Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pagardai kavai ir arbatai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Gėrimai
Pages: 1, 2
INGRID
Noriu pkalausti jūsų, kokių prieskonių galbūt dedat ar kokio alkoholiu pagardinat kavą arba arbatą, o gal perkat kokią nors įmantresnę gatavą, gal ką pasiūlysit.............
Į kavą tai tik žinau, kad balzamo galima dapilt (bet ir tai vos vos), o į arbatą man patarė juodą arba į žaliąją dėti cinamono arba  imbiero miltelių (ir žinot-liuks), dar galima kardamono miltelių, bet aš nebandžiau, gaunas skonis kaip su tokiais fainais pipiriukais, bet į temą.O šiaip buvo pažįstami parvežę gatavos kavos su kardamonu, tai maniškiui patiko, o man ne...Ką dar faino, kokių receptų žinot, gi taip faina namie ką nors tokio nekasdieniško susikurt  ;)
Vasara
Kazkada konjako i kava isipildavau, irgi labai skanu smile.gif
O siaip kava dabar geriu su pienu ir su gabaliuku rudojo cukraus. Ant to pakelio yra kavos receptas su cinamonu. Man irgi skanu buvo isiberti cinamono. Neseniai pirkau cinamono skonio (kvapo) pupeles, tai nereikia deti, visas butas kvepia cinamonine kava smile.gif
INGRID
o ar neperkant šokoladinės maltos kavos, aš tai pirkau, bet ten pati kava ne ką jautėsi...Darbe kažkas buvo atsinešę kavai smulkaus amareto prieskonio (sako, kad būna pirkti visokių) , tai maišėm perpus su kava-liuks buvo...nuostabus kvapas ir skonis toks saldesnis, aromatingesnis...
Mano vyras mėgsta arbatą su pienu, nu bet aš tai tokio skonio nesuprantu, nepatinka man tokie "pribumbasai"...
indreja
Perkant aromatizuotas kavas, jas reikia maišyti su perpus su paprasta, tuomet skonis liuks gaunasi . Viena aromatizuota kava yra kazkokia beskone. Labai megstu amareto aromatizuota kava.O siaip, labai skanu i kava isipilti slakeli gero romo  ;D.
Vasara
Man skanu arbata su pienu. O aromatizuotos kavos turiu nusipirkus vaniles aromato ir cinamono. Reikes pabandyt pamaisyt su normalia kava, nors ir tos man neblogai.
Kiskelis
Kaune mačiau Laisvės alėjoj esančioj parduotuvėj "Kava, arbata ir prieskoniai" ir dar Maximoj Draugystės gatvėj yra kavos parduotuvėlėje. Kaina šiek tiek aukštesnė, nei paprastos, bet ne tokia didelė, kad neleistum sau retkarčiais nusipirkti. Aš tai mėgstu šokoladinę ir airiško viskio (ar kažkaip panašiai). Dedu vos vos, kad tik kvapas būtų.
O arbatą geriu vieną, arba su medum.
Kai laukiausi ir labai vargino rėmuo, buvau ipratusi gerti ir su pienu (visai nieko, tik reikia pabandyti). Bet po gimdymo nei karto nesu įsipylusi pieno į arbatą)
Springlet
Is aromatizuotu man patinka Airiska grietineles skonio kava.
O receptelis, tai gal tau, Ingrid, patiktu toks:
Smetoniska kava:
I puoduka dedi tirpios kavos, tada tarkuoto juodo sokolado ant virsaus cukraus ir uzpili trupuciu spirito, tada uzdegi. Labai graziai atrodo  ;D Kiek pasigrozejusi uzpili verdanciu vandeniu. Skanaus wink.gif
RebekaG
Man patinka namine Capucino kava. Uzverdam piena (pries tai idedam paprasto ir vanilinio cukraus) ir isplakam iki putu. Mums geriausiai putos gaunasi, kai plakam su tuo kavinuku, kur yra stumoklis nuosedom nustumti. Ipilam karsta piena ir stumdom stumokli pirmyn-atgal (su mikseriu taip nesuputoja). Po to tas putas ipilam i puodukus (mazdaug po puse puoduko putu) ir uzpilam karsta kava. Putos iskyla i virsu. Norint galima ir sokolado drozliu pasibarstyti. Man skaniau negu ta, kur is pakeliu.
[img]http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/happy/coffee.gif[/img]
Aidairi
ar kas bandet pasidaryt morku kava?kazkur maciau recepta.idomu,skanu ar neskanu?
as tai kavute megstu.rytais ir be pagardu.na ,gal kad nebandziau idomybiu daryt.
INGRID
aš irgi kažkur mačiau morkų, gilių (močiutės reiks paklaust, vaikystėj vaišindavo), kaštonų ir kitokias kavas, jei rasiu, parašysiu receptų.Dar girdėjau, kad į arbatą deda pipirų ir kartu pieną pila, ar kas bandėt?P.S.O šiaip čia keletą įmantresnių receptų jau sužinojau iš jūsų, dėkui  ;)
Aidairi
giliu kava neskani.mano mama anksciau cia kazkada dare.na gal kam toks skonis ir priimtinas.ji visai nepanasi i iprasta kava.

