Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdiniai papuošimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
mylinemyli
Mačiau šiandien "popierinių" idėjų. Nežinau ar pavyks aprašyti, bet turputį bandžiau - gaunasi.
Taigi, reikia paimti balto popieriaus juostą, kokių 3-5cm ir labai smulkiai skersai karpyti, nenukerpant iki galo. Gaunasi tokios kaip šukos. Truputį atsargiai su žirklėmis tuo šerelius pariesti. Nesukarpytą kraštą tepti klijaus ir atsargiai vynioti apie medinį smegtuką. Pdarius daug tokiu apšerkšnijusių pagaliukų, juos smeigti į polistirolio putos gabalą kol gausis įspūdinga snaigė. Tokiu pačiu būdu galima papuošti ir natūralias medžio šakeles.
jurga...a
QUOTE(mylinemyli??? @ 2005 11 22, 02:58)
Mačiau šiandien "popierinių" idėjų. Nežinau ar pavyks aprašyti, bet turputį bandžiau - gaunasi.
Taigi, reikia paimti balto popieriaus juostą, kokių 3-5cm ir labai smulkiai skersai karpyti, nenukerpant iki galo. Gaunasi tokios kaip šukos. Truputį atsargiai su žirklėmis tuo šerelius pariesti. Nesukarpytą kraštą tepti klijaus ir atsargiai vynioti apie medinį smegtuką. Pdarius daug tokiu apšerkšnijusių pagaliukų, juos smeigti į polistirolio putos gabalą kol gausis įspūdinga snaigė. Tokiu pačiu būdu galima papuošti ir natūralias medžio šakeles.
*

Aš kažką panašaus gal aštuntoje klasėje dariusi esu, tik mes nesmeigėm į putą, o kažkaip tas snaigeles sujugem, bet patikėkit pamenu tik tiek, kad darem kažką panašaus tongue.gif
lapla
QUOTE(Raideles @ 2005 11 18, 17:07)
Tada jį apvyniojate lempučių girlianda ir žaliu blizgučiu. Ir turit eglutę wink.gif

user posted image
*

Super graži eglutė gavosi.Ir aš tokios noriu.Tik tų pakabų reiktų pasieiškoti...Kaip faina...
m a m a
Nu va biggrin.gif Ka tik baigiau lyginti servetele, kuria specialiai sventems mezgiau virbalais is raudonu siulu su blizguciai. Prisegu nuotraukyte blush2.gif (blizguciu nesimato nuotraukoje cry.gif ) :
linaj
manau turetu visai nieko atrodyt graikiniai riesutai apipurksti auksine ar brondzine spalva ir ismeigti i kokia puokste mirksiukas.gif
arba graziai atidarius, turini suvalgius, ideti siulo ir suklijavus apipurksti ir pakabinti ant eglutes smile.gif
vaikystej ant eglutes saku kabindavom saldaines thumbup.gif
Simomama
Aš dariau kvepiančią girliandą iš gvazdikėlių.Juos surišau "plaušo" juostele.Galima įrišti ir cinamono lazdelių.

Nežinau gal kas ir rašė, bet galima spalvotu dovaniniu popieriumi apvynioti degtukų dėžutes ar foto juostelių cilindrines dėžutes.Paskui surišti juostele kaip saldainius biggrin.gif
Raideles
Vakar mačiau labai dalių papuošimų eglutei. Iš medžiagos iškerpamos dvi vienodos figūros (pvz., žvaigždutės), tarp jų dedama truputis vatos, o pakraštėliai siuvimo mašna zigzagu apmėtomi. Apmėtyti galima ir rankomis, manau. Siūlas - auksinis, sidabrinis. Ten buvo visko ir eglučių, ir žvaigždučių, ir varpelių, ir kaspinėlių, ir angelėlių, žodžiu, pagal fantaziją wink.gif Galima papuošti karoliukais.
CDA
QUOTE(m a m a @ 2005 11 22, 16:07)
Nu va  biggrin.gif  Ka tik baigiau lyginti servetele, kuria specialiai sventems mezgiau virbalais is raudonu siulu su blizguciai. Prisegu nuotraukyte  blush2.gif  (blizguciu nesimato nuotraukoje  cry.gif ) :
*

