Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekupažas- virusas (23)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kornelija.k
Kai lauke vis šalčiau ir šalčiau, mūsų namuose mintys ir rankos šildo kiekvieną kampelį, kiekvieną mielą daiktelį....
Pasidalinkim ta šiluma kartu 4u.gif
23 tema

Pirma tema
...

17 tema (čia rasite nuorodas ir į ankstesnes temas)
18tema
19 tema
20 tema

Ką reikia turėti norint pradėt dirbti:
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t.
3. PVA klijai (lipalas)arba universalūs klijai dekupažui.
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).

NAUDINGOS NUORODOS:
Tekstilininkų ir dailininkų gildijos galerija "Balta" (M. Valančiaus g. 21)
www.artmanija.com – čia mes perkam priemones dekupažui (internetu, Klaipėda, Didžioji vandens g.13) Nauja parduotuvė-klubas VILNIUJE - Pylimo 33. Organizuojami dekupažo kursai.
www.senasnaujas.lt – prekės dekupažui ir įvairiems rankdarbiams (internetu),
"Daivos menė" kūrybos studija .Visoje Lietuvoje organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai.
www.dekovita.lt - prekės dekupažui ir kitiems įvairiems rakdarbiams (internetu).
www.puseplus.lt – prekės dekupažui (prekiauja “Stamperia“firmos produktais, kursai. Kaunas, E.Ožeškienės g. 18)
www.hobbycentras.lt – prekės įvairiems rankdarbiams - Nauja parduotuvė (Kaunas, Daukšos 20, buvusi "Kauno mažoji galerija")
creativa - internetine ir ne tik rankdarbiu parduotuvė
[b]www.menassau.lt
klubas, organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai

Dekupažo darbų kolekcija

Keičiamės ir parduodam servetėles

Video pamokos:Ieškoti čia
Aprašymai su nuotraukomis:Rasite čia
Darbų galerijos internete:Žiūrėkite čia
Produktai:Taip pat čia
Forumai:Čia

Paveiksliukų lobynai:
Nuorodų į paveikslėlių lobynus ieškokite ankstesnėse temose (pirmame poste).

Forumo merginų paveikslėlių saugykla
*
oaze
Su naujais namučiais gathering.gif
gėlėta jūrė
Kornelija.k ačiū už naują temą 4u.gif

QUOTE(gugu @ 2008 11 03, 21:04)
na, pabandžiau ir aš sendinti su SADOLIN antique laku - naaa visai gavosi. Bet parodyti neturiu ką, nes viską nuploviau ir darysiu iš naujo - nelabai gerai parinkau spalvas ir norėčiau stipresnių įtrūkimų, tai manau reik storiau lako užtepti? g.gif
Bet va iškilo man klausymėlis ( gal kas atsakysa)?- Noriu vietomis darbelį paauksuoti, bet kuo tai padaryti? Mačiau , kad yra pirkt įv. folijų- bet tada reik ir klijų  unsure.gif , o gal patina galima kuo nors sumaišyti? ai dar mačiau, kad yra kažkokių metalinių pastų?
NA kaip man tai padaryti be didelių sanaudų (nes noriu ne ištiso aukso, o tik vietomis)
*

Atsakau į gugu klausimą - auksinti gali bet kuo, kas tau labiausiai priimtina. Pamatysi, kai išbandysi kelias priemones, atsirinksi, kuris efektas tau atrodo geriausias. Gali nusipirkti akrilinių dažų ir su jais šiek tiek praeiti per kraštus, gali tą padaryti su aliejiniais dažais arba ta metalik pasta. Aš ją pirkau Anabelės pasaulyje. Akrilinių dažų gali nusipirkt bet kurioje dailininkų ar specializuotoje dekupažo parduotuvėlėje. Aliejinių - dailininkų parduotuvėse. Dar gali senukuose nusipirkti aukso miltelių (pigmento) ir juos maišyti su akriliniu laku arba netgi akriliniais dažais. Dar yra tos folijos, joms reikia specialaus tokio pienelio. Na, bet jos skirtos kitokiam efektui išgauti, nei kaip supratau tu nori 4u.gif
gugu
ačiū gėlėtai jūrei,
bandysiu senukuose rinktis, kol kas man ten dar aiškiau bye1.gif
deimushka
Sveikutes darbstuoles, turiu klausimeli, kaip laikosi akriliniai dazai ant plastiko? g.gif Gal kokiu spec mediumu kas bandet tept?
Buttuke
QUOTE(deimushka @ 2008 11 05, 09:54)
Sveikutes darbstuoles, turiu klausimeli, kaip laikosi akriliniai dazai ant plastiko?  g.gif Gal kokiu spec mediumu kas bandet tept?
*

