Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Namo savininkas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Linikė
Sveiki, niekaip nesugalvojau kaip tinkamai suformuluoti temos antraste blush2.gif Bet bandysiu paaiskinti savo situacija.Zodziu, norime su vyru isirengti jo tėvu antra namo gala.Jis siuo metu negyvenamas, jo tėvai gyvena kitoje pusėje.Gal pasirodysiu truputi savanaudė, taciau rupinuosi ne tik savo, bet ir savo vaikuciu ateitim ax.gif Ar imanoma padaryti taip, kad skyrybu atveju vyras nepretenduotu i ta gyvenama plota?Negalvojame skirtis, bet ka gali zinoti kas bus ateityje unsure.gif Kad po to nebutu taip, kad sakytu- ciau brangioji, cia mano tėvu namas ir t.t...Ar reikėtu ta namo puse dalintis pusiau (nes isigyta santuokos metu)?Kur geriausia butu kreiptis tokiu klausymu?
Nepykit, jei buvo tokia tema, bet skaiciau ir neradau.
Aciu is anksto uz atsakymus 4u.gif
ūkio bitė
2saule: variantas- uošviai dovanoja 1/2 trobos jungtine tamstelės šeimos nuosavybe, nusistatote naudojimosi tvarką ir psio.

Pri čioms čia skyrybos?
Linikė
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 25, 16:48)
2saule: variantas- uošviai dovanoja 1/2 trobos jungtine tamstelės šeimos nuosavybe, nusistatote naudojimosi tvarką ir psio.

Pri čioms čia skyrybos?
*

Nesupratau ka Jus norėjote pasakyti? blush2.gif
Jei tik vyrui tai as net nepretenduoju i nuosavybe schmoll.gif
milaaa
taigi parase aiskiai- JUNGTINE NUOSAVYBE smile.gif suprask, bendra 4u.gif dovanota jums abiems, skyrybu atveju padalytu, per puse, ar praporcingai daugiau tam, su kuriuo liks vaikai.
Linikė
QUOTE(milaaa @ 2009 08 25, 20:21)
taigi parase aiskiai- JUNGTINE NUOSAVYBE smile.gif  suprask, bendra 4u.gif dovanota jums abiems, skyrybu atveju padalytu, per puse, ar praporcingai daugiau tam, su kuriuo liks vaikai.
*

4u.gif viskas aisku mirksiukas.gif
ūkio bitė
2saule:
Sorry, kad byškį žodžiai susimakalavo, bele tik supratote apie jungtinę nuosavybę, tikimės kad neįsigeisite, kad uošviai asmenine padovanotų.
Linikė
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 27, 19:25)
2saule:
Sorry, kad byškį žodžiai susimakalavo, bele tik supratote apie jungtinę nuosavybę, tikimės kad neįsigeisite, kad uošviai asmenine padovanotų.
*

ta prasme ju gyvenama puse?
milaaa
QUOTE(Saulė* @ 2009 08 27, 23:38)
ta prasme ju gyvenama puse?
*

nea schmoll.gif
gali padovanoti tik savo sunui
gali padovanoti jums abiems( bendra jungtine nuosavybe)
gali beabejo padovanoti tik tau. cia ir paklause tamstos - tikekimes, kad nenori, kad tau asmeniskai padovanotu g.gif ( na liaudiskai neturi tiek naglumo to noreti)

asmenine uosviu dalis, ju puse, cia ne prie ko
paprasciau visus dovanojimo subtilumus issiaiskinti su notaru, nes jis sudaro dovanojimo sutartis, arba gali konsultuotis su advokatu, jis tau paaiskins galimus subtilumus, skyrybu atveju dalinant turta 4u.gif

mano nuomone, tu nori perdaug smile.gif
protingi tevai dovanotu tik sunui bigsmile.gif juk jei viskas gerai tai ir zmona ten pat gyvens. bet cia isanksto numatant galimybe skirtis, kam jiem dovanoti svetimam zmogui, kad ir sunaus zmonai g.gif
Linikė
QUOTE(milaaa @ 2009 08 28, 00:13)
mano nuomone, tu nori perdaug smile.gif
protingi tevai dovanotu tik sunui bigsmile.gif  juk jei viskas gerai tai ir zmona ten pat gyvens. bet cia isanksto numatant galimybe skirtis, kam jiem dovanoti svetimam zmogui, kad ir sunaus zmonai g.gif
*

