Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Asmenys , kurie domėjosi nekilnojamuoju turtu
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Airin
Registrų centras pradėjo teikti naują paslaugą , sumokėjus 6 litus galima sužinoti kas domėjosi jūsų nekilnojamuoju turtu per paskutinius 6 mėn.
Nutariau išbandyti biggrin.gif
Pasirodo, mano nekilnojamuoju turtu domėjosi kažkokia nekilnojamojo turto agentūra. Iš pradžių kažkaip numojau ranka, maža ko. Bet kai pradėjau galvoti, tam kad būtų toks užklausimas, pasirodo agentūra turėjo žinoti ne tik turto dresą , bet ir mano asmeninius duomenis, t, y asmens kodą.
Galvoju ką daryti, ar siųsti agentūrai raštą, kad jie paaiškintų kokie jų domėjimosi tikslai, ir ar jie privalo atsakyti (valstybinės institucijos tai privalo). wub.gif
BEGALYBĖ
bigsmile.gif na čia tai geras,,,taip paskui gaisrai netyčiukai ir prasideda jei gyveni paklausioje vietoje g.gif aš tai tikrai užklauščiau kokio velnio po m ano "daržą" k naisiojasi,nes juolab buvo naudojami asmeninei duomenys,,,klustelčiau iš kur gavo duomenis ir kodėl naudoja be mano leidimo,,,,,bet manau jie jau savo ruožtu turės atsakymus į visus klausimus,nes jei jau turi priėjimą prie duomenų,tai atsakymą tikrai turės,, g.gif gal geriau pirma kokio advokato pasiklausti kaip ir ką jie gali ir ką pažeidžia,,,
Airin
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 08 17, 20:15)
bigsmile.gif  na čia tai geras,,,taip paskui gaisrai netyčiukai ir prasideda jei gyveni paklausioje vietoje  g.gif  aš tai tikrai užklauščiau kokio velnio po m ano "daržą" k naisiojasi,nes juolab buvo naudojami asmeninei duomenys,,,klustelčiau iš kur gavo duomenis ir kodėl naudoja be  mano leidimo,,,,,bet  manau jie jau savo ruožtu turės atsakymus į visus klausimus,nes jei jau turi priėjimą prie duomenų,tai atsakymą tikrai turės,, g.gif gal geriau pirma kokio advokato pasiklausti kaip ir ką jie gali ir ką pažeidžia,,,
*

Reikės būtinai užklausti.

Gal dar kas buvo susidūręs su tokia situacija?
Superita
QUOTE(airin @ 2009 08 17, 20:48)
Reikės būtinai užklausti.

Gal dar kas buvo susidūręs su tokia situacija?
*

asmens kodo nereikia, o visa kita viešai naudojama informacija
BEGALYBĖ
QUOTE(Superita @ 2009 08 17, 21:38)
asmens kodo nereikia, o visa kita viešai naudojama informacija
*

čia tipo kas nori tas ir gali domėtis mano turimu turtu ??? blink.gif nuo kada ką aš turiu yra vieša info??? jei aš tarkim duodu sutikimą kažkur skelbti mano info tada viska ok,o jei ne??? g.gif nors kita vertus čia gi Lietuva doh.gif
Mademoisellee
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 08 17, 22:20)
čia tipo kas nori tas ir gali domėtis mano turimu turtu ???  blink.gif  nuo kada ką aš turiu yra vieša info??? jei aš tarkim duodu sutikimą kažkur skelbti mano  info tada viska ok,o jei ne???  g.gif  nors kita vertus čia gi Lietuva  doh.gif
*