aha, kaip tik klausimeli norejau uzduoti, ar reikia kokiu spec priemoniu dekoravimui ant plastiko? pvz plastikinio vazonelio, jei nedazysiu jo dazais g.gif

ir kokiu priemoniu reik, kad daiktas butu tinkamas salyciui su maistu?
aciu 4u.gif
Buttuke
klausykit doh.gif
nudaziau dezutes spalvotu akrilu, tada ant virsaus tokio dramblio kaulo, sakau, patrinsiu, kad apatine spalva pasimatytu doh.gif ir,buvau perskaicius, kai "isdzius patrinti" doh.gif nu, isdziuvo, ir nieks nebenusitrina doh.gif ka daryt? su svitriniu trint? g.gif ar uztept dar viena sluoksni tos sviesios ir tada nusivalys mastau.gif
efauto
Deimuska, Buttuke, plastikui yra naudojamas specialus universalus gruntas, lietuvoj yra Stamperijos firmos. jis buna skaidrus arba baltas. skaidrus naudojamas, jei nenorima dazyti, o jei ruosiamasi dazyti pavirsiu, tada naudokite balta.
Buttuke, salyciui su maistu yra priemone http://www.senasnaujas.lt/?info=product&id=3111
Buttuke
QUOTE(efauto @ 2008 11 05, 12:23)
Deimuska, Buttuke, plastikui yra naudojamas specialus universalus gruntas, lietuvoj yra Stamperijos firmos. jis buna skaidrus arba baltas. skaidrus naudojamas, jei nenorima dazyti, o jei ruosiamasi dazyti pavirsiu, tada naudokite balta.
Buttuke, salyciui su maistu yra  priemone http://www.senasnaujas.lt/?info=product&id=3111
*

tai cia ne apie statybini grunta sneki. tik kad neparasyta ant jo kad plastikui naudojamas. mastau.gif

matyt nieko nedarysiu maistui tinkamo blink.gif kaina doh.gif
Žiurbutis
Pradėjau po truputį išbandinėti dekupažo techniką - su servetėle, su dek.popieriumi, paskaldymą ir pan., bet nesugalvoju, kur tuos "išdabintus" daiktus panaudoti blush2.gif - namuose vietos ne per daug, dulkes renkančiais daikčiukais apsikrauti nesinori, gėlių (vazoninių) pas mane irgi beveik nėr...hmmm, nežinau... g.gif

Tai dabar mokausi kol kas ant visokiu nedidelių padėkliukų, kad išmest nebūtų gaila... Na, dar pakabos lieka potencialus puošimo objektas... bigsmile.gif O paskui? Jei mane dekupažas pradės "vežt" - ką tada reiks daryti? Ir nagai niežės, ir daiktų dėt nebus kur... doh.gif lotuliukas.gif
efauto
ne, ne apie statybini http://www.creativa.lt/dekupazas/gruntas tik nuotraukos nera
Buttuke
QUOTE(efauto @ 2008 11 05, 12:36)
ne, ne apie statybini http://www.creativa.lt/dekupazas/gruntas tik nuotraukos nera
*

aisku, dekui.
tik gal dar gali paaiskint kokiu pagrindu ji reikalinga tepti? kazkaip neikertu nail.gif
makalaika
QUOTE(Žiurbutis @ 2008 11 05, 14:34)
Pradėjau po truputį išbandinėti dekupažo techniką - su servetėle, su dek.popieriumi, paskaldymą ir pan., bet nesugalvoju, kur tuos "išdabintus" daiktus panaudoti  blush2.gif - namuose vietos ne per daug, dulkes renkančiais daikčiukais apsikrauti nesinori, gėlių (vazoninių) pas mane irgi beveik nėr...hmmm, nežinau...  g.gif