Nuostabiai graži thumbup.gif Gal shemutę būtų galima gauti ax.gif
varlyte
http://freeweb.dnet.it/davide/english/tecnica.htm

Va kokiu burbulu suradau manau labai grazu butu tokius kabint ant eglutes
Prince
Merginos,o kai tuos balionus iš siulu darai.Klijus reikia maišyti su vandeniu?
besiba
QUOTE(Prince @ 2005 11 23, 14:07)
Merginos,o kai tuos balionus iš siulu darai.Klijus reikia maišyti su vandeniu?
*

ne, nereikia ax.gif
Kosmeta
Bandziau daryti ta baliona su siulais apvuniota sad.gif Isdziovinau ...atrodo lyg ir viskas gerai...pradureu baliona...jis issileido,bet ir nesigavo jokia forma...siulai irgi sukrito sad.gif gal baliona reik kuo patept,kad siulai nepriliptu prie jo?
Vaidullka
Gal reikėjo lipalo daugiau užtept, nes aš kai dariau ir pritrūkau lipalo, tai irgi subliuško. Lipalas sustingsta ir tą formą siūlų palaiko.
allegro
QUOTE(Raideles @ 2005 11 23, 12:57)
Vakar mačiau labai dalių papuošimų eglutei. Iš medžiagos iškerpamos dvi vienodos figūros (pvz., žvaigždutės), tarp jų dedama truputis vatos, o pakraštėliai siuvimo mašna zigzagu apmėtomi. Apmėtyti galima ir rankomis, manau. Siūlas - auksinis, sidabrinis. Ten buvo visko ir eglučių, ir žvaigždučių, ir varpelių, ir kaspinėlių, ir angelėlių, žodžiu, pagal fantaziją wink.gif Galima papuošti karoliukais.
*

Mes tokius dalykus darėm su penktokais per darbų pamokas, gražiai gavosi. Padariau visokių trafaretų iš kartono, tada jie išsikirpo iš medžiagos po dvi detales ir susiuvo, o vidų prikimšo vatos ar dar ko, kas kaip sugalvojo.
allegro
QUOTE(mylinemyli??? @ 2005 11 22, 00:58)
*

Dariau šiandien tokį, tai gavosi tikrai gražiai, tik daug darbo, išėjo įspūdingas, tarsi apšerkšnijęs burbulas thumbup.gif . Verta pabandyti.
Gardenija
Et, nesimato paveikslelio schmoll.gif
Gardenija
QUOTE(bonda @ 2005 11 03, 00:50)
man vyras su graztu pragreze blush2.gif

o cai is plausu - eglutes - zagatovkes - kaip papuost, apipavidalint??? blush2.gif ta morkine tik is pernai metu 4u.gif
*

Sveikos, mergaites su fantazija;)
Labai noriu pasigamint kazka panasaus i stai tokia eglute, tik didele, kokiu 1,8m- 2m. Patarkit, bukit geros, is ko daryti tokia didele, kad butu grazios kugio formos g.gif
Mergelė
QUOTE(mylinemyli??? @ 2005 11 21, 23:58)
*

O ar būtina į polistirolio gabalą? Jau labai man nepatinka jo garsas? o kaip gi pritvirtinti?
lincux
Radau siokiu tokiu gerybiu.... mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Uzsukite,gal kas patiks...

http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=867
raganiukshte
QUOTE(Scarlett @ 2005 10 31, 19:13)

niekaip neatsidaro tavo duotos zurnaliuku nuorodos reikia pasvordo.gal tu netycia ji turi.
Man labai tavo isvardintu zurnaliuku reikia. cry.gif
mylinemyli
QUOTE(Mergelė @ 2005 11 23, 23:19)
O ar būtina į polistirolio gabalą? Jau labai man nepatinka jo garsas? o kaip gi pritvirtinti?
*