Ne taip supratote smile.gif Jusu visu turimu turtu gali dometis tik teisesaugos institucijos, kreditu istaigos, skolu issieskojimo imones, antstoliai, advokatai. Taciau informacija pagal nurodyta KONKRETU adresa yra viesa ir tokiai informacijai gauti nereikia savininko asmens kodo, uztenka tik nurodyti adresa. O informacija uzsakovui pateikiama tik su savininko gimimo metais, asmens kodas ne savininkui nenurodomas.
BEGALYBĖ
na Airin,kai ką išciokinsi-duok žinią,laaabai jau man čia įdomu.
juokingiausia,kad pati neturiu beveik jokio turto,bet šeip-moteriškas smalsumas ax.gif
ūkio bitė
Niu čia tai geras- RC terbakrauskiai užsimanė litukų paglemžti ne tik iš tų , kurie domisi NT, bet ir iš tų, kurie susimanė paciokinti, kas domėjosi jų NT.
Ot byzniux kietas. Kas dėl asmens kodų nepateikimo tai faktas, pats niekaip nerandu 2kaimynų, nors už pažymą RC-iečiams sumokėjau 30lt...
smile.gif
Airin
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 27, 19:33)
Niu čia tai geras- RC terbakrauskiai užsimanė litukų paglemžti ne tik iš tų , kurie domisi NT, bet ir iš tų, kurie susimanė paciokinti, kas domėjosi jų NT.
Ot byzniux kietas. Kas dėl asmens kodų nepateikimo tai faktas, pats niekaip nerandu 2kaimynų, nors už pažymą RC-iečiams sumokėjau 30lt...
smile.gif
*

RC bizniuką tikrai gerą padarė.
Sako, dar vieną paslaugą padarys:
suteikinės informaciją tiems, kas domėjosi kitų asmenų nekilnojamuoju turtu, ar tie, kuriais domėjosi apie tai sužinojo. biggrin.gif biggrin.gif

P.s dėl asmens kodų , tai išsiaiškinau, kad nebūtinas, ir be asmens kodo gauna informaciją, tik pagal adresą.
Nasty Fairy
smile.gif
*

Kaimynu adresams suzinoti reikia tik gimimo datos, na ir vardas pavarde aisku. Adresus isduoda asmenu registras.
ūkio bitė
2Nasty:
A kur tas asmenų registras randasi?
Priežastį reikia nurodyti?
Kaina?
4u.gif
Nasty Fairy
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 09 01, 19:00)
2Nasty:
A kur tas asmenų registras randasi?
Priežastį reikia nurodyti?
Kaina?
4u.gif
*

Oi, sudetingas klausimas man, nes as asmeniskai situo neuzsiemu blush2.gif
Bet info manau galima gauti siais kontaktais
Adresų registro duomenų administravimo skyriaus vedėja
Jekaterina Popova, tel. (8 5) 265 8419,
el. p. Jekaterina.Popova@registrucentras.lt

Kainos nezinau, nes fiziniams asmenims (neregistruotiems vartotojams gali buti kiti tarifai). Priezasti reikia nurodyti prasyme, kuri galima pateikti asmeniskai arba el. pastu.

Siaip tai jusu matininkas turi tureti priejima prie duomenu bazes. Jaigu neturi, tai turi teise kreiptis ir gauti reikalinga informacija.
Papildyta:
Stai cia placiau 4u.gif
Mademoisellee
smile.gif
*

Na, taip verslo planas neblogas sukurtas, nes pinigelius moka abi puses. Pirmiausia tie, kurie nori pasidometi kokiu nors turtu pagal adresa, o paskui moka tie, kurie nori suzinoti kas domejosi ju turtu smile.gif O asmens koda saugo asmens duomenu istatymas, juk Jus irgi nenoretumet, kad Jusu asmens kodas butu i kaire desine visiems dalinamas....

Beje, as esu RC puseje. Manau, kad labai naudinga tokia paslauga kaip duomenu teikimas pagal adresa. Pvz. as noriu pirkti buta ar kita nekilnojamaji turta ir man svarbi informacija yra ar perkamas turtas nearestuotas, ar neikeistas, ar nera isiskolinimo uz isigyta turta, kokia kvadratura, pastatymo metai ir kt. Todel pries perkant as butinai pasidomesiu apie pirkini RC.
Airin
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 09 02, 09:43)
Na, taip verslo planas neblogas sukurtas, nes pinigelius moka abi puses. Pirmiausia tie, kurie nori pasidometi kokiu nors turtu pagal adresa, o paskui moka tie, kurie nori suzinoti kas domejosi ju turtu  smile.gif O asmens koda saugo asmens duomenu istatymas, juk Jus irgi nenoretumet, kad Jusu asmens kodas butu i kaire desine visiems dalinamas....