as ir nenoriu, kad jie padovanotu nei man, nei mano vyrui.Mes galime juk ir nusipirkti is ju?Ar gi ne taip? g.gif
sunus bet kada galės gryzti pas tėvus, o jei bus padovanota tik jam, tai skyrybu atveju kur man dėtis?Tuo labiau, kad savo tėvu neturiu unsure.gif Gal ir savanaudė esu, bet taip yra.Ne tik apie save galvoju, bet ir apie 2 savo vaikus smile.gif
ūkio bitė
Nedurniuokit su pirkaliojimais iš TĖVŲ (kaži kiek mokėsit ir katras). Pasiūlėm Moraliai visoms pusėms priimtiną variantą, ko da reikia?
milaaa
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 03, 20:04)
Nedurniuokit su pirkaliojimais iš TĖVŲ (kaži kiek mokėsit ir katras). Pasiūlėm Moraliai visoms pusėms priimtiną variantą, ko da reikia?
*

na kodel gi bigsmile.gif jei butu sudaryta pirkimo- pardavimo sutartis, tai butu santuokoje igytas turtas, kuris po skyrybu butu dalinamas, ir kadangi su autore liktu 2 vaikai yra tikimybe, kad jei tektu daugiau nei 1/2 biggrin.gif ir toje situacijoje butu nesvarbu, kieno pinigais butu sumoketa( ne bent pinigu suma butu kazkurio sutuoktinio asmenine- gauta dovanu, paveldeta, gauta pardavus savo asmenini turta ir butu ta irodantys dokumentai)

bet mane dabar jau stebina du dalykai bigsmile.gif
1- noras po skyrybu likti gyventi su uosviais ir ex viename name blink.gif doh.gif
2- tai, kad skyrybu atveju, delto, kad autore nieko savo neturi, uosviai jai turi kazka dovanoti blink.gif doh.gif o apie toki dalyka kaip nuoma negirdejote bigsmile.gif
ūkio bitė
2milla: nerealūs biespredelini norai ir PSIO.
Siūlau temą uždaryti.
saulute85
QUOTE(Saulė* @ 2009 08 25, 14:47)
Sveiki, niekaip nesugalvojau kaip tinkamai suformuluoti temos antraste blush2.gif Bet bandysiu paaiskinti savo situacija.Zodziu, norime su vyru isirengti jo tėvu antra namo gala.Jis siuo metu negyvenamas, jo tėvai gyvena kitoje pusėje.Gal pasirodysiu truputi savanaudė, taciau rupinuosi ne tik savo, bet ir savo vaikuciu ateitim ax.gif Ar imanoma padaryti taip, kad skyrybu atveju vyras nepretenduotu i ta gyvenama plota?Negalvojame skirtis, bet ka gali zinoti kas bus ateityje unsure.gif Kad po to nebutu taip, kad sakytu- ciau brangioji, cia mano tėvu namas ir t.t...Ar reikėtu ta namo puse dalintis pusiau (nes isigyta santuokos metu)?Kur geriausia butu kreiptis tokiu klausymu?
Nepykit, jei buvo tokia tema, bet skaiciau ir neradau.
Aciu is anksto uz atsakymus 4u.gif
*

Na, jūsų situacijoje gavus dovanų (ta prasme mastant realiai - aisku, kad tėvai sūnui visą dalį dovanos) pastato dalį jo iki įrengimo, santuokoje jį įrengus galbūt būtų įmanoma pritaikyti CK 3,90 str - turto, kuris yra asmeninė sutuoktinių nuosavybė pripažinimas bendąja jungtine nuosavybe.
Linikė
QUOTE(milaaa @ 2009 09 05, 10:37)
bet mane dabar jau stebina du dalykai bigsmile.gif
1-  noras po skyrybu likti gyventi su uosviais ir ex viename name blink.gif  doh.gif
2-  tai, kad skyrybu atveju, delto, kad autore nieko savo neturi, uosviai jai turi kazka dovanoti blink.gif  doh.gif  o apie toki dalyka kaip nuoma negirdejote bigsmile.gif
*

mes dar galutinai nenusprendėm, kad tikrai gyvensim pas tėvus.Tiesiog ieskau patarimu ir pamastymu tokiais klausimais.
1.va dėl to dalyko labiausiai ir nenoriu gyventi ju namo antroje pusėje..
2.as ir neprasau kad jie man dovanotu (tikrai nenoriu pasirodyt kazkokia nuskriausta vargsė mergaitė, kuri nieko neturi schmoll.gif ).O dėl nuomos tikrai ne, nes visu pirma namui remontas reikalingas, antra jei susiremontuosim tai tikrai nenorėsim iseiti.Tai belieka pirkimas.
Papildyta:
QUOTE(saulute85 @ 2009 09 07, 13:52)
Na, jūsų situacijoje gavus dovanų (ta prasme mastant realiai - aisku, kad tėvai sūnui visą dalį dovanos) pastato dalį jo iki įrengimo, santuokoje jį įrengus galbūt būtų įmanoma pritaikyti CK 3,90 str - turto, kuris yra asmeninė sutuoktinių nuosavybė pripažinimas bendąja jungtine nuosavybe.
*

