Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: dekupažas 22 tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kornelija.k
22 tema.

Pirma tema
...

17 tema (čia rasite nuorodas ir į ankstesnes temas)
18tema
19 tema
20 tema

Ką reikia turėti norint pradėt dirbti:
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t.
3. PVA klijai (lipalas)arba universalūs klijai dekupažui.
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).

NAUDINGOS NUORODOS:
Tekstilininkų ir dailininkų gildijos galerija "Balta" (M. Valančiaus g. 21)
www.artmanija.com – čia mes perkam priemones dekupažui (internetu, Klaipėda, Didžioji vandens g.13) Nauja parduotuvė-klubas VILNIUJE - Pylimo 33. Organizuojami dekupažo kursai.
www.senasnaujas.lt – prekės dekupažui ir įvairiems rankdarbiams (internetu),
"Daivos menė" kūrybos studija .Visoje Lietuvoje organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai.
www.dekovita.lt - prekės dekupažui ir kitiems įvairiems rakdarbiams (internetu).
www.puseplus.lt – prekės dekupažui (prekiauja “Stamperia“firmos produktais, kursai. Kaunas, E.Ožeškienės g. 18)
www.hobbycentras.lt – prekės įvairiems rankdarbiams - Nauja parduotuvė (Kaunas, Daukšos 20, buvusi "Kauno mažoji galerija")
www.menassau.lt klubas, organizuojami dekupažo ir kitų rankdarbių kursai

Dekupažo darbų kolekcija

Keičiamės ir parduodam servetėles

Video pamokos:Ieškoti čia
Aprašymai su nuotraukomis:Rasite čia
Darbų galerijos internete:Žiūrėkite čia
Produktai:Taip pat čia
Forumai:Čia

Paveiksliukų lobynai:
Nuorodų į paveikslėlių lobynus ieškokite ankstesnėse temose (pirmame poste).

Forumo merginų paveikslėlių saugykla
dabej
visgi perkelsiu savo klausimuka i nauja tema blush2.gif

QUOTE(dabej @ 2008 10 02, 14:51)
merginos, gal pagelbesit?
turiu nusipirkus vazonu paprastu is maximos, tiesiog keramikiniu, niekuo nedengtu. noreciau juos dekoruoti, ale iskilo problema, kuom lakuot vidu, kad vandens nepraleistu... nes viena dekoravau nelakavus niekuom, tai visiskai sunyko darbas, nes vandu ir druskos skverbiasi pro sieneles ir viska naikina. Dabar pabandziau vidu lakuot aliejiniu  - kol kas nezinau kas bus, bet man pasake vienas zmogus, kad ir tas ne iseitis...
Kaip jus darote tokiu atveju? kuom dengiate tokiu vazonu vidu, kad vanduo nesiskverbtu pro sieneles?
*

Gabii__
taigi sneketa...:)nulakuok laku atspariu vandeniui... 4u.gif
efauto
kaip smagu, kad susikure nauja dekupazo tema! clap.gif linkiu kuo greiciau ja uzpildyti naujais kuriniais! sekmes visoms! mirksiukas.gif
kornelija.k
QUOTE(dabej @ 2008 10 02, 15:29)
visgi perkelsiu savo klausimuka i nauja tema  blush2.gif
*

as esu tik 1 darius vazona, tai tepiau viduj klijus su vandeniu maisytus. cia aisku gal ne variantas, bet kol kas neislindo brokas (pries kokius 5 menesius dariau)
Alaplaja
Gal kuri galetumet patart, bandziau daryti dekupaza su servetelem ant audinio, turiu spec kliju, lako, bet klijai issitepa ir uz piesinio ribu, uzlyginus matosi sad.gif Kaip darot jus?
Gabii__
reikia tepti labai atsargiai...ir neislysti kiek imanoma is krastu...kuo graziau uztepsi, tuo graziau ir gausis... 4u.gif kliju beveik nesimato ant visai sviesaus audinio...ant tamsaus jau reikia pasaugoti ir darbsciau padirbeti... 4u.gif
Alaplaja
QUOTE(Gabii__ @ 2008 10 02, 15:40)
reikia tepti labai atsargiai...ir neislysti kiek imanoma is krastu...kuo graziau uztepsi, tuo graziau ir gausis... 4u.gif kliju beveik nesimato ant visai sviesaus audinio...ant tamsaus jau reikia pasaugoti ir darbsciau padirbeti... 4u.gif
*

