Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patarkit vyras perka buta man
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Lapinuke
sitam bute gyvensiu as su savo vaiku,ar as turesiu kokiu nors teisiu ar ne?kas bus seiminiskas kol vaikuj sueis 18,o kas paskui?gal kas zino? smile.gif
ūkio bitė
Savininkas ir bus nepilnametis, tik negalės turtu pilnai disponuoti,
Už jį tai turės daryti TĖVAI, pagal savo PAREIGAS ir TEISES.

Klausumukai čia yra kitoki:

1.Be Jūsų sutikimo MB negalės nieko "užrašyti".
2.Kur tuom metu gyvens MB? Ar čia separacijos atvejis?
Lapinuke
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 12, 12:44)
Savininkas ir bus nepilnametis, tik negalės turtu pilnai disponuoti,
Už jį tai turės daryti TĖVAI, pagal savo PAREIGAS ir TEISES.

Klausumukai čia yra kitoki:

1.Be Jūsų sutikimo MB negalės nieko "užrašyti".
2.Kur tuom metu gyvens MB? Ar čia separacijos atvejis?
*

mb turi savo buta.mb nebus ten registruotas tik as ie vaikas.

o kokios teises bus mano?
milaaa
QUOTE(Lapinuke @ 2009 09 13, 09:25)
mb turi savo buta.mb nebus ten registruotas tik as ie vaikas.

o kokios teises bus mano?
*

registracija siais laikais nieko neitakoja 4u.gif
nieks jums negali nieko patarti, nes neparsete, koks jusu su vyru teisinis statusas, kaip irasai vaiko gimimo liudijime g.gif
kodel vyras nori pirkti buta jusu vardu?
kyla daug pasaliniu minciu nezinant siu dalyku, todel patarti yra neimanoma 4u.gif
Lapinuke
mes nesusituokia esam,vaikas turi tievo pavarde,o buta pirks vietuj elementu,mes taip sutarem,ir eisim i teisma del sito prasimo,bet mane domina vaikas issauges negales be manes buta parduoti,bijau kad jo neabgautu smile.gif
fileris
QUOTE(Lapinuke @ 2009 09 10, 18:44)
sitam bute gyvensiu as su savo vaiku,ar as turesiu kokiu nors teisiu ar ne?kas bus seiminiskas kol vaikuj sueis 18,o kas paskui?gal kas zino? smile.gif
*

butas perkamas tam kurio vardu iregistruojama nuosavybe. siuo atveju butas bus nupirktas vaikui ir tikrai ne tau. Sulaukes pilnametystes jis gales ta buta parduoti.
milaaa
QUOTE(Lapinuke @ 2009 09 13, 15:56)
mes nesusituokia esam,vaikas turi tievo pavarde,o buta pirks vietuj elementu,mes taip sutarem,ir eisim i teisma del sito prasimo,bet mane domina  vaikas issauges negales be manes buta parduoti,bijau kad jo neabgautu smile.gif
*

na is klausimo buvo panasu, kad tokia ar pan situacija yra smile.gif
as matau tokias iseitis:
Pirmiausia eiti i teisma ir prisiteisti vaikui islaikyma. jeigu pasidometumete, tai suzinotumete, kad islaikyma vaikui- alimentus- galite prisiteisti: kas menesinemis ismokomis( apie puse sumos kuria isleidziate vaikui), vienkartine pinigine ismoka (mazdaug tokia suma, kokia gautumete padauginus 1/2 vaikui isleidziamu pinigu per menesi is 12 menesiu ir tiek metu, kol vaikui sueis 18m. pvz.: 350 lt* 12 men*15metu= 63000) arba nekilnojamu turtu.
paprastai teismai skiria kasmenesines ismokas, nes mano, kad vaikas buto siena sotus nebus biggrin.gif
jus galite prasyti, kad teismas priteistu vienkartine ismoka, uz ja nusipirksite buta savo vardu ir toliau viena islaikysite savo vaika 4u.gif
gali vaiko tevas nupirkti buta ir teismo prasyti, kad uzskaitytu ji kaip islaikyma vaikui. tuomet juridiskai ji apiformintu jusu ar vaiko vardu g.gif
nepatariu nieko daryti be teismo, pasikonsultuokite su advokatu, jis suruos jums dokumentus teismui, ten ir bus nuspresta, koks vaikui bus skiriamas islaikymas 4u.gif
jei butas bus vaiko vardu, sukakus 18 metu jis gales daryti su SAVO turtu ka tik nori biggrin.gif ar jis atsiklaus jusu nuomones, priklausys nuo to, kaip ji isauklesite 4u.gif