o i malta kava,kai jau pasidarote,isidekit truputuka druskos.tai kavos skonis nebus toks kartus.ji bus svelni.........kai pirma kart pamaciau,pamaniau,kad zmogus bajeri daro.juokiuosi,galvoju ot bus dabar linksma.tik ziuriu,kad jis pats ir geria.......nustebau labai.bet kai paragavau,tai patiko.
#Mia#
Man dar labai skanu: padarai kogel mogel (tryni isplakti su cukrum) ir uzdedi ant kavos. Geriausiai kai buna per puse, tada apsivalgymas (apsigerimas).
Ambro
giliu kava neskani.mano mama anksciau cia kazkada dare.na gal kam toks skonis ir priimtinas.ji visai nepanasi i iprasta kava.

O man tai labai skani ta giliuku kava [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/beer.gif[/img], ypac su pienu [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/w/thumbs.gif[/img].
Ambro
GILIŲ KAVA

Giliukus išlukštent, nuplaut ir pusę paros pamirkyt piene.Po to nupilt ir vel užpilt nauju pienu ir vėl palaikyt. Virt piene (naujame), išgriebt ir džiovint orkaitėje. Nulupt, sumalt (mėsmale) ir vėl išdžiovint orkaitėje.
Geriama užplikius verdančiu vandeniu, su pienu. Skanaus [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/x/coffeecup.gif[/img]!
INGRID
O AR GIRDĖJOT TOKĮ ČIŪDĄ KAIP ERŠKĖTROŽIŲ SĖKLŲ KAVA.PASIRODO IR TOKIA GAMINAMA, TAIGI RECEPTUKAS:

sudžiovintas, nutrintais plaukeliais sėklas kepinam iki rudumo.Sumalam ir sumaišom su kitais kavos pakaitalais, turėtų būt įdomu, dar neišbandžiau, nes tik neseniai perskaičiau tą receptuką. Rytoj parašysiu dar keletą įdomių kavos receptėlių, gal patiks ir jums  ;)
Sinuhe
Airiška kava

1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.

Viskis supilamas į pašildytą plačią stiklinę, suberiamas cukrus. Pilama karšta kava ir ant viršaus uždedama plaktos saldžios grietinėlės.

Skanaus  ;)

lengvute
čia įmantrių kavų pasirinkimas beribis   wink.gif:http://www.info.lt/index.php?page=kulinarija&view=paieska&tipas=10&pozicija=10

Dar daug gerų kavos receptų buvo mamos kavoj, gal kas tiksliau nurodys  ;)
Guste
Neseniai sveciuose geriau kava su citrina. Labai skanu. Pabandykit, gal patiks.
Libra
O as geriau kava su...majonezu  :o Labai skanu, bet recepto nezinau. Gal zino kas?
asfaltuota
Na aš dažniausiai geriu šaltą kavą. Receptas paprastas:
Šauštelis kavos, du-cukraus. Užpilame verdančiu vandeniu ir minutėlei(kol pritrauks kavą)  nueiname prie interneto. Po valandos mes jau turime šaltos kavos. Skanaus.
Tas pats receptas tinka ir arbatai.
Libra
Šauštelis kavos, du-cukraus. Užpilame verdančiu vandeniu ir minutėlei(kol pritrauks kavą)  nueiname prie interneto. Po valandos mes jau turime šaltos kavos. Skanaus.