aciu tau Gabii uz atsakyma wink.gif
tai gal reik apsibrezt pradziai ta ploteli? nes tepiau is akies smile.gif ir beje, su servetelem galvoju galioja ta pati salyga kad butinai turi buti sviesus pagrindas? Nes siaip noriu taip dekoruot svelniai zalios spalvos vaiko pataliukus.
Gabii__
taip...audinys turi buti sviesus...tas pats kaip ir su dekoruojamu daiktu, jei desim servetele...aiksu galima ant audinio kaip ir ant daikto...prisidejus apsibrezti reikiama vieta ir ja nudazyti sviesiai...pries klijuojant, bet tai jau nera irgi labai lengva, kad graziai atrodytu...o ant zalio pavirsiaus...jei jis sviesus, klijuok, tik servetele igaus siek tiek zalsva atspalvi...kur balta spalva buvo...taps zalsva:)
Alaplaja
QUOTE(Gabii__ @ 2008 10 02, 15:52)
taip...audinys turi buti sviesus...tas pats kaip ir su dekoruojamu daiktu, jei desim servetele...aiksu galima ant audinio kaip ir ant daikto...prisidejus apsibrezti reikiama vieta ir ja nudazyti sviesiai...pries klijuojant, bet tai jau nera irgi labai lengva, kad graziai atrodytu...o ant zalio pavirsiaus...jei jis sviesus, klijuok, tik servetele igaus siek tiek zalsva atspalvi...kur balta spalva buvo...taps zalsva:)
*

Nu aisku smile.gif bandysiu. Turiu dar ir dekupazinio popieriaus su meskiukais, jei servetele nekaip gautusi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 02, 15:57)
Nu aisku smile.gif bandysiu. Turiu dar ir dekupazinio popieriaus su meskiukais, jei servetele nekaip gautusi smile.gif
*

Gal dar kas zinot, ka reiskia lyginti lygintuvu 150C karsciu? Cia kaip zinot? pas mane nurodyta ant lygintuvo tik audiniu rusys smile.gif
efauto
as lyginau servetele auksciasia temperatura ir be garo. buvo, kad neprisilygina, tai dejau auskciausia temperatura ir minimalu gara.. na cia bandziau atradimus daryti wink.gif nes pas mane irgi tik medziagos ir taskiukai nupiesti.
olajju
sveikos,

labai reikia info apie 2 komponenti sotille crackle, ar kuri nors bandėt po šio krakle panaudojimo tepti akriliniu laku?
zyliukas
QUOTE(olajju @ 2008 10 02, 18:48)
sveikos,

labai reikia info apie 2 komponenti sotille crackle, ar  kuri nors bandėt  po šio krakle panaudojimo tepti akriliniu laku?
*

pabandziau karta ir daugiau nebandziau lotuliukas.gif
pavirto viskas i kose ir susivoliojo. jokiu budu sotille negalima dengti akriliniu laku. tik aerozoliniu arba sintetiniu. drinks_cheers.gif
srauni_upe
O aš vargstu su sena veidrodžio spintele, jau nežinau kiek laiko po biškį laką grandau su stambiu švitru... doh.gif Tikiuosi kantrybė nedings, nesinorėtų ko nors paskubėt ir sugadint.
efauto
o tu nebandei pasilengvinti darbo ir tarkim issinuomoti slifuoklio? wink.gif
olajju
o po to kai padengsit aerozoliniu galima jau ir akriliniu bandyt? (dėl sotille)
srauni_upe
QUOTE(efauto @ 2008 10 02, 21:53)
o tu nebandei pasilengvinti darbo ir tarkim issinuomoti slifuoklio? wink.gif
*

