Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: gal kas galit patarti
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > Popierizmas
reksnyte
sveikos 4u.gif
prieš porą metų pirkom dalį namo.buvom jauni ir niekas nerūpėjo,išskyrus tai,kad turėsim nuosavą stogą virš galvos ir gabaliuką žemes smile.gif
ir tik dabar visai neseniai vartant namo dokumentus paaiškėjo,kad kaimynės priestatas nelegaliai pastatytas.žodžiu,jai niekas negali pasirašyti dėl pridavimo,nes pats priestatas yra per arti elektros stulpo,neviršija trijų metrų iki jo ir dar visokių ten kliūčių.
tuo tarpu mes patys norim statyti mažytį priestatėlį,bet ji neduoda mums sutikimo.o mūsų ir jos santykiai labai jau nekokie doh.gif
noriu paklausti kur kreiptis ir kaip išsiaiškinti dėl tų nelegalių jos statybų?

daug prirašiau,tik nežinau ar aiškiai blush2.gif
ūkio bitė
Nelabai aiškiai, biesam tois kaimynkos sutikimo reikia dėl priestato?
reksnyte
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 07 10, 16:29)
Nelabai aiškiai, biesam tois kaimynkos sutikimo reikia dėl priestato?
*

na mes gyvename viename name blush2.gif mums priklauso didžioji namo dalis,jai likusi.
tai nežinau kaip įvardinti,vadiname kaimyne 4u.gif
BEGALYBĖ
QUOTE(reksnyte @ 2009 07 10, 15:46)
na mes gyvename viename name  blush2.gif  mums priklauso didžioji namo dalis,jai likusi.
tai nežinau kaip įvardinti,vadiname kaimyne  4u.gif
*

na,pirmiausia tai užuojauta,kad turi kaimynę aplamai po tuo pačiu stogu,,,o dar kiek suprantu super sutariat box.gif
o kas liečia statybas,tai man irgi teko tokia dalia,turėjau reikalų su "kaimyne" doh.gif ,tai jei turit nuosavybės dokumentus ir jei turite valdos nuosavybės dokus,jei statote savo valdos dalyje,tai dovanokit už išsireiškimą- načertam jos sutikimas ??? new_russian.gif tarkima man reikėjo sutikimo tada ,kai norėjome statyti jos valdos pusėje (na mūsų ta valda buvo nupirkta,tik dokumentų niekaip netvarkė pardavėja )
o štai kas liečia jau jos pastatytą pastatą,tai nebūk "lietuvė' nes žinok visada lazda turi du galus ir kai kada ji atsisuks prieš tave nono.gif turiu mintyje dėl jos nelegalaus statinio,,,manau nori ją paskūs,,,, nemanau,kad verta-būk gudresnė už ją mirksiukas.gif
reksnyte
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 07 10, 20:39)
na,pirmiausia tai užuojauta,kad turi kaimynę aplamai po tuo pačiu stogu,,,o dar kiek suprantu super sutariat  box.gif 
o kas liečia statybas,tai man irgi teko tokia dalia,turėjau reikalų su "kaimyne"  doh.gif  ,tai jei turit nuosavybės dokumentus ir jei  turite  valdos nuosavybės dokus,jei statote savo valdos dalyje,tai dovanokit už išsireiškimą- načertam jos sutikimas ??? new_russian.gif  tarkima man reikėjo sutikimo tada ,kai norėjome statyti jos valdos pusėje (na mūsų ta valda buvo nupirkta,tik dokumentų niekaip netvarkė pardavėja )
o štai kas liečia jau jos pastatytą pastatą,tai nebūk "lietuvė' nes žinok visada lazda turi du galus ir kai kada ji atsisuks prieš tave  nono.gif  turiu mintyje dėl jos nelegalaus statinio,,,manau nori ją paskūs,,,,  nemanau,kad verta-būk gudresnė už ją  mirksiukas.gif
*

