Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesudėtingi, bet labai įdomūs patiekalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Asta
QUOTE (Zydre @ 2004 02 24, 12:31)
Prisikankinau as su tuo smeliniu pyragu  sad.gif  kepiau 1 val ir kokia 15 min ir vistiek virsus neparudavo...  g.gif  jau akys merkesi tai isjungiau ir nuejau miegoti.  Siandien grizus bandysiu damusineti

Idomu...o kaip gi sekesi, Zydrei, pyraga damushti? wink.gif
Natalija
tesla darau ceburekam is vafliu taip
kiausynius suplaku su druska,idedu soda ir biski citr.rugstele.Ipilu vandens,iberiu miltu ir gerai ismaisau.Kad pagardint skoni teslos itarkoju cedra(citr.zeve) Tesla darau tirsta,tada tikrai buna skaniau ir neriebu.
Papildyta @ [mergetime]1078166162[/mergetime]
pamirsau dar parasyt,i tesla dedu biski cukraus dar,tesla tikrai buna skani.
Zydre
Asta - pasirodo jis jau seniai buvo iskepes. Turbut ir turi buti toks sviesus. gerai kad skonis nuo to ilgo ir pakartotino kepimo nepablogejo, nes antra diena dar pusvalandi kaitinau, ir tikrai labai labai skanus buvo thumbup.gif . du vyrai liepe zmonoms receptus pasiimti biggrin.gif
Tea
Na, dar apie ceburekus. As darau ceburekams tesla is varskes.
Cia bus mazesne porcija, bet pabandykit:
1 pakelis varskes
Kiausinis
Druskos,
Miltu.
Tiesiog suminkoma tesla, kad galima butu iskociot. Idarui dedama paruosto farso arba galima det tarkuoto fermentinio surio - tada bus tokie pyrageliai. Kepti ikaitintame aliejuje.
ulaa
QUOTE (Tea @ 2004 03 12, 08:47)
Na, dar apie ceburekus. As darau ceburekams tesla is varskes.
Cia bus mazesne porcija, bet pabandykit:
1 pakelis varskes
Kiausinis
Druskos,
Miltu.
Tiesiog suminkoma tesla, kad galima butu iskociot. Idarui dedama paruosto farso arba galima det tarkuoto fermentinio surio - tada bus tokie pyrageliai. Kepti ikaitintame aliejuje.

As irgi tokia darau,tik dar idedu sauksteli kepimo milteliu(cia dviem pokeliams varskes) ir pakocioju lankstydama,sluoksniukai truputi gaunasi.
Letavio
LABAI SKANIOS SALOTOS biggrin.gif :

PARUKYTA VISTIENOS KRUTINELE, ZALIOSIOS VYNUOGES (SUPJAUSTYTOS PUSELEMIS), GRAIKISKI RIESUTAI, MAJONEZAS, ISMAISAI IR DEDI I LEKSTE ISKLOTA POMIDORU GRIEZINELIAIS ARBA IDARAI POMIDORUS. SKANAUS!
Elena
Super paprastas patiekalas thumbup.gif :
Išverdam bulvės su lupenom.
Sudedam i lekštę, perpjaunam pusiau,turi but dar karštos, ant puselių dedam po šauštą, ne po gerą šaukštą tongue.gif kąstynio, pabarstom žalumynais, viskas, skanaus thumbup.gif
Limcamca
Sestadieni per laida "sestadienio rytas" krepsinio komentatorius pasiule gan nebloga ir labai skanu (jau isbandziau) recepta:
supjaustyti krabus, sudeti i keptuve, ideti grietines, druskos, prieskoniu, viskap pakepti. Apibarstyti suriu.
Nu man labai patiko. Toki "apkepa" galima ir ant skrudinto batono uzsitepti. rolleyes.gif
Ingute
Na ir as vakar kepiau ceburekus su vafliais, niam, niam, niam, vyras labai isgyre rolleyes.gif
Nu bet jau daug isejo - cieli 20 cebureku, tai liko ir siandienos vakarienei, pasisildysim mikrobanginej bus thumbup.gif
O siaip tai viskas lygtais gavosi, bet labai daug teslos suejo biggrin.gif Vis turejau damaisyt, atrode, kad uzteks, bet reikejo dvigubai daugiau tongue.gif
Šmigija
As norejau pasiklaust del lakstiniu vafliu times ceburekams. Ar jie turi buti tie storesni su gilesniom duobelem ar plonesni, na tikiuos supratot ko noriu paklaust g.gif
Miglute
Dar čeburekų tema. Mano teta vietoje faršo deda apkepintų pievagrybių su svoguniukais. Irgi labai skanu. smile.gif

