Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: parama jauniesiems ukininkams is ES fondu
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
MAJORAS
gal kas rengete projekta jauniems ukininkams paramai is ES fondu gauti. pasidlinkit patirtim = las konsultavo, kokiai veiklai ruostas projektas, kiek zemes turite, koiam rajone drinks_cheers.gif
brunete
Mane irgi domina tokie dalykėliai biggrin.gif
pukuotukas
QUOTE(brunete @ 2006 04 13, 20:59)
Mane irgi domina tokie dalykėliai  biggrin.gif
*

man irgi butu idomu bet jokiu atsiliepimu nematau
verysad.gif
nes
Ir mane domina.
Yell
mes siemet rengiam. ziuresim kaip seksis smile.gif
ner_ko
Žiūriu, tema visai mirus. Negi nėr tarp forumiečių jaunųjų ūkinykų? doh.gif O gal jau atsirado?

Vieną dalyką tai jau supratau. Lietuviai yra lietuviai. mirksiukas.gif Galėjo viskas vykti taip, kad, tarkim, keli ūkininkai Lietuvoj pasirašo verslo planus pasinaudoję konsultavimo tarnybų paslaugomis, o paskui kitiems ūkininkams parduoda savo verslo planus kaip pavyzdžius. Išlošia visi. Bet ne! Kiekvienas (na, kad neprisišnekėčiau, tai sakau, ne kiekvienas, o didžioji dauguma), pasidaręs verslo planą, nė už ką nesutinka juo pasidalinti su kitais, ne dykai, žinoma, bet už pinigus. Taigi kiekvienas naujokas personaliai kreipiasi į konsultavimo tarnybas, atsiskaito su jais sumokėdamas tuos 5 leidžiamus procentus ar kiek ten nuo paramos, ir savo verslo planą vėlgi rūpestingai slepia nuo kitų... Atrodo, lyg ir viskas daugmaž normalu, o man pikta. Aš šitą reikalą matau taip. Paramą turi gauti ūkininkas. Bet ar iš tikrųjų viską gauna jis? Visi reikalavimai jaunųjų ūkininkų paraiškai užpildyti (dėl verslo plano taip pat), rodos, specialiai suformuluoti kuo abstrakčiau ir neaiškiau, kad ūkininkui kiltų milijonas klausimų ir jis net nesiryžtų bandyti dokumentus tvarkytis pats. Kitaip tariant, ūkininkas nori nenori yra priverstas kreiptis į visokias konsultavimo tarnybas ir joms susimokėti tuos 5 proc. nuo paramos. O kas gi tos konsultavimo tarnybos? Prašau mane patikslinti, nes aš nežinau, bet spėju, kad jos yra glaudžiai susijusios su ŽŪM. Kitaip iš kur gi tie konsultantai žinotų, kaip teisingai tas paraiškas pildyti? Universitetuose juk nemoko. Kitaip tariant, valstybė tiesiogiai ar netiesiogiai yra sukūrusi etatų specialiai saviškiams. O šių gyvenimėlis tikrai ne sunkiausias. Juk tie verslo planai praktiškai štampuojami pagal vieną šabloną. Aišku, skiriasi detalės, skaičiukai, bet tik tiek. Ir už kiekvieną tokį „verslo planą“ - 5 proc. nuo paramos. Nori pats pasirašyti - pasvajok. Taigi galima tvirtai pasakyti, kad 5 proc. nuo paramos jaun. ūkininkams jau „by default“ gauna ne ūkininkas. Ir čia tik viena iš daugybės neteisybių jaunųjų ūkininkų atžvilgiu. Reikalavimas sumokėti PVM iš savo kišenės man irgi atrodo žiaurus. Man rodos, ne vienas sutiktų gauti paramą, mažesnę ta PVM suma. T.y. užuot gavęs iš ES, tarkim, 100 K, gauti 80 K, bet nemokėti 20 K PVM iš savų pinigų.