Tai dabar mokausi kol kas ant visokiu nedidelių padėkliukų, kad išmest nebūtų gaila... Na, dar pakabos lieka potencialus puošimo objektas...  bigsmile.gif  O paskui? Jei mane dekupažas pradės "vežt" - ką tada reiks daryti? Ir nagai niežės, ir daiktų dėt nebus kur... doh.gif  lotuliukas.gif
*

tai va ir man niezti nagai lotuliukas.gif as tai dabar pakabas ir kelias dezutes dekupazinu su ta mintim kad kaledos arteja mirksiukas.gif o po to ziuresim kas bus, gal ir toliau dovanosiu o jei prakusiu ir nebus geda gal pardavinesiu... na bent jau kad priemones atsipirktu, o kai sedi namie vaikus augindama tai kiekvienas centukas gerai blush2.gif
Ingusia31
Ant plastiko darbui reikalingas mediumas ar gruntas (vadink kaip nori) tam kad butu geresnis sukibimas nes kaip supranti medis turi savybe igerti ir jam nereik spec priemoniu sukibimui gauti o va stiklui, metalui, plastikui su ta savybe reikalai prastesni todel naudojamis spec mediumai, klijai ir t.t. Jei panaudoji spec mediuma tada ant jo gali daryti bet ka dazyti akrilinais dazais, klijuoti serveteles ar dar ka sugalvojus. Jei plastika iskart dazysi akrilu klausimas kaip laikytus gal visai ir nieko tik reiktu butinai svtriniu popierium pereiti pavirsiu ir gal nereik isvis jokiu spec priemoniu tik klijus patarciau universlaiu o ne medziui skirtus naudot.
efauto
aisku, dekui.
tik gal dar gali paaiskint kokiu pagrindu ji reikalinga tepti? kazkaip neikertu

jis yra skystas, todel reikia tepti ant svaraus daikto su teptuku, na kaip dazus.
Ingusia31
dekupazinti nebutinai reik darbelius kuriuos veliau padesi dulketi. Gali dekupazinti vaiku kambario grindis, sienas, baldelius, virtuves prieskonines, lenteles puodams, vonios keramines plyteles, savo tase ir batus, klozeto viduje priklijoti musyte kad vyrams pataikyti butu lengviau. Kad man tavo tokios mintys..... nieko sau neturiu ir jauciu kad greitu laiku neturesiu........ viskas dar laukia savo eiles...
makalaika
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 05, 14:58)
Ant plastiko darbui reikalingas mediumas ar gruntas (vadink kaip nori)  tam kad butu geresnis sukibimas nes kaip supranti medis turi savybe igerti ir jam nereik spec priemoniu sukibimui gauti o va stiklui, metalui, plastikui su ta savybe reikalai prastesni todel naudojamis spec mediumai, klijai ir t.t. Jei panaudoji spec mediuma tada ant jo gali daryti bet ka dazyti akrilinais dazais, klijuoti serveteles ar dar ka sugalvojus. Jei plastika iskart dazysi akrilu klausimas kaip laikytus gal visai ir nieko tik reiktu butinai svtriniu popierium pereiti pavirsiu ir gal nereik isvis jokiu spec priemoniu tik klijus patarciau universlaiu o ne medziui skirtus naudot.
*

tai tas pats galioja ir keramikai? noriu dekupazinti puodeli. ir kaip ten su atsparumu vandeniui? as naudoju klijus - laka is artmanijos. ar jis atsparus vandeniui?
Buttuke
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 05, 12:58)
Ant plastiko darbui reikalingas mediumas ar gruntas (vadink kaip nori)  tam kad butu geresnis sukibimas nes kaip supranti medis turi savybe igerti ir jam nereik spec priemoniu sukibimui gauti o va stiklui, metalui, plastikui su ta savybe reikalai prastesni todel naudojamis spec mediumai, klijai ir t.t. Jei panaudoji spec mediuma tada ant jo gali daryti bet ka dazyti akrilinais dazais, klijuoti serveteles ar dar ka sugalvojus. Jei plastika iskart dazysi akrilu klausimas kaip laikytus gal visai ir nieko tik reiktu butinai svtriniu popierium pereiti pavirsiu ir gal nereik isvis jokiu spec priemoniu tik klijus patarciau universlaiu o ne medziui skirtus naudot.
*

dabar viska supratau aciuks.gif
o ant glazuruotos keramikos ir to spec mediumo reik?