Mano šeima mėgsta tokią užkepėlę :

Į karščiui atsparų inda ( pvz. i skardą arba į stiklinį indą) dėti apkeptą ant keptuvės jūros lydekos file, apibarstyti prieskoniais žuviai, pjaustytais česnakais (be jų netenka pusės skonio), dėti sluoksnį ryžių (virtų), viršų aptepti majonezu, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepti orkaitėje, kol sūris išsilydys. Galima kepti ir mikrobangėj.
Skanaus !
Perliukas
QUOTE (Eligute @ 2004 03 30, 10:51)
As norejau pasiklaust del lakstiniu vafliu times ceburekams. Ar jie turi buti tie storesni su gilesniom duobelem ar plonesni, na tikiuos supratot ko noriu paklaust g.gif

As kepiau ir vienus ir kitus , stori vafliai ne taip greit ismirksta nuo farso ,o ploni tai per greit , viena ant kito net negali sudet -sulimpa.Su storais galima daryt tesla skystesne , nes ir taip jau uztenka tos teslos.
delfinas
QUOTE (širdute @ 2003 12 29, 02:09)
Siulau pabandyt super paprasta ir greitai paruosiama obuoliu pyraga wink.gif
3 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
4-5 obuoliai
Kiausus isplakt su cukrumi, supilt miltus, gerai ismaisyt. Obuolius nulupt, supjaustyt ir subert i riebalais istepta ir miltais pabarstyta kepimo forma, ant virsaus supilt tesla. Kept 20-30 min.
Skanaus wink.gif

O orkaite kokio karstumo? unsure.gif
#Mia#
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas:
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.
Rimse
QUOTE (delfinas @ 2004 04 07, 04:09)
QUOTE (širdute @ 2003 12 29, 02:09)
Siulau pabandyt super paprasta ir greitai paruosiama obuoliu pyraga  wink.gif
  3 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
4-5 obuoliai
Kiausus isplakt su cukrumi, supilt miltus, gerai ismaisyt. Obuolius nulupt, supjaustyt ir subert i riebalais istepta ir miltais pabarstyta kepimo forma, ant virsaus supilt tesla. Kept 20-30 min.
Skanaus  wink.gif

O orkaite kokio karstumo? unsure.gif

As tai kepiau 175 C karstumo orkaiteje. Man tas pyragas gavosi kietokas, purus (nesusmeges), bet gana kietas. As galvoju, kad reiketu kokiu tai kepimo milteliu iberti.
Slyvute
QUOTE (Rimse @ 2004 04 07, 10:49)
As tai kepiau 175 C karstumo orkaiteje. Man tas pyragas gavosi kietokas, purus (nesusmeges), bet gana kietas. As galvoju, kad reiketu kokiu tai kepimo milteliu iberti.

Man irgi gavosi kietokas sad.gif
As siaip visada dar dedu grietines, obuolius dedu ant virsaus ir kai iskepa dar aptepu grietine ir pabarstau cukraus pudra. Gaunasi thumbup.gif
Russne
QUOTE (mingaude @ 2004 04 07, 10:24)
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas:
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Labai skanus pyragas isejo clap.gif Tik kad is manes tokia kulinare, tai truputi apacia prideginau blink.gif Bet, kaip sakoma, pirmas blynas.... Per velykas reikes dar kepti. Man svarbiausia, kad tas pyragas labai pigus ir produktu daug nereikia. thumbup.gif
Slyvute
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 06:54)
QUOTE (mingaude @ 2004 04 07, 10:24)
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas:
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Labai skanus pyragas isejo clap.gif Tik kad is manes tokia kulinare, tai truputi apacia prideginau blink.gif Bet, kaip sakoma, pirmas blynas.... Per velykas reikes dar kepti. Man svarbiausia, kad tas pyragas labai pigus ir produktu daug nereikia. thumbup.gif

