Viskas prasidejo nakaltai, manau, kaip ir pas daugeli is jusu. Seneliai sugalvojo anukui (as esu anuko zmona ir siu zemisku reikalu tvarkytoja
Nuvazevom pas notora. O ten paaiskejo, kad norint sudaryti ta dovanojimo sutarti reikia gauti pazyma is registru centro. O kad gauti ta pazyma (beje cia man pas notora taip sake) reiia pasidaryti geodezinius matavimus. Skamba gana paprastai - mes neisigandom
O tada as jau uzejau pas jus ir paskaiciau, kad zmones tuos matavimus daro metais!!!!
Prasau, paziurekite savo patyrusiom akim ar as teisingai suprantu savo dabartine padeti:
1. Dabar mes nusisamdom geodezininkus ir jie mums padaro, taip vadinama, byla. Tai tik breziniai visokie ir toponuotraukos? Girdejau, kad ten dar visokiu parasu jie surenka is elektriku ir pan. Taigi tas uztruks pora menesiu.
2. Priduodam ta byla i zemetvarka (inai taip ir vadinasi?) Ir ka jie turi padaryti? Viena parasa vedeja uzdeti ar visur siuntineti (jei taip tai kur ir kam) ir kazka derinti? Sitas visas procesas uztruks metus.
3. Tada mes atsiimsim ta patvirtinta byla ir dar nesim ja i kadastra? Kiek dar cia uztruks?
4. O po to i registru centra? Ir cia dar laukt?
Taigi, geriausiu atveju, po pusantru metu (jei seneliai bus gyvi) mes grysim pas ta notora su pazyma is registru centro?
Laukti pusantru metu, tokia musu perspaktyva? O kur dar statybu leidimai ir statybos?!
Padekite man isiaiskinti. Labai noreciau, kad jus mane isvadintumet kvaila