as ir vis centukus skaiciuoju blush2.gif ir galvoju : kur as vel isiveliau doh.gif biggrin.gif
Žiurbutis
QUOTE(makalaika @ 2008 11 05, 12:57)
dekupazinu su ta mintim kad kaledos arteja  mirksiukas.gif  o po to ziuresim kas bus, gal ir toliau dovanosiu o jei prakusiu ir nebus geda gal pardavinesiu... na bent jau kad priemones atsipirktu, o kai sedi namie vaikus augindama tai kiekvienas centukas gerai  blush2.gif
*

4u.gif 4u.gif 4u.gif Aha, pasirodo ne aš viena tokia mirksiukas.gif
Taip, dabar dėkingas laikas kurti dovanas Kalėdoms... Aišku, jau pramokus, kodėl negalėtum pardavinėti... drinks_cheers.gif

Aš pati tai kai pasidairau po dekupažo pagyrų puodą bigsmile.gif , tai matau, kaip man dar toli iki tokių grožių schmoll.gif Kol kas mane džiugina būtent mokymasis ir bandymai... Kad žinotumėt, kaip man patiko laukti pirmųjų suskilinėjimų ant savo darbelio ir kokie jie man gražūs atrodė rolleyes.gif lotuliukas.gif
Ingusia31
QUOTE(Buttuke @ 2008 11 05, 15:30)
dabar viska supratau aciuks.gif
o ant glazuruotos keramikos ir to spec mediumo reik?

as ir vis centukus skaiciuoju blush2.gif ir galvoju : kur as vel isiveliau doh.gif  biggrin.gif
*

taip jei keramika glazuruoja kontakto su dazais kokybisko nebus todel reik. As tau pasiulyciau nusipirkti tik: mediumo ivairiem pavirsiam (viena buteliuka), baltus akrilinius statybinius dazus (tiks kaip pagrindas ir kaip gruntas viename, ir kaip baze spalvu gaminimui) ir akrilinio lako (taip pat kaip gruntas mediniems pavirsiams, darbelio uzbaigimui ir kaip baze spalvoms gaminti).
Žiurbutis
Oi, ačiū, Ingusia31, už pasiūlymus 4u.gif
O profams, matyt, jau lemta kaip batsiuviams be batų... Bet užtat mes galim akis paganyt į jūsų visų kuriamus grožius thumbup.gif

QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 05, 13:18)
klozeto viduje priklijoti musyte kad vyrams pataikyti butu lengviau.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o šitas tai topinis smile.gif
tik kiek ta musė išbus atspari vandeniui... ir ne tik...paskęs gi... g.gif lotuliukas.gif

Buttuke
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 05, 13:39)
taip jei keramika glazuruoja kontakto su dazais kokybisko nebus todel reik. As tau pasiulyciau nusipirkti tik: mediumo ivairiem pavirsiam (viena buteliuka), baltus akrilinius statybinius dazus (tiks kaip pagrindas ir kaip gruntas viename, ir kaip baze spalvu gaminimui) ir akrilinio lako (taip pat kaip gruntas mediniems pavirsiams,  darbelio uzbaigimui ir kaip baze spalvoms gaminti).
*

aha. gi paskaiciau kas ant mano "klijai-lakas" parasyta. jis universalus. medziui moliui akmeniui, plastikui ir pan. vandens pagrindu, bet isdziuves tampa atsparus dregmei.
tai jeigu as servetele klijuosiu ant glazuruoto pavirsiaus(nedazyto akriliniais dazais). tai gal vis tik viskas tvarkoj butu g.gif gal ir ant plastiko taip pat unsure.gif
dar nusipirkus turiu blizgaus akrilinio lako, vandens pagrindu
ir dazu akriliniu turiu. Viskas is artmanijos rolleyes.gif
ir statybinio grunto pirkau, nes jis tinkamas moliniams vazoneliams mirksiukas.gif artmanijoj taip sake
Užsispyrusi
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 05, 14:58)
*

AS dar iki siol "zalia" dekupaze, padariau vos kelis darbelius, bet pats pirmas buvo ant plastikinio skysto muilo buteliuko biggrin.gif Nesveiciau nei svitriniu, neturejau ir spec priemoniu, dariau kaip ant medzio, nes labai jau norejosi isbandyt ta dekupaza. Na ir nieko, vis dar laikosi, o naudojama kasdien (susipyliau indu plovikli) biggrin.gif
Ingusia31
QUOTE(Užsispyrusi @ 2008 11 05, 16:20)
AS dar iki siol "zalia" dekupaze, padariau vos kelis darbelius, bet pats pirmas buvo ant plastikinio skysto muilo buteliuko biggrin.gif  Nesveiciau nei svitriniu, neturejau ir spec priemoniu, dariau kaip ant medzio, nes labai jau norejosi isbandyt ta dekupaza. Na ir nieko, vis dar laikosi, o naudojama kasdien (susipyliau indu plovikli)  biggrin.gif
*