Niekaip nesuprantu, o kaip ten ta biri mase virsta pyragu (manu kruopos tai turbut ne virtos ir ka jokiu kiausiniu, sviesto ar kokios grietines nereikia). Labai idomu, koks gi tas pagrindas gaunasi g.gif. Kaip jis apskritai gaunasi, juk kaip suprantu, teslos nebus, nes maisysim tik birius produktus.
Russne
QUOTE (Slyvute @ 2004 04 09, 08:44)
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 06:54)
QUOTE (mingaude @ 2004 04 07, 10:24)
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas:
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Labai skanus pyragas isejo clap.gif Tik kad is manes tokia kulinare, tai truputi apacia prideginau blink.gif Bet, kaip sakoma, pirmas blynas.... Per velykas reikes dar kepti. Man svarbiausia, kad tas pyragas labai pigus ir produktu daug nereikia. thumbup.gif

Niekaip nesuprantu, o kaip ten ta biri mase virsta pyragu (manu kruopos tai turbut ne virtos ir ka jokiu kiausiniu, sviesto ar kokios grietines nereikia). Labai idomu, koks gi tas pagrindas gaunasi g.gif. Kaip jis apskritai gaunasi, juk kaip suprantu, teslos nebus, nes maisysim tik birius produktus.

Tai ir barstai ta biria mase saukstu: Sluoksnis biralu, sluosnis tarkuotu obuoliu, vel sluoksnis birios mases ir t.t. O kai kepa ta mase sudregsta nuo obuoliu, manai isbrinksta, cukrus istirpsta, o su miltais irgi kazkas darosi smile.gif Ant virsutines birios mases sluoksnio reikia uzdeti plonai sviesto ar margarino, kad jam betirpstant ji sudrektu.(nes ant jos jau nera obuoliu, todel jei neuzdesi sviesto, ji ir liks biri)

Tikiuosi, kad kas nors paaiskejo is tos mano makalynes blink.gif biggrin.gif
Slyvute
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 14:55)
Tai ir barstai ta biria mase saukstu: Sluoksnis biralu, sluosnis tarkuotu obuoliu, vel sluoksnis birios mases ir t.t. O kai kepa ta mase sudregsta nuo obuoliu, manai isbrinksta, cukrus istirpsta, o su miltais irgi kazkas darosi smile.gif Ant virsutines birios mases sluoksnio reikia uzdeti plonai sviesto ar margarino, kad jam betirpstant ji sudrektu.(nes ant jos jau nera obuoliu, todel jei neuzdesi sviesto, ji ir liks biri)

Tikiuosi, kad kas nors paaiskejo is tos mano makalynes blink.gif biggrin.gif

Aciu uz paaiskinima, viska supratau, butinai pabandysiu issikepti biggrin.gif
širdute
QUOTE (Rimse @ 2004 04 07, 10:49)
QUOTE (delfinas @ 2004 04 07, 04:09)
QUOTE (širdute @ 2003 12 29, 02:09)
Siulau pabandyt super paprasta ir greitai paruosiama obuoliu pyraga  wink.gif
  3 kiausiniai
stikline cukraus
stikline miltu
4-5 obuoliai
Kiausus isplakt su cukrumi, supilt miltus, gerai ismaisyt. Obuolius nulupt, supjaustyt ir subert i riebalais istepta ir miltais pabarstyta kepimo forma, ant virsaus supilt tesla. Kept 20-30 min.
Skanaus  wink.gif

O orkaite kokio karstumo? unsure.gif

As tai kepiau 175 C karstumo orkaiteje. Man tas pyragas gavosi kietokas, purus (nesusmeges), bet gana kietas. As galvoju, kad reiketu kokiu tai kepimo milteliu iberti.