tai taip,gyventi po vienu stogu su dar kažkuo doh.gif košmaras
ne,skųsti jos niekas nenori,tik noriu apie tai daugiau sužinoti blush2.gif
mūsų priestato statybai ji kategoriškai neduoda leidimo,nes motyvuoja tuo,kad jai užstos saulę ir pan. doh.gif nors taip tikrai nėra,kalbėjom su architektu ir jis sako,kad reikalingas jos sutikimas verysad.gif
o be to,dėl to jos nelegalaus priestato,tai ji galvoja,kad mes nežinom nieko rolleyes.gif tai aš ir noriu sužinoti apie tai daugiau,na,kad kaip sakant galėčiau turėti kozirį savo rankose blush2.gif ir ji nusileistų dėl mūsų statybų unsure.gif
Superita
QUOTE(reksnyte @ 2009 07 10, 20:08)
tai taip,gyventi po vienu stogu su dar kažkuo  doh.gif košmaras
ne,skųsti jos niekas nenori,tik noriu apie tai daugiau sužinoti  blush2.gif
mūsų priestato statybai ji kategoriškai neduoda leidimo,nes motyvuoja tuo,kad jai užstos saulę ir pan.  doh.gif  nors taip tikrai nėra,kalbėjom su architektu ir jis sako,kad reikalingas jos sutikimas  verysad.gif
o be to,dėl to jos nelegalaus priestato,tai ji galvoja,kad mes nežinom nieko  rolleyes.gif tai aš ir noriu sužinoti apie tai daugiau,na,kad kaip sakant galėčiau turėti kozirį savo rankose  blush2.gif ir ji nusileistų dėl mūsų statybų  unsure.gif
*

Aš tai užsiminčiau, kad išsiaiškinsiu statybos inspekcijoj ar ęsama padėtis atitinka reikalavimus ir ar juos pažeisiu statydama priestatą. Aplamai, turbūt tiesiai šviesiai pasakyčiau , kad aš tyliu dėl tavo priestato, o tu nekliudai statytis man. O sužinoti daug ką galima registrų centre (viešos paslaugos berods).
ūkio bitė
Tokiu atveju kaimynka vadinasi Bendrasavininke.
Aš tai eičiau su tortu ir brenduku, o ne apie inspekcijas svaigčiau.
BEGALYBĖ
yahoo.gif hihihi.gif tikrai ,,,pasiimk torčiūką,brendžiuko ir varai pas kaimynką,bet šalmą užsidėk,,, 000189.gif dėl visa ko,nes manau,kad gali tas brendžiukas ne pagal paskirtį nuklysti lotuliukas.gif
nemanau,kad čia galim patarinėti ar muštis ,ar bučiuotis,,,,man au tik jus žinot kaip tai padaryti,nes gyvenate šalia,,,,manau turi buti gudresnė ir kantresnė už savo "priešininką" ,,,, g.gif
ūkio bitė
Abejotina, ar reikia priešų ieškoti tarp po vieni stogu gyvenančių žmonių.
BEGALYBĖ
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 07 12, 17:21)
Abejotina, ar reikia priešų ieškoti tarp po vieni stogu gyvenančių žmonių.
*

koks kvailys išviso gali priešų ieškoti,, doh.gif ,tiesiog toks gyvenimas,čia kaip gamtoje turi būti lygsvara draugai -priešai čia gali tik stengtis,kad jų butu mažiau,laviruoti ,toleruoti kažką kas tau nepatinka,,,bet vistiek taip jau gyvenimas surėdytas,kad yra draugai,,,bus ir priešų nori tu to ar ne
reksnyte
ačiū mergaitės už patarimus 4u.gif
bet čia tikrai ne tas atvejis kai reikia brenduko doh.gif
prieš mus jau pasikeitė trys šeimos,ir visa tai per keturis metus unsure.gif ten labai konfliktiškas žmogus,o patikėkit norėjom gyventi taikiai verysad.gif
matot,kažkada buvo visas jos namas,bet išsiskyrė su vyru ir jis pardavė savo dalį.žodžiu,kaip aš suprantu iš kitų žmonių kalbų,kad ji nori bet kokia kaina atgauti ir mums priklausančią dalį blink.gif nes namas tai tikrai super vietoje,ant upės kranto wub.gif
tai va,o jos to priestato niekas nenori griauti unsure.gif tiesiog norim ramiai gyventi 4u.gif
BEGALYBĖ
QUOTE(reksnyte @ 2009 07 12, 20:09)
ačiū mergaitės už patarimus  4u.gif
bet čia tikrai ne tas atvejis kai reikia brenduko  doh.gif
prieš mus jau pasikeitė trys šeimos,ir visa tai per keturis metus  unsure.gif  ten labai konfliktiškas žmogus,o patikėkit norėjom gyventi taikiai  verysad.gif
matot,kažkada buvo visas jos namas,bet išsiskyrė su vyru ir jis pardavė savo dalį.žodžiu,kaip aš suprantu iš kitų žmonių kalbų,kad ji nori bet kokia kaina atgauti ir mums priklausančią dalį  blink.gif  nes namas tai tikrai super vietoje,ant upės kranto  wub.gif
tai va,o jos to priestato niekas nenori griauti  unsure.gif  tiesiog norim ramiai gyventi  4u.gif
*