4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 05, 11:03)
2milla: nerealūs biespredelini norai ir PSIO.
Siūlau temą uždaryti.
*

Jei jums nepatinka kas ka raso, tai nesilankykit sioje temoje tada ir nereikškit savo nuomonės.
deime
Pas mane situacija kitokia- uosvio seneliu zemeje statomes nauja pastata. Kadangi yra imama paskola statyboms, tai pinigai is manes ir mano vyro. Uosvis kategoriskai nesutinka, kad dalis zemes priklausytu man- ir as ji suprantu. Bet as investuodama pinigus, noriu tureti ir nuosavybe. Todel su vyru nusprendeme-jis gavo is tevo dovanu-puse zemes sklypo, Nauji pastatai yra vyro vardu registruojami ir kai visas popierizmas su nauja statyba baigiasi - jis man dovanoja puse savo dalies smile.gif nes tai yra jau musu turtas. smile.gif
milaaa
QUOTE(deime @ 2009 09 28, 15:47)
Pas mane situacija kitokia- uosvio seneliu zemeje statomes nauja pastata. Kadangi yra imama paskola statyboms, tai pinigai is manes ir mano vyro. Uosvis kategoriskai nesutinka, kad dalis zemes priklausytu man- ir as ji suprantu. Bet as investuodama pinigus, noriu tureti ir nuosavybe. Todel su vyru nusprendeme-jis gavo is tevo dovanu-puse zemes sklypo, Nauji pastatai yra vyro vardu registruojami ir kai visas popierizmas su nauja statyba baigiasi - jis man dovanoja puse savo dalies smile.gif nes tai yra jau musu turtas.  smile.gif
*

bigsmile.gif lotuliukas.gif
o apie kitoki varianta nepagalvojote blink.gif
kad pabaigus statybas, vyras pasakys, aciu, kad padejai paskola moketi, bet apsigalvojau ir tau nieko nebedovanosiu, arba tiesiog su jumis issiskiria bigsmile.gif
pats kvailiausias sprendimas, kad tik netektu gailetis mirksiukas.gif
deime
deja-kad ir kaip noretumete, skyrybu nebus smile.gif musu statybos i pabaiga, santykiai-kuo puikiausi. Kiekvienas variantus ir rizikos laipsnius pasirenka pagal save. Mano atveju - as turejau savotiskai rizikuoti ir apsispresti: arba statom arba ne. Nes zemes man tikrai nereikia, ji yra ne mano. Statiniai - yra dalis mano, todel galima sakyti as savotiskai surizikavau ir gersiu sampana smile.gif
milaaa
QUOTE(deime @ 2009 09 29, 07:57)
deja-kad ir kaip noretumete, skyrybu nebus smile.gif musu statybos i pabaiga, santykiai-kuo puikiausi. Kiekvienas variantus ir rizikos laipsnius pasirenka pagal save. Mano atveju - as turejau savotiskai rizikuoti ir apsispresti: arba statom arba ne. Nes zemes man tikrai nereikia, ji yra ne mano. Statiniai - yra dalis mano, todel galima sakyti as savotiskai surizikavau ir gersiu sampana  smile.gif
*

deja, kad ir kaip noretumete, tai ne nuo jusu vienos priklauso smile.gif parasykite, kai isgersite sampana, nes gali buti kaip su tuo grioviu, kurio gali ir nepersokti bigsmile.gif
o mano norai cia nei prie ko 4u.gif
deime
gal esate pati kuom nuskriausta gyvenime, kad matote tik juodai? o gal cia tik paziurejimas i situacija is kitos puses- smegenu sukretimui smile.gif
Bet manau bet koks vertinimas turi buti isigilinus i situacija ir jos smulkmenas, o ne kategoriskas pareiskimas - pats kvailiausias sprendimas. Siaip as nieko pries gauti ir pasiulyma smile.gif
milaaa
QUOTE(deime @ 2009 09 29, 10:45)
gal esate pati kuom nuskriausta gyvenime, kad matote tik juodai? o gal cia tik paziurejimas i situacija is kitos puses- smegenu sukretimui smile.gifBet manau bet koks vertinimas turi buti isigilinus i situacija ir jos smulkmenas, o ne kategoriskas pareiskimas - pats kvailiausias sprendimas. Siaip as nieko pries gauti ir pasiulyma smile.gif
*