Kadangi pas mane orkaitė nerodo jokių laipsnių tai negaliu pasakyt kokio ji būna karštumo. Dedu pyragą į įkaitintą orkaitę, o paskui ugnį sumažinu. Iš tiesų, jo viršus būna gerai paskrudęs, bet kad kietas tai nepasakyčiau unsure.gif Reikia labai gerai kiaušus su cukrum išplakt- jie suteikia purumo ir iškyla gerai. O šiaip juk galima improvizuot, bet man tas pyragas būtent dėl to ir patinka, kad nereikia jokių riebalų bei sodos ar kepimo miltelių wink.gif
Saga
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 12:55)
QUOTE (Slyvute @ 2004 04 09, 08:44)
QUOTE (Russne @ 2004 04 09, 06:54)
QUOTE (mingaude @ 2004 04 07, 10:24)
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas:
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Labai skanus pyragas isejo clap.gif Tik kad is manes tokia kulinare, tai truputi apacia prideginau blink.gif Bet, kaip sakoma, pirmas blynas.... Per velykas reikes dar kepti. Man svarbiausia, kad tas pyragas labai pigus ir produktu daug nereikia. thumbup.gif

Niekaip nesuprantu, o kaip ten ta biri mase virsta pyragu (manu kruopos tai turbut ne virtos ir ka jokiu kiausiniu, sviesto ar kokios grietines nereikia). Labai idomu, koks gi tas pagrindas gaunasi g.gif. Kaip jis apskritai gaunasi, juk kaip suprantu, teslos nebus, nes maisysim tik birius produktus.

Tai ir barstai ta biria mase saukstu: Sluoksnis biralu, sluosnis tarkuotu obuoliu, vel sluoksnis birios mases ir t.t. O kai kepa ta mase sudregsta nuo obuoliu, manai isbrinksta, cukrus istirpsta, o su miltais irgi kazkas darosi smile.gif Ant virsutines birios mases sluoksnio reikia uzdeti plonai sviesto ar margarino, kad jam betirpstant ji sudrektu.(nes ant jos jau nera obuoliu, todel jei neuzdesi sviesto, ji ir liks biri)

Tikiuosi, kad kas nors paaiskejo is tos mano makalynes blink.gif biggrin.gif

pyragas labai skanus, vakar kepiau, tik kita karta gal cukraus maziau desiu, nes pagal sita norma, biski saldokas wink.gif
zyle
QUOTE (mingaude @ 2004 04 07, 07:24)
As isbandziau nauja pyraga, labai patiko ir paprastas:
1 stikline miltu,
1 stikline manu,
1 stikline cukraus,
1,5 sauksteli kepimo milteliu.
Viska sumaisyti.
I kita dubeni 5 didelius obuolius sutarkuoti burokine tarka, prideti cukraus, cinamono ar dar kas patinka.
Tada sluoksniuoti biri mase, obuoliai, vel biri mase ir t.t. Virsutine turi buti biri mase, uztarkuoti siek tiek sviesto. Geriau kai gaunasi storesnis, labiau persigeria.
Kepti 40 min. 200 C temperaturoje.

Nu kaip sakoma- dėl skonio nesinginčijama, bet man šis "pyragas" tai manų košės su obuoliais skonio... Grynai. Man nepatiko.
putpelė
Super paprastas sprandines receptas
Sprandines gabala apie 800gr pamarinuoji (sojos padazas, pipirai ir kiti mesos prieskoniai ). Tada sprandines gabala dedame i keptuve ir apskrudiname is visu pusiu taip kad susidarytu lengva traski plutele bet ne ligiau 5-7 minuciu.
Tada imame skarda i ja aliejaus ,dedame 4 ar 6 didelius svogunus perpjautus pusiau skersai , nelupta cesnaka visa ir ant visu siu darzoviu dedame sprandine taip kad ji neliestu skardos. ir kepame apie 40-50 min( kepimo laikas priklauso nuo mesos gabalo dydzio). Atskirai isvirtas bulves nueme sprandine suverciame i skarda ,tada sprandine ant virsaus ir dar kepame kol bulves truputi apskrus . Viska isimame is skardos paliekame svogunus ir cesnaka ipilame raudono vyno ( galima ir vandens ) bei dar truputi pakaitiname. Gaunasi puikus padazas. Skanaus
Asta
QUOTE (putpelė @ 2004 04 20, 23:22)
".......svogunus perpjautus pusiau skersai , nelupta cesnaka ....."