Nebūtinai. Gal galima oazį (tokią žalią putą kur puokštes daro) apvynioti folija ir prismaigstyti ilgesnių - trumpesnių smeigtukų. Galima nebūtinai kabinti prie lubų ar pan. Tinka ir į vazelę arba į tą patį oazį tik ant stali prikaišioti. Galima ir dar kaip nors pafantazuoti. Gal nebūtinai vien baltus. Gal ir žydrus smile.gif smile.gif smile.gif
jurga...a
Aš tai norėjau paklausti gal kuri mokate gražiai surišti kaspinėlius ir mane pamokinti galėtumėte?? ax.gif
AGFA
Gal čia kažkokių įdėjų pasisemsit
ČIA
besiba
QUOTE(Iliuzija`` @ 2005 11 23, 22:00)
Sveikos, mergaites su fantazija;)
Labai noriu pasigamint kazka panasaus i stai tokia eglute, tik didele, kokiu 1,8m- 2m. Patarkit, bukit geros, is ko daryti tokia didele, kad butu grazios kugio formos  g.gif
*

tai reikai didelio kartono ar kito storesnio lapo -ar kelis juos klijuot ir pasidaryt forma kokia nori...tik pries dedant plausa ar siulus ar dar ka...ji apviniociau celofanu, kad lengviau nusiplestu paskui isdziuves 4u.gif
m a m a
QUOTE(ALMUX @ 2005 11 23, 19:58)
Dariau šiandien tokį, tai gavosi tikrai gražiai, tik daug darbo, išėjo įspūdingas, tarsi apšerkšnijęs burbulas thumbup.gif . Verta pabandyti.
*

ALMUX , gal nuotraukyte galetum ideti??
Gardenija
QUOTE(bonda @ 2005 11 24, 22:20)
tai reikai didelio kartono ar kito storesnio lapo -ar kelis juos klijuot ir pasidaryt forma kokia nori...tik pries dedant plausa ar siulus ar dar ka...ji apviniociau celofanu, kad lengviau nusiplestu paskui isdziuves 4u.gif
*

Aciu, Bonda mirksiukas.gif
Itariu, kad nelengva bus pasidaryti toki dideli kugi g.gif Tiesiog noriu shiemet tokios eglutes, apkarstychiau paskui dideliais burbulais..Et, fantazijos nulis pas mane blush2.gif
Majuke
QUOTE(jurga...a @ 2005 11 24, 09:52)
Aš tai norėjau paklausti gal kuri mokate gražiai surišti kaspinėlius ir mane pamokinti galėtumėte?? ax.gif
*

Gal bus naudinga: Kaspinėliai
Vaidullka
Bonda, o kaip tą plaušą vynioji? Jį atskiri kaip nors kokiais gabaliukais ar kaip? Ir kaip tu jį išmirkei lipale? Kaip prilipyt jį prie tos formos?
besiba
QUOTE(Vaidullka @ 2005 11 24, 13:16)
Bonda, o kaip tą plaušą vynioji? Jį atskiri kaip nors kokiais gabaliukais ar kaip? Ir kaip tu jį išmirkei lipale? Kaip prilipyt jį prie tos formos?
*

nu tasiskiriu gabala jo ir vinioju, lipinu... ax.gif reik tik nelabai daug-lengviau limpa ax.gif o mirkiau - i bliuduka ipyliau kliju, imu plauso kazkiek, mirkau ir lipinu,suku, vinioju - kaip gaunas 4u.gif
Gardenija
QUOTE(bonda @ 2005 11 24, 23:30)
nu tasiskiriu gabala jo ir vinioju, lipinu... ax.gif reik tik nelabai daug-lengviau limpa ax.gif  o mirkiau - i bliuduka ipyliau kliju, imu plauso kazkiek, mirkau ir lipinu,suku, vinioju - kaip gaunas 4u.gif
*

Mergaites, o kur galima butu nusipirkti spalvoto plauso? g.gif
Vaidullka
Man plaušo nupirko Kauno urmo bazėj berods g.gif
Gardenija
QUOTE(Vaidullka @ 2005 11 24, 23:49)
Man plaušo nupirko Kauno urmo bazėj berods  g.gif
*

Niu va..Bonda patare kaip ta didele plausine egle pasidaryt, bet dabar kita beda- plausas cry.gif
besiba
as plausa pirkau "Zalioj stotelej" 4u.gif

tai bandyk su siukais - esme ta pati..timk aisku siulu reiks daug 4u.gif
Gardenija
QUOTE(bonda @ 2005 11 25, 00:03)
as plausa pirkau "Zalioj stotelej" 4u.gif
*