As irgi norejau pasiulyti toki recepta, bet tu pirmesne  ;D
lengvute
man nuo šaltos kavos skrandį skauda  :smile.gif, ta parduotuvėse esanti šalta, skardinėse arba popieriniuose pakeliuose, tai kažkokia kitokia, ta tikrai skani, ypač kelionėj gerai  :smile.gif
Katinele
As tai bandziau tokia kaa pasidaryti:labai patiko  wink.gif
Saukstelis kavos, 1/3 saukstelio cinamono, 1/3 saukstelio vanilinio cukraus, uzpilame verdanciu vandeniu. Ant virsaus plaktos grietineles ir tarkuoto sokolado-niam, nbiam :-* biggrin.gif
Rasma
Mane tai vaišino kažkokia keistoka kava įmantriu pavadinimu "Karališka". Įpylė į puodelį maltos kavos, tada tarkuoto juodojo šokolado, užpylė šlakeliu spirito ir padegė..kai liepsna truputį nuslūgo, ją visai užgesino verdančiu vandeniu..nesu specė, visiškai nesiorentuoju kavose..Pati geriu su karameliniu cukrumi ir grietinėle (pienu) "šokolado - vyšnių" skonio..man skanu. Arbatą geriu tik su pienu ir labai labai saldžią..Tiesa kavinėse arbata su pienu aptinkama retokai :smile.gif
Limcamca
QUOTE (Sinuhe @ 2003 04 09, 19:48)
Airiška kava

1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės.

Viskis supilamas į pašildytą plačią stiklinę, suberiamas cukrus. Pilama karšta kava ir ant viršaus uždedama plaktos saldžios grietinėlės.

Skanaus  wink.gif

Pilama karsta kava i pasildyta taure, i ja idedi cukraus ir viska ismaisai, tik tada pili viski. Ant virsaus per sauksta pilti plaktos grietineles. Dar galima ant virsaus sokoladu pabarstyti.
catina
QUOTE (vobla @ 2003 10 08, 17:16)
Na aš dažniausiai geriu šalta kava. Receptas paprastas:
Šauštelis kavos, du-cukraus. Užpilame verdanciu vandeniu ir minutelei(kol pritrauks kava)  nueiname prie interneto. Po valandos mes jau turime šaltos kavos. Skanaus.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Geras receptas. ..Man kartais irgi taip nutinka. biggrin.gif

Nors karstomis vasaros dienomis kartais specialiai salta kava kava gaminu. Saldyta, balinta kava gerai atvesinu saldytuve, supilu i aukstas stiklines, uzpilu
plaktos grietineles, tarkuoto sokolado - gaunasi malonus gaivinantis gerimas. smile.gif
Belladona
Tik su cinamonu thumbup.gif
JOMAJO
QUOTE(vobla @ 2003 10 08, 21:16)
*

Dar į tokią kavą skanu, ypač vasarą įsidėti ledų tai gaunasi kokteilis. Tik tada jau geriau perkošti ir galima gerti per šiaudelį. vacation4.gif
Laisvė
QUOTE(Belladona @ 2005 08 25, 14:11)
Tik su cinamonu thumbup.gif
*

Ir man patinka toks kavos prieskonis, bet ne pusryčių kavai.
smike
Mano mėgstamiausias variantas- juodoji arbata, cinamonas, kardamonas, gvazdikėlis, medus ir pienas. Mmmmm, pasaka pasilepinimui... thumbup.gif
Samblia
Skaniausia kava gaunasi kai kava darai is geros kavos
Tuomet nereikia jokiu sintetiniu sokoladu ar vaniliu.

Kaune skambini tel 407258 ir atveza i vieta 7 ar net 9 rusys kavos pagal pageidavima. Tik uzsakomas min kiekis 500 g ar net 1 kg turi buti, atrodo.

Gauni tikrai sviezia rushine kava. Daugiau isgerus (o issigeria, nes liuks
kava) kofeinas per akis lipa...