butent 4u.gif
tiesiog esu realiste, aplinkui apstu pvz, kad susiklosto ir kitaip, bet buna jau per velu smile.gif tiesiog jei norejote apsidrausti ir skyrybu, ar kokios nelaimes atveju likti be nieko, tai buvo kvailas sprendimas doh.gif zmogus uz savo jausmus negali garantuoti, kas bus po kokiu metu, o cia but isitikinus uz kita zmogu. visaip gyvenime pasitaiko 4u.gif
p.s. gyvenimo nuskriausta nesu bigsmile.gif
saulute85
QUOTE(milaaa @ 2009 09 28, 21:35)
bigsmile.gif  lotuliukas.gif
o apie kitoki varianta nepagalvojote blink.gif
kad pabaigus statybas, vyras pasakys, aciu, kad padejai paskola moketi, bet apsigalvojau ir tau nieko nebedovanosiu, arba tiesiog su jumis issiskiria bigsmile.gif
pats kvailiausias sprendimas, kad tik netektu gailetis mirksiukas.gif
*

skyrybų atveju tiek santuokos metu įgytas (ar sukurtas) turtas, tiek ir santuokos metu prisiimti įsipareigojimai ištuokos metu yra dalijami. tikrai taip nebus (negali būti), kad vyras pasakys "aciu kad padejai" ir psio. schmoll.gif
deime
mano atveju-zeme dovanota tik vyrui, todel viskas yra jo ir nedalinama.
Orkinta
As asmeniskai visiskai suprantu autore. Mano pazystama 20metu gyvena bute kuris ne jos o jos anytos. Tai reiskia, kad jau 20 metu ji su vyru bendrai islaiko ta buta, plius ji remontuojasi, tvarkosi ir pan. Na tiesiog laiko ji savu. Esme tame, kad pazystamos anyta net neketina to buto jiems perasyti, nes atceit nemato tikslo, ji ligota, turi savo buta ir sitas kaip ir lieka jos sunui. Negrazu taip sakyti, bet anyta senoka, ligota ir po jos mirties butas beabejo palikimo teise atiteks sunui. Tai dabar gerai jei tas sunus visa gyvenima myles savo zmona, o jei ne? Tarkim isimyli kita moteri ir sitai sako "ate". Moteriske gyvena bute, kuri laiko savo namais ir viena diena jai gali tekti is ju iseiti tusciomis. Beabejo ji gali bylinetis, irodineti ir pan. bet niekas nepasakys ar ji ka nors islostu. Todel as asmeniskai irgi noreciau apsidrausti, kad uosviu turtas butu dovanojamas bendrai musu seimai. Vistik namus priziures, tvarkys ir pinigus i juos "kis" bendrai. Vaikus augins siuose namuose. Manes visai neviliotu gyventi namuose, kuriu galbut niekada negalesi drasiai pavadinti savais, tuo labiau, kad gyvenimas labai ilgas ir niekada negali zinoti kaip pakryps. O priklausyti nuo vyro meiles...nezinau... g.gif
O jei jau norisi gauti turta tik sau asmeniskai i kisene tuomet ir seimos kurti nereikia. jei nesinori dalintis.

"mano atveju-zeme dovanota tik vyrui, todel viskas yra jo ir nedalinama. "

norit pasakyti, kad jei zeme gaunama dovanu tarkim tik mano vardu, ir ant jos su vyru zadame statyti bendra nama viskas priklausys tik man vien delto, kad zeme bus mano? kazkaip abejoju...galbut skirybu atveju tik kazkokia dalis priklausyti daugiau, nes apskaiciuota butu mano zemes verte.ar as klystu?
deime

norit pasakyti, kad jei zeme gaunama dovanu tarkim tik mano vardu, ir ant jos su vyru zadame statyti bendra nama viskas priklausys tik man vien delto, kad zeme bus mano?

zemes savininkas statybu atveju ant savo zemes stato sau priklausanti turta, Ir tik iregistraves ji - gali buti bendrasavininku. Kiek as suprantu, kieno zeme, to ir pastatai. Pastatai juk ant zemes stovi, negali buti tik dalies pastatu savininkas.
saulute85
žemė ir pastatas yra atskiri objektai. nuosavybės teisės į juos taip pat apsprendžiamos atskirai. Ant sutuoktinio žemės (valdomos asmeninės nuosavybės teise) sutuoktiniai gali statyti jiems bendrosios nuosavybės teise valdomą namą ir jokio čia stebūklo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.