Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Geneologinis medis.
Supermamų klubas > Poilsis, pomėgiai ir šventės > Pomėgiai ir pramogos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Astuliukas
Tikrai manau, kad yra tokių mamyčių, kurios domisi savo giminės praeitimi. Pasidalinkite patirtimi, kaip renkate informaciją ir kaip sekasi?
Aš kiek įmanoma bandau surinkti informaciją iš seniausių giminaičių. Bet jų žinios ir tik iki kažkelintos kartos ir pasibaigia. Vakar nusprendžiau kad reikėtų nueiti į archyvą ir užsakyti paiešką. Ir ką gavau tokį atsakyma, kad darbo jie turi trims metams į priekį ir užsakymų nepriima schmoll.gif Man pasiūlė pačiai ieškoti. Sakė sudėtinga, nes reikia žinoti keturias kalbas (lietuvių, rusų, lenkų ir lotynų), bet bandyti reikia.
Todėl ir noriu paklausit gal kuri ten ieškojote pati, kaip sėkesi, į ką reikia atkreipti dėmesį ir pan. Lauksiu info, manau ne man vienai bus naudinga mirksiukas.gif
agnieszka.v

Sudarinejau kazkada, tik "megejiskame" lygyje. Tai musu medis turi nelabai daug saku, truksta nemazai informacijos. ax.gif
Tau patarciau kreiptis i studentus-istorikus. Jie puikiai orientuojasi archyvuose, pasinese del savo darbo, na, ir moketi reikia palyginus nedaug. smile.gif
Sekmes! 4u.gif

Persian
Ir aš vis planuoju tuo užsiimti, bet niekaip neprisiruošiu g.gif O dabar išvis nusiminiau, nes galvojau užsakysiu ir rami bus galva. Jau esu prisirinkusi kiek įmanoma info, bet pačiai turbūt ilgai užtruktų verysad.gif
Tikrai būtų labai įdomu sužinoti, jei kas pats bandė ieškoti ax.gif
Persian
QUOTE(agnieszka.v @ 2006 09 13, 10:56)
Sudarinejau kazkada, tik "megejiskame" lygyje. Tai musu medis turi nelabai daug saku, truksta nemazai informacijos. ax.gif
Tau patarciau kreiptis i studentus-istorikus. Jie puikiai orientuojasi archyvuose, pasinese del savo darbo, na, ir moketi reikia palyginus nedaug.  smile.gif
Sekmes!  4u.gif
*

Gal kartais turi kokius kontaktus ax.gif
Astuliukas
QUOTE(Vaidavka @ 2006 09 13, 10:57)
Gal kartais turi kokius kontaktus ax.gif
*

va cia mintis thumbup.gif gal tikrai ka nors gali rekomenduoti? ax.gif
agnieszka.v
QUOTE(Astuliukas @ 2006 09 13, 11:28)
va cia mintis  thumbup.gif gal tikrai ka nors gali rekomenduoti?  ax.gif
*

Gal ir galeciau. 4u.gif Tik is pradziu atsiklausiu Istoriko, ar sutinka. Ryt informuosiu mirksiukas.gif

Astuliukas
QUOTE(agnieszka.v @ 2006 09 13, 13:42)
Gal ir galeciau.  4u.gif  Tik is pradziu atsiklausiu Istoriko, ar sutinka. Ryt informuosiu  mirksiukas.gif
*

thumbup.gif liuks lauksim atsakymo 4u.gif
ziza
Geneologinį medį aš iš tėvo pusės susirašiau tiek kiek tėtis pamena, bet baigėsi tuo, kad atsimena vardus senelio ir močiutės, o savo tėčio seserų ir brolių, o juo labiau jų vaikų nea verysad.gif
agnieszka.v