Ir jokios magijos-sintetikos.
Mama_Tania
Skanu į kavą įpilti truputi amaretto arba kondensuoto pieno thumbup.gif thumb_yello.gif thumbup.gif
Vicious Vici
QUOTE(Springlet @ 2003 03 29, 00:53)
Is aromatizuotu man patinka Airiska grietineles skonio kava.
O receptelis, tai gal tau, Ingrid, patiktu toks:
Smetoniska kava:
I puoduka dedi tirpios kavos, tada tarkuoto juodo sokolado ant virsaus cukraus ir uzpili trupuciu spirito, tada uzdegi. Labai graziai atrodo  ;D Kiek pasigrozejusi uzpili verdanciu vandeniu. Skanaus wink.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif oho kaip tas Smetona issidirbinedavo, o atrode toks kuklus zmogelis biggrin.gif mirksiukas.gif
Vicious Vici
QUOTE(Aidairi @ 2003 04 08, 19:14)

o i malta kava,kai jau pasidarote,isidekit truputuka druskos.tai kavos skonis nebus toks kartus.ji bus svelni.........kai pirma kart pamaciau,pamaniau,kad zmogus bajeri daro.juokiuosi,galvoju ot bus dabar linksma.tik ziuriu,kad jis pats ir geria.......nustebau labai.bet kai paragavau,tai patiko.
*

Gal per stipria giliu kava padare? Nes siaip tai ji labai skani thumbup.gif
Vicious Vici
QUOTE(vobla @ 2003 10 08, 19:16)
*

Siaip tai kiek girdejau salta kava kenkia sirdziai, atsargiai!!!
sigitac
Man labai skani kava su amaretu:
Ipuodeli tirpios kavos ipilam amareto, o ant virsaus per sauksta letai pilam mikseriu plakta piena ar grietinele(pries plakant piena ar grietinele irgi ipilama truputis amareto), ant virsaus uzbarstom tarkuoto sokolado... thumbup.gif
Dacor
Skani arbata (kas megsta zolele)

juodas arbatzoles sumaisyti lygia dalim su ciobreliais ir metom (kas nemegsta metu ju galima deti maziau) Labai aromatinga ir skani arbata.

Tik netinka zoleles pirktos is vaistines.Dariau karta,tai ciobreliai panasus i dziovinta zole,bet tikrai ne i ta,kur prirenkama laukuose.
Geriausia rinkti paciom arba pirkti turguje pas mociutes
Dacor
Imbiero arbata

Imbiero sakni nulupti ir smulkiai sutarkuoti.Sumaisyti su citrina )dali ispaudziu,dali smulkiai supjautau)

Aropmatinga arbata.Tokia arbata turi ir gydomuju savybiu-ji gerai virskinimui,sanariams,gerina regejima,malsina kosuli.

Vanesa
Prie kavos labai skanu Baileys(i jo sudeti ieina airiskas wiskey ir grietinele).
Tokios kavos labai daug galima isgerti.Pasisaugokit.
zic
Megstu raudonaja afrikos arbata Rooibos, gal kas zinot kokiu galima sulciu i ja pilti ar siaip kuom pagardinti?
Portuke
QUOTE(zic @ 2006 11 17, 17:45)
Megstu raudonaja afrikos arbata Rooibos, gal kas zinot kokiu galima sulciu i ja pilti ar siaip kuom pagardinti?
*

As Rooibos arbat askaninu citrusiniu vaisu sultim - keli saukstai apelsino sulciu arba keli sauksteliai citrinos +saukstelis medaus
zic
QUOTE(Portuke @ 2006 11 17, 19:41)
As Rooibos arbat askaninu citrusiniu vaisu sultim - keli saukstai apelsino sulciu arba keli sauksteliai citrinos +saukstelis medaus
*

Na reiks pameginti smile.gif
Gal reiks paimprovizuoti su ivairiomis sultimis
SUNO
Niekada dar negeriau kavos su cinamonu reiks pabandyt.
o man skani kava su isplaktu kiausinio tryniu,kitaip tarent su, kogol mogol.Paprasta juoda kava ir ant virsaus kogol mogol. thumbup.gif
Monikutė
labai mėgstu į kavą cinamono įsidėti. Dabar dar nuo kalėdų turiu užsilikusio meduolių prieskonių mišinio. Tai kai darausi kavytę visada truputį įsiberiu. O primalta tai ten visa ko: cinamono, vanilės, anyžiaus, kardiamono, muškato riešuto, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų, imbiero ir net nebeatsimenu ko ax.gif
Bet skani kavytė gaunasi thumbup.gif
Džiaugsma
Labiausiai mėgstu žaliąją arbatą su imbieru ir citrinžole - pasaka tiesiog thumbup.gif Į tą arbatą dar pridedu imbiero šaknies tarkuotos, kad būtų šiek tiek aštriau negu ta pirktinė arbata. Labai skanu su cinamonu, beje, cinamonas mažina alkio jausmą - labai padeda laikantis dietos ir pan. Dar gardinu arbatas gvazdikėliais. Čia jau minėjo, kad į arbatą deda kardamono. Žinau, kad jis labai sveikas, bet niekur nerandu. Gal žinot, kur jo gaut? O kur kitus pagardus perkat?
Džiaugsma
Gal kas žinot, ar galima žaliąją arbatą gert su pienu. Man taip labai skanu, bet jau ne kartą esu girdėjusi, kad pienas neutralizuoja reikalingas šios arbatos medžiagas. Nežinau, ar tai tiesa, nes neradau jokių kompetentingų žmonių pasisakymų šia tema. Jei ką panašaus skaitėt ar žinot, pasidalinkit patirtim, prašau.
regna
Kiek man yra zinoma juodoji arbata geriama su pienu.O zalia arbata geriama viena.As retsykiais geriu joda arbata su kardamonu ir su pienu.Tai skanu. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dacor @ 2005 11 28, 10:45)
Imbiero arbata