Cesnakas tikrai turi buti neluptas? hm...ir kodel butent neluptas, jei taip? kuom skirsis jei imsiu ir nulupsiu? rolleyes.gif
putpelė
Mieloji Asta neluptas todel, kad nulupus jis subyretu i nedideles skilteles. O sio recepto esme yra ta,kad mesa nesiektu skardos o butu padeta ant svogunu ir cesnako.
Didelis cesnakas yra tokio pat dydzio , kaip ir puse didelio svoguno. Todel visos darzoves gaunasi panasaus aukscio.Ant ju ir dedama mesa. Na panasiai kaip stalas stovi ant keturiu , tai mesa "stovi" ant svogunu ir cesnako per viduri.
Nezinau ar aiskiai parasiau, nelbai as didele rasytoja.
Asta
na dabar beveik aishku, dekui smile.gif As maniau, jog ten viskas nulupta ir paskui jau kaip sukepa svogunas ir cesnakas kapitalishkai per tiek laiko, ta viska galima sutrinti, sumaishyti ir gaunasi padazas.... g.gif
Baisiai jau suintrigavo tas tavo patiekaliuks, reiks savaitgali pabandyti ar ka biggrin.gif
širdute
Pradejot cia sneket apie cesnakus , tai prisiminiau viena toki cesnakine uzkanda , itin tinkancia prie alaus.
Reikes dideliu cesnako galvu(tiek kiek zmoniu ruosiates vaisint, bet galima ir daugiau wink.gif ), mozarelos surio(nors tinka ir bet koks kitas). Nupjaut cesnaku virsuneles(ju nulupt nereikia), det i skarda, i kiekvienos galvos viduriuka ipilt po sauksta aliejaus ir kept visa tai orkaitej 45 min. Valgoma taip- ant skrudinto batono/duonos (kas ka megsta) tept cesnaka(is skilteliu jis lengvai pasikabina peiliu), o ant virsaus lydyta suri.
Skanaus.
Board
Siek tiek cia pasaldinsiu tema wink.gif
Taigi paruosimo laikas: 15min. vienos porcijos apytiksli kaina 1.80Lt, pagaminti gali vyresnieji jusu vaikai - vyrai wink.gif
Pradedam?


Varskes ir medaus desertas:

4 porcijoms reikes:
5 kaiusiniu tryniu
500g varskes
300 g grietineles
70 g cukraus
80 g medaus
2 saukstu sviesto

Pruosimas:
trynius istrinti su cukrum, sukant ipilti tirpinta medu, sudeti istrinta sviesta ir gerai issukti. Po to sudeti istrinta varske, ismaisyti, sudeti i taures, grietinele isplakti ir uzdeti ant virsaus. Papuosti kaip mokame, ir ka turime.
Skaunaus
smike
Smaliziams tokiems kaip as galiu pasiulyti toki receptuka essen.gif :
Paruosti lietiniu blynu tesla tik nedeti cukraus. Kepti lietinius. Kai apkeps viena puse apversti ir iskart plonai tepti riesutu kremu bei pabarstyti kokoso drozlemis. Kol tai padarysit apkeps ir antra puse. Tuomet blyneli perlenkti ir deti i lekste. Ta pati padaryti su visa tesla. Tik beda ta, kad kol padarai paskutinius tai pirmuju nelabai lieka... biggrin.gif
bea
Strata su sūriu ir pesto (strata - tai toks sluoksninis kepinys)
4 porcijos

4-6 riekės sužiedėjusios sumushtiniu duonos
60-90 g pesto
4 paplakti kiaušiniai
125 ml grietinės
125 ml pieno
175 g Čedaro sūio (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti
60 g mozzarellos, sutarkuoti
30 g parmezano (arba lietuviško atitikmens), sutarkuoti

Nuo duonos nupjaustyti plutą, riekes sudėti kepimo formoje kad padengtų dugną. Ant jų užtepti pesto. Dubenyje sumaišyti kiaušinius su grietine ir pienu ir užpilti ant duonos. Užbarstyti sutarkuotus sūrius. Kepti strata įkaitintoje iki 200 C orkaitėje 35-40 min iki auksinės spalvos. Strata kepdama šiek tiek išsipūs, bet nenusileis taip greitai, kaip souffle, todėl ją galima patiekti į stalą 5 min po išėmimo iš orkaitės. Skanaus

Pastaba: jei naudosite nesužiedėjusią duoną, stratos apačia bus sutižus. tad geriau nerizikuokite wink.gif
Čillė
O kas ta pesta????? g.gif
bea
ne pesta, o pesto. tai bazilikai su aliejumi. Mazi stiklainiukai. Maximoj tai buvo kazkox be ryshio buvo (apie 5 lt). O vat IKI tai pirkau liuksishka. Kazkada pamenu kainavo 12 lt (senokaj nepirkau), bet jo uztenka ilgam. Labai skanu su spageciais ar kitokiais makaronais
sirduze
o as irgi zinau labai idomu ir paprasta recepteli. Kaip tik prasideda braskes...