Sveikos,

aš dėl to Istoriko. deja, susisiekti nepavyko. schmoll.gif Tai mano buvęs klasiokas, tai net nesu tikra, ar užsiimtų, bet studentai, manau, noriai sutiktų. Gal skelbimų lentoj paskelbkite? g.gif
Jei bus galimybė pasikalbėti, tai būtinai parašysiu čia mirksiukas.gif
Astuliukas
Dėkui mirksiukas.gif na reikės kažką mąstyti g.gif
Kozete
Prie gerosios vilties (Vilnius) yra archyvas:
http://www.archyvai.lt/archyvai/changeSite...eId=1&pathId=31
Esu jį lankiusi studentavimo laikais. Pagal metrikas radau artimiausias šaknis, t.y. senelius, bet apie juos ir taip žinojau ax.gif Tik tiek buvo įdomu sužinoti kas buvo jų krikšto tėvai, kurioje tiksliai bažnyčioje krikštyti. Toliau bandžiau ieškoti, bet gana sudėtinga, nes senesni įrašai nei XIX a. pab. rašomi lenkiškai ir toli gražu ne dailyraščiu. Taip, kad man neužteko kantrybės... blush2.gif Dabar labai norėčiau atnaujinti šį įdomų užsiėmimą, bet jis kaip visos valstybinės įstaigos dirba nuo 8 iki 17h kaip ir mano darbo valandos, taip, kad...
Aišku, galima būtu karts nuo karto pasiimti laisvas dienas, bet kiek atsimenu ten tokia labai ilga sistema. Vieną dieną užsakai metrikas, tada berods tik po savaitės gauni jas. Vienu žodžiu reikia daug laiko tokiam užsiėmimui..
lekstina
Būtų įdomu sužinoti:
Ar ko nors reikia (apart asmenybės dokumento), norint patekti į archyvą?
Ar reikia mokėti? Jei taip, kiek tai kainuoja?
Kozete
QUOTE(lekstina @ 2006 10 02, 07:32)
Būtų įdomu sužinoti:
Ar ko nors reikia (apart asmenybės dokumento), norint patekti į archyvą?
Ar reikia mokėti? Jei taip, kiek tai kainuoja?
*

Tiksliai neatsimenu, bet man atrodo ėjau ten su studento pažymėjimu, nes tuomet studijavau. Ir lyg tai reikėjo nuotraukos, kurią klijuoja ant archyvo išduodama pažymėjimo. Man atrodo tiksliausiai būtu pasiskambinti ir paklusti jų, per 3-4m. galėjo ir tvarka pasikeisti.
Twiggy
Mano mamos pussesere tuo uzsiimineja, nemazai zino jau, issiaiskino, kad esam is bajoru gimines cool.gif bet reikia labai nemazai lituku susimoketi, kad mums ta bajoru titula pripazintu..
inc
sveikutės,
aš taip pat pradėjusi esu mūsų giminės medį, bet irgi neišeina užbaigt doh.gif, bet čia daugiau tingulys kaltas, nes pas mus daug medžiagos jau surinkta yra tik susistemint reikia. aš tai darau su parsisiųsta genopro programa iš interneto. labai smagi programička mirksiukas.gif
Simute_
QUOTE(inc @ 2006 10 25, 11:24)
sveikutės,
aš taip pat pradėjusi esu mūsų giminės medį, bet irgi neišeina užbaigt doh.gif, bet čia daugiau tingulys kaltas, nes pas mus daug medžiagos jau surinkta yra tik susistemint reikia.  aš tai darau su parsisiųsta genopro programa iš interneto. labai smagi programička  mirksiukas.gif