Beje, as esu RC puseje. Manau, kad labai naudinga tokia paslauga kaip duomenu teikimas pagal adresa. Pvz. as noriu pirkti buta ar kita nekilnojamaji turta ir man svarbi informacija yra ar perkamas turtas nearestuotas, ar neikeistas, ar nera isiskolinimo uz isigyta turta, kokia kvadratura, pastatymo metai ir kt. Todel pries perkant as butinai pasidomesiu apie pirkini RC.
*

sutinku, jei butas parduodamas , pasidomėti net labai reikia. Bet kodėl domėjosi mano nekolnojamuoju turtu, kuris nekarto gyvenime nebuvo parduodamas, nebuvo jokių skelbimų. Koks tikslas buvo domėtis?
Nasty Fairy
QUOTE(airin @ 2009 09 02, 10:15)
sutinku, jei butas parduodamas , pasidomėti net labai reikia. Bet kodėl domėjosi mano nekolnojamuoju turtu, kuris nekarto gyvenime nebuvo parduodamas, nebuvo jokių skelbimų. Koks tikslas buvo domėtis?
*

Na dometis istikruju galejo del daug ivairiu priezasciu. Bet tada kyla klausimas koks tai NT? Jai tai sklypas, tai gal tiesiog kaimynai uzsisake kad. matavimus, tai naturalu, kad duomenys yra surenkami ir apie aplinkinius sklypus.
Mademoisellee
QUOTE(airin @ 2009 09 02, 10:15)
*

Na, mes juk Lietuvoj gyvenam doh.gif Koks tikslas dometis cia gali atsakyti tik tas kas domejosi. Gali ir koks kaimynas pasidometi, jei daugiabutis namas tai daznai ir pirmininkas gali pasmalsauti jei yra kazkokios skolos uz komunalinius ir pan. Juk cia Lietuva, cia patys geriausi kaimynai biggrin.gif
Papildyta:
Bet Jusu atveju kaip supratau domejosi NT agentura, tai as tiesiog nueiciau pas juos arba parasyciau oficialu rasta, kad man atsakytu kokiu pagrindu jie domejosi mano turtu.
Airin
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 09 02, 10:19)
Na dometis istikruju galejo del daug ivairiu priezasciu. Bet tada kyla klausimas koks tai NT? Jai tai sklypas, tai gal tiesiog kaimynai uzsisake kad. matavimus, tai naturalu, kad duomenys yra surenkami ir apie aplinkinius sklypus.
*

QUOTE(Mademoisellee @ 2009 09 02, 10:24)
Na, mes juk Lietuvoj gyvenam  doh.gif  Koks tikslas dometis cia gali atsakyti tik tas kas domejosi. Gali ir koks kaimynas pasidometi, jei daugiabutis namas tai daznai ir pirmininkas gali pasmalsauti jei yra kazkokios skolos uz komunalinius ir pan. Juk cia Lietuva, cia patys geriausi kaimynai  biggrin.gif
Papildyta:
Bet Jusu atveju kaip supratau domejosi NT agentura, tai as tiesiog nueiciau pas juos arba parasyciau oficialu rasta, kad man atsakytu kokiu pagrindu jie domejosi mano turtu.
*

Na tai paprastas eilinis butas , skolų nėra, bendrijos taip pat biggrin.gif
Mėginsiu parašyti NT agentūrai , tik vis laiko nerandu. Kai sužinojau, kad asmens kodas nebuvo reikalingas, ramiau pasidarė.
Kaip patartumė, siųsti registruotu laišku, ar pradžiai užteks elektroniniu paštu
Mademoisellee
QUOTE(airin @ 2009 09 02, 10:34)
Na tai paprastas eilinis butas , skolų nėra, bendrijos taip pat biggrin.gif
Mėginsiu parašyti NT agentūrai , tik vis laiko nerandu. Kai sužinojau, kad asmens kodas nebuvo reikalingas, ramiau pasidarė.
Kaip patartumė, siųsti registruotu laišku, ar pradžiai užteks elektroniniu paštu
*

Na, jei Jums reikalingas oficialus rastas tai as rasyciau registruotu, prideciau atsakymo kopija is RC, o jeigu Jums tik siaip idomu kodel jie domejosi tai galit pabandyti siusti el. pastu tik neaisku ar jie teiksis atsakyti.
vilnera
Jo, rc dar viena smagi institucija..
ūkio bitė
2 airin:
O kox čia striokas Jums gaunasi, jei pisiulkas NT agentūrai rašinėsit.
Tegu sau domisi, mažu RC prabagotės.
smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.