Kur ana randas? ax.gif Kaune? g.gif Ar brangus malonumas tas plausas?
Vaidullka
"Žalių stotelių" pilna visa Lietuva. Čia gėlių pardės. Prekiauja žemėm, gėlėm, vazonikais ir t.t.
Mam pirko bazėj tai sakė lyg po litą pakiukas, bet ten nelabai daug yra. Po šio savaitgalio matysiu kiek ten jo yra, ir gal jau kitą savaitę bandysiu daryt biggrin.gif

O dar to plaušo gali būt visokiose floristikos pardėse. Aišku pas mus tokių nėra cry.gif
besiba
QUOTE(Iliuzija`` @ 2005 11 24, 14:05)
Kur ana randas? ax.gif Kaune? g.gif  Ar brangus malonumas tas plausas?
*

Kaunas

Draugystės g. 8C - PC "Senukai"

Jonavos g. 62 - PC "Senukai"

Jonavos g. 214 - Gėlių salonas "Floros Simfonija"

Kalantos g. 121 - Parduotuvė "Žalia Stotelė"

Kaunakiemio g. 5 - PC "Statybų panorama"

Kėdainių g. 1A - "Žalia svaja"

Lazdijų g. 42 - Parduotuvė "Žalia Stotelė"

Marvelės g. 125A - "Tulpmedis"

Raudondvario pl. 164A - "Sodo skrynia"

Varnių g. 48B - PC "Statybų panorama"

Vydūno al. 4 - "Rasos lašas"

Zanavykų g. 26 - Parduotuvė "Žalia Stotelė"

Sod. bendr. "Politechnika" 12 takas 54 sklypas, Kleboniškis - "Viržių medelynas"

Biruliškių k., Kauno raj. - "Sodo skrynia"

Biruliškių k., Kauno raj. - "Olisevičius"
nu is tyu, kurioj gal rasi... 4u.gif
Gardenija
QUOTE(bonda @ 2005 11 25, 00:23)
Kaunas

Draugystės g. 8C - PC "Senukai"

Jonavos g. 62 - PC "Senukai"

Jonavos g. 214 - Gėlių salonas "Floros Simfonija"

Kalantos g. 121 - Parduotuvė "Žalia Stotelė"

Kaunakiemio g. 5 - PC "Statybų panorama"

Kėdainių g. 1A - "Žalia svaja"

Lazdijų g. 42 - Parduotuvė "Žalia Stotelė"

Marvelės g. 125A - "Tulpmedis"

Raudondvario pl. 164A - "Sodo skrynia"

Varnių g. 48B - PC "Statybų panorama"

Vydūno al. 4 - "Rasos lašas"

Zanavykų g. 26 - Parduotuvė "Žalia Stotelė"

Sod. bendr. "Politechnika" 12 takas 54 sklypas, Kleboniškis - "Viržių medelynas"

Biruliškių k., Kauno raj. - "Sodo skrynia"

Biruliškių k., Kauno raj. - "Olisevičius"
nu is tyu, kurioj gal rasi... 4u.gif
*

Oi aciu, gal rasiu;)
jurga...a
Ačiū už kaspinėlius. mirksiukas.gif
Beje prisiminiau dar vieną variantą:
1. Prisikarpai popierinių snaigių;
2. Ištepi lipalo klijais;
3. Apibarstai manais;
4. Išdžiovini (tik reikia jas pavartyti, nes džiūnant ant vienos pusės jos riečiasi);
5. kabini kur tau patogu tongue.gif
Labai gražu, tos snaigutės kaip apšerkšniję atrodo. Atsiprašau jei jau kas minėjo šią mintį, čia šiaip ne aš sugalvojusi, o pernai maciau kaip viena dėstytoja darė ax.gif
sirenute
Aš tai vat iš pradžių to plaušo nusipirkau floristikos parduotuvėj, o po to kažkaip į bazę užvažiavau, tai taip pasigailėjau kad nusipirkau, nes bazėje jis pigesnis.
O aš tai darau pas tėvus name tokią dekoraciją, na net nežinau kaip pavadinti, ant spalvoto flizelino. Dabar suformavau plaušą, tada jį dėsiu ant flizelino dar visokiomm sausom gėlėm, kankorėžiais priklijuosiu ir kabinsiu, na žodžiu kai padarysiu, tada nufotkinsiu ir parodysiu, dar pati nežinau kas ten gausis, bet man jau dabar gražu biggrin.gif
kastaneda
Šaunuolė, tikrai turėtų būti gražu - lauksim nuotraukos 4u.gif
Elė
Sveikos, nezinau ar as cia i tema, bet man labai patiko viena ideja su indeliais nuo vaikisku tyreliu.
My Webpage
Almuka
sirenute, kur konkreciau bazese to plauso yra?
o as pabandziau kankorezius su blizganciu nagu laku dailinti, nes tu purskalu neradau. nu liuks gaunasi wink.gif
flame
QUOTE(Elė @ 2005 11 26, 02:06)
Sveikos, nezinau ar as cia i tema, bet man labai patiko viena ideja su indeliais nuo vaikisku tyreliu.
My Webpage
*