Gal galetum duoti tos programeles internetini adresiuka? mirksiukas.gif
ruci
sveikutės, aš taip pat pradėjusi esu mūsų giminės medį, bet irgi neišeina užbaigt , bet čia daugiau tingulys kaltas, nes pas mus daug medžiagos jau surinkta yra tik susistemint reikia.  aš tai darau su parsisiųsta genopro programa iš interneto. labai smagi programička
QUOTE(Simute_ @ 2006 10 25, 12:37)
Gal galetum duoti tos programeles internetini adresiuka?  mirksiukas.gif
*
Aš irgi norėčiau tokios programos... blush2.gif Internete galima pildyti šiuo adresu: http://www.genealogy.com
augustep
sveikutės, aš taip pat pradėjusi esu mūsų giminės medį, bet irgi neišeina užbaigt , bet čia daugiau tingulys kaltas, nes pas mus daug medžiagos jau surinkta yra tik susistemint reikia.  aš tai darau su parsisiųsta genopro programa iš interneto. labai smagi programička
QUOTE(ruci @ 2007 01 21, 13:50)
Aš irgi norėčiau tokios programos... blush2.gif Internete galima pildyti šiuo adresu: [URL=http://www.genealogy.com]www.genealogy.com
*
Tas internetinis medis tai toks tik pusė bėdos... sad.gif
inc
aš siunčiausi genopro iš čia mirksiukas.gif
Deborah
Sveikutes, pagaliau radau savo tema!
Organizuoju sia vasara visos musu gimines suvaziavima, pas mociute kaime..ir sugalvojau padaryti gimines medi...kazin ar spesiu iki rugpjucio menesio...
ruci
QUOTE(inc @ 2007 01 21, 16:00)
aš siunčiausi  genopro iš čia  mirksiukas.gif
*
Ir kaip? Patiko daryti medį su šia programa?
inc
na visai liuk mirksiukas.gif medis praktiskai baigtas. dabar galima butu pradet kapstytis giliau g.gif
pompaduska
QUOTE(Kozete @ 2006 09 19, 10:39)
Toliau bandžiau ieškoti, bet gana sudėtinga, nes senesni įrašai nei XIX a. pab. rašomi lenkiškai ir toli gražu ne dailyraščiu. Taip, kad man neužteko kantrybės...  blush2.gif Dabar labai norėčiau atnaujinti šį įdomų užsiėmimą, bet jis kaip visos valstybinės įstaigos dirba nuo 8 iki 17h kaip ir mano darbo valandos, taip, kad...
Aišku, galima būtu karts nuo karto pasiimti laisvas dienas, bet kiek atsimenu ten tokia labai ilga sistema. Vieną dieną užsakai metrikas, tada berods tik po savaitės gauni jas. Vienu žodžiu reikia daug laiko tokiam užsiėmimui..
*

aš ir turėjau entuziazmo iki kaklo tą medį sudaryt biggrin.gif kol nepriėjau iki XIX doh.gif jetau, ten neįmanoma įskaityt net su lupa ir dar lenkiškai doh.gif
ruci
QUOTE(inc @ 2007 01 22, 12:00)
na visai liuk mirksiukas.gif
*
Pabandysiu ir aš tą programą.
ruci
Visai nieko man ta programa GenoPro thumbup.gif
leonel
QUOTE(ruci @ 2007 01 22, 12:09)
Visai nieko man ta programa GenoPro  thumbup.gif
*

O ji nemokama? ax.gif
ruci
QUOTE(ruci @ 2007 01 22, 12:09)
Visai nieko man ta programa GenoPro
QUOTE(leo11 @ 2007 01 22, 14:58)
O ji nemokama? ax.gif
*
Atrodo, kad nemokama thumbup.gif
rudens-vaikas
[quote=ruci,2007 01 22, 17:21]
[/quote]Atrodo, kad nemokama thumbup.gif
*

[/quote]
jei kam nepatiks si programa, tai ju yra ir daugiau, pvz. Cyrilic, Progeny ir t.t. Zinau, nes per genetikos paskaitas buvo visiem liepta po genealogija savo gimines sudaryti smile.gif
myma
[quote=ruci,2007 01 22, 16:21]
[/quote]Atrodo, kad nemokama thumbup.gif
*

[/quote]
thumbup.gif reiks ir man pabandyt rolleyes.gif
Happyendless
As atkasiau kad musu gimine is bajoru biggrin.gif Bet dabar jau jokios naudos.... g.gif siaip buvau sudariusi medi bet nelabai toli dasikasiau.... verysad.gif
Nonce
QUOTE(pompaduska @ 2007 01 22, 12:10)
aš ir turėjau entuziazmo iki kaklo tą medį sudaryt  biggrin.gif kol nepriėjau iki XIX  doh.gif jetau, ten neįmanoma įskaityt net su lupa ir dar lenkiškai  doh.gif
*