tai imkit ir statykit,,,,be nieko,o kas bus paskui g.gif ,greičiausei ji grąsins,kad paskūsiu,arba neperspėjus paskūs,,,jei bus protinga neturėtų skūsti,nes turėtu pati suvokti,kad atvykus tiems kurie tikrina tokius reikalus (nežinau kas tuom užsiima) yra tikimybė,kad "netyčiom"gali ir jos popierėlius patikrinti,,,, rolleyes.gif mes tai statėm-rizikavom ,,,
reksnyte
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 07 13, 10:08)
tai imkit ir statykit,,,,be nieko,o kas bus paskui  g.gif ,greičiausei ji grąsins,kad paskūsiu,arba neperspėjus paskūs,,,jei bus protinga neturėtų skūsti,nes turėtu pati suvokti,kad atvykus tiems kurie tikrina tokius reikalus  (nežinau kas tuom užsiima) yra tikimybė,kad "netyčiom"gali ir jos popierėlius patikrinti,,,, rolleyes.gif  mes tai statėm-rizikavom ,,,
*

manau,kad taip ir darysim g.gif jau projektą turim ax.gif
ūkio bitė
Dėl mergaičių tai abejočiau, o variantukai yra 2:
1.Statyti priestatą, kuriam nereikia Leidimo.
2.Pasiūlyti kaimynkai nupirkti savo dalį.
reksnyte
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 07 13, 22:11)
Dėl mergaičių tai abejočiau, o variantukai yra 2:
1.Statyti priestatą, kuriam nereikia Leidimo.
2.Pasiūlyti kaimynkai nupirkti savo dalį.
*

o kokiam priestatui leidimo nereikia g.gif
na dėl antro punkto tai schmoll.gif nes tiek,kiek jau padėjom pinigų mes tikrai neatgausim doh.gif viską keitėm iš pagrindų,o ir namas pirktas kai nekilnojamas turtas buvo bangus unsure.gif
lieka tik pirmas variantas ax.gif
ūkio bitė
Nesudėtingam statiniui nereikia Leidimo, kadastrinių ir teisinės registracijos.
Žiūr STR "Nesudėtingi statiniai".
reksnyte
QUOTE(ūkio bitė @ 2009 07 14, 18:33)
Nesudėtingam statiniui nereikia Leidimo, kadastrinių ir teisinės registracijos.
Žiūr STR "Nesudėtingi statiniai".
*

ačiū už info 4u.gif
BEGALYBĖ
QUOTE(reksnyte @ 2009 07 14, 20:57)
ačiū už info  4u.gif
*

va,va aš apie tai ir kalbėjau nuo pat pradžiū,kad nereikia jokio sutikimo ,nei ten tų visokių projektų smulkmių,man vienas draugas pabraižė su autocadu sudėjau viską į papkę ir viskas,,,jei domina galiu įmesti pvz ,-svarbiausia,kad statinys butu tavo valdos dalyje,ne ant kaiminkos dalies,juk valda perskirta? jei vat ant jos pusės statot,tada taip-reikia jos sutikimo,o jei ne tai dzin dzilin kad ji bendrasavininkė,,, mirksiukas.gif
reksnyte
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 07 15, 01:18)
va,va aš apie tai ir kalbėjau nuo pat pradžiū,kad nereikia jokio sutikimo ,nei ten tų visokių projektų smulkmių,man vienas draugas pabraižė su autocadu  sudėjau  viską į papkę ir viskas,,,jei domina galiu įmesti pvz ,-svarbiausia,kad statinys butu tavo valdos dalyje,ne ant kaiminkos dalies,juk valda perskirta? jei vat ant jos pusės statot,tada taip-reikia jos sutikimo,o jei ne tai dzin dzilin kad ji bendrasavininkė,,, mirksiukas.gif
*