Turetu buti kaip ir salotikes kokios

slapdesre supjaustyti kubiukais, mazdaug tokio pacio dydzio gabaleliais supjaustyti ir braskes. Braskiu gali buti siek tiek daugiau negu desros. Tada pabarstyti pipirais ir sumaisyti su majonezu.Viskas.

Cia drasesnem, bet tikrai ne is serijos "nespesi kelniu nusiaut", man tai ziauriai patinka, mano vyrui irgi... Uosvis, beje, irgi neatsisako. Gal keista, bet manau pabandyt verta...
Tučka
Pasiulykit pagaminti ka nors nesudetingo is brokoliu. Gal kokiu blynu g.gif , kad tiktu ir metinukui vaikui smile.gif
bea
gal pertrinta brokoliu sriuba?
tai paprasciausias sultinys + brokoliai ir morkytes ir viskas pertrinti. L.skanu su grietinele ar grietine
Čillė
QUOTE (sirduze @ 2004 06 26, 17:53)
o as irgi zinau labai idomu ir paprasta recepteli. Kaip tik prasideda braskes...

Turetu buti kaip ir salotikes kokios

slapdesre supjaustyti kubiukais, mazdaug tokio pacio dydzio gabaleliais supjaustyti ir braskes. Braskiu gali buti siek tiek daugiau negu desros. Tada pabarstyti pipirais ir sumaisyti su majonezu.Viskas.

Cia drasesnem, bet tikrai ne is serijos "nespesi kelniu nusiaut", man tai ziauriai patinka, mano vyrui irgi... Uosvis, beje, irgi neatsisako. Gal keista, bet manau pabandyt verta...

Na turbūt nesiryžčiau paragauti g.gif rolleyes.gif
Elena
Tikrai nesudetingas bet skanus patiekaliukas
Jums reiks krabų lazdelių, sūrio, česnako, kiaušinių, majonezo, žalių žirnelių, petražolių. Kiaušinius reiks išvirti, baltymą smulkiai supjaustyti, trynį sutarkuoti, česnakus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti sūrį. Tada daromas įdaras: kiašinio baltymas pjaustytas, česnakas, sūris sutarkuotas, petražolės ir majonezas sumaišomas. Paimam krabų lazdele atsargiai išsukam, dedam įdarą ir vėl susukam.Po to ta lazdele reikia pamirkyti iš pradžių į majonezą, o po to į tarkuotą kiaušinio trynį. Sudedam į lekšte, papuošiam žalumynais ir žaliais žirneliais. Išbandyta thumbup.gif
--Resize_Images_Alt_Text--
Bagyra
Gal kas žino, kaip kepti žagarėlius?
ulaa
2 kiausiniai,
2 saukstai cukraus,
2 stiklines miltu,
1 pakelis liesos varskes.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1 kiausinis,
2 tryniai,
0,5 stiklines grietines,
250 g miltu,
cukraus (nebutinai).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


4-5 kiausiniai,
5 saukstai grietines,
4 stiklines miltu,
truputis druskos.
meska
Firminis poru apkepas
1 kg poru
50 g sviesto
250 ml pieno
pora saukstu miltu
3-4 saukstai grietinies
100 g tarkuoto ferment.surio
pipiru, druskos, zalumynu
Nupjaukit balta poru dali ir perpjaukite ja isilgai. Sumeskit i verdanti pasudyta vandeni ir virkit apie 10-15 min. Isimkit ir nuvarvinkit, sudekit i sviestu istepta forma. Likusi sviesta idekit i keptuve ir jame apkepinkit miltus, po to supilkiti piena, grietine ir maisydami kaitinkite, kol padazas sutirstes, pridekit prieskoniu. Ta padaza supilkit ant poru, pabarstykit zalumynais ir tarkuotu suriu, kepkit,kol apskrus. Tinka valgyti su bulvemis, ypac svieziom, su lupenytem arba prie mesos.
SKANAUS
Monica
QUOTE (bea @ 2004 06 11, 19:01)
ne pesta, o pesto. tai bazilikai su aliejumi. Mazi stiklainiukai. Maximoj tai buvo kazkox be ryshio buvo (apie 5 lt). O vat IKI tai pirkau liuksishka. Kazkada pamenu kainavo 12 lt (senokaj nepirkau), bet jo uztenka ilgam. Labai skanu su spageciais ar kitokiais makaronais