Imbiero sakni nulupti ir smulkiai sutarkuoti.Sumaisyti su citrina )dali ispaudziu,dali smulkiai supjautau)

Aropmatinga arbata.Tokia arbata turi ir gydomuju savybiu-ji gerai virskinimui,sanariams,gerina regejima,malsina kosuli.
*

Papildyta:
kiek man yra zinoma imbiera reik nuvalyti supjaustyti griezineliais sudeti i inda uzpilti vandeniu virti ant silpnos ugnies 7-9min.uzdengti palaikyti ir tuomrt naudoti savo reikmems.Su juo reik susidraugautijis gera priemone nuo kosulio. 4u.gif
Džiaugsma
QUOTE(regna @ 2008 08 30, 19:12)
Kiek man yra zinoma juodoji arbata geriama su pienu.O zalia arbata geriama viena.As retsykiais geriu joda arbata su kardamonu ir su pienu.Tai skanu. 4u.gif
*

Čia įdomus straipsnis (kas skaito rusiškai) apie tai, kad žaliąją arbatą sveikiausia gerti su pienu:
http://darina.kiev.ua/health/zelenyj_chaj_s_molok_3769.html

O žaliosios arbatos gydomosios savybės išties puikios:
"Palaiko tonusą, gerina virškinimą, lieknina, gydo slogą ir kitas peršalimo ligas, mažina dantų skausmus, saugo nuo karieso, netgi stiprina dantų emalį, detoksikuoja organizmą (išvalo sunkiuosius metalus), valo kepenis, inkstus, gydo skrandžio bei dvylikapirštės žarnos opas, saugo nuo akmenligės, gerina kraujo sudėtį – didina raudonųjų kraujo kūnelių kiekį, šios arbatos kompresai gydo nudegimus".
mama_Greta
Pastaruoju metu pamegau gerti kava su mazyciu mazyciu ziupsneliu malto kardamono. o kai netingiu, arba kai noriu pavaisinti svecius, tai darau taip: puode uzverdu vandeni pvz dviems puodeliams, dedu cukraus keleta sauksteliu, imetu cinamono lazdele, 2-3 gvazdikelius, 2-3 kvapiuosius pipirus ir pavirinu kokias 5 min, tuomet idedu pora kupinu saukstus kavos, nukeliu nuo vyrykles ir palaikau kelias minutes su uzdengtu dangciu. Galiausiai belieka per seteli ispilstyti i puodelius, o ant virsaus negailint uzkrauti plaktos grietineles wub.gif o ant virsaus dar siek tiek cinamo pabarstau, cia jau del grozio smile.gif aprasymas netrumpas isejo, bet realiai viskas pasigamina greit ir skaniai thumbup.gif
regna
Aš rytais megstu juodą arbatą,įdedu kardamono sėklų+imbiero gabaliukai+sojos grietinėlė+pienas+medus.
Tai labai skanus gėrimas.
Taciauvisa tai reik pavirti,išskyrus medų.
Pirmiausia,reik užplikint arbatą,sudėt visus priedus ir ant silpnos ugnies pavirt,baigus virt įdėt grietinėlę, kas nori gali pilt pieną,čia skonio,mąstymo dalykas
Galima dėt cukrų
Medaus aš nededu ,oji užgeriu. g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.