Pritariu - labai sunku iskaityti, skaitykloje stengiausi sedeti prie lango, isijungus papildomai staline lempa, pasiemus lupa, ir tai vos akys neisvarvejo biggrin.gif . Tos knygos, kur surasytos kirilica, dar nieko, bet XIXa. pradzios knygos jau suvestos i mikrofilmus, na, ten ieskojimo tempai visiskai suletejo verysad.gif
lucja
as irgi noreciau sudaryti gimines medi, sustojau ties proseneliais, bet noretusi ir giliau. Galvoju i archyvus gal reikia listi. g.gif Pati esu lenke, o ir rusiskai skaitau tai gal ka iskapstysiu, reikia tik lupa isigyti lens.gif
Nonce
QUOTE(lucja @ 2007 03 02, 17:03)
Galvoju i archyvus gal reikia listi. :
*

O jau ten pabuvus, galima "susirgti" archyvu liga - vis norisi daugiau ir daugiau apie gimine iskapstyti, kyla kazkoks azartas rolleyes.gif
justess22
o gal galit pasakyti, kokios minimalios informacijos reikia einant i archvus? As irgi noreciau savo seimos medi pasidaryti...bet tik prosenelius zinau...o paklaust nebera ko, nes senesni zmones jau ismire...
Nonce
QUOTE(justess22 @ 2007 03 02, 20:12)
o gal galit pasakyti, kokios minimalios informacijos reikia einant i archvus? As irgi noreciau savo seimos medi pasidaryti...bet tik prosenelius zinau...o paklaust nebera ko, nes senesni zmones jau ismire...
*

Reikia žinoti vietovę, kur gyveno proseneliai, ir daugiau mažiau jų gimimo ar mirimo metus (jei tiksliios informacijos neišliko - bent laikotarpį), kad žinoti, kokios parapijos irkelintų metų knygas užsisakyti g.gif
Astuliukas
Aš visai apleidau šią sritį, na neturiu visai laiko fiziškai eiti į archyvą ir ten ieškoti schmoll.gif O dar jei ten reikai lenkų kalbos doh.gif Ir akys baigia išvarvėti bežiūrint rolleyes.gif Gal atsirastų kas nors tai darantis už pinigus cool.gif Studento aš taip ir neradau schmoll.gif verysad.gif
Nonce
QUOTE(Astuliukas @ 2007 03 07, 13:30)
Aš visai apleidau šią sritį, na neturiu visai laiko fiziškai eiti į archyvą ir ten ieškoti  schmoll.gif O dar jei ten reikai lenkų kalbos  doh.gif Ir akys baigia išvarvėti bežiūrint  rolleyes.gif Gal atsirastų kas nors tai darantis už pinigus  cool.gif Studento aš taip ir neradau  schmoll.gif  verysad.gif
*

Na, bent per atostogas nueik kokį kartą - pamatysi, ką reiškia pamatyti savo protėvių pavardes bažnytinėse knygose smile.gif
darrinna
sveikutes visos 4u.gif

mano mama siuo metu ypatingai uzsidegus suzinoti ka nors apie savo protevius, tai galvoju kad reiks ir man i ta arhyva uzeit... gal ka rasiu smile.gif
oxygen
Aš irgi domiuosi, bet sudarinėti dar nebandziau ax.gif ,
Durna buvau, kad kai buvau studente, to nepadariau (buvau užejus i archyva pasiteiravimui ir tiek) sakiau:-kaituresiu laiko užsiimsiu, g.gif
O kadagi jo tiek turesi kaip
tik ne studentu budamas doh.gif doh.gif doh.gif , tai va studentai, darykit išvadas mirksiukas.gif
darrinna
na as kadangi vis dar studente, tai ryt bandysiu i ta archyva nueit smile.gif
tikiuos ka nors rasiu thumbup.gif
oxygen
QUOTE(darrinna @ 2007 03 08, 20:04)
na as kadangi vis dar studente, tai ryt bandysiu i ta archyva  nueit  smile.gif
tikiuos ka nors rasiu  thumbup.gif
*

