kita.
*

Mes tik važiuojam visko atsivežt, nedirbt lotuliukas.gif
brangute
Aš turiu namą, o šalia didelį žemės plotą, kuriame yra tik sodas, bet jame aš nieko neauginu, beje, visų kaimynų pykčiui. Pirkti pigu, o auginti -didelis vargas. Pirmaisiais metais auginau, dabar - schmoll.gif kategoriškai. ir tai žolę nusipjaut kiek laiko užtrunka -su gera žoliapjove beveik trys valandos, o jeigu auginčiau ką nors-kasdien trys valandos būtų.
Nors mieste gyvenimo irgi neįisivaizduoju. Man namas ir gamta tai asocijuojasi su sodu, grožiu ir poilsiu... Tai va -aš prieš daržus biggrin.gif
barra
Nors mes gyvename ne didmiestyje,bet viska perkam.Nemegstu as to zemes ukio wink.gif ,neturiu jokio noro kapstytis zemeje.Svajoju apie sodyba,bet tik poilsiui,o ne zemes ukiui.Na,nebent keli svogunai ir krapai augtu.Reikalui esant isbegt ir pasiskint prie saslu ar i saltibarscius idet.Manau jie daug prieziuros nereikalauja?!
O siaip kaimuose nei tevu,nei mociuciu neturim.
brangute
QUOTE(barra @ 2006 09 25, 11:07)
Nors mes gyvename ne didmiestyje,bet viska perkam.Nemegstu as to zemes ukio wink.gif ,neturiu jokio noro kapstytis zemeje.Svajoju apie sodyba,bet tik poilsiui,o ne zemes ukiui.Na,nebent keli svogunai ir krapai augtu.Reikalui esant isbegt ir pasiskint prie saslu ar i saltibarscius idet.Manau jie daug prieziuros nereikalauja?!
O siaip kaimuose nei tevu,nei mociuciu neturim.
*

nereikalauja, bet vistiek turi susikasti žemę, ją pasiruošti, o kai pradei kišt į žemę svogūnus, pradei mąstyt -jau tiek sukapsičua, gal man dar ir morkų ir pupelių, ir agurkų kokių reiktų. Ir tada daržas padidėja dvigubai. Nors ir nereikalauja priežiūros, vistiek kokią žolę išrauti, palaistyti vis tiek reikia...O tai jau ir susidaro. lakstymas aplink tas daržovesw ir tiek
jolita123
Teisingai jei neaugini tai nieko o jei augini tai viska!!! mirksiukas.gif
agniuliuxas150
mes naslaiciai verysad.gif neturim nei sodo,nei kaimo.ir atsivezt is kur neturim verysad.gif tai tenka viska pirkt parduotuvese.
mutantė
QUOTE(agniuliuxas150 @ 2006 09 25, 16:13)
mes naslaiciai  verysad.gif  neturim nei sodo,nei kaimo.ir atsivezt is kur neturim  verysad.gif tai tenka viska pirkt parduotuvese.
*

Dar nevėlu ką nusipirkti mirksiukas.gif
ninar
Oi,mutante,atsimenu vaikystėje,kai pas mus į kaimą atvažiuodavo tetos iš miesto,mama jom ir bulvių,ir pieniuko, ir lašinukų,kaip jos mane užknisdavo gun_bandana.gif Kai tik talka,tai nė vienos.Taip,kad susimastyk važiuodama į kaimuką tik gero parsivežti lotuliukas.gif
Pati dabar turiu sodą,bet jame dvi obelys, žolytė ir gėlytės,tai vieta poilsiui vacation1.gif
Dėl vieno kito maišiuko bulvių nesuku galvos nusiperki ir ramu,niekam neskolingas ax.gif
vi3
QUOTE(ninar @ 2006 09 27, 10:00)
Oi,mutante,atsimenu vaikystėje,kai pas mus į kaimą atvažiuodavo tetos iš miesto,mama jom ir bulvių,ir pieniuko, ir lašinukų,kaip jos mane užknisdavo gun_bandana.gif Kai tik talka,tai nė vienos.Taip,kad susimastyk važiuodama į kaimuką tik gero parsivežti lotuliukas.gif
Pati dabar turiu sodą,bet jame  dvi obelys, žolytė ir gėlytės,tai vieta poilsiui vacation1.gif
Dėl vieno kito maišiuko bulvių nesuku galvos nusiperki ir ramu,niekam neskolingas ax.gif
*