Jo, kartais liepiu šlifuot vyrui lotuliukas.gif

O jei rimtai tai nebandžiau, bijau kad visi namai bus nei šiokie nei tokie, Šiaip ten senas daiktas ta daug kur ir apsilupę.. ai biški po biški gal įveiksiu. Nu jei įkirės, tai pasidomėsiu šlifuokliu.
bite
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 02, 15:30)
Gal kuri galetumet patart, bandziau daryti dekupaza su servetelem ant audinio, turiu spec kliju, lako, bet klijai issitepa ir uz piesinio ribu, uzlyginus matosi sad.gif Kaip darot jus?
*

Man patiko Lachesės pamokymas pirmiausia iškirptą servetėlės motyvą "priklijuoti" prie audinio vandeniu...tokiu būdu servetėlė išsiplečia, gerai priglunda, o tada, jau ant tiksliai nugulusio motyvo, taip pat tiksliai, kruopščiai užtepami klijai.
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 02, 16:06)
Gal dar kas zinot, ka reiskia lyginti lygintuvu 150C karsciu? Cia kaip zinot? pas mane nurodyta ant lygintuvo tik audiniu rusys smile.gif
*

QUOTE(efauto @ 2008 10 02, 16:14)
as lyginau servetele auksciasia temperatura ir be garo. buvo, kad neprisilygina, tai dejau auskciausia temperatura ir minimalu gara.. na cia bandziau atradimus daryti wink.gif nes pas mane irgi tik medziagos ir taskiukai nupiesti.
*

Alaplaja,efauto, gal kiek padės?
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 100 °C (akrilas, nailonas, acetatas)
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 150 °C (poliesteris, vilna)
Lyginimo temperatūra neturi viršyti 200 °C (medvilnė, linas)
(Šaltinis: http://www.neriba.lt/index.php?sid=x&s...ae55d3.38536108 )
QUOTE(zyliukas @ 2008 10 02, 20:12)
pabandziau karta  ir daugiau nebandziau  lotuliukas.gif
pavirto viskas i kose ir susivoliojo. jokiu budu sotille negalima dengti akriliniu laku. tik aerozoliniu arba sintetiniu.  drinks_cheers.gif
*

Yra būdas darbą baigti akriliniu laku ir naudojant dvikomponentę sendinimo priemonę.
Išties dvikomponenčiai sendinimo lakai nelabai nori "draugauti" su akriliniais lakais, sureaguoja. Tokiu atveju tarp dvikomponentės sendinimo priemonės ir akrilinio lako purškiamas apsauginis, atskiriamasis sintetinio lako sluoksnis, purškiant bent pora sluoksnių. Jį užpurškus derėtų neskubėti, išdžiovinti. O tada darbą drąsiai galima lakuoti akriliniu laku.
srauni_upe
QUOTE(bite @ 2008 10 02, 22:30)
Yra būdas darbą baigti akriliniu laku ir naudojant dvikomponentę sendinimo priemonę.
Išties dvikomponenčiai sendinimo lakai nelabai nori "draugauti" su akriliniais lakais, sureaguoja. Tokiu atveju tarp dvikomponentės sendinimo priemonės ir akrilinio lako purškiamas apsauginis, atskiriamasis sintetinio lako sluoksnis. Jį užpurškus derėtų neskubėti, išdžiovinti. O tada darbą drąsiai galima lakuoti akriliniu laku.
*