Matai priklausomai nuo darbelio, nors as plastiko isvis nemegstu bet darius esu ant glazuros, tai jos nelabai pasveisi (nors imanoma) tai tepiau is senas naujas mediumu, laku, klijais (trys viename) ant ivairiu pavirsiu tinkamais, paskui jau tepiau akrilinius dazus, servetele vel tais paciais klijavau, sendinima dejau tada jau purskiau laku sluoksni ir galiausiai kelis kartus dar nulakavau akriliniu statybiniu laku. Tai tokia kose ant buteliuko be jokiu priemoniu vargu ar ilgai islaikytu kokybiskai, o jeigu tik srvetele ir lakas tai gal ir galima pasizaist bet kokiu variantu kad ir su lipalu. Op bandzius akriluiniais dazais piesti ant galzuros iskart nusiplauna tai reiskia kontakto nera bais gero su pavirsium.
Papildyta:
QUOTE(Žiurbutis @ 2008 11 05, 15:42)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o šitas tai topinis smile.gif
tik kiek ta musė išbus atspari vandeniui... ir ne tik...paskęs gi...  g.gif  lotuliukas.gif
*

Sita minti cia kazkur forume pasigavau bet turejau rimtu ketinimu ja igyvendinti. Yra tokia priemone kurios nereik "kept" ir kuri tampa dregmei atspatri po dvieju savaiciu smile.gif.
Užsispyrusi
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 05, 16:49)
Papildyta:
Sita minti cia kazkur forume pasigavau bet turejau rimtu ketinimu ja igyvendinti. Yra tokia priemone kurios nereik "kept" ir kuri tampa dregmei atspatri po dvieju savaiciu smile.gif.
*

Tai tada dvi savaites nebus galima tuliku naudotis biggrin.gif

O del plastiko dekoravimo, tai as daziau akriliniais dazais, tada dariau sendinima su "Sadolin Antique", dejau servetele, seseliavau ir lakavau. Ziuresim kiek laikys biggrin.gif
Ingusia31
tada buvo vasara planavau visus is namu isvyt atostogu smile.gif
Žiurbutis
QUOTE(Užsispyrusi @ 2008 11 05, 14:59)
Tai tada dvi savaites nebus galima tuliku naudotis biggrin.gif
*

As ta pati pagalvojau lotuliukas.gif

Ingusia31, tiesa, visus atostogaut isvaryt tai galima, o kur paciai eiti??? g.gif jei namuose tik 1 wc? ax.gif

Bet Ingusia31, o kokia ta paslaptinga priemone, kur po dvieju savaiciu pasidaro daiktai atsparus dregmei... ax.gif Pasnabzdek del visa ko topsecret.gif
cipa007
QUOTE(Žiurbutis @ 2008 11 05, 14:42)
Oi, ačiū, Ingusia31, už pasiūlymus  4u.gif
O profams, matyt, jau lemta kaip batsiuviams be batų... Bet užtat mes galim akis paganyt į jūsų visų kuriamus grožius  thumbup.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif o šitas tai topinis smile.gif
tik kiek ta musė išbus atspari vandeniui... ir ne tik...paskęs gi...  g.gif  lotuliukas.gif
*

Na jeigu vyras grįžęs namo dar tokią musytę rastų doh.gif .....Turbūt su visais teptukais, lakais ir visu kitu turtu iš namų išvytų doh.gif doh.gif lotuliukas.gif
Irmius
Tikiuos į šią temą papuoliau.
Sugalvojau gimtadieniui vazą dekupažint, bet ji stiklinė, tai vistiek daryt viska taip pat? nudažyt priklijuot lakuot ar dar kažką? kažką spec nes stiklas, nenumanau net doh.gif verysad.gif
gugu
pasidairiau po pagyrų puodą ir vėl man neaišku:
kaip padaryti jeigu noriu, kad atrodytu servetėlės klijuotos tiesiai ant medžio?
na kad pati mediena kaip pagrindas matytūsi. ar tada tiesiai dėti paveiksliuką ir tepti mediumu ir lakuoti , ar reik dar kažkuo gruntuoti pačią dėžutę? g.gif
na gal supratote apie ką aš čia rolleyes.gif
MELYNA PAUKŠTĖ
QUOTE(Žiurbutis @ 2008 11 05, 19:07)
As ta pati pagalvojau  lotuliukas.gif