drinks_cheers.gif Teisingai tu sakai, jei jau važiuoji į kaimą, tai reikia ką nors ir padėti, o ne tik pasiimti. Kaimo žmonės labai sunkiai dirbdami tą gerą užaugina. Aš pvz. važiuoju į kaimą fiziškai padirbėti, tai man pats geriausias poilsis po visų savo darbų ir stresų. Juo labiau, kad pasyviai ilsėtis nemėgstu (tiksliau- nekenčiu), nuo pasyvaus poilsio tik dar labiau morališkai pavargstu. Anksčiau ten padėdavau dirbti žemės ūkio darbus, dabar - įrenginėju kaimo turizmo sodybą. Dirbame beveik vien savo rankomis, (tiesa, vidaus apdailą ir aplinkos sutvarkymo darbus), tai paplušėti neblogai tenka. O, po to, pirtelė thumbup.gif thumbup.gif
Žinoma, už tai įdedama ir mėsytės ir daržovių.
Be to, turime ir sodą, bet jis - tik poilsiui mellow.gif, tik vejelę nupjauti kas antrą, kas trečią savaitę, dar vaisius nuo medžių ir krūmų nusiskinti, ir medelius patręšti bei nugianėti tenką. Bet kai sodas ne mūsų vienų, o ir artimųjų, tai ir darbus pasidalijame. Betgi, toks darbas - grynas malonumas, o ir pajudėti fitness4.gif labai jau reikia.
indregu
Aš irgi nieko blogo nematau, kai padirbėti reikia, tai teikia ir malonumo, aišku gal ne visiems. Mes turime sodybą, tai net neįsivaizduoju, jei ten nebūtų daržovių lysvelės. Tiesa šiemet auginom tik bulvių, bet tik tam, kad prasidirbtų žemelė ir kitais metais galėčiau ko nors daugiau pasodinti (tik jau nebe bulvių tongue.gif ). Juk labai smagu, kai savo užaugintą daržovę nusiskini, žinai, kad ji nepurkšta, nepertrešta, o vaikams koks malonumas rolleyes.gif
leliukass
mes irgi turim kaima,bet kad nuvaziuoti ir prisikrauti, taip nera. didesnis malonumas padirbeti kai esi neverciamas ir tik po to isidet i bagazine.
Visi nori parsivezti kaimo gerybiu ir giriasi mums nieko nekainavo, bet .... kazkam ne tik pinigai kainavo bet ir darbo ir sveikatos kiek.
Tai manau reikia ne tik dziaugtis už dyka prisikrovus visko, bet ir moket atsidekoti. kad ir mainais is miesto ko atvezti.
Siaip aisku yra labai smagu kai gali kur nuvaziuoti ir pabuti visai kitokioje aplinkoje
Paja
Vyro tėvai turi sodą, tai mes vasarą ten dažni svečiai, bet tik mėsytės pasikepti ir pabūti gryname ore važiuojam. thumbup.gif Be to, patys ten galvojam susiręsti trobelę. ax.gif o mano tėvai gyvena kaime (tiksliau priemiestyje ir bute), kartaisvasarą nuvažiuoju su vaikais, o rudenį, nors ir nedirbu ten nieko, visada gaunu gėrybių. Ačiū didelis. Sako, kad labai pyktų, jei neimtume nieko. doh.gif
Radvyle
As turiu soda su ivariais retaisiais augalais. Visi savaitgaliai ten praeina beplusant ir besidziaugiant savomis spanguolemis, bruknemis, aktinidiju kiviukais, saldziais sermuksniais, silauogemis, gervuogemis ir t.t. rolleyes.gif
Dar yra sodyba Skuodo r. ir 13ha zemes. Ten dabar senelis vienas gyvena. Retai kada nuvaziuojam. Dazniau jis pas mus atvyksta.
ErikaI
Man atrodo paprasčiau būtų surengti apklausą 4u.gif

Kas turi :

a. sodą su daržu;
b. kaimą su daržu;
c. tėvų namus su daržu;
d. savo namus su daržu;