O aš tepiau akriliniu laku skirtu baldams, ir nieko, viskas gerai... draugauja rodos.
efauto
bite aciu, aciu ir uz nuoroda wink.gif dabar zinosiu kokia temperatura reiskia taskiukai wink.gif
justess22
QUOTE(zyliukas @ 2008 10 02, 21:12)
pabandziau karta  ir daugiau nebandziau  lotuliukas.gif
pavirto viskas i kose ir susivoliojo. jokiu budu sotille negalima dengti akriliniu laku. tik aerozoliniu arba sintetiniu.  drinks_cheers.gif

Tikrai galima po sottile skaldymo tepti akrilinį laką. Buvau kursuose PusePlus, jie oficialūs Stamperia firmos atstovai ir tikrai išmano, kaip teisingai dirbti su produktais. Ir po Sottile tepėm akrilinį laką. Tik tepti atitinkamai reikia. O lengvesnis kelias yra purkšti sintetiniu laku. Bet tai nereiškia, kad "jokiu būdu" negalima naudoti akrilinio lako.
88888888
Sveikutes 4u.gif Vienas klausimelis-ant dvikomponencio "Antika 1 " ir "2" galima tepti akrilinį laką?Atsiprasau,jei buvo klausta ,bet as jau susipainiojau blush2.gif Bent vienu zodeliu "taip" ar "ne" Aciukas ax.gif
deimushka
As tepiau ant Antikos akrilini, tai nieko nepasidare, normaliai pasidenge ax.gif
Ingusia31
QUOTE(justess22 @ 2008 10 03, 08:54)
Tikrai galima po sottile skaldymo tepti akrilinį laką. Buvau kursuose PusePlus, jie oficialūs Stamperia firmos atstovai ir tikrai išmano, kaip teisingai dirbti su produktais. Ir po Sottile tepėm akrilinį laką. Tik tepti atitinkamai reikia. O lengvesnis kelias yra purkšti sintetiniu laku. Bet tai nereiškia, kad "jokiu būdu" negalima naudoti akrilinio lako.
*

schmoll.gif nesutinku su justess nes ji kalba apie viena o mes apie kita. Kursuose puseplius jus tepete BUTENT STAMPERIOS BAIGIAMUOJU LAKU (gal jis irgi akriliniu pagrindu nesiginciju del to bet man jis absoliuciai nepatinka) o mes kalbam apie akrilini baldini laka kuri senukuose ar kur kitur perkam (bent jau itariu kad svarstomas yra butent sius variantas) ir tada tikrai tepk kaip nori nieko gero nebus schmoll.gif (ne karta bandyta, dziovinta, braukta tik viena karta per ta pacia vieta ir gana lengva ranka bet viskas veltui sad.gif ). Zodziu taisykle yra viena GERIAUSIA NAUDOTI VIENOS FIRMOS PRODUKTUS VIENAM GAMINIUI arba suktis is padeties jei nori kad butu pigiau ir praktiskiau (visada reiktu pabandyti bandynuka jei nezinote kaip sureguos medziagos viena su kita) ir nupurskus karta nera garantijos kad kontaktas bus izoliuotas, todel as visada purskiu du kartus smile.gif
auksine
o as esu tepus ant sotille akriliniu baldiniu, bet laaaabai svelniai, po viena karta per ta pacia vieta, tai neapsivele niekas, kitus sluoksnius jau normaliai tepiau.
Ingusia31
QUOTE(auksine @ 2008 10 03, 11:12)
o as esu tepus ant  sotille akriliniu baldiniu, bet laaaabai svelniai, po viena karta per ta pacia vieta, tai neapsivele niekas, kitus sluoksnius jau normaliai tepiau.
*

Visko gali buti juk ne visi vienodi, o jei kazkaip sotilles lakas tinka tai ir gal kuris akrilinis tinka bet as tai geriau paurskiu ir tada tepu kaip noriu smile.gif
auksine
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 10 03, 11:40)
Visko gali buti juk ne visi vienodi, o jei kazkaip sotilles lakas tinka tai ir gal kuris akrilinis tinka bet as tai geriau paurskiu ir tada tepu kaip noriu smile.gif
*

siaip as irgi visada purskiu, taip ramesne galva, o tepiau tik pati pirma karta, kai sotille isbandziau, ir purskiamo neturejau po ranka 4u.gif
justess22
QUOTE(Ingusia31 @ 2008 10 03, 09:43)
Zodziu taisykle yra viena GERIAUSIA NAUDOTI VIENOS FIRMOS PRODUKTUS VIENAM GAMINIUI arba suktis is padeties jei nori kad butu pigiau ir praktiskiau (visada reiktu pabandyti bandynuka jei nezinote kaip sureguos medziagos viena su kita) ir nupurskus karta nera garantijos kad kontaktas bus izoliuotas, todel as visada purskiu du kartus smile.gif

drinks_cheers.gif sutinku mirksiukas.gif Tiesiog klausta buvo apskritai apie "akrilinį laka", nebuvo paminėtas joks baldinis mirksiukas.gif Tai ir atsakiau, kad tai įmanoma 4u.gif
vazaza
Aš šiek tiek keistoku klausimu, bet norėčiau sužinot, kai dekoruoji plaukų šukas ir jei kokio lako ar sendinimo priemonės pakliuvo ant šukų dalies su kuria šukuojami plaukai, ar plaukams nieko neatsitiks naudojant tokias šukas?
Gabii__
vakar buvo padeklas padarytas su stamperios sottile...vietomis daryta stambiai, vietomis smulkiau...tai labai aciu justess22 uz gera patarima, stambuma isgauti su antru sluoksniu...labai puikiai matosi, kur buvo tepta jo daug, stambu...kur maziau...smulkiau... 4u.gif mirksiukas.gif
tik va...iskilo viena nedidele beda...vienoje vietoje labai mazai...bet visvien matosi...vienoje vietoje prie skilimo linijos balta siek tiek...ar dar leisti dziuti ir isnyks, ar kazkaip kitaip butu galima jo atsikratyti???? g.gif
nutepta vakar vakare...ir per nakti dziuvo... g.gif
aurelija_ma
Gabii__ tai sakyciau leisk dar padziuti mirksiukas.gif pas mane su tuo dvikomponenciu tas pats buvo, bet po ilgesnio laiko isnyko mirksiukas.gif
Gabii__
nu lauksim... biggrin.gif bet jau taip rankos niezti itrinti...ir pabagti... ax.gif
geguzio ziedai
aš mąstau jūs čia paie tą patį pabalimą kalbat... man irgi gavosi bet dirbant su crakle medium effeto lucido stamperijos... kur buvo storiau, liko pabalimas ir neišdžiuvo... žodžiu reik lupt lauk...
Gabii__
tas pabalimas ne kaip bala kokia...o linija tokia eina ties irtukimu...jei neisdzius...manau nesunku bus ir nenulupus uzmaskuoti...nors aisku noretusi, kad nereiktu jau nieko daryti... ax.gif
geguzio ziedai
tai tau geriau, pas mane tokie drumzlini pabalimai... tiksliau taip ir nenuskaidrėjo ta priemonė vietomis... gyveni žmogus ir mokaisi... kad ir saiko jausmao... blush2.gif
aistukas
Sveikos.

Nu noriu pasirodyti savo pirmus banymus apdoroti pakabutes.

Noriu viena padovanoti draugei, tai buciau labai dekinga uz Jusu patarimus. Gal ir padesite isrinkti kuria.
blush-anim-cl.gif

Taigi:

user posted image

kita puse:

user posted image

Kita pakabute:

user posted image

kita puse:

user posted image

na ir paskutine:

user posted image

user posted image

nu ir kita puse

user posted image
vignola
aistukas man visos 3 labai patinka bigsmile.gif
zzuzza
Aistukas,man labai grazu,dovanociau draugei paskutine,man tokia kaip japonisko stiliaus,labai grazi.

Gavau dovanu kursus dekupazo mokytis,pabuvau,na lygtai viskas aisku,bet ten tos priemones brangokos,o noreciau didesni daikta daryt.Gal kas galit padet,ar imanoma nusipirkti dvikomponencio sendinimo lako statybiniu prekiu parduotuveje,gal kas zino kaip vadinasi?Ir kokiu tada laku tepti poto?Aciu is anksto,esu naujoke,o perskaityt 22 temas nera galimybiu su mazu vaiku?aciu
Papildyta:
QUOTE(zzuzza @ 2008 10 04, 13:39)
Aistukas,man labai grazu,dovanociau draugei paskutine,man tokia kaip japonisko stiliaus,labai grazi.

Gavau dovanu kursus dekupazo mokytis,pabuvau,na lygtai viskas aisku,bet ten tos priemones brangokos,o noreciau didesni daikta daryt.Gal kas galit padet,ar imanoma nusipirkti dvikomponencio sendinimo lako statybiniu prekiu parduotuveje,gal kas zino kaip vadinasi?Ir kokiu tada laku tepti poto?Aciu is anksto,esu naujoke,o perskaityt 22 temas nera galimybiu su mazu vaiku?aciu
*

geguzio ziedai
man irgi gražiausia trečioji pakaba, nors visos savaip gražios thumbup.gif

zzuzza, pradėk nuo mažų daiktų, nuoširdus patarimas.
olajju
noriu parodyti savo darbelį, tai dovana draugams jų vestuvių proga 4u.gif

user posted image
vignola
olajju nuostabi dovana bigsmile.gif
pmociute
QUOTE(olajju @ 2008 10 04, 14:17)
noriu parodyti savo darbelį, tai dovana draugams jų vestuvių proga  4u.gif
user posted image
*

Olajju, gražumėlis. Mano dekupažiniai pasiekimai, palyginus su šiuo - "naujagimiai"
olajju
QUOTE(vignola @ 2008 10 04, 14:32)
olajju nuostabi dovana bigsmile.gif
*

QUOTE(pmociute @ 2008 10 04, 14:33)
Olajju, gražumėlis. Mano dekupažiniai pasiekimai, palyginus su šiuo - "naujagimiai"
*

ačiū, džiaugiuosiu kad patiko , reiškia ir draugams turėtų patikti 4u.gif
Ingusia31
olajju SUPER!
vazaza
O dekoruojant butelį, akrilinius dažus tepti tiesiai ant stiklo ar reikia paviršių kaip nors prieš tai paruošti?
88888888
Olajju,labai labai gražu ... wub.gif
Papildyta:
QUOTE(vazaza @ 2008 10 04, 17:27)
O dekoruojant butelį, akrilinius dažus tepti tiesiai ant stiklo ar reikia paviršių kaip nors prieš tai paruošti?
*

As dazau tiesiai ant stiklo.Gal kas kitaip daro.
vazaza
O paskui akriliniais dažais nudažytas stiklas nenusitrina?, nes dažnai nuo slidžių paviršių dažai nusitrina, bent aš tai pastebėjau, ir iš darbelio nieko gražaus nebelieka verysad.gif .
kooala

sgė mano 4u.gif user posted image
Papildyta:
sgė mano 4u.gif user posted image

Ir dar norėčiau paklaust kaip dekupažuot tekstą? 4u.gif blush2.gif
Gabii__
vazaza...as stikla dar praeinu su svitriniu mazdaug 80 numerio...nes su viena vaza turejau problemu...dazai nesidenge...turiu omeny, luposi...nusveitus viskas gerai... 4u.gif
Ajuni
Atsiprasau, gal jau buvo klausta... nusipirkom vienkomponente sendinimo priemone, darau, kaip parasyta ant pakuotes :padengiu pavirsiu dazais, isdziusta, tada sia priemone, dziovinu su fenu, bet pavirsius neskilineja unsure.gif jo net nesimato. gal visteik kazka ne taip darau? unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.