o man tai laaabai grazu thumbup.gif
Sinuhe
QUOTE(Elė @ 2005 11 26, 00:06)
My Webpage
*

Kokios įdomios idėjos, man ypač patiko, kur eglutė su lemputėmis thumbup.gif
allegro
QUOTE(Elė @ 2005 11 26, 01:06)
My Webpage
*

Rytoj pradedam šito dalyko gamybą biggrin.gif
lysaaja
thumbup.gif laugh.gif faina idėja su tyrelių indeliais, gaila, kad mes jau seniai iš tyrelių amžiaus išaugom.... O aš vakar putos burbuliukus suvėrinėjau ant siūlo (ačiū už idėją, deja, nepamenu, kurios ji buvo blush-anim-cl.gif tongue.gif) atrodo super, tik dar kol kas saugiai spintoj guli, nes langus puošt ankstoka gi.... Beje, ta puta buvo iš didesnių burbuliukų, ne smulkutė, tai iš viso fainiai, tik jau pilnas kambarys skraidė smulkių gabaliukų blink.gif doh.gif bet verta buvo pasistengt thumbup.gif
Skimija9015

Labai gražūs jūsu darbeliai , ačiū už idėjas , kuriu pasisėmiau vartydama ši puslapį.
davija
Labukas
o kas gali pamokyt gražių snaigių prisikarpyt, man jos nesigauna arba kvadratinės arba beformės sad.gif
sirenute
QUOTE(Alma26 @ 2005 11 26, 14:51)
sirenute, kur konkreciau bazese to plauso yra?
o as pabandziau kankorezius su blizganciu nagu laku dailinti, nes tu purskalu neradau. nu liuks gaunasi wink.gif
*

na kaip cia tiksliau nupasakoti g.gif
Zodziu toje puseje kur yra raudonas pasazas, tai jei stovi per viduri baziu ir pries tave tas raudonas pasazas, tai reik eiti i desine puse, ta prasme ling galo baziu, ten kazkuriam sandeli, sandelio pacioje pradzioje yra floristikos prekiu, tai ten vusko yra ir plauso ir smilgu ir viso kito, as tai dar ir purskiama auksa ir sidabra pirkau tai flakonelis tik 4lt su centais kainuoja, kai tuo tarpu parduotuvej kur prekiauja floristikos prekem apie 18lt, na aisku ne toksai pats, bet visai gerai purskia. Na zodziu apsiprekinau as ten labai patiko smile.gif
Almuka
QUOTE(sirenute @ 2005 11 27, 16:00)
na kaip cia tiksliau nupasakoti  g.gif
Zodziu toje puseje kur yra raudonas pasazas, tai jei stovi per viduri baziu ir pries tave tas raudonas pasazas, tai reik eiti i desine puse, ta prasme ling galo baziu, ten kazkuriam sandeli, sandelio pacioje pradzioje yra floristikos prekiu, tai ten vusko yra ir plauso ir smilgu ir viso kito, as tai dar ir purskiama auksa ir sidabra pirkau tai flakonelis tik 4lt su centais kainuoja, kai tuo tarpu parduotuvej kur prekiauja floristikos prekem apie 18lt, na aisku ne toksai pats, bet visai gerai purskia. Na zodziu apsiprekinau as ten labai patiko  smile.gif
*

aciu wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.