maciau Iki , kainavo 6 kazkas. O kaip juos reikai ruosti su makaronais pvz.?
Vienus ar i kazkoki padaza deti?

Kur dar galima pritaikyti?
AISE
As tai pesto kartais tiesiog i balta besamelini padaza idedu, o kartais tiesiog viena kita saukteli ant isvirtu makaronu uzmetu, ismaisau - ir skani gardu smile.gif
sirduze
Prisiminiau viena nebloga recepteli, man ir mano draugem tai patiko, bet mano vyreliui tai ne itin, galbut todel kad cia su soja... g.gif
Net nezinau kaip juos pavadinti ar blyneliais ar kotletukais, kai pabandysit, pacios sugalvokit wink.gif
Lygiomis dalimis paimkite sojos farso ir aviziniu dribsniu. Farsa pamerkti i karsta virinta vandeni, kai pamirks - pavirti. Avizinius dribsnius uzplikyti verdanciu vandeniu.Sumaisyti.Imusti 3 kiausinius, prieskoniu, smulkiai pjaustytu pievagrybiu. Kepti kaip blynus. Skanu essen.gif
Regila
Sojos as nelaikau "ciudnu"patiekalu.As ja labai daznai naudoju.Mano sunui labai patinka karbonadai.Man taip pat.Isbrinkinu juos sojos ir vandens misinyje(paverdu).Isgriebiu,nuspaudziu.Ipjaunu iki puses,idedu lydyto surio juostele.Pavilgau i kiausinio plakini,dziuveselius ir kepu.Kol kepa tame skystyje,kuriame mirko issiverdu makaronus.Man jie geriausiai tinka.
Soju farso beveik visada dedu darydama kotletus.
Monciūta
QUOTE (ulaa @ 2004 03 01, 13:38)
As darau tokia greit parusiama vistiena:
vistienos krutinele supjaustau riekelemis skersai raumenu,apvolioju visokiuose priekoniuose,atskirai padarau tirstoka tesla is kiausiniu,miltu ir vandens.Tada vistiena apvolioju tesloje ir kepu aliejuje.Patiekiu su ryziais ir salotomis.Labiausiai si patiekala megsta mano vaikai,valgo ji ir salta ir karsta.Kartais padarau padaza is pomidoru padazo,majonezo ir smulkiai pjaustytu marinuotu agurkeliu.Skanaus.

Mes panasiai darome vistiena kinietiskai, tik tesla darome skystesne, tada tie vistienos gabaliukai gaunasi traskus kaip tikram Kinieciu restorane rolleyes.gif Beje, istraukta vistiena is keptuves mes dedame ant serveteles, kad susigertu riebalai ir vista neprarastu nuo dregmes traskumo.

Parasysiu padaza prie situ vistos traskiu gabaliuku(cia toms, kurios megsta kinieciu virtuve):

puse stiklines sultinio;
5-6 valgomi saukstai raudono vyno acto(tinka ir baltas);
keli valgomieji saukstai sojos padazo;
kupinas valgomasis saukstas medaus(galima deti ir cukraus, bet su medum skonis geresnis);
1 zalias agurkas(ziema tinka ir marinuotas ar raugintas);
puse arbatinio saukstelio kepintos cili pastos (jei tokios neturite, galite iberti i padaza kokiu astriu prieskoniu).