O gal aš klystu? Padiskutuokim. mirksiukas.gif

Nagi, tai gal kas nors turit verslo plano pavyzdį? biggrin.gif Ar iš principo už pinigus juo pasidalintumėt? Bet aš dar neprižadu, kad pirksiu, nes, ypač po dabartinių valdžios „antikrizinio plano“ priemonių ūkininkų atžvilgiu, galbūt labiau apsimokės išvis neimti paramos.

Turiu konkretų klausimą apie paramą. Gal kas žinot, ar galima prašyti paramos TIK ūkio pastatų statybinėms medžiagoms (pvz., blokeliai, šiferis), bet nepirkti statybos paslaugų? Kitaip tariant, medžiagos už ES pinigus, o statybos darbai vyksta, tarkim, per giminių talką. smile.gif

P. S. Vienas offtopic’as, kalbant apie krizę. Tiksliausiai, man rodos, atsakė apie tai užklaustas Viktoras Agurkichas-Uspaskichas: „Čia kaip kas krizei pasiruošęs...“. Retorinis klausimas - kaip manote, ar ponui Viktorui labai atsilieps krizė? Ar neteks jam ir kitiems buvusiems ir esamiems valdžios atstovams badauti?... cool.gif
ūkio bitė
Nors jau byškį persenas Jaunuoju būti ale vistiek diskusijoje sudalyvausiu (palaikysiu priešingą nerko nuomonę):
Kodėl tamstelė manote, kad tai Jūs galite turgavoti Agentūros paruoštą verslo planą? Manyčiau kat tai galima traktuoti kaip autorinių teisių pažeidimą. O kad verslo planai štampuojami pagal vienodą kurpalį- tai fakts kap blyns. Čia kaip kartotinis namo projektas- papigiai gaunasi.
ner_ko
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 11 28, 16:14)

Kodėl tamstelė manote, kad tai Jūs galite turgavoti Agentūros paruoštą verslo planą? Manyčiau kat tai galima traktuoti kaip autorinių teisių pažeidimą. O kad verslo planai štampuojami pagal vienodą kurpalį- tai fakts kap blyns. Čia kaip kartotinis namo projektas- papigiai gaunasi.
*

Ogi todėl, kad nemanyčiau, kad tai galima traktuoti kaip autorinių teisių pažeidimą. smile.gif Man čia panašiau į teisingai užpildytą anketą ar formą. Mano netiesioginis įrodymas, kad tai ne autoriniai darbai, būtų toks - jei paimsiu kito žmogaus verslo planą ir pakeisiu jį taip, kad jis būtų tinkamas man, ar "autorius" atpažins savo darbą? Aš, pvz., atpažinčiau bet kurį savo rašytą darbą net ir su pakeistom detalėm (pabandytų kas nuplagijuot mano magistrinį). Aišku, jeigu jis būtų mano pačios štampuotas ir nurašytas ar padarytas pagal šabloną, tada neatpažinčiau. Tokiu atveju ir nelaikyčiau jo savo autoriniu darbu. Man tai atrodytų neteisinga, be to, ir negalėčiau įrodyti. Norėčiau pažiūrėti, kaip koks konsultantas mane prikirptų už tariamas autorines teises. mirksiukas.gif
Mane piktina ir tai, kad tie konsultantų etatai yra biudžetiniai, iš mokesčių mokėtojų pinigų. Bet tos tarnybos sukurtos taip "užslėptai", kad žmonėms akių nebadytų. O kodėl užslėptai? Nes ŽŪM, kuri turėtų būti pagrindinis konsultantas, neparašo, kad "chebra, patys verslo planų nepasirašysit, nes mes čia tokią sistemėlę sukūrėm, kad iš jūsų babkių nusitręštume; tai yra mūsų gerbiamos konsultavimo tarnybos, į jas, kvaileliai, ir kreipkitės". Pirma nereto mintis būna, kad pasirašysi tą planą ir pats. Apsišvietęs plačiau supranti, kad neturi beveik nė vieno šanso su savo tvarkytais dokumentais gauti paramą. Ne todėl, kad tai iš principo labai sudėtinga ir neįmanoma (taip, batų aš sau nesisiuvu ir buitinės technikos nesigaminu), o todėl, kad jie tiesiog nenori paaiškinti turėdami savų tikslų!
Tai tiek. Galima diskutuoti toliau. smile.gif
ūkio bitė
2ner ko: Diskutuojam toliau?