Ingusia31, tiesa, visus atostogaut isvaryt tai galima, o kur paciai eiti???  g.gif  jei namuose tik 1 wc?  ax.gif

Bet Ingusia31, o kokia ta paslaptinga priemone, kur po dvieju savaiciu pasidaro daiktai atsparus dregmei... ax.gif  Pasnabzdek del visa ko  topsecret.gif
*

Si priemone http://www.dekovita.lt/product_info.php/products_id/719
Dar ir si tinka http://www.dekovita.lt/product_info.php/products_id/1007
Ingusia31
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 11 06, 00:39)

schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif nei viena tokiam reikalui absoliuciai netinka. Pirma priemone aiskiai parasyta Stiklo ir keramikos mediumas skirtas dekoratyviniams tikslams, Sis mediumas suteikia ilgaamžiškumo dažytiems ir nedažytiems stiklo ir keramikos paviršiams. Negalima maišyti su kitais dažais. Užsifiksuoja džiūstant. Visškai užsifiksuoja per 14 dienų. dekoratyviniams tikslams reiskia ne pastoviam naudojimui tuo labiau apie atsparuma dregmei cia nei zodzio nera.
Antra priemone Jei norite kad gaminys butu atsparus oro, temperaturos pokyciams reikia kepti orkaite 1val. 180 laipsniu temperaturoje. . Vargu ar mano klozetas tilptu i orkaite tai viena o kita atsparumas dregmei ir vandeniui truputi kas kita nei pasikeitusios oro ar temperaturos salygos (cia gal labiau tiktu lauke esantiems dekoruotiems daiktams nei ilgalaikiam vandens salyciui. As kalbejau apie sita priemone http://www.senasnaujas.lt/?info=product&id=3111

Papildyta:
QUOTE(gugu @ 2008 11 05, 23:40)
kaip padaryti jeigu noriu, kad atrodytu servetėlės klijuotos tiesiai ant medžio?
na kad pati mediena kaip pagrindas matytūsi. ar tada tiesiai dėti paveiksliuką ir tepti mediumu ir lakuoti , ar reik dar kažkuo gruntuoti pačią dėžutę? g.gif
*

Supratome. Nulakuoji akriliniu laku arba bespalviu gruntu (kuris mano manymu visiskai nreikalingas kaip pirkinys nes ji laisvai gali pakeisti lakas, nu bet jei jau isleidai pinigus tai tepk gruntu)- sitas zingsnis reikalingas tam kad servetele geriau slystu uzklijuojama ir jei paskui sendintus tai kad nesugerto step1 nes itrukimu nebus smile.gif, tada issikerpi serveteles fragmenta kuri nori klijuoti, apsibrezi ji piestuku ant dezutes, ta lopineli ant dezutes nudazai baltais akriliniais dazais (iskaiciuodama paklaida nes servetele pleciasi suslapinta ir gana smarkiai todel labai sunku graziai uzklijuoti sudetingu formu iskarpa) ir klijuoji. Geriau tegul balti dazai islenda per krastus nei ju truksta po servetele paskui, nes vaizdo grazaus nebus o tu baltu islindusiu dazu krastelius graziai krapstuku ausim su acetonu pereik ir lengvai nusivalys jie.
Papildyta:
QUOTE(Irmius @ 2008 11 05, 21:23)
Tikiuos į šią temą papuoliau.
Sugalvojau gimtadieniui vazą dekupažint, bet ji stiklinė, tai vistiek daryt viska taip pat? nudažyt priklijuot lakuot ar dar kažką? kažką spec nes stiklas, nenumanau net  doh.gif  verysad.gif

*

dar prie zengiant pirma dazymo zingsni dekoruojama viena nutepk klijais, gruntu ar mediumu skirtais stiklui ar ivairiems pavirsiams kad sukibimas gautus geras.
bite
QUOTE(gugu @ 2008 11 05, 22:40)
*