siulau jums uzeiti i skyreli vaika auginu viena, ten yra temuke kaip prisiteisti alimentus, ten sulauksite daugiau patarimu, arba parasykite az SM nariui Medinis, jis duoda daug naudingu patarimu 4u.gif
Lapinuke
QUOTE(milaaa @ 2009 09 13, 21:27)
na is klausimo buvo panasu, kad tokia ar pan situacija yra smile.gif
as matau tokias iseitis:
Pirmiausia eiti i teisma ir prisiteisti vaikui islaikyma. jeigu pasidometumete, tai suzinotumete, kad islaikyma vaikui- alimentus- galite prisiteisti: kas menesinemis ismokomis( apie puse sumos kuria isleidziate vaikui), vienkartine pinigine ismoka (mazdaug tokia suma, kokia gautumete padauginus  1/2 vaikui isleidziamu pinigu per menesi is 12 menesiu ir tiek metu, kol vaikui sueis 18m. pvz.: 350 lt* 12 men*15metu= 63000) arba nekilnojamu turtu.
paprastai teismai skiria kasmenesines ismokas, nes mano, kad vaikas buto siena sotus nebus biggrin.gif
jus galite prasyti, kad teismas priteistu vienkartine ismoka, uz ja nusipirksite buta savo vardu ir toliau viena islaikysite savo vaika 4u.gif
gali vaiko tevas nupirkti buta ir teismo prasyti, kad uzskaitytu ji kaip islaikyma vaikui. tuomet juridiskai ji apiformintu jusu ar vaiko vardu g.gif
nepatariu nieko daryti be teismo, pasikonsultuokite su advokatu, jis suruos jums dokumentus teismui, ten ir bus nuspresta, koks vaikui bus skiriamas islaikymas 4u.gif
jei butas bus vaiko vardu, sukakus 18 metu jis gales daryti su SAVO turtu ka tik nori biggrin.gif ar jis atsiklaus jusu nuomones, priklausys nuo to, kaip ji isauklesite 4u.gif

siulau jums uzeiti i skyreli vaika auginu viena, ten yra temuke kaip prisiteisti alimentus, ten sulauksite daugiau patarimu, arba parasykite az SM nariui Medinis, jis duoda daug naudingu patarimu 4u.gif
*

aciu uz atsakyma,bet man dar reikia zinoti ar as galesiu ateiti buta perrasyti ant saves nes vaiko tevas nori uzrasyti ant vaiko
ooo
QUOTE(Lapinuke @ 2009 09 14, 14:13)
aciu uz atsakyma,bet man dar reikia zinoti ar as galesiu ateiti buta perrasyti ant saves nes vaiko tevas nori uzrasyti ant vaiko
*

tik kai vaikas bus pilnametis, tada gales perleisti jums pasirasydanmas dovanojimo sutarti...
milaaa
QUOTE(ooo @ 2009 09 14, 14:16)
tik kai vaikas bus pilnametis, tada gales perleisti jums pasirasydanmas dovanojimo sutarti...
*

arba ne biggrin.gif

o kodel jus taip norite buto sau bigsmile.gif juk islaikymas skiriamas vaikui, taigi normalu, kad tevas nori, kad butas butu vaikui smile.gif o jus jau bukit maloni...
ūkio bitė
a kodėl išlaikymas negalėtų būti skiriamas Buvusiajai?

smile.gif
milaaa
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 14, 19:59)
a kodėl išlaikymas negalėtų būti skiriamas Buvusiajai?