Kas trukdo pačiai (iam) patapti tuo "veltėdžiu" konsultantu?
ner_ko
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 12 01, 15:38)
2ner ko: Diskutuojam toliau?

Kas trukdo pačiai (iam)  patapti tuo "veltėdžiu" konsultantu?
*

Gi nesakau, kad veltėdžiai. smile.gif Tiek to, nebediskutuojam toliau. O patapti konsultante trukdo tai, kad neturiu pažįstamų ŽŪM. mirksiukas.gif O jei rimtai, tai nemoku naudotis pažintimis. Atsisakiau tuos du kartus gyvenime, kai mane „pagal blatą“ siūlė į šiltą vietą. Kažkaip nejauku buvo patapti protežė. Matai, pasigyriau, koks aš sąžiningas subjektas. lotuliukas.gif Užtai milijonierė šiam gyvenime greičiausiai nebūsiu.
O dėl tų verslo planų norėjau parašyti tik tiek, kad būtų labai malonu gauti aiškius nurodymus iš aukščiau, kas tame plane turi būti. Antai VMI labai rūpinasi kuo aiškiau informuoti, kaip kokią deklaraciją užpildyti. Jei ko ir nežino, paskui į namus perskambina. Kaži kodėl?.. Ach tie pinigai pinigėliai. smile.gif
ūkio bitė
2ner ko: nejaugis taip sunku tą verslo plano šabloną gauti? Mažu tamstai pamačyt?
ner_ko
Nežinau, gal su ironija rašei, bet nepatikėsi - sunku. Teko šiek tiek pavargt vien kol radau tokius truputį „išplėstus“ reikalavimus. O štai šablonais ūkininkai išvis nesidalina (turiu galvoj zemesukis.com, ten didžiausias LT forumas panašiom temom, man regis). Turiu tik kažkokius šablonus, kaip įsirengti kaimo turizmo sodybą, kavinę ir dar kažką, bet jauniesiems ūkininkams - ne. Mačiau, verslo planų pavyzdžių ūkininkams lyg ir yra šperose.lt, bet aš katės maiše nepirksiu, be to, ir netikiu, kad ten studentai ką nors rimto parašę, bus eilinis darbelis ir tiek.

O su gautuoju pavyzdžiu aš daryčiau štai ką - perverčiu, persižiūriu, ir jei matau, kad man stipriai trūksta žinių tokiam reikalui... ko gero, tai reikš bandymo kreiptis dėl paramos pabaigą, nes su mūsų plotu (minimalus, 12 ha) rimtos firmos neužsiims. Tie 5 proc. per menki pasidaro. Joms turėk 40 ha, tada kalbės. smile.gif Aišku, galima nuomotis iki tų 40 ha, bet mes nenorim. Užsispyrusiai. mirksiukas.gif