Aš turiu kaimą su daržu. Iš ten atsivežu dalį daržovių. bigsmile.gif Bet bulves perkam. tongue.gif
Plumeria
o mes turim ir sodą ir sodybą, be nei viename, nei kitame nieko neuginame, viską perkamės. neturim kada kuistis po daržus, o į tas vetas važiuoam pailsėti, tik sode turim ką veiktį, nes ten daug retų augalų ir jiems reikalinga įvairi priežiūrą. mūsų sodo gyvatvorė, net yra laimėjusi respublikoje pirmą vietą gyvatvorių konkurse paskelbtame Sodo spalvos žurnale.
o bulvių, morkų, cukinijų, patisonų ar dar panašių daržovių gauname pas mano pusbrolio močiutę, padedam nukasti bulves ir gaunam maišiuką ir mums to per pilnas akis
Airinė
Aš važiuoju pas mamą į kaimą, kur yra daržai. Bet labiau mėgstu ten kapstytis savo užveistuose gėlynuose, gražinti aplinką. Aišku, tenka ir daržus paravėti, bet paprastai mama pati nuravi, kol mes parvažiuojam. Sunkesnius darbus nudirbam mano ir sesers šeimos . Vienu žodžiu, tikras "kolektyvinis" sodas. Smagiausia yra po sunkaus dienos darbo susikurti laužiuką, pirtelė, kepsniukai... gaila, kad vasara baigėsi.
Amour
Mano tevai gyvena kaime, tolokai, todel retai griztu, kartais patalkint ir neiseina.. O grizus tusciomis niekada neiseina isvaziuoti, ir bulvyciu, ir darzoviu kitu, ir uogieniu, ir mesytes blush2.gif Bet is tevu veztis nei geda, nei ka, jiems patiems tikrai tiek daug visko nereikia, vaikams ir dalina smile.gif Draugas taip pat mociutes kaima turi, tai nuvaziavus irgi prikrauna, zodziu, kur benuvaziuosi - krauna 4u.gif Is vienos puses gerai, paciam vargt, konservuot, augint nereikia, is kitos ir nepatogu, bet juk nieko ir neprasom niekada. patys be kokiu dovanu irgi nevaziuojam mirksiukas.gif
Plumeria
mes turim ir sodą ir sodybą, juose kokių daržų ir ūkių nėra, tik vaismedžiai. važžinėjam tik ilsėtis. darbo pakanka,kad aplinką prižiūrėti
Mergelė
Turim savo kaimą, vyro tėvai turi kaimą, mano tėvai -sodą.
Dažniausiai dirbam savo kaime. Tik rudenį važiuojam padėti nukasti bulves pas vyro tėvus
. Visas daržoves užsiauginu savo kaime.
Radvyle
Mes turim dvi sodybas skirtinguose Lietuvos kraštuose - viena prie Baltarusijos, kita - prie Latvijos sienos. Kol dar buvo močiutė gyva ir aš buvau mažytė, tikrai viskuo aprūpindavo - nuo kumpių iki burokų biggrin.gif Dabar tai daugiau galvos skausmas, nei džiaugsmas. Viskam išlaikyti reikia pinigėlių, kurie šiemet iš dangaus tikrai neketina byrėti biggrin.gif Sodą turėjom, bet nusibodo ta artima ir ne visada maloni kaimynystė iš visų pusių... Pardavėm, įsigijom vienkiemį prie Vilniaus. Su juo siejamos ateities viltys, apimančios ir bulves, ir svogūnus, ir gyvenimą arčiau gamtos biggrin.gif Bet pabrėžtinai ATEITIES. Ech, laukiu aš jos rolleyes.gif
sapniukass
turiu sodyba, ax.gif kurioje nieks negyvena, nuvaziuoju tik i pamegtas vietas pagrybauti. turiu soda, kuriame su MB darbuojames abu savo jegomis. g.gif
trr
na tikrai ne visi turi kaimus/sodus/sodybas, ir tie turintys ne visi augina daržoves, o juolabiau gyvulius. mano pusbrolis gyvena kaime, turėjo karvę kadais, bet dabar patys perka piena - visam kaime sumažėjo gyvulių.. na o daržoves pačiam auginti aišku ir darbo daug ir lėšų reikia, bet kita vertus tie parduotuvės plastmasiniai beskoniai ir beverčiai pomidorai, agurkai ir kitos nežinia kaip ir kur užaugintos daržovės man irgi nusibodo.. schmoll.gif g.gif
rimulia12
Deja deja neturim ir is giminiu niekas neturi. Kai oras atsyla tai labai pasigendam unsure.gif
relija
Mes turim didelę sodybą, kurioje gyvename. Pabėgom iš miesto, kuriame uždusom biggrin.gif
Kiekvienais metais daromės vis gudresni ir auginam vis daugiau visko aplink namus.
Darbo yra, tačiau protingai viską susireguliavus vėliau tenka tik jau šiek tiek palaikyti tvarką bei prižiūrėti beaugančius gėrius drinks_cheers.gif O džiaugsmas, kurį patiri įveikęs vis naują etapą - niekuo neišmatuojamas drinks_cheers.gif
Apskritai, manau, yra tik dvi žmogų kategorijos: tie, kurie turi sodybą/sodą/kaimą ir juose ką nors augina arba tik šiaip puikiai leidžia laiką ir kiti: tie kurie nori turėti sodybą/sodą/kaimą, kuriame ką nors augintų arba šiaip puikiai leistų laiką lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