aha,būtų įdomu pamatyti bigsmile.gif
el.paštas laauraa1@gmail.com
didelis jums ačiū už informaciją 4u.gif
ūkio bitė
Įdomu, ar bent naudojimosi tvarka sklypui yra nustatyta?
šneider
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 07 15, 00:18)
va,va aš apie tai ir kalbėjau nuo pat pradžiū,kad nereikia jokio sutikimo ,nei ten tų visokių projektų smulkmių,man vienas draugas pabraižė su autocadu  sudėjau  viską į papkę ir viskas,,,jei domina galiu įmesti pvz ,-svarbiausia,kad statinys butu tavo valdos dalyje,ne ant kaiminkos dalies,juk valda perskirta? jei vat ant jos pusės statot,tada taip-reikia jos sutikimo,o jei ne tai dzin dzilin kad ji bendrasavininkė,,, mirksiukas.gif
*

gal tas Jūsų draugas architektas? Nes nelabai suprantu kaip draugas pabraižė ir viskas ok. o dėl bendrasavininkų tai nelbai "dzin dzilin", žinau tokį atvejį, kad per teismus sutikimą iš bendrasavininkės gavo, savo namo dalyje, palėpėje, įsirengti gyvenamąsias patalpas.
BEGALYBĖ
QUOTE(šneider @ 2009 07 23, 00:49)
gal tas Jūsų draugas architektas? Nes nelabai suprantu kaip draugas pabraižė ir viskas ok. o dėl bendrasavininkų tai nelbai "dzin dzilin", žinau tokį atvejį, kad per teismus sutikimą iš bendrasavininkės gavo, savo namo dalyje, palėpėje, įsirengti gyvenamąsias patalpas.
*

ne,tas draugas toli gražu ne architektas,ir ne padėjėjas architekto,tiesiog protingesnis už mane (nes aš autocado nė bū),jei mokėčiau pati,tai būčiau pati ir pasibraižiusi,,,,nežinau minėjau ar ne ir nežinau ar turi reikšmės (bet kakodėl galvoju, kad neturi),aš nepaminėjau kad mes esame ūkininkai,bet nemanau ,kad tai turi įtakos,nes tas įstatymas ne ūkininkams išleistas,,,antra vertus jūs jau lyginat du nesulyginamus dalykus,kur iš palėpės padaryti gyvenamą plotą,o kur žmonės nori tiesiog priestato,kaip supratau kažko panašaus į lauko virtuvę,,,o gal aš ne taip supratau kokia to priestato paskirtis bus? unsure.gif nes jei gyvenamo namo dalį nori pristatyti,tada jau nebetinka supaprastinti statiniai,,,ai bendrai ko čia gilintis va įmetu n uorodą palei kurią mes darėme,šituo įsakimu mes vadovavomės ir viskas buvo ok,ten yra net sąrašas ką galima o ko ne negalima statyti,,,
12.3. I grupės nesudėtingiems statiniams, išskyrus statomus teritorijose, išvardytose 12.1 ir 12.2 papunkčiuose:
12.3.1. neprivalomas statinio projektas;
12.3.2. nereikalingas statybos leidimas;
12.3.3. neprivaloma skirti (pasamdyti) statybos vadovą;
12.3.4. neprivaloma statinio statybos techninė priežiūra;
12.3.5. nereikalingas statybos leidimas statinį griauti;
12.3.6. neprivaloma atlikti: statinio kadastrinius matavimus, statinio pripažinimą tinkamu naudoti ir statinio registravimą Nekilnojamojo turto registre;

na o visa kita http://www.spec.lt/index.php?cid=478
sekmės rėksnytei drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.