smile.gif
*

kokiu pagrindu g.gif bigsmile.gif
ji jauna, sveika, darbinga ir net nebuvo istekejusi:) jeigu negali dirbti, ir nori sau islaikymo, vaiko tevui bus lengviau nusistatyti vaiko gyvenamaja vieta su tevu, prisiteisti is motinos alimentus ir dziaugtis vaikeliu 4u.gif
nereiks nei buto pirkti, nei alimentu moketi bigsmile.gif
autore, o apie skilusia gelda girdejot? kartais taip nutinka, kai nori per daug, ypac jei tau nepriklauso mirksiukas.gif
ooo
QUOTE(milaaa @ 2009 09 14, 14:45)
arba ne biggrin.gif

o kodel jus taip norite buto sau bigsmile.gif  juk islaikymas skiriamas vaikui, taigi normalu, kad tevas nori, kad butas butu vaikui smile.gif  o jus jau bukit maloni...
*

butas turi priklausyti motinai, nes:
tarkim, kad vaikui reikia per menesi 1000 litu (cia tik pvz.), tai jei pajamos vienodos, tai ir tevas, ir motina turetu skirti po 500 litu, o siuo atveju, motina tures viena skirti 1000 litu, tai butas praktiskai kaip ir issimoketinai jai gautusi (po 500 i menesi), o ne uz dyka... o parketo vaikas neatsikas...
milaaa
QUOTE(ooo @ 2009 09 15, 14:26)
butas turi priklausyti motinai, nes:
tarkim, kad vaikui reikia per menesi 1000 litu (cia tik pvz.), tai jei pajamos vienodos, tai ir tevas, ir motina turetu skirti po 500 litu, o siuo atveju, motina tures viena skirti 1000 litu, tai butas praktiskai kaip ir issimoketinai jai gautusi (po 500 i menesi), o ne uz dyka... o parketo vaikas neatsikas...
*

neturi 4u.gif
nes ji nori gauti buta, o ne pinigus kiekviena menesi. tuomet, kaip kompensacija, turi tevo dali skirti vaikui pati.
jei tevas pasitars su advokatu, sis greiciausiai nepatars jam pirkti buta vaikui, juo labiau jo motinai, kuri po 5- 10 metu gali vel reikalauti pinigu 4u.gif
ooo
QUOTE(milaaa @ 2009 09 15, 15:55)
neturi 4u.gif
nes ji nori gauti buta, o ne pinigus kiekviena menesi. tuomet, kaip kompensacija, turi tevo dali skirti vaikui pati.
jei tevas pasitars su advokatu, sis greiciausiai nepatars jam pirkti buta vaikui, juo labiau jo motinai, kuri po 5- 10 metu gali vel reikalauti pinigu 4u.gif
*

nu laba diena smile.gif o gal ji nori gauti pinigus kieviena menesi, bet susitare, kad buta smile.gif nu ne per saskaita bake, o natura, todel ir turi buti jos vardu.
Lapinuke
ka jus cia visi prisigalvojot,butas perkamas mano prasymu ir teismas patvirtins musu taikos sutarti,as visiskai nepriestarauju kad butas butu perresytas vaiko vardu,as visiskai pasitikiu savo vyru ir jam siuliau buta uzrasyti savo vardu ir taip gyventi o islaikyti vaikas reikes man ir man visiskai nesunku smile.gif viskas jau padaryta,mes nesipesam del smulkmienu biggrin.gif
fileris
QUOTE(Lapinuke @ 2009 09 29, 18:18)
ka jus cia visi prisigalvojot,butas perkamas mano prasymu ir teismas patvirtins musu taikos sutarti,as visiskai nepriestarauju kad butas butu perresytas vaiko vardu,as visiskai pasitikiu savo vyru ir jam siuliau buta uzrasyti savo vardu ir taip gyventi o islaikyti vaikas reikes man ir man visiskai nesunku smile.gif viskas jau padaryta,mes nesipesam del smulkmienu biggrin.gif
*

Kaip suformulavai klausima taip ir gavai atsakymus.
Nenaudok tokiu zodziu kaip buto perrasymas, uzrasymas, kadangi tokiu zodziu juridineje formoje nera ir neina suprasti tavo klausimu. Yra dovanojimas, registravimas, pardavimas, pirkimas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.