O dėl tų, kurie tik atvažiuoja iš kaimo pasiimti kitų užaugintų gėrių schmoll.gif
Dar nei vienam sveikam žmogui nepakenkė fizinis krūvis (žinoma protingas, liekna vos įžiūrima mergužėlė neturėtų krauti šieno, o vyrukas su žvėriškais bicais ravėti tik ką sudygusių agurkų biggrin.gif ), taip kad schmoll.gif veltėdžiams nepritariu.
nenyte
turim savo soda ir MB tevai gyvena kaime. Sode nieko neuginam, o is kaimo siu metu pasiimam buviu, morku, kopustu brokoliu, bet tik tiek kiek reikia leliui musu, o sau viska perkam. Aisku buna kad isiulo koki buroka, ar kelis pomidorus, bet siaip mes atsisakom kategoriskai imti: nedirbam ten tai ir imt nesinori. schmoll.gif
Ugnis
QUOTE(mutantė @ 2006 09 23, 22:36)
Mes su vyru šiandien važiavom kaiman ir vyrui pasakius kaip mums gerai, kiek mes sutaupysim (nepirkdami bulvių, pieno, sviesto ir t.t) man vyras atšovė, kad visi ką nors turi ir nėra tokių kurie sėdi visai be kaimo, sodo, sodybos ar panašiai.
Tad noriu paklausti ar tai tiesa? ax.gif
*

turim ir mes kaima smile.gif bet dabar jau tik darzoves ten auginam: bulves, morkas, burokelius, na dar turim vaismedziu soda, siltnbamius
Daiva St.
Mano tėveliai prieš devynerius metus nusipirko sodybą, arėm tuomet visa šeima, kol atvertėm į normalią, tinkančią praleisti savaitgalius vietą biggrin.gif Man taip buvo atsibodę kiekvieną 6nį dumti ten ir darbuotis kaip "juodam negrui", kad ilgą laiką nebegalėjau važiuot, mama net šašlykais nebeprisikviesdavo doh.gif Ir ką jūs galvojate-niekada nesakyk niekada, jau man kaip šis posakis tinka, net tas žodis lotuliukas.gif Gi daugiau kaip metai aš su savo šeima gyvenu tame nekenčiamame kaime doh.gif Pardavėme butą, ir kol statome namą nutarėme pagyventi sodyboje, kad neišleistumėm didelių pinigų buto nuomai.Išmokau ir malkas skaldyti, ir pečių pasikurti, žiemą ir takus nusikasti, net žiurkes naikinti biggrin.gif Viskas įmanoma, tik noro reik turėt-ir dabar jau nesakau NE šiltnamiui arba morkų lysvei, kai įsikelsim į namą, pavasarį reikės pasirūpinti ir tuo mirksiukas.gif
senamiestizz
Tad noriu paklausti ar tai tiesa?

mes turim sodyba, joje gyvenam, musu draugai neturi nei sodybu nei sodu ir tuo labiau jau nieko negauna is ju parsivest, reikia dziaugtis, kad turit pas ka nuvaziuot i kaima, pailset nuo triuksmo ir plius dar gaunat kazka is ten materialaus parsivest
Roliuxas
Turim sodyba, zmona baisiai megsta kapstytis zemeje, tai va kiekviena laisva minute vaziuojam i ten. Privalumas - tyla, grynas oras, pirtis ir kudra. Per pora diena pasiilsi kaip per savaite mieste neatsigautum. Darbo yra, bet sia vasara nieko (darzoviu, vaisiu ar prieskoniu) nereikejo pirkti ir dar ziemai visokiu stiklainiuku prisirinkom smile.gif Vaikam irgi gera terapija - is kur pienas, bulves ar agurkai atsiranda, o ir savo rankom uzsiaugintas ar uzsidirbtas maistas kur kas skanesnis ir vertingesnis tampa biggrin.gif
o siaip tai - salia malonumo, bent jau zinai , ka valgai, kuo tresei ar netresei. Gerokai sveikiau.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.