Sutinku, kad medį puikiai galima "gruntuoti" laku ar tuo pačiu mediumu.
Jei skaidriu gruntu, tai, prieš klijuojant servetėlę, išdžiūvus gruntui, medis kaip taisyklė pasišiaušia, tada reikia nušvitrinti ir dar būtų gerai viską pertepti mediumu, nes gruntas to paviršiaus slidumo, kuris reikalingas servetėlei, nesuteikia. Gal todėl mediumas arba lakas puikiai tinka grunto vaidmenyje.
Jei medis šviesus, tik labai retais atvejais po motyvu dažyčiau baltai.
Tai labai paprasta patikrinti. Paimamas norimas motyvas ir pabandoma su vandeniu (tiesiog ant to medžio pasibandoma "užklijuoti" vandeniu). Jei motyvas nėra šviesus ir visai "prapuolantis" ant medinio paviršiaus, tai ir nedažyčiau po juo baltai.
gugu
oho kaip čia pasirodo sudėtinga unsure.gif
deimushka
Efauto, aciu uz patarima del plastikiniu pavirsiu 4u.gif Tik klausimelis, kur Vilniuje galima nusipirkt to grunto stamperijos? Nes artmanijoj neturi g.gif O man labai reikia ( nes dekoravau buteli vandeniui, o dangtelis plastikinis deja nusivale gana lengvai, nors buvo svitriniu nuslifuotas ir lakuotas 4 kartus verysad.gif, o butelys dabar stovi ir man akis bado su tuo negraziu dangteliu lotuliukas.gif )
vignola
QUOTE(deimushka @ 2008 11 06, 10:36)
Efauto, aciu uz patarima del plastikiniu pavirsiu  4u.gif Tik klausimelis, kur Vilniuje galima nusipirkt to grunto stamperijos? Nes artmanijoj neturi  g.gif O man labai reikia ( nes dekoravau buteli vandeniui, o dangtelis plastikinis deja nusivale gana lengvai, nors buvo svitriniu nuslifuotas ir lakuotas 4 kartus  verysad.gif, o butelys dabar stovi ir man akis bado su tuo negraziu dangteliu  lotuliukas.gif )
*

Nenoriu klaidinti del grunto smile.gif ,as irgi turiu ta Stamperijos....bet nezinau kokia ten sudetis... g.gif
Bet dar naudoju Gesso analoga (olki firmos tapybai,pirkau Vilniuje),jis PVA pagrindu,ant plastikinio pavirsiaus dar nebandziau...bet siuo metu kaip tik bandau ant metalinio daikto....Siaip skaiciau apie gesso ,kad jis universalus.... g.gif
Žiurbutis
Mėlyna paukštė, 4u.gif
---> abiems labai ačiū už suteiktą informaciją biggrin.gif
Ingusia31, 4u.gif

Ingusia31
irnesakyk.gif
mamučiukas
Labas rytelis auksarankės 4u.gif
Na, matyt, jau ir mane užvaldys tuoj šis virusas
hihihi.gif

Noriu paklausti apie gruntą, koks geriausias ir kur ieškoti mirksiukas.gif

O mano pastebėjimai tokie:
kad gražiausi darbai yra kai dažomas dekoruotas daiktas + sendinimo efektai. Labai gražūs tokie darbai wub.gif thumbup.gif

Tik kiek reikia įdėti čia darbo doh.gif

Ingusia31 jau Jūsų dėžutė vynui wub.gif thumbup.gif ir dežutė mergytei wub.gif
ingusiaa
sveikutes, turiu klausymeli ax.gif
vakar bandziau moline puodyne sutvarkyt... vien zo su spec tais klijais klijavau kaitinau ir t.t.... ir dabar galvoju ar man ja lakuot ar ne? ar nudzius tas lakas ant keramikos? ta keramika ale kazkada gal buvo glazuruota, bet dabar nebelabai matosi... pagrinda daziau akriliniais dazais tai super nudziuvo nenusivalo nieks...
ar nebereikia lakuot? g.gif
deimushka
As manyciau, kad lakuoti reikia ax.gif
ingusiaa
QUOTE(deimushka @ 2008 11 07, 12:30)
As manyciau, kad lakuoti reikia  ax.gif
*

na tada nelakuosiu... o kazin sendint galima keramika? g.gif
makalaika
sveiki,
vakar truputi darbavausi. dekoravau keramikini indeli danty sepeteliams. bet nelabai supratau kaip ten ji pagal visas taisykles rikia daryti. as tik tas vietas kur norejau klijuoti serveteles ten patepiau klijais laku ir ant ju dejau serveteles ir tepiau kliju lako, po to kai nudziuvo tai nelabai graziai atrode, nes aplink matesi kliju zymes. po to teko visa indeli nulakuoti, taip susivienodino visas vaizdas. sakykit kaip galima daryti kad nereiktu viso daikto lakuoti. nes noresiu dekoruoti stikline vaza ax.gif
aciu uz pagalba
Ingusia31
QUOTE(mamučiukas @ 2008 11 07, 11:15)