O tamsta rimtai gali pamačyt, ar tik erzini? smile.gif
serzas
As tai buvau susimastes del paramos kaimo turizmui, bet kai pagalvoji apie viska tai visiskai neverta!
Jei tau zmogeliui reikia tarkim 1.000.000, kad kazka pastatyt, gausi parama 50% tai yra 500.000 lt. is kuriu 5% konsultantui, tada tu turi skelbti konkursa statytojui rasti, uz jo parengima ir pan. reiks moket. reiks statytojui moket, kuris bus imone, o ne kokie pigus halturscikai, medziagas pirkti irgi neaisku kokiom salygom (gal irgi reikia konkursa skelbt, o gal statytojas tuom rupinasi) bet su PVM, jau nepasideresi su bet kuo, kad ir su kaimynu. is savo misko rastu irgi nepripjausi arba uz juos teks kazkaip tai PVM sumoketi.
manau jog jei jau turi 500.000 litu tai pigiau ir greiciau pasistatyti ar isirengti kaimo turizma savo, draugu ir giminaiciu pajegomis, samdant paprastus kaimo statybininkus, kertant savo nemokama miska ir perkant medziagas su nuolaidom ir be PVM
o su jaunaisiais ukininkais tai irgi reikia gi atsizvelgti i visus niuansus kiek tu is to islosi, gal tas pats iseis tik laika gaisi ir valstybe pasersi mokesciais. Tarkim jei reikia paramos traktoriui pirkti tai gal pigiau iseitu is zmogaus nusipirkti be jokiu PVM ir panasiai? ir jokiu isipareigojimu tada neturi, nesigavo kazkas, metei ir uzsiimi kitkuo.
ūkio bitė
2seržas:
Fakts, kap blyns (kaip pirštu į akį).
Vattik klausymux, kur tuos 500.000 savų parauti.
serzas
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 12 23, 14:06)
2seržas:
Fakts, kap blyns (kaip pirštu į akį).
Vattik klausymux, kur tuos 500.000 savų parauti.
*

eiti i valdzia ir legaliai pasivokti lotuliukas.gif jau taip nervuoja tie gyvuliai ten susirinke, pasiziuriu zinias ir toks piktas pasidarau ant visu gun_rifle.gif neisivaizduoju kaip kaimas issilaikys per ta krize ir dar klausimas ar po krizes kas pasikeis, jau dabar kalba, kad nesukaupe jokiu rezervu anksciau tai po krizes bandys gal kaupti (jei nevoks masiskai). jiems gi vienas tik rupi "papildomas pajamu saltinis" po krizes pasakis "isgyveno mokedami per krize, gali gyventi ir toliau taip". gerai jei tu paprastas ukininkas be jokiu paskolu ir isipareigojimu, gali sodintis darza, kiaule uzaugint ir bent maisto sau turesi, o jei gaves ta jaunojo ukininko parama is europos kokiam traktoriui pirkt, o dar neduok dieve ta kita 50% is banko pasiemes doh.gif tada esi isipareigojes ukininkauti 5metus nemazinant ukio ir priduodant produkcija, kad galetum pajamas deklaruot, negana to dar ir uzdirbt po visu mokesciu turi, kad bankui sumoket!
O dabar pagalvojau - prasant paramos is ES ar gali tas savas 50% buti paimtas is banko? g.gif
ūkio bitė
Gali būti paskolintas, tik įdomu, ką užstatysit?
serzas
savo garbes zody lotuliukas.gif
ūkio bitė
Už žody bus 500.000 blusų.
In-Grid@
QUOTE(MAJORAS @ 2006 04 01, 21:17)
gal kas rengete projekta jauniems ukininkams paramai is ES fondu gauti. pasidlinkit patirtim = las konsultavo, kokiai veiklai ruostas projektas, kiek zemes turite, koiam rajone  drinks_cheers.gif
*

Na rimtai nieks neturit? arba gal kas jau eme parama-pasidalinkit patirtim.
SaDa
Sveiki, esu visiskai naujoke, bet labai norim pradeti kaimo turizmo versla. Prasant paramos pradziai bent 200000Lt kaip suprantu galima gauti 50%. Kokie buna isipareigojimai uz gauta ES para?
serzas
QUOTE(SaDa @ 2009 09 14, 07:56)
Sveiki, esu visiskai naujoke, bet labai norim pradeti kaimo turizmo versla. Prasant paramos pradziai bent 200000Lt kaip suprantu galima gauti 50%. Kokie buna isipareigojimai uz gauta ES para?
*

Jeigu jus visiski naujokai, tai man atrodo isviso nieko neduos, nebent jau kazka pakeite, seip reikia uzsiimti kaimo turizmu apie 2metus iki paraiskos pateikimo.
O seip jeigu prasysit 200k tai tiek ir gausit tik turesit tureti dar ir savo 200k.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.