Šaunuolė drinks_cheers.gif thumbup.gif
darrinna
QUOTE(oxygen @ 2007 03 09, 09:58)
Šaunuolė  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
*

siandien buvau, ilgai laukiau kol atsiras vietu.... verysad.gif
o kai nuejau, viena darebuotoja viska issamiai paaiskino, ir gavos taip, kad as mazai zinau, ir kad dar reikia kiek imanoma daugiau suzinot doh.gif tik va beda nalabai yra kieno paklaust apie baznycia kurioj kristyti doh.gif
uosiux
o kokia dar informacija reikalinga einant i archyva, be to, kai zinai proseneliu gimimo, mirties datas ir vietoves? Papasakok ko ten reikia, kad ir man netektu kelis kartus ten eit 4u.gif
darrinna
QUOTE(uosiux @ 2007 03 12, 14:18)
o kokia dar informacija reikalinga einant i archyva, be to, kai zinai proseneliu gimimo, mirties datas ir vietoves? Papasakok ko ten reikia, kad ir man netektu kelis kartus ten eit  4u.gif
*

reikia zinoti vardus, pavardes gimimo metus ir kokioj baznycioj krikstytas. Na pvz as apie baznycias nieko nezinau, net tiksliai gyvenamosios vietos nzn, bet ir neturiu ko paklaust, tai ieskosiu visoj apskrity blink.gif
zodziu kuo daugiau zinai, tuo lengviau ka nors rast 4u.gif
oxygen
Sekmes 4u.gif
kasake
As labai noreciau pasidaryti savo gimines medi tik net neisivaizduoju kaip tai daryti gal galit man padeti blush2.gif ax.gif
kipse
Sveikos savų šaknų ieškotojos. Įsijungti reikia ir man (tik laiko reikia nusipirkti).
KompiuterBild patarėjo 2006 Nr. 2 yra programa Agelong tree. Beje lietuviška. Tik dar neišbandžiau. čia parsisiuntimas nemokamai
Džeinė
QUOTE(kipse @ 2007 03 18, 23:48)
Sveikos savų šaknų ieškotojos. Įsijungti reikia ir man (tik laiko reikia nusipirkti).
KompiuterBild patarėjo 2006 Nr. 2 yra programa Agelong tree. Beje lietuviška. Tik dar neišbandžiau. čia parsisiuntimas nemokamai
*

nemokamai duoda tik 40 zmoniu ivesti, o daugiau reikia pirkti programa ax.gif
rudens-vaikas
QUOTE(kasake @ 2007 03 18, 13:13)
As labai noreciau pasidaryti savo gimines medi tik net neisivaizduoju kaip tai daryti gal galit man padeti blush2.gif  ax.gif
*

jei turi galimybių, susirask V. Kučinsko "Genetiką" - mes kai darėm per paskaitas tuos medžius, tai vien tik ja ir rėmėmės. Aiškiai parašyta nuo ko pradėti, kokie ženklai naudojami. Na o vėliau tai tik į archyvą pėdint 4u.gif
astute_k
ax.gif Aš tai bandyčiau tokį nedidelį šeimos medį nusipaišyti blush2.gif Bet sakykit, o reikia rašyti tik vardus, ar su pavardėmis? O mergautines moterų įtraukti? Gal ir gimimo-mirimo datas? Ar tokie dalykai rašomi geneologiniame medyje? blush2.gif
Ir kaip čia išeina: galima susidaryti medį iš tėtės giminės pusės ir iš mamos? Ar tik iš vienos kurios? blush2.gif Atsiprašau, kad tiek daug klausimų, bet nesuprantu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.