Noriu paklausti apie gruntą, koks geriausias ir kur ieškoti mirksiukas.gif

O mano pastebėjimai tokie:
kad gražiausi darbai yra kai dažomas dekoruotas daiktas + sendinimo efektai. Labai gražūs tokie darbai wub.gif  thumbup.gif

Ingusia31 jau Jūsų dėžutė vynui wub.gif  thumbup.gif ir dežutė mergytei wub.gif
*

Grunto nereikia pirkti spec jokio jeigu dirbsite su mediniais pavirsiais (jei su stiklu ar metalu tai nelabai laikytu be spec mediumo ar grunto). Tereikia tureti baltu akriliniu dazu jei pagrindo reik balto ir akrilinio lako jei pagrindo reik skaidraus.

Ka reiskia "dazomas dekoruotas daiktas" ? Kazkaip cia neaisku biski?

Uz pagyrima aciu tik va kad nauju darbeliu gausios kolekcijos dar niekiap neprisiruosiu pafotkinti
etaeta
Labutis visoms, norejau paklausti del zvakiu dekoravimo. Nusipirkau as specialiu kliju, klijuoti serveteles ant zvakiu, kai ir viskas gerai, bet siaip visas dekoras laai jau paprastai nusiplesia viskas, jeigu pabandai valyti, kazkaip isivaizdavau, kad ten tvirtai sulimpa g.gif Ir dar klausimas, gal toks kvailas, bet vistiek mano vyrui jis iskilo, tai rasau. Ar degant zvakei tas dekoras nezusidegs ? g.gif
mamučiukas
Ingusia31
Turėjau omeny, kad medinio daikto pavairšius yra nudažomas kokia nors spalva, negu palikta natūrali medžio spalva.
Na aplekiau Europą, jokių gražių servetėlių neradau cray.gif

Irmius
Pvz noriu stikline vazą dekoruot, tai ją reik nudažyt akriniliais dažais, priklijuot norimais paveiksliukais ir nulakuot visą? Ar kažko stiklui reik specialaus verysad.gif
kutvela
sveikutės žiūriu į jūsų darbus ir gėriuosi, užsimaniau ir pati pabandyt, gal galit parašyt kokius klijus naudojat, kokios firmos, kokius lakus, nes pasirinkimas didelis, aš pradedančioji, reikia viska susipirkt, norėčiau užsisakyt internetu, nes nelabai turiu galimybę važinėt po parduotuves, būčiau labai dėkinga 4u.gif blush2.gif
Ingusia31
QUOTE(mamučiukas @ 2008 11 07, 13:52)
Ingusia31
Turėjau omeny, kad medinio daikto pavairšius yra  nudažomas kokia nors spalva, negu palikta natūrali medžio spalva.
Na aplekiau Europą, jokių gražių servetėlių neradau cray.gif

*

tada lek i artmanija arba palandziok cia www.senasnaujas.lt
Papildyta:
MERGINOS TIK PAZIUREKIT KOKIU GROZYBIU UZMACIAU KALEDOMS wub.gif wub.gif wub.gif KAIP LEKSIU VISU ISPIRKTI clap.gif jie atsidaro is vidaus ir galima kaip graziai nudekupazint ir kiek dar gorzybiu i vidu patupdyti smile.gif

http://www.creativa.lt/dekupazas/daiktai-d...i?&pageNr=1
yuppy
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 11 07, 14:56)
MERGINOS TIK PAZIUREKIT KOKIU GROZYBIU UZMACIAU KALEDOMS  wub.gif  wub.gif  wub.gif KAIP LEKSIU VISU ISPIRKTI  clap.gif jie atsidaro is vidaus ir galima kaip graziai nudekupazint ir kiek dar gorzybiu i vidu patupdyti smile.gif

http://www.creativa.lt/dekupazas/daiktai-d...i?&pageNr=1
*

o tie zaisliukai stikliniai?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.