Paruosimas: I keptuve supilti sultini, vyno acta, sojos padaza, cili pasta ir viska uzkaitinti, tada ideti ir istirpinti medu, galiausiai sudeti smulkiais siaudeliais pjaustyta agurka. Ant silpnos ugnies padaza pavirti 5-7 minutes, kol siek tiek apverda agurku siaudeliai. Vistienos gabaliuku nereikia uzpilti padazu, tiesiog reikia imti vistienos gabaliuka, pamirkyti padaze ir tik tada deti i burnyte rolleyes.gif Skanaus wink.gif

Tiesa, padazas gaunasi toks kad is tolo nosyte riecia, todel ir patariu gaminti toms, kurios prijaucia kinieciu virtuvei smile.gif


remka
as tai labai daznai darau vistiena(cia kaip ir kinietiskai)

1 vistos ktutinele
1 indelis konservuotu raudonu pupeliu
3-4 morkos
3-4 skilteles cesnako+1 svoguno galvute
1 paprika
1 stiklainiukas "Hamker"-China padazo su bambukais, ananasais - na ten visko prideta
kario prieskoniu,druskos... biggrin.gif

vistiena kepinu su kariu ir cesnaku, paskui sudedu morkas, svogunus, paprikas ir pupeles, baigiant troskinti sudedu ta stiklainiuka padazo ir dar kelias minutes patroskinu! Valgom su ryziais thumbup.gif thumbup.gif ...va kaip tik siandien dariau, tai ir nutariau parasyti! Gal jau ir buvo kur, bet mano receptas toks!
Bitemaja
QUOTE (Medeina @ 2004 01 29, 13:19)
"Greiti" blynai:receptas "gimė" ekspromtu, kai namuose liko nesuvalgyto balto naminio varškės sūrio:
Sūrį supjaustau 1cm storio riekutėm (būtų gerai, kad sūris netrupėtų tongue.gif ) ir apvolioju tirštoje tešloje (pvz.: iš 1 kiaušinio, miltų, vandens,druskos ir cukraus-tešla turi būti tiršta) ir kepu aliejuj,keptuvėj.Skanu su grietine,su uogiene ir t.t.Tikrai skanu, greita ir pigu.

ta pati as darau, kai suris bltas surus ir su kmynais, bet mirgau kiausinio plakiny.
valgom su pomidorais, vaikai dar ir duonos uzkanda:)

dar galima suri deti ant blyno jau kepamo, ir ant virsaus vel uzpilti blynu mases. bBus kaip su idaru.
Ingelė
Labai skanu ir pakankamai greita, tik aš visada darau iš akies, todėl taip ir pasakysiu.

Imam fermentinio sūrio (gali būti iš pigesnių) ir sutarkuojam burokine tarka. Į sutarkuotą sūrį įmušam kiaušinį (jei sūrio daugiau tai ir ne vieną), įberiam mėgstamų prieskonių (nebūtinai), druskytės (nebūtinai) ir viską išmaišom. Mišiniu aptepam batono riekeles. Keptuvėjė įkaitinam aliejaus. Riekeles į keptuvę dedam apteptąja puse. Kai bus sūris apkepęs, pats atkibs nuo keptuvės dugno. Jei kas nemėgsta riebiai, kitos riekelių pusės gali neapkepint. O šiaip apkepus sūriui, reikia perverst. Iškepus riekelės supjaustomos išilgai. Labai tinka pusryčiams thumbup.gif .

Greita, skanu, pakankamai pigu ir gražu. (Tinka įsidėt į kelionę, labai tinka vaikų šventėm, nes galima sudėt šulinėlį).
Bitulka
Nezinau gal pasikartosiu, gal jau kazkas rasete, bet mano semyna labai megsta tokius sumustiniu:
Duona supjaustyri riekelemis arba trikampiukais, (kaip kam labiau patinka) ir pakepinti aliejuje.
Aptepimui:
virtas kiausinis, majonezas, fermentinis suris, cesnako skiltele, parukyto kumpio gabalelis arba rukytos zuvies(kokia labiau patinka). Visus produktus susmulkiname, isskyrus majoneza aisku laugh.gif , sumaisome su majonezu ir aptepame duona. Ant virsaus galima pabarstyti smulkintu petrazoliu ar krapu thumbup.gif
Skanaus!!
Papildyta @ [mergetime]1096027861[/mergetime]
Beje, jei kam nepatinka cesnakas, galima duona pakeisti batonu, o cesnaka kapotu svoguniuku irgi skanu, vietoje zuvies ar kumpio galima deti paprasciausius sprotus tik irgi susmulkinti, kad gautusi tepama mase...
Zodziu fantazijos ir skonio reikalas...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.