Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Namelis vietoje daržinės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
Dajan
Mergaitės, gal kas nors turėjo panašią patirtį? Mes gyvename centre. Savyvaldybe neleido išpirkti visos žemės (atseit dalis žemės eis valstybės reikmėm, tik nežinia kada jau 20 metų žada) taigi išpirkome dali žemės. Ant neišpirktos dalies stovi daržinė 27m2 kuri priklauso mums, teretorija aptverta, ir kurią aš labai norėčiau nugriauti ir pastatyti vietoje jos mažiuką karkasinį namuką. Kiek man pavyko išaiškinti mes neturime teisės keisti "pastato" formos ir tūrio. Na OK. Bet ar aš galiu savavališkai nugriauti ir pastatyti a-lia vasaros nameli kuris bus identiškos formos ir pvzd. bus šildomas elektra? Į ką Vilniaus savivaldybėje reikia kreiptis?

Pagarbiai
Gorada
QUOTE(Dajan @ 2009 08 10, 20:41)
Mergaitės, gal kas nors turėjo panašią patirtį? Mes gyvename centre. Savyvaldybe neleido išpirkti visos žemės (atseit dalis žemės eis valstybės reikmėm, tik nežinia kada jau 20 metų žada) taigi išpirkome dali žemės. Ant neišpirktos dalies stovi daržinė 27m2 kuri priklauso mums, teretorija aptverta, ir kurią aš labai norėčiau nugriauti ir pastatyti vietoje jos mažiuką karkasinį namuką. Kiek man pavyko išaiškinti mes neturime teisės keisti "pastato" formos ir tūrio. Na OK. Bet ar aš galiu savavališkai nugriauti ir pastatyti a-lia vasaros nameli kuris bus identiškos formos ir pvzd. bus šildomas elektra? Į ką Vilniaus savivaldybėje reikia kreiptis?

Pagarbiai
*

nu matai labai slidus reikalas, jei zeme ne jusu, itariu kad ir darzine jokiu dokumentu neturi, kaip irodysit kad jusu ta darzine? o nauju statybu tai manau niekas neleis. kreipkites i vilniaus miesto savivaldybes urbanistikos skyriu, nusineskit turimus dokumentus ir juum geriausiai viska isaiskins.
ūkio bitė
2dajan:

Vilniaus centre DARŽINĖ stovi?
Dajan
QUOTE(Gorada @ 2009 08 11, 10:12)
nu matai labai slidus reikalas, jei zeme ne jusu, itariu kad ir darzine jokiu dokumentu neturi, kaip irodysit kad  jusu ta darzine? o nauju statybu tai manau niekas neleis. kreipkites i vilniaus miesto savivaldybes urbanistikos skyriu, nusineskit turimus dokumentus ir juum geriausiai viska isaiskins.
*

Aciu uz atsakyma. Tai kad yra teretorijos planavimas yra tvora, yra ant visu dokumentu pazymeta darzine. Pas mus ir namas stovi dalis ant ispirktos zemes dalis -ne. Dabar kaip suprantu iseina taip, kad mes esame dalinai valstybes nuomininkai. Beje sian skambinau i savivaldybe pasake kad reikia kreiptis i seniunijos architekta, tai va ryt einu i susitikima.
Papildyta:
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 08 11, 15:02)
2dajan:

Vilniaus centre DARŽINĖ stovi?
*

O Jus kada nors buvote tokiame rajone kaip senamiestis, uzupis, snipiskes?smile.gif iseikite uz rotuses ribu ir uzsukite i pirma pasitaikiusi kiema, ten ne tik darziniu atrasite...
ūkio bitė
2dajan:

1.Ar daržinė turi teisinę registraciją?
2.Jei taip, tai ar ji yra gyv.namo priklausinys?
3.Kokia teise (panauda,nuoma) naudojamas sklypas ant kurio stovi daržinė?
Papildyta:
P.S. Abejočiau, kad Šnipiškės yra LT